- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xanderas
csendes tag
Igazad van és igazad van. Értem amit írsz.
Arra akartam csak utalni, hogy valószínűleg ezzel az egy Boszi rajzzal van baja a corelnak.
Szerintem és lehet nincs igazam, valamiért bug-os lett a rajz készítéskor és ezért csak feltételekkel kezelte.
Ezért javasoltam az új rajz készítést, de a görbe irány megváltoztatása is valószínűleg újra pozícionálja az alakzatot és lehet már akkor is "új" rajzként kezeli.
Persze ezek tippek és pontosan nem tudom mi volt a baja ezzel a boszival.
Nem akartalak kiborítani, elnézést ha nem jól fogalmaztam. -
kuyarashi
őstag
válasz
Xanderas #3424 üzenetére
És mi nem jó benne? Egyáltalán mi nem lehet nem jó? Ez egy egyszerű alakzat és mint említettem, amit valamikor kivág. Ha a felső alakzat lelóg a boszorkányról, akkor pedig minden alkalommal megcsinálja.
Ráadásul ez csak egyetlen példa a sok közül, 20 éve is ilyeneket csinált a Corel, csak az utóbbi évben egyre többször.
Zzolika javaslatára megfordítottuk a görbe irányát és ez megoldotta a problémát. Más is ugyanezt tanácsolta, mondván, hogy ez sokszor működik, de nem mindig.Egyébként megfogtam a boszit, és Illustratorban az összes módszerrel sikerült kivágnom, még akkor is, ha előtte Corelből mentettem *.ai-t. Akkor mi a probléma az alakzattal?Értem, hogy különböző trükkök tárházának valamelyikével majd lehet fog működni a dolog, na de ez elég komolytalan így. (Nyugi, Illustratort is tudom "szidni". Egyébként meg nem is igazán szidás, mivel csak a tényeket írom, ugyanazokat, amelyeket mások is tapasztalnak.)
-
Xanderas
csendes tag
válasz
kuyarashi #3416 üzenetére
Szia
A corel jól működik, a boszi rajz nem jó. Ugyanezt a funkciót ha megcsinálod egy sima kockával amiből ki akarsz vágni egy kört az fog működni.
Az egyszerű megoldás az, hogy a zöld boszit tedd bele egy nagy négyzetbe vagy körbe vagy... és abból vágd ki a boszi alakját "Back minus front" majd a lyukas boszi alakot töltsd ki "Smart Fill", így kapsz egy új és jó boszi alakot.
Ezt az új boszit már megfelelően fogja kezelni a corel, vághatod és stb. -
-
Met
nagyúr
válasz
kuyarashi #3421 üzenetére
Nálam szokott ilyen lenni de általában ha ai-t nyitok meg. Ezért nem is csodálkozok rajta.
Amúgy kivágja mert ott a luk, csak kitöltésnél az is kap színt amiatt nem látszik.
Ha nem bonyolult ábra akkor átrajzolom és azt vágom ki, vagy break curve és utána néha kivágja.
De az esetek 99%-ban inkább Illuban megcsinálom és azt nyitom meg Corelbe és nincs gond. -
kuyarashi
őstag
-
kuyarashi
őstag
Megnéznétek, hogy a zöld alakzatból ki tudjátok-e vágni a fekete oválisat? (Egyszerű Trim, vagy Minus Back).
3 gép, két eltérő verziószám és képtelen rá. Egyfolytában ilyeneket csinál a Corel. Azért megesik, hogy kivágja, de általában nem.
Ha az ovális forma lelóg a zöldről, akkor minden esetben működik a dolog. Szerintetek ilyenkor mi van?Előre is köszi a segítséget.
-
zzolika
aktív tag
Van ilyen program, pl. Pages, Preps. Az áruk nem túl baráti... A ctp-khez szokták adni. Azt hiszem van az Acrobathoz is valami hasonló plugin, nem jut eszembe a neve.
Én a Pagest használom, magyar fejlesztés, de azt hiszem már bezártak. Mindent tud, kilövést, kifutót, torlódást, jeleket, sablonokat, automatikusan. De ha valami nem tetszik manuálisan is tudod utána pakolgatni, külön pozicionálni, vágni, torzítani, akár minden oldalt egyesével. Pdf-et és ps-t kezel. Berippeli a pdf-et, ha valami hiba van szól, csinál egy previewt, azzal dolgozol, így gyors. Nagyon profi. Vagy 10 éve volt kb 600.000 huf, szóval nem olcsó. Hardverkulcsos. -
zzolika
aktív tag
-
Nem kell köszi, megoldottam máshogy, csak így egyszerűbb lenne...
Néha jól jönne. Ilyen 10-20 oldalakat még bepakolok egyesével, de amikor 50-100 oldalak valannak, akkor már elég sok idő elmegy vele.
Vagy az is jó lenne, ha lenne egy rendes imposition program, amiben pdf oldalakat lehetne úgy felpakolni, mint a Corelben... -
-
Olyat lehet-e, hogy van egy 71 oldalas pdf-em, és azt úgy beimportálni a corelbe, hogy egyből 71 oldalra tegye?
Ha most behúzom egyben, akkor csinál egy összegruppolt objektumot, amiben egymás alatt van a 71 oldal, de én úgy szeretném, ha nem kellene egysével betenni őket egy-egy oldalra, hanem ezt magától megoldaná. -
Én most úgy használom három gépen a legfrissebbet, hogy verziókövetéssel vettem meg. Egyszer megveszed, utána évente nem nagy összegért (kb. 55k/év) meg tudod újítani. De dönthetsz úgy is, hogy nem újítod meg, és akkor megmarad a legutolsó verziód örökre.
Azért ez sokkal-sokkal olcsóbb, mint egy Adobe éves bérlet... -
Met
nagyúr
Igen, csak itt jön a fillérb@szó mentalitás, hogy idáig megvették az upgrade-et, használták addig amíg már nagyon sokszor kellett szólni hogy a kapott cdr-t mentsék már vissza x verzióval korábbira. Ezek évek.
Előfizetéssel meg "évente meg kell venni" a programot.
Jelenlegi melóhelyen, még X5 van használatban.
Mondjuk elég ritkán küldenek cdr-t szerencsére. -
Met
nagyúr
válasz
BonFire #3397 üzenetére
Hogy lehet a vonalvastagsátot megváltoztatni?
F12 vagy a képen az ikonPróbáltam az új dokumentum létrehozásánál kiválasztani RGB/CMYK színmódot.
A teljes verzió, új dokisnál alapból úgy indul hogy feldob egy ablakot, lapméret és színmód beállítás.Próbáltam gombbal és vonszolással alakzatot többszörözni.
Ctrl+D létrehoz egy másolatot, vagy amit írtam korábban, elhúzod egérrel és közben nyomsz egy jobb klikket.Próbáltam reflexből eszközök között váltogatni, ahogy Illustratorban megszoktam.
Sok eszköznek van hotkey-e, szerencsétlen módon F billentyűsek.
Át lehet konfigolni minden. Ctrl+J > Customization > CommandsHogy lehet az UI-t rábírni, hogy ne fehér alapon fehér legyen, hanem változtatható háttér- és ikonszínnel?
Ez windows 10 óta ilyen, az X5-nél is.Már csak az a kérdés maradt, miért kérik a cégek a Coreles tapasztalatot, ahol nem opció az Illustrator?
Mert lényegesen olcsóbb volt mint az Adobe termékek. Amikor még a dobozos verzióknál tartottak, azt hiszem már átálltak ők is a "bérléses" fizetésre.
Lehet vele hatékonyan dolgozni, csak sok éves Illu használat után iszonyat szívás átállni. -
kuyarashi
őstag
válasz
zzolika #3402 üzenetére
Térképeket készítünk lézerrel a nulláról. Rengeteg úthálózat, azok száma, települések, vizek, mocsarak, stb. Mindig sok 100.000 pont van, de volt már millió felett is... Általában országrész, város, vagy egész ország méretűek, vagy akár egy sziget, stb.
Szerintem sem egy általános felhasználási módja ez a vektoros progiknak, ezért is említettem meg. A problémák viszont nem csak ilyen nagy számú görbe esetén jön elő, ahogy ezt is írtam.
-
zzolika
aktív tag
válasz
kuyarashi #3399 üzenetére
Nem tudom mióta, szerintem már vagy 10 éve vagy lehet régebben. A replace is jól használható.
Egyébként komolyan kérdem, milyen munkákat csinálsz amiben több ezer/százezer node van egy görbében? Meg 200 objektum egymás alatt? A felhasználók 99%-a szerintem nem találkozik ilyennel. Valami Európa közmű térkép?
Egyszer jártam úgy, hogy egy görbévé konvertált 13 betűs szöveggel nem bírt a gravírozó, mert túl sok pont volt benne, de az sem lehetett több ezer.
Ha csak 5 mp-ed van rá? Ilyen szitut egyedül egy bombahatástalanításnál tudok elképzelni -
zzolika
aktív tag
válasz
BonFire #3397 üzenetére
Segítek, amit tudok.
Vonalvastagságot megváltoztatni?
1. duplaklikk a jobb alsó sarokra, ahol írja milyen szín, milyen vastag
2. fent a toolbaron, ahol a tollas ikon van (ha ráhúzod az egeret ki is írja hogy outline width)
3. az F12 gombbal
4. bal oldalt a toolbaron Outline PenPróbáltam megkeresni a beállításokat, mint Illustratorban vagy Photoshopban. (Preferences). Nos, a Corelben nincs ilyen egyáltalán!
Tools menü, Optionsnak hívják, minden is benne van.
Legfelül Workspace/Appearence, százalékosan tudod állítani mekkora legyen a GUI.
De akár minden egyes tool ikont tudsz méretezni, átállítani hogy csak ikon legyen, szöveg vagy mindkettõ. Áthelyezni hol legyen, melyik toolbaron mi látszódjon. Saját funkcióbillentyűt rendelni mindenhez. Ettől jobb customizálással még nem találkoztam.A szögletes pontot átkonvertáltam görbe ponttá. Csak az egyik felét tette görbíthetővé, a másikat nem.
Mivel amihez csatlakozik, az egyenes vonal, a másik pontból, ezért nem lehet arra görbíteni. Ha ott is görbévé teszed, akkor lehet mindkét irányból hajlítgatni.Próbáltam gombbal és vonszolással alakzatot többszörözni.
1. Elkezded húzni, lenyomod a jobb egér gombot, megjelenik a plusz jel, duplikálva lesz.
2. Megnyomod a numerikus + gombot, leduplikálja és húzhatod.
3. A transform palettán beállítod hogy hány másolatot szeretnél.Próbáltam reflexből eszközök között váltogatni, ahogy Illustratorban megszoktam. Pl V a mozgató-kijelölőeszköz, a P a Pen, a Shift+vonszolás pedig a nézet. Semmi sem működött.
Igen, egy másik programban mások a funkció billentyűk. Itt is meg van minden eszköznek a saját gombja, de át is tudod definiálni ha szeretnéd. Én is átállítottam magamnak rengeteg mindent, hogy kényelmesebb legyen. Amíg nem tanulod meg, hogy gyorsabban dolgozhass, lehet egerészni is.És nincs olyan opció, hogy az ügyfél küld egy CDR fájt, amit megnyitok és mentek AI-ban, majd Illustratorral kijavítom?
Dehogynem, AI-ba vagy PDF-be is tudsz exportálni.Mert nem LEHET vele dolgozni. Fapados, használhatatlan hatékony munkára.
Azért mert te az alapvető dolgokat sem találod meg benne (grafikai programokkal szerzett tapasztalattal?), nem a Corel a hibás. Mindenre van benne megoldás, mint írtam egy funkcióra akár több is. És nincs eldugva, amire rákattintasz látszik a képernyőn mit lehet vele csinálni. Én és sokan mások, akik ebbe dolgozunk, mindent meg tudunk benne csinálni. Úgy látom, mintha te nem is akarnád megtalálni, hogy tudsz ebben a programban dolgozni. Ezért fölösleges további tippeket írnom neked, kiszálltam.
Bocsi hogy most ezt írom neked: de nem a víz a hülye, ha a kacsa nem tud úszni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Synology NAS
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged