Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zsolti.22

senior tag

Valaki tudna segíteni ezzel a fránya ZFW-vel kapcsolatban?
    Kaptam egy feladatot, hogy teszteljem, mert CBAC-ról térnénk át ZFW-re. A konfig, amit kaptam, az egyelőre elég kusza, meg nem is nagyon érték én még ehhez. Van 4 zónánk 7 zónapárral.
    A zónák: privát1, privát2, publikus1, internet
    Az alábbi párok vannak:
    privát1-to-internet
    privát1-to-publikus1
    privát2-to-internet
    privát2-to-publikus1
    privát2-to-privát1
    publikus1-to-internet
    internet-to-publikus1

Ezek a szegmensek egy ISR-ben végződnek, ezért SVI-kre vannak konfigurálva a zone-member parancsok.
    A publikus1 SVI-je a NAT outside, a privát[12] a NAT inside. Valamiért a privát1 szegmensről nincsen internet (van ;] , de nem jön be semmilyen honlap, ping viszont megy mindenhova).
    A publikus1-ből van internet, viszont az internet-to-publikus1-re megírt policy-mapban lévő class-mapban lévő ACL-ben lévő permit parancsok nem érdeklik a routert. Azt próbáltam, hogy ACL-re hivatkozva megnyitok XY portot, ahogy az könnyű volt a CBAC-ban, de itt ez valahogy nem segít. Nem mondom, hogy 100%-os minden, biztos van benne hiba, de így elég nehéz lesz kinyomozni.
    Azon kívül, hogy a sh access-list parancsot nézem, valahogy máshogy még lehet ellenőrizni, hogy mi és miért fogja meg a csomagokat? Van valakinek valami best practice gyakorlata, hogy mit, hogyan és miért lenne érdemes? (Esetleg nincs CBAC-to-ZFW konvertáló? :U )

Köszi

Új hozzászólás Aktív témák