-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti.22
senior tag
Valaki tudna segíteni ezzel a fránya ZFW-vel kapcsolatban?
Kaptam egy feladatot, hogy teszteljem, mert CBAC-ról térnénk át ZFW-re. A konfig, amit kaptam, az egyelőre elég kusza, meg nem is nagyon érték én még ehhez. Van 4 zónánk 7 zónapárral.
A zónák: privát1, privát2, publikus1, internet
Az alábbi párok vannak:
privát1-to-internet
privát1-to-publikus1
privát2-to-internet
privát2-to-publikus1
privát2-to-privát1
publikus1-to-internet
internet-to-publikus1Ezek a szegmensek egy ISR-ben végződnek, ezért SVI-kre vannak konfigurálva a zone-member parancsok.
A publikus1 SVI-je a NAT outside, a privát[12] a NAT inside. Valamiért a privát1 szegmensről nincsen internet (van, de nem jön be semmilyen honlap, ping viszont megy mindenhova).
A publikus1-ből van internet, viszont az internet-to-publikus1-re megírt policy-mapban lévő class-mapban lévő ACL-ben lévő permit parancsok nem érdeklik a routert. Azt próbáltam, hogy ACL-re hivatkozva megnyitok XY portot, ahogy az könnyű volt a CBAC-ban, de itt ez valahogy nem segít. Nem mondom, hogy 100%-os minden, biztos van benne hiba, de így elég nehéz lesz kinyomozni.
Azon kívül, hogy a sh access-list parancsot nézem, valahogy máshogy még lehet ellenőrizni, hogy mi és miért fogja meg a csomagokat? Van valakinek valami best practice gyakorlata, hogy mit, hogyan és miért lenne érdemes? (Esetleg nincs CBAC-to-ZFW konvertáló?)
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged