Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zull
senior tag
''3.2GHz feletti P4-eknél a szorzót le lehetett venni 14x -ig és ezzel még nagyobb FSB-s tuningot érjenek el.''
Mar bocsanat, de nekem egy 630-am van, es en vissza tom osztani 14x szorzora, bar teny hogy kicsit trukkozni kell, megpedig ugy hogy az EIST-et BIOS-ban ''always min'' allasba kell tenni, es igy maris 14x szorzot erunk el
-
Davids
csendes tag
Na egy kicsit turtam a biosban.Felhuztam a procit 2.6 ra a memoriát 200Mhz DDR400 ra (a gyári 133Mhz volt). 2.5-2-2-6 ra raktam .csak az elsöt tudtam változtatni.Szerintetek érdemes extra áramot adni a RAMnak,Van Normál(most) meg High.Igy ezzel a konfiggal:
olvasás: 2585Mb/s
Irás: 953 Mb/s
De még állitgatok hátha jobb lesz
video kodolo PL: dvd shrink? cucusoft?
A prime 95 elég béna program szerintem.Nem nagyon terhelte a cpu-m
Tudtok esetleg valami mást?

-
robyeger
addikt
Azért a 180nm csíkszélességű 1,7Ghz Willamete magos Cerkák és a 90nm csíkszélességű Prescott magos Celeron D között jócskán van különbség tuningpotenciálban is. Húzni mindenképp azért érdemes, hogy kevés lap tudja 133Mhz FSB mellett 400Mhz hajtani a memóriát, sok deszkánál ehhez meg kell emelni az FSBt 160Mhz-re. Természetesen a memória időzítések is sokat számítnak, főleg alacsony FSB-nél (<200)

-
Davids
csendes tag
Nekem az elözö lapom elszállt 2.9Ghz nél.eltünt a bios

Akkor hagyom alapon nem akarok megint lapot cserélni
Akkor a ram idözitést megprobálom,amugy egy dual kingston.A BIOS ban is dual chanel re van állitva.Akkor 266 Mhz 2.5-2-x-x.A többi szám mire valo vajon? Arra tudsz vagy tudtok valami testet a stabiltás vagy teljesitmény növekvés mértékét szemmel lehessen követni?

És neked is lapcsere volt a vége?
-
''a celeron d nem más, mint lebutított, selejtes prescott mag!''
Azért kiváncsi lennék neked milyen konfigod van.
Az meg semmiképpen sem igaz, hogy selejtes, mert ha az lenne, akkor használhatatlan lenne.
A mag ugyanaz a prescott, mint a ''rendes'' p4-ben, csak nincs ht, meg 1024Kb L2 cache, csak 256kb. -
LLKobe
veterán
Nekem mesélsz te a tuningról? Én abban mester vagyok b*meg
Én egy szóval sem mondom hogy oké.. De te azt mondod hogy egy RAM-beállítás nem jelent semmit.. Én azt mondom hogy jelent! Na nézd én millió procinak állítottam millió féle módon az FSB-jét... És mind jelentett valamit. A lap úgycsinál mintha nem jelentene, de jelent és pont ez olyan b*szottul jó benne. De te is tudod, a lap is tudja... És a RAM is tudja b*meg... És annak a hülye procinak is tudnia kéne b*meg

[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Witcher topik
- Interactive Brokers társalgó
- Hobby rádiós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Endgame Gear gamer egerek /OP1 8K, XM2we, XM1R, XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- Jackson elektromos gitár
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest