- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Fujifilm X
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- VEGA néven új tápszéria érkezik a Chieftectől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
masterful87
senior tag
Remélem jó helyre írok, szóval kerestem teszteket neten, itt PH-n is, de sehol se láttam Mafia2 sebességtesztet, ezért megkérdezném, hogy a 2,4GHz-es Q6600, 4GB RAM, és a 8800GT kevés lenne még az 1650-es felbontáshoz is?
Tisztába vagyok vele, hogy elég régi darab a VGA-m, de már nagyon régen játszottam, akkor a GRID ment 1920-as felbontáson, meg még pár finomságot is tudtam rajta állítani!
Ezért a Mafia2-t is 1920-on kezdtem játszani, meg kis AA, meg medium részletességek, nem is volt vele gond, csak amikor a városban autókáztam, akkor sokszor piszkosul elkezdett szaggatni! Úgyhogy levettem a részleteket, de még mindig kevésnek bizonyult, így 1650-re állítottam a felbontást.
Szóval ennyit bírna a gépem?
Lehet kéne egy kis gépfrissítés...Ui.: már nem tudom milyen beállításokkal a benchmark ~40fps-t adott, az neki C értékelés... szóval a beépített teszt szerint is elkéne még a teljesítmény, gondolom nem a 40-et kevesli, hanem figyelte hogy hányszor ment mondjuk 20fps alá, ami már az élvezhetőség rovására megy?!
[ Szerkesztve ]
-
masterful87
senior tag
válasz utgyuru #4046 üzenetére
A D-Sub analóg csatlakozó, ami azt jelenti, hogy a videokártya előbb átalakítja az 1-esek és 0-ák halmazából álló képinformációt analóg jellé, különböző feszültségértékeket rendel az 1-esekhez, és a 0-khoz, majd a monitor ezt érzékeli, és visszaalakítja újra 1-esekké, és 0-kká a jelet, így kerül végül kép a monitorra.
Ezzel szemben a DVI-nál kimarad a digitális/analóg átalakítás, vagyis a videókari digitális jelet küld a kábelen, és a monitor egyből digitális jelet fogad.
Ezek után érthető, hogy a digitális->analóg majd analóg->digitális átalakítás közben romlik a képminőség, na ezért ajánlott inkább a DVI és a HDMI csatlakozó.
De ha a monitorodon nincsen digitális bemenet, akkor oly tökmindegy mit alakítgatsz át, a képminőségen csak ronthat.
-
masterful87
senior tag
válasz DJ WOKKY #4047 üzenetére
Lefutattam 3 felbontáson a Mafia2 beépített benchjét, 8800GT-vel a következőket mértem:
1920 - 42,8fps - C
1680 - 47,9fps - C
1440 - 54,4fps - C
Minden más alapon kábé! Tehát low részletességek, 1xAA, noPhysx!Most tervezem, hogy veszek rá egy 7k-s AC hűtőt aztán amint hűvösebb lesz, megnézem mennyi van még a kariban!
(#4049) Lord Vader:
Bizony, illene pici Q6600-ot felküldeni akár 3,6GHz-ig, csak akkor piszkosul megnő a gépem fogyasztása, és azt meg nem akarom.
Vagy attól még maradhat az energiatakarékos mód bekapcsolva? Ami most 2,4ről visszaveszi 1,6-ra.[ Szerkesztve ]
-
masterful87
senior tag
válasz Alister71 #4051 üzenetére
Hát ez így elég egyszerűnek hangzik... nehezebbre számítottam!
400-zal jó is lenne, mert akkor 2:1 lenne az RAM: FSB arányom.Húz a szívem egy új gép felé... i5-2500K... GTX560Ti... de ez drága mulatság, akkor inkább kihozom a maximumot a mostani gépemből!
[ Szerkesztve ]
-
masterful87
senior tag
válasz DJ WOKKY #4054 üzenetére
tehát HD tartalmak lejátszására gondolsz? mkv vagy BD?
simán elviszi, még egy 8500GT is elvinné, mivel a videólejátszásért ugyanaz a rész felelős, és az szinte ugyanolyan minden kariban(ezért jó egy modern, videólejátszást segítő vidkari, mert így a gyenge procis gépek is képesek 720p, vagy akár 1080p-s filmeket is lejátszani!)
-
-
masterful87
senior tag
rendeltem egy AC Twin Turbo Pro hűtőt a jó öreg 8800GT-mre, de most jutott eszembe, hogy mégis hova kell majd dugni a venti kábelét?
mert a vidkarin csak két pines csati van, AC-n meg gondolom 3as lesz...
muszáj lesz rádugnom az alaplapra? vagy a zalman szabályzómba? vagy marad a fix 12V-os molex? -
masterful87
senior tag
Giga EP45-DS3R-ben átraktam a VGA-t a felső 16*-os csatiból az alsó 8*-osba, hogy a VGA ne akadályozza a légáramlatokat...
Win7 ügyesen frissítette a foglalatot, majd a VGA drivert is, minden ugyanúgy működik! Ugye jól tudom, hogy semmilyen hátrányom nem származik a 8*-os sávszélből egy 8800GT-vel? Maradhat így? -
masterful87
senior tag
SOS!!!
Végre rászántam magam arra, hogy a 8800GT-men lecseréltem a pocsék CM hűtést egy AC Twin Turbo Prora!
Halál precízen, sok-sok negyed óra alatt végre végeztem vele, rákötöm Zalman szabályzóra a ventit, és nem indul el! Aztán a hozzáadott molex-venti átalakítóra dugtam, és azzal se pörögtek fel a ventik!Mit csináljak? Miért nem mennek a ventik??? :S
(most passzívan használom, 60 fok helyett 70 fokos)
[ Szerkesztve ]
-
masterful87
senior tag
válasz masterful87 #4519 üzenetére
már végigpróbáltam minden foglalatot, megnéztem a kábelét is, bezzeg a régi ventinek adok áramot, akkor elindul, szóval holnap viszem vissza gariba!
-
masterful87
senior tag
Mennyi az az idő FurMark alatt, ami után kijelenthető, hogy stabilak az órajelek?
Én 10 percekkel kerestem a órajelek végét, majd amikor belőttem véglegesre, akkor 26 perc után dobott errort a Win7. Ezek szerint visszább kell vennem?
-
masterful87
senior tag
Tesztelgetek, tuningolgatok, és a Mafia2 benchjét használom teljesítmény mérésre, és ugyan már 10 éve benne vagyok az IT világában, de csak most döbbentem rá, hogy valami nem kerek:
- tudtam, hogy ha vízszintesen elcsúszik a kép, akkor vsyncet bekell kapcsolni, ami össze szinkronizálja a képet a monitor frekijével
- akárhogy futtattam a Mafia2 benchjét, elégedetlen voltam az eredménnyel, gyanúsan 60 alatti átlagot kaptam, hát tettem egy próbát kikapcsolt vsynckel: 58fps helyett 75fps!
- de a képen látszott, hogy elvan csúszva, fut egy csík a képernyőn!
- tft monitort használok, 60Hz-es frissítéssel, ennél csak kevesebbet lehet beállítaniMindezek után, hogy megértettem mire is jó a vsync, felmerült bennem a kérdés:
mégis hogyan lehet 60 fps fölé menni a játékokban anélkül, hogy torzulna a kép???Jól sejtem, hogy a tökéletes kép érdekében, minden TFT monitoros játékos beáldozza a magasabb fps értékeket?
De akkor egyáltalán mi értelme a tesztekben a magasabbnál, magasabb fps értékeknek? Van akinek fontosabb a képek száma, minthogy kevesebb fps ugyan, de tökéletesen jelenjen meg?Kérem világítsatok fel, úgy érzem már közel a megvilágosodás!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 DUAL OC Eladó! 105.000.-
- Eladó GeForce RTX 3080 VISION OC 10G (jegelve: mark oo)
- Xfx Quick 308 Dobozos újszerű 3 hó Garancia!!!!!!!!!!!
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- Diamond Monster 3D PCI 4 MB (3Dfx Voodoo 1)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest