- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Androidos fejegységek
- Bluetooth hangszórók
- Egérpad topik
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TaaT
nagyúr
Sziasztok!
Az 5870-esem GPU MemIO hőmérséklete elég rossz ahhoz képest hogy egy Accelero Extreme van a kártyán.
Hol található ez a MemIO?
-
troland26
őstag
válasz
TaylorXIII #34597 üzenetére
Nem , lementem 1280x768-ig (persze közbe végigpróbáltam még 3-4 felbontást) semmi változás...
[link] -
benikeee
tag
válasz
TaylorXIII #34594 üzenetére
Igen az is 3500-3700mhz között volt.
-
troland26
őstag
Szerintetek az lehetséges , hogy a monitorom tudná a CC szerint a 75 hz-t , de csak 60-at tudok beállítani ? Lehet , hogy ez azért van mert az alaplapi hd4250-et használom ?
-
benikeee
tag
válasz
TaylorXIII #34591 üzenetére
A Volt ingadozás 1.272-1.344 között volt.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
benikeee #34590 üzenetére
Cpu tesztet néztél már? Elvégre a videokártya teljesítménye is attól függ. AIDA64ben told be cpu-t tesztelni és nézd meg a CPU-ID vagy nem tudom mi ott a neve, hogy az órajel stabil-e és a feszültség is stabil-e. Úgy értem a stabilt, hogy csak kis eltérések vannak időközönként. Ja és hogy hány fokos?
-
benikeee
tag
válasz
TaylorXIII #34587 üzenetére
Én raktam össze.
Az alaplap megkapja 2x4 tűs csatival a cpu tápot. Videókártyát pedig a normáls 2*6+2-vel csatlakoztattam. -
Kaptam egy új gépet, amiben ATI videókártya van videó kimenettel. 2. moitornak egy TV van bekötve, és klón üzemmódra van állítva XP alatt. A gondom az, hogy amikor a parancssor teljes képernyős módra kapcsol (régi játékok), azonnal kikapcsolja a videókimenetét. Nézegettem a catalist beállításokat, de semi okosat nem találtam. Hogyan tudnám rávenni, hogy a teljesképernyős DOS képernyőt is kitegye a videókimenetre?
-
TaylorXIII
őstag
válasz
benikeee #34585 üzenetére
Egyébként képen láttuk mert előbb linkelted. Legalább volt valami haszna. Egyébként ha linkelsz akkor lehetőleg a direkt linket másold be legközelebb és utána is szóval állandó jelleggel. Remélem érthető
Gépet ki rakta össze? 8 tűs csati van rádugva cpu-nál az alaplapra? Kártya megkapja mindkét 6 tűs tápcsatlakozót amit igényel? Ugye nem átalakítóval csatlakozik valamelyik a kártyára? Gyárilag két 6+2 tűs van szóval azokat kell használni. Azért vannak.
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
TaylorXIII #34579 üzenetére
Az alaplap választást arra érted, hogy nem jó helyen van a pci slot, vagy ez a típus nem megbízható?
-
benikeee
tag
Itt egy kép, az Aidaban így jeleníti meg [link]
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Taoharcos #34570 üzenetére
Ja még annyi hozzáfűznivalóm van, hogy a videókarit nem az első slotba raktam, hanem a másodikba, mert a pci-s wifi kari az első slotnál letakarná a videókari alsó negyedét- harmadát a hűtésnek. és a jobb hűtés miatt úgy gondoltam az alsóba rakom. Vagy nem baj ha egy picit letakar a venti úgyis nyomatja a levegőt?
-
benikeee
tag
válasz
TaylorXIII #34572 üzenetére
És az természetes hogy a stabilitás tesztközben alig tudom mzgatni az egeret annyira szaggat?
-
TaylorXIII
őstag
válasz
benikeee #34571 üzenetére
Ha tényleg max volt azaz élsimítás is maximumon volt akkor az tök érthető. Az FC3 maximum grafikához FHD-ban nagyon komoly videokártya kell. Igaz ez nem FULL HD amiben te próbáltad de attól még egy 8xMSAA durva még ilyen felbontáson is. Bár nem írtad mi nálad a szaggatás. S ott nem volt semmi egérbeszaggatás?
-
benikeee
tag
válasz
TaylorXIII #34569 üzenetére
Chieftec ctg 500W
Farcry alatt próbáltam és szaggatott
Ez azért sztem vicc 1440*900 felbontáson max beállításokon Amd fx 8320 mellett!
-
benikeee
tag
Hali.
Most vettem új gépet, egy Gigabyte 7870 van benne.
Amikor elkezdem Aida64-el a stabilitás tesztet tehát csak a videókártyát stresszelem akkor elkezd akadni az egér meg a gép mint az állat!Pls segítsetek mi lehet a baj.!!!
-
turai_
tag
válasz
Taoharcos #34564 üzenetére
Massal is le kene tesztelni, ez sajnos keves. Uniginet, 3DMarkot neki. Jatszani rajta egy kicsit, vagy ha nem megoldhato, akkor komolyabb webgl demot futtatni rajta pl.
Ha ezeknel semmi gond, akkor egy memtestet azert futtatnek, ki tudja, de itt valami VGA problema lesz.Szerk. ilyesmit akar doglodo monitor is csinalhat, de az nem csak vindo'z betoltesnel jonne elo.
-
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi konfiggal van egy pici problémám.
alaplap: Gigabyte GA-F2A85XM-D3H
proci: X4 750K
ram: 8GB
videókari: Gigabyte HD7770
wifi: TP-link TL-WN851ND
Chiectec 450Wattos táp
Samsung 120GB SSD
Toshiba 1TB HDD
OP rendszer Windows 7 64 bit (ezt már jó pár gépre felraktam, bizonyított.)
A probléma az hogy néha induláskor a Windows boot logo nem jól jelenik meg többféle hibával pl a fekete háttér nem fekete, hanem olyan mint régen a TV kép, ha nincs adás, zajos, csak mondjuk zöld színben. Vagy maga a logo pixeles vagy zajos és háttér fekete. Csaka ggódok, mert ismerősnek raktam össze a gépet, és nem szeretném ha probléma lenne. Idáig egy gépen se volt ilyen hibám. Videókártya hiba lenne? -
fasirTTT
őstag
sziasztok, nem tudom hova kéne ezt írni, de 1 olyan kérdésem lenne, hogy 3D-s tv-n lehet valahogy Pc-ről 3ds megjelenítésbe játszani ?
-
pcgamer01
senior tag
Sziasztok!
Egy Geforce Fx5700-at meddig lehet tuningolni?
-
pcgamer01
senior tag
Sziasztok!
Van egy Geforce Fx5700-as vidókarim és ha Speedfan-al akarom mégnézni a hőmérsékletét akkor az írja ki hogy 0C° esetleg vmi ötlet?
-
TaylorXIII
őstag
válasz
diablo666 #34554 üzenetére
Azért mert ember nem gondolná, hogy ezt VGA hibának véli valaki. Amennyi hipermodern über istenkirály modern film van amiben olyan effektek vannak, hogy összesz*arod magad akkor ez most tényleg megtévesztő meg meglepő? Plusz még mikor ütközöl akkor történik
Csak össze kéne rakni
Ha megrepedne a képernyő virtuálisan akkor azt is elhinnéd?
Te sem játszottál még ezzel
-
diablo666
tag
-
diablo666
tag
válasz
TaylorXIII #34545 üzenetére
ertem... a grides eset vga hiba lehet,vagy mas...?
mindjart felteszem a tomb raidert...remelem az nem fog csikozodni,mert agyverzest kapok akkor... -
diablo666
tag
hi,ez jo eredmeny a gtx 760-nak...?
es miert ir 800Mhz-t a ramoknal mindenhol ,mikor 1600 kene legyen?a masik kerdesem meg az lenne,hogy feltettem a grid 2-t(nem eredeti) es ment is szepen de mikor nekimentem valaminek akkor csunyan becsikozodott a monitor es lilas foltok...probaltam vagy 3 driverrel is...remelem nincs baja a vga-nak...
meg csak 1 napos a konfig,vadi uj minden...
ezen kivul csak az urban trialt probaltam,azzal nem volt semmi gond...bar a 30-40 fps-t keveseltem 1680*1050 felbontasban ezzel a kartyaval...
remelem a monitorommal sincs baj... -
Lomha 8V
addikt
válasz
BomiBoogie #34538 üzenetére
Ok, köszi.
Most mit csináljak, nálam kicsit lassú lefolyásúak a dolgok.
-
draco31
veterán
válasz
djdaniel #34535 üzenetére
Hát a hűtőpasztát nem sajnálták a gyárban az már egyszer biztos.
-
duggoo
csendes tag
Hello Srácok!
Valaki segítsen nekem legyen olyan kedves. Vettem ma egy Asus Radeon HD 6970 2Gb-os vga-t és az a problémám vele, hogy a gyári bios ami rajta van nem szabályozza a ventillátor sebességét...na már most ez úgy néz ki, hogy 90 fokos hőmérsékletnél ez a szerencsétlen 35%-on járatja a ventillátorát. Mi lehet erre a megoldás? Esetle hogyan tudok BIOS-t frissíteni rajta? Milyen BIOS-t rakjak rá? Esetleg az is megoldhatja a problémámat ha átkapcsolom a BIOS kapcsolót 2-re?
Előre is Köszönöm a segítségeteket.Üdv.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Lomha 8V #34537 üzenetére
Jókor kérdezed meg, ha eddig megfelelt neked, akkor valószínűleg jól van beállítva.
Egyébként a kalibrálás ügyében inkább itt érdeklődj.
-
Lomha 8V
addikt
Sziasztok!
Van egy Fujitsu-Siemens L22W-6SA típusú monitorom. Nem egy mai darab, de teljesen hibátlan és meg vagyok vele elégedve. Viszont az jutott eszembe, hogy amióta megvan, soha nem állítottam rajta semmit. Mik egy monitor helyes beállításának a lépései? Van arany középút ami nagyjából minden monitorhoz jó vagy mindegyik más és más? Mert lehet, hogy többet is ki lehetne hozni belőle, én meg még meg sem próbáltam soha beállítgatni. Köszönöm, előre is.
-
draco31
veterán
válasz
djdaniel #34532 üzenetére
Igen hőlégfúvóval. Veszíteni valóm nincs, mert áll az asztalon arra várva, hogy szétszedjem teljesen. (kondik, stb) Szóval azt a pár percet veszíthetem el csak az életemből, amit elvacakolok vele.
Reballozni anyagilag sem érné meg. Amennyiért megcsinálnák, annyiért lehet kettőt is veszek. Lehet rámelegítek, aztán próba, plusz akkor kap nagyobb hűtést is, most egy nem túl nagy van rajta gyárilag. -
turai_
tag
válasz
cashback #34524 üzenetére
HD5670-el jol jarnal, igaz felenk 8k-ert is kapni gigasat (bar aki adja, azzal nincs az az isten, hogy uzleteljek), szerintem elfogadhato ar - foleg, ha helyben van, szallitassal mashonnan is lenne ennyi. Ilyen arban GDDR5 nincs, en pedig senkinek nem szoktam mar DDR3-ast beszerelni/ajanlani, annyit nem er egyszeruen, mivel van helyette IGP. A masik, hogy esetedben a 4GB annyira felesleges, hogy ihaj (csak nem ge'mer edisun?
).
Szerk. ha hozzateszel egy kicsit, akkor HD6670.
-
cashback
őstag
Üdv.
Kis segítséget kérnék...
Konfigom:
AsRock B75Pro3-M | i3 2120 | 2*4Gb 1333MHz | Chiftech 400WCsak netezésre, kis játékra (alacsony grafikán) elég a HD2000 IGP is. Viszont kicsit szebb grafikával szeretnék játszani.
1680*1050-et tud max a monitorom.12ezer forintig keresnék vga-t. DirectX11 mindenképp.
Nem válogatok... AMD, Nvidia - mindegy.
Ezt a kettőt tudnám helyben megvenni hirtelen amit találtam (Salgótarján):
Asus GT630 DDR3 4Gb - 12ezer
SAPPHIRE HD5670 GDDR5 512mb - 10ezerVan ezektől jobb alternatíva esetleg?
-
TaylorXIII
őstag
válasz
hszilard666 #34522 üzenetére
Szóval vízhűtés, értem. Oda talán elég a hűtés a lap is ahová akarod. Bár kérdezd meg a milyen alaplapot vegyek topikban is szerintem meg milyen cpu hűtőt vegyek topicban is. Látom házad tényleg mATX szóval ezért kell neked mATX lap.
-
hszilard666
veterán
válasz
TaylorXIII #34520 üzenetére
Corsair obsidian 350D és corsair h80 as hűtőm van...
-
hszilard666
veterán
válasz
TaylorXIII #34518 üzenetére
30-50fps
Végül belőlerendeltem 1 et. Köszönöm a segítséget!
-
TaylorXIII
őstag
válasz
hszilard666 #34519 üzenetére
Nem rossz de úgy látom nálad az anyagi vonzata a dolgonak nem akadály. Csak mATX jöhet szóba mivel mATX házad van? Előző lapod is mATX volt. Vagy ATX házad van és csak úgy mATX lapot vettél bele? Tuninginál a hűtés is közbelép egyébként. Processzorhűtővel, hogy állsz? Pontosan milyen házad van?
-
hszilard666
veterán
válasz
TaylorXIII #34516 üzenetére
ő okés lenne?
-
TaylorXIII
őstag
válasz
hszilard666 #34517 üzenetére
Szóval most már látod. na és FC3 ultra 4xAA eredmény? Egyébként alapvetően legtöbb helyre elég a 3570k. Egy játék alá viszont biztos nem elég alapórajelen 7990 mellé és ez a Crysis 3 és a BF3 multija nagy pályán sok játékossal. De a játékok nagy többségében szerintem elég lesz mellé.
-
marcusa
addikt
válasz
hszilard666 #34513 üzenetére
Nem tudsz vele szorzót állítani, csak BCLK-t, amivel max +100Mhz érhető el, és nem is túl egészséges...
Szorzót csak Z-s, vagy P-s lappal tudsz állítani. -
TaylorXIII
őstag
válasz
hszilard666 #34513 üzenetére
Akkor miért írják mindenhol, hogy csak a Z jó tuningra? Tényleg tudod a BIOSban feljebb emelni a szorzót?
-
hszilard666
veterán
válasz
TaylorXIII #34512 üzenetére
Lehet velük tuningolni de nem annyira mint pl a z77 esekkel... Szerintem a 4.4 hez elég lesz... Remélem a feszelést bírja
-
TaylorXIII
őstag
válasz
hszilard666 #34511 üzenetére
Tudtommal H77 lappal nem lehet tuningolni szóval ez elég esélytelen.
-
hszilard666
veterán
válasz
TaylorXIII #34510 üzenetére
Épp egy outpostot foglaltam Rambó János módjára szóval volt történés rendesen
Ha a procimat felhúzom 4.4-4.5 ghz re akkor elég lenne a vga mellé?Bf3 at most szedi az origin
-
TaylorXIII
őstag
válasz
hszilard666 #34509 üzenetére
BF4 bétam egoldást szerintem így globálisan ne várj. AZ béta plusz tiéd 7990. BF4 bétát DX APi alatt inkább NVre optimlaizálták mivel HD 7000 és R 200 kariknak úgyis ott lesz a Mantle decembertől. Ez lehet az oka. A 60-100 FPS az ég felé nézve van? Mikor mész, lősz nagy robbanások nagy lövöldözés vagy nagy tűz van akkor kb hány FPS van Far Cry 3-ban? Élsimítást raksz pl 4x-re akkor mennyi FPS van? Itt egy teszt:
http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/HD_7990/14.html Ez egy átlag fps és mint látod ultra plusz 4xAA val van ez az eredmény. Igaz 3770K 4,6 Ghz-re húzva de olyan nagyon sokat nem jelenthet itt most tuningolt processzor. Bár tény, hogy FC3nál fontos az is. Itt van ez is:http://prohardver.hu/teszt/radeon_hd_7990_a_legujabb_tronkovetelo/a_harc_folytatodik.html Mint látod több oldal van de itt nincs FC3. Egyébként BF3-at bepróbálhatnád vagy valamelyik játékot amelyiket gondolod. -
hszilard666
veterán
válasz
TaylorXIII #34503 üzenetére
Azta! 60 és 100 között ugrál vsynce nélkül AA offal és a látótávolság max on
De a bf4 béta minden beállításon 35-40 míg tesóm egy gtx 770 essel 100fps+ al tolja -
Köszi a tegnapi tanácsokat a GTX 470hez. Nem csak az intellel van baja
-
hamham
tag
válasz
TaylorXIII #34505 üzenetére
ajaj az meg elég drága 775ös foglalatba, lehet akkor hagyom, de azért köszi a választ
-
hamham
tag
Van egy e2140-en 1giga ram-mal. Gondolom ez nem hajtana ki egy Gigabyte GTX 460 1GB kártyát. A kérdés az lenne, hogy mi hajtaná ki pláne ha egy kicsit meg is lenne rángatva, de ez csak később
Én arra gondoltam, hogy egy e7300 talán elég lehetne, plusz egy kis ram -
TaylorXIII
őstag
válasz
hszilard666 #34502 üzenetére
Far Cry 3 Ultra eredmény?
-
hszilard666
veterán
válasz
TaylorXIII #34501 üzenetére
Nincs még felrakva
A vga a sapphire től van
asrock h77 pro4 M
coolermaster silent pro M 1000w
8gb kingstone genesys
1920x1080 most de 5760x1080 lesz jövőhéten... de ha ennyit tud a kártya akk marad valszeg a full HD -
TaylorXIII
őstag
válasz
hszilard666 #34499 üzenetére
Crysis 3 megy maxon? Milyen felbontásban játszol egyébként?
-
TaylorXIII
őstag
válasz
hszilard666 #34499 üzenetére
És Ultrán? Elvégre ezzel Ultrán kéne. Konfigod nem tudnád az alaplapodra beírni ha már segítséget vársz?
De pontosan ám. Alaplap, táp, videokártya kéne leginkább. Procid már tudom, hogy 3570k. 7990ből viszont többféle is van. -
hszilard666
veterán
válasz
TaylorXIII #34498 üzenetére
De igen kb 50 ig felmegy a legújabb bétadriver van amit a bf4 béta mellé csináltak...
-
TaylorXIII
őstag
válasz
hszilard666 #34497 üzenetére
Még akkor sincs több ha felnézel az ég felé Far Cry 3-ban? Driver?
-
hszilard666
veterán
válasz
TaylorXIII #34495 üzenetére
BF4 low on béta driverrel 28-30 fps, far cry 3 lowon 40fps körül
-
TaylorXIII
őstag
válasz
hszilard666 #34494 üzenetére
Játék, játékok?
-
varmi2
nagyúr
válasz
hszilard666 #34490 üzenetére
Megy a videokari mindkét magja a játékokban?
-
TaylorXIII
őstag
válasz
Unbaised-Ben #34489 üzenetére
Még a béták urljét is kitaláltam neked
Remélem ennyi driver már elég
Jó igaz 13.4 előtti bétákat már nem írtam de amit korábban linkeltem ott vannak a whql driverek sorban.
(#34491) gabor_20:
http://www.pcx.hu/termek/dvi-vga-adapter-51264 -
gabor_20
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy vettem egy videokártyát és nincs rajta D-Sub a videokártyán meg DVI-I van ilyen kábel átalakító és ha igen kb mennyibe kerül? Előre is köszi.
u.i.: Remélem jó topikba írtam
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Miért van az hogy egy HD 7990 el nem kapok egy gammában sem 35-40fps nél többet?
Lehet hogy a procim karcsú hozzá? (3570k)
Ha igen akkor meddig kéne húznom hogy kihajtsa 100% ig?
A válaszokat előre is köszönöm! -
Unbaised-Ben
senior tag
Köszönöm szépen nektek
-
PofaJenö
senior tag
válasz
Unbaised-Ben #34482 üzenetére
Tessék itt vannak régiek is [link]
-
B.M.W
csendes tag
Hali.. Nem próbáltam másik vga-val..
-
TaylorXIII
őstag
válasz
Viszont a 13.5-13.8ig nem tudom hol lehet leszedni. Ezek is fenn vannak valszeg AMD oldalán. Szerintem ha urlbe beírod egy mostani driver elérési útjának megfelelően az urlt, és csak kicseréled a verziót úgy még el lehet érni
Ezeket sikerült kitalálni:
http://www2.ati.com/drivers/beta/amd_catalyst_13.6_beta.exehttp://www2.ati.com/drivers/beta/amd_catalyst_13.6_beta2.exe
http://www2.ati.com/drivers/beta/amd_catalyst_13.8_beta.exe
http://www2.ati.com/drivers/beta/amd_catalyst_13.8_beta2.exe
Itt vannak még a 13.10 béták is ha kéne
http://www2.ati.com/drivers/beta/amd_catalyst_13.10_beta.exe
http://www2.ati.com/drivers/beta/amd_catalyst_13.10_betav2.exe
WHQL szerintem 13.4 óta a 13.9 az első szóval csak bétákban lehet itt mozogni
-
Unbaised-Ben
senior tag
válasz
TaylorXIII #34483 üzenetére
upsz, köszi
-
TaylorXIII
őstag
válasz
Parancsolj
Nem árt egyébként néha a kis betűs részeket is elolvasni egy weboldalon
pl: Previous Drivers and Software
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/previous/Pages/radeonaiw_vista64.aspx -
Unbaised-Ben
senior tag
Sziasztok, tud valaki nekem mondani régebbi AMD driver letöltő oldalt? Mert én nem találok értelmeset
6870 - Win7 64bit
A 13.9-es driver egy nagy kalap *** nálam :/ -
Mattey
tag
Geforce ASUS GTX 660 Ti-nél találkozott valaki a TDR-es hibával ?(Ha ez nem az a topic akkor bocsi.)
-
KABALL
csendes tag
Még mindig nincs ötlet arra ,hogy ha a fő monitoron futtatok egy teljes ablakos alkalmazást.A másodlagoson miért szaggatnak a videók?
-
B.M.W
csendes tag
Szia...
Mit tettél vele? Csak az az érdekes, hogy eddig jó volt, s most pedig nem... Kérnék még válaszokat...
Köszönöm -
B.M.W
csendes tag
Hello Mindenkinek...
Egy olyan kérdéssel fordulnék mindenkihez aki esetleg tudja a választ kérem segítsen..
A kérdésem a következő: Van nekem egy asus 560gtx (925mhz gyári) videó kártyám lassan már 2éve.. sosem volt húzva. hozzá egy cooler 600w-os táp, amd 8120-as proci, ez egy asus sabertooth alaplappal. egy két hónapja olyan jelenséget tapasztalok, hogy játék közben nem fagy ki, viszont netezés alatt többször, kifagy van mikor magától helyre áll, de olyankor az egér helyett egy 2,3 színből álló pálca jelleg jelenik meg, s rohadta lassú az egész.. jahm a legfontosabbat nem írtam egy panasonic hd -tv-re van kötve HD kábellel természetesen. Tapasztaltam olyat is hogy, ha a játékot elindítom akkor a bal felső sarokban megjelenik a HD felirat semmi hang semmi kép... megnézem minden esetben az esemény naplót mire panaszkodik
2 üzenet amit feldob: 1 : nvStreamSvc forrásból származó eseményazonosító 1-es leírása nem található. Az eseményt kiváltó összetevő nincs telepítve a számitógépre vagy a telepítés sérült. a következő információkat tartalmaznak az eseményhez: nvStreamSvc nvVAD initialization faided (6) .. a másik üzenet úgyanez csal az eggyes leírás helyett 14-es szerepel illetve a "következő információkat tartalmaznál" /DEVICE/VIDEO5 0702(24F8)... Már próbáltam, hogy jogtiszta win7-et rakok fel a hiba akkor is előjön, illteve a legfrissebb drivert telepítettem akkor is, illetve ah régebbit akkor is fen áll a hiba..
Kérlek titeket hogy segítsetek, véleményem szerint a VGA az valószínű hogy csere.. segítsetek fontos lenne..
Köszönöm előre is.. üdv B.M.W -
válasz
Taifa Díaz #34473 üzenetére
Rákérdezek, pontosan nem tudom.
Viszont ha már itt tartunk az én Gigabyte Superb 460-am elég egy gtx470-hez és egy phenom II x4 965-höz?
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
tboy93 #34472 üzenetére
Azért egy GTX470 TDP-je 215 W, a GTX260-asé meg 182 W. Nem valószínű, de lehet kevés a táp is, főleg ha noname cucc, szűkös 12 V-os ággal, amire még mást is pakol fogyasztónak.
Mást így látatlanban nemigen lehet mondani hirtelen.
Egyébként pontosan mit jelent az, hogy nem működik együtt az i7-essel? El sem indul a gép? -
válasz
Taifa Díaz #34470 üzenetére
Akkor mi lehet a baj? A kártya más gépben működik és ebben a gépben is jól működött a gtx260
Szerintem átveszem egy hét tesztelésre, ha nem lesz gond vele akkor 15.000Ft-ot megér nekem.
Köszi mindenkinek!
-
Sziasztok! Egyik barátom vett egy Gigabyte GTX 470-et (rev 2.0). Az i7-esével nem működik együtt, de állítólag az AMD vonallal nincs baja a kártyának. Ez totál hülyeség vagy lehet igaz? Elég jó áron meg tudnám venni, Phenom II X4 965 mellé raknám be HD5770 helyett.
Szar a kártya vagy tényleg csak az intellel van baja? -
djdaniel
senior tag
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
yodaaaa #34466 üzenetére
Amit keresel, az a Hybrid PhysX driveres mod, de nem az nVidia, az ATi/AMD a főkártya, az nV csak kiegészítő, a fizika számolására.
Olvass bele ebbe, úgy láttam, elég részletes és jóféle. -
yodaaaa
újonc
Császtok
Valaki hozzáértő megtudná mondani hogy kötök össze egy Nvidia és egy Ati kártyát?
Az egyik csak physixnek lenne, úgy tudom csak így lehet őket.
A lap adott támogatja 3 vga is belefér.
Hogy lenne az összekötés csak physixnél?Vagy nem kell összekötni csak betenni mellé?
A fő vga egy 8800 Gtx, a második egy 5670 Ati kártya
Vagy fordítva kéne?Előre is köszi annak aki segít
-
Vakegérke
félisten
Nem vagyok járatos AMD ügyben, de volna egy ötletem. Biztos van választási lehetőség a telepítésnél, semmi mást ne telepíts, csak a drivert. A sallangot hagyd ki.
Szóval kezdd elölről a telepítést.Ha butaságot mondtam, akkor elnézést kérek. Nvidia telepítésnél így működik, van választási lehetőség.
-
L4C1
csendes tag
Sziasztok!
Ma váltottam MSI 7790-ről Sapphire 7850 2GB OC videokártyára.
Alvó állapotból a gépem nem tud visszatérni, a képernyő fekete és max fordulaton mennek a videokártya ventillátorai.
A 13.9-es catalyst drivert raktam fel már másodszor, AMD driver eltávolító programot is használtam már.
Windows 7 x64 rendszert használok. Gépem adatai a profilomban megtekinthetők.Itt egy kép a hiba üzenetről:
Segítségetek köszönöm!
-
pityu6
tag
Letöltöttem a Video Memory Stress Test nevű programot és menet közben kifehéredett és kockás lett a kép.
Meghalt volna a kártya?
Asus 7850 DCII 2GB -
akos86
aktív tag
-
nyozo
aktív tag
Üdv! Mi a véleményetek a PowerColor márkáról?
-
dodopek
addikt
Sziasztok! Normális egy Asus 9800GT-nek levett ház oldallal böngészés, és hd sentinel teszt közben(tudom, hogy nincs összefüggés, csak a teljesség kedvéért) 45%os ventit pörgetni, 65c fokos GPU mellett? Nem az enyém a gép, csak sokallom...
-
draco31
veterán
Hello!
Adott egy Nvidia Geforce 6200-as azt hiszem 256Mb memóriával. A BIOS-ban csíkozik, post képernyőn csíkozik, WinXP betöltésekor a színes részek csíkosak. Ez után újraindul, amikor az Üdvözöljük kép jönne. VGA módban indítva marad a csíkozás betöltésig, de elindul a rendszer, és ezen a felbontáson tiszta a kép, szép az asztal, hiba mentes. De ha 1024x768- ra állítom, akkor annyi azonnal. Próbáltam Ubuntut indítani CD-ről, addig nincs baj, míg kis felbontású a kép. Amikor vált akkor vízszíntesen lesz fekete-fehér csíkos az egész.
VRAM vagy GPU?
Kicseréltem egy ATI 9600-ra, azzal ketyeg most a gép, nem az enyém, csak én szereltem. -
törölt tag
válasz
Blue Thunder #34445 üzenetére
Szerintem igen, de én a biztonság kedvéért 2db VGA tápkábelt vinnék oda, mindegyiket 1-1 csatlakozóval kötném a kártyára. Mert ugye alapban Crossfire-t kell táplálnia. (A 3db 12V-ág miatt tenném így.)
-
Blue Thunder
senior tag
Egy kis hozzászólás kéne ehhez?
Konfigomat megnézve elegendő lenne a tápom egy Sapphire HD6990-hez?
előre is köszi a segítséget
-
D4v3
őstag
Hello!
Ma este a gépem egyszercsak megakadt, kattintásra folyamatosan pittyegő hangot adott a fülesből majd le is állt. Párszor újraindítottam, de win betöltés után kikapcsolt mindig. Szétszedtem az egészet, megtisztítottam mindent a portól, VGA ki-be stb. Most viszont elindulni elindul a gép és úgy is marad, de a két monitorom közül bármelyikre is dugom rá DVI vagy analóg módon, semmi kép, csak villog a monitor. Mit kéne kipróbálnom esetleg? Eléggé tanácstalan vagyok.
Ati 4850 a vga, FSP Saga 450+ táp, 4x1GB kingmax ddr2 ram és quadcore Q6600 intel proci van a gépben. -
Klemice
senior tag
csak extreme meg high módban jön a kék halál, performance módban fut a teszt... hm..
-
Klemice
senior tag
sziasztok, 3dmark vantage extreme módban futtatásnál kékhalált kapok
q9650 560ti 4giga ram
szerintem nem szabadna kékhalálnak lennie, a vga lehet a ludas? -
TaylorXIII
őstag
válasz
csobansanci #34431 üzenetére
Alaplapod még írd le és akkor meg lehet mondani.
(#34433) nyozo: 15%-kal és 30%-kal jobbak kb.
-
sTk89
csendes tag
Üdv!
Kiszedtem a VGA-t a gépböl átdugtam a monitort az IGP re a biost betölti, a rendszert nem valakinek valami ötlet? -
nyozo
aktív tag
Üdv! Egy HD 6970 mennyire van lemaradva egy HD 7870 és 7870 Tahiti le-től teljesítményben?
-
djdaniel
senior tag
válasz
csobansanci #34431 üzenetére
ha agp-is a kártya akkor igen.
tápról biztosat nem merek mondani, gondolom noname, de szerintem igen.
-
csobansanci
csendes tag
Üdvözlet! Az lenne a kérdésem, hogy ez a videókártya működne ebben a konfigban(ASUS AH3450/DI/512MD2(LP) )?? A konfig: Intel(r) Celeron 2.40GHz, Kingston 512Mb DDR 2x512=1GB, Samsung SV1021H, LG DVD író/olvasó, ATi Radeon 9200SE, és egy JNC JL-A300ATX táp. Szóval az lenne a kérdésem, hogy bele tudnám-e rakni ebbe a konfigba? Elég ez a 300W-os táp??? ÉS kérlek titeket ne b*szassatok vele, hogy gagyi meg régi... Előre is köszönöm!
-
perge666
veterán
Na tegnap vettem egy Sapphire HD7770 Ghz Edition Vapor-X OC kártyát ,elvileg a procimhoz felesleges venni jobbat.
Ezzel a konfiggal szerintem már el leszek 1-2 évig,még annyi hogy szerezni akarok még 4GB memóriát. -
Zin
őstag
Karácsony körül lesznek olcsobbak a kártyák nem tudja valaki? Érdemes várni addig?
-
Robo sapiens
tag
válasz
Robo sapiens #34406 üzenetére
Itt a válasz a kérdésemre.
-
köpet
aktív tag
válasz
TaylorXIII #34422 üzenetére
Hali!
Az alany egy club3d radeon hd4830 512Mb vga dvi/d-sub/hdmi kimenetekkel, ezt nem tudom a sima crt TV-re rákötni (igaz, lassan már az lcd lesz a sima tv).
Két út van, eladom és nézek valami hasonló kaliberűt s-video kimenettel, vagy szerzek mellé egy kisebb vga-t olcsón. Az a gond, hogy korszerűbb kártyát már elég körülményes analóg tv kimenettel találni...Üdv.
köpet
-
mikka07
tag
válasz
#68216320 #34415 üzenetére
Kösz a választ ,csak azért kérdeztem mert a másik kijelző 3d projektor aminek kell a 120 hz igy ha azt akarom használni ki szoktam huzni a monitor dvi kábelét akkor csak projektor megy nekem csak egy olyan megoldás kellenne hogy ne keljen eltávolítani hardveresen a monitort amikor a projektort használom.
-
TaylorXIII
őstag
Pontosítanád a kártyád? Egyébként egy kártyáról megoldható a monitor és tv együtt. Gondolom kiterjesztett asztalt akarsz és nem klónozni, bár azt is lehet.
(#34420) Zlcsi: Haver gépére gondoltam vagy valakinek a gépére és persze olyanra amiben van egy hasonlóan jó táp is mint a tiédben. Közelben nincs számtech szervíz? Bár ugye nem lenne ingyen sajnos.
-
köpet
aktív tag
Sziasztok!
Volna egy TV-kimenettel kapcsolatos kérdésem, hátha meg tudja mondani a tutit valaki:
Van egy radeon hd 4830-as kártyám, amin hdmi kimenet van, viszont nekem még hagyomááányos TV-m van, amit második kijelzőként használok/használnék. Mivel a radeonnal alapvetően elégedett vagyok, nem szeretném lecserélni valami öregebb darabra, inkább vennék mellé valami kisebb vga-t, aminek csak az s-video kimenetét használnám.
A kérdés az, hogy milyen összeállítás működik, mert most kipróbáltam egy 9600gt-vel (hybrid physx), de azzal nem akart összejönni.
Szóval mi az, amivel lehet kétképernyős üzemmódot csinálni win7 x64 alatt egy hd4830-as kártyával párban?Üdv.
köpet
-
Zlcsi
senior tag
válasz
TaylorXIII #34419 üzenetére
meg mondom őszintén elég szar, mert vidéked élek, a kártyát meg Pesten vettem, és vissza vinni blinkre, hogy baja van majd közlik hogy márpedig jó, és a táp a szar, és akkor azzal futni egy kört,
másik gépbe meg nem tudom berakni mert nincs, noh mind1 majd megoldom valahogy.
-
törölt tag
-
Zlcsi
senior tag
ha mind a két 6 tűs be van dugva nem megy, meg mozdul a videkártya és le is áll.
most végig dugdosgattam:
ha a kártyán a belső 6 tűsbe dugom a tápot (a kettő táp kábel közül mind1 melyiket) akkor megy, ha a külsőbe, vagy mind2-be akkor nem megy.
most a belsőbe be van dugva, és fel állt a rendszer, de a windows nem látja csak az alaplapit, bár ez lehet a sok ide oda váltástól is gondolom, bár az eszköz kezelő sem látja, de legalább elindul a gép
így hogy a táp kábelok jók, a külső videokártya tápcsatlakozó bedugásakor viszont nem megy, és a windows sem látja, gondolom a kártyával lehet a gond
vagy rosszul gondolom? -
törölt tag
Csak egy ötlet volt a tápod paraméterei alapján. Nem tudom a molex csatlakozók, melyik ágon vannak, de egyiket megpróbálhatod egy átalakítóval a másik 6tűs mellé dugni. Nekem ezzel a technikával működött egy HD5970-es szörny Chieftec 450W-os táppal.
Bár szerintem bírnia kellene. Esetleg más gépben lepróbálni a kártyát?mikka07: Szerintem lehet. Bár Intel-el csináltam már, hogy laptop mellé monitort tettem és a laptop 60Hz, míg a monitor azt hiszem 75Hz-en ment. Meglepne, ha pont Nvidia-val ne menne. De próbáld ki.
-
mikka07
tag
Az lenne a kérdésem ha két kijelzőt hajtok az egyik kijelző fhd lcd monitor(dvi csatlakozással) 60hz-es képfrissitéssel a másik( kijelző 120hz-es 720 p hdmi-el van csatlakoztatva amin csak filmet nézek)lehet egyszerre a kettőt meghajtani külömbözö frissistési frekvencián? a videokártyám 470 gtx.
-
KABALL
csendes tag
Ismételten meg kell kérdeznem.
2 Monitorom van,a főn futtatok egy egész ablakos alkalmazást akkor a 2. segéd monitoron futó videók vagy flashek valamilyen oknál fogva egyszerűen 1 másodpercenként frissít képet.A hang tökéletes de a kép katasztrófa. Bármilyen ötletre nyitott vagyok! -
Zlcsi
senior tag
válasz
Taifa Díaz #34408 üzenetére
de ha ez is a baj, akkor lehet olyat hogy egy ideig megy aztán meg nem akar?
-
TaylorXIII
őstag
-
Zlcsi
senior tag
a héten vettem egy hd7950-et.
beraktam, faszán megy, de tegnap éjszaka filmnézés közben egyszer csak kikapcsolt a gép, és vissza sem lehet kapcsolni.
gép oldala le, power gombra egy picit beindul a video kártya ventije majd megáll és nem csinál semmit.
ha lehúztam a videokártya táp csatlakozóját azonnal indul is a gép.
kiszedtem vissza raktam a kártyát, de nem jobb ugyan az a tűnet
-
Robo sapiens
tag
Sziasztok! Remélem ide illik a kérdésem, monitoros topicot nem találtam.
Vettünk nemrég egy új LG 24EA53VQ-P monitort édesapámnak, illetve megkapta hozzá az asztali gépemet, amiben egy HD 4670-es van. Eddig ez a gép egy DVI kábelen keresztül adta a képet egy DELL U2312HM monitorra 1920x1080 natív felbontásban. Minden rendben ment.
Most viszont, hogy apámnál van és az LG monitort használjuk, ha a natív 1920x1080 -ban adjuk ki a képet a monitorra, akkor körben egy 2-2.5 cm -es keret van a fizikai keret és a megjelenített kép között. Ha lejjebb vesszük a felbontást 1680x1050 körülire (a pontos felbontásban most nem vagyok biztos), akkor rendesen jeleníti meg a képet a keretig.
Ami különbözik, hogy most egy újonnan vásárolt HDMI kábelt használunk a monitorhoz.
Mi lehet a gond? Maga a Windows egy rokonunk által felhackelt Windows 7. Lehet ez a baj? Esetleg másik driver kell? A kábel okozhat ilyet? Találkoztatok már ilyennel?
Köszönöm!
-
sTk89
csendes tag
válasz
TaylorXIII #34403 üzenetére
Probálgattam ugy is hogy benne van a másik kari, de reboot után nem tetszik neki valami pedig az alaplapi adja a képet(ebben az esetben nem jut el a win7 töltőképig hanem elöte újraindul).
-
sTk89
csendes tag
Üdv!
Egy olyan problémám vagy kérdésem lenne, hogy a procimban lévő IGP le van tiltva a BIOS-ban, Hogyha kiveszem a VGA-t a PCI-böl akkor autómatikusan feloldja a IGP-t a BIOS? Mert eladtam a jelenlegi VGA-t de fizikailag még a gépben van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- Garanciális GIGABYTE GeForce RTX 4060 AERO OC 8G Videokártya
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- MSI GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 GAMING 8G Videokártya!
- ASRock Radeon RX 6900 XT Formula OC 16GB GDDR6 256bit
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest