Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Valami baja van a tápomnak
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
geckowize #80855 üzenetére
Open-Air kuckó, azaz roppant jó a hűtés/szellőzés és roppant módon szedi a port is, de valamit valamiért. fél évente kisikálom az egészet.
Nem tud semmi belefröccsenni/esni, egy ideje ez a garázsgépem, most falhoz támasztva van elhelyezve a polc alatt - hagyományosan a talpán nagyon sok hely kell neki, fél asztalt befoglalja szinte, 70cm*70cm a minimum hely, és akkor még be sincs kábelezve, 1m*1m a biztos tér.#80856MasterDeeJay: semmi venti nem száguld benne - szükségtelen pörögni a ház ventinek a fedélben, le van szabályozva csakúgy mint a CM Nepton 140 XL AIO ventije), max rácsapna a macsek mancsára picit, de az elhelyezés miatt nem volna rá nagyon esélye sem.
Kedvenc s1151v1-es gépem lakik benne, Asrock Z170 OC Formula+i5-7600k 3,8@4,5 GHZ (4,9 GHZ a vége, de az már csak e-penis, sokat nem hoz 4,5 GHZ felett, ellenben sok feszt kér - 1,4 Volt Vcore-t).
Kedvelem ezt a lapot nagyon, van 4 db x16-os slot bárminek (gen 3.0 x8*x4*x4*x4 ha mindben van valami) és 3 db M2-es is (gen 3.0 x4).
Illetve az x16-os slotokba is mehet bővítővel M2 nVME SSD és bootolható onnan is. -
válasz
geckowize #80855 üzenetére
Más az ID-jük, nem tudja használni a másik drivert hozzá. [link]
(kézzel lehetne csak kényszeríteni eszközkezelőből, na akkor lehet kékhalál)
Olyan lehetséges hogy régi driver marad fent de nagyobb windows build frissítés volt ami nem stabil a régi kiadású driverrel. Bár win10-re amúgy is jellemző hogy néha rossz drivert telepít fel magától update-n keresztül, párszor már szívtam vele de inkább nyomtatóknál volt gond.jokeph
Brutál az a gép hallod-e. Jó lenne nekem is hasonló bár esélyes hogy macskám beleesne és ledarlálná a ventillátor.[ Szerkesztve ]
-
-
Grave_444
nagyúr
-
C4mp3r
addikt
válasz
geckowize #79575 üzenetére
nem szamit mit ir a driver, mukodni fog a g sync, az csak annyit jelent, hogy a monitor meg nem kapta meg a certificate-et az nvidiatol. de megerositest is tudsz kapni, ha fent a display menu bart lenyitod es bepipalod a Show indicator for G-SYNC lehetoseget. ez a jatekban a kijelz bal oldalan ki fogja irni, hogy g sync on ha mukodik.
a masikra pedig a freesync hdmi-n keresztul is mukodni fog.
-
geckowize
őstag
válasz
geckowize #79095 üzenetére
Sziasztok,
Viszont lehetőségem volt kipróbálni a saját gépemmel egy használaton kívüli hdd-re telepített win installon, és ahogy a vevő is mondta, valóban villódzik a kép még 1080p@75 Hz-en is... Ellenben 60 Hz-en 1080p és 1440p is probléma nélkül megy. Nyilván legfrissebb WHQL AMD driverrel próbáltam ki, driver install előtt nem is lehetett 59 Hz-ről feljebb állítani a monitort.
Ezután felnéztem a TechPowerUp oldalára, hogy van-e frissebb VBIOS, és volt.
A kártyán a 015.040.000.003.000000 (2013-10-28) verzió volt és volt fent egy újabb, aminek a verziója 015.039.000.001.000000 (2013-09-11) volt. Gondoltam nem árthat ha frissebb rajta a VBIOS, lehet javítottak rajta (XFX fórumokon is jártam a googlezás közepette és hasonló hibát úgy javítottak).Ez a VBIOS update nagy hiba volt:
Flash utáni restartkor a windows loading spinner után fekete képernyő jelentkezett, amit sehogy nem tudtam orvosolni, úgyhogy reinstalláltam ezt az ideiglenes windowst. Ez rendben ment mindaddig, amíg az új rendszerre a legfrissebb WHQL AMD drivert fel nem raktam, mivel annak az installációja közben volt egy szokásos "eszköz leválasztása" hangeffekt, viszont nem jött az ugyancsak szokásos "eszköz csatlakoztatása" hangeffekt és feketévé vált a képernyő megint.
Mivel nem volt kedvem harmadszor installálni a windowst egy 5400 rpm-es notebook hdd-re, ezért ezután már a saját NVIDIA GTX 1070-nel belakott rendszeremmel próbáltam volna a régi VBIOS visszaflashelését, azonban ahogy betöltött a windows, elkezdett magától drivert felrakni, mert ahogy a VBIOS flasher mappájába kerültem már a háttérben csinálgatott valamit, megszólalt az "eszköz leválasztása" hangeffekt és feketévé is vált a képernyő megint...
Tehát ami biztos, hogy ez a VBIOS valamiért nem való a kártyához, és bár lementettem az eredeti VBIOS-t, azt sajnos elfelejtettem a reinstallkor, hogy a fájl a hdd-n maradt, ami reinstallkor formázódott, úgyhogy az elveszett... viszont van fent egy megegyező verziószámú a techpowerup oldalán, úgyhogy ha az tényleg teljesen ugyanaz, akkor elvileg még visszacsinálhatom olyanra, hogy 60 Hz-en használató maradjon a kártya (5 évig problémamentesen ment úgy)...És ezzel kapcsolatban kérdeznék, hogy biztos ne brickeljem végleg a kártyát, milyen tanácsotok lenne, hogy flasheljem rá az eredeti VBIOS-t? Próbáljak megint egy clean installt nyomni a használaton kívüli csigalassú noti hdd-re és ne rakjak fel AMD drivert hanem flasheljem az eredetivel megegyező verziószámút vagy teljesen biztonságos bootolható penriveot csinálni az AMD VBIOS flasherből és arról intézni?
-
S_Gaming
csendes újonc
válasz
geckowize #67781 üzenetére
Szia!
Nekem teljesen ugyanez a gondom! Vettem egy Inno3D GTX 1050-et és 3 hete itt van az asztalon.
Amikor beraktam a gépbe már a driver telepítésnél összeomlott a windows, utána nem látta az SSD-t egy ideig. Kis idő múlva jó volt pár órán át, aztán véletlenszerű időközönként ugyanez megtörtént. Ilyenkor nem látta az SSD-t, ki kellett kapcsolni pár percre a gépet.
Pár nap elteltével már a gép sem akart indulni, a BIOS-t hazavágta, a régi kártya visszahelyezésével egy BIOS recovery után helyreállt a gép... Ha visszaraktam az új kártyát, azonnal hazavágta a BIOS-t megint. A régi kártyával 2 hete megy rendesen a gép, nincs baja az SSD-nek.
Nekem nagyobb, újabb tápot javasoltak, illetve BIOS frissítést. Utóbbi nem tudom kipróbálni, mert nehezen beszerezhető az alaplap ha gond lesz és most határidős project-em van.
Viszont pont a jövő héten akarok venni új tápot, hátha az a probléma. De ahogy nézem neked eleve nagyobb cuccod van. Milyen régi a tápod?
Config
Alaplap: Gigabyte B75m-D3H DUAL BIOS
CPU: Intel i5-3470 3.2 Ghz
RAM: 20 GB DDR3 (2x8 GB kit, 4 GB single)
Táp: Chieftec iARENA 450 W
HDD: WDC 500 Gb
SSD: Kingston SUV400 240 GB
Hangkártya: SB live PCI
OS: Windows 10 Education eredetirégi GPU: Sapphire Radeon HD6570 1 GB DDR3
új GPU: Inno3D GeForce GTX 1050 2 GB GDDR5 -
Csupingo
veterán
válasz
geckowize #64402 üzenetére
És vártál már többet, hátha a win elindulása után adna képet? Akkor még az alaplapi bios frissítést tudnám említeni, vagy bios resetet (kikapcsolt gépből pl. az elemet kivenni 1-2 percre). Azon kívül nincs több ötletem sajna. Másik gépben is ki kéne próbálni. Itt egy hasonló gond. Itt pedig 59185-től olvashatsz a hibernálás okozta szivatásról.
Energiagazdálkodás-rendszerbeállítások, itt se maradt semmilyen turpisság bekapcsolva?[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz
geckowize #64400 üzenetére
A 960 kártyákon nincs d-sub, nem? (dvi-i van, ami d-sub -ra alakítható.) A dp-t és a hdmi-t kéne ilyenkor kipróbálni, ha van rá mód. A win 10 topikban is érdemes lenne megkérdezned. Az uefi-ről is sok infó van ott. Én annyira nem vágom, mert eddig még csak a legacy módot használtam. Ott volt már egy fórumtársnak hasonló gondja. Azért is gondolom, hogy ha win 10-ed van, akkor akár ez lehet a gond. Azt is írták, hogy a legutolsó nagy frissítés visszakapcsolja a hibernálást. Esetleg nézd meg ismét a beállításokat.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz
geckowize #64382 üzenetére
Az is elő szokott fordulni, hogy a dp, vagy a hdmi az elsődleges kimenet a kártyán, és dvi-n mondjuk csak a win elindulása után lesz kép. Esetleg várd meg, hogy betöltődjön a win. Bios csippan? Valami legacy vga bios menü nincs, amit be tudnál kapcsolni igp-vel? Esetleg alaplapi bios frissítés, bár ha egyszer már ment, akkor jónak kéne lennie. Esetleg win 10 van, ami uefi-ben lett telepítve? A másik, amitt hallottam a win 10 topikban, hogy általában hibernálva kapcsol ki a win 10. Emiatt megsínyli a hardver cserét. Esetleg a 280-nal kéne újra elindítani, vagy az igp-vel és minden ilyen hibernálast, gyorsindítást ki kéne kapcsolni kártya csere előtt. Mindjárt megkeresem azt a hozzászólást...
Ha minden igaz a fast startupot kell kikapcsolni, vagy beírod parancssorba: cmd (admin): powercfg -h off
[ Szerkesztve ]
-
asvald
senior tag
válasz
geckowize #55260 üzenetére
Szia!
Ezek közül Corsair VS350 vagy RS-500-ACAB-B1 venném
-
varmi2
nagyúr
válasz
geckowize #55246 üzenetére
Az a táp gyenge lesz, meg se próbáld. Ugyan is, a gyári adatok szerint 2 ágas a 12V rész, áganként 180W, de ugye a vga-d önmagában 250W, így túlterheli az ágat. De a másik ágból nem tud átcsoportosítani erőforrást, mert két ágra van szedve a 12V. így a másik ág meg alig van terhelve.
-
persil
nagyúr
válasz
geckowize #23397 üzenetére
Én "aszondom", hogy az 5830 nem rossz, az az athlon 2 egyértelműen alsóbb ligában játszik.
Nekem csak egy 5770-esem van, de phenom 2 x4 955-tel minden megy, mint az álom. Igaz, csak 1440*900-ban, mert ez a monitor natívja.
Athlon 2 x3-ról váltottam, de kétszeresére nőtt a teljesítmény.(nem csak a magok, meg a freki számít, hanem az architektúra, cache mérete stb)"Akkor azt mondod cseréljem le a procit, az 5830 meg fogja hálálni?"
Szerintem mindenképpen.[ Szerkesztve ]
-
persil
nagyúr
válasz
geckowize #23395 üzenetére
Egyértelműen a proci a gyenge láncszem, szerintem a vga még sokáig elég, ha képes vagy kompromisszumokra és nem akarsz mindent max közeli grafikán játszani.
Ha csak egy phenom 2-re váltanál már akkor is jelentős gyorsulást érhetnél el.(most nincs előttem cpu support list, de még talán lapot sem kéne váltani) Egy x4 955 nem sok pénz."Árgépen ez van ennyiért: HIS Radeon HD6850 Fan 1024MB PCIe (H685FN1GD), ez megérné? Vagy a proci már nem tudná kihajtani?"
Ha engem kérdezel, akkor szerintem az 5830-ban is bőven van még tartalék.Mondjuk ehhez a konfighoz eleve kár volt full hd monitort venni, mert vagy nem natív felbontáson játszol és csúnya lesz, vagy natívon játszol és lejjebb kell venni a grafikát/akadni fog.
Eleve 100x szebb kisebb felbontáson, de max grafikával egy játék, mint nagyobb felbontáson, de visszavett részletességgel. Ráadásul a felbontás sokszor teljesen indokolatlanul rabol le rengeteget a teljesítményből és látványban nem ér annyit, mint a maxra húzott csúszkák. Pláne, ha ez a "kisebb felbontás" az adott monitor natívja.
[ Szerkesztve ]