Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Milyen SSD-t vegyek?
- Bluetooth hangszórók
Aktív témák
-
jolti05
őstag
válasz
Ferdzsoo #40883 üzenetére
Most olvasom csak, amit írtál
Ugyanez volt nálam is a baj, ahogy benyomtam a gépet, zöld mindenfélék, következő képernyőn meg zárójelek, bioszban el volt csúszva minden, windows logónál tökéletes, aztán semmi, monitor elmegy aludni, csökkentett módban pedig tökéletes volt.
Én úgy oldottam meg a problémát, hogy nem csináltam semmitKét hétig itt állt a gép, tegnap előtt benyomtam, nem jött elő a probléma, azóta megy, pedig már csináltam memóriatesztet, gpu-t megizzasztottam, keményen játszottam, kikapcsoltam, kivettem a kártyát, meghajlítgattam, visszatettem... egyszerűen nem tudom megint tönkretenni.
Persze miután elindult, rögtön drivert cseréltem, hátha, de amíg nem vagy windózban, addig a driver nem sokat számít.
-
jolti05
őstag
"Digitimes says you can expect AMD to start shipping videocards built around its next-gen GPU -- codenamed Southern Islands -- in November"
Ami jó esetben 8 hetet jelent, és a régebbi szériákra kevésbé lesz hatássalUtánaérdeklődtem
-
jolti05
őstag
-
jolti05
őstag
válasz
RootRulez #39764 üzenetére
Nem vettem észre, sajnálom.
Viszont akkor itt is kibontakozom, hogy legyen értelme annak, hogy ide írtam
Sok-sok hozzászólással ezelőtt kérdeztem, mi lehet a kártyám baja. Elkezdett pöttyözni 2D alatt, ezért memóriaproblémára gyanakodtak a fórumozók. Azóta egy kedves ismerődöm megpróbálta javítgatni, és mint ma kiderült, egy másik kártyát kaptam vissza helyette, de néhány órás használat után ez is meghalt.
Bootolásnál, a fekete képernyőkön zöld csíkok, zárójelek mindenütt, de legalább szisztematikusan; amikor tölt a windows, tiszta a kép, viszont el már nem indul, elsötétedik a kép. Csökkentett módban hibátlanul működik.
Ma "megjavult", aztán ismét megállt a kép, és azóta ugyanolyan. -
jolti05
őstag
Sziasztok!
Szeretném, ha feltenné a kezét, aki nagyon ért a vga hűtőkhöz!
Köszi.
-
jolti05
őstag
Valami okosat nekem is tudna mondani valaki?
-
jolti05
őstag
Srácok, már aki eddig segített:
Épp fut a Video Memory stress Test progi, amit mindkilla kolléga linkelt nekem, 5 perc telt el a tesztből, még van hátra 4 óra, 35 perc, eddig 80000 hibánál járok, és szépen kúszik felfelé. Már 830000 fölött jár, pedig azóta csak 2:30 másodperc telt el
Ez azt jelenti, hogy kicsit hibádzik a kártya? [link]
A móka kedvéért laptopon is elindítottam, ott 2 perc alatt 2200 errort szedett össze.
Leállítom mindkét helyen és kérnék segítséget, hogy ez most pontosan mit jelent, és biztos jó ez a program?
Mert ezekszerint mindkét gép vga-ha kula?
-
jolti05
őstag
válasz
Totalpower #37772 üzenetére
Én csak annyit tudok hozzászólni, hogy bootolásnál a vga hűtők maxon pörögnek egy rövid ideig. A többit a szakértők megválaszolják
-
jolti05
őstag
mindkilla & MZsoltee:
Köszönöm a válaszokat, a kábelt tudtam szemügyre venni, de csak mozgatás erejéig. Akármit csináltam vele, változatlan maradt a kép. Ezek után nem hiszem, hogy ludas lehet.
Este tudok memóriát tesztelni. Utána megírom, mi történt.Egyik ismerősömről kiderült, hogy számítógépszervizbe került nyárra, és ő azt mondja, hogy ilyen hiba előfordul, de a vramok élettartama nagyon hosszú, az elöregedésnél a vezető sávok szoktak elkopni, ez a probléma pedig egyszerűen orvosolható.
Szerk: Változatlan alatt azt értem, hogy laptophoz kötve hibátlan képet ad a monitor.
-
jolti05
őstag
válasz
1hijjanhusz #37763 üzenetére
Sziasztok.
Úgy két napja megláttam a 3 éves monitoromon egy subpixelhibát, majd kicsit később még egyet. Ez odáig fajult az este folyamán, hogy fekete háttéren sorra jelentek meg színes pixelek a képernyőn, filmnézés közben pedig sokuk még villogott is. Világos alapon semmi, sötét háttéren pedig...20-25-ig voltam hajlandó számolni a pixeleket, de egyre több és több lett.
Ha mozgatom mondjuk a Megjelenítés tulajdonságai ablakot, akkor bizonyos helyen bizonyos pixelek "belekarcolják" magukat az ablakba(amit mozgatok). Erről videót is készítettem, szükség esetén felteszem valahova.
Egy ideje az is feltűnt, hogy bootolás közben, amikor kiírja paramétereit a gép, illetve a windows xp tölt, akkor is helyenként haltamas elszíneződések vannak. Eddig nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, de egy a nagy szaporult után ez megváltozott. Hozzákötöttem a monitort laptophoz, de úgy egyetlen subpixelhiba marad a képernyőn, innentől gondolom evidens, hogy a videokártya kezdi megadni magát. Két évvel ezelőtt 1 hétig szétesett képet produkált, majd egyszercsak megjavult, szóval volt már vele probléma, de mindig csak melegben. Anno még gyári hűtés volt rajta(ja igen, ez egy Gigabyte7900GT), de tavaly tettem rá valami Arctic Coolingos hatalmas passzív hűtőt, amire rákötegeltem egy 5Vról működő ventit.
Nem tudom mi okozza pontosan a hibát, ezt szeretném megtudakolni. Mire számíthatok?Illetve ha már itt járok, megkérdezem, mert rettenetesen le vagyok maradva, hogy a vga-m a 9-es szériában hol áll nagyjából, teljesítmény szempontjából, eltekintve a DX10től, és egyéb dolgoktól?
-
jolti05
őstag
válasz
fagy53 #15600 üzenetére
Amikor beraktam a cuccokat, oldalt volt fordítva a gép, menet közben még meg is jegyeztem a barátnőmnek, hogy eredetileg 3 kéken világító led égett a ventin, de már csak 1 ég, úgyhogy sajnos működik a venti
A hűvösre gondoltam én is, ezért fogtam ma reggel, miután megint csíkozott, egy 30as ventilátort, beleállítottam a gépbe és koxra kapcsoltam. Jó 20 perc múlva újrapróbáltam, és maradt a hiba
Közben nézelődtem, és többeknek csíkoz a vga-ja. Velem ilyen még nem volt, nem tudtam, h memóriahiba gyanús. De egyre biztosabb vagyok.
Holnap kiderül 100asra, h bűnös-e a vga. -
jolti05
őstag
válasz
fagy53 #15598 üzenetére
Pont most néztem, h egyik phs árul szétesett képet adó 79gt-t. Nálam is valami ilyesmit csinál, sajnos... Annyira már nem reménykedem, de különös, hogy reggel működött. A kártya tetejét abstzolúte nem látom, hiszen rajta van az S1, ami kb másfélszer akkora, mint aga -az amúgy sem kicsi- 7900gt. Szedjem le róla esetleg? Eléggé tanácstalan vagyok.
-
jolti05
őstag
válasz
stevve #15594 üzenetére
Köszi a választ!
Úgy próbáltam, hogy lehúztam és kivettem mindent, csak a proci, ramok, vga üzemelt, és ugyanazt kaptam Sőt, még az extra tápcsatit is lekötöttem, úgy sem volt üzemképes.
Táp nem lehetm szerintem, egy 350Wos FSP-m van, aminek jóval többet is el kéne bírnia, nemrég cseréltem le a 400Wos Q-Tek-em, mert az már meghalt 2 vinyónál.
Igen, normális is lehetne, de az S1 mellé dukál még egy 8 centis venti is, plusz nézegettem már menet közben, és a borda egyáltalán nem melegedett, most viszont elég melegnem éreztem.
Csak azt nem értem, hogy reggel miért indult elsőre hibátlanul.
Az alaplap meghibásodásának jobban örülnék, mert arra még van 1 év garim. -
jolti05
őstag
Sziasztok.
Tegnap beraktam a gépembe egy Freezer64es procihűtőt meg egy tvtunert. Első bekapcskor semmi baj sem volt, felállt a gép. Letöröltem a hangkari driverát, aztán kikapcsoltam a gépet. Becsavaroztam a dolgokat, de közben meg is kellett mozgatni benne a kártyákat -hogy beférjen még egy-, mert dugig van zsúfolva ilyen téren, aztán visszakapcsoltam és ajándék várt rám. Mikor kiírja a procim, stb, egy szétesett zöld-lila vízszintes csíkos képernyőt kapok, a következő képernyő tökéletes, bios tökéletes. Eleinte elindult a win, mikor betölti, megint normális a gép, viszont windows alatt ugyanolyan össze-visszagégot kapok, néha elsötétül a kép, készenlétibe vált a monitor. Aztán eljött a pillanat, hogy már bootolni sem bootolt, helyette valamilyen nvidia boot agent-et futtat(képet nem tudok felraknim mázlira van itt még egy 233-mas p1), majd kidob valami Client Mac Addr-t plusz mindenfére számot és betűt, végül kiírja, h exiting boot agent, majd disc boot failure, insert system disc. Azóta már mindent próbáltam, lehúzni csontra mindent, megmozgatni, letisztítani, de semmi. Videokártya pedig meglehetősen melegszik, nem tűnt fel, h ennyire forró lett volna bármikoris, mivel egy S1 figyel rajta. A kép nyilván vga-ra utalna, de én nem vagyok benne 100as. Van valami 5letetek?
Ez tegnap délután történt. Miután ezt megírtam, benyomtam a gépet próba cseresznye címszó alatt, és nem csíkoz első két képernyőt. Másodszori bekapcsolásra meg már igen.
Haver holnap tud áthozni egy vga-t próbára, addig okosodni próbálok.Másolom 79gt topikba, hátha...
Aktív témák
Hirdetés
- Videó stream letöltése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- Synology NAS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- SAPPHIRE PULSE RX 7800 XT GAMING 16GB GDDR6! GARANCIA+SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- EVGA GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit!!! Beszámítok!!!
- Eladó GeForce RTX 4070 Ti SUPER GameRock OmniBlack
- Új Bontatlan GIGABYTE Radeon RX 9070 Gaming OC 16G 3Év gari 27% Áfás számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest