- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Vaku topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Csendben mutatkozott be a Samsung Galaxy Tab Active 5
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Sziasztok!
Mivel a beárazós topikban nem hajlandóak segíteni, mondjatok már nekem erre valamit kérlek Adott egy régebbi céges laptop, amit lehet megvennék a feleségemnek netezős gépnek. Szerintetek mennyiért érné meg megvenni?
Típus: Lenovo Ideapad 320 15ikb
15,6"
i5 7200u
8gb-ra bővített memória
256gb ssd hdd helyett
magyar bill
normál állapot
gari nincs
akku idő passz, kb egész életét töltőn töltötte (2-3 éves)
töltő van
jogtiszta win10 van -
Hosssszu
őstag
válasz Donki Hóte #47289 üzenetére
Dellnél, Lenovónál, HP-nál biztos hogy láttam ilyen opciókat. De ha jól emlékszem ez inkább típusfüggő. Pl. lehet hogy a legolcsóbb Lenovo nem tudja, de a középkategória igen.
Szóval inkább válassz ki egy konkrét típust és keress rá hogy tudja-e, vagy sem.
Dell gépeknél pl. ez a neve a BIOS beállításnak: Wake on AC. -
Tim82
félisten
válasz Lejszi #47292 üzenetére
Ha jól emlékszem, ez annak a jelzése, hogy nem találja a rendszermeghajtót.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
veterán
válasz Donki Hóte #47291 üzenetére
A meleg nem tesz jót neki, mert telibe megkapja a gép aljától
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
válasz SeniorTilla #47290 üzenetére
A gép melegedésével kapcsolatos problémát értem, de a kijelzőnek miért nem tesz jót, ha nem használom
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
veterán
válasz Donki Hóte #47287 üzenetére
Ne csináld ezt, nem tesz jót a gépnek és a kijelzőnek sem. Én is asztalinak használom a notimat, de félig fel van nyitva a kijelző. Hűtés, melegedés, stb.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
-
Hosssszu
őstag
válasz Donki Hóte #47287 üzenetére
Hali!
Elég sok noti BIOS-ban láttam olyan beállítást hogy amikor rádugod a töltőt bekapcsol.
A képet szerintem ilyen esetben automatikusan kitolja a külső kijelzőre, de arra is láttam már BIOS beállítást.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Vennék notebookot, kérdésem lenne (tudom, hogy van notebook vétellel foglalkozó topik, de a kérdésem általános).
A notebookot gyakrabban használnám fix helyen, mint hordozható gépként. A mostani notebookomat is így használom, van a notihoz monitor, billentyűzet, egér, stb., de a mostani notim dokkolón keresztül hajtja meg a monitort és a dokkolón keresztül kapcsolom is be a notit.
A kérdésem az lenne, hogy van-e arra valamilyen megoldás külön dokkoló használata nélkül, hogy a notit a fedél felnyitása nélkül bekapcsoljam és a noti a képét a bekapcsolás után egyből a csatlakoztatott külső monotorra küldje ki
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
AXisBOLD
addikt
-
HARDVERAPRÓD
válasz SeniorTilla #47284 üzenetére
Hát 250k körüli gépekbe ha ezt kisajnálja, akkor ne vergődjön, ha én teszek bele. De igen ebbe ne menjünk bele, neked más a gari tapasztalatod mint nekem.
el is engedtem. -
veterán
-
HARDVERAPRÓD
válasz SeniorTilla #47282 üzenetére
Pavi x360-nál ki is hgyyták sajnos. De pótoltam én, utána ssd-t cserélem, és átraktam arra.
-
veterán
-
HARDVERAPRÓD
válasz SeniorTilla #47276 üzenetére
Pedig látni ilyet gyárilag is az ilyen kategóriában.
-
abdulka1
őstag
válasz SeniorTilla #47276 üzenetére
Járt nálam memória bővítés miatt egy Lenovo Ideapad 3 17ITL6, abban hasonló módon volt felrakva hővezető lap. Ott nem lógott rá az alzatra, de úgy nézett ki mindkét vége, mintha csak kézzel tépték volna.
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
veterán
válasz Pyttawrx #47271 üzenetére
Tökmindegy hogy konzumer-e vagy sem, ilyet nem csinálnak gyárilag. Gondolom az előző tulaj rakta fel a gap padot, merláttaaneten hogy azjó, és így sikerült (3 éves kisgyerek szintjén).
Nagyon szomorú, hogy sokan árulnak újraértékesített gépként használt gépeket. Ezekre már a gyári garancia sem érvényes, vagy csak korlátozott ideig. A hivatalosan újraértékesített notiknál a GYÁRI (nem a kereskedő által vállalt!!!) garancia is annyi, mintha újként vennéd meg.
[ Szerkesztve ]
-
Hosssszu
őstag
válasz SeniorTilla #47265 üzenetére
Jól van, akkor megnyugodtam hogy a szemem még rendben működik.
-
veterán
-
baridrago
újonc
válasz abdulka1 #47261 üzenetére
A szétszedés során egy karc nem lett rajta, nem értem miért kell ilyen rosszindulatúnak lenni.
Volt már sok laptopom, PC-m, mobilom, stb., de nem láttam még ilyen pasztaszerűséget, nem vagyok komplett idióta.
A kérdésre pedig nem válaszoltál, nem tudom minek írogatsz akkor nekem.[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz baridrago #47259 üzenetére
Félre ne érts, de a kérdésed alapján elég hiányosak az ismereteid, ezért talán nem kellett volna a szétszedéssel kezdeni.
Jó esélyt látok rá, hogy nem tudtad nyomok-sérülések nélkül szétszedni, és ez kihathat a garanciára is.[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
-
Dika22
tag
Sziasztok! Pár napja vettem egy új Fujitsu Lifebook A3510 laptopot. Nagyon jó a cucc, teszi a dolgát, gyors pontos. Egyetlen bajom az üzemidő. Elvileg olyan 6-7 órát bír az akksija, viszont nálam kb 3 óra és lemerül, pedig szinte csak netezek rajta. Lehet valahogy növelni az akksi üzemidejét, vagy ez ilyen másnak is?
"Samsung s24 ultra®
-
veterán
válasz CARNIVAL #47251 üzenetére
Miért akarod kinyitni? Mit fogsz ellenőrizni, hogy benne van-e a ram és az ssd? Ehhez nem kell kinyitnod. Én sem engedném, hogy szétszedessenek velem egy gépet csak azért, hogy belenézzenek. Vedd meg, aztán nézz bele utána.
-
-
ricsi99
addikt
válasz CARNIVAL #47251 üzenetére
Ha van rajta úgy matrica ,hogy szétszedéskor sérül akkor ugrik a gari.
Bővítéskor meg az eladó cégtől kell érdeklődni ,hogy milyen feltételekkel lehet bővíteni ,hogy a garancia megmaradjon. (kell e szakszervíz ilyesmi)
Csomagolás nem lényeg. A számlán lévő sorozatszám stimmeljen és a csavarokon ne látszódjon sérülés.
Ha ragaszkodik a szervízhez ,engedj neki... de akkor az az ő költsége.
Amúgy mit szeretnél ellenőrízni a gép belsejében?Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
CARNIVAL
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék laptop garancia ügyben. Egy használt laptopot szeretnék venni valakitől, és mondtam neki szeretném felnyitni az alját leellenőrizni a gép belsejét, hogy minden rendben van-e. Ő erre azt mondta nem engedi, mert garancia vesztéssel járna???(egy könnyen nyitható típusról van szó) Azt ajánlotta fel nekem végül, hogy szervízben számla ellenében kinyithatjuk(állítolag ezt monta neki valaki, ez a hivatalos eljárás, ha megakarja tartani a garanciát). Én úgy tudom garancia vesztés akkor van, ha sérül a laptop nyitás közben. Illetve ez egy olyan típusú laptop amit, ha kinyitok észre sem lehet venni majd valószínűleg, szóval nem értem ezt az egészet. Az lenne a kérdésem, hogy tényleg garancia vesztéssel jár az, ha kinyitok egy használt laptopot? (és aztán még memóriát is cserélek magamnak mondjuk később miután megvettem tőle?)
Még annyi, hogy nincs meg az erederi doboza/csomagolása a gépnek ami viszont garancia vesztés alapbol nem, vagy rosszul tudom? -
AXisBOLD
addikt
válasz SeniorTilla #47248 üzenetére
igen én is így látom oké megpróbálom valami haszontalanabb gombbal, de honnan pattintsam le? melyik feléről?
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
veterán
-
AXisBOLD
addikt
válasz Pyttawrx #47245 üzenetére
a kis fém kampókra gondolsz? azokat én nem látom töröttnek.
#47246SeniorTilla: inkább cserélném más billentyűvel, nem számít, hogy mi van ráírva.
lehet erről találni leírást, hogy melyik lehet ugyan olyan? illetve honnan, mivel pattintsam ki?Aurea mediocritas
-
veterán
válasz AXisBOLD #47244 üzenetére
Egy kevésbé fontos billentyű alól át kell tenni a mechanikát. Vagy bill. csere, de az nem lesz olcsó. Esetleg bontottan vadászni valahol... Többféle mechanika van ugyanolyan gépek billentyűzetében is, gyártási szériától függően, szóval nem biztos, hogy találsz hozzá...
Ragasztani, mókolni felesleges, nem fog sikerülni.
Végső esetben marad a jobb ctrl használata.
[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
sajnos a bal Ctrl billentyűzetem elvérzett (apró kis kezek felpattintották és el is tört, most már a helyén se marad meg).
Az alsó kis ablakokat próbáltam visszaépíteni más műanyaggal, de csak 1 hétig bírta.Erre lenne valami ötlet, hogy lehetne megjavítani vagy létezik külön Ctrl billentyű, amit be lehetne szerezni? A másik oldalon lévőnek elvileg más a mechanikája és nem cserélhető fel (legalábbis egy szervizben ezt mondták).
Még fogpiszkáló végéről kevés pillanatragasztós megoldáson gondolkodtam, de félek, hogy ha az se tart vagy nem tud miatta mozogni a mechanika, akkor csak rosszabb lesz a helyzet.
Vagy még más billentyűzettel való csere, de nem tudom, melyik lehet alul ugyan olyan, feleslegesen nem törnék el még párat.Fontos lenne, mert munkaeszköz és nagyon hiányzik/idegesítő a hiánya.
HP Elitebook 840 G7
Aurea mediocritas
-
Tim82
félisten
válasz gabor128 #47241 üzenetére
Biztos, hogy nincs Thunderbolt csatlakozó az L580-on, az USB C port azonban kellene, hogy tudjon ún. "alt DP" módot, vagyis képes videójelet is kiadni.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
tomchy
tag
válasz gabor128 #47234 üzenetére
Hdmi elosztóval ugyanazt tudod megjeleníteni mindkét monitoron.
Ha van a rajta USB-c, ami displayportot is tud vagy Thunderboltot, akkor tudsz rá másik monitor, dokkolót csatlakoztatni. Vagy régebbi üzleti kategóriás notebookoknál van spec dokkoló csatlakozó.internetprint.eu - Fotókönyv, fényképes naptár, névjegy, szórólap. 20%-os kuponkód: JDC20
-
gabor128
aktív tag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy laptopon van 1db HDMI csatlakozó, amin már van egy külső monitor. Létezik olyan, hogy HDMI elosztó, hogy még egy monitort rá tudjak kötni? Illetve azt lehet-e állítani a gépházból, hogy melyik része legyen az asztalnak? -
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy ha mozgatom a kurzort, akkor valamilyen elektromos zajt/zörgést hallok a gépből? A gép egy ThinkPad T14 Gen1, töltőről megy, egy USB-switch van a gépbe dugva, azon billentyűzet, egér meg wireless fülesnek az adaptere.
[ Szerkesztve ]
-
--Disztroj--
senior tag
Hi All!
Laptopba szeretnék ram bővítést / gépem: zephyrus g14 2021 G401QM, Ryzen 5900HS / és az volna a kérdésem hogy az XMP profilú ramok is jók amd mellé?
Vagy ez mindegy, csak a stepping és sebességet nézzem?A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
Hosssszu
őstag
válasz Pyttawrx #47221 üzenetére
Hát ez sajnos nem gyári, de egy év garit vállalnak rá.
Hónapok óta nálam van az a laptop szar akksival. Ha a megrendelt, utángyártott esetleg rossz lesz, vagy hamar bedöglik, akkor a néhány hét ügyintézés még mindig jobb, mint Kínába visszaköldeni és a szerencsében bízni hogy kicserélik.
Jó gép ez, de azért 30-40 ezer forintot csak egy akksira sajnálok rá. Ebben a húsz körüli árban kiegyeztem magammal, tekintve hogy vállalnak rá egy év garit.Egyébként február hetedikén adtam fel hirdetést a HA-n, hogy keresek a gépbe akksit (használtat, de azért működőt), konkrétan 0 érdeklődő volt.
Pedig upoltam rendesen.[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz Hosssszu #47215 üzenetére
A felhasználási felltételek szerintem mindent elárulnak, plusz
Központi iroda címe
ROOM 1605, HO KING COMMERCIAL CENTRE, 2-16 FA YUEN STREET, MONGKOK, KOWLOON, HK.
(Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez a cím nem a visszaküldési cím.
Jól teszed, ha elengeded.Amúgy mihez keresel akksit?
-
DS39
nagyúr
válasz I02S3F #47214 üzenetére
Elvileg igen, nem talál újabbat a Windows.
Az Nvidia control panelben a preferáltnak az van beállítva globálisra, de abban 3D alkalmazásként jelzi hogy azt állítom.
De mondjuk egy Firefox az nyilván nem az, akkor az csak az integrálttal megy?Másik hogy külső monitorral használom.
Lehet HDMI-n csak az integrált fog menni?Bár játékkal még nem próbáltam, de biztos nem én vagyok az egyetlen aki ha játszana laptopon akkor nagyobb monitorra tenné ki a képét.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Hosssszu #47215 üzenetére
Nekem úgy néz ki, hogy az itt kitárgyaltakhoz képest semmivel sem tűnik megbízhatóbbnak ez az oldal.
-
Hosssszu
őstag
Üdv!
Offba rakom, mert talán félig az.
Innen van valakinek tapasztalata? https://www.batterybuy.hu/
Látok ott viszonyag olcsónegy akksit, de nem tudom hogy mennyire megbízható a webshop.
Ha valaki használta/használja, segítsen ki a tapasztalataival.
Köszönöm szépen! -
DS39
nagyúr
Adott egy Lenovo IdeaPad Gaming 3-as gép (AMD Ryzen 5 5600H, Nvidia GTX 1650), BIOS-ban a dedikált VGA van kiválasztva, mint graphics device, de a Windows 10 mindenhez is az integráltat használja.
Mi történik, ha letiltom az integráltat az eszközkezelőben?
Át fog állni az Nvidia-ra vagy nem lesz kép?[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz tamasbartha #47210 üzenetére
BIOS-ban nincs letiltva? Szintén a másik lehetőség egy live linux, ott is teszteld.
-
I02S3F
addikt
válasz tamasbartha #47210 üzenetére
Egy Ubuntu-val is próbáld meg!
-
HARDVERAPRÓD
válasz tamasbartha #47208 üzenetére
Szia.
Eszközkezelőben látszik?
Nincs kikapcsolva? F10 vagy Fn+F10 a kapcsolója. -
tamasbartha
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni! Van egy Lenovo Ideapad Gaming 3-as laptopom. Azzal a problémával küzdök, hogy a touchpad nem működik. Próbáltam frissteni a drivert. Probaltam Driver booster programmal. És egyszerűen, ha nem csatlakoztatok hozzá egeret, akkor nincs egerem. esetleg tud valaki megoldást rá?
Köszönöm -
ricsi99
addikt
válasz Tajték #47203 üzenetére
Biztos szép kék notid van ,meg "valamilyen wifikártya"
Ha a mobil wifi -jére meg tudsz kapcsolódni akkor meg a wifi titkosítási protokolt nem ismeri a notid amit a router ad
Szóval mivel ez win problem a win11-es topicban is azt fogjék mondani.
Frissisd a wifi driverét /vagy tedd fel a gyárit .. ha nem oldodik meg a probléma akkor a router beállításaiban keresgélj gyengébb/más titkosítási protokoltEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz robi212 #47201 üzenetére
Fülest ha jack dugós ,kipróbálhatod egy mezei telefonon is ...abba bedugva ugyan úgy szólnia kell.
Hangkártya drivert ne piszkáld... ha a noti hangszórója jól szól akkor az rendben van.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Tajték
senior tag
Üdv!
Vettem egy laptopot, Win11 van rajra, amikor elhoztam szarakodott a wifi, mindig ledobott, utána néztem és javasolták hogy win11-nél van egy ilyen bug hogy állítsam vissza a hálózati beállításokat... ez működött is megoldódott a probléma!
Ma a 4gb ram mellé beraktam még 4g-ram-ot összeraktam minden pöcc-röff, de a wifi-re nem csatlakozik, megint megcsináltam ugyan azt a hálozati reset dolgot, de semmi...
Ha mobilról tolom hotspot-al a netet azt gond nélkül veszi
Help please
-
robi212
tag
Sziasztok,
Egy HP ZBook G3 laptomon van. 99%-ban fej-/fülhallgatót használok. Egyik napról a másikra (értsd: egyik este még működött, másnap reggel már nem) nem jön hang ki a fülhallgatóból. Kipróbáltam másikkal, semmi. Ha elindítok egy youtube zenét, akkor lesz egy sípoló hang a fülesben, ami a zene ki-, bekapcsolására picit megváltoztatja a hangmagasságát.
Aztán ha kikapcsolom, akkor 1-2 perc múlva megszűnik a sípoló hang teljesen.
Meghallgattam, a laptop hangszórója rendesen szól.
Letöröltem a hangkari drivert, újraraktam, ugyanaz.
Elindítottam a külső winchit, akkor is elkezdett sípolni, majd 1-2 perc és megszűnt a hang. Fura, azt hittem, hogy vmi köze van ahhoz, hogy változik a teljesítménye, de néztem közben az Erőforrásfigyelőt, de nem tudtam semmihez kötni.
Szerintetek mi lehet? Meghalt a jack dugó? Vagy próbálkozzak egy rendszer újratelepítéssel, hátha?
Köszi előre is.Ha a Vasembert felcseréled Bádogemberre, már nem ugyanazt a filmet nézed.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows 11
- Tőzsde és gazdaság
- Építő/felújító topik
- Gitáros topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Asus vivobook S15 Intel i7 1165g7 -16gb ddr4 512 ssd-iris xe graphic
- Dell XPS 13 9310 Prémium notebook (i5-11.gen, 4267 MHz DDR4 memóriával)
- Toshiba Satellite C660 core i3 laptop
- HP Elitebook 735 830 G7 G8 gyári billentyűzet háttérvilágítással + palmrest
- Dell XPS 15 9500 (10.gen.i5/512GB SSD/8GB RAM)