- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Csendben mutatkozott be a Samsung Galaxy Tab Active 5
- Micro Four Thirds
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
laaczko
újonc
Sziasztok!
Egy másik fórumon ajánlották a folyékony fémet laptophoz, hogy azzal hűvösebb lenne.
De nem tudom mennyire éri meg a kockázatot.
Mi a véleményetek?Köszi
-
-
veterán
-
mrvaszily
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Adott egy laptop, ami vízkáros lett, szakszerviz sem tudja javítani, csak alaplapcserével. Ha kiveszem ebből az elázott laptopból a RAM-ot és beteszem egy másik, tökéletesen működő laptopba, az okozhat problémát abban a gépben?
A szerviz nem tért ki külön a RAM-ra, az alaplap menthetetlen. Én úgy gondolom, hogy a RAM jó lehet, de szeretném minimalizálni a kockázatot.Köszönöm előre is a válaszokat!
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Notebook cpu-ból intel/amd újabb generációk között van már, ami szoftveesen teljesítményszabályozható?
A tippeket köszönöm.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
szimcsi
senior tag
Sziasztok!
[link]
A linkelt laptop tápkábel földelt vajon? Lehet használni földeletlen konnektorral?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
XP
-
laaczko
újonc
Sziasztok!
Van egy régebbi notebook-om. Szeretném kitakarítani és az lenne a kérdésem, hogy ha újra pasztáznám akkor milyen termék ajánlott hozzá?
Simán ugyan az mint amit az asztali gépnél is használok? (MX4)Köszi
-
tserrof77
őstag
válasz I02S3F #47082 üzenetére
A szemednek nem, mert kb 2 perc után fogod szegény lcd-t kidobni az ablakon... az ips-hez mértem szörnyű képe lesz... bocs az OFF-ért
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
I02S3F
addikt
válasz SeniorTilla #47083 üzenetére
Köszi!
-
veterán
-
I02S3F
addikt
Sziasztok! Hozzájutok - számomra megfizethető áron - egy Thinkpad p51-hez. Neki ips kijelzője van, viszont otthon egy ősrégi lcd monitor.
Ha a kettőt együtt használom, az rossz lenne? Mind a szememnek, mind az idegzetemnek.
-
abdulka1
őstag
válasz Tajték #47078 üzenetére
Nem látom be, hogy miért ne működne, de én törekednék a típusazonosságra.
Egyébként ha nem csak újban gondolkodsz, akkor az aprón van a tiéddel megegyező modul.
Ha érdekel elküldöm a hirdetést privátban, nehogy valaki reklámozásnak gondolja.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Tajték
senior tag
válasz Pyttawrx #47075 üzenetére
Na letöltöttem gyorsan és ez a progi végre kiírja rendesen hogy 2 foglalat van benne és 1 szabad, 1 foglalt
Elég csak 4gb-ot vennem bele
Köszönöm
Még annyit kérdeznék, hogy muszáj pont ugyan azt a márkát venni bele?
Az oké hogy ddr3 1600mhz de a márka is jó ha ugyan az ugye?Illetve az hogy oda van írva a RAM-okhoz az hogy dual rank modul vagy single rank modul e számít?
a gépembe most single rank modul van de amit vennék gyorsba az dual rank modul
[ Szerkesztve ]
-
Tajték
senior tag
Bocsi a dupláért...
Találtam valamit , ez ezt jelentené hogy csak 1 slot van a notimban?
-
Tajték
senior tag
Üdv! Segítsetek légyszi
Van egy Acer es1 571 312r laptopom van benne 4gb RAM és szeretném bővíteni 8-ra.Hol tudom megnézni, hogy hány slot van a gépbe? Hogy elég ha veszek hozzá 4gb-ot vagy a 4-est kell cseréljem 8-asra
Néztem a típusszám alapján az Acer oldalán, nem találtam és az AIDA programba sem láttam ilyet...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Vanek25
tag
sziasztok, nem igazán tudom ilyen kérdéssel melyik fórumba illene tájékozódnom, ha máshol, kérlek jelezzétek:
Alapvetően szükségem lenne egy olyan hardware/laptop/valamire, amit csak arra használnék hogy letöltenék filmeket, amit a 4k-s tv-re csatlakozva 2160p néznék. Erre van külön spec hardware, vagy ha laptop, akkor mire figyeljek (most laptop van rákötve hdmi-vel a tv-mre és hangos a ventillátora a letöltéseknél, illetve nem szeretném hogy a laptop lebutitsa a 4k-s tartalmat a tv-n)?
Köszönöm a választ -
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo T430 laptop, pár napja a kijelző hol sötétebb, hol világosabb képet mutat. Frissítettem a Windowst, illesztőprogramokat, de ugyan úgy csinálja.
Mi okozhatja szerintetek ezt a problémát? -
Lali-213
senior tag
Sziasztok,
Gondolkodom rajta, hogy a céges laptopomat itthon egy állványon tartanám, külön billentyűzetről. Néztem pár darabot 10 ezer forint környékén, ami képről bizalomgerjesztőnek tűnik. Első kérdésem az lenne, hogy aki használ hasonló eszközt, javított-e az ergonómián?
Jobb-e úgy használni a gépet, mint az asztalon tartani? (Külső kijelzőt nem terveztem használni.) Valami ilyesmire gondoltam.
-
ricsi99
addikt
válasz Dark KillerX #47063 üzenetére
1.) Vedd ki a hdd/ssd-t és egy asztali gépben ellenőrizd le (vagy másik noti usb-s dock ect)
2.) Pen driveről futtatható memtes-et közben enegdj rá a notiraEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
aldebaran
őstag
-
aldebaran
őstag
A laptopokat amint áram alá helyezem, elindulnak / bekapcsolnak. Ezt meg tudom valahogy szüntetni?
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Grave_444
nagyúr
válasz Quenmorr #47052 üzenetére
Ott a Molex-Sata átalakító a képen, arról kap áramot ugyanúgy a külső adapterről.
Igen, ez is ugyanaz. Azért szeretem ezt jobban, mert nem kell miatta asztali gépet bontani.
Persze ritkán kell használni, de szinte már csak laptop van kéznél munka közben.[ Szerkesztve ]
-
Quenmorr
tag
válasz Grave_444 #47048 üzenetére
@Grave: Közben tárgytalan lett a kérdésem, mert utánanéztem jobban, és láttam, hogy külön jár hozzá tápellátásos csati is, csak azt nem mutatta sehol az oldal
@Pyttawrx: Köszönöm szépen a segítséget, de végül marad a Gembird USB to IDE/SATA adapter cable Black AUSI01 mert ahonnan meg tudom venni, oda vissza tudom vinni a másikat és kb ugyanennyibe jövök ki És ez ugye még Satához is jó lesz.[ Szerkesztve ]
-
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Megfordult a fejemben, hogy vennék egy optibay-t a 2560p-mbe.
Google nem a barátom. Egy nagyobb hdd-t raknék bele, mert az olcsóbb, mint az ssd.
Viszont mivel nem találtam eladót, még ebay-en sem, ezért kérdezek.
Cél: rendszeresen letöltött dolgok tárolása,
-virtuális gépek lemezképei,
esetleg biztonsági mentés a gépről, de ez nem fontos annyira,
más lemezképek tárolása.A sebességnél az ár fontosabb tényező!
Jobban járnék egy külső ház+hdd párossal?
5ért kapok ajánlott házat (lc power 25u3 becrux)
És aprón láttam 4e-ért 750gigás 2,5"-es hdd-t. Ez akkor 9-e. Ha netán egybeépítve veszem meg, kb. ugyanennyiAz ssd-k drágábbak+ház hozzájuk is kéne. Pendrive nem jó, mert annyit nem lesz hordozva.
Vélemények? Hibázok az elgondolásomban?
. -
Quenmorr
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, nézek akkor egy másik átalakítót ezt pedig visszacseréltetem
-
Quenmorr
tag
Sziasztok,
Van nekem egy Dell Inspiron 5100-as régi laptopom IDE 2.5-ös HDD vel. Mit gondoltok milyen megoldással tudnám a legkonnyebben lementeni az adatokat róla úgy, hogy a laptophoz nincs töltő, azaz nem indul el?
Köszönöm szépen a segítséget
Üdv,
Győző -
HARDVERAPRÓD
válasz arcoskönyv #47039 üzenetére
Ez ok, de az OS-nek ehhez nem sok közének kell lennie. ez tudniuk kell nekik is, még ha nem is értek a linux-hoz
-
HARDVERAPRÓD
válasz arcoskönyv #47037 üzenetére
Értem. Én rákérdeznék a garanciális szervizüknél, hogy mondják meg jóvanezígy vagy nem
-
HARDVERAPRÓD
válasz arcoskönyv #47035 üzenetére
Szia. Igen ezek normálisak is lehetnek. De ugye elég hiányos az infó. Milyen gép, milyen akksi, hány éves akksi, milyen kondíciós az akksi.
-
HARDVERAPRÓD
válasz arcoskönyv #47031 üzenetére
Szia.
- biznisz férban hasznos,
- minden szögből jól látható,
- ha egy asztal felett álltok, úgy is látod rendesen -
Elk_hound
tag
válasz SeniorTilla #47019 üzenetére
Nem 5V-on megy az USB-C, amikor 100W-ot tol át USB PD (Power Delivery) szabvány szerint. Ekkor 20V a feszültség, így "csak" 5A az áram.
-
Grave_444
nagyúr
válasz Pyttawrx #47027 üzenetére
MX-4 lesz szerintem mindegyikre. MX-6-ot elfelejtettem rendelni.
(Otthon ugye Kryonautot használtam, beszéltük korábban. Kb 10 fokkal melegebb ugyanabban a környezetben az új proci. 10400F -> 12400F és alapból nehezebb hűteni a 12. generációt, plusz még a hűtőm talpa se való 1700-ra, mert itt ugye fizikailag is nagyobb a kupak. Szóval vagy rosszul kentem vagy nem annyira jó a paszta vagy a felsoroltak miatt ez ennyit tud. Sajnos nem tudtam így összehasonlítani a többi Arctic vagy Notcuta termékkel.) -
Grave_444
nagyúr
válasz Pyttawrx #47024 üzenetére
Így, hogy kipárnáztam sikerült 95 fokra melegítenem a procit, sőt még egy NVS3100-as kártya is van benne, ugyanazon a bordán. Ágyban használták és kikapcsolgatott, biztosan a hőmérséklet miatt. Egyébként asztalon jóval hűvösebb volt az első teszteim alatt.
240GB SSD-re klónozás (alig drágább a 120-nál) + takarítás, pasztázás lesz rajta.
Aztán remélem nem valami rejtett hibája van, amit utána is produkál.[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
Btw eddig tartott a jo vilag az ujraasztazas utan, mar megint 72korul van terheles alatt. Pedig nem volt szetesve a paszta..
-
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
Van egy HP 8440P, ami állítólag 10-15 percenként kikapcsol.
Amióta nálam van semmi baja.
Akku nélkül és vele is próbáltam, másik táppal is.
Proci max terhelésen 80 fok alatt van, idle 55-60. Memtest ok.
Azon kívül, hogy itt hagyom órákra szerintetek mit kéne néznem?
HDD 72% és hibás szektoros, gondolom ez lesz a gond.
Bios reset stb még nem volt. Nem egyértelmű, ezért nem cserélek SSD-re, amíg lehet más is a gondja.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz KilgoreTrout #47018 üzenetére
Igen tudom, de én nem kísérleteznék vele. 20 amperről beszélünk 5 voltnál, ez nagyon sok azokon a kis csatikon keresztül...
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz SeniorTilla #47017 üzenetére
Elvileg ennyit bír a Thunderbolt, kap is áramot a gép, csak a kép nem megy ki rajta.
-
veterán
válasz KilgoreTrout #47016 üzenetére
100 watt usbc-n? Na erre én is kíváncsi vagyok. Elolvad a csati
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok, mi a legolcsóbb USB-c (Thunderbolt) kábel, amin átmegy 4k-s videójel a monitorba, és - a monitorban lévő hubról - 100W-tal tudja tölteni a laptopot?
Egyelőre csak a töltés megy, a videojel csak HDMI-n megy át.
-
Bertiee
senior tag
Magyarul, mindegy, hogy 55-60%-on tartja az akkut, gyakorlatilag úgy, mintha ki lenne véve a helyéről, vagy pedig folyamatosan használatban van?
A töltési ciklusok száma előbbinél jóval kevesebb lesz. Például 5 hónap alatt a lenovo notim 14 ciklust jegyez, mert annyi olyan napom volt, amikor egész nap kellett a gép és az akkumulátort 100%-ra töltöttem. A többi napon, amikor volt tápfeszültség, battery conservation módban tartottam, ilyenkor pár naponta tölt csak rá 5%-ot amikor 55% alá csökken. -
veterán
-
Bertiee
senior tag
Sziasztok!
Lenovo gépemen a Vantage felkínálja a battery conservation módot, ami az aksit 55-60 % között tartja, amíg dróton van nem nyúl az akkuhoz. Ez nagyon jó funkció, és az lenne a kérdésem, vajon a HP és DELL -nél van ilyen vagy hasonló funkció? -
Csaby2021
tag
sziasztok valaki meg tudná mondani hogy egy i7-4700MQ cput menyire lehet alulfeszelni ?
-
HARDVERAPRÓD
válasz Grave_444 #47002 üzenetére
Egy amúgy sem magas hőfok esetén, plusz 5 fok nyereség jó, és ki is van takarítva. Tehát jobb lett mint volt..
Plusz nem szól a fáma a pasztáról, hogy mit tett rá és hogyan, vagy én nem vettem észre. Terhelés alatt ez bőven jónak számít, főleg az, hogy 70 alatt van. Ne várjunk már 50 fokot. -
joergie
őstag
Hali!
van egy ideapad 5 (14col) 4.gen ryzen gépem(aránylag fiatal), meg megvan az előző huawei matebook15 is( ez is 2020 asszem), mindkettőnek olyan a kijelzője mintha lehányták volna, olvashatatlanok a betűk friss win install után is. ez mitől lehet? az ezelőtti x1 yoga kijelzője hibátlan(meg visszamenőleg az összes notebook kijelző amit láttam. de ezeknek az "újaknak" olvashatatlan, eltűnik a betűk dereka, meg amúgyis. valami nem stimmel, és nem hiszem hogy a kijelzőben lenne a hiba.Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
ricsi99
addikt
válasz tomazin #46999 üzenetére
Időszakos karbantartás sose árt.
Legközelebb ha szétszeded a több helyre berakódot port is kifujhatod... különös tekintettel a zsanérok környékén... +ha ott vagy nézd meg a zsannértartó csavart hogy meglazult e esetleg a sok ki-becsukástólEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
Új hozzászólás Aktív témák
- Revolut
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Politika
- Synology NAS
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Rövid videón az Until Dawn mozifilm
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hogwarts Legacy teszt
- OLED TV topic
- Csendben mutatkozott be a Samsung Galaxy Tab Active 5
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500