-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Haverom felkeresett egy olyan problémával, hogy a pár hete vásárolt Lenovo Legion 5 (15imh05) notebookja feldobta a BIOS frissítést. Végigment a telepítés, majd újraindult, de már nem bootol be azóta. Lenovo logó kijön, Windows szeretne automatikus javítást végezni, majd kékhalálba fut, és újraindul. A bios-t elő lehet hívni bootoláskor. Ilyenkor mit lehet tenni?
Előre is köszönöm!
-
dRown28
csendes tag
Sziasztok!
Remélem valaki tud segíteni. Adott egy ASUS TUF FX506 notebook. Ma délutánig tökéletesen működött rajta minden. Megpróbáltam elindítani a Doom Eternalt, kérte, hogy frissítsem a GPU drivert(471.68), megtettem, azóta viszont nem ismeri fel a GPU-mat a rendszer, egyik játék se indul el. Doom Eternalnál pl: "No physical devices".
Tudnátok segíteni mi lehet a probléma? -
Kbali
nagyúr
válasz
Harbinger85 #43894 üzenetére
Milyen típus? Ha csak a kihúzható fele a kábelnek, akkor kb. bármelyik elektronikai üzletben kapsz hozzá kábelt.
-
Harbinger85
aktív tag
Üdv!
Jobb topicot nem találtam és notebookkal sose volt dolgom. A lányunk notebookjának töljét szétrágta a macska, nyílvánvaló hogy erre nem jár a grancia. Átlag mennyi egy ilyen töltő kábel és hol, milyet érdemes venni? És esetleg miben befolyásolja a garanciát? (bár remélem sose lesz rá szükség)
-
SirKero
őstag
Üdv.
Dell 5570 laptop. i5 6300u proci Intel® HD Graphics 520.
Ha külső megjelenítőre teszem ( HDMI vagy VGA ) random időnként elfeketedik a kép pár másodpercre. Nem tudom semmihez kötni össze-vissza csinálja. A Dell support szerint a legújabb driver van fenn.
Valakinek ötlete,hogy mitől lehet? -
válasz
Shadowduet #43891 üzenetére
ezt így nem lehet megmondani.
-
Shadowduet
tag
-
StLui
veterán
válasz
SeniorTilla #43888 üzenetére
szuper, köszi!
-
Shadowduet
tag
válasz
Pyttawrx #43870 üzenetére
A donor lap töltést veszi, viszont nem ad képet az sem, lehet annak is pont ez a baja, nem tudom. Az is egy teljes laptop volt, vegülis a kettőből raktam össze egyet. Nem igazán teszteltem, úgy voltam vele, hogy biztos alaplapi baja van. Most még az a tervem, hogy holnap arra a lapra átpakolok mindent, proci ram stb., és megnézem csinál-e valamit úgy. Mivel írtátok, hogy nincs nagyon opció arra, hogy teszteljem a chipet, jobb ötletem nem nagyon van...
-
A modern akksik már jól bírják az állandó töltőn levés, és fejlettebb a gépek energiagazdálkodása is. A BIOS-ban szokott lenni akku kímélő üzemmód, vagy a Support Assistant-ban, ott kapcsold be ezt a funkciót, és nem lesz gond a töltéssel. Én azt szoktam javasolni, hogy ha sokat megy töltőről a gép, akkor 1-2 hetente merítsük le, minden nap nem kell.
-
A műanyagot meg lehet ragasztani ,ha ki van t9rve ,zsanért meg csájná ból kell rendelni... igaz lassan ér ide de fillerek akkor
-
Louro
őstag
válasz
Pyttawrx #43883 üzenetére
A műanyag is el van törve, ha jól emlékszem. Nem csak a fém. Persze olcsóbb lenne, mint egy újat venni. De azért érződik, hogy nem mai darab a laptop. 128as SSD lassan elfogy a Win10 alatt
Office is sokat igényel és akkor már alig marad valami a saját dolgoknak.
Bár jobban örülnék, ha csak zsanér kellene. Lehet valamelyik este megint szétkapom. 22-ért még azért, ha kihúzna 1-2 évet, akkor nem lenne rossz igazából
Köszi a linket!
-
smiti
veterán
válasz
Pyttawrx #43877 üzenetére
Közben kerestem szétszedős videót, tényleg ott van, így már emlékeztem is rá. Valamikor régebben úgy 5-6 éve már szedtem szét újrapasztázni és kitakarítani.
Lehet ez ment most tönkre? mert akkor először szereznem kell ilyen elemet és utána nekifogni szétszedni. Mert ugye ez nem olyan mint az asztali, hogy uccu neki és már meg is van.
-
smiti
veterán
-
smiti
veterán
Sziasztok Guruk!
Szerintetek az létezhet, hogy egy laptop frissítése közben lefagy, majd onnantól se kép se hang?
Hozott az egyik kolléga egy ugyanilyen Dell Vostro 1015-ös lapost mint a nejemé , mondja hogy egyik pillanatról a másikra nem reagál semmire, nem indul. Kicserélgettem az ő alkatrészeit a mienkben, rendesen ment az SSD és RAM is.
Természetesen a mi cuccainkkal az ővé ugyanúgy nem indul.Mondjuk 12 éves a laptop.
Miután visszapakoltam az alkatrészeket a saját helyükre, gondoltam frissítem az OS-t, mert már ezer éve nem volt a gép használva. Természetesen minden normálisan működött a frissítés közbeni fagyásig.
Utána jött ennél is a hiba, most áramtalanítottam, kicsit később újra próbálkozom. -
jozsi252
veterán
válasz
SeniorTilla #43864 üzenetére
Köszi azt hittem valami bonyolultabb dologról van szó.
-
válasz
Shadowduet #43867 üzenetére
Csak megerősíteni tudom a kollégát, típushiba.
szvsz jobban jársz, ha nézel másik hibátlan lapot hoz.
A donor lap tötésre reagál? Mi annak a pontos hiba jelensége? -
Tim82
félisten
válasz
Shadowduet #43867 üzenetére
Attól tartok, erre nem tudok megoldást, de ha előfordul erre szervizeléssel foglalkozó fórumtárs, remélhetőleg lesz ötlete.
-
StLui
veterán
Gondolom nagyon alap kérdés: mi a jobb ha általában konnektor közelben vagyok, és naponta egyszer biztos lemeríteném az aksit, konnektorrol hazsnáljam, vagy aksiról, és töltögessem ha lemerült? (új HP Pavilion)
-
Tim82
félisten
válasz
Shadowduet #43865 üzenetére
Jól sejted, ez az Nvidia GPU típushibás (ugyanezen generációs Thinkpad-eket: T61, R61, illetve MacBook Pro-kat (MBP 2008) is érinti ugyanez, ugyanezt az Nvidia chipet (G84, G86 alapú 8400M, 8600M, Quadro-k) kapták: még tömeges fogyasztói pert is kezdeményeztek anno emiatt az Nvidia ellen). Épp ezért még ha másik Nvidia GPU-s D830-ról átműtöd sikeresen a chipet, akkor sincsen arra garancia, hogy ne halna be újra.
-
Shadowduet
tag
Sziasztok!
Van egy Dell Latitude D830-as notebook nálam, ami a következő dolgot produkálja:
Bekapcsolás után teljesen sötét kép. Az a furcsa, hogy nem mindig csinálja, amikor épp olyan kedve van, akkor van kép, betölt a windows, minden fasza. Az egész úgy kezdődött, hogy win 10 alatt kék halállal újraindult, sötét kép, ezután az x edik próbálkozás után bejött a windows, de 800x600-as felbontással, és a feladatkezelőbe írta, hogy az nvidia quadro nvs 140m-el hiba történt, ezért leállította a rendszer. Drivert újraraktam, és ismét ment a windows, de legközelebb ha bekapcsoltam, megint sötét kép. Jól sejtem, hogy az alaplap videókártyának annyi? Az a fura, amikor betölt, akkor meg megy "normálisan", csak mire eljutsz odáig hogy ténylegesen adjon képet...külső monitorra dugva is akkor van kép, ha a noti kijelzőjén is, egyébként amikor fekete a képernyő, kiírja a monitoron, hogy out of range, több monitoron is próbáltam, kb. mindegyiken ezt jelezte.
Újrapasztáztam, gondoltam hátha túlmelegszik, de nem oldotta meg a problémát.
Az nvidia chip a kuka igaz? Van egy másik ugyanilyen D830-as darabokba nálam, ha arról átlenne téve a chip, az megoldást jelenthet? Vagy ennyire nem "egyszerű" a történet?
Tudom hogy nem mai darab, de szeretném mindenképp életre kelteni a masinát.
Köszi előre is a megtisztelő választ!
-
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Itt van ez a HP Laptop. https://edigital.hu/notebook/hp-250g8-27k22ea-156-non-touch-fhd-notebook-ezust-windows10-p848428
A nevében ami van hogy Non-Touch mit jelent? -
válasz
pecccccccca #43861 üzenetére
Előfordul, sz*r a win10 driverezése. El kell távolítani a touchpadot, újraindít és meg lesz oldva, vagy win update.
-
-
StLui
veterán
válasz
SeniorTilla #43857 üzenetére
Igen, köszi!
Szoknom kell, minden pici, nem nagyon használtam notit az elmút 30 évben, csak elvétve, ezt meg most aktívebban szeretném, ahogy mondtam olgoznék, könyvelnék is rajta.
Érdekes módon ma pl a hangja lepett meg, nagyon jó. Nagyon ismerkedünk csak, ahogy most itt ki is derültTapi paddal bénázok, de nem is erőltettem már, kötöttem rá egeret.
-
válasz
szitilevi #43856 üzenetére
Ne haragudj, de akkor is hibádzik vmi, vagy a hőcső, vagy a paszta. Ha 1000x csináltad, akkor tudod jól, hogy a pad helyett rakható paszta, azon esetekben, ha pontosan illeszkedik a borda ahova kell, és nincs hézag. Még mindig azt mondom, hogy cserélj pasztát, simán kaphatott levegőt fél év alatt, vagy simán lehet, hogy nem volt jól tárolva... stb. Mx-5 pasztát, vagy npctua nt-h2 vegyél, ha azokkal sem jó, akkor hőcső hiba lesz.
-
-
StLui
veterán
válasz
SeniorTilla #43849 üzenetére
-
-
MATEO6600
őstag
válasz
SeniorTilla #43851 üzenetére
Ilyenkor lévén szó munkagépről, szoktak-e adni cseregépet a szervizelés idejére? Mert addig megáll a munka...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Bestbuy játékok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Anime filmek és sorozatok
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- BOMBA ÁR CSAK MA!! - Dell Precision 5680 - i7-13700H, RTX A1000, 16", 32GB DDR5, 1TB SSD - 2 ÉV GARI
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Thinkpad P1 Gen 6 I7-13800H, RTX 3500 Ada, QHD+ 165Hz, 32Gb, 1TB
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest