- Milyen széket vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Milyen processzort vegyek?
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andralin
aktív tag
válasz ricsi99 #42996 üzenetére
Köszönöm a részletes magyarázatot, értelek teljesen, akkor lehet, hogy tényleg ez a gond, hogy nem megfelelő felbontású modult vettem.
Az újat le is vettem azonnal, amint láttam, hogy milyen a kép és a régit tettem vissza. Ezért macera most lefényképezni a régit, mert vissza kell kérjem a laptopot és újra szétszedni.
Most HDMI kimenettel, tévén használja az ismerősöm.Az új kijelzőre nagyon vigyáztam, még a takaró fóliát se szedtem le róla, úgy teszteltem csak.
Tegnap felhívtam a cseh webshopot, nagyon harmatgyenge angolja volt a hölgynek, akivel beszéltem. De úgy vettem ki a szavaiból, hogy fogok tudni élni a visszaküldés lehetőségével, meg ezt a webshopban is írják. Azt kérte, hogy írjak le nekik mindent e-mailben inkább angolul és majd arra válaszolnak.
Ezt már megtettem, várom a válaszukat. -
ricsi99
addikt
válasz Andralin #42995 üzenetére
Nem tudod összekeverni a 2 csatlakozót ne aggódj ezen. A 30 és a 40 pines közt van 10 láb ezért méretben is más és a csati is ógy van kialakitva hogy ne lehessen... max nagy erővel
Azért kérdeztem rá mert tipusszám szerint csak hd felbontású kijelzőkkel szerelt tipusokat láttam ,amit te rendeltél az pdig fhd felbontású...
Sajnos a notikon mindig a spórólás megy igy valószínú hogy csak a "hd felbontáshoz elégséges kábel" van a notiban...az is lehetséges ,hogy az alaplapról is lehagytak filléres alkatrészeket ,hogy ne lehessen cserélni... ezt igy láttatlanban/ vagy laikusként nem lehet észrevenni.
Sajnos tendencia ,hogy a bővítést tüzzel vassal irtják ,igy kényszeritve a népességet ha jobbat akarsz vegyél újat/drágábbat.
Bocsánat a pongyola nyelvért de remélem igy laikusként is érthetőUI:Minnél hamarabb vedd le róla a kijelzőt ,nehogy károsodjon karcolodjon és ne tudd visszaküldeni.
UI2: Bios- és egyébb szöveges módban minden kijelző "kis felbontáson" megy... igy azért jó a kép[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Andralin
aktív tag
válasz Pyttawrx #42993 üzenetére
BIOS-t nem láttam bejönni és belelépni sem próbáltam.
Ahogy a Windows elkezdett töltődni, már ilyen volt a kép.A 30 illetve 40 pines csatlakozó mérete fizikailag is eltérő? Vagy egyformák, össze is dighatók egymással, csak a lábak száma más?
Mert az új LCD modul csatlakozója tökéletesen passzolt a laptophoz.
Viszont a webshopba, ahonnan rendeltem 40 pinesnek írják.Miből gondolod, hogy ez a típus 30 pines?
-
Andralin
aktív tag
-
blue_23
senior tag
válasz sasa134 #42986 üzenetére
Laptopot veszünk, nem CPUt.
Példaként, ha ugyanolyan hardvert teszünk a laptopokba, akkor (azonos teljesítmény esetén) az Asus TUF megfő, a ROG melegedni fog, a Chimera pedig optimális hőmérsékletet biztosít. Éppen ezért az áruk is úgy alakul, hogy egy TUF 400k, ROG 600k, Chimera pedig 1m.[ Szerkesztve ]
Asus G531 Scar III, 240 Hz, i7-9750H, RTX2060
-
Andralin
aktív tag
válasz Pyttawrx #42987 üzenetére
Szia!
Hülye voltam, mert nem néztem meg se az eredeti lcd típusát, sem azt, hogy BIOS-ban mi a helyzet.
Az új modul adatai:
LP156WHB (TP) (A1)
Part. No: CP665036-01 REV:01ASzerinted megpróbáljam visszaküldetni? Belül vagyok még a 14 napon, ez a modul meg tutira nem működik ezzel a laptoppal.
-
sasa134
addikt
üdv Mindenkinek.
Melegedés szempontjából Ryzen 5 4600H vagy i5 10300H a jobb választás? Nyilván szeretnék egy időtálló teljesítményű gépet, de nme tudom eldönteni milyen procival legyen.
Vagy a melegedésért inkább a GPU felel - tehát ott nézegessek kevésbé forrófejű lapkát?THX
Avanti Roma
-
Andralin
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni kijelző cserével kapcsolatban.
Van egy Sony Vaio SVE151J11M latop, amit ért egy kis baleset, kapott egy ütést a képernyője és pókhálósra repedt.
Megrendeltem hozzá ezt a kijelző modult: [link]Meg is érkezett. Beszereltem a régi helyére. tökéletesen passzol, a csatlakozója megfelelő.
Bekapcsolás után viszont nem tökéletes a kép. Maga a kép csak a kijelző bal felső negyedében látható. Ami az alsó negyedben részben megismétlődik a fotón látható módon.Próbáltam változtatni a felbontást Windowsban, minden lehetséges felbontásnál változatlan a helyzet.
Próbáltam a csatlakozót többször is széthúzni, újra összedugni (természetesen táp/akksi nélkül). A helyzet változatlan. Nagyítóval nézve a csatlakozót nem látok semmi eltérést, lábak rendben megvannak.
Szerintetek ez mi lehet? Hibás a modul amit kaptam?
Vagy nem ehhez a laptop típushoz való, esetleg nem kompatibilis vele?[ Szerkesztve ]
-
veterán
Egy jó gamer géphez nem kell hűtőpad és cpu mókoló program. Rendes hűtés kell neki, mint amilyen pl. a HP Omen 17-ben van. Az Omen Gaming HUB gyári program kezeli a CPU és GPU teljesítményét, lehet állítani is. Nem tudom az Acernél rossz beállítás van-e vagy eleve gyenge a hűtés. Ennek utánanézhetsz pl. a gamer topicban.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
ricsi99
addikt
Szia. A feladatkezelőben nézd már meg hogy nem e tekeri 100% a cput vagy a gput. Ezen felül..hallod hogy maximumom teker a venti? Illetve forró levegőt fuj ki vagy csak valami kézmeleg langyit? Mennyi ideje van már nálad igy ill volt e ujrapasztázva esetleg a gép? 90 fok az max terhelés kb..
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
olly
aktív tag
Sziasztok!
Lehet korábban volt már feltéve a kérdés, akkor bocsánat előre is.
Szóval adott egy acer nitro 5 an515-54-es típusú laptop. A proci hőmérsékletével szenvedek. (első gamer laptopom) Átlagban 90+ fokos a cpu az acer nitrosense progival mérve...
Ez egy üres alapjárat töltőre dugva indítás után.
Próbálkoztam ilyennel is szó szó valamikor jól megy valamikor pedig meg akar sülni. Hűtőpadot használok.
Illetve egy ThrottleStop nevű programot ami szintén segít a hőmérséklet csökkentésében, de arra van valami megfelelő(bb) beállítás? Nagyon bele nyúlni nem mertem.. Személy szerint én azt várnám el egy nem is drága de nem is olcsó géptől, hogy ne valami külsös programokkal keljen szenvedni a megfelelő hőmérséklet elérése miatt.Üdvözlette.
Mátyás -
Frozen
addikt
asus rog strix elveszti a garanciát ha szétszedem és rakok bele plusz ssd?
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Tudom, hogy nem sok esély van rá de van itt olyan akinek Asus N53SV - SZ szériába eső laptopja van?
Érdekelne, hogy milyen kijelző (pontos modellszám) van benne.Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
blue_23
senior tag
válasz smallmer #42973 üzenetére
1 éve gondolkodtam eGPU-n, de csak külső monitoron érdemes használni, másképp nagy az FPS drop, elveszíti a laptop a hordozhatóságát, illetve nagyon drága volt. Szerintem azóta nem változott a helyzet, ráadásul ha combosabb GPUn gondolkozol CPU limited is lesz az 5 éves gamer laptopot maxon pörgetni nem egy életbiztosítás, így inkább eladásra és új vásárlásra szavazok.
-
veterán
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Van egy Asus G751JY laptopom nagyon szép állapotban.
Mit gondoltok melyik a jobb megoldás:- eladom a G751JY-t és hozzárakva pénzt veszek egy új Gamer laptopot
- egy EGPU-val megspékelve használom tovább a laptopotKöszönöm szépen
-
veterán
Ha lehet, próbád ki az átalakítót. A displayport mellett van egy Thunderbolt is, az is tudja a video jelátvitelt.
Nvidia Quadro K3100m (4GB GDDR5), DisplayPort, Thunderbolt, USB-A 2.0, USB-A 3.0
Ez van a gép leírásában nálamHP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Chaser
legenda
válasz ricsi99 #42962 üzenetére
van kanócos egerem, azzal soha nem volt ilyen, ez egy fuji business class gép, nem hiszem hogy ilyennel mókolnának
minden usb-ben megnéztem már, nincs eredmény
beszéltem hálózatban jártas ismerőssel, ez hálózati gond
a router is 2,4g-n kommunikál ahogy a legtöbb egér is, sokszor beleszaladt már - nagy cégeknél is, volt hogy eszközöket emiatt le kellett cserélni mert nem tudták máshogy megoldani -
a router csak 2,4g-t tud, így most marad csatorna állítás egyelőre
azt nem tudom feldolgozni, hogy a pélóba' tudja megszaítani a yt net elérését az egér ( : de megcsinálja :dszerk:
aida szerint is pcie sávon kapcsolódik, még a kártyaolvasó is
a bt-t írja usb-nek, ami mondjuk érdekes, mert elvileg egy modul a bt-vel
ha már bt, próbáltam újabb drivereket, odáig jutottam hogy most már nem is működik a bt ( :
w7 pro x64, intel oldaáról szedtem drivert és nem megy fel a legutolsó, tud valaki ac8260-hoz működő bt drivert? tegnap néztem fuji oldalán de nem találtam driver szekciót, másik oldaluk meg nem töltött be[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Wlac
Ármester
Köszönöm! Igen, az a típus. Mindegy, hogy milyen átalakítót veszek, vagy kell valamire figyelni?
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
Wlac
Ármester
Sziasztok!
Öcsém HP Zbook 17 G1 típusú laptopján nincs HDMI port, viszont szeretné tévére küldeni a képet és a hangot. Nem vagyok otthon a portokban, de a képen láthatókhoz jó lenne valamilyen átalakító? Ez egyáltalán Thunderbolt vagy Mini Display? Teljesen meg vagyok kavarodva. Köszi előre is!
[kép]“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
ricsi99
addikt
válasz Kleroo #42953 üzenetére
"Ami fura, hogy van 15 gigányi "valami" ami a win10 telepítés helnyének kiválasztásakor létszódika listában. Elsőre azt gondoltam, hogy az SSD-nek valami hidden része ahova trim-el. De más lemezszámot kapott, és erős a gyanúm, hogy valami notiba integrált backup lehet ahonnan vissza tudna telepőlni."
Nincs az alaplapodra valami pici ssd cucc integrálva? Rémlik mintha azon lenne valami... de csak win7 alatt működött rendesen ... 10 alatt nemEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
-
ricsi99
addikt
Nézd meg live linuxal is... igy kiküszöbölheted a win + az intel bátyó hülyeségeit is... ha ott jó akkor ennyi ,ha ott is csinálja akkor lehet kezd "elfáradni" a kijelződ... gondolom van vagy 5 éves az is...
-
ricsi99
addikt
válasz Chaser #42956 üzenetére
Szerintem nálad a wifi kártya is az usb-re vagy a pci-express csatornával van egyberakva.
Tesztként kölcsönkérsz valakitől valami usb-madzagos egeret... ha azzal is csinálja akkor nem az egér gond hanem az usb-é... ha meg nem akkor a wifi vevőt dugd át a másik oldalon a laposba és kezdj el játszani ,hogy mely sávon menjen a wifi... elméletileg köze nics egymáshoz de hát ki tudja ...ha már az 5g is terjeszt mindentEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz Kleroo #42953 üzenetére
Előszőr is operáld ki az ssd-t majd asztali gépbe be... a gpt particiót cseréld le mbr-re..... le is törölhetsz róla minden particiót ,hogy csutka üres legyen.... utánna tedd vissza az ssd-t a samu-ba
hdd ki ,hogy csak ssd legyen.
Bisoba be majd load setup default... restart és biosba be...
Az összes létező uefi-s f@szságot kapcsold ki ,gyorsinditás,secureboot és egyébb csodaszerek... csak legacy mod ... +ahci az ide vezérlőnél ha idétlenkedne a bios. Bootnál állisd be hogy a ssd-legyen az első... ha minden jól csináltál akkor itt semmi uefi-t nem látsz.
Asztali gépen ha készited a telepitőt akkor figyelj oda ,hogy mbr legyen... ne uefi... rufus elöszeretettel nyomja a gpt...
Aztán a gépbe dugd be a pendájvot... gép bekapcs és bőszen nyomogasd az f12-vagy az f8 at... hogy előjöjjön az indító menü... ott megadod a pen driveot... ha minden klappol szépen elindul a telepítőEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Szajo
őstag
Sziasztok.
Van egy t530 lenovo-m i5 3330m-el és azt tapasztalom, hogy bootolás pillanatában egy másodpercre zöld és csíkos a kijelző majd helyreáll. Müködés alatt nem csinálja soha tökéletes rajta a videó,netezés stb.
Valamint akkor is csinálta már mikor futó windowsnál bealszik a kijelző és mikor pl egér mozdítással felébresztem akkor a kijelző bekapcsolás első másodpercében zöld csíkos (mint mikor hivás egy vga) majd helyreáll.
Mitől lehet? Használtan vettem nem tudom ilyen volt-e.
Zavarni nem zavar ha tudom, hogy ez nem valami komoly hibára utal mivel csak bootoláakor és kijelző ébresztéskor van egy másodpercre.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Pyttawrx #42957 üzenetére
linux alatt nem néztem, de most hogy mondod sort kerítek rá, egy próbát megér
csak ugye win alatt akarom használni, ha linux alatt megy sokkal előrébb nem vagyok
elvileg minden eszköz minden driverje jó és a fentieken kívül nincs is más probléma, egyszerűen nem értem mi történik_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
no hátha itt tud erre valamit mondani
adott egy notebook amit wifin használok, a wifi ac 8260, szóval nem szutyok - elvileg -, os w7 pro jogtiszta
korábban egy 4-5 ft-os logitech wireless egérrel használtam, de az egér belaggolt, belassult használhatatlan lett mikor túl nagy uploadom volt - 3MB/s+ -
elvileg ugye nincsenek összefüggésben
napokban vásároltam egy drágább logi egeret, g305, az már csodaszpíd' meg minden és kiderült ez is belaggol ( :
és plusban még ha yt-ozok és nem maradok a megnyitott yt oldalon akkor 10-20-50 sec után megszakítja a netet a yt részére, tehát leáll a yt
ez a mi a qrva élet? már elnézést
routerrel összefüggésben lehet? elvileg ugye teljesen független az egér és wifi frekvenciája
viszont az olcsóbb logi egér pl "összekadt" egy drágább hp egérrel - ha mindkettő két külön gépen használatban volt, akkor az én egerem belaggolt -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Kleroo
veterán
Sziasztok!
Litániám van samsung np700z3c-al.
Van egy 1 terás hdd-je win7-el. Betetttem helyette egy 120as SSD-t amin alapból egy belakott win10 rendszer volt. A HDD-t pedig áttettem az optikai meghajtó helyére.
Win10 telepítés. meghajtóknál kiválasztottam az ssd-t (nem formáztam, hisz úgyis automatikus törlés van)
Minden felment, minden fasza. Csakhogy a C, SSD megahjtómon minden korábbi adat fent vol, teát csurig volt. Fura. Na mondom egyszerűbb újratelepíteni, és előtte erre a partícióra ment egy formázás. Na és innentől jöttek a problémák. Azóta sem jó.Első reinstallra boot/bcd hibát kaptam, amit nem tudtam megoldani. Gondoltam bekavar a HDD-n lévő kis segédpartíció. Minden ilyen 100megás partíciót legyalultam. A probléma továbbra is fennáll. Kikaptam a HDD-t és csak az SSD-vel a fedélzeten, bios reset után ismét feltettem a WIn10-et, de most meg bekapcsolás után azonnal képernyő off, és tölt ,100% loadon csinál valamit a végtelenbe. VAgy kiírja, hogy bizony nincs mit bebootolni.
Nem értem.
Ami fura, hogy van 15 gigányi "valami" ami a win10 telepítés helnyének kiválasztásakor létszódika listában. Elsőre azt gondoltam, hogy az SSD-nek valami hidden része ahova trim-el. De más lemezszámot kapott, és erős a gyanúm, hogy valami notiba integrált backup lehet ahonnan vissza tudna telepőlni.
De ettől függetlenül, hogy azt is legyalultam a troubleshoot sokadik nekiftásakor, még mennie kéne a telepítésnek.
VAn bárkinek ötlete, hogy mi a péklapát probléma lehet, mit nézzek meg?
Azért notisba írom, mert asztali PC-nél nem találkoztam hasonlóval, szinte biztos h vmileny noti/samusngnoti allergia lesz amit nem ismerek.W terv, hogy visszarakom asztali-ba, felrakom rá a winfost, és azonnal bedobom a notiba, hogy ott húzza le a chipset stb specifikus dolgokat...de nem lenne túl szép, clean install.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
ricsi99
addikt
válasz kromatika #42947 üzenetére
Valószinű valamelyik forrasztás engedte el magát a gpu alatt....
Papír forma szerint ell kell menni igy is..
2 féle megoldás- alkalmaznak a gyártók...
Kicsit fapados a nyelv de talán igy érthető:
1.) az igp -re vannak kötve a kivezetések és a dgpu (1050Ti) "csak" bemásolja az adatait a igp ramjába... igy ezer évig elmehet az dgpu nélkül a noti.
2.) a dgpu ra vannak kötve a kivezetések és a és az igp másolja be a saját adatait a dgpu ramjába... itt már necces ha nem 100% os a dgpu.Én úgy tesztelném , hogy reggel bekapcsolnám a gépet és csak a bios/uefi be lépnék... és otthagynám 1 napot csak had menjen... ha az első megoldás van alkalmazva akkor vigan el lessz... akkor win alatt is letiltott dgpu val is simán el lessz
ha a 2. akkor meg ugy is lefagy valamikorEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz strong333 #42946 üzenetére
A bios/uefi ben van lezárva ... gyártói f@szság. (white list.. igy keresd)
1.) Vagy keresel egy olyan biost-t amit már kinyitott ilyen biost és belevarázsolod a gépedbe.
2.) Keresel olyan olyan kártyát ami gyárilag is tesznek bele.
3.) Veszel alami pci usb wifi kártyát s csók....Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni.Adott egy noti/Lenovo Legion y530, I5 8300H + 1050 ti dgpu/amiben meghibásodott az 1050 Ti,kék halált dob win 10 közben is,de ha az eszközkezelőben le van tiltva,és csak az i5 GPU aktív akkor viszont hibátlanul működik a noti.Ilyen hibánál várható e hogy az alap lapon később más hiba is ki üt,vagy az 1050ti hiba független ettől,és még el futhat a noti évekig átlag felhasználással az i5 gpu-val?
-
strong333
csendes tag
Sziasztok!Adott egy Lenovo g585 amelyben nem gyári wifi kártya van és így ezt írja bekapcsolás után unauthorized wireless network card is lenovo, hogyan lehet ezt trükközni?Köszi a választ
-
blue_23
senior tag
HDDt be tudod tenni DVD helyére ha van megfelelő csatlakozód. [HDD on DVD Bay using HDD Cady]
-
blue_23
senior tag
SSD-vel többet nyersz. Ahogy nézem HDD helyére kerül az SSD:
[ASUS VivoBook X541U HDD SSD]Asus G531 Scar III, 240 Hz, i7-9750H, RTX2060
-
beer1
aktív tag
válasz SeniorTilla #42941 üzenetére
Ha az egyiket kellene választani melyik legyen az? Egyébként az SSD ebben a gépben az optikai író helyére kerül? Valamint milyen ram kellene bele egy pontos típust ha tudnál írni?
-
veterán
-
beer1
aktív tag
Sziasztok!
Lenne nekem egy olyan kérdésem, hogy barátnőmnek van egy ilyen gépe, elég lassúcska szegény viszont még nem szeretné cserélni és ezzel kapcsolatban lenne az a kérdésem, hogy lehetne kicsit gyorsítani rajta? Mondjuk +4gb ram vagy egy 120-as ssd a rendszernek, ha lehetséges egyáltalán ssd-t tenni bele? Melyiktől lenne gyorsabb a gép ami érzékelhető? Előre is köszönöm a válaszokat. [link] -
-
audiofül
csendes tag
válasz SeniorTilla #42937 üzenetére
Rendben, köszönöm a válaszaid!
-
veterán
válasz audiofül #42935 üzenetére
Ehhez a felhasználáshoz nem elég a géped, pont azért van a drágábbakon ilyen feature, mert ugye drágábbak. Nekem HDMI, Displayport és Thunderbolt is van az Omen 17-esen, ez gamer gép, aminél pont szükség lehet a több monitorra.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
audiofül
csendes tag
válasz SeniorTilla #42929 üzenetére
Az a helyzet, hogy VGA nincs rajta. 1 HDMI és ennyi. A gép egyébként nem olyan régi és hibátlan, erős, stb...egy olyan 17"-os gép ami meg most legalább ilyen erős és van rajta Thunderbolt USB-C az 5-600e-től kezdődik...
Találtam még USB A - HDMI átalakítókat de ott meg a felbontás max 1080 és nekem 2560*1444 kéne. Furcsa, hogy ez ennyire sakk matt helyzet.... -
Frozen
addikt
Udv
Jelenleg melyik jobb valasztas az intel vagy az amd?
Ahogy neztem keves gepben van rayzen 9 viszont sokkal tobben intel 108xx körül.
Meg kicsit más a boost gartomány is. Játékra lenne meg netezesre neha film.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
ricsi99
addikt
válasz perfegor17 #42930 üzenetére
Sok minden.
Ha szerencséd van egy bios frissités helyrehozza. Ha nem akkor alaplap javítás /vagy csere.
De ez olyan mint a kocsi... ha nem indul 1000 és egy baja lehetEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok adott egy asus x550l laptop. i5 4.gen,gt720,8gb ram ebből 4gb onboard.
A gép indulna de bekapcsolás után a kijelző csak villan egyet és kikapcsol majd vissza és ez megy. Mi okozhat ilyen hibát? -
veterán
válasz audiofül #42928 üzenetére
Akkor marad a külső VGA, ha azt tudja kezelni a géped, de az nem olcsó mulatság, sztem jobban megéri venni egy modernebb gépet TB-tal.
A windowsnak fel kell ismernie a két hdmi-s monitort külön-külön megjelenítőnek, ehhez nem elég egy hdmi elosztó
-
audiofül
csendes tag
válasz SeniorTilla #42927 üzenetére
Van rajta USB-C de sajnos ezzen ez a port még video jelet nem akar kezelni. Ha rádugok egy USB-C - Displayport kábelt akkor csak annyit ír ki, hogy korlátozott a a kapcsolat és a monitoron No Signal felirat van. Sajna a notebook még egy régebbi modell...itt még az USB-C szerintem nem thunderbolt, csak töltés és telefon kapcsolatra jó. Rádugtam egy új, kis gépet USB-C-n és az megy...így ez a verziós a nagyobb notebook-nál kiesett.
-
veterán
-
audiofül
csendes tag
Sziasztok....egy HDMI kimenettel rendelkező notebook-ra rá lehet kötni valahogy plusz két monitort, úgy, hogy kiterjesztett módban a két monitor és a notebook saját monitorja is használható legyen? Elsősorban munka miatt kéne...nem játszani, így VGA teljesítmény nem érdekes. Néztem sok HDMI elosztót...egyet vettem is, de kiterjesztett módot csak a laptop monitorhoz képest tud...a két kimenet az tükör. Mi lehet a megoldás? Köszi ha tudsz segíteni!
-
zsoltix
tag
Sziasztok! Van egy Zenbook ux434 laptopom. Kikapcsoltam a sleep módot amikor hálózatról működik a gép (win10), mégis amikor nincs használva sleep módba megy. Mi lehet a megoldás?
Weboldalak, webshopok készítése: https://creativeclicks.hu
-
SirRasor
addikt
válasz SeniorTilla #42923 üzenetére
Köszi, akkor marad a drága dokkoló, vagy lebeszélem a tulajt róla
Make Love not war!
-
veterán
válasz SirRasor #42922 üzenetére
Az elmúlt 3-4 hétben több noname usb-c töltőt küldtek vissza az ügyfelek (lenovo géphez volt), még jó, hogy nem a gép purcant ki tőle.
-
SirRasor
addikt
válasz SeniorTilla #42921 üzenetére
Nem mind1 type C-n keresztül hány wattal küldöm meg, amikor laptop felől van töltésvezérlő áramkör? Nem tudom, csak kérdezem.
Make Love not war!
-
veterán
válasz SirRasor #42920 üzenetére
A ramot simán tudod te is bővíteni. Noname dokkolóval én nem tölteném a gépet. Ezek már nem a régi rácuppantós dokkok, amikkel ez simán ment.
-
SirRasor
addikt
Üdv mindenkinek!
Kinéztem egy HP ProBook 450 G7-et üzleti célra. Mondjuk 16 GB ram nem lett volna rossz, de az árat nézve nem találtam jobb választást (Dell vonalon kb. ugyanez 450k)
A bajom az, hogy nem találok hozzá emberi dokkolót. A HP G2 Univerzális dokkoló 90k és nem látom nyomát, hogy tudná tölteni a laptopot.
Dell-hez a WD19 is ott van 90k-nál. Régen ennyiért laptopot lehetett venniIlyen noname dokkoló jó lehet vajon? Esetleg más, kevésbé noname?
Vagy van olyan laptop, amihez nem csillió egy dokkoló és 500k-ból megvan egy business kategória?Make Love not war!
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Ebben esetleg tudna valaki segíteni? [link]
-
veterán
-
padi68
senior tag
Sziasztok, van egy pár éves LG 27MP68VQ-P monitorom ezt szeretném lecserélni
Melyik monitort ajánlanátok?
1. LG 32QN600-B
2. LG 32UN500-W
3. LG 29WN600-W
4. AOC CQ32G1 WQHD
5...........azt sem tudtam eddig eldönteni, hogy az ultrawide monitornak ill. a íveltnek van-e értelme, vagy mennyire jó ezen netezni, esetleg mozizni? ( játék NEM)
Segítséget előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Van egy Asus G751JY laptopom. Szeretnék bele vásárolni akkumulátort.
Tudtok ajánlani boltot akitől viszonylag olcsón kaphatok jó minőségű akkumulátort?köszönöm szépen
-
HARDVERAPRÓD
válasz Pityke78 #42911 üzenetére
Igen a greencell aksik jók. Előfordult már, hogy:
1. rajta kell hagyni vagy 20 percig mire mutat töltést, ha le van merülve
2. lehet hogy a töltőn ott a feszültség terhelés nélkül, de terhelésnél már nem tudja leadni.
Én egy másik töltőt azért tettem volna rá.A bevizsgálásról meg igen annyit ez nézőpont kérdése, de ahogyKbali írja be szokták számítani, de nyilván lehet nem.
-
Pityke78
őstag
Hát ez szuper, mert amúgy pont Greencell az új akksi.....
Tegnap elvittem szervizbe a gépet, ott ilyet nem is mondtak, hogy adott esetben ezzel gond lehet, hogy nem ismeri fel az utángyártott akksit.
Viszont csak az, hogy megnézik mi a baja, szétszedik 10.000 pénz, amit kicsit sokallok.
Szóval nem tudom mi lesz belőle....
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Kbali
nagyúr
válasz Pityke78 #42905 üzenetére
Majd erre is SeniorTilla tud mondani okosságot, de én visszaküldeném az utángyártott akksit. Valószínűleg a gép nem ismeri fel és ezért nem tölti. Hogy kizárhasd a töltő elektronika hibájét, szerezned kellene egy még jó gyári akkut próbára.
Más típusoknál (pl.: Thinkpad) sem nagyon szoktak működni az ugy. akksik.
Ami állítólag még jó lehet, az a Greencell márka (garanciát nem vállalok érte).[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
ariel96
aktív tag
válasz SeniorTilla #42906 üzenetére
új a gép. Ki a szervíz????
-
veterán
-
ariel96
aktív tag
válasz SeniorTilla #42879 üzenetére
-
ariel96
aktív tag
Sziasztok!
Vissza állítottam a gépet alaphelyzetbe. Sajnos nem oldotta meg a problémát, nincs hang...
Szerintetek mit csináljak?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen széket vegyek?
- Google Pixel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Milyen processzort vegyek?
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- További aktív témák...
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 14 M3 Pro 11CPU/14GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Macbook Pro 14" M1 Pro 8C CPU/14C GPU/16GB/512GB Silver DE
- HP USB-C dock G5 L61609-001
- Asus vivobook S15 Intel i7 1165g7 -16gb ddr4 512 ssd-iris xe graphic windows 11 home
- Dell XPS 13 9310 Prémium notebook (i5-11.gen, 4267 MHz DDR4 memóriával)