- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topik
- Kompakt vízhűtés
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hobby elektronika
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
dvd_R+
őstag
válasz
Pyttawrx #40596 üzenetére
Nincs olyanom, de ha másik 4 laptop, 2 tablet 3 telefon és a pc-m is hibátlan akkor tuti nem a nettel lesz baj,
windows 10 frissen telepítve, a legfrissebb update, driver minden fent van
Én a wifi kártyára gyanakszom.. de gondoltam rákérdek itt ..
De ha lenne linux live-om és ott jó lenne a wifi akkor mi lehet a gond ? -
dvd_R+
őstag
Sziasztok!
Lenne egy Lenovo B590 laptop aminek a WI-FI-je "rakoncátlankodik" Win10 alap wlan driverrel és a lenovo honlapjáról letöltöttel is.
Alig nyit meg bármit van hogy azt írja ki hogy nincs net és többször is frissitenem kell mire betölti, speedtest.net ugrál 10-20 mbps letöltés és 10-20mbps feltöltést tud mérni van amikor könnyebben , van amikor keserveresen..
a letöltés is megáll össze vissza ugrál a letöltési sebesség stb..
De a wifi jelerőség tökéletes és nem is disconnectol a hálozatrólMi lehet a gond? Wifi kártya beszart?
szerk: a net amire rá van csatlakozva 300mbps
, van ithon több laptop is telefon tablet, pc
minden tökéletesen működik kivéve ez.
Friss windows van rajta most telepítettem fel -
whited
addikt
válasz
SeniorTilla #40593 üzenetére
Én is arra tippelek hogy LCD csere lesz a vége csak az fura hogy csak fehér színnel jön elő, máskor nem.
-
-
tserrof77
őstag
válasz
whited #40589 üzenetére
Anno ilyen hibákat ASUS F3/F5 gépeknél tapasztaltam, ott az inverter cseréje megoldotta a problémát, de ezek régi, lcd-s gépek voltak még. Itt háttérvilágítás (illetve annak vezérlésének) problémáját vízionálom. Kijelzőcsere vagy panelszintű javítás lesz szerintem a vége...
-
whited
addikt
válasz
SeniorTilla #40590 üzenetére
Sajnos nem tudom, használtan került hozzám.
-
-
whited
addikt
Sziasztok
Hp spectre xt pro az alany aminél néha de csak fehér háttérnél elkezd piros lenni a képernyő színe.
Mire utal ez a jelenség?
Szoftveres lehet a hiba ? -
tserrof77
őstag
válasz
SeniorTilla #40587 üzenetére
Azoknál érdekes módon mégis meg tudták oldani. De azok NEM consumer kategóriás gépek.
Megfelelően elhelyezett csatlakozókkal, kellő hosszú kábellel meg lehetett hajtás nélkül csinálni. De ezen kár lovagolni
-
válasz
tserrof77 #40586 üzenetére
Nem kötekedni akarok, de kíváncsi lennék, hogy tennéd be a szalagkábelt a helyére, ha nem hosszabb, mint a kellő távolság. Azért kell visszahajtani, mert egyébként nem lehet összeszerelni a gépet, egyszerűen nem férsz oda, és nem ér oda a kábel a csatihoz. Nem tervezett avulás ez...
A HP gépeknél, ahol sok ugyanilyen visszahajtott szalagkábeles megoldás van, pl. Elitebook, Probook ,Zbook, stb-stb, ott nem jön elő ilyen hiba még 7-8 év után sem. Hoppá, ezzel magamnak mondok ellent
-
törölt tag
-
Truman
senior tag
Sziasztok. Jó minőlségű billenytűzet marrica szettet honnan lehet venni? West nevű fórumtársra ráírtam, mert állítólag ő a legjobb, de napok óta nem válaszol. Probook 450 g6 -hoz kellene.
-
gabo89
senior tag
Üdv!
Adott egy Lenovo z50-70. Az a panasza, hogy 3-4 billentyű nem működik rajta. Ezek egymás mellett/felett vannak, azt hiszem többek közt a K és az L betű benne van, a többire nem emlékszem. Mi lehet a probléma? Én arra gondoltam, hogy a szalagkábel kicsúszhatott, bár tudomásom szerint nem volt szétszedve még.
-
válasz
CartmanLand0 #40577 üzenetére
A speedtest.net alkalmzást töltsd le és a wavecom-mal nézd meg a tesztet, vagy a vodafone-nal. Illetve tapasztalatból mondom, hogy a digi saját tesztje int explorer alatt megy jól
-
-
CartmanLand0
senior tag
válasz
CartmanLand0 #40576 üzenetére
Na jó a net :) Érdekes hogy a speedtest.net illetve a Digi saját sebességmérő oldala is csak 180 körüli értéket mutat ... a szelessav.net viszont 500körül .
-
válasz
CartmanLand0 #40574 üzenetére
És amit mondtam kipróbáltad? Vagy tiltsd le a tűzfal viriusirto stb. Nezd meg még live linux alatt.
-
CartmanLand0
senior tag
válasz
Pyttawrx #40573 üzenetére
Nincs külön router a LAN kábel közvetlenül a laptopba ment. Ugye észrevettem hogy szar a sebességem ... felhivtam a Digit azthittem náluk van a hiba. Kijött a szerelő, rádugta a nála lévő laptopra a kábelt, és jó volt neki ... 600megával ment ... utána át az enyémbe, csak 90 körül ... egyböl mondta hogy itt a lan kártya lesz a ludas ... és valoban ugye a laptopban csak 100as lan van. Felhivtam egy közeli számítástechnikai szaküzletet, hogy van e nekik valani okosság. Ezt ajánlották, ez egy USB 3.1es átalakito LANra. Gigabites. Mentem, megvettem, rádugtam. Igaz hogy 90röl kb 180ra nött a letöltési sebességem, de még mindíg nagyon messze van az 500tól. Az eszköz illesztőprogramját frissítettem a legfrissebbre ... nem segített. Kipróbáltam mind a 3 USB csatlakozóval, ugyanugy 180körül van a sebesség. Nem értem én ezt.
-
válasz
CartmanLand0 #40572 üzenetére
Ő. Mi digi router? Ugye azt írtad nincs külön routered. Azt nézd meg, hogy ha a másik gépből kihúzod a kábelt es ebbe a notiba illetve tplink adapterbe dugod, úgy mit mutat?
-
válasz
CartmanLand0 #40570 üzenetére
Kínából rendeltem usb c —-> rj45 gigabit 600-800 kb a le s fel 280-320. Mit rendeltel pontosan?
-
válasz
CartmanLand0 #40563 üzenetére
Szívesen. Megsasoltam. 10/100-as a lan. Magánvélemény. Egy ilyen gépbe miért is tesznek ilyen gyenge lan-t??? Költői volt...
-
Grave_444
nagyúr
Visszatalálós hozzászólás, a későbbiekben remélem tudok segíteni.
-
válasz
CartmanLand0 #40559 üzenetére
Szia. ha a Hálókártyád csak 100as, akkor van ulyen usb to rj45 adapter ami gigabites, azt kell venned, és olyaz vettem amin van 3db usb3 is így lett több usb is.
Én aliról vettem, de kapsz itthon 5-8 közt.
Esetleg a pontos típust leírod? -
válasz
CartmanLand0 #40559 üzenetére
Igen.
-
CartmanLand0
senior tag
Az lehetséges hogy a dell inspiron 15ben csak 100as hálokártya van ? Nekem 500as digi netem van , méréseknél csak 90et tud :(... van erre valami megoldás ? Routerem nincs kabel közvetlenül a gépbe megy. Elég lenne routert vennem vagy usbs wifi antennát is vennem kellene ?
-
válasz
SeniorTilla #40556 üzenetére
Nekem egy teljesen másik wifi hálózatra van csatlakozva a laptop (szomszédéra) és így is lassítja a saját hálózatomat. Érthetetlen! Vírusom szerintem nincs, nem rég volt újratelepítve a Windows új SSD miatt.
-
Waz, most rájöttem, hogy nálam is ez van, pár napja telepítettem újra a windows-t 0-ról, és azóta csinálja. Elvileg nincs vírusom. Ha kikapcsolom a gépet, akkor megy a többi eszköz rendesen (mármint megy rajtuk a net), de ha be van kapcsolva, akkor a többi nagyon akadozik. 2Gb-es netem van...
Csak az én gépem van lan-on, a többi wlan-on. Most átállítottam az enyémet is wlan-ra (kihúztam a kábelt), és így nem fogja le a netet a gépem a többi eszköz elől...
Találkozott már valaki ilyesmivel?
-
laca891
aktív tag
Inspiron 5567-nél nem megy a touchpad a win10 illetve az ubuntu alatt. A win10 eszközkezelőben sem látható. Viszont a Biosban tökéletesen fut. Volt már a gépen Bios frissítés is. Mit lehetne még megnézni??? Már win10 telepítőben sem jó az érintőpad.
-
ecology_83
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy van egy Acer E1-571G-33124G50M laptop, ami percre pontosan fél óra működés után kikapcsol. Mindegy az a gépnek, hogy a biosban vagyok, vagy a Win-ben. Ubuntu Live-val is ugyanez. Olvastam külföldi fórumokat és ott sem találtam megoldást rá. Olyat olvastam, hogy proci csere után csinálta ezt a laptop, de ebben a gyárija van benne és sosem volt bontva. Ha valaki találkozott ilyen idióta hibával, akkor kérlek segíts!
Köszi! -
-
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy ha be van kapcsolva a Toshiba L850-13M típusú laptopom, akkor az egész itthoni hálózat lelassul? Azt vettem észre, hogy a wifi jel erős marad, de alig tölt valamit. Akkor is, ha más hálózatra csatlakozok rá a laptoppal.
-
válasz
CartmanLand0 #40549 üzenetére
Nem valószínű.
És igazából a veszélyessége ugyanaz. Áramkimaradás esetén kuka a gép.
-
CartmanLand0
senior tag
Visszatértem Dell ügyben
Az esemény ugye annyi, hogy rossz az akksi a laptopomban ( Dell Inspiron 15 5570 ) ... frissiteni szeretné a BIOSt, de ahhoz kellene neki egy müködö akksi ... bekapcsolás után a boot képernyön jelenik meg az üzenet, hogy tegyek be jó akksit a müvelethez ... na most a kérdésem, hogy esetleg máshogy megoldható lenne a BIOS frissités ? Esetleg BIOS menüben pendriveról ? Vagy hülyeséget kérdezek ? Akksit most nem tudok szerezni, ismerösöm nincs itthon sajnos akinek lett volna.
-
capulet75
addikt
-
válasz
Geri19831208 #40545 üzenetére
Mivel a létező összes átalakítót szoktam használni, igen, menni fog.
Különben nem írtam volna.
-
válasz
Geri19831208 #40542 üzenetére
-
válasz
Geri19831208 #40542 üzenetére
Szia. Ez így homályos. Mi van a notin és a tv-n? Hdmi, dsub, mini hdmi, dvi..,. Stb
-
Geri19831208
csendes tag
Sziasztok
Szeretnek kérni segítséget.
Van egy hp probook 5310m laptopom.
Tv -vel szeretném összekapcsolni de nincs olyan csatlakozó rajta.
Előre is köszönöm. -
válasz
CartmanLand0 #40539 üzenetére
Szia. 2280-as m.2sata azt hiszen. Wd green/ blue 3d stb jo lesz.
-
lypen99
aktív tag
Üdv, helló újra.
Kérdésem lenne.
Adott egy T400-s ami valszeg Fan hibás lesz. (Mindent próbáltam, ami lehet de only FAN errort ír ki, pedig kapcsolásnál felpörög aztán leáll az egész gép és ki írja, hogy FAN error majd lekapcsol.)
Nincs e valakinek elfekvőben egy db vagy el e tudná e későbbre tenni?
Igen tudom, ott van a Hardverapró, de ott mire találok az is idő, így bátorkodtam feltenni a kérdést ide, ha persze maradhat.
Válaszokat előre is köszönöm!
Szép napot mindenkinek.
-
CartmanLand0
senior tag
válasz
SeniorTilla #40532 üzenetére
Igen, értettem is amit irsz
Megpróbáltam, nem sikerült, hiába csatlakoztattam az akksit ... gondolom rossz akksival nem telepiti a frissitést ... ez logikus is.
-
válasz
CartmanLand0 #40530 üzenetére
Azt mondtad, hogy rossz az akksi, nem? Ha nincs benne akksi, akkor bármilyen kihagyás miatt azonnal lekapcsol a gép. De végülis te tudod, mit vállalsz be
-
CartmanLand0
senior tag
válasz
CartmanLand0 #40530 üzenetére
Persze itt azokra gondolok akik hálózatról üzemeltetik a notit ... vagy az asztali PC-sek. Mindenesetre most használom igy, nincs vele gondom. Jövöhéten rendelek bele elemet mert az is rossz. Aztán majd kérek kölcsön egy akkut, van itt ismerösöm, akinek van, és proba azzal is. Komolyabb , esetleg alaplapi problémára utalhatnak ezek a jelek ?
-
CartmanLand0
senior tag
válasz
SeniorTilla #40529 üzenetére
Végülis akkor minden laptopon veszélyes a BIOS frissités, ha áramkimaradás könyvalátétet csinál belöle nem ? Menet közben sosem áll le a gép. Csak ha lekapcsolod áramról, aztán vissza, magátol bekapcsol majd ki ... ezt kétszer eljátsza egymás után, 3.ra szépen indul, idöt és dátumot elfelejti,de utána gond nélkül üzemel. Ha kikapcsolom ugy hogy a hálózatról nem veszem le, és visszakapcsolom mindig azonnal indul és a dátumot idöt sem felejti el. Egyébként visszadugtam az akksit, ugysem frissiti a biost. Ugyanazt irja ki.
-
válasz
CartmanLand0 #40521 üzenetére
Én ilyen bizonytalan gépen nem frissítenék biost, mert ha megáll közben, kuka lesz az egész... elég egy áramkimaradás és vége.
-
Girmin93
tag
válasz
CartmanLand0 #40525 üzenetére
Nem hinném, hogy gond lenne.
-
Girmin93
tag
válasz
CartmanLand0 #40521 üzenetére
Szia. Bios frissítéskor szokott ez a kép fogadni, igen, rakd vissza az akkut, és várd végig. Lehet eltart egy ideig. Ki ne kapcsold, ha nem akarsz keresztet vetni a gépre.
-
capulet75
addikt
Sziasztok.
Adott egy Asus vivobook x512da ryzen 3500u. Szeretnék rátenni 2 extra displayt, úgy hogy az egy 5120x1440-es képernyőként funkicionáljon.
A laptopon van egy HDMI és egy USB-C kimenet. Így lehetséges ez? -
CartmanLand0
senior tag
Nos ujabb helyzetjelentés. Denikvens : Dell Inspiron 15 5570. Feljebb olvasható a hibajelenség. Áramtalanitás után áramra dugva magától bekapcsol, 3szor indul leáll, 4.re szépen elindul. Utána gond nélkül üzemel. Akksit kivettem, a probléma ugyanaz. Valoszinünek tartom, hogy a BIOS elem is kuka. Az sajnos bedugós, nincs itthon ilyenem, de rendelek. Azóta hibamentesen üzemel, kapott egy friss Win10et, és telepitettem a frissitéseket. Van egy frissités, amit nem telepit fel, az alábbi kép fogad ... itt most vissza kellene tenni az akksit ?
-
Soja
aktív tag
Sziasztok.
Lenne egy akkus kérdésem. Van egy Lenovo Z50-70-es noti. Hozzá való, utángyártott akksit vettem bele. Az eredetin 14,8V van, az újon csak 14,4V van feszültségnek megadva. Ez okozhat bármi problémát, vagy ilyen eltérés teljesen átlagosnak mondható, és úgymond belefér? 0,4V különbség nekem soknak tűnik.
Köszi előre is.
-
Girmin93
tag
válasz
Pyttawrx #40506 üzenetére
Szia! Felraktam minden létező drivert, még a Dell driver keresőjével is a 2 ,,hiányzó drivert'' is, de ugyanúgy háttértár vezérlőt írja, hogy hiányzik. Próbáltam Kingston SSD Managert is hátha valamiért ez kell neki de nem, ez sem segített. Esetleg valami ötlet? Lehet, hogy a Bios-ban kell valamit mókolni? A wlan is alapból tiltva volt a biosban azt is manuálisan engedélyezni kellett. Írok Dell topicba is hátha valami javaslatuk van.
Erre a Smart kártyára senkinek semmi ötlete nincs? Foglalat méretéből ítélve úgy néz ki mint anno a PCMCIA de itt SC felirat díszeleg, és csak annyit sikerült kiderülnöm,hogy Smart Card, de sehol semmit nem találok róla.
-
válasz
Heimdallr75 #40516 üzenetére
Nem feltétlen. Sőt ha nincs kiszáradva a pad, nem is biztos, hogy kell cserélni, de ehhez ezt látni kell.
-
válasz
Heimdallr75 #40514 üzenetére
-
Heimdallr75
őstag
válasz
tserrof77 #40512 üzenetére
Pyttawrx, tserrof77
köszönöm, esetleg linket tudnátok adni hol lehet rendelni? (legalább 10 éve nem volt dolgom ilyesmivel, és hw szereléssel sem) -
válasz
Heimdallr75 #40511 üzenetére
Pasztába, ehhez a géphez noctua nt-h2 jobb lesz szerintem, a thermal pad jo grizzly
-
tserrof77
őstag
válasz
Heimdallr75 #40511 üzenetére
Minél jobb hővezető képességű paszta, pl MX4. Ellenben a vga-nál levő hővezető lapocskák cseréjét is ejtsd meg, megérdemli a jobb fajtát (pl Thermal Grizzly).
-
Heimdallr75
őstag
Sziasztok, ismét segítséget, tanácsot kérnék.
A gép még mindig egy Asus rog GL553VE (Intel® Core™ i7-7700HQ/NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti).
Mostanában elkezdtem rajta játszani (2 éves a gép eddig napi melóra volt csak használva) elég hangos a venti közbe, és 80-90 fok közt van mint a cpu mind a gpu.
- Milyen hűtőpadot lenne érdemes venni hozzá?
- Mi az ajánlott paszta, feltételezem ráférne egy takarítás és egy újrapasztázás is. (2 cica van a házban pluszban)köszönöm a segítséget.
(eddig ezt a videót néztem, ez alapján nem ördöngösség a dolog: [link] -
válasz
CartmanLand0 #40509 üzenetére
rossz akkuval egyébként sem szabad üzemeltetni a gépet, mert tönkre fog tenni mást is
-
CartmanLand0
senior tag
válasz
SeniorTilla #40508 üzenetére
Én is gondoltam erre ... ebben ugye beépitett akksi van, tehát meg kell bontani a házat az eltávolitáshoz. Előtte egyeztetek az eladóval, hogy ebben benne van e, hogy kiprobáljam hogy ugyis produkálja e ezt a jelenséget. Ha nem akkor visszakuldom.
-
válasz
CartmanLand0 #40507 üzenetére
vedd ki az akksit, az is okozhatja
-
CartmanLand0
senior tag
Sziasztok
Pár hszel feljebb irtam egy notiról ami elfelejti az időt dátumot. Na most ez egy dell inspiron 15 noti. Emiatt a hiba miatt illetve az akksi ugye kuka, olcsóbban jutottam hozzá. Ma kaptam meg. Az alábbi jelenséget produkálja ... ha rádugom a tápkábelt, és bekapcsolom, elindul majd leáll ... ezt eljátsza vagy 4szer ... utána indul és müködik. Ha kikapcsolom ugy hogy áram alatt van, és visszakapcsolom gond nélkül indul elsőre. Csak akkor játsza az indulás leállást ha kihuzom az árambol és ugy vissza. Ennek mi lehet az oka ? Csak azért kérdezem, mert ha ez komolyabb bajt jelez, jelzem az eladónak és vissza az üzlet.
-
Girmin93
tag
Sziasztok!
A minap vettem egy használt Dell Latitude E6420 gépet 1év garanciával (imperium)
Eszközkezelőben Háttértárvezérlőt ír ki hiányzó drivernek. 240Gb Kingstin A400 SSD van benne. Mi lehet ez a vezérlő amit hiányol?
Ezen kívül van a gépben egy expresscard olvasó erre már sikerült rájönni,hogy mire jó,rendeltem is 3db usb 3.0 bővítőkártyát, viszon van egy smart card reader (Smart kártya olvasó?) foglalat amire még nem sikerült rájönnöm micsoda. Ha jól gondolom valami felhasználó azonosításra jó, mire használható pontosan és hogyan tudok ilyet venni hozzá? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Horgász topik
- Építő/felújító topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Eredeti játékok OFF topik
- DOOM - The Dark Ages
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- World of Tanks - MMO
- LED világítás a lakásban
- További aktív témák...
- Macbook Pro 13" 2020, M1, 16GB RAM, 256 GB SSD, Touchbar, tökéletes álapot!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest