- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elite csúcstáblával készül a Xiaomi
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- OLED TV topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
itouchfan
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy felújított Dell laptopot, boltból.
8 GB DDR4 RAM-mal hirdették, ezt is rendeltem meg tőlük.
Most, hogy megvan, a Gépház --> Névjegy menüpont alatt csak 4 GB memóriát ír. Kérdésem, hogy ez létezhet, ha pl. utólag bővítették 8 GB-ra, akkor ennek ellenére 4-et ír ki, vagy hogy tudnám ezt megállapítani én, aki teljesen felhasználói szinten mozgok, hogy most 4 vagy 8 GB RAM van a gépben? Vagy mindenképp 4 van és vigyem vissza?
Köszönöm előre is„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
duduati
aktív tag
Sziasztok!
Laptop bővítés előtt állok, de nem tudom eldönteni, hogy melyik ssd-t enné meg a laptop.
A gép: Asus G501VW-FW151D
A vinyó maradna háttérnek, de kellene bele egy terrás körüli SSD. Az alaplapi csatlakozóról meg nem tudom eldönteni, hogy csak a sata3 vagy a pcie. LEírást meg nem találok neten sajnos.
Elpre is köszönöm a segítséget!
üdv
-
Elcan
tag
Sziasztok!
Toshiba A200-23W laptopomat tavaly processzor cserekor újra pasztáztam, de hővezető lapokat is kéne benne szerintem cserélni.
Mit javasoltok milyet rakjak bele? Van erre szabály, hogy milyen vastagságút kell vagy szabad belerakni? 1mm vagy 0,5-ös, 0,2, 0,3 stb? -
wolfman
veterán
Sziasztok!
Van egy Dell 7720 17r SE laptopom. Ez alapból win7-el jelent meg anno, de mára ugye win10 került rá. Az a problémám vele, hogy mióta nem a hetes win van rajta a ventillátora szinte mindig maxon pörög, annak ellenére, hogy hideg levegőt fúj ki, tehát nem lenne indokolt. Volt rajta win8.1 is, már akkor is ezt csinálta. Megfigyelésem alapján az lehet a baj, hogy feszültség vagyis terhelés alapján hűti a gép önmagát nem hőmérséklet szerint, mert ha nem nyúlok hozzá pár percig, akkor elhallgat, amint megnyitok valami böngészőt, filmet, programot, rögtön felpörög. Nem lehet ezen valahogy változtatni?BIOS legfrissebb
[ Szerkesztve ]
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
veterán
-
bigsee
addikt
válasz SeniorTilla #41591 üzenetére
Kis garázsba?
komoly kérdés (már volt korábban is): jó minőségű laptop fólia érdekelne, nem tudtok ilyet?
[ Szerkesztve ]
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
veterán
-
bigsee
addikt
válasz SeniorTilla #41589 üzenetére
Igen, ezt értem és aláírom! Igazad van! De kell nekem egy jó kis gép, 13-as, válltáskába beférős, tablethelyettesítő. Mit ajánlasz? MacBook, vagy ez? És akkor ez miért ne? Jah és jó lenne T-től vásárolható, náluk vendégeskedem 20 éve...
-
veterán
válasz bigsee #41587 üzenetére
Ha az a kérdés, hogy egy régi bevált márkától vásároljak, vagy egy újtól, amiről még nem derült ki semmi, milyenek a termékek és pl. a szervize (ehhez évek kellenek), akkor maradok a jól beváltnál.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
ezyph
csendes tag
Szép napot mindenkinek! Leejtetem a laptopomat és eldeformálódott. Megpróbálnám én kiegyengetni de valószínű valaki aki ezzel foglalkozik jobban megcsinálná. Nem lehet becsukni normálisan. Segítséget előre is köszönöm!
-
HARDVERAPRÓD
Amire neki kell tökéletes lesz ezen az áron, van benne 10.gen cpu, 8gb ram és és egy pcie ssd. Gyors használható. Ha nem ütik vágják kell hogy birja, és van rá 3 év gar. Igen nnem üzleti kategória, de gondolom ennyit szántak rá, ezért kezdték az olcsóbbakkal. Törhetem én magam ha nem szánnak többet rá.
-
Kbali
nagyúr
válasz bigsee #41580 üzenetére
Mert nem ismerik, mert botrány van körülötte telefon vonalon. Notebook fronton tényleg nincs sok tapasztalat, alig 1-2 éve jelentek meg itthon, nagyobb tételben meg csak fél éve.
Telefon tapasztalat szintjén a szerviz nekem példás volt (gyors korrekt) - az pesze érdekes, hogy ugyanez a szervizpartner hogyan bánik a Lenovo consumer készülékeivel... -
veterán
-
bigsee
addikt
válasz SeniorTilla #41578 üzenetére
Mindenki szidja a Huawei-t, miért? Magyarázat sosincs, csak hogy ne...
-
veterán
max. az asus
huawei felejtős, a lenovonak pesig egy f*stalicska a magyarországi szervize (a thinkpadeké jó, de az otthoniaké nem) az ideapad pedig alapmodell, 300-at nagyon nem ér még ha részletre is veszed (gondolom az lesz, mi másért vennél a telekomtól laptopot)
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Azt csak tesztekből lehet megmondani, látatlanba sajnos esélytelen.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Hitch
senior tag
válasz MaxxDamage #41575 üzenetére
Melyiknek lehet jobb az üzem ideje ?
-
Én talán az elsőt venném (Lenovo) vagy Asus
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Hitch
senior tag
válasz MaxxDamage #41573 üzenetére
Ott sem kaptam választ. Na akkor rábízom magam a telekomos kereskedőre.
-
Szia,
Összefoglaló / Milyen notebookot vegyek?
-
Hitch
senior tag
Sziasztok!
Főleg otthoni munkavégzésre az alábbi 3 laptop közül kellene választanom kedves feleségemnek.
Ügyvédi munka- tehát word, excel stb. Semmi grafikai egyéb....
Lenovo Ideapad Flex 5 - 14IIL05
Asus vivoBook S15 S532FL
Huawei Matebook 13 i5 i5 8+512 gb
Előre is köszönöm szépen. -
Tim82
félisten
válasz Angel2014 #41570 üzenetére
Köszönöm, de nem oprendszer- és azon belüli beállítás-függő sajnos, biztos, hogy a BIOS-szal van valami.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
Sziasztok!
Adott egy régi, ám jó esztétikai és műszaki állapotban lévő Medion Akoya WIM 2210 notebook, amit a jelenlegi home office-os/távoktatós időszakban ilyesmi célokra kölcsön is szoktam adni.
Egy bosszantó hibával rendelkezik: alapértelmezetten mindig úgy indul, hogy a wifi ki van kapcsolva, azt be kell kapcsolni. (Nem hardveres kapcsolóval rendelkezik, hanem az Fn és F7 gombkombinációval lehet ezt megtenni, operációs rendszertől függetlenül - a probléma is függetlennek tűnik a használt OS-től.)
A BIOS-ban a wifire vonatkozóan két opció van: vagy letiltás, vagy az OS-ben beállított utolsó állapot megjegyzése -> ez utóbbin van, de nem jegyzi meg a valóban utolsó állapotot. Mi okozhat ilyen problémát? Esetleg CMOS elem cseréje segithet ezen? Egyéb, a CMOS elfáradására utaló tünetet eddig nem tapasztaltam, dátumot, időt megjegyzi.
Friss(ebb) BIOS-t sem találtam hozzá, mint ami rajta van.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
veterán
válasz defyhb #41562 üzenetére
Nem lesz olyan, csak hasonló.
A LENOVO és a HP is csinálja ezt gyárilag az érintős üzleti modelljein. Most is van Thinkpad-em itt ilyen gyári megoldással, 4 éves a gép. Új HP-k is vannak szintén. A képminőséget sajnos lerontja. A régi Lenovo-kon eléggé látszott a fólia hatása, "csillogós" volt a kép tőle. A mostani HP-kon már sokkal jobb, ezt még én is be merném vállalni. A fóliától amúgy nem lesz teljesen matt, inkább félmatt.
Egy szónak is 100 a vége, ha veszel, csak jó minőségű fóliát vegyél rá.
-
veterán
-
Met
nagyúr
válasz MaxxDamage #41564 üzenetére
Írtam az elején hogy nincs benne
Gondoltam attól még a helye meg van.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Abba nincs is ODD
(#41565) Met:
Eleve ha "nincs benne" akkor nem is úgy van tervezve, hogy a helye ott legyen és HDD/SSD-t lehessen rakni bele, akár OptiBay kerettel... (sajnos)[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
válasz SeniorTilla #41555 üzenetére
Köszi, az létezik hogy ebbe nem lehet az optika helyére ssd-t berakni kerettel?
Megkérdeztem hogy mennyiért bővítik és azt írták nem lehet.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
defyhb
lelkes újonc
üdv!
Mit várjatok el matt screen protector fóliától egy glossy képernyős laptop esetében?
Ugye a fólia anti glare matte hatást ígér és nem is olcsó (6000 ft) na most ha ezt ráteszem egy glossy paneles képernyőre mit várhatok tőle?
olyan lesz mint egy eleve matt panel? -
tserrof77
őstag
válasz sunnyface #41556 üzenetére
A vga lesz BGA forrasz hibás. Van pár hirdető itt PH!-n aki 5-10k-ért megcsinálja, egy próbát megér. Különben alaplap csere vagy bontás.
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
Angel2014
addikt
válasz sunnyface #41556 üzenetére
Amit látsz a hűtés és a hűtésre is fel volt ragasztva.
A másik ez a hiba volt nálam is és végleg megadta magát.
Ez VGA hiba ! Nem pasztázni kellene hanem melegíteni a procit és a VGA-t is. Sajnos ez a típus ezt csinálja, gyárilag alaplaphibás. Reballozni kellene de többe kerülne mint a gép tud.
Látod itt is a fém a fémre van ragasztva, multkor simán leesett nekem is a pasztázás után.
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
veterán
-
sunnyface
kezdő
Sziasztok!
Laptop pasztázásánál akadt egy kis probléma:
Amikor szét lett szedve, egy kis fémdarabot találtam, amin valamilyen ragasztós tapasszal csatlakozhatott valahova, és fogalmam sincs, hogy mégis hova.
Esetleg valakinek van ötlete, hogy honnan kerülhetett ide?A másik probléma:
Egy ideje már olyan hibával működik a laptop, hogy amikor elindítom:
1) felpörög a proci, de nem ad képet, állapotjelzők nem villannak
2)felpörög a proci, és felvillanak az állapotjelzők, de nincs kép
3)bekapcsol, de nem tölt be rajta az oprendszer
4)bekapcsol, és minden gyönyörűen elindulEzeket random generálja, és gyakran újra kell indítgatni, hogy a 4. eset következzen be, esetleg valaki tudná, hogy ezt mi okozza és hogy lehetne megoldani?
A gép, Dell Inspiron N5110.
A segítségeteket előre is köszönöm,sunny.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
HP gépnél ha az optikai drive helyett (nincs benne alapból) hdd keret van betéve az garanciavesztéssel jár?
20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
veterán
-
t420s
aktív tag
üdv!
A Lenovo Thinkpad Yoga laptopok minőségben hogy állnak a Thinkpad T serieshez képest? T series az etalon ugyebár
-
abdulka1
őstag
válasz SeniorTilla #41548 üzenetére
SeniorTilla, Pyttawrx, bigsee!
Köszönöm a tanácsokat, de közben megpróbáltam levenni a billentyűket egyesével, és a vártnál könnyebben megy.
Szóval le tudom áztatni a rászáradt évtizedes mocskot.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
veterán
válasz abdulka1 #41545 üzenetére
kicsit szappanos vízzel nedvesített konyhai szivacs, ezzel lehet dörzsölni is úgy, hogy nem áztatod be, ha odafigyelsz. Utána hajszárítóval vagy sűrített levegővel kifújás, szárítás
-
AMD1975
tag
ja a driver link, drp.su
-
AMD1975
tag
válasz abel.makrai #41541 üzenetére
itt próbáld me ez engem már sokszor megmentett.
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Megmentettem az enyészettől egy C2D Toshiba lapost, de sajna kritikán aluli, hogy mennyire mocskos a klaviatúra.
Kivettem a gépből, de sajna a billentyűk oldaláról/éléről nem tudom rendesen levakarni a trutyit. Lemoshatom tisztítószeres vízben, vagy szokjam meg a látványt. Nem szívesen szedném le egyesével, szeretném elkerülni a felesleges rongálást.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
krystman
őstag
Sziasztok!
Szeretnék a laptopba még 4GB memóriát, de egyszerűen nem nagyon találok ilyen típust itthon. Vagy nagyon drágán. Ami van nekem, Samsung M471A5143EB1-CRC ilyen kellene nekem. Most van eladó Samsung M471A5244CB0-CRC nem teljesen egyezik meg a száma, de ugyan úgy 2400Mhz-es és CL17-et olvastam róla. Szerintetek működne dualba 2400Mhz-en ez a kettő modul? -
abel.makrai
csendes tag
Sziasztok!
Dell Latitude E7470-nél mi lehet az oka, hogy telefont nem ismeri fel, nem látom a fájljaimat?
Pendrive-okat gond nélkül felismer, a telefonomat nem. Nokia 6.2, írtam a Nokiának, ők is értetlenül állnak a dolgok előtt.
De nem csak a Nokiámmal lesz baj, a családba próbáltam több androidos telefont is, egyiket sem ismeri fel, hanem az egyéb eszközökhöz kerülnek így:
Újratelepítés előtt minden oké volt, szóval nem a telefonokkal van gond, tuti szoftveres hiba.
Mi lehet a probléma? Valaki találkozott már ilyennel? Hiányozhat valami driver?
Dell Support Assist szerint minden oké.Előre is köszönöm!
-
Pano
addikt
válasz SeniorTilla #41539 üzenetére
Igen, megy a beállítás, de ha egyéni méretezést állítok be, mindegyik kijelzőre azt alkalmazza. Notin pl elég lenne a 110%, monitoron meg a 100%. De sajnos ha a Windowsra hagyom (akkor enged két külön méretezést) akkor a notin a bálaszható érték a 125% lesz (vagy a 100% ami meg túl pici). Ha beállítom az egyénit, akkor a monitorra is 110%-on tolja ki, ami oda meg nagy.
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
veterán
Simán be tudod állítani a méretezést sztem a windows képernyő tulajdonságoknál. Én nem tapasztaltam lassulást a külső monitoron, bár nekem RTX 2070 van a gépben
-
Pano
addikt
Üdv!
Szeretnék tanácsot kérni, mert nem lelem a megoldást.
Egy notira kiterjesztett asztallal rá van kötve HDMI-n egy monitor (full hd felbontás), Intel HD hajtja meg. A noti kijelzője is full hd.
Valami oknál fogva, ha rá van kötve a monitor kicsit gyengébb teljesítményt nyújtana a GPU. Főként akkor ha böngésző van áthelyezve a kiterjesztett részre. Ram van bőséggel (32GB), a max alap gpu memória is fel van tolva a maximumra.
Noti saját kijelzőjét használva semmi gond. Esetleg valaki találkozott már ilyesmivel, lenne tippje?
Plusz tudja valaki, hogy egyéni méretezést lehet kijelzőként megadni, vagy ha egyéni méretezést használunk akkor a Windows mindegyike azt alkalmazza?Körülbelül 36-ot?!
-
HARDVERAPRÓD
válasz Darko_addict #41535 üzenetére
Szupi, nincs mit.
-
HARDVERAPRÓD
válasz Darko_addict #41533 üzenetére
ez így jó a kép, még annyi, hogy lehet ki kell kapcsolnod a secure boot-ot, meg a jelszó nem kell, anélkül kell hogy menjen. Csak leírtam
-
Darko_addict
őstag
válasz Pyttawrx #41532 üzenetére
Szia!
Ezek voltak a Rufusban megadott tulajdonságok, mert azt hittem, hogy amit látok, az egy szimpla BIOS: [kép] - Megszoktam, hogy az UEFI színes és ehhez a menürendszerhez képest sokkal okosabb.
A Security fülnél állítottam jelszót és már be tudok lépni a Boot menübe (érdekes), de ott nincs más opció, csak az UEFI shell.Újraformázom a sticket UEFI-be (bár ahhoz GPT-t enged csak kijelölni): [kép]
[ Szerkesztve ]
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
HARDVERAPRÓD
válasz Darko_addict #41531 üzenetére
Szia.
Szerintem a telepítőd nem uefi-s, akkor nem szokta látni, vagy még nem tetted be a gépbe amikor a bios kép készült -
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Van nálam egy Lenovo FreeDOS laptop, kapta a szomszéd és megkért, hogy telepítsek rá W10-et. A BIOS Boot menüjében nem tudok lépkedni, ezáltal átállítani a bootoló eszközt se, így a pendrive-ra írt W10 telepítőnek esélye sincs elindulni. Alapból az EFI Shell indul.
Sakkmatt, nem tudom, hogyan tovább...? Fórumokon nem találtam ilyen bajjal küzdőket.
[ Szerkesztve ]
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
KompÓth
csendes tag
válasz SeniorTilla #41529 üzenetére
-
veterán
válasz KompÓth #41528 üzenetére
A HDD teljesen lekapcsol, ha úgy van beállítva az energiagazdálkodás. Nekem 3 meghajtó van a gépemben, 2 ssd és egy 2 terrás hdd. A HDD hosszabb nem használat után lekapcsol. Nézd meg, nem használja-e valamilyen progi a HDD-t folyamatosan, mert ha igen, akkor a rendszer nem tudja leállítani.
-
KompÓth
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a véleményeteket kérni, mert nem tudom pontosan ennek miként kéne működnie.
Van egy 2TB-os WD blue vinyóm (2,5"), ami benne van a notiban. Nincs is gond vele, gyors is, mindent be lehet gond nélkül olvasni. De az energiagazdálkodás: AC-n folyamatosan megy a hdd, még akkor is ha abszolút semmi művelet nincs rajta (nem a fejmozgás hallatszik). Ha energiagazdálkodásba beállítom, hogy pl 1 perc után kapcsolja le, nem kapcsolódik le, legalábbis nem érzem halkabbnak. A kérdésem az, hogy a HDD elvileg nem is kapcsolódik le teljesen? Valamilyen alap zajnak mindenképp lennie kell?
Akkuról használva néha teljesen lekapcsol, de ott se mindig.
(W10 pro, 1909)[ Szerkesztve ]
-
Algotis
addikt
Sziasztok!
Ért valaki itt közületek a notebook akkumulátorokhoz?
3 éves notebookom (HP Pavilion 15-BC200NH) akksija elkezdett púposodni (ezt a műanyag borítás és a touchpad görbülésén vettem észre ), és vennék hozzá másikat.
Elvileg ilyen van most benne:
Ha keresek ilyen TE04063XL típusút, az én laptopomat sosem írják a kompatibilis modellek között, attól még jó lesz, vagy mit kellene nézni? Illetve milyet kéne vennem? Mehet ebayról valami olcsó, vagy valami prémiumabb utángyártottat?(sorry, hogy ugyanezt felteszem a hp-s fórumban is, minél nagyobb közönséget szeretnék keríteni a kérdésnek, hogy minél gyorsabban megoldódjon a dolog, szeretném a gépet újra jó állapotban tudni, mert kulcsfontosságú eszközöm)
Köszi,
AlgotisAndroidos Outlookból küldve
-
Shin Chen
tag
válasz #93794560 #41525 üzenetére
Szoktál úgy általánosságban véve gépet újraindítani?
Ha be van kapcsolva a hibrid indítás, akkor "nem állítja le valójában" a gépet, csak 'hibernálja' vagyis olyan mintha csak alvó üzemmódban lenne, annyi különbséggel, hogy áramot se fogyaszt. Így tud gyorsan felállni a rendszer.
Aztán egy idő után ( mondjuk 1-2 havonta ) tele lesz a gyorstár, és automatice újraindul.
Feladatkezelőben érdemes rápillantani mióta fut a rendszer a legutolsó friss indítástól számolva. (->Teljesítmény->Processzor fül->Indítás óta eltelt idő)"A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."
-
törölt tag
válasz SeniorTilla #41524 üzenetére
Annyira nem problémás a dolog, hogy visszaállítást, vagy újratelepítést csináljak, mert a gép teljesen jól működik, és ez a jelenség egy-két havonta, ha előfordul. Volt már egy párszor újrarakva a rendszer. Csak szerettem volna tudni a jelenség miértjét.
Köszi a választ![ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz #93794560 #41523 üzenetére
Belinkelni mondjuk egyszerűbb lett volna, de mindegy, ez szerintem nem géphiba, hanem windows-os kérdés. Csinálj egy visszaállítást gyári állapotba és nézd meg úgy.
-
törölt tag
Sziasztok!
Már nem először fordul elő velem az, hogy amikor szabályosan leállítom a Windost és a gépet, a legközelebbi indításkor azt csinálja, hogy el sem jut a login képernyőig, hanem kiírja, hogy újraindítás. Újraindítás után már be lehet jelentkezni, és minden oké. Nincs kékhalál, nincs hibaüzenet, nincs frissítés, csak kiírja, hogy újraindítás, s az újraindítás után már minden jól megy. Ez nem mindig van, de időnként előfordul. A gépet szinte sohasem altatom, nem is hibernálom, hanem szabályosan leállítom.
Vajon mi lehet a jelenség oka?
A gép az adataimnál.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz NandorHUN #41518 üzenetére
ikeás reggeliző asztal, sztem tökéletes lehet
https://www.google.com/search?source=univ&tbm=isch&q=ikea+reggeliz%C5%91+asztal&client=firefox-b-d&sa=X&ved=2ahUKEwi53r3wu-3rAhV78eAKHen7DV8QsAR6BAgKEAE&biw=2261&bih=1085
[ Szerkesztve ]
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani laptop "asztalt" ágyba? Amivel akár ágyban is kényelmesen használható a laptop. :)
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
Outis
kezdő
válasz Pyttawrx #41513 üzenetére
Nem cseréltem még, igazság szerint eszembe sem jutott, csak itt felmerült.
RAM csere volt az előző gond után, a gépből kivett memória azóta egy másik gépben kiválóan műkódik.
A vinyó meg 22 naposan került bele, cirka 100 indítással, leállással a háta mögött, de most kicseréltem azt is, a korábbi vinyó ment egy másik gépbe.Eseménynapló így nem tudom, mennyire releváns, alig 20 órás a jelenlegi telepítés.
-
veterán
Az nem számít, a windows csak a netről tudja leolvasni az időt. Én HDD-re tippelek, tipikusan ilyen hibát szokott generálni, ha rosszalkodik a HDD
-
Outis
kezdő
válasz Pyttawrx #41510 üzenetére
Másik vinyóval folyamatban van, idáig minden stimmel, RAM-csere volt első alkalom után, de a hiba ismét jelentkezett.
Ami furcsa volt, és ezért "csaptam le" egyből a BIOS elem lemerülésére, mert az utolsó telepítésnél (tegnap) telepítés után mindaddig helytelen volt a laptop által mutatott idő, amíg netre nem csatlakozott.
-
HARDVERAPRÓD
Értem, visszább olvastam
Ahogy írták is HDD vagy ram hiba lesz. Sajnos engem is szivatott meg a ram teszt 8x teszteltem le egy ramot, más más gépbe is, ment kb 4-5 a teszt, minden gépbe, minden teszt hibátlan volt, de a ram ennek ellenére rossz volt. igen ez ritka eset nagyon de én cserélnék teszt erejéig ezt vagy másik hdd/ssd-vel próbálnám -
Outis
kezdő
válasz AMD1975 #41507 üzenetére
Köszönöm, ismerem a rufust, és köszönöm neked is Pyttawrx, ismerem az MCT-t, használtam is.
Jelen esetben nem a telepítéssel van a gond, mert mint írtam, lemezről fel van telepítve a laptop (korábban volt pendrive-ról is), és jelen pillanatban is múködik.Más kérdés, hogy lekapcsolni nem nagyon merem, mert már kékhalál fóbiám van.
[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
A biost konfiguráld be helyesen. F2 vagy Dell-el lépj be. és mikor megvan F10-el mentsd el.
Jaaa még okozhatja Uefi vagy legacy beállítás is. Szóval rá kell hogy gyere milyen párosítással telepítetted a windowst.
Legacy ide vagy AHCI
Uefi ide vagy AHCi
Uefi-né a secure bootot kapcsold be.
Könnyebb lenne ha leírnád milyen gép.
A windows telepítős is annak megfelelően állítjuk elő hogy uefis vagy legacys "NTFS" telepítőt csinálunk.
Bootolható Usb pendrive készítése!
Dugjuk be a pendrivot és nyissuk meg a parancssort rendszergazdaként majd írd be ezeket:, és mindegyik után nyomj entert.
1 diskpart
2 list disk
3 select disk " itt nyiván azt választjuk ahol a pendrivunk van" Pl: select disk 1
4 clean
5 create partition primary
6 select partition 1
7 active
8 format fs= ntfs quick "ez windows7-hez kell" windows10- hez ha uefi boot ban fat 32 kell! format quick fs=fat32
9 assign
10 exit[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Akvarisztika
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Asus vivobook S15 Intel i7 1165g7 -16gb ddr4 512 ssd-iris xe graphic
- Dell XPS 13 9310 Prémium notebook (i5-11.gen, 4267 MHz DDR4 memóriával)
- Toshiba Satellite C660 core i3 laptop
- HP Elitebook 735 830 G7 G8 gyári billentyűzet háttérvilágítással + palmrest
- Dell XPS 15 9500 (10.gen.i5/512GB SSD/8GB RAM)