Aktív témák
-
GeeTeQ
tag
hali lali
SEGÍTSETEK
van egy MSI VR601X tipusú szaros notim...
most olyat talált ki hogy nem működik pár billentyűje. 1-2 szám, 1-2 betű, a funkció gomb sem, stb...
mi a ló szent szart lehet csinálni azon kivül hogy hamarosan összetöröm? -
legiaap
félisten
Kérdés:
Vettem egy Asus X50Z notit.
Egy TDK CD-RW-re kiírtam egy XP-t.
Akartam telepíteni. A Biosba minden beállítottam, ahogy azt kell. És mikor a Save and Exit után kilép be kéne adja a telepítést, de nem adja be, hanem valami partítióra hivatkozik és nem történik semmi.
no active partition foundMit csináljak?
-
Dusee
őstag
-
n_stolz
tag
Hali!
Egy FSC Amilo Li 1705-ös notebook telepítésnél elakadtam, mert Vista rendszer(alapból vista liszenszes a gép) került újra rá, de sehogy nem találok hozzá működőképes bluetooth drivert.Tehát ehhez a gépehez Vistára kellene bluetooth driver, megköszönöm előre is a segítséget!
Üdv -
economist
tag
Sziasztok!
Gyors segítség kéne! Anyukám megkapja a régi notebookomat karácsonyra, de valahogy internetet kéne rá varázsolnom. Itthon egy kábel jön le a társasházban a szolgáltatótól, az megy az asztali gépbe. Ott fix az IP, amit kézzel kell beírni, de mac adresst nem kell regelni. Ha veszek egy WLAN routert, ott be lehet állítani annak webes felületén ezt a fix ip-t úgy, hogy menjen róla a net? Másik kérdés, asztali gépet a routerre rá lehet még kábelen kötni? Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv: Eco
-
AMD Power
titán
Mi a vélemény az RM-s AMD mobil CPU-ról?
-
-
_ak_
addikt
Üdv!
Az msi subnotim bal oldala elkezdett elég zavaróan nyikorogni,a dvd író miatt, legalábbis ha kinyitom a tálcát akkor megszűnik a zajforrás.
Ilyesmivel mit lehet kezdeni? Elég zavaró. -
(Darkwood)
őstag
Adott egy Toshiba L40 notebook és ha be akarom kapcsolni akkor villan egyet és kész. Valaki tud bármiféle problémára asszociálni? Előfordulhat az, hogy egy olyan töltővel próbálták ki, amely nem hozzávaló volt és ilyen problémát okoz, hogy el se indul csak villan egyet?
-
Freddy TNT
őstag
Hello mindenki !
Nem találok drivert a következő géphez:
D430E (chili)
-Clevo az alapja
-sis 645DX chipsetes
-sis 7012 hangkártyaSm buszvezérlő hiányra nyavalyog nekem,de nem találok sehol olyat.(illetve az intel oldaláról le lett szedve,de persze nem működik vele) A SIS oldalán találtam ilyen hangkártya drivert,de nem megy fel.
Mindenféle kacatot kipróbáltam már de az Istennek sincs hangja. Valaki segítsen ki legyen szives.
Köszönöm !
-
Draken
őstag
Adott egy FuSi amilo Li2727, feltelepítettem rá a vistát, minden szép és jó, csak van egy olyan jelenség amit nem értek. A vista fogja magát, és kb 2perc múlva a betöltött időhöz képest újraindul, mintha kiválasztottam volna a start menü restartot.
-
SG3rg0
őstag
válasz
spyduck #10880 üzenetére
A Recovery lemez mindent felhúz egyszerre!
Nem lehet benne megadni semmi paramétert.
Most azt fogom csinálni, vista dvdvel csinálok egy 25gb partíciót, ezután jön a Recovery disc és bízom benne hogy csak a 25gb partíciót látja majd, és utána vista alatt megformázom a másikat is.
Valahogy te is ezt akartad mondani, ha jól értem. -
SG3rg0
őstag
Help!
Megjöttek a T61p notim Recovery Disc-jei, Tim82 jóvoltából, amiért örök hála!
A merevlemezemen 2 partíció volt egy a rendszernek 1meg minden másnak.
Mind két partíciót leformáztam és utána kezdtem meg a telepítés a gyári Recovery lemezekkel! Minden rendben volt szépen felrakott mindent, jó sok idő kellett neki, de tényleg minden príma volt, a vistával se volt semmi probléma, és a driverekkel sem.
De a meghajtókat egyesítette, tehát kettőből lett egy rendszer partícióm!
Kérdésem az lenne, nem lehet azt megoldani, hogy ne vonja össze a partíciókat?
Tehát az egyik partíción legyen a rendszer és a másikon a többi cucc, ahogy eredetileg volt.
Segítséget előre köszönöm! -
Lorona Zoro
csendes tag
Hi,
Tudna valaki segíteni a következő kérdésben?
A trackpoint-al v. mivel hogy Dell gépről van szó a Track stickel hogyan tudok tovább menni pl. excelben, egy olyan cellára ami már nem látszik a képernyőn? (pl. a képernyő bal alsó cellája az A9-es ami még látszik, de én a A10-re szeretnék menni a Track stick-el)
Előre is köszönöm.
-
válasz
netmesterke #10875 üzenetére
az nem feltétlenül vírus! maga a funkció jelentése; link
tehát talált valamit a kereső, ami nem ismert/definiált "vírus" (a vírus fogalmába rengeteg dolgot belekevernek, ami amúgy teljesen más, de ez most mellékes) ugyan, de a viselkedése alapján feltételezhető, hogy valamilyen kártékony állományról van szó! -
spln
tag
üdv!
acer travelmate 2400as notiknál a billenytyű feletti sávot, hogy lehet kipattintani?
kijelzőt le kell hozzá venni?
köszi! -
netmesterke
aktív tag
Hy!
Következő lenne a kérdésem:
Mi az a heurisztikus vírus, ugyanis ezt találta a Nortonom.
Előre is thx!!!! -
xcbiker
addikt
válasz
[CS]Blade2 #10872 üzenetére
www.omegadrivers.net - ezek szoktak működni.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
[CS]Blade2 #10872 üzenetére
közben megtaláltam a catalyst-es topicban:
DH Mobility Modder nevű progival lehet megjátszani a módolást. -
[CS]Blade2
addikt
Olvastam valahol, hogy meg lehet oldani, hogy Mobility Radeon-hoz Sima Radeon Drivert is engedjen feltenni.
Nincs ehhez egy leírás? -
iknight
senior tag
válasz
Cyberslider #10869 üzenetére
Egy asus x51R tipusú laptoppal hajtottam végre hasonló műveletet, a gyári vista helyett tettem fel xp-t, én egy ilyen xpt használtam XP SP3 by Carlosa, ebben bele vannak integrálva a driverek, és tökéletesen mentek, sajnos az eredeti bolti xp-mben nincs benne a driver azt nem tudtam használni, de ez szépen fut már napok óta rajta. Esetleg ezt próbáld meg beszerezni, vagy egy hasonlót amibe belevannak integrálva a driverek.
-
Cyberslider
őstag
Hi all, nem akarom az összes topicot telenyomni
de nézzetek rá pls erre mert az istennek nem jövök rá hogy menne hátha vki megküzdött már ezzel, vagy tud érdemi infót adni, linket, drivert, mi kellhet neki:
[link] -
Draken
őstag
-
válasz
Studiossrác #10865 üzenetére
a memória(k) ellenőrzése egyszerű; memtest86+_2.10 ezt letöltöd, kiírod cd/dvd lemezre boot képes lemez formájában, arról indítod a notit, és automatikusan lefut az ellenőrzés. de szerintem nem a memória(k) hibája lesz a probléma.
a live oprendszerrel valóban érdemes tesztelni a rendszert. ha az elindul rendesen, utána én feltennék egy új oprendszert (vista) élesben. simán előfordulhat, hogy egy frissítés miatt omlott össze a rendszer. ha új vista sem húzható fel - valamilyen hardveres hiba miatt; merevlemez...stb), csak akkor kell szervízbe küldeni. -
Studiossrác
aktív tag
Sziasztok. Lenne 1 problémám. Pontos típúst nem írnék(nem az enyém a gép...de ha kell megszerzem a pontos típúsát), de szerintem nem is fontos ez annyira a probléma megoldása terén. Adott 1 új laptop(5 napos), tulaj este leállít reggel kékhalállal indít. Istennek se lehet beindítani sehogy sem a vistát. Váltig állítja, hogy leállítás előtte a vista frissített valamit. Beszélt a központal(gari miatt) ahol aztmondták, hogy ez 1 komoly probléma ezért ezt futárszolgálattal elkell küldeni...hozátették, hogyha rátesz 1 új oprendszert az nem okoz garanciavesztést. Szerintetek ez megéri? Azon gondolkozom, hogy ráeresztek valamilyen live operációs rendszert és ha azzal betölt akkor a másik partíciójára kap 1 xp-t. Ha nem indul be a live akkor szerény meglátásom szerint memóriaprobléma áll a dolog hátterében. Szóval megéri szerintetek próbálkozni, vagy egyből asus szervíz?
-
Draken
őstag
sziasztok, FuSi Li2727-hez keresnék wlan drivert, találni találtam de nem igazán tudom felrakni mert nincs exe fájl csak sys meg stb.
-
általában a notik - beállítástól függően -, csak x% alatt kezdenek el tölteni - lehet, hogy a te notid esetében ez az érték 96% alatt van! hagyd, merüljön csak az akkumulátor, elvileg egyszer csak elkezd majd tölteni! mellesleg azért van így beállítva, hogy ne töltse folyamatosan az akkumulátort a noti/töltő.
-
Necc
addikt
Üdv.
Van egy olyan problémám, hogy a noti nem tölt.
Ha rárakom töltőre, akkor megmarad az aksin az aktuális töltés, de feltölteni már nem hajlandó. Jelenleg 96%-on áll.Acer Aspire 5930G pár napos.
Sürgős lenne a válasz, azért is dobtam ide.mod: ez az első notim, úgyhogy lehet hogy valami alapvető rutin dolog miatt pánikoltam be, ha ilyen is van azt is jelezzétek légyszi
-
Magnum_
nagyúr
sziasztok!
ha barátnöm FuSija bekapcsol, de a képernyő tök sötét marad, mit tegyek?
-
sanzi89
addikt
Egy gond van, hogy soha nem használtam az eseménynaplót, így nem igazán tudom értelmezni amit kiír.
-
brocki
csendes tag
Sziasztok
A következőkben kérnék tanácsot:
Adott egy kb 3 éves Acer Aspire 3002LM laptopom. A szokásos recoverys partíciós téma volt, amit annak idején formázás nélkül összebontottam (Partition Magic) a C meghajtóval. Rendben is volt, csakhogy a windows telepítő nem tudta formázni ezután a winyót. Most egy külső keret segítségével leformáztam (Vista alatt, nem tudom, számít-e), és miután kiszedtem és visszatettem, a gép (telepítő CDvel) még a boot képernyőt sem mutatja. Az LCD háttérvilágítása sem kapcsol be.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
HXY
addikt
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a Fujitsu Siemens LifeBook E8310-es szériára mindre 3 év gar van?
A garanciáztatáshoz elég a gép sorozatszáma?
A sorozatszám alapján utána lehet nézni valahol, hogy mennyi garancia van?
Ja és világgarancia van ezekre a gépekre?
A Dell Latitude és a Lenovo ThinkPad sorozatnál ezek mind adottak, és mivel a Lifebook egy kategória ezekkel, ezért lennék kíváncsi a fenti kérdésekre. -
Imibácsi
aktív tag
Hi!
Lenne egy kisebb problémám. Van nekem egy PR210X-070HU subnotim, már többször írtam róla tesztet is. Na most az utóbbi időben nagyon durván elkezdett jobb csuklónál melegedni. Majdhogynem megsütögette kicsit a vénáimat egy sima firefox használatnál vista alatt. Ugyebár - ha ismereteim helyesek - az északi hídba (AMD RS690T) van integrálva a videókari chipje is (Radeon X1270). Aztán lehet rosszul tudom, de az fix hogy ez a chip izzik állandó jelleggel. Na de a lényeg, hogy a minap gondoltam szétszedem a masinát kiganézni. Porcicákat leszedtem a vákumcső bordájáról, kifúvattam a ventit. No és végül leszedtem az orbitális bordát, ami a procit meg a két hidat takarja. Míg a procin volt valami szürke micsoda (igazából nem is paszta, hanem egy szürke gumis anyag), addig a két chipen csak egy lila szövetszerű paca. Leszedni nem volt pofám, de kicsit megigazgattam, azóta nem forrósodik. Na már most a kérdésem az lenne, hogy mi az a lila paca a chipeken, és használ-e ha azokat leszedem és nekiállok pasztázni?
-
sanzi89
addikt
Üdv.
A nyáron vettem egy ASUS M51VA notebook-ot, és mostanában csinál néha olyat, hogy egyszerűen kifagy. Terhelt vagy terheletlen állapotban, néha egymás után óránként, aztán napokig semmi. Nagyon nem tudok mire gyanakodni, mert teljesen más helyzetekben adja meg magát. Amúgy restart után minden rendben. Hogyan lehetne utánanézni, hogy mi tesz be a notinak? Vista x64 Ultimate van feltelepítve.
-
lakisoft
veterán
Sziasztok! Valaki használ NHC-t 64bites Vista alatt?
-
Dusee
őstag
válasz
essexboy #10834 üzenetére
Hi!
A Biosban kell állítani, hogy a merevlemez ne native sata-ban menjen, vagy pont abban kell (már nem emlékszem)!
Nekem is úgy volt beállítva, akartam feltenni egy uj xp-t, azt írta ki nekem speciel, hogy nincs hdd, átállítottam és ment!
Lehet nem ez lesz a megoldás a problémádra, de proba cseresznye!Mod: Látom megoldódott, akkor csak ez volt a baj!
-
Adott egy Acer Aspire 5730z
Most vettem vadi újan, linux van feltelepítve rá és szeretnék rá telepíteni Xp-tMikor berakom a bootos cd-t teljesen elmegy odáig hogy fel kéne ismerni a partíciókat ilyenkor kijön egy kékhalál
Gondolom valami a meghajtóval nem stimmel.
-
Dusee
őstag
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy van egy HP Compaq NX6310-em, és nemműködik az usb!
Bővebben: Tegnap este még mentek az usb-re dugott eszközök (egér, cam, teló, etc.), és ma meg már nem hajlandó felismerni semmit!
Mi lehet a baja?
Köszi! -
Andre1234
aktív tag
THX.
még nem tudtam megnézni, de igazából (épp net szolgáltatót váltok) néztem mar a biost de semi energia managemantre utaló dolgot nem láttam.cpuz vel nézve a procit az órajel vezérlés nem megy 1 fikarcnyit se.majd 7végén nekiülök.tesóm pumáján viszont nagyon patettül megy az órajelvezérlés. -
VINIKOR
senior tag
Nem tudjátok hogy néz ki a közép-európai billentyűzet (még nem magyarított)? Képet tudnátok linkelni?
-
zocsi_
tag
válasz
iknight #10825 üzenetére
sziasztok!
járatlan vagyok a témában szóval ha nagy hülyeséget kérdek nézzétek el nekem.
rightmark progi segítségével látom hogy a proci 800MHz-en müxik.gondolom ha valami komolyat csinálok ez automatikusan emelkedik.
ugytom a program segítségével lehet állítani hány MHz-en mennyen a proci, viszont nemtudok angolul.
1. kérdés: van magyar változata a programnak?
2.:ha emelem az órajelet gyorsabb lesz tőle a gép?Kösz
-
spln
tag
Üdv!
Kérdésem a következő:
Acer TravelMate 2413NLC-ben milyen csatlakózású a dvd meghajtó?
Sajna egy ismerős gépében meghalt és cserélni kéne, de nem tudom most szétszedni.
Ha valaki megmondaná, milyen kell bele akkor utána tudnék már nézni, hogy milyet, meg hogy kb mennyibe fájKöszi!
-
iknight
senior tag
Én nem is láttam még G1S-t ilyen procikkal, az enyémben a t7500-s van. Egyékbént valakinek van tapasztalata a dell xps m1530 al? Jó gépek?
-
-
válasz
AXisBOLD #10804 üzenetére
a legtöbb pc újság mellékletes cd/dvd lemezeit hagyjuk inkább! némelyik úgy üt, meg olyan pocsékul vannak ráragasztva a cimkék, hogy amint felpörgeti egy író/olvasó, egy régi porszívót is megszégyenítő hangja van... noti meghajtóknál ez a probléma hatványozottan jelentkezhet!
-
válasz
iknight #10803 üzenetére
Igen azt mondták h az acer nem macerás laptop!
Hát nem tom haver baja (amúgy ez miatt bukott sok sok tízezret ugyanis csak dvd íróval vették vna meg a laptopját) nem enyém de engem zavarna h nem nagyon tudok variálni ha elavul! Arra el tom képzelni h asztali mellé irodai célokra, net, office, ilyenek!Véletlen nem tudjátok az atom laptopok mennyivel lassabbak a rendes társaiknál?
-
AXisBOLD
addikt
mostanában írtam a lenovo 3000 N500 notebookomról, hogy induláskor kerregett az optikai meghajtó.
most kicserélték egy másik szériára, ami induláskor csendben van viszont bizonyos cd-knél szét akarja rázni a gépet.
office 2003-mat felraktam, cd-ről halgattam zenét, dvd-t töröltem/írtam normálisan hangos volt, de mikor betettem az Icon7 egerem driver cd-jét zörgött mintha ki akarna esni, egy régi pc guru cd-vel is ezt csinálta, meg egy dvd-ről mikor levettem egy 100 megás filet akkor is. érezhetően gyorsabban pörög ezeknél és zörög a burkolat fölötte-alatta.
most én vagyok ennyire szerencsétlen vagy a lenovo ennyire fos?
légyszi valamit szóljatok hozzá!!!
-
iknight
senior tag
válasz
Kolondrum #10800 üzenetére
Mivel a toshiba hardware gyártó, és a saját laptopjába, nyilván a saját dvd iróját teszi bele, és nyilván csak azzal megy. A laptopokat nem igazán lehet fejleszteni, a ram és a merevlemez az amiket érdemes a többi, már veszélyes, macerás és nem is nagyon lehet. Szóval a lényeg a lényegben, amit megveszel az is marad amig ki nem dobod. Bár mondjuk olyna cégek, mint pl az acer aki nem gyártó, valszeg más dvd irókat is fogad, denem biztos. Érthető a lista, nemscak azért hogy vedd meg a drágát, hanem azért is mert nembiztos hogy bármi működik vele.
-
válasz
harley #10799 üzenetére
hivatalosan nincs xp támogatás az asus által a g1s notinál, csak vista 32 bit és vista 64 alá lehet illesztőket és alkalmazásokat letölteni!
a porcikat itt tudod összehasonlítani; Mobile-Processors-Benchmarklist
SymbianOS; az asus notiknál nem kimondottan csak drága írók vannak; megeszik az olcsóbb lg, matshita...stb írókat is, sőt sokat eleve ilyenekkel is árulnak!
-
iknight
senior tag
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Lenovo Yoga Pro 7 14ARP8
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÚJ LENOVO T14 GEN 5 l Core ultra 5 135H vpro l 16GB DDR5 l 512SSD l WINDOWS HELLO l TÖBB DARAB
- HP Elitebook 830 G5 laptop (13,3FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11)
- Fujitsu E736 laptop (12,5/i5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple Cinema HD Display 23" eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged