- LG LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
Aktív témák
-
IBM Thinkpad 770E-ben egy 266-os PII-es CPU van; ki lehet ezt cserélni gyorsabbra úgy, hogy minden mást változatlanul hagyok?
-
válasz
doddencs #8294 üzenetére
Hehehe! Ismerős probléma!
Tedd fel a SpeedswitchXP programot, állítsd be fixen teljes sebességre a procit (kockás zászló) és úgy installáld fel a FIFA-t!
Azért van mert az erőforrások felmérésénél nem a valós sebességet méri fel a program és amikor hozzá kallibrálja a grafikát és a mozgások renderelését elszúrja az egészet, mert a proci az órajelét meg kapcsolgatja közben (speedstep)
Sok sikert! -
doddencs
senior tag
Sziasztok!
Lehet kicsit offos, de ez a topic pörög, s talán van pár notebookon játszó emberke.
Az lenne a problémám, hogy a minap feltettem a FIFA08-at, aminek simán mennie kéne a laptopomon. Megy is, csak egy meccs olyan, mint a lassított felvétel. Nem laggol, nem akad, csak nagyon lassú. Menü, minden normális, csak a meccsek.. és próbálkoztam grafika visszavételen, részletesség, játéksebesség gyorsítása.. mindhiába.
És hasonló volt a EURO 2008 esetében is, az is lassított volt. (PES-t nem volt időm próbálni)
Miközben persze olyan játékok, mint Crysis, MOHA, COD4 simán futnak, normál sebességgel, erős grafikán.
Na hát remélem volt már vkinek ilyen problémája, és sikerült megoldania. Nem tudom, mért pikkel a gép a focis játékokra.
Pedig lassan kinn a FIFA09..
Javaslatokat, ötleteket a probléma megoldására szívesen fogadom.
Előre is köszönöm
üdv:
doddencs -
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szűkségem!
Szerváltam egy Acer TM 4050 notit, de 16MB-sre van állítva a VGA benne. Hogy kell megnövelni? Mert én a biosban ben jöttem rá!
Köszi előre is!
-
válasz
Darth_Revan #8285 üzenetére
Basszus tényleg Socket P!!! És 478-as!! Hiszen két lába "hiányzik"
Legközelebb inkább hallgatok! -
Convex
aktív tag
Hello!
Segítsen valaki, laptop billentyűzetére rálépett a macska és átállította a képernyőt. A hiba jelenség az, hogy a kép nem fentről lefelé fut, hanem balról jobbra. Vagyis a elforgatta a képernyőt. Tudja valaki, hogyan kell vissza állítani?
-
ltz400
csendes tag
válasz
Darth_Revan #8288 üzenetére
Igen.
-
ltz400
csendes tag
válasz
iversonpeter #8284 üzenetére
ERŐSEN AJÁNLOTT mivel ha egy bizonyos szint alá csökken az akkumulátor,még akkor is ha nem használod.Ezért amikor lecsökken mindig rátölt és ez nem igazán tesz neki jót.Én lemerítettem majd fullra feltöltöttem és kivettem.Egy hónapig rakd fel a polcodra majd merítsd le és töltsd fel.
-
ltz400
csendes tag
Köszönöm az infókat!Cserélni szeretném majd egy t7500 vagy t7700-asra.Mit gondoltok lehetséges?
-
iversonpeter
csendes tag
Sziasztok! Hónap végén megjön a notebookom (xps1530), az lenne a kérdésem, hogy:
-Ha hálózatról használom (220V), akkor ki KELL venni az akkumulátort?
vagy ERŐSEN AJÁNLOTT, esetleg, NEM MUSZÁJ.
Köszönöm a válaszokat!
-
HXY
addikt
Magyarországon XO OLPC -je van már valakinek?
-
ltz400
csendes tag
Üdv.
Valakinek nincs véletlenül képe egy intel t2330-as prociról? -
spyduck
nagyúr
sziasztok!
Vistán hol kell beállítani a touchpadot? Gondolok itt a görgető sávra. -
Az felejtős, nem csodálom, hogy ezt csinálja:
a gép 19x3.16= 60W
a töltő 18x2.23= 40W
én örülnék a Te helyedben, hogy az akkut eddig nem tette tönkre.
Lesz egy 9 ezer forintos kiadásod! Kb. annyi egy jó töltő.
Nehogy valami házilag gányolt sz@rt vegyél mert a notik nagyon érzékenyek a töltőjükre!
Csak kapcsolóüzemű, stabil feszes, áramkorlátozott táp jó nekik.
Nagyobb átramú (Amperes) töltőt vehetsz de a feszültség (Volt) ne legyen több 20V-nál!!!
Pl: 20V 4.46A (ez 90W-os) tökéletesen jó. Nem fog annyira melegedni.Aki eladta annak meg jól a valagába kell dugni a töltőjét! Hogy működjön neki tökéletesen ott!
-
válasz
pmate85 #8266 üzenetére
Nem volt még a kezemben 1000-es EEE.
Én a lecsukásérzékelő reed-mágnesrelére gyanaxom.
Nekem is csinálta az ASUS F9-esem. Aztán egy bazi hdd mágnes meglengettem felette, hogy kattogott mint egy öreg vekker. Aztán többet nem csinálta. Mondjuk én a kikapcsolós megoldást nem csináltam, csak becsuktam-kinyítottam többször mire adott képet. -
pmate85
csendes tag
válasz
KillHates #8262 üzenetére
Asus Eee 1000H. Lehet azért mert power gombbal állítom le, nem start menüzök? vagy usb-t dugok rá mikor kivan kapcsolva? mert ezek megtörténtek és olvastam, hogy ilyentől lehet, de azért ez vicces lenne......! remélem többet nem csinálja, mert hosszú távon idegesítő lesz, ha nem minden bekapcsnál látok kijelzőt... Remélem tudod mi lehet a baj.....
-
ranger
csendes tag
Jó estét!
Két kérdésem lenne:
1. Van egy régebbi ACER laptopom. A gond az, hogy az USB-t csak akksiról tudom használni. Ha be van dugva valami az USB-be (mindegy mi: pen-drive, bluetooth, wifi stb...) és akksiról megy a gép, akkor működik. Amint bedugom a töltőt, az Xp fagyni kezd. 15-20 másodpercre lefagy, majd 5-10 másodpercre nem, aztán megint 15-20 fagyás aztán 5-10 megint nem és így tovább és így tovább. Ha a töltőt vagy az USB-t kihúzom, akkor helyreáll minden.
2. Ha a gép ki van kapcsolva és úgy dugok be az USB-be valamit, majd bekapcsolom a gépet, az Xp be se töltődik, megáll a töltés 1/3-ánál, ha ilyenkor kihúzom az USB-t rögtön tovább tölt az Xp.Mi(k) lehet(nek) a gond(ok)?
-
pmate85
csendes tag
Sziasztok! Nem rég vásároltam egy laptopot. Eddig elégedett vagyok. Bár nem tudom miért de néha ha bekapcsolom, van hogy a kijelző nem kapcsol be, a gép megy, de nem látok semmit. Ilyenkor hosszú power gomb és kikapcs majd újra és akkor már jó ( bár volt már hogy kétszer csinálta egymás után ). Valaki esetleg tud valamit az ehhez hasonló dolgokról?
-
fradi81
veterán
hali
hogy működik a print screen gomb ami egyben insert is? alt, shift nem nyert. -
válasz
Darth_Revan #8248 üzenetére
Így igaz! Azt sokan figyelmen kívűl hagyják, hogy a gép valahol levegőt is szív be amit a szellőzőn kifúj! És ahol az átszellőztetéshez szükséges levegő bemegy ott a víz is!
A Panasonic ToughBook-ról a fotó is egy kamu. Ha bekapcsolva vizes helyre kerülne azonnal kipurcanna. Beszívná az egész trágyahalmot amibe belenyomták
A GD és a GETAC notik olyanok, hogy a hűtése egy heatpipe-on ki van vezetve egy külső szigetelt részbe ahol csak egy venti van és legfeljebb az megy tönkre ha tartósan víz alá kerül. -
Szia!
Ez nem garanciális probléma, semmilyen esetben sem, még a Lenovo és a DELL egyes modelljeinél sem, ahol vagy kifolyócsatorna a gépen az esetlegesen beleömlő folyadék esetére. Olyan notit vegyél ami kifejezetten fel van készítve erre:
DELL XFR
Panasonic ToughBook
GETAC
GD
Nekem DELL ATG-m van a mit terepmunkára használok, már ázott meg, de be volt csukva. Kinyitva nem bírta volna ki tuti!
Bár a reklámfilm szerint kibírja... (nem hiszek nekik)Ami nálunk mindent kibír; az egy 900-as EEE PC egy zacsiba tekerve! Néha túlmelegszik és lekapcsol, de bírja még a gyűrődést! Kicsit nehéz elolvasni a kijelzőjét...
-
Darth_Revan
veterán
Az laptoptól függ. Főleg, hogy el van-e szigetelve a billentyűzet a többi alkatrésztől. Ha nincs akkor ezek következhetnek be:
-10% nem lesz semmi baja
-40% meghal a billentyűzet
-50% meghal az egész laptop(Gondolom arra gondoltál, ha a billentyűzetre ömlik víz, mert ha hátul a szellőző nyílásba folyik víz akkor szerintem egyértelmű)
-
juhi07
senior tag
üdv
érdeklödni szeretnék hogy a a notebookra viz ömlik akkor milyen problémák merülhetnek fel ?? Ilyenre él a garancia ?
"azért kérdem mert lehet hogy elviszem magamal egy olyan helyre ahol sürün esik az esö..." -
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Acer és Fuji notikról mi a véleményetek? Érdemes megvenni valamelyiket? -
tuskooo
addikt
válasz
RickyBuckets #8243 üzenetére
Nem hiszem, hogy bármi baja lenne a gépnek tőle. Egyszerűen lecsökken az üzemidő, ennyi.
-
RickyBuckets
csendes tag
Még egy kérdés: a döglődő akkut mikor érdemes kicserélni? Úgy értem, hogy kockáztatom-e a gép egyéb részeinek a sérülését, ha az egyre öregedő aksit még kihajtom ahelyett, hogy rögtön újat vennék?
-
iversonpeter
csendes tag
Ezek szerint, ha hálózatról használom akkor vegyem majd ki az akkut, ha pedig 'ölbe veszem', akkor pattintsam vissza? És ezt majd minden alkalommal játszam el? Az akkunak ez lehet jót tesz, és az akkut tartó mechanikának? Első notebookom lesz majd a közeljövőben, és örülök az ilyen tanácsoknak.
Más: Ha mondjuk Vista XY Oprendszerrel jön a gép, akkor effektíve kapok hozzá lemezt? Vagy csak ilyen visszaállító lesz rajt? (Ezt csak elképzelni tudom mi lehet...) Mert hiába telepítik fel, és szeretném a saját szám íze szerint partícionálni. Ez a későbbiekben gondolom lehetséges.
Előre is köszönöm,
peti -
.mf
veterán
válasz
RickyBuckets #8233 üzenetére
Aki ezt ajánlotta neked, egy barom. Vagy azt nem mondta el, hogy ezt csak az első 10 alkalommal csináld meg. Az akkuk x db feltöltési és merítési ciklust bírnak ki, evvel csak felgyorsítod a kapacitás-csökkenését.
Ha tápról megy, akkor vedd ki az akkut, hogy addig se használódjon.Az enyém nyugalmi állapotban, fényerőt minimumra állítva fénykorában 2:50-et becsült, két évvel vétel után még 2:45-öt mond (wifi nélkül többet).
A lyuk pedig teljesen mindegy, esztétikai és nem technikai probléma.
-
Rick4
félisten
válasz
nekem egy Thinkpad R52-esem van, szintén 6 cellás akksival, újként kb 3 évet bírt, most 3 évesen másfelet. közben az akksi mindig benne volt, ha kellett akkor vittem, lemerült, ha nem, hetekig töltőn volt. semmit nem számít neki, (na jó, esetleg 10%-ban) hogy használod, pár év alatt kipurcan.
-
RickyBuckets
csendes tag
Betömni nem szeretném, de eltakarni igen. Már ha szükséges, de ezek szerint nem az. Köszi a választ!
-
viresz
tag
válasz
Vannak lyukak amit a férfiember mindig be akar tömni, de az akkurés nem ilyen. Nálam az aksi jól el van kb. 40%-os töltöttséggel vákumszívott fóliában a normál hűtőben.
-
ltz400
csendes tag
válasz
ApróHird9999 #8231 üzenetére
Tutira lehet rendelni de én nem akarok azzal szórakozni.
-
RickyBuckets
csendes tag
Sziasztok!
Dell Inspiron 1501-esem van, ami 8-9 hónapja, rendre napi több órán át szokott menni. Eddig mindig úgy használtam, hogy az akku folyamatosan benne volt, feltöltöttem, aztán kihúztam a hálóból és ment csak az akkuról a gép, amíg bírta, majd újra töltés. Ezt a boltban ajánlották, ahol vettem. Ma kiírta a Windows indítása előtt a cucc, hogy nem tudja azonosítani az akkut, és nem lesz képes feltölteni. Persze a gép ettől még működött tovább és a Windows-ban töltötte is becsülettel, csak ezt minden rendszerindítás előtt kidobta, és csak azután volt hajlandó elindulni az oprendszer. Ezt a hibaüzenetet egy BIOS-frissítéssel sikerült kilőnöm, viszont akkor és azóta is azt írja ki Windows alatt az akkumulátor-résznél, hogy képes ugyan feltölteni az akkut ezután is, de az üzemidő folyamatosan csökkenni fog majd mostantól.
Jelenleg kb. 60-70 percig bírja (hat cellás), "fénykorában" másfél órát volt képes menni ugyanígy. Nem vagyok benne biztos, hogy a bolti instrukciók alapján eddig megfelelően használtam a gépet, mert ma több helyen is olvastam, hogy nyugodtan ki lehet venni az akkumulátort, ha zömmel hálózatról használja az ember a gépet, felesleges folyamatosan újratölteni, mert az csak a gyárilag beprogramozott ciklusszámot (300? 500?) fogyasztja feleslegesen és visszafordíthatatlanul.
Ki is próbáltam azóta, lehet üzemeltetni úgy is, hogy csak a hálózati adapter van csatlakoztatva, az akkumulátor viszont nincs a gépben. Ezzel nem is lenne gondom, viszont úgy van kialakítva az egész laptop, hogy ha nincs benne az akku, akkor egy "lyuk" van a gép alján, semmilyen fedőlapot nem adtak hozzá. Ezen ne problémázzak és csak esztétikailag számít vagy valójában gond? Az akkumulátor gondolom hamarosan elér egy olyan szintre, hogy nem lesz értelme tovább használni, viszont éppen azért, mert az elkövetkező 3-4 hónapban még biztosan nem leszek rászorulva arra, hogy használjam, egyelőre semmiképpen sem akarok/tudok újat venni. A kérdés, hogy ebben a formában használhatom-e tovább a gépet akku nélkül, "lyukkal" az alján?
-
Joaquin
csendes tag
Sziasztok!
Az volna a kérdésem, ha veszek egy notebookot előre telepített vistával, akkor tudom e én partícionálni a vinyót? Vagy a 250 gigás vinyóm egybe lesz, rajta a vistával. Olvastam olyat, hogy lesz rajta egy rejtett recovery partíció. Ez igaz?
Illetve kérdésem még az lenne, hogy hamár kifizetem a vistát is, akkor hogyan tudom azt kiirni, hogy bármikor használni tudjam? Magyarul, hogykell recovery-t írni?
Köszi a válaszokat!
-
ApróHird9999
csendes tag
válasz
ApróHird9999 #8182 üzenetére
?????????????????????????
-
Gergello
addikt
Amatőr dolog, de hogy tudom beállítani?
Akksiról való használat esetén ne csökkentse a fényerőt? -
PicUr2
csendes tag
Sziasztok!
Fujitsu Siemens laptopba tudok PCMCIA bővítő adaptert vagy valamit szerezni. Konkrétan barátnőmnek van mobilnetes előfizetése, amit jó lenne az én gépemen is használni, és a t-mobile-nál nem lehet lecserélni usb stickre, csak miután lejárt az előfizetés. Köszi!
-
lajo
senior tag
Az anyagát nem tudom, de egy ugyanilyen színű Belkin sleeve-t már láttam, az valami neopren volt és az nekem moshatónak tűnt.
Hűtőpadot nem akarok néztem azokat is, ez szimpatikusabb. Arra kellene, hogy ágyban fekve ülve legyen mire rátenni.
Rendelni fogom majd rákérdezek előtte telefonon.
Köszönöm -
Shadowfax
addikt
Nekem egy ehhez hasonló van, annyiból jobb, mint a linkelt cucc, hogy egerészni is lehet oldalt. A gép abszolút nem melegszik jobban, mintha asztalon lenne.
Az általad linkelt milyen anyagból van? Nem írták oda konkrétan... (Meg az is kérdés, hogyan lehet tisztán tartani, mosható-e, stb.) -
lajo
senior tag
Sziasztok!
Egy ilyet [link] tervezek venni és azt szeretném megtudni, hogy szerintetek ettől tud-e szellőzni rendesen a gép. Elvileg direkt azért csinálták, hogy rátegyük de azért megkérdezem.
Pont jó lenne ágyba meg ide-oda.Köszi
-
.mf
veterán
Sziasztok!
Egy munkatársam Asus A6-szériás notiján leesett az f-betű, és nem sikerült normálisan visszarakni. Kinél, hol lehet ilyet javíttatni, cserélni, vagy venni?
Kösz és üdv:
.mf -
ebgonzii
csendes tag
nekem van egy Packard Bell easynote MV86-004 notebook mar 1 eve, es kezd elgyengulni a hutese ha huzamos ideig nyuzom annyira felmelegszik hogy kikapcsol kellene csereljek hutest? vagy mit ajalnatok? thanks mindent!
-
ltz400
csendes tag
válasz
ApróHird9999 #8203 üzenetére
Elég itt az apróhirdetések között szétnézned, vagy [itt] Am meg nem is gondolnátok mennyien cserélnek notiba procit.
-
mcwolf79
veterán
Üdv!
Kellene egy kis help:
HP C 6720-as notim van.
Valahogy úgy elvarázsoltam a saját hangszóróját,hogy nem hajlandó megnyekkenni. Minden hangerő csutkán van,fülessel szól is,de a saját hangszóró nem akar megszólalni.
Mi lehet a gond?
THX -
tuskooo
addikt
válasz
ApróHird9999 #8208 üzenetére
Lehet, hogy van, de én még nem nagyon láttam. Vszínűleg azért, mert mint OEM cuccot a gyártók így olcsóbban megkapnak, külön talán meg se érné forgalmazni (elvégre azért elég kevés ember piszkálja meg a notiját).
-
tuskooo
addikt
válasz
ApróHird9999 #8203 üzenetére
Ebay sztem, máshogy nem igazán lehet.
-
kripapa
csendes tag
SZIASZTOK!
BOCSI DE NEM A TÉMÁHOZ SZÓLOK....
VAN EGY NAGY PROBLÉMÁM: A LAPTOPOMAT SZERENÉM A TV-MRE KÖTNI ÚGY HOGY A TV ADÁSOKAT RÖGZÍTHESSEM A GÉPEMRE. VAN EGY ÖSSZEKÖTŐ KÁBELEM AMI MŰKÖDIK , EGY MSI VR601X GÉPEM ÉS 1 TVM.LEKÖTELEZNÉTEK HA ADNÁTOK NÉHÁNY INSTRUKCIÓT. KÖSZI SZÉPEN!!!!!!!!!!!!!!! ja és nem szeretnék tv tunner-t venni... -
ltz400
csendes tag
Sziasztok!Processzort szeretnék cserélni a laptopomba(ASUS F3l AP019), csak nem tudom még milyet.Kiszemeltem egy intel t9500-ast csak attól félek hogy az nagyon melegedne.Szerintetek?Az is 35 wattos meg a jelenlegi is.Ja és egyáltalán belemegy-e.
A gépem:
Chipset:Intel GM965
Socket P 478-as tokozásKöszönöm segítségeteket.Várom a véleményeteket és a tapasztalatokat egyaránt.
Üdv.
Aktív témák
- LG LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest