- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
- Azonnali fotós kérdések órája
Aktív témák
-
válasz
arpadpapa #11598 üzenetére
A kész a recovery és feláált a Vista akkor start menü/windows update,itt ha bejöt az extra funkciók közül töltds le a magyar nyelvi csomagot,majd telepíteni.Újraindulás után a a vezérlöpultban a területi beállításokat és a nyelvet állísd át magyarra.Attólfogva a vistád magyar lessz
-
polonic
félisten
válasz
arpadpapa #11598 üzenetére
Szia!
Szerintem megcsinálhatod a recoveryt igaz akkor ténlyeg francia lesz, de az utlimate-ben van olyan lehetőség, hogy le lehet tölteni nyelveket hozzá a vezérlőpultból.
Tehát újrarakod a rendszert utána letöltöd a magyar nyelvet hozzá és csak addig lesz francia nyelvű. -
arpadpapa
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Acer Aspire 9920 notebookom, már néhány nappal ezelőtt kértem segítséget Vista recovery ügyben, amit nagyon korrektül meg is kaptam a kedves, segítőkész fórumozó társaimtól.
A problémám az, hogy a Vista Ultimate, ami a gépemen van recovery particióként, az francia, mivel a gép billentyűje is az...
Ezért nem mertem ujrahúzni még, mivel nem szeretnék francia vistát magamnak, bármennyire is jogtiszta...
Abban tudna valaki segíteni, hogy hogyan lehet-e ebből magyar vistát csinálni?
Most is az van rajta, de én meg szeretném őrizni a jogtisztaságot, s nem szeretném a recovery particiót legyalulni. Van-e erre valami mód? Mi a menete ennek?
Előre is köszi, ha valaki válaszol! -
ChuckyOsb
aktív tag
Sziasztok!
Egy kérdés a képernyő kímélő bekapcsol 2 perc múlva ahogy be van állítva de be is fejezi kb. ugyanennyi idő alatt. Ez mitől van?
Már nagyon idegesítő. Azért is kérdezem itt. A monitor sem kapcsol ki.
Energiagazdálkodásnál is be van állítva, hogy 5 perc múlva kikapcsol a monitor, de semmi. -
busman
veterán
Sziasztok!
Egy gyors kérdés :adott egy Fujitsu Turion 64 x700 kártyával.
Dvi kimenetes,de sehogy sem akar rajta keresztül képet kiadni...
Ati media centerben clón üzemmód beállitva... -
-
ladida
csendes tag
valaki nem tud segíteni nagyon sürgős lenne
-
ladida
csendes tag
Most vettem egy fujitsu siemens amilo2727 laptopot és az a gondom hogy nem tudom bekapcsolni a wifi kártyát. Az op.rendszerem XP. Ha valaki tud segítsen. Köszi
-
Jeep1
tag
Sziasztok
Szeretném lecserélni, a HP Compaq 6730s (ku354ea) típusú, notebookomat és nem tudom hogy, egy Fujitsu Siemen AMILO Notebook Pi 3540 XPH típusúra megérné-e leváltani, vagy a HP többet tud ennél?
Valaki aki ért az ilyesmihez PLS segíten.
-
bvvitya
aktív tag
Hello!
Egy ilyen notinak [link] a vga-át mennyibe kerülne megjavittani?
vagy van valakinek egy eladó alaplapja?
Nagyon sűrgős lenne!!!!
Előre is köszönöm a segítséget -
válasz
Tallér2222 #11573 üzenetére
Sajna ennek a típusnak a chipkészlete nem támogat 1Gb ramnál többet
-
sowi
őstag
válasz
Tallér2222 #11573 üzenetére
Maximum Memory 1GB a megoldast egy masik laptop megvasarlasa jelentheti, mert ebben nem fog tobb memoria mukodni, ha fejreallsz akkor sem
-
Tallér2222
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy Compaq evo n610c laptopom.2.2 es proci 1g ram stb de szeretnék bele több ramot de azt hiszem a bios verzió miatt nem lehet!Frissítettem már biost de ugyan úgy nem lehet!
valami megoldást ha tudnátok nekem nyújtani.Nem kell sokkal több bele csak mégyegyszer ennyi!Ramom már megvan hozzá pontosan eggyezik a benne lévővel!!Előre is köszi
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok gyorsan kéne segítség, egy Acer TravelMate 2300 -ban szeretnék DVD-írót cserélni, de nem akar menni nem tudom kiszedni, le kell venni az egész alsó panelt hozzá?
-
válasz
visszamennyé #11569 üzenetére
ctrl + shift + esc -> folyamatok (fül) -> ott a "cpu" oszlopában nézd meg, hogy mi tekeri a procit!
Zadia; gratula! az új bios mellett már felismeri a t2080 procit?
-
visszamennyé
csendes tag
Sziasztok
Olyan problémám lenne h WinXp SP3-am van, elindítom a gépet szinte semmi alapból induló progi és ha csinálok vele vm-t ha nem a system CPU használata 40-60%-ra ugrik fel egy bizonyos idő múlva. Azt szeretném kérdezni h ez mi?? vagy mit lehet vele csinálni?? -
a notid letöltési részlegében van windows alól futtatható verzió is, ha stabil az oprendszered, akkor vista alól is frissítheted.
töltőről menjen a noti, lehetőség szerint lépj ki minden programból, és úgy indítsd a frissítést, hogy jobb klikk -> rendszergazdaként! a frissítés után restart -> bios setup -> default -> végül bios beállítása igényeknek megfelelően -> mentés -> kész! -
válasz
Thunderzolee #11555 üzenetére
Ahha, értem. Köszi.
Azt gondoltam, a Shader Model 2.0 eléggé lekorlátozza majd a lehetőségeket.Van egy régi FX5700 nVidiám, úgy rémlik, azon sem indult már el minden, mikor legutóbb leporoltam és kölcsönadtam; az is csak 2.0-át tudott még.
Mindenesetre köszi a választ.
-
Zadia
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hozzátok,hogy van egy ATI RC415ME + SB460 chipsetes notim.Egy celeron M520-as procival.Bele akartam rakni 1 T2080-as procid de se kép se hang.állítólag kezelinie kéne.A proci tuti jó,mert másik notiba kipróbáltuk és ott ment.Szerintetek mi lehet a probléma.A másik not is ilyen chipsetes mint az enyém.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv Zadia. -
válasz
Thunderzolee #11555 üzenetére
Ismerösömnek ilyen chipsettes gépe van és elég sok játék fut rajta
Need for speed
Fifa 2007
COD 2Persze a Crysis vagy far Cry nemigazán megy,de Pl a Test drive unlimited kíváloan játszható persze csökkentett grafikával
-
Érdeklődnék, ezen a chipseten: ATI X1100 mi fut el?
Játék fronton?
Ez miatt aggódok elsősorban:
3D Graphics:
Integrated ATI Radeon™ X300 graphics core with clock speed of 300MHz
Full DirectX 9.0 Support (Vertex Shader v2.0 and Pixel Shader v2.0)Egy ismerősé, szerintem ezzel nem lehet játszani, de talán valami régebbi game elindul rajt, csak nem tudom, a Shader Model 3.0 hiánya miatt mi fog elindulni egyáltalán?
FPS-ek, esetleg régebbi Need for Speed, Flat Out?
-
Noobi
tag
válasz
tibcsi0407 #11540 üzenetére
Köszi!
Sajnos nem szimpatizál a gépemmel, mert telepítés után, és minden indítás alkalmával "az mplayer.exe hibát észlelt ezért leállt" hibaüzi fogad.. marad a GOM player. -
bazza
tag
Hi! Gondban vagyok! Nem akar töltődni a HP notim. Régebben is volt ilyen, hogy rá volt dugva a hálózatra, mégis írta hogy merül. Kihúztam, majd vissza => tölteni kezdte. Most már egyáltalán nem tölti az aksit, olyan mintha be se lenne dugva.
Halott ügy?
-
snooze
veterán
hali!
a doc. settings/fnév/recent mappa mi lenne pontosan?a mappa tartalma törölhetö?köszi! -
Eazy
csendes tag
Igen, olvastam azokat, ám mivel kb. fél éves a gép, nem vagyok benne biztos, hogy ennyi idő alatt a porosodás ekkora gázt okozna. Azért 93 fok az 93 fok...
Megpróbálom akkor az új rendszert is.
Kitisztítanám én a ventit amúgy, csak akkor a szétbontás garivesztéssel is járna... -
Eazy
csendes tag
Ide is beírom háha valakinek van ötlete...
Sziasztok!
Elég fontos kérdésem van!
MSI GX600PX 214HU notim van, amivel nagyon is meg vagyok elégedve. Ám a napokban egyre zavaróbb melegedési problémákkal küszködik. Alapállapotában is 60 fok fölöttiek a magok, most is 66 fokosak az Everest szerint. Ha elkezdek kicsit Cs-zni, máris felugrik 70 fölé, sőt, simán 80 fölé is. Ma például játék közben egyszer csak kikapcsolt. Ez volt a második ilyen esetem vele.
Na gyorsan cséztem is egyet, 76 76 lett a két mag...
Tapogatva a gépet érzem hogy meleg meg jól zúg a venti de ezt én még normálisnak érzem...
Az alja sem éppen tűzforró, nem mondanám meg így hogy 80 fok körül van benne. A kifújt levegő meleg, de nem forró.
Most nem igazán tudom mi tévő legyek, mert azért a csének nem kéne max terhelést adnia, egyrészt. Másrészt nem kéne alap helyzetében 60-65 fokosnak lennie, hanem mondjuk 45.
Most vagy félre mér az everst vagy nem tudom. Leginkább a kikapcsolás aggaszt. Magától kikapcsolnia nem kéne, szóval lehet tényleg nem mér rosszul a dolog...
Plusz most fél óra játék után 83 fokot ír mindkét maghoz, cpu hőmérséklethez pedig 93!!! Ez rettenetesen magas már szerintem.
Ki is pörgi a proci folyamatosan a 2100Mhz-et.Ha valaki segítene, azt nagyon megköszönném!
-
Noobi
tag
válasz
tibcsi0407 #11532 üzenetére
Szia! Köszi a linket, de sajnos nem megy fel az a driver
A GOM player tényleg jobb, de még nem az igazi. -
JuveGabor
csendes tag
Hali,
van egy Acer Extensa 5510 laptopom. Benne egy Core2Duo T5500 proci, 2x1500MHZ (gondolom eza tényleges sebesség). Az a problémám vele, hogy mikor dvd-t írok, vagy filmet csomagolok akkor egyszerűen behal a gép, még böngészni sem lehet olyannyira lelassul. EZ a procival vagy inkább a vinyóval van kapcsolatban? mert az előbbi két tevékenység inkább a vinyót izzasztja meg. Amúgy az is feltűnt hogy mikor torrentezek, és ha 5-6MB/-seccel jön akkor kegyetlenül 'swappel' (nem tom a megfelelő szót írtam-e ide) vagyis pl egy film lejátszása is 10 mp-ént megakadt 1-1 másodpercre, de mindez csak akkor ha a vinyó meló alatt van...mit tudnék csinálni? vagy egyáltalán mi a gond?
-
sowi
őstag
válasz
tibcsi0407 #11533 üzenetére
fujd ki a hutobordabol meg a ventibol a port, lehet, hogy egy bazi nagy darab pormacska van a venti meg a borda kozott es attol melegszik
-
tibcsi0407
félisten
Úgy néz ki,h a magas hőmérséklet miatt lehet,mert 70 fok körül mozog a proci
Kérdés az,h mitől és hogyan tudom ezt lentebb vinni.A gép az asztalon van,szóval szellőzik az alja rendesen.A venti is pörög,nyomja ki a meleget a gép magából.Esetleg nem lehet vmivel fentebb húzni a ventit?Vagy lehet belülről ki kellene pucolni? -
Noobi
tag
válasz
tibcsi0407 #11529 üzenetére
Köszi szépen a gyors választ! Ki is próbálom!
-
Noobi
tag
Sziasztok!
Compaq Notebook 100-as típusú noti 8 megás Trident CyberBlade i7 videokarijához keresnék épkézláb drivert /Xp-re/. A driver genius által leszedett "csomaggal" fagy a gép, és ismeretlen eszköz is van az eszközkezelőben, szóval nem az igazi...
A windows saját driverével + akármilyen verziójú k-lite codec pack-kal még filmet sem lehet rajta nézni, mert iszonyúan szaggat... pedig egy 475 Mhz-es, 192 MB rammal rendelkező gépről van szó... és már x számú codec pakkal produkált szaggatásmentes avi-t....
Szóval tudna nekem ebben segíteni vki? /eddig csak fizetőset láttam/ -
sowi
őstag
válasz
tibcsi0407 #11525 üzenetére
ha esetleg nem tetted volna, nezd meg, hogy a windows hasznalja e az udma modot a vinyon, esetleg egy feluletellenorzest is raengedhetsz seatools-szal
-
tibcsi0407
félisten
Hajho!
Van egy Acer Travelmate 2420 notim 1,7-es Centrino procival és 1,5 giga rammal.
A problémám a következő: néha egy pillanatra megakad a windows.Ilyenkor a zene is megakad,meg ha játszok a játék is.Néztem a feladatkezelőt és ilyenkor 100%-osnak jelzi a prociterhelést,de nem írja,hogy mi fogyaszt annyit,mert a kiírt progik 1-10% körül esznek max összesen,de mégis 100%-ot mutat.Ez rendszertől független,mert ezt csinálja Xp és Vista alatt egyaránt.Valakinek valami 5let?Vírus tuti nincs,már párX végigfuttattam a kasperskyt és a lemez is le van töredezettség mentesítve.Valakinek vmi tipp?
Előre is köszönöm a válaszokat!!
Üdv: Tibi
-
Chili7
őstag
Sziasztok!
Visszakaptam a szervízből Acer notebookomat, - nem tudom, hogy mit cseréltek benne, mindenesetre új xp-t kapott, - és most föltettem rá egy böngészőt, meg egy két progit, és böngészés közben bios sípolások vannak elég gyakran. Mitől lehet ez?
köszi -
Obus
tag
Egy új laptop akkut hogyan, és mennyi ideig kell formázni, hogy a lehető legtartósabb, legnagyobb kapacitású legyen?
-
joergie
őstag
sziasztok. wifivel lenne egy kis problémám.
hardveresen ki-bekapcsolatam a wifi kártyát kétállású kapcsolóval, és most nem látja a hálózatokat. network connections-be egy kis piros X van a wifis ikonban. ujratettem a drivert, restart meg minden, de nem sikerült rendbehozni. -
arpadpapa
csendes tag
Ha ezt megcsinálom, a jogtisztaság megmarad? Kell-e aktiválnom valamit?
A drivereket utána fel kell egyenként telepítenem, vagy az már rajta is lesz ezzel a manőverrel? -
válasz
arpadpapa #11510 üzenetére
ALT-F10 billentyü kombináció a gép indulásakor,ekkor elindul a rejtett particióról a vista telepítése
ha ki akarod írni a recovery particiót dvd-re akkor mikor a vista elindult,lesz a menübe egy m-powering (az asztalon is ott kell lennie)opció,itt részletesen megmagyarázza a müveletet -
törölt tag
válasz
arpadpapa #11510 üzenetére
Ha jól emlékszem bekapcsoláskor van lehetőség a visszaállítást kiválasztani, mikor kiírja hogy biosba F2- vel lehet belépni. Csak nem tudom melyik F gombot kell megnyomni. De talán ki is írja. Olyan lesz a Vista mint amikor a gyárból kikerült ha nem mentetted még le egy későbbi időpontban a rendszert ( akkor azt állítja vissza).
-
arpadpapa
csendes tag
A notebookomon rajta van a vista home premium, s a merevlemezen van egy recovery partició helyreállításhoz. Olvastam, hogy ehhez a fajtához (Acer Aspire 9920) xp-t nem érdemes feltenni, mert a geforce 8600M GT videókártyájához nincs xp-s driver.
Okszi, kiegyezem ezzel, bár írják, hogy van mód rá, hogy felmenjen, kicsit át kell variálni, de ezt úgyse tudom meggyártani, ezért inkább marad a vista, amit viszont újra szeretnék rakni, mert az előttem használó kissé lelakta...
Tudnál abban segíteni, hogy ha nincs lemezem, csak ez a recovery gyári partició, akkor hogyan is lehetne a vistát újrahúzni? Xp-ben vagyok járatos csak...
Kicsit utánaolvastam, annyit megértettem, hogy ki kell írni dvd-re az adatokat, de ez az, amit nem tudok, hogyan kell?
Gondolom, ha megvan a dvd, már csak bootolni kell vele, mint xp-nél, s a többi adja magát?
Please, ebben is help, thanx! -
jdm07
csendes tag
Sziasztok!
Remélem valaki tud segíteni. A problémám a következő lenne: az MSN-ben a wekkamera megnyitásakor a következő hibaüzenetet kapom:
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BEX
Alkalmazásnév: msnmsgr.exe
Alkalmazásverzió: 14.0.8050.1202
Alkalmazás időbélyegzője: 493623f7
Hiba - modul neve: unknown
Hiba - modul verziója: 0.0.0.0
Hiba - modul időbélyegzője: 00000000
Kivétel - eltolás: 065fd370
Kivételkód: c0000005
Kivételadatok: 00000008
Operációs rendszer verziója: 6.0.6000.2.0.0.256.6
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk a problémáról:
LCID: 1033
Olvassa el adatvédelmi nyilatkozatunkat:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=50163&clcid=0x040eés ezután bezárja a programot.
MSI VR630X-051HU notebook-om van, Vista op. rendszerrel.
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Assetto Corsa EVO
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Gumi és felni topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen nyomtatót vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest