- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Akciókamerák
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali fotós kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Aktív témák
-
zolees
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy ismerősömnek van egy Asus A3500L típ. laptopja és ezen a billentyűzet felett van négy programozható gyorsindító gomb, és az lenne a kérdésem, hogy ezeket hogyan, illetve milyen programmal lehet programozni?
Köszönöm.
Üdv. Zoli
-
Ferdzsoo
addikt
Megbízható és profi notebook szervízt tudtok mondani?
Asus Notebook nem ad képet, de elindul minden frankó, nem lehet nagy baja, mert az egyik cég már többször visszavarázsolta rá a képet, de előbb utóbb mégis sötét a képernyő... -
Lion81
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy van egy Acer Aspire 5520G típusú laptopom és nem tudom feltenni rá a Win7-et.Előtte Vista volt fenn.Fekete képernyő egy csomó betűvel angolul ír valami hibát.
Mit lehet ilyenkor tenni?
A biosban nem nagyon lehet állítgatni.Ami furcsa hogy van hozzá Win7 driver minden mennyiségben.Akkor valahogy csak lehet! -
somasz
addikt
Üdv!
Unokatesómnak van egy Toshiba Tecra M7 notija. A forgatható képernyő miatt vette, mert tervezésre használja. Vett bele 4 giga ramot. Ehhez dukálna a 64bites windóz. Core Duo T2500-as proci van benne. Ez nem támogatja a 64bitet tudtommal.
Kérdés az, hogy bele tudna-e tenni egy ilyen Core2 Duo T7200-as procit? Vagy teljesen más a lábkiosztása? Egyáltalán nem vagyok képben a notiknál... Légyszi segítsetek! -
tserrof77
őstag
ticzi01: Szerintem ezt a szalagkábelek valamelyikének megtörése okozhatja inkább. Kell lennie egy A3000-esemnek, holnap jobban szemügyre veszem.
kisza25: Hasonló problémával küzdött nemrég egy fórumtárs. Ha van XP licensz matrica rajta, akkor annak kódjával tudsz telepíteni, és az acer oldaláról a megfelelő drivereket le tudod tölteni. Pontosabban innen
-
kisza25
félisten
sziasztok honnan tudnám letölteni egy acer travemate 4060-hoz a recovery cd-jét
-
ticzi01
aktív tag
Sziasztok!
Egy elég érdekes hibával találkoztam iylet még nem pipáltam remélem lesz ötletetek!
Adott egy Asus A3L Notebook. A gép rendesen működik, a kijelzőjével van gond néha nagyon sötét és nem lehet rajta állítani az FN gomb segítségével. Hozzáteszem amikor van fényerő ez a funkciógomb akkor sem csinál semmit.
Indítom a gépet sötét.....azonban rájöttem arra, ha indítás után lehajtom/nem becsukom, csak résnyire/ majd vissza akkor vissza jön a fényerő.
Az alsó állapotban kapcsolódik vissza.
Darabokra szedtem az egész kijelző részét minden kábel a helyén van kontakt sprével is befújtam de semmi.
Ha nem csukom le a kijelzőt akkor nincsen semmi gond akkor mindig világos a képe.
Én arra gondoltam, hogy talán az a pöcök keverhet be ami a kikapcsolást/készenléti állapotot/fényerő elvételt vezérli.
Most jön a legjobb ezen a gépen sehol nem láttam ilyet. 1 óráig néztem a nagy semmit.
Pedig teljesen jól működik, hogy amikor lehajtóm a laptop tetejét a készülék készenléti üzemmódba kerül át.
Most csak azt nem tudom, hogy mi vezérli ezt? Semmi pöcök, bizgentyű nincs ami benyomódik miközben hajtom le a fedelet.
A zsanérokról is leszedtem a műanyagot ott sem láttam semmit sem.
Tiszta cumi...
Remélem érthető volt amit írtam és tudtok segíteni!
Köszi -
lombika
csendes tag
Sziasztok! van egy asus eee pc 1004dn em és memóriát szeretnék bővíteni benne hogy lehet leszedni a billentyűzetet mert az alatt van a memória.?
köszi.
-
alajos110
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy felkínáltak nekem vételre egy laptopot, viszont nincs neki a hátulján matrica a sorozatszámáról, mivel garancia sincsen rá annyira nem sarkalatos kérdés, de érdekelne: Meg tudom tudni valahonnan még a sorozatszámát?
Eddig azt a tanácsot kaptam h nézzek szét a BIOSában, meg everesttel próbálkozzak. Biosban semmit nem találtam erről -
Fooler89
őstag
Helloztok
Van itt egy Samsung n150-es netbook és az a bajom, hogy Windows 7 (starter) nem megy a saját billentyűzete és tapipadja. Biosban perfektül megy. Frissen telepített tiszta oprendszer.
Mi ilyenkor a teendő?
-
válasz
gessztenye #22071 üzenetére
Ment pü
-
tserrof77
őstag
válasz
laccy88 #22069 üzenetére
Nem szívesen mondok ilyet, de igen. A6-os gép van bontáson vagy 4-5 nálam is
Nem volt egy túl jól sikerült széria. Bár, ha azt veszem, hogy 4-5 évet működtek, és egész normális VGA chip volt rajtuk... de ez nem vigasz annak, akinél pont megdöglik
Én 1-2 hete egy beszámított F5SL-lel jártam meg hasonló képpen...
-
laccy88
senior tag
üdv!
hatalmas a problémám. Van egy asus laptop-om(korábban volt róla szó, alaplap cserés volt, szereztem másikat, jól működött), ami azt csinálja, hogy bekapcsoláskor kigyullad a power led, pillanatra felpörög a proci hűtő(ez normális) és ezután semmi, csak a fekete képernyő. Külső monitorral is ugyanez. Szeretném azthinni, hogy nem halt meg ez az alaplap is
Hogyan tudom a bios-t reset-elni(clear cmos), mert ha ez nem segít, akkor kidobandó -
Ahanybika
csendes tag
Sziasztok!
Az Asus A6M-Q014-es típusú laptoppommal lenne egy olyan problémám, hogy a hangok bizonyos időközönként illetve, programok bezárása után eltűnik.
A windowsos hangok megmaradnak, de az olyan "extrák" mint a zene hallgatás film hangja már nincs.
A hangkártyám egy Realtek...
A segítségeteket előre is köszönöm! -
tserrof77
őstag
válasz
gessztenye #22060 üzenetére
Bevallom, nem tudom, pontosan mit csinál. Illetve azt tudom, ha pl egy ánusz x50 szériánál a chipset driver után nem azt teszed fel, - illetve a wireless console és a wifi driver előtt- az életben nem fog rajta a wifi működni, hiába mutatja, hogy telepítve van, meg működik.
Kicsit hasonló, mint az újabb hangkártya drivereknél, ha nem SP3-as az XP. Előbb vagy SP3, vagy minimum KB888111, különben nyema hang
-
tserrof77
őstag
Na, akasztják a hóhért. Adott egy Gateway MA7 notesz, legfrissebb BIOS is már rajta, de még mindig nem bírom a SATA módot állítani rajta, így XP telepítővel nem tudok telepíteni, mert ugyebár nem látja a vinyót
-
mutyi
senior tag
Van egy Asus Eepc 900 HD netbook,amire Windows 7-et tettem fel. A probléma az,hogy szépen felmegy rá a wifi driver is és a windows szeint működik is rendesen, viszont gyakorlatilag olyan,mint ha ki lenne kapcsolva,mert a sok kis vonal piros és nem jelez egyetlen egy darab kapcsolatot sem. Természetesen be van kapcsolva a wifije, ugyanis ha fn+a wifi jejű gombot megnyomom,akkor szépen kikapcsolja az eszközt.
Találkozott már valaki hasonlóval?
Áttettem egy másik ugyan ilyen gépbe a winyót és ott is ezt produkálja,tehát nem a kártyával van a baj. -
niko25
csendes tag
Üdv!
vettem egy vga - scart kábelt össze kötöttem a laptopot a tv-vel de nem adja át a képet.
tud valaki segiteni? -
Brianiac
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy egy laptopba amiben 533mHz-es RAM van jelenleg lehet e tenni 667mHz-est? Csak mert van egy 1GB-s 667-es eladó noti RAM-om, csak írt egy érdeklődő hogy az övébe egy 533-as van és majd abba kellene belepróbálni hogy jó e és jó lenne tudnom h jó lehet e bele.
-
válasz
gessztenye #22042 üzenetére
Ez lehet?:
Gondolom a 4 közül valamelyik...PCI\VEN_8086&DEV_3B64&SUBSYS_04471028&REV_06
PCI\VEN_8086&DEV_3B64&SUBSYS_04471028
PCI\VEN_8086&DEV_3B64&CC_078000
PCI\VEN_8086&DEV_3B64&CC_0780 -
adam3
aktív tag
válasz
gessztenye #22043 üzenetére
Fehér/rózsaszín kell majd
Egyelőre csak az érdekel h mibe férne bele...
-
válasz
gessztenye #22039 üzenetére
Köszi, kipróbáltam de nem sikerült.
Én is mondemre gyanakodtam, de nem.
Na mindegy lehet marad így. -
adam3
aktív tag
Helló!
Barátnőmnek kell majd laptoptáska, de a gépe 15.5"-os. Ez kcisit szélesebb és alacsonyabb a 15.4"-nál, de keskenyebb a 15.6"-nál ugye? Mert 15.5"-os táska ritka, és nemtudom melyikbe férne bele...
Köszi!
-
-
gps76
őstag
Egy kis segítség kellene:
Van egy Amilo pro v2030 noti,és a celeron 370 helyett beleraktam egy m725 procit ami centrino lévén változtatni tudja az órajelét.De nem állítja,hanem terhelésnél is 600 MHz-en megy. A proci másik notiban hibátlan. XP SP2 van rajta.
Mit kell csinálni ilyenkor?
Elvileg tudnia kell a gépnek,külföldi fórumokon írják. -
tserrof77
őstag
válasz
Quarius #22030 üzenetére
Keresztpróba javasolt. A töltőt másik gépen, a gépedet másik töltővel kellene kipróbálni, hogy kiderüljön, mi a hiba. HP gépeknél gyakori hiba a töltő áramkör elpukkanása, (általában tré után gyártott töltő használata miatt) ilyenkor a tápból ciccegő, ciripelő hang hallatszik.
-
Quarius
csendes tag
Sziasztok
Van egy Asus S96JM laptopom. A probléma igazából a töltőjével lenne.
Nem tölt ha bedugom, akkor egy rajta lévő kis standby lámpának kéne világítania, de nem világít viszont kiad egy furcsa ciripelő hangot. pityegés szerű leginkább ahhoz tudnám hasonlítani mintha nincs RAM a gépedben, csak lényegesen halkabb. Egyszer már csinálta és utána megjavult magától. Nemtudjátok, hogy lehet-e ezzel kezdeni vmit?
Vagy kénytelen leszek új töltő után nézni?
Ha igen esetleg tudtok ajánlani vmi helyet?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Magnum_
nagyúr
-
-
-
csilcsi
csendes tag
válasz
tserrof77 #22022 üzenetére
mondom,nem ontottem semmit bele!!
a gepet en is felujitva (refurbished) vettem,rendeltem dirket a sony honlapjarol. Karcmentes volt,de csupan egy toltovel erkezett egy sima kartondobozban.6 honap garanciat adtak ra 2 ev helyett,es olcsobb volt 40%al a listaarnal! (az aljan levo gyartasi kod szeint kereken egy eves,nalam egy honapja van) garanciat nem tudom hogy megeri-e igenybe vegyem (talan csak ha tenyleg alaplappal van a baj) ugyanis lehet tobbe kerulne nekem a csomagkuldes. Es nem sok jot olvastam az ottani vevoszolgalatukrol.
Azota meg olvasgattam utana,es kizartnak tekintem lassan hogy virus vagta volna haza a BIOSat...Ubuntut tobbszori probalkoasra sikerult telepitsem,de mihelyt kikapcsolom,vagy egy frissites vegett ujrainditom a gepet,ismet lelovi magat. A telepites elotti Linuxos memoria teszt szerint minden okes,ellenben mikor a lemezt ellenorzi teljesen osszezavarodik,vibralni kezd a kijelzo,mindenfele errorok futnak lefele a kijelzo szelen(amikrol semmi erdemlegeset nem talaltam a neten)...es melegszik is!!! winOS tovabbra sem tudok tenni a gepre,mert lefagy a telepites elejen. Kulso USB-s bill is jatszadozik,ugy viselkedik mintha le lenne ragadva a lefele kurzor bill. es ha megnyomom a Stop gyorsparancs gombot a laptopon akkor altalaban helyreall.(amugy mas geppel mukodik hibatlanul a kulso billentyu)
mindemellett,ha egyszer osszeomlott a rendszer,nem reagal semmire...
s hiaba inditom ujra (force reboot) csak akkor hajlando elindulni egyaltalan ha kiveszem az aksit..hanem meg a kijelzo sem kapcsol be!
s ez ujrainditasos dolog miatt felek nehogy alaplap legyen
mind1,holnap beviszem egy szervizbe,(csak nem bizom bennuk,mert atejtenek,mihelyt meglatjak hogy lany vagyok
ergo,tapasztalat ) de,kivancsi leszek mit mondanak
esetleg tudtok ajanlani vhol egy megbizhato szervizt pesten? (pv-ban)
es koszonom annak aki valaszolt,sziasztok
-
tserrof77
őstag
válasz
gessztenye #22023 üzenetére
Ne is mondd. Nemrég volt nálam haner Lenovo-ja, kapott egy bögre (
) KV-t. Nem csésze, bögre! Hát, tocsogott! Az volt a szerencséje, hpogy csak töltőn volt, az akku nem volt rajta, és villámgyorsan kihúzta. Teljes szétszedés, alapos tisztítás. Azóta is rendesen működik. Neki szerencséje volt. (Meg 5 ezrese, amibe került neki a fél napos takarítás)
-
Boxi88
őstag
Pl: az Everest vagy Aida64 nevű programmal mérj hőmérsékletet alapállapotban illetve terhelve is... ugyan ezekben a programokban benne van memória tesztek illetve proci tesztel... akkor a "szőrös fánk" nevű videokártya tesztelő progit is lefuttathatod. SuperPI Cpu-z és gpu-z képek is jöhetnek... hát most hirtelen ennyi, de majd még gondolkodok!
-
tserrof77
őstag
válasz
csilcsi #22019 üzenetére
Ha nem látnám, hogy fiatal - pár hónapos- gépről van szó, azt mondanám, hogy chipset BGA forrasz hiba. De mivel fiatal gép, szerintem küldd vissza garanciába. Gyaníthatóan alaplapot fognak benne cserélni. Ez a billentyű rakoncátlankodás, illetve "nemlehettelepíteni" hiba erre utal. De azt meg kell kérdeznem, ugye nem kapott folyadékot a klaviatúra?
-
tserrof77
őstag
geresics: Szerintem a prociba integrált gyorsabb kell legyen, mert nem használja a perifériákat, kevesebb utat kell az adatnak bejárnia. Más kérdés, hogy ez továbbra sem játékra való GPU. De arra, hogy multimédiát használj, kiváló továbbra is. Más kérdés, hogy későbbi hűtési hibának és meghibásodási forrásnak szerintem kiváló alapot csináltak, de ez csak személyes vélemény
Bomc: Acer honlapról tudtommal nem tudsz letölteni. DE. Ha van rajta licensz matrica (Vista) akkor különösebben ne foglalkozz vele. Matricán levő kóddal telepítesz rendszert, az meg megoldja a drivereket is
paavoo: Ezzel kapcsolatban kérd ki a szakszerviz véleményét. Akkura fél - 1 év szokott lenni! Szerintem 20-25% felettinél már lehet reklamálni.
-
gessztenye
csendes tag
válasz
csilcsi #22019 üzenetére
Ez tipikusan az az eset, amikor már látatlanban nem nagyon lehet mit mondani. A "hozzáértők" összeturkálták, ki tudja, hogy mentéskor mit csináltak azzal a vinyóval, stb. Össze kell csomagolni, és elvinni egy normálisabb szerelőhöz, aki rendbeteszi neked a gépet. Találgatni tudnánk, de nem érdemes. Előbbre nem leszel vele.
-
t1
veterán
Hali!
Szeretnék tesztet írni az Acer netbookmról csak mostanában nem tudom milyen teszteken szoktak mérni. Valaki legyen szíves írni egy jó párat! -
paavoo
aktív tag
Az akksi milyen elhasználódási mértékénél érdemes/lehet kérni újat, garancia időn belül?
-
Bomc
aktív tag
Hol lehet Acer géphez recovery dvd-t kérni? (Sajnos letötöltem a rejtett particiót.)
-
Geresics
addikt
Sziasztok!
Odáig józan paraszti ésszel is eljutottam, hogy mi a különbség a 4500M és 4500MHD között. De mi a helyzet az X4500M(HD)-vel? És ezeknél mennyivel erősebb a Core i3 mellé integrált i-HD Graphics? -
BRIKLY
veterán
válasz
gessztenye #22012 üzenetére
bízom benne hogy nem is lesz.
-
BRIKLY
veterán
megoldottam.a tápcsatinál volt érintkezési gond. az meg hogy nem kapcsolt be, az gondolom azért volt mert nagyon lemerült az akksi.
-
csilcsi
csendes tag
sziasztok
lenne egy problemam
egyik percrol a masikra behalt a billentyuzetem (sony vaio VGN-FW490J) vagyis eloszor csupan onalossult a NumLck (ki/be kapcsolta magat) aztan 1x ujrainditasnal akadozott (olyan hangot adott ki mintha beragadt volna egy bill) majd 2x mivel nem reagalt semmire a forced reboot utan teljesen elszallt. Leejtve nem volt,sem elaztatva!Kiderult hogy virusos is voltam (avast nem jelzett semmit!!!) ezert kiszedtek a wincsit a gepembol,mentettuk a menthetot,formaztuk, Recovery particiot kitoroltuk,mivel gyarilag vista HP x64 volt rajta,amit le szerettem volna amugy si cserleni!
de win telepitesenel kozvetlenul a "loading win files" utan megfagy...hdd nem porog fel a DVD-rol valo bootolas utan. Ilyenkor ujraindulni is csak akkor hajlando ha teljesen lekapcsoljuk az aramkorrol(aksit kiveve) hanem az allapotjelzo led olden vilagit es annyi,meg a kijelzo sem kapcsol be!
Tegnap ezt jatszotta vegig velem,majd 50x elindult a recovery,s a bill. leszamitva ami hol igen hol nem,de inkabb nem! a gep mukodott,igaz jocskan belassulva! Nem mertem kikapcsolni,egesz ejjel ment a webradio,nem melegedett tul,de reggel kikapcs utan megint behalt.Lefuttattak a hozzaertobbek
par test programot HDD,RAM okes! (4gb ddr2 800mhz) billentyuzet tovabbra sem mukodik,meg Ubuntu alatt sem...(neha rendszertlenul az ABC-s resze meg a softkeys azok igen!de,Enter,kurzorok stb. semmi)
USBs bill.el mukodik hibatlanul!!! de win igy sem hajlando feltelepiteni (7u x86/x64, XPsp2)eddig kitartottam,de most mar kezdek igazan elkeseredni
vki vmi otlete van? :|
Mondtak, h csak virus miatt van (de akkor formazas utan linux alatt kene mukodjon a bill,es miert all meg a win telepites??) vagy hardware (bill folia,bill vezerlo?? v micsoda....de akkor h mukodik 1x igen 1x nem??? s mitol egett volna le a bill folia? vagy kontakt hiba? alaplap nem lehet mert akkor sehogy sem menne...gondolom
vagy amit meg mondtak hogy virus hazavagta volna a BIOSom??? ez felel gondolom a bill. is ...??!?? mert massal nem volt bajom...ilyenkor mi a teendo? ujra kell irni? ki kell cserelni?
Nagyon fajo ez nekem mert nem kis lemondas aran vettem a gepem,es nem csereberelem 2 havonta. s az elozo HP-m 5 ev utan is mukodik rendesen. varok mas otletket,tapasztalatokat...amiket elore is koszonok. szep estet mindnekinek...pusz
-
BRIKLY
veterán
üdv kedves fórumtársak.
gyors segítség kellene, mert kezdek nagyon ideges lenni.a témám egy acer aspire 5310.
nyugodtan használtam a gépet, minden gond nélkül hálózatról,mikor arra lettem figyelmes, hogy a töltés jelző legem pirosan villóg, ekkor fogtam, és azonnal lehúztam tőltőről,a töltő csatlakozóm forró volt.nem mertem visszadugni a töltőt, de még volt dolgom a gépen, ezét kihasználtam az akumlátort. miután kikapcsoltam a gépet (figyelmeztetésnél) visszakapcsolni már nem tudom. a töltő csatit a napokban forrasztottam,azzal nincs gond. műszerem nincs így megmérni nem tudom a tőltőt,de rákötöttem egy ventit, ami rendesen megy,nem ingadozik. megpróbáltam visszadugni egy pillanatra a tőltőt, de semmit nem reagál rá a gép.mit tegyek?? akinek van bármi ötlete,kérem írjon. előre is köszönöm a segítséget!
-
tserrof77
őstag
válasz
gessztenye #22003 üzenetére
Van egy Geforce 6800GO-m, 256MB, de kishibás. Néha nekiáll havazni, ilyenkor asztalt frissítek, és helyrejön.
-
dev00
tag
Sziasztok,
Notit keresek, elsődlegesen játékra. Az Msi gx660-at néztem ki, mi a véleményetek? A lényeg hogy max kijelző méret 15,6" Köszi
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest