- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos fejegységek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Aktív témák
-
gurabli
őstag
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
válasz
xcbiker #17750 üzenetére
Kipucolás volt nem is olyan régen, kb 5-6 hónapja, a kikapcsolás meg random módon történik, nem igazán attól függ, hogy meddig használják a gépet, a ventilátor még nem zajong úgy, mintha cserélendő lenne, és működik is. Egy három éves kommersz Fujitsu laptopról van szó különben, Celeron procival, ha nem menne a proci hűtőventilátora, akkor pikkpakk kikapcsolna pár perc alatt.
Köszönöm a válaszokat.
-
plaszy
őstag
válasz
xcbiker #17663 üzenetére
Így van!
Viszont, ahogy egyre fejlődik a notik világa, úgy már ott is komoly GAMER gépeket lehet venni. Na de persze azok nem holmi 100-150k-sak, hanem inkább a fél milla határát súrolják. Ezeknek annyi előnye van, hogy tényleg bárhol kinyithatod és használhatod. De ezért az árért már überbrutál asztali konfigot lehet kiépíteni, akár vízhűtéssel is.
-
Retekegér
MODERÁTOR
-
animatrix11
őstag
válasz
xcbiker #17615 üzenetére
mint irtam nem megy a proci, tehát semmi nem fogja, pl IE szokott ugy lefagyni hogy hajtja a procit 100%on, egyenlőre most bios frissités és ujra telepités lesz
Ezek permormance beállítások mi a szarra jók? Asus splendid utility high, super meg mit tudom én milyen
Tűzfalnak mi a legjobb ?
-
norange
csendes tag
válasz
xcbiker #17492 üzenetére
hátha tényleg ez a baja.. na ez az! régebben csináltak már meg ugyanazt a hibát ingyen is, meg 7000 ért is! akkor mikor kinyitottam a laptopot nem volt se kép, se hang és egyszerűen csak a kis pöcök volt beragadva, ami a monitor lecsukásánál kikapcsolja a gépet. de valaki rutinosan elkért ezért 7000-et, aztán a becsületesebb szerelő legközelebb megmutatta, hogy mi volt a probléma!
-
domi007
őstag
válasz
xcbiker #17397 üzenetére
Bocsanat, nem tudtam hogy itt profik vannak
. TorX-om nekem is van, de sajna az a telomhoz valo, szoval tul kicsi.
A masik gondom, hogy jelenleg az USAban vagyok, igy nem hinnem hogy ra tudnal nezni a masinara.
Igazabol nem tudom, kb. teljesen random modon csinalja, szoval probaltam midnent:
1. Hatha melegedes...mondjuk ez mar ott nem igaz, hogy mukodni mukodik orakon at ha egyszer kijott a kep, a hutoracson benezve tisztanak tunnek a rezlamellak, de hagytam hulni egy picit, majd inditottam, de a jelenseg megamradt.2. Reset minden formaban: akksi nelkul, power kabel kihuzva, elszamolok 1 percet, majd vissza minden, hatah, ez sem segit.
3. Aztan felteteleztem (ez a legabszurdabb): hatha a VGA csak mondjuk az indulaskori 2 mpben nez ki, hogy van-e monitor, es csak akkor veszi eszre, ha a monitor is eppen jelet keres abban a pillanatban, igy probalkoztam kulonbozo idokozokben a laptop indulasa kozben ki-be kapcsolgatni a monitort...mondanom sem kell, semmi sikerrel.
Azert nem gyanakszom, csak valami banalis hardveres hibara, mert ha egyszer elindult utana nagyon szepen megy.
Kosz a valaszokat,
DOMy -
World-Soft
senior tag
válasz
xcbiker #14904 üzenetére
Szia!
NEm kívánok tőlle megválni ha más lett, főleg hogy fejleszgetek is rá.
Nem csak nem tudtam ezt a tisztítási eljárást, illetve, hogy a folyadék, illetve az ultrahang nem károsítja az alkatrészeket.Zoli
Ui.:
Egyenlőre most megy, de épp most töltök rá egy régi 3D-Mark-ot, hogy jobban meg legyen nyaggatva..... -
vwpolopg
őstag
válasz
xcbiker #14924 üzenetére
felhívom az ATV-s csodadokikat
tudom én is, hogy ez így édeskevés amit leírtam, csak mivel még én sosem találkoztam ilyesmivel gondoltam, hátha van itt valaki aki igen. Lehet, hogy csak pillanatnyi meghülyülése volt a gépnek, mert azóta jó(csak az asztalomat tiltotta le, majd újrahúzom az XP-t) de lehet, hogy valami komolyabbnak az előjele... mindenesetre köszönöm, hogy próbáltál segíteni!
-
Medcomp
tag
-
Medcomp
tag
válasz
xcbiker #14909 üzenetére
Elkezdtem, Orthos fut rajta hiba nélkül, 35 perce, ez terheli a ramot és a procit is, HDD-t HardDisk sentinellel megnéztem, 95%-os kondíciót ír, 3 szektorhiba miatt. Mit nézzek még meg esetleg?
Xirtam: A szoftveres gond szerintem azért nem valószínű, mert a 2 teljesen különböző XP telepítő is meghal A toshibás egyébként csak lemezképet másol fel, utánna már a vinyóról fut a telepítő utolsó pár lépése, amikor bekéri az adatokat.
-
World-Soft
senior tag
válasz
xcbiker #14900 üzenetére
Köszi.
Közben annyi történt, hogy utánna újra nem indult el a gép.
Találtam egy újjabb gyanús alkatrészt ami mintha csillogott volna még egy kicsit.
Most azt is szépen megtisztítottam.
LEKOPOGOM, de egyenlőre megy most a Windows....Ha tudnám, hogy pl UV-ban látszana a COLA, tuti vennék egy UV lámpát..... ;)
Zoli
-
World-Soft
senior tag
válasz
xcbiker #14898 üzenetére
Ez is úgy jött hozzám, hogy szétszedés, de épp mikor feladtam volna, akkor hirtelen bejelentkezett a bios. Akkor keztem el az egész kasznit és a lapot szisztematikussan áttakarítani.
Amúgy memóriákról van tapasztalatod? Hynix vagy Samsung az amit érdemessebb venni?
Vagy esetleg nincs jelentősége?.....
Zoli -
World-Soft
senior tag
válasz
xcbiker #14894 üzenetére
Most nem csinálttam semmit és sikerült elcsípnem a biost.
Be it tudtam mennni.
Mindent rendben lát, sőt van benne egy diagnostika/memtest, és most az le is futott...
Elötte ez egy colával megitatott gép volt amit sikerült visszahozni....
Idáig úgy nézett ki, hogy minden megy...
Lehet hogy még van valahol egy rejtett colafolt?
Vagy olyanra gondoltam, hogy lehet -e olyan, hogy bizonyos akuszint alatt/vagy aksi nélkül nem inul el, mert most csak annyi történt, hogy végigtapiztem az alaplapot újra, és rátettem az aksit is....
Zoli -
atesss
addikt
válasz
xcbiker #14369 üzenetére
Viszont a Core Duo és az első Core 2 Duo széria chipsetje azonos (945 / 940), tehát jó esélyel menni fog benne egy Core 2 Duo is.
Csak ezek az eredetileg Celeron M-es notebook-ok azért válogatósak, ha 940GML chipseted van, akkor jóesélyel csak 533 FSB-s procit fogad.
Mindamellet a BIOS-nak is támogatni kell az új procit, lehethogy azon bukik el a dolog.
Hogyan vennéd ezt a procit, itt az aprón ?
Mert akitől vennéd, valószinűleg ért ehhez.
Pár hónapja ki akartuk cserélni nővérem Lenovo N100-asában is a Celeron M 420-asat egy Core 2 Duo-ra (aztán végül lefújta nővérem...).
Pontos tipust nem tudok így hirtelen, ha tudnám, hogy kivel beszéltem erről privátban, akkor ott meglenne (nem töröltem ki őket).Nem tudtok egy módszert arra, hogy privát üzik közt hogyan lehetne keresni ?
MOD: inkább Findzs-nek szólt az üzenet nagyrészt...
-
sagesz93
addikt
válasz
xcbiker #14027 üzenetére
Ezaz, hogy nincs benne akksi.
Amúgy a biosban rámentem egy olyanra hogy Maximum Performance. És lehet ettől baszakszik. Visszaállítani meg nemtom mert addigra kifagy. Elvileg egy BIOS reset kéne, dehát én olyat nemtudokAz asztali géphez értek de a laptophoz nem.
Szóval még várom hogy akitől vettem, elküldje az akksit. Remélem megoldódik.
mazsó: elötte küldött videót, és akkor ment minden. Meg nálam is értelmesen ment 1 napig ,amig átnem állítottam a biost.....
És ha a töltő a rossz amivel bedugom a 220-ba?icerock77: elvileg a notikhoz más driver kell. Asszem.
Gugliba ezt találtam. -
válasz
xcbiker #12995 üzenetére
xbiker:
Igaz, most már a WD is folyadékcsapágyasan csinálja a merevlemezeit. Már csak a Seagate és a Hitachi gyárt görgőseket. (de lehet, hogy a Seagate is már áttért, úgyhogy maradt flex-hangúnak a Hitachi)roti:
Szerinetm a Hitachi, hangos, melegszik és inkább szerencséd volt, hogy nem szart be...
Nekem van egy jó pár fisi-fos Hitachi-m. (amit el is kell küldenem majd xbiker-nek!)
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
xcbiker #11027 üzenetére
...igazábol még itt se derült ki biztosra a gyártó...
-
_ak_
addikt
válasz
xcbiker #10993 üzenetére
Kaptam hozzá olyat is, de csak akkor szeretném használni, ha más megoldás nincs. Ha nagyon nagy akkor az iponba talán visszatudom cserélni egy kisebbre, de ahogy méregettem a mostani táskámat nagyjából, ilyesmi méretű tatyóra lenne szükségem, azok meg mind ilyen nagy laptop tartó résszel rendelkeznek.
-
kalman51
csendes tag
válasz
xcbiker #10976 üzenetére
xcbiker: köszi, nálad a pont!
leszedtem a memóriákat is takaró hátlapot, a ventillátort kicsavaroztam és felhajtottam. teljesen el volt tömődve porral a belső rács, ahol távozhatott volna a levegő. kipucoltam és most működik szépen. azért nem gondoltam erre a lehetőségre, mert amikor kívülről benéztem a ventiállátorhoz, a külső rács szép tiszta volt...
köszi a segítséget! -
gilmore38
csendes tag
válasz
xcbiker #10965 üzenetére
nem változott a helyzet..... a bios sipolás amugy ahogy olvastam, nem a videokarira utal?
"
1 hosszú+2 rövid. Probléma van a videokártyával. Ez a leggyakrabban előforduló hiba. Ebben az esetben ajánlatos kivenni a videokártyát a csatlakozójából, majd pedig visszahelyezni. Ellenőrizzük a monitor csatlakoztatását.
"???,pls help... fontos
-
válasz
xcbiker #10465 üzenetére
nec_ad-7590s - gyártói link; nec_ad-7590s
-
DocHoliday
csendes tag
válasz
xcbiker #10462 üzenetére
Köszi szépen! Azzal tisztában vagyok, hogy nem egyezik. A kérdés azért lényeges, mert egy hölgy ismerősömnek tönkrement a DVD írója, és megkért, hogy nézzek neki egyet, csak sajnos épp nem volt nálam ilyen gép, és sehol sem írták. Röviden ennyi.
Ja, és mégegyszer köszi!
-
-
-
orbano
félisten
válasz
xcbiker #9848 üzenetére
komolyan azt akarod mondani nekem, aki látott már tus alatt portalanított tápegységet, magam suvickoltam tus alatt tisztára egy zsír új X850XT-t (a memóriák alá befolyt a trutyi és emiatt hibázott buzi sokat a vidkari render közben) és pucerváltam le az alaplapomról és a vinyóm nyákjáról a fagyállós vizet, ami működés közben folyt rá (illetve egyszer pudingot), hogy egy kb 20 másodperces zuhany "szépen lassan" elkorodálja az érintkezéseket? mégis hogy?
ettől függetlenül ha nem bonyolult, lekapom a billentyűzetet, de ha sokat kell vele tökölni én tuti nem fogok
Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- bambano: Bambanő háza tája
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest