- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
-
ScrapUnit
aktív tag
válasz
spyduck #36881 üzenetére
Ha az eszközkezelőben ismeretlen eszközként szerepel, vagy felkiáltójeles, akkor próbáld meg a driver identifier programmal leszedni a drivert. Okos, kicsi program.
-
fazr
senior tag
-
válasz
spyduck #22336 üzenetére
Ha az eredeti windows letörölted akkor fujhatod a recovery részt mert nem lehet visszaállítani,mivel az eredeti win tartalmazta az indító opciókat.Ez gondolom HP gép mert csak ezeken van ilyen primitíven megoldva a recovery.Esetleg megpróbálhatod F8 és a javítást választani,elméletileg innét is el lehet érni a recoveryt
-
rizso
addikt
válasz
spyduck #22246 üzenetére
Ezt a 3/6 pixelt jó tudni, mert nekem az ügyfélszolgálatos csajszi azt mondta, hogy 8 pixeltől kezdenek vele valamit (mondtam, hogy Pavilion DV6-os modell)
Hát remélem, hogy ez nem olyan hiba volt, ami visszatér majd. Ment ez minden színben, csak éppen világosabb/erőteljesebb volt a többinél (mint ahogy írtam már, "mozivászon+lámpa"-effektus volt: olyan, mintha a vászon mögött egy lámpával világítanának egy ponton, és azon a ponton a néző látja rendesen az összes színt, csak éppen világosabb, nem pedig olyan, hogy a vászonra festenek egy fekete/piros...pöttyöt, és akkor az fix végig).
-
-
Lajkó
őstag
válasz
spyduck #19508 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Olvastam valahol anno, hogy az összegányolt csati miatt is tönkre mehet az akksi... Lehetséges ez?plejik: Nekem anno a x-fire csinált ilyet Fear Combatnál. Valami hülye update miatt lehúzta az fps-t. Kikapcsoltam az in-game funkciót, és megoldódott!
-
grex4
aktív tag
válasz
spyduck #16465 üzenetére
hello. volna egy kérdésem.
hpq 6715b. a hangszórói nem szólnak. működött faszán de hetek ota semmi. driver ujrainstall megvolt szoftveres birizgálás is, windows 7 az op, külső hangszoron van hang, mikor állitgattam a hangot h hátha aza gond valszeg még elállitgattam vmit mert magátol néha felvillan a mute led a notin. de ez azota van h birizgáltam. valakinek valami ötlete van-é? -
karakpecze21
senior tag
válasz
spyduck #16224 üzenetére
Szétszedtem, darabokra a gépet, és megtaláltam az elemet.
Teljesen szét kellett szednem, mert olyan helyen volt.
Alaplap ki stb.
Miután megkönnyebbűlve láttam hogy van elem, akkor vettem észre hogy van reset gomb is.
A gép alján egy tűhegynyi kis lyuk.
Ekkora marhát mint én, szétkaptam a gépet, azt nem is kellett volna.
Szabad szemmel alig vettem észre a reset nyílást.
Na ez van, az a lényeg, hogy megoldódott. -
karakpecze21
senior tag
válasz
spyduck #16222 üzenetére
Sajnos nem, nem értem mi lehet a baj.
Még az sem lehet , hogy elírtam a kódot, mert ugye 2x is be kell írni a rögzítésnél.
Próbáljam szétszedni, és ha van benne bios elem, akkor szerencsém lesz mint a pc-k nél?
Nincs ötletem.
Szerintem a hosszú "é" a bibi.
Nem tudod dos alatt mivel írja az "é"-t?
Lehet hogy nem az "é"-vel.Köszi, felteszem ott is, hátha valaki tud valamit segíteni.
-
benjoe1
aktív tag
-
-
válasz
spyduck #15234 üzenetére
á, ha szigorúan vesszük, akkor még 0%-ban sem vagyok, ahhoz is csak negatív irányból közelítek; tervezett kapacitás; 76960 mwh, kapacitás teljesen feltöltve; 77212 mwh
ha a kapacitás teljesen feltöltve már nem éri el majd el a tervezett kapacitást, akkor lendül csak át az akkumulátor az 1%-os elhasználódás irányába!
az asus notim 5 hónappal fiatalabb, mint az msi, és annak már most 3%-os elhasználódással bír az akkumulátora - szerencsére az akksi üzemidején ez nem látszik meg!3 hónap alatt 20%-ról 78%-ra nőtt az elhaználódottság - akkor ott valami zárlat vagy hasonló lesz... mennyi idős az akksi?
-
apuc
őstag
válasz
spyduck #15215 üzenetére
Ok,az rendben-de ezek a business-gépek nem olyan jók kiváltani az asztalit-ugye?
Mert nálunk mivel nincs másik ezen nézik a gyerekek a mesefilmeket,mi az esti xxx filmeket
,jó ha a hangja is jó mint ennek,nem árt ha gyos,ezen dolgozunk,stb-stb-így jó ha van egy jó vga,plusz nem árt ha bírja a strapát is..
A gép mint entertainment Pc noti ideális-csak nem szeretném ha a gariidő után a kukában landolna ugye-ezért vigyázunk is rá,de a napi 20 óra működés...ajaj,valamiről le kell mondani?
Csabee
K,majd figyelek a szerkesztésre!
És a sok ki-be rakosgatástól nem koszolódik a noti-aksi csatlakozás?
-
Csabee.
nagyúr
válasz
spyduck #15211 üzenetére
Én az akksit nem a melegedés miatt veszem ki, hanem hogy ne használódjon,ha huzamosabb ideig a hálózatról üzemeltetem!
apuc: Próbáld meg szerkeszteni a hozzászólásaidat
Ne írj egymás után 2-t !
Egyébként én menet közbe simán ki-be rakom az akksit mert semmi baja nem lesz. -
-
-
válasz
spyduck #12782 üzenetére
"Van-e a winchesterre vmilyen kihatása, h ha energiatakarékos vagy teljesítménycentrikus üzemmódban van a Vista?"
Csupán annyiban, hogy mennyi idő múlva kapcsolja ki az oprendszer, ha nem használod a gépet.
"Egyáltalán mik változnak a hardverek teljesítményében ha váltok-e két mód között?"
Ha bele mész a speciális beállításokba, akkor ki tudod böngészni. Ami a lényeg, hogy a proci órajelét itt változtatja, és ez van leginkább befolyással a teljesítményre.
A processzorod csinálja a csipogást. Bármilyen viccesen hangzik! Eladtam egy T5600-ast ami egy ACER 5315-ösben a gazdáját a sírba kergette. Végül az RMClock programmal kellett belőni olyan frekire a procit, hogy ne legyen zavaró.Basszus! Szívatsz? Most esett le, hogy pont ebben a problémában segítettél roti-nak!
-
válasz
spyduck #12724 üzenetére
AZ ACHI nem igényel perifériánkénti DMA-t, tehát a láncnak egy címzése van, ezért erőforrást takarít meg az ember. Asztali gépekben érezhetően gyorsabb, de a notebook merevlemezek a UDMA átvitelét sem érik el, tehát nincsen jelentősége.
Továbbá az ACHI támogatja SATA hot-plug funkciót, tehát ha van E-SATA a gépeden, akkor elengedhetetlen a megléte.
De ha nincsen és XP-vel nyomod, akkor felesleges nyűg intalláláskor az ACHI-vel xarakodni. -
válasz
spyduck #11884 üzenetére
Az SSD-kből két fajta van:
MLC-s és SLC-s
Az MLC inkább háttértárolónak javasolt áruk kb: 600-1000,- Ft / GB
Az SLC oprendszernek való, áruk kb: 2000,- Ft / GB
Az MLC élettartama, kb a fele mint az SLC-ké.
De igazából, már ezek is kezdenek összemosódni, mert az MLC-s kialakítású SSD-kbe is SLC szervezésű flash IC-ket raknak. Az MLC és a SLC valami olyasmi mint a RAID-es szervezés a vinyókkal. -
válasz
spyduck #11878 üzenetére
Egy SSD meghajtó. Azok jó halkak!
Egyébként messze a Samsung-ok a leghalkabbak, mert azok folyadékcsapágyasok, és 5400-asok.
7200-as vinyót felejtsd el, viszonylag hangosak, melegszenek, és zabálják az áramot.Szerintem az összes driver ugyanaz. Ha mégis választani akarsz akkor a Home-ét mert, ha valami integrált szolgáltatás miatt valamit kispórolnak a Ultimate-es driverből, akkor a Home-osba kénytelenek beleintegrálni.
-
xedos
addikt
válasz
spyduck #11884 üzenetére
Miért ne mernél 320Gbyteost venni???
Én már "régóta" ilyet használok.SSD. 32Gbyteos felett eszméletlen drága...
Gyors, de nem mindenben, élettartama elvileg rosszabb mint egy winyóé -nincs vele még komoly tapasztalat. Nagyon meg kell választani melyiket veszed, mert óriási a szórás közöttük. -
xcbiker
addikt
válasz
spyduck #11884 üzenetére
hátrányát az asztali gépemben egyelőre nem tapasztaltam, de az SSD-ről olvashatsz az SSD Flash topicban.
Max annyi lehet a hátránya, hogy nem túl nagy kapacitásúak, de én mondjuk egy notit úgysem adatbankként használok. Valamint drágább mint a hdd.Előny: sokkal gyorsabb mint egy hdd és kussba van. Elvileg a fogyasztása is jobb.
Ha meg kell a sok hely akkor kell mellé venni egy nagyobb notebook hdd-t és betenni usb-s házba.
-
BPFeri
senior tag
válasz
spyduck #11822 üzenetére
Ultra DMA - eszközök sávszélessége
Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- TP-LINK routerek
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- OLCSÓ MONITOROK
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest