Aktív témák
-
válasz
iknight #19349 üzenetére
Hát elég meredek müködö gépbe wlan kártyát tenni,elöbb utóbb tönkre fog menni mindkettö
Az IBM gépek dedikált wifi kártyával mennek,ha a Biosz nem ismeri azt a fajta kártya ID-t akkor kiirja,hogy inkompatibilis a wifi.kártya
Eredeti IBM kártyát tegyél bele azzal nem lesz ilyen gond -
harley
őstag
válasz
iknight #10989 üzenetére
mi lehet benne a szar?
az akadozás vga driver csere után megszünt..
bár tegnap este megint kezdte, de most megint nem.
azt mondják, valami háttérben futó alkalmazás lehet a ludas esetleg....
a vga hőfok nem nagyon ingadozik, a procit én tettem bele, az 60 fok körül megy alapon.
játéknál felment akár 90 fokra is, bár azt nem értem, hogy ha befejeztem a játékot azonnal visszaesett vagy 20 fokot pár másodperc alatt...
ilyen gyorsan nem hülhet le.
egyébként még arra gondoltam, hogy a vistaval van valami.
sokszor csinál hülyeségeket..az xp stabilabb volt..
-
blueMerle
veterán
válasz
iknight #10955 üzenetére
Én is erre gyanakszom, mert az USB-s hangfalak ha jól tudom mint egyfajta kulso hangkártyaként is funkcionálnak, ugyanis az eszkozkezeloben is megjelenik mint Hangkártya-eszkoz. Azok mint írtam gondmentesen szólnak. Akkor gariztatunk
Node ez így megadja magát egyik pillanatról a másikra?
-
zocsi_
tag
válasz
iknight #10825 üzenetére
sziasztok!
járatlan vagyok a témában szóval ha nagy hülyeséget kérdek nézzétek el nekem.
rightmark progi segítségével látom hogy a proci 800MHz-en müxik.gondolom ha valami komolyat csinálok ez automatikusan emelkedik.
ugytom a program segítségével lehet állítani hány MHz-en mennyen a proci, viszont nemtudok angolul.
1. kérdés: van magyar változata a programnak?
2.:ha emelem az órajelet gyorsabb lesz tőle a gép?Kösz
-
válasz
iknight #10803 üzenetére
Igen azt mondták h az acer nem macerás laptop!
Hát nem tom haver baja (amúgy ez miatt bukott sok sok tízezret ugyanis csak dvd íróval vették vna meg a laptopját) nem enyém de engem zavarna h nem nagyon tudok variálni ha elavul! Arra el tom képzelni h asztali mellé irodai célokra, net, office, ilyenek!Véletlen nem tudjátok az atom laptopok mennyivel lassabbak a rendes társaiknál?
-
AXisBOLD
addikt
válasz
iknight #10764 üzenetére
helyes a kiigazítás, igazságod van!
csak hogy a gyártók-kereskedők a profitra mennnek és szarnak a vásárlókra...az a duma hogy értünk vannak(bárki mondja) csak vakítás. pédul a kereskedelmi csatornák nem azon agyalnak hogy a műsorok közé milyen reklámokat tegyenek be, hanem hogy a reklámok közti holt időt milyen fos műsorokkal szórják tele. na ez a filozófia jellemző ma mindenre(tisztelet a kivételnek).
de ez már nagyon off...befogom
üdv.
-
válasz
iknight #10746 üzenetére
a koszolódás attól függ, hogy milyen körülmények között használod a notit!
az egyik építőiprban dolgozó ismerősöm notija maximum 3 hónapot bí ki, a ventin és a kivezetőrács belső szélénél ennyi idő alatt jelentős mennyiségű por rakódik le.
én nem használom ilyen körülmények között a notijaimat, de azért 6 havonta ellenőrzöm, hogy mennyi szösz és por rakódott le benne.
megfelelő körülmények között akár 2 évig is kibírhatja tisztítás nélkül, de azért 2 év használat mellett már jelentkezhet néhány egységnyi emelkedés a rendszer hőmérsékletében. de mondom, többnyire a használt környezettől függ!
a notid esetében nem a bluetooth modul helye lehet a kérdéses foglalat?harley; konkrétan az ex 600 esetében még tűrhető a hátlap levehetősége/megbonthatósága - de a garis matricát lehagyhatták volna róla...
-
harley
őstag
válasz
iknight #10732 üzenetére
azt mondják, hogy a 8400 mxm1-es de a notimban mxm2-es foglalat van.
tehát az mxm2-es kártyákat el kell hogy bírja..teljesen tanácstalan vagyok, mert elég drága egy nagyobb vga és a notit sem szeretném kinyírni, de lehet az is, hogy feleslegesen aggodók csak.
hol vagy ki tudna erre valaki 100%-ot mondani?
-
válasz
iknight #10681 üzenetére
van külön core duo és pentium dual core proci, eltérő sorozat; előbbi 2 * 1024 kb l2 cache, utóbbi csak 2 * 512 kb, és a core duo széria egyike sem 64 bit képes, amíg a pentium dual core esetében van amelyik széria igen, és van amelyik nem támogatja a 64 bitet!
spyduck; lenne javítandó az általad linkelt listán...
-
válasz
iknight #10639 üzenetére
elvileg a rendszer automatikusan szabályozza, hogy egy arra alkalmas videókari mennyit vegyen el a rendszerből a saját memóriája mellé - vagy integrált videókari esetében összesen. ami ezt befolyásolhatja;
- ha a bios beállításában külön beállítási lehetőség van hozzá.
- a használt oprendszer milyensége (nagyon sok vga xp alatt kevesebbet képes lecsípni a rendszer memóriájából, mint vista alatt)
- a használt illesztő -
válasz
iknight #10635 üzenetére
sajnos a notik esetében több az alaplapra integrált sok apró kis memória, ezért van például az, hogy nekem az asus noti esetében a 32 bites oprendszer az integrált(!) vga ellenére is csak 3.12 gb memóriát kezel a 4 gb-ból!
AXisBOLD; nem nagyon tudsz rajta változtatni - hacsak nem szereled ki az optikai meghajtót! korábban említetted a boot dolgot is; hiába kapcsolod ki - ha tudod -, hogy azt ne vegye figyelembe a boot során, attól még ellenőrizni fogja, szóval a kattogó hang megmarad induláskor!
Morris; ha jelenleg sem dual módban mennek a memóriák, akkor pláne nincs jeletősége, hogy 1 + 2 gb vagy 2 * 2 gb memória kerül bele! viszont 2 * 2 gb nem sokkal drágább, de a videókarinak is jót tesz, ha többől vehet el - ami amúgy sem hiányzik sehonnan!
-
-
economist
tag
válasz
iknight #10436 üzenetére
Szia!
Jabra headsetem van, és usb-s bluetooth adapterem. A BlueSoeil alkalmazást adták hozzá, azzal simán tudom párosítani a headsetet, pedig mindkettő elég olcsó darab volt.Ezt követően amikor használom skype-ot vagy messengert, akkor a program beállításainál át kell állítani az alapértelmezett hangeszközt a hanglártyáról a bluetooth-ra, és már megy is. Szerintem ha te is megteszed ezt, akkor menni fog!
Üdv: Eco
U.i.: 10414 hsz-hez valaki nem tud választ küldeni? Nagyon megköszönném!
-
válasz
iknight #10543 üzenetére
ha szeretnéd, hogy mind a 4 gb memóriát kezelje a noti, akkor igen, 64 bites vista (vagy xp, de gondolom az felejtős) kell neked!
mióta kijött az sp1, azóta kiírja ugyan a 4 gb memóriát a 32 bites vista is, de attól még nem kezeli le mindet! az asztali windows oprendszerek 32 bites változatai csak 4 gb memóriát képesek összesen megcímezni - és ebben minden memória benne van; videókari és minden más esetleges memória. ha ezeket megcímezte a rendszer, utána jön a rendszer memóriája, de mivel az összes 4 gb címezhető területből már levonódott a vga és minden más esetleges memória, így általában csak 3 - 3.12 - 3.25 vagy max 3.5 gb címezhető memóriatartomány marad, amit a 4 gb rendszermemóriából még képes megcímezni az oprendszer. notik esetében még tetőzi a dolgot, hogy több apró különböző "dedikált" memória van az alaplapra integrálva - mint áltlában a pc alaplapok esetében -, tehát nem csak a dedikált vga fog levonódni a 4 gb rendszermemória megcímezhető összességéből. példának okáért az asus notimban 4 gb memória van, nem dedikált, hanem integrált a videókártyája - tehát elméletileg annak megcímzése benne lenne a 4 gb rendszermemóriában - mivel abból vonódik le a vga által igénybe vett memóriatartomány -, de a sok más eszköz memóriái miatt, mégis csak 3.12 gb-ot címez meg a 32 bites vista és xp - az összes 4 gb-ból! -
válasz
iknight #10541 üzenetére
a 2 gb memóriáról 4 gb-ra történő bővítés már valóban nem hoz olyan látványos gyorsulást, mint az 1 gb-ról 2 gb-ra történő - főként 32 bites vista alatt. (pláne mert ekkor a 4 gb-os korlát, és az esetleges dedikált memóriák miatt olyan, mintha 2 gb-ról csak 3 gb-ra bővítenénk - hiszen ~ 3 gb-ot kezel ilyenkor az oprendszer, a többi a levegőben lóg!)
-
válasz
iknight #10522 üzenetére
hidd el, egy core 2 duo procis noti esetében nem a proci a szűk keresztmetszet vista alatt, hanem az 1 gb memória!
t5450 és 2 gb memória párosítással gyors a vista, sőt az attól gyengébb tl-56 és 2 gb memória párosítással sem lassú!
a vista memóriára éhes, a proci és a vga másodlagos és harmadlagos tényező! -
hernan.c
tag
válasz
iknight #10526 üzenetére
Megnézetem és a 6735b típusra csak 1 év a garancia. (mint a renew gépekre)
A videókarira visszatérve Én is azon az oldalon szoktam informálódni csak Te a Mobility Radeon 9200 nézted a GeForce 9200M GS helyet és a kettő között van egy pici különbség.
Hát nem tudom mi legyen én is a Business kategóriás gépekről olvastam hogy azok az igazán megbízható gépek, de erről az új pavilonokról még nem sok mindenkinek van infója!
Végülis a 6735b-n is lehet HD filmeket nézni meg szerintem egy két régebbi játék is simán megy rajta és az szerintem (olvasottak alapján) jó pár évig egybe lesz, ami nem biztos a pavilonnál, ha esetleg itt valakinek van valami infója a HP Pavilion dv5-ról az kérem ne tartsa magában! -
hernan.c
tag
válasz
iknight #10513 üzenetére
Köszi a választ! Szerinted is akkor a pavilon lenne az ideálisabb választás ha nem csak netezni és filmet nézni szeretnék?! Csak itt sok helyen lehet olvasni hogy ha valaki megbízható Hp-t akar venni akkor ne pavilon-ok között keresse, (mondjuk a pavilon-hoz 2, a 6735b-hez 1 év gari jár) erről neked mi a véleményed?
Ja és esetleg valaki nem tudja hogy milyen tv tuner van benne MPEG4 vagy MPEG2-es? -
válasz
iknight #10515 üzenetére
a t5500 proci bőven elég vista alá (sőt attól gyengébb is), inkább az 1 gb memória kevés, utóbbi miatt kicsit lassú lehet - de a fent említett procival és 2 gb memória mellett már remekül fut!
#10517; pendrive esetében nem elég csak felmásolni a xp-t arra, úgy nem lesz alapban boot képes - külön azzá kell tenni!
Aktív témák
- HP Zbook Studio G7 i7 10850H / 32GB / 512GB / 3840x2160 felbontás!!!
- 2022 MacBook Air 13" / M2 / 8GB RAM / 256GB SSD ezüst magyar bill.
- Makulátlan Állapotú Acer Predator Helios Neo 16 Gamer Laptop 34hó garanciával
- Eladó egy kifogástalan állapotú MacBook Pro (Retina, 13 hüvelykes, 2015 eleje)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest