- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Dell asztali gépek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- LG LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
netmesterke
aktív tag
Sziasztok!
Következő lenne a kérdésem;
Egy MSI VR610X (AMD TK 55,2GB,250GB,X1250) notiba szerintetek érdemes procit cserélni? A ram és a hdd bőven elég, viszont elég lassúcska frissen telepítve is a masina, viszont nem tudom milyen procit rakhatnék bele,amit a hűtés is elbír? Van ezek közt hőtermelésben különbség?
Előre is köszönöm! -
netmesterke
aktív tag
válasz
attila199207 #21061 üzenetére
Próbáld meg hogy kiveszed az aksit és hagyod kicsit, hátha. Ha akkor sem jó, nézd meg hogy ha rákötsz egy monitort akkor ad-e képet. Lehet a szaladkábel a hibás!
Más; én is a fórumozók segítségét szeretném kérni:
A gépen a TV kari progijával adódott gondom. Van egy kezelőfelület, és maga a TV ablak. A tv ablakot érem el csak, a kezelőfelületet nemWin7em van, és a Winbill+Tab-ot használva begörgetem a listából azt a kezelő felületet, és akkor látom felugrik a pi..ába, úgy hogy le se tudom hozni. Kínomban már újra telepítettem, de megint ilyen....
Mit csináljak?
HELP!!! -
netmesterke
aktív tag
válasz
Jarod1 #19203 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy feladatkezelő nem feltétlen mutat valós értéket! Érdekesség képpen, 3 progi zabált sok ramot nálam; egyik a Nero (dvd kép íráskok a Feladatkezelő szerint evett kb 80-100MB ramot), utorrent (30-50 MB), Firefox (200-500 MB), de érdekes mód mikor ezek mentek (külön-külön és semmi más nem lett elindítva) akkor a 2 GB memóriából alig volt szabad, 1-200 Mb, sőt a torrent volt hogy megette mind. Pedig eszközkezelőben pár tíz rarmot ettek...bezártam őket, láss csodát, Ram használat 1800-ról vissza esett 350-400 ra (ekkor még Vista HP volt)...szerinted?
-
netmesterke
aktív tag
Mert hogy? Bocsesz, reggel van, nem értem
Egyébként úgy tűnik hogy sikerült megoldanom. De totál véletlen volt! Mikor megpróbáltam bekapcsolni, elkezdtem az ágyon mozgolódni, a gép addig a kezemben volt, és megbillent, kb 45 fokos szögben oldalra...és simán idult...na mondom ezt ki kell próbálni még párszor...és amikor billentve volt, akkor indult..Na mondom lehet h a Ram a ludas...nem tűnt fel hogy mozogna, de át tettem a másik slotba...Nem akarom elkiabálni, de utána kb 15 reset volt, meg kb 5 leállítás-indítás, és megy...
Comment? -
netmesterke
aktív tag
Sziasztok!
Nagy bajban vagyok! Van egy FSC Pa 3553-as notim. Bekapcsoltam ma reggel, de nem kapcsolt be az LCD, a gép mint ha elindult volna, de talán mégsem, mert a Win hangját sem hallottam hogy bejött vna....egyszer-egyszer előfordult már (talán 3-4 alkalommal 1 hónap alatt, most 3 szor egymás után....).
Most mitévő legyek? Mi a baja? LCD kontakt hiba, vagy alaplapi lessz a gond? Mert ha alaplapi akkor az elég drága lesz
Itonia garanciával van vmi tapasztalat? Euronicsban azt vettem a géphet (3 évet), szal az még elméletileg van rá. De ha nem muszály nem viszem szervízbe.
Van olyan progi ami leteszteli a gépet? Multkor a kijelző közepén (kb olyan mint ha vmi 640x480-as képben jött vna be) vmi blue screen-el indult újra a gép...no comment...
3 fsc gépem volt, 2 ebből problémás...
Nálam ez már kiverte a biztosítékot.
Soha az életben többet semmit ami Fujitsu vagy Siemens -
netmesterke
aktív tag
válasz
Boxi88 #18319 üzenetére
Nem tudom miért van ez, új kora óta ilyen, ki volt már takarítva! Everest 3.5 ill 5.4, valamint NHC 2.0 mérte...ezenkívül a gép saját maga is kiirja hogy vészleállítás és 60 tól elkezd vissza számolni...
nhc szerint az egyik mag melegszik csak fel, a másik marad 50 fokos... -
netmesterke
aktív tag
Sziasztok!
Amilo Pa3553-asom van, egy problémám van vele: hogy ha a silent gombot megnyomom a proc 98 celsiusra ugrik....no comment. ötlet? -
netmesterke
aktív tag
Üdv!
Nem rég irtam egy érdekes hibajelenségről:
(A gép egy FSC Pa 3553) változó időközönként a billentyűzet java része és a touchpad egyszerűen kikapcsol, tehát hiába nyomkodom semmi....nem mozog a kurzor meg nem ir a bill....néhány bill működik csupán (fn+f6 meg még egy két f-es bill fenn)....ha dugtam hozzá régcsálót az működött....ha letettem készenlétibe meg felébresztettem, akkor megjavult...
no comment mondom.
De! Rájöttem mi okozhatta a bajt. Mégpedig a coolpad! Nincs hozzá dugva és semmi baja....
Eddigi pár hónap alatt nem volt pedig baja. És nem egy gagyi darab (Cooler Master-Notepal).
Érti ezt valaki? -
netmesterke
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. A gépem egy Pa 3553-as notesz, bő egy éves. Azt csinálja mostanában, hogy néha 1, néha 2 vagy több óra használat után a billentyűzet nem reagál. Ill nem is mindig jön elő! Tegnap pl előjött ez a hiba, de pl az Fn+f3 kombináció, meg az Fn+f6 működött....de a betűk, winbill nem...touchpad úgyszintén nem működik ilyenkor, viszont ha hozzá dugok egy rágcsálót, az műkszik....no comment...
Másik probléma: ha a silent gombot megnyomom azonnal lassítja ugyan a ventit, viszont a proci hőmérséklet felugrik 98 celsiusra...ki is irja a gép nemsokára hogy vészleállás, és számol vissza 60-ról....
Ötletem sincs, más FSC gépemen jól működött a silent mode. -
netmesterke
aktív tag
Sziasztok!
A következő gondom van: Amilo Pa3553-as gépemen van ugye ez a silent mode gomb.....az tudom mire való, de használhatatlan, mert ha megnyomom a proc azonnal 98 fokos lessz....ez azért gáz....mi az oka??? -
netmesterke
aktív tag
-
netmesterke
aktív tag
Hali!
A noteszomban jelenleg 2 GB Ram van (1x2048 MB-DDR II 800 Mhz - 128 bit).
Windows 7-et használok. Szerintetek várható-e gyorsulás 512MB/1024MB/2048MB ram hozzáadásától? Azt hogy tudom megcsinálni hogy Dual Chanel is menjen?
Előre is köszi! -
netmesterke
aktív tag
Sziasztok!
A következő a problémám:
Amilo Pa 3553-as noteszgépünk van, és ha játék megy akkor nagyon meleg lessz. Normál netezés mellett 43-45 fok a proci. Elindítottam a Sims3-mat, mikor letettem tálcára látom hogy 65 fokos a proci....mondom oké, ez nem vészes....30 perc játék után sípol a gép hogy 98 fokos....no comment....miért 30 perc után???? Mikor szétkaptam 1 hónapja és kitakarítottam+pasztáztam akkor nem volt ilyen gond. Ennyi idő alatt tele ment porral? Pesten hol vegyek hozzá csavarhúzót? Újpest-Lurdy közt ingázok!
Előre is köszönöm! -
netmesterke
aktív tag
válasz
Csabee. #13955 üzenetére
Szia!
Megvettem a coolpadot, ilyet vettem:
http://www.aqua.hu/cooler-master-notepal-notebook-huto-fekete-r9-nbc-bwdk-gp-66198.html
Hűteni hűt, ha nincs hajtva akkor 47 fokra ment le a hdd a 60 fokról. Most DVD írás és torrent mellett most 54 fok. A proci az most 50-75 közt ugrál....végül is nem rossz... -
netmesterke
aktív tag
Igen, én is gondoltam már rá, majd ki kell választani. Nem akarok annyira sokat költeni rá, lévén most lettem munkanélküli
Csabee. :
Hiába rakok alá valamit, 1-2 cm-es megemelés hatására 1 vagy 2 fok minuszba...de 60-70 fokos hdd hőmérséklet az irtó sok! 40-45 lehet max!!!! -
netmesterke
aktív tag
Sziasztok!
Van egy FSC Pa 3553-as gépünk. Az a problémám hogy a vinyó nagyon meleg benne. Alapból 53-55 fokra áll be, de ha pl 1 megával megy a letöltés egy fél órát-órát akkor 60 fokra is felmegy....Sőt, múltkor kipróbáltam a NFS Undercovert, és mikor kiléptem belőle akkor 68 fok volt a vinyó....ez durva! Vegyek alá coolpadot? Milyet? Vagy mi a megoldás???? -
netmesterke
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérem, mert már az őrületbe kerget ez a gép!!! Egy Amilo Pa 3553-ról van szó. Nem lehet a monitor fényerejét állítani!!! Fn+F8/9-el lehetne, meg is jelenik a monitoron a jele, de egy tapottat se mozdul. Ebbe nem vagyok hajlandó beletörődni. Leszedtem már a catalystot is, hátha az, de nem segített. Az energia gazdálkodást (Vista van rajta-Home Premium) is átnyálaztam de semmi.....
HELP please!!! -
netmesterke
aktív tag
Sziasztok!
Szomorú dolog történt ma velem. FS Amilom a nagy kavarodásban fennhagytam a vonaton. Fél óra múlva már a kalaj nem találta....Egyelőre esélyem sincs h újat vegyek. Szerintetek valahogy visszanyomozható a notesz? Előre is köszi!
-
netmesterke
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon OFF leszek most, de SOS segítség kell! Budapesten jó helyen kell egy kis lakást találnom mihamarabb! Ha valaki tud ilyet priviben írjon legyen szíves! A mostani tulaj úgy néz ki elég durva emelést tervez (szomszéd lakás jóval kisebb mint enyém, ott 50-ről 60-ra, akkor enyém 70 helyett sztem lenne vagy 85-90), ezt nem bírom kifizetni. Most 70.000 ft-ot fizetek, a rezsi benne van. Ha 70 körül tudtok fix rezsivel akkor segítsetek!
Előre is köszönöm!
netmesterke -
netmesterke
aktív tag
Hy!
Következő lenne a kérdésem:
Mi az a heurisztikus vírus, ugyanis ezt találta a Nortonom.
Előre is thx!!!! -
netmesterke
aktív tag
Sziasztok!
Az FSC 3000-es szériája szerintetek milyen? Vannak vele gondok? Konkrétan a Pi 3540-re gondolok. Egy 3553-as volt a kezemben, annak egyetlen hibája hogy melegszik a vinyó. Ilyen a 3540 is? Nem rossz a 3540, kiegészítve még egy plussz giga rammal nagyon jó lehet sztem! -
netmesterke
aktív tag
Sziasztok!
A következő a problem: az új gép (Amilo Pa 3553) fura hibákat produkál. Viszonylag szűz (1 hetes és néhány programos) korában állandóan megfagy. Mi lehet a hiba? Instabil a gép, de sztem nem hardveres a gond (vagy lehet az is?). Nem értem. Barátnőm gépe, nem sok mindenre van használva, koliban egész nap utorent, meg filmnézés.....Anno az enyém sokkal komolyabban kapta az ívet, mégsem volt gyíkja. Volt hogy 80-90 órát ment (vagy többet), és 10 perc kikapcs után ugyanannyit megint, közbe 4-5 megával töltöttem le és fel, videót kódoltam közben, és ment a winamp is..... Szal ahhoz képest ez alig van használva...és mégis fagy. Egy oldallal visszább linkeltem képet a hibajelenségről is, nem tudom mi okozta. Fura a gép...Meg a Vista is. Businnes van rajta (a campusba lett igényelve, de még nem jött meg, így a 30 naptól számol vissza), de nem jó. Instabil szar.
Valami ötlet? -
netmesterke
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám! Barátnőm notesze mostanában fura dolgokat produkál. Éjjel ment az utorrent, és reggelre totál KO volt a gép. Valahogy így nézett ki:
http://kepfeltoltes.hu/view/081113/10962892421_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
"Ran out of memory"-> nincs elég ram neki?? 2GB ram van a gépben, utorrenten kívül semmi egyéb nem ment rajta (Vista Businnes SP1 -by campus license), Nem értem mi van. Ja, meg tök fehér volt előtte egy percig a monitor....miután ezeket leokéztam jött egy másik hiba is:
http://kepfeltoltes.hu/view/081113/4240823852_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A gép (Amilo Pa 3553) kb 2 hónapos, szal nem régi a win sem. Lehet az utorrent sz@r?
Nekem semmi ötletem sincs, ilyennel nem találkoztam még.....
HELP ME!
Előre is köszönjük! -
netmesterke
aktív tag
válasz
Gaaabeeesz #9711 üzenetére
Hali!
Délután dobok neked linket ha hazaértem! Barátnőmnek is ugyanilyen van, neki én raktam fel mindent. Majd elküldök mindent! -
netmesterke
aktív tag
Szia!
Hát ma már kiborult a bili...Ma lemerítettem az aksiját a Pavilionnak, és nem tölti fel a töltője...11%-on megállt, innen nem megy feljebb 1 órája! Se le, se fel. A Mozilla Firefox fut 4 ablakkal és 65 fok a processzor.....Nem akarom szervízbe vinni, nekem az túl sokáig tart. Hamar-hamar típusú ember vagyokHolnap bemek az üzletbe dolgozni, rem.sikerül elintézni egy cserét. Egy FSC Amilo Pa3553-ra cseréltetem ki. Tudom, az FuSi, de a P szériát jónak tartom....rem az is. Az majdnem 40 ezerrel olcsóbb, kifut egy Vistát is. Nem akarom elhinni hogy ilyen szerencsétlen vagyok.....
-
netmesterke
aktív tag
Szia!
Bocs h ha sértő voltam, nem akartam általánosítani! Csak 3 különböző szervízzel volt dolgom, de egyik se volt teljesen korrekt! Nem tudom, lehet hogy túlreagáltam a dolgot, most úgy néz ki hogy a sebességgel minden okés, alapban 50-60 a proc, normál használat mellett 55-65 fokos a proci. Lehet ez is sok, de nem vészes... -
netmesterke
aktív tag
Nemtudom, mert szinte csak a gyári cucmók vannak rajta. Ennek ellenére úgy indul a Pista, hogy 80 folyamat és 8-900 ramot kajál...kicsit sokallom. Lehet hogy az fogja vissza hogy sok sz@rt ráraktak és automatán indul? Nemtudom....És csak recovery meghajtóm van. Ha van egy netről lekapott vistám, ami nem sp1-es, az elfogadja a HP gép alján lévő kódot?
-
netmesterke
aktív tag
Oks, de mik azok amik lebuktatnak a szervízzel szemben? Mennyire nehéz szétkapni. Valószínűnek tartom hogy ugyanabba a hibába estek a HP-nál, mint az FSC-nél; magyarán nincs benne paszta.
A másik, hogy elég lassú. Nemtudom hogy ez normális-e, de nem hiszem hogy az én gépem (CD 2GHz, 2GB Ram) ennyivel gyorsabb lett, annál is inkább, mivel a Vista pontozása alapján csak a proci (4,7-4,7) az ami pariban van a Hp-val. A többi, pl a memó (hp:5,5 - fusi:4,2) vinyó (hp:5,2 - fusi:4,8) tekintetében lemaradok a HP-től, de mégis lassú. A proc 60-70 fokon megy....És miért van az hogy energiasémát tök mindegy hová allítom, ugyanúgy nhz szerint maxon megy a proc!
-
netmesterke
aktív tag
Nézelődtem én, de mivel részletre vettem, be voltak határolva a lehetőségeim. Mivel az üzletben, ahol vettem dolgozói hitelem van, így nem 40% a THM mint általában, hanem ennek töredéke... De a HP-ről az volt a véleményem hogy egy jó márka....
Szedett már szét vki Paviliont? -
netmesterke
aktív tag
A HP-val beszéltem. Nem tűnt egyértelműnek, hogy mikor ugrik a gari. Nem akarom azt se kockáztatni, nemtom mi lenne a jó. Ajándékba vettem a gépet, de már megbántam. Lehet a Pavilion helyett Az Amilo Pa3553 lett volna a jobb választás, 37k-val olcsóbb lett volna....csak féltem a FuSi-tól....erre tessék. Lassú és melegszik. Ha a csavaron nem látszik meg hogy szét volt kapva a gép, akkor a pasztázáson észreveszik h szétkaptam?
-
netmesterke
aktív tag
Sziasztok! Olyan gondom van, hogy vettem egy HP Pavilion dv5 1020eh noteszt. Egy baja van, melegszik (60-80 fok) és lassúcska (Core Duo 2GHz -hez képest). Nem akarok a szervízzel kínlódni, nagyon megjártam a FuSi gépemmel, kerülöm őket ahogy csak lehet. Bonyolult szétszedni egy Paviliont? Pasztát akarok bele tenni.
http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=13477
ez a paszta szerintetek jó? -
netmesterke
aktív tag
Azt tudom hogy az Intelnél Speed Step a neve. AMD-nél nemtom mi, de nekem fura így a gép. Az AMD oldaláról leszedtem egy progit, ami szerint viszont 950 MHz-re is viszaáll a proci (érdekes mód az nhc szerint 1895 MHz-en áll, akkor most mi igaz??), és 64-72 fok között mászkál, ami baromi sok! Mi a baj?
-
netmesterke
aktív tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés; az AMD prociknál hogy lehet bekapcsolni a Speed Step-et (vagy nemtom mi a neve náluk). Most vettem egy HP Pavilion dv5 1020-eh gépet, de a benne lévő AMD X2 QL 60-as proci teljesen ismeretlen cucc számomra. BIOS-ban nem találtam ilyesmit. A gyárilag adott Vista HP van a gépen! Most viszont bármit teszek csak 1900 MHz-en hajlandó működni....Hiába van energiatakarékos módban, akkor is.....HELP -
netmesterke
aktív tag
A HP Pavilionokkal van tapasztalata valakinek?
-
netmesterke
aktív tag
Sziasztok!
Barátnőmnek nézegettem noteszt, eddig FS Pa 3553 meg Asus vmint Acerek voltak a jelöltek, de most úgy néz ki HP Pavilion lessz belőle (1,9GHz AMD X2 QL-60, 2048DDR II, 160GB Sata, HD3450, Vista Home Premium). Van vmi tapasztalat ezzel kapcsolatban? Elsőre masszív kis darabnak tűnik. A 2 év gari, a gyári Vista Home Premium nem rossz dolog (mondjuk az eSata meg a HDMI kimenet sem, de ez valszeg nála nem lessz kihasználva). A 32 bites Vista ki tudja használni a proci 64 bites mivoltából adódó előnyöket? Vagy így teljesen mindegy hogy 32 vagy 64 bites a proci? Van vkinek ilyen?
-
netmesterke
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg a gépemben (FS Amilo Li 1718) van "WDC WD1600BEVS-07RST0 ATA Device" nevezetű vinyó. Ez ugye 160 GB-os HDD, és azon gondolkodom hogy kicserélem egy 250 GB-osra. Viszont szeretném ha gyorsabb is lenne ha már ráköltöm a pénzem. Ezt néztem ki, mert nagyon jó árban van, viszont semmit nem tudok róla. Az 5400-asok közt lehet nagy különbség sebességben? Láttam olyan noteszt is amiben az élményindexnél 5,5 és 5,9 pontot kapott a gép...az enyém 4,8-at kapott. HELP ME please -
netmesterke
aktív tag
válasz
parandroid #7144 üzenetére
Ezt értjük. De mi van akkor ha pl egy Core 2 Duo T5xxx-et veszünk, ami 1,6 GHz-es, míg mondjuk a T2450-em az pl 2GHz....akkor a T2450 erősebb, nem? Főleg ha a T5xxx-ben is csak 2 MB az L2....igaz hogy a T2450 csak 32 bites...de én úgy tudom hogy nagy átlagban a 64 bitesek előnye kb 10 % (bár alkalmazásfüggő). Ezért van az hogy az 1,83GHz-es C2Duo kb ugyanazt tudja mint a 2GHz-es CD, nem?
-
netmesterke
aktív tag
-
netmesterke
aktív tag
-
netmesterke
aktív tag
válasz
LALA_kiraly #6575 üzenetére
http://tisztaszoftver.hu/index2479.html?akt_menu=251#milyen_term%C3%A9kek_vannak_campus_csomagban
Ezek szerint Businnes... -
netmesterke
aktív tag
válasz
Darth_Revan #6568 üzenetére
A campusos vista nem ugyanaz mint a sima oem?? Mert sztem igen, és akkor el kellene fogadnia a kódot....sztem legalábbis.
-
netmesterke
aktív tag
válasz
Darth_Revan #6566 üzenetére
A lemezemen az összes változat rajta van. Asszem 2,41GB
-
netmesterke
aktív tag
válasz
Darth_Revan #6562 üzenetére
Ez tuti? Akkor az én lemezemmel nem műkszik majd a campusos Vista??
-
netmesterke
aktív tag
Sziasztok!
A következő lenne a helyzet. Barátnőmék karácsonykor vásárolt gépén Windows XP van. Szeretne rá Vistát, és arra gondoltam hogy a Campusos Vistát felrakom neki ha már 7végén ugyis ráérek. De! Azt nem tudom hogy ez az XP elegendő frissítési alapnak? Másrészt még meg sem rendeltük a Vistát, ezért arra gondoltam hogy felrakok egy Vistát neki kód nélkül...30 napig lehet használni tudtommal legálisan....és arra is van mód hogy ezt a 30 napot kitoljuk 120 ra....és akkor ha megjön a Campusos Vista akkor meg majd beirjuk a kódot...ez szerintetek járható út? És akkor fontos Businnest felrakni? Mert én inkább Home Premiumot raknék fel...de a Campusban Businnes van... -
netmesterke
aktív tag
Lehet kompatibilis az amit leszedtél....én is sokat szívtam ezzel...úgy kellett felrakni hogy új hardver hozzáadás varázsló->aztán manuálisan megkerested a vga-t, meg a típust, és utána saját lemzt választod és megadod neki azt a helyet ahol a vga illesztőprogija le van töltve...csak így ment.
mod:
egyébként meg kb fél perc megtalálni a megfelelőt:
http://ati.amd.com/support/driver.html -
netmesterke
aktív tag
válasz
spyduck #6521 üzenetére
Inkább szétszeded, kifújod magad, teszel a proci meg a vga fölé egy pici pasztát és ennyi. Spórolsz egy csomót. Nekem általában 65 fokra állt be a procim, mikor szétszedtem akkor derült ki hogy a paszta a proci fölül hiányzott (a gép fél éves) a vga fölöt se nagyon volt....most pl 47 fokos....
-
netmesterke
aktív tag
Szerintetek a VGA driver érdemes mindig a legfrissebre cserélni? Észrevehető a különbség?
-
netmesterke
aktív tag
Hy!
Egy nagyon gyors segítéget kérnék. Egyik barátom gépét (Celeron M 1,4 GHz-256MB Ram-80GB ) most rakom újra. Xp megy el rá, de nem tudom milyen víruskeresőt rakjak rá. Én McAfee Virus Scan Plus-t használok, ez szép és jó, nem fogja a gépem, de nekem Core Duo-2GHz-es procim és 2GB ramom van. Nemtudom ez neki mennyire akasztana be.
Ha ez nem jó akkor mi menjen rá? Nodot nem akarok mert az sz@rt se ér sztem. -
netmesterke
aktív tag
Azt hogy lehet megtudni hogy hány cellás az aksi? Az enyém 3 vagy 6 cellás, de nem tom melyik. Egyszerűen nem tudok belenyugodni a 1,5 órás akuidőbe (Li1718)!
-
netmesterke
aktív tag
Milyen VGA-d van? Nekem 2GB ramom van, de mikor 256-ra van állítva az X200M-nek a memória mérete, akkor Win szerint 1,75 GB ramom van....ez ilyen bicaly. Ha kevesled a 2039 ramot akkor a VGA-ból kell levenni. Egyébként nem hiszem hogy csak 128 ramot vehet le magának, még a GMA900 is képes akár 192ramot megenni. A mai gépeknél általában 256-ot minimum le tud venni. De van ami 128 dedikált rammal rendelkezik, és 768-ra, sőt van ami 1280-ra bőviti a rendszer-memóriából magát!
-
netmesterke
aktív tag
És még egy kérdésem lenne. Az megoldható valahogy, hogy egy asztali számítógépet úgy használjak, hogy monitorként a laptop kijelzőjét használhassa? Mert van egy asztali gépem, de nincs hozzá monitor, viszont van laptopom, és inkább az asztalit használnám letöltésre....van vkinek ötlete?
-
netmesterke
aktív tag
Hy!
Azt honnan lehet tudni hogy az aksim hány cellás? Mert még mindig ott tartok hogy ez a 1,5 óra aksiidő marha kevés egy integrált VGA (X200M) és egy Core Duo proci mellett egy 4400-as aksiról....főleg hogy 7végén volt nálam egy Acer gép, ami ugyanekkorka aksiról Wifivel 2-2,5 órát bírta Celeron procival és GMA 950 -nel......HELP! -
netmesterke
aktív tag
Lenne egy kérdésem! A gépem elég melegecske mostanság, s arra gondoltam hogy szétkapom és kitakarítom, valamint egy kis pasztát is dobok rá. A gond csak annyi, hogy pasztát még nem raktam rá (szétszedve már volt egyszer). Nem akarom elbaltázni, hová lehet rakni pasztát? Azon a réz hűtőn mindössze egy helyen van egy kb 1 ft-os méretben. Lehet abból baj ha olyan helyre rakok, (és sokat) ahová nem kellene?
Előre is köszönöm! -
netmesterke
aktív tag
válasz
spyduck #6230 üzenetére
Hát én azt figyelgettem hogy ha lecsukom a kijelzőt pár percre, és utána felhajtom akkor pl a fogyi 22-23 W, de gyorsan beáll 25-27-re, attól függ mi megy. 3-5 W körül eszik sztem, esetleg kicsit többet. Előzö gépemben is fényes kijelző volt....érthetetlenül sz@r az akism...
-
netmesterke
aktív tag
válasz
netmesterke #6185 üzenetére
(#6185) Erre valaki?
-
netmesterke
aktív tag
válasz
(Darkwood) #6160 üzenetére
Ez király beszólás volt!
Lenne egy kérdésem: Az ATI chipset (RC 410) tényleg ennyire sokat fogyaszt vagy én kúrtam el (bocs) vmit? A Core Procik állítólag nagyon takarékosak, ehhez képest Apu Celeron M-es gépe a 2200-as aksiról félórával tovább bírja mint az én Core Duo procis gépem a 4400-as aksiról.
/Övé Celeron M360, 60GB HDD, 512 DDR, meg vmi 64 megás integrált cucc, talán extreme graphics 2. enyém Core Duo T2450, 160GB HDD, 2048 MB DDR2, X200, és még annyi hogy az övé 14"-es régi, enyém 15,4"-es fényes lcd-vel van felszerelve/
Régi gépem (Amilo M1450 G) is ilyen aksival volt ellátva de ment 3-3,5 órát...
Haver Pa1510-es Amilo gépének is kb ilyen chipsetje van, csak az ugye AMD-s gép, de neki a 4000-es aksiról elmegy a gépe 2,5-3 órát....nekem meg 1,5-et!!!!!
HELP -
netmesterke
aktív tag
Hy!
A Speed Fan nevű program működik valakinek rendesen? Nekem abszolute de nem ismeri a gépemet (Amilo Li1718). Vagy van más progi amivel a venti sebességet lehet szabályozni? Arra gondolok itt, hogy szeretném ha jobban tekerne a hűtés, feleslegesen nagyon csöndes, mikor a gép néha szinte szó szerint izzad -
netmesterke
aktív tag
válasz
Boxer001 #5840 üzenetére
Nekem sokkal melegebb is szokott lennni. Ha a Vistá van és csak netezel, akkor javaslom az energiatakarékos üzemmódot. Én is abba rakom, ha nem csinálok semmi komolyabbat. Így a procim (Core Duo T2450) 37-38 fokra is lemegy, de max 45-50 fokos. Viszont kiegyensúlyozottban 55-60 általában. Anno a Dothanos procim (M735) is 55-60 fokon járt XP alatt, ha nem volt hajtva akkor sem ment le 50 fok alá.
-
netmesterke
aktív tag
válasz
netmesterke #5824 üzenetére
Illetve volt M780 is, az volt 2,26 GHz....csak közben kicsúsztam a modból
-
netmesterke
aktív tag
válasz
KillHates #5820 üzenetére
Volt M760 is nem? Az 2,16 GHz-es. És az hogy az egyik legcombosabb proci....egy 1,6-os Core azért már elkalapálja...jó, vannak tesztek ahol az órajel miatt nem, de általánosságban a 2 magosak erősebbek...nem is kevéssel. Én egy Pentium M735A (2GHz-2MB-400MHz) ról váltottam CoreDuo T2450 (2GHz-2MB-533MHz)-re...van különbség.
Más: Van olyan progi amivel meg lehet jobban hajtani a ventiket?
Aktív témák
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Elden Ring
- Gmail
- További aktív témák...
- HP Zbook Studio G7 i7 10850H / 32GB / 512GB / 3840x2160 felbontás!!!
- 2022 MacBook Air 13" / M2 / 8GB RAM / 256GB SSD ezüst magyar bill.
- Makulátlan Állapotú Acer Predator Helios Neo 16 Gamer Laptop 34hó garanciával
- Eladó egy kifogástalan állapotú MacBook Pro (Retina, 13 hüvelykes, 2015 eleje)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest