- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
Aktív témák
-
Magnum_
nagyúr
sziasztok! azt szeretném megkérdezni, ha 14,1"-os notim van, és second skin-t szeretnék hozzá, de csak 14"-os tok van, bele fog férni? nem fogja összekarcolni? mit javasoltok?
-
Geza26
senior tag
Hello!
Ajánlottak egy laptopot! A következőket tudom róla: IBM, Pentium III 1,13 Ghz, 768 MB memória, S3 VGA, akkumulátor rossz. Mennyit ér egy ilyesmi laptop?
Köszönöm!
-
-
válasz
Krissz22 #8988 üzenetére
Hello
AD-HOC módban ha a kártyád támogatja akkor igen lehet
Ha intel kártyád van akkor a beállításoknál adj hozzá egy profilt és ott válaszd az eszköz eszköz kapcsolatot és akkor müködik,de mint modtam minkét kártyának kell ezt a módot támogatni
Az intel wi fi kártyák ezt támogatják -
FerNandor
őstag
Na sikerült, már megy a webcam, visszaállítottam a gyári vistát, amúgy nem ezért, de most jó legalább.
-
Krissz22
senior tag
Sziasztok!
Két notebookot, melyek rendelkeznek beépített wlannal, azokat hálóba lehet kötni egymással router segítsége nélkül?
Előre is köszi!
-
Sátán44
addikt
Li 2727-en a wlant szeretném bekapcsolni,próbáltam az FN+F1-et de sajnos nem reagál rá.Természetesen fel van telepítve és használatra kész.A wlan lednek jeleznie kellene, ha benyomom az FN+F1-et? Segítsetek pls! (XP rendszer)
-
BluEyes
őstag
-
FerNandor
őstag
hi!
a következő a probléma: a webcam nem ad képet. már leszedtem a gépről a drivert, felraktam, amit a toshiba oldaláról leszedtem, de így sem. DE ha rámegyek, h kép fényépezése, akkor megcsinálja a képet. ??? -
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy ha van nekem egy noti alaplapom, honnan tudom meg, hogy milyen procikat támogat?
Az alaplapról ennyit tudok:
Egy Acer Aspire 1642-es laptopé volt. Egy Intel Pentium M740-es proci volt benne.
Az alaplapon ezek az adatok vannak még:
Intel északi hídon:
FW82801FBM
L5401B65
SL7W6
az alaplapon begravírozva:
DA0ZL8MB6C6 REV Ca chip hátén: PC87541V-VPC
Köszi szépen előre is a degítséget!
-
Spidee
senior tag
Sziasztok!
Nehéz itthon memóriát bővíteni, cserélni egy notebookban?
Még nem csináltam ilyet, de van egy notebook, és abba kéne. -
válasz
Scalpel #8958 üzenetére
Ez a szürke folt foltok az Lcd öregedésének a jelei.A folyadékkristály panel mögött van egy egy fényvisszaverő lap(Diffuzor) amely arra hivatott,hogy az alul elhelyezett fénycső fényét elossza a képernyő teljes felületére.Ha ez elöregszik már nem lessz homogén tehát ahol a fényvisszaverő réteg picit gyengébb kevesebb fényt ad vissza és ez foltnak látszódik.
Gyakori egyébként új notiknál is,hogy foltos.Azt tudni kell,hogy a legszarabb kijezők kerülnek a notikba beépítésre,Szinte mindegyik TN Film paneles.
Javítani csak cserével lehetséges,persze van mód a kijelző szétszedésére és egy töröttböl kivett diffuzor lapot bele lehet rakni. -
OK
-
golyani
őstag
ha agép nem csinál semmit akkor mi használja a vinyót kvázi folyamatosan??? vista home premium van a gépen ami egy hp dv-1080eh.
-
marcipunk
tag
sziasztok!
egy érdekes esettörténetet tárnék elétek:
adott egy clevo 2800t laptop, amiben nem tudom működésre bírni a cd olvasót.
eredetileg volt benne egy samsung. azt nem látta a windows. aztán vettem egy egy másik slim olvasót, gondoltam majd az jó lesz. na ezt is b@szott látni.
jött a bios frissítés. az újat (egyébként philips) ezután sem látja. de csodák csodájára az eredeti samsungot meglátta!
az újabb csalódás ott ért, hogy látni ugyan látja, de sem olvasni nem tud róla, sem bootolni. pedig a lemez felpörög, olyan hangot ad, mintha olvasná.ötlet valakinek? dobjam ki a pics@ba? már ott tartok vele...
köszi előre is
privátban is szívesen várom az ötleteket
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Van valami rejtett menü a biosban, ahol állítani lehetne a vga által használt memória méretét? Egy Toshiba L30-ról lenne szó.
-
FerNandor
őstag
Hát én teljesen nem értem ezeket a dolgokat... felraktam a witchert: a videó az elején gyönyörű, de itt is esik szét a kép, nem gyengén. Mindent maximumra állított alapból a játék, max felbontás, 4x antialiasing stb. és elindult kb 11 fps-sel. miért rakja akkor alapból maxra?
Felraktam a sima unreal tournamentet is, a legelsőt és úgy be van lassulva hogy az nem igaz, mint egy lassított felvétel. miért?
nincs valakinek ötlete erre?, de legfőképpen a képszétesésre?
-
FerNandor
őstag
Köszi Kali
A pc-n nem oldotta meg semmi.
Elég idegesítő, h itt laptopon is ilyen.Van még egy dolog
felraktam a fraps-ot. gears of war minimum 15 max 63-on volt, átlag 41,4. (amúgy majdnem mindenhol 35 fölött van, egyedül, amikor az autóval kellett menni, akkor volt, h 21 körülire csökkent.) minden medium 800x600 és elvileg a directx10-et bekapcsoltam.
Na most azt nem értem, h miért van az, hogy amikor simán futok akkor miért akad be néha, de az fps nem csökken le, olyan 40-50 körül van ha csak futok. Amikor elvileg pcgurun néztem és játékövetelményeknél az írtja ki, hogy az ajánlott követelményen fut nálam.
lehet, hogy hülyéket kérdezek, ezért sorry, de nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz.
-
Spidee
senior tag
Sziasztok!
Ha veszek egy új HP noti-t, és ott helyben ahol veszem rakatok bele plusz ramot, akkor ugye nem veszik el az alap 2 év HP gari?
-
válasz
FerNandor #8960 üzenetére
ha a verziója azonos (?) akkor az okozhatja látszólagos néhány hónapos eltérést, hogy az egyik - a korábbi dátumú - a hivatalos gyártói illesztő, a későbbi pedig az, amit gyártói illesztő megjelenését követően a noti gyártója a notira szabott - az oprendszer ezt nem tudja, hiszen ő a gyári illesztő paramétereit olvassa ki.
-
bszotak
tag
Sziasztok, az alábbi problémában kérném a segítségeteket:
van egy ASUS laptop, felraktam rá az XP SP3-t, minden drivert, viszont a CD-ket/DVD-ket nem látja. Az eszközkezelőben látszik a meghajtó, a sajátgép -> kezelés résznél is felismeri a hardvert, még a lemez méretét is látja, de ha megnyitom intézőben, sajátgépben, akkor üresnek tűnik, 0 MB a méretes is, autorun nem jön be, lejátszani nem tudom.
Ezután újraraktam az XP-t (tehát a hardver működik), semmi nincs még azon kívül feltelepítve, a Windowsban viszont így már nem is látja az optikai meghajtót.Mi lehet a gond? Előre is köszönöm a segítséget.
-
FerNandor
őstag
Befrissítettem a vga drivert, de, ahogy itt is látszik [link] maradt a gyári 2008. januári dátum.
ezután leszedtem az ati cuccokat, majd felraktam ismét azt, amit toshiba oldaláról leszedtem és ugyanígy van még mindig...
amit felraktam az április 23-i. miért nem azt írja ki? -
Scalpel
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek még ötlete erre: [link]
Annak aki nem akarja elolvasni a fent linkelt hozzászólást:
Egy használt notit vennék, aminek a kijelzőjén van két kb. szimmemtrikus szürke folt. Ezek a foltok valahogy olyanok, mintha a kép mögött lennének. Mivel nem az enyém, nem tudom szétszedni, hogy kosz-e.További válaszokat előre is köszi!
-
FerNandor
őstag
Ja
végülis az a 8-as nálam S-betű a modelszámban, de gondolom, akkor mindegy.
[L]http://prohardver.hu/tema/azonnali_notebookos_kerdesek_oraja/hsz_8936-8936.html[/L]
erre amúgy van valami ötleted? lehet, hogy a driver megoldja?, de nem értem.. mert a pc-mnél is volt ilyen probléma.. a pcmben ati 9600-as kártya van.
-
Genji
őstag
Notit vásárolok ma laptop.hu-nál és engedik h megnézzem az esetleges pixelhibákat, de nincs op rendszer a masinán. Hogy tudnám ellenőtizni a képernyőt azon kívül h BIOSba benézek?
-
FerNandor
őstag
köszi, Toshiba honlapján atihoz nem találtam drivert.
A pontos típus Toshiba satellite A300-15A, vga: ati hd 3650 (512mb)Spidee: nem találok itt sem vga-hoz drivert
( amúgy én a magyart toshiba honlapot néztem, de ott sem találtam)
jah jól van... display driver, így már megvan
köszi a válaszokatjah kkor már még egy kérdés:
A model no.: a gép alján : PSAJ4E-00S00JHU
de a neten megSAJ4E-00800JHU ez számít valamit?
-
FerNandor
őstag
Hahó!
S.O.S. hogy kell vga drivert felrakni laptopra? ati oldalán a hd 3650-eshez nincs mobilityként csak sima radeonként.
-
Ishau
csendes tag
Hello mindenkinek!
Lenne egy problémám, van egy 2 éves notebookom (Acer Aspire 3004 LMI), volt benne alapból 256 MB(333MHz) DDR, vettem bele még kb 1 hónapos korában 512(333MHz), tökéletesen működik még most is. De ma vettem bele 1GB (400 MHz) DDR-t. Ha beleteszem a notiba a reakciója felpörög a venti, mint általában, világit a power led de ezen kivül semmi, még egy kurzor sem, ha mellé teszek egy régit ugysem, ha egyedül van ugysem megy(2 slot van).
Szóval a memória lehet rossz, vagy esetleg a 400 MHz el lenne gondja, tudomásom szerint ha nem tudna kezelni 400 MHz et, kezelné 333MHz-en, vagy ez nem igy van, ha tud vki segitsen, köszi. -
-
törölt tag
Még mindíg ez a noti, PLZ help
Szóval itt az értékelésnél olvastam, hogy csak az sp3 XP megy fel rá. Na most nekem sp2 vel is meg sp3 al is azt írja ki boot után, hogy nem talál telepített merevlemezes meghajtót. Adtak hozzá CD-t, de akkor meg nem bootol be, nem tudom hogy arról mit is kéne és hogyan feltennem. Feltéve ha ez a gond..... Valami ötlet ? Valahogy nem raknék rá Vistát... lánynak lesz a noti...
-
tucsok.
senior tag
Sziasztok
segítség kellene van egy hp nc6220-as notim és idle-ben 47-fok körüli értéket ír ki az everest, de ha 100% a proci használat, akkor eléri a 80fokot is. normális a 80 fok? ez a második telepített everest.
köszi a választ
-
Finwe
őstag
Hali!
Ezek az intel celeron, celeron m, pentium dual-core provik amik a notikban vannak ugye nem 64 bitesek?
Finwe
-
Bocia
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy 3 éves G-max N501 noti.
Eredetileg 40 gigás vinyóval - amivel elment kb. 2 évet
majd vinyócsere 120-as samsungra - amivel ismét elment 11,5 hónapot, majd derült égből KÉKHALÁL - különböző helyzetekben ezt megcsinálta vagy 10-15x, a vinyó szektorhibát mutatott, cserélték (gari előtt 2 héttel,).
De az új 120-as (nem szektorhibás) vinyóval ugyanezt csinálja, a 40-essel nem. Ugyanaz a rendszer van mindkettőn.
Miközben megpróbáltam rájönni, hogy mi okozza a jelenséget (pl. memtest, kül. programok futtatása, akksival, táppal stb), észleltem, hogy kizárólag akkor csinálja, ha be van kapcsolva a Wifi (tehát Offline nem és ha vezetékkel csatlakozom a netre, akkor sem) - de ezt is csak a 120-as vinyóval, a 40-essel nem.
Most akkor mi is van???Köszi az ötleteket!
-
Scalpel
senior tag
Sziasztok!
Egy használt notit szándékozom megvenni. Már csak egyetlen dolog tart vissza, mégpedig, hogy a kijelzőn van két placsnyiszerű szürke folt, amely homogén háttérnél látszik, és nem képezi a kép/kijlező részét. Olyan mintha kosz került volna mögé. Oldalról nézve nem tűnt fel semmi. Állítólag évek óta ott van. Lehet, hogy csak kosz a felszínen, és tisztósprayjel lejönne, vagy mit lehetne vele tenni?
Köszi előre is!
-
FerNandor
őstag
Hali!
olyan kérdésem lenne, hogy az mitől van, hogy pl. játék videóban vagy magában a játékban, olyan dolog jelenkezik, hogy egy vagy 2 vonalban megtörik a kép és kicsit el is csúszik egymástól(vízszintes síkban) elsősorban, ha gyorsan mozog a kép. Ilyen a sima pc-men is volt/van.Lehet, hogy driver-probléma?
már az újdonsült laptopomról írok
, és arról is van szó. ATI HD3650-es kártya van benne + a pc-mben is ati kártya van...
-
Genji
őstag
Szerintem 5°C lehet az átlag, de típusonként eltérhet. Specifikációban biztos le van írva.
Még 2 dolog amire érdemes figyelni:
"A noteszgép nagymértékben különböző hőmérsékletű és/vagy páratartalmú környezeti viszonyok közötti mozgatásakor pára csapódhat le a noteszgépen vagy annak belsejében. A károsodás elkerülésének érdekében hagyjon rá elég időt, hogy a nedvesség elpárologjon, mielőtt noteszgépét bekapcsolná.
Alacsonyabb hőmérsékletű helyről melegebb környezetbe, illetve magasabb hőmérsékletű körülmények közül hűvösebb környezetbe való szállításkor hagyjon időt noteszgépének, hogy felvegye az új környezet hőmérsékletét, mielőtt bekapcsolná azt."
-
yanna
addikt
Nézzetek el nekem 1 hülye kérdést:
Mi az az alsó környezeti hőmérséklet ahol még lehet egy notit használni ???
-
Genji
őstag
Celeron-M 1.86 Ghz vs CoreDue 1.86 Ghz milyen/mekkora különbségek vannak teljesítményben, melegedésben, fogyasztásban?
-
evo87
őstag
Az aláírásomban levő gépre feltettem nhc-t, aminek működése közben a proci folyton max órajelen megy, 0% terheléssel. Ha nem megy az nhc, akkor meg visszaesik 800mhz-re is. Valamint ha a winxp-ben laptopra állítom, szintén visszavesz, de ha maximális telepre, akkor meg folyton maxon megy a proci.
Akkor ez most hogy van?
-
spyduck
nagyúr
Hali!
Lehet állítani a Trackpoint érzékenységét? -
ArrayOfLilly
aktív tag
-
idomtalan
csendes tag
válasz
spyduck #8909 üzenetére
Toshiba A300-15V: [link] itt vettem és ezt.
azt írták itt hogy mellékeltek plusz egy win XP telepítő DVD-Rom-ot amivel fel tudom rakni de akkor a "merevlemezen tárolt összes adat elvész, beleértve a windows vista rendszert, és annak biztonsági másolatát".
Ezért félek ettől, mert ha az elbaszódik vagy neadjaIsten Vistát akarom akkor mi a faszt csinálok?
Amúgy van rajta winfos Vista matrica (leis tépném legszívesebben)
Ui.: és köszi a 4Gb-os tájékóztatást, mert erre nem is gondoltam. -
spyduck
nagyúr
válasz
idomtalan #8907 üzenetére
Mivel 32bites oprendszered van nem fogod látni a 4 gigát. A 32bites oprendszer csak 4 giga ramot tud kezelni. Ebből 512- a VGA ami lefogja a mellette lévő másik 512-t, így csak 3 gigát fog látni neked a Vista és az XP is.
Milyen laptopod van?
Csak, h tudd ha olyan Vistátd van akkor legálisan használhatsz mellette XP-t is: [link]
Ha a gépeden ott van a matrica akkor legális a winfos. Hiába törlöd le v bármit csinálasz vele, telepítesz rá egy másikat (eredetit) felhívod a microsoftot, elmondod nekik mi a helyzet és regisztrálják neked. -
idomtalan
csendes tag
nahát, köszönöm a válaszokat.
akkor érdemesebb lenne windows XPre térnem vissza úgyérzem, vagy a laptopba kéne még belevennem 2 GBot hogy 4 legyen, mert úgy talán menni fog ezen másis a Vistán kivül. Ezzel csak még aza baj, hogy van ezen a gépen egy rejtett particíó, blabla gondolom tudjátok hogy nem telepítő DVDt adnak hanem a rejtett partícíon van a Vista telepítő lemez stb. Ezzel akkor az lenne hogy ha felrakom az XP-t és az elromlik (lássuk be ez gyakori) akkor még mindig tudom majd telepíteni a Vistát onnan vagy onnantól kezdve hogyan tovább? Vagy erre a laptopra hogy lehet XPt rakni? -
spyduck
nagyúr
válasz
idomtalan #8904 üzenetére
Vista okozza, alapból ennyi ramot eszik. A VGA pedig automatikusan veszi el a ramot csak akkor ha szüksége van rá. HD3650 pedig nem igényel 512mb-nál töb ramot, ez csak reklámfogás, h "1 GB-os VGA memória", semmire nem jó.
A HD3650 teljesítményének még lehet a 256 is elég volna. -
idomtalan
csendes tag
sziasztok.
lehet hülyeséget fogok kérdezni főleg mert ez gondolom minden notebooknál ígyvan, csak most vettem egy Toshiba A300-15V-t. 2000GB Ram van benne, a VGA ATI 3650 512MB (saját rammal). Az lenne a kérdésem hogy windows vista van a gépen (most láttam előszőr vistát szerencsére) és hogy alap helyzetben kb 700MBon van ha nem indítottam még el semmit a memória használata. Ha már megy az internet explorer 1GB használaton van kb. Ez azért érdekes mert eddig Windows XPvel alapból kb 200-300MBon volt a memória használat. Nah a kérdés az az hogy ezt a Vista okozza vagy azért mert a VGA elvesz a memóriából? (Elvileg valami HyperMemory funkcióval 1200MBos is lehet a VGA memóriája 2GB rendszermemória esetén).
Vélemény??? -
picidani
csendes tag
Ja .Az ecs-be n vékony procihűtő volt,amit nem találtam sehol.
-
törölt tag
Sziasztok. Vettem egy ilyen notit. Kérdésem, hogy az akksiját hogy töltsem elsőre ? Merítsem le teljesen és utána mennyit töltsem ? Vagy egyből töltsem ? És mennyit ?
Köszi
-
picidani
csendes tag
Sziasztok !
Van egy ECS celeron notim,amiben összetört a hűtőventillátor,akinek van ilyen v tudja hol lehet kapni segítsen,mert csak kihasználatlanul áll a gép.
Van egy intel 1.86/1m/533 centrino procim eladó,ha kell valakinek olcsón,vagy csere érd socket 478 p4 re 400 fsb-vel
dd.daniel@citromail.hu
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest