Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gubek-Einste

    Topikgazda

    válasz donald_boy #43665 üzenetére

    Az USB-s előnye, hogy könnyen elmozdítható így mindig optimális helyre lehet rakni, laptopban is használható, igény szerint csatlakoztatható le-fel. Hátránya, hogy beépített vagy kicsi külső antennával rendelkezik általában.
    A PCI-E-s előnye, hogy általában nagyobb antennával rendelkezik. Hátránya, hogy a gépház erősen árnyékolni tudja a jelet, már rendszer indításkor eldől, hogy lehet-e használni, csak asztali gépben használható. A gépház árnyékolást kivezetett antennával lehet megszüntetni.

    Ajánlott adapterek:
    USB-sből TP-Link 822N/8200ND, Asus USB-N13/N14.
    PCI-E csatlakozóval pedig TP-Link TL-WN881ND, Asus PCE-N15
    Ezek mind csak 2,4 GHz képesek így lehet is rajtuk antennát szabadon cserélni (már amelyik cserélhető antennás), antennából a TP-Link TL-ANT2405C vagy TL-ANT2408C lenne az ajánlott.

    USB-sekből Asus USB-N53/N66/AC53/AC55/AC56, TP-Link TL-WDN3200/4200/Archer T4U/UH
    PCI-E csatlakozóval pedig Asus PCE-N53/AC56U/AC66/AC68, TP-Link TL-WDN3800/4800/Archer T6E/T8E/T9E
    A dual band adapterekhez sajnos nem tudsz olyan könnyen hosszabitó kábelt kapni így meg kell barátkozni a gyári kiszereléssel.

    Mivel a nálad lévő HGW nem szimultán dual band vagy is egyszerre csak az egyik sávon tud működni így be kellene szerezned egy saját router-t amelyik tud egyszerre mindkét sávon dolgozni.

    #43667 jobbacsabba
    A router mindképpen csere érett, igénytől függően több minden is szóba jöhet, nézz be IDE, mielőtt kérdeznél olvasd el az összefoglalót.
    Miután meg van az új router, próba, hogy meddig és milyen sebesség lesz elérhető mert csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy milyen is lesz a helyzet.

    Mit jelent az 1/2/3 szám?

    #43668 Krogoth
    fel lehet-e ismertetni a lapikkal a nem elérhető eszközöket, azaz beírom, hogy wifi1 név és hozzá jelszó és ha körzeten belül lesz, akkor tud csatlakozni rá.
    Igen

    azt be lehet-e állítani, hogy mindig átkapcsoljon a legerősebb jelre?
    Egyedi megoldásokkal igen de ez függ az adott eszköztől is, általános megoldás nincsen.

    Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

Új hozzászólás Aktív témák