Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos1988
addikt
Milyen progival érdemes felvenni a gépen dolgokat? Fraps állítólag már nem az igazi és jó lenne vmi könnyen kezelhető ingyenes megoldás.
-
-
Zyelor
aktív tag
Sziasztok!
A minap vettem egy új számítógépet, Asus H97-Plus alaplappal, i7 4770-es procival. Szépen össze lett pakolva, bekapcsolom és nem megy a billentyűzet... Separa, végig próbálom az összes USB portot, sehol sem megy...
Lehúztam a tápról az SSD-t, hogy hátha csak az a baja, hogy be akarja force-olni a régi Windowst. Így eljutottam az UEFI-be. De ott sem reagált semmire az amúgy jó billentyűzet ( most kipróbáltam a laptopomon is, biztos ami biztos). Viszont az egér az működött. Régi billentyűzet elő: Azzal sem megy, normálisan, de a balra gombra pl. beír egy 7-est, a page down-ra egy 6-ost... Szóval nem úgy megy ahogy kéne neki....
Csináltam CMOS resetet és kivettem az alaplap elemét is, de sajnos a billentyűket továbbra sem érzékel
Ötletem sincs, hogy mi lehet a baj, nem szívesen gariztatnám rögvest a gépet, de persze, ha muszáj akkor muszáj... Még egy kis addícionális információ: A billentyűzetem USB-s, Genius. A furcsa még az, hogy a billentyűzet LEDje világít, szóval kap tápot, de a num lockot, caps lockot, hiába nyomogatom nem változik az állapot. Az UEFI amúgy megy, mutat mindent amit kell, csak épp a billentyűzet nem működik.
Így az elem kitét/betét óta a Please run setup, press F1 üzeneten sem jutok túl sajnos...
Van tippetek, hogy mi lehet a baj?
Köszi előre is
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #86187 üzenetére
Szia.Holnap kezdődik a 90 napos időszak.
-
Shingen
addikt
válasz
Intruder2k5 #86188 üzenetére
Értem.
Nem nem sípol.
Vmikor hosszú idő után bejön a win, de akkor tök lassú, máskor meg be sem jön, csak a fekete képernyő van.
Majd elviszem szervizbe bevizsgálásra olyan 3000 megúszom.
Aztán majd megmondják mi a baja. -
válasz
adika4444 #86191 üzenetére
Szia!
[Re:] Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
Itt akár hdsentinel topikgazda / fejlesztőtől kaphatsz választ, első kézből!
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
HDS egy USB-s külső rackben lévő Wester Digital hdd-re azt írja, hogy:
A lemez felületén található 1 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.ez a gyakorlatban a lemez hamarosan bekövetkező halálát mutatja? Vagy ezzel nem kell foglalkozni?
A kondició 99%-os. -
Dr V
őstag
Sziasztok!
Apám videó digitalizáló kábelt szeretne venni. Pontosan ilyet. Mi erről a véleményetek? Videó digitalizálás kimaradt az életemből, nincs tapasztalatom, h mit érdemes venni.
-
válasz
Shingen #86186 üzenetére
Szia!
Ezt így ennyi infó alapján nagyjából lehetetlen megmondani...
Ez lehet VGA hiba is, lehet memória hiba is, alaplap, bármi... Még hibás HDD is lefoghatja a gépet adott esetben. Esetleg ha van benne több darab RAM modul, azt ki tudjátok próbálni, egyet-egyet kivenni, ha kikerül belőle a hibás darab, akkor stabil lesz a gép. Optikai meghajtót is ki lehet húzni belőle próbára, de lapossal mást nem nagyon tudtok csinálni, mert feltételezem, még ha cserélhető is, nincs otthon másik belevaló VGA kártyátok pl.
Esetleg nem sípol olyankor, amikor nem indul el?
-
válasz
#85154688 #86183 üzenetére
Ha jól tudom jelenleg minden feltöltés 365 napot ad, kivéve az 1500Ft-os, az talán 3 hónapot. Amikor ez az időszak (talán rendelkezésre állási időszak a becsületes neve) lejár, akkor az egyenlegen esetlegesen megmaradt, le nem beszélt összeg elveszik, és a kártyával sem hívást kezdeményezni, sem fogadni nem lehet. Utóbbi esetén a hívó fél "átmenetileg kikapcsolva" üzenetet kap. Akkor az SMS-ed tanúsága szerint 90 napig lehet még feltölteni az egyenleget, de ha ez az időszak is lejár, akkor onnantól vége, mehet a kukába a SIM!
Csak kérdés, amit még mindig nem tudok pontosan, hogy nálad milyen időszak jár le holnap???
A feltöltéstől számított egy év, tehát holnaptól lesz elérhetetlen a telefon, vagy pedig már a 90 napos időszaknak lesz vége? Mert utóbbi esetben holnapután már nem tehetsz semmit!
-
Shingen
addikt
Hali!
Van egy laptop, ami hibája volt bekapcsolt felpörgött a hdd, meg a hűtő ventik de képernyő fekete volt sokáig, aztán vagy bejött a win, vagy maradt a fekete képernyő.
Tulajjal arra gyanakodtunk biztos koszos belülről és a hűtő venti nem a legjobb ezért túlmelegszik.
Billentyűzet sem működött megfelelően.
Megrendelte a hűtő ventit meg a bill.
Elvitte szervizbe kicserélték a bill+ hűtő ventit meg kipucolták a portól.
Aztán működött, most meg megint azt csinálja, bekapcsolod aztán vagy bejön a win vagy csak a fekete képernyő marad.Szerintetek mi lehet a gond?
köszi -
Hogen
tag
Sziasztok!
kaptam egy Dörr snapshot mini black 5.0 tipusú vadkamerát, csak le van kódolva .
Nincs meg hozzá a jelszó úgyhogy valahogy meg tudom kerülni ? Köszönöm -
genndy
addikt
válasz
#85154688 #86181 üzenetére
Ha lejár az a határidő is, akkor azt a számot/simet véglegesen kikapcsolják és nem lehet újra kérni, újra aktiválni, semmit vele. Tudom, mert pont T-nél nemrég volt egy ilyen esetem, az is feltöltős volt. Ez az sms új, akkor asszem nem volt semmi ilyen (csak hogy a legutolsó feltöltéstől számítva 1 évig jó, utána kuka ha addig nem tölt rá az ember).
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #86182 üzenetére
Jött egy SMS, hogy a lejárat után 90 napig aktiválható a SIM kártya de levonnak 300ft-ot amikor újraaktiválom.
-
-
törölt tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogyha egy sim kártya érvényességi ideje lejár mert nem volt már régóta feltöltve az egyenleg akkor mi az újraaktíválás menete?T-mobil os mobilról van szó és Dominó feltöltő kártyás a készülék.Holnap jár le az érvényességi idő, de én csak hétfőn tudnám feltölteni. Tehát pontosan mit kell tennem a lejárt sim kártyás telefonnal? Köszi....
-
Restart®
tag
Sziasztok!
Több kérdésem is lenne, segítséget szeretnék kérni. Szóval az Acer Aspire 5742 notimba az aksi meghalt. Így arra gondoltam, hogy az ebay-ről rendelek hozzá egy újat. Az első kérdésem rögtön ehhez kapcsolódik. Mennyire jó egy aksit pl. Kínából rendelni?
A mostani aksi 11.1 voltos. Viszont az ebay-en találtak 10.8-as csak (pedig minden más tulajdonságukban - kivéve a kapacitást - ugyanolyanok). Tényleg jól működne egy alacsonyabb voltos aksi a notimban? Valóban kompatibilis vele? Köszönöm a segítséget előre is! S elnézést, ha nagyon alap dologra kérdeznék ráSajna az akkumulátorokhoz kevéssé értek.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
forintuser #86175 üzenetére
A hosszára figyelj.
-
forintuser
őstag
Jó napot.Ha Lan kábelt szeretnék venni, kell valamire figyelni?Úgy értem vannak érdemi különbségek az eltérő típusok között?
-
-
Vakegérke
félisten
-
ziggi_zug
aktív tag
Sziasztok!
A kulcsszavas keresés nem hozott eredményt, úgyhogy megpróbálom itt, hátha van aki tud segíteni. Adott egy D-Link DIR 655-ös wifi router. A probléma az vele, hogy a wifi jel hol elmegy, hol visszajön, mindenféle beavatkozás nélkül. Újabban viszont ha van is wifi jel nincs internet. A vezetékes kapcsolaton jellemzően jól működik, bár néha ott is van, hogy van kapcsolat a routerrel és látom, hogy a router előtt kábelmodemmel is (látom a WAN IP címet és a szolgáltató is a modemjét - ellenőriztük).
Ha van wifi, akkor be tudok jelentkezni a routerre és a belső hálózaton szabadon és jól tudok "mozogni", de internet kapcsolat nincs. Aztán egyszer csak újra van mindenféle beavatkozás nélkül.
Szóval tűzfal nem nagyon lehet - amúgy sincs semmi tiltás beállítva az alapon kívül. Nincs semmilyen policy sem arra, hogy egyes MAC-eket időszakosan tiltson a netről. Alapvetően egyszerűen csak megbízhatatlan.
WF1.32EU
Esetleg complett hard reset? -
demmer123
őstag
Elpárologhat a vízhűtésemből a víz? Asztalon van a gép sokszor rásüt a nap és úgy vettem észre mint ha kevesebb folyadék lenne benn.
Raijintek Triton -
hdanesz
őstag
Köszi mindenkinek a válaszokat. Lesz router,ill. már van is.,.csak kábelt kell szereznem.
-
attiati
veterán
java problémám van
frissítettem java 8 update 45 verzióra (win 7 64 bit)
azóta egyik böngésző sem találja a java bővítményt (mozilla, opera, chrome, IE)
java settingsnél a "enable java content in browser" engedélyezve van
security level: high-on van, de úgy látom, hogy ebben a verzióban nem is lehet lejjebb állítani mára java version check oldalon is azt mutatja, hogy nincs engedélyezve a java-m
mit lehet ezzel csinálni?
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Telekom-os netünk van. Hol lehetne beállítani, hogy ne bontsa a kapcsolatot ha pl.alvó módba megy a gép?
Win8 az oprendszer.
Pontosabban csak annyi a gond, hogy alvó mód után ismét csatlakozni kell a hálózathoz manuálisan. Felhasználónevet és jelszót nem kell megadni szerencsére, de a csatlakozást ki kell választani. -
daczkó
aktív tag
válasz
bluobluo75 #86136 üzenetére
Red Alert 1 béta.
-
Vertigo18
addikt
válasz
DrojDtroll #86152 üzenetére
-
DrojDtroll
veterán
válasz
MasterMark #86153 üzenetére
Elnézést, fáradt gőzösbe akartam írni.
-
MasterMark
titán
válasz
DrojDtroll #86152 üzenetére
Hát nem a hardveres topikban.
-
DrojDtroll
veterán
Hol érdemes egy filmhez angol feliratot keresni?
-
válasz
bluobluo75 #86148 üzenetére
Alaplap chipkészlet típusa?
CPU pontos típusa?
RAM mérete?
VGA típusa, videó RAM mérete?
Esetleg HDD mérete?
Oprendszer? -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #86147 üzenetére
Mondjuk ha W95 van azon a gépen, akkor arra max DX8.0a-t tud felrakni. Szóval egyelőre kevés az input ahhoz, hogy el lehessen dönteni mi a maximum. És ez ugye még mindig csak a sw réteg. Kérdés mit tud a hw.
-
Shingen
addikt
válasz
bluobluo75 #86148 üzenetére
gta2
-
bluobluo75
őstag
válasz
Intruder2k5 #86147 üzenetére
GTA-ból esetleg?
-
-
localhost
Közösségépítő
válasz
bluobluo75 #86139 üzenetére
Tetris !!!
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #86143 üzenetére
Kapásból ott bukik, hogy DX6-ot írt...
-
toza
senior tag
HELLO! szuper fontos!!
DC Jack Cable - W650EH 6-43-W15E0-040
ezt hol vegyek?!!? kulfoldiabol is okes!! hol lehet ezt venni azonnal!? koszi szepen! -
válasz
Önmagában a 10 éves nem sokat jelent, jó lenne tudni pontosabb hardvert is, de...
F1 Challenge '99-'02
PIII 1 GHz / 256 MB RAM / VGA 32 MB / DX 8.1GTA Vice City
PIII 800 MHz / 256MB RAM / 1.5 GB HDD / 32 MB VGA / DirectX 9.0Kb. 2 hónapja adtam el a ~10 éves notimat, azon ezek elmentek.
Intel 845
Celeron 2.5GHz
512MB RAM
64MB integrált VGAEsetleg még Flight Simulator 98, vagy 2000 (low detail)
-
törölt tag
válasz
bluobluo75 #86139 üzenetére
Ha van valamilyen 3D VGA benna, akkor max a Q3 motoros játékokkal meg lehet próbálkozni. CoD mondjuk már biztosan nem, mert ahhoz már kell T&L, az meg DX7-től volt.
Egyébként meg Heroes 3-ig mind, Command & Conquer-ök RA2-ig biztosan mennek rajta.
-
mezis
félisten
válasz
Üdv.!
Passziánsz. (Pl.: 123 Free Solitaire.)
-
Shingen
addikt
válasz
Aida64 telepíts rá aztán meglátod a pontos konfigurációt, és tudsz viszonyítani játékokhoz.
12 éves laptop, sokra ne számíts. -
SOAD19
addikt
válasz
Esetleg egy crysis?!
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
Van nállam ideiglenesen 1 kb 12 éves laptop, és azt szeretném megtudni, hogy milyen játékok futnak rajta zökkenőmentesen?
Mivel tudom letesztelni a gépet?
Köszönöm! -
tylerddd
veterán
Üdv!
Az mitől lehet, h a laptopom két 3.0-ás USB csatlakozója nem érzékeli a külső WD meghajtómat (2TB MyPassport Ultra), amit korábban használtam már vele. A másik két 2.0-ás csatlakozón megy, de media playerre, tévére kötve is. Más cuccokat szintén felismernek a 3.0-ás portok a laptopon :/
-
SOAD19
addikt
válasz
Intruder2k5 #86128 üzenetére
Köszönöm Uraim a véleményeket!
Gondolom, egy ehhez hasonló se lenne túl szerencsés akkor?
Közben találtam ezt a szűkebb szabású öltönynadrágot, ég úgy, ahogy tetszik is. -
válasz
SOAD19 #86124 üzenetére
Szia!
Vsz pont a farmer, amit ilyenkor el kellene felejteni. Rajongsz vagy se, vannak olyan alkalmak, amikor el "kell" viselni néhány órát, egy esetlegesen kényelmetlenebb, kevésbé "rád szabott" ruházatot is. Nem feltétlenül muszáj öltönynadrág, lehet kapni egyéb vászon, szövet (nem élére vasalt) nadrágokat is, amik nem farmerek, de egy inggel felvéve már elegáns viseletnek mondhatók.
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Adott egy Asrock Z68 Extreme 3 Gen3-as lap amin sajnos nincs Usb 3.0 header, hogy az előlapi 20 pines csatlakozót rádugjam és használjam az előlapi USB 3.0 elosztóimat.
Utánakerestem elvileg ezzel(1.,2.) a megoldással működhet.Használt/használ ilyet valaki?
A ház egy Nanoxia Deep Silence 2.
Bármi más ötletet nyugodtan fogadok. ( kivéve azt hogy cseréljem le a lapom, mert ahhoz most nincs türelmem
)
-
SOAD19
addikt
Hali!
Egy érdekes kérdésem lenne. Júniusban vizsgázok egy okj képzés zárásaként. Vennem kellene többek között egy nadrágot is, viszont nem nagyon rajongok az alkalmi ruhadarabokért, öltönynadrágokért.
Szerintetek egy ilyen farmer megtenné egy hasonló szettel, mint ami a képen is látható. Csak nem egy államvizsgára lenne, és ezt jobban ki is lehetne használni, ellentétben egy öltönynadrággal.Köszi!
-
válasz
bluobluo75 #86121 üzenetére
A másik baj meg az, hogy itt nem foglalkozunk nCore-os filmletöltésekkel... Sőt semmilyen illegális filmletöltéssel sem!
-
pjen
félisten
válasz
bluobluo75 #86121 üzenetére
Ha a You tube beírod horror filmek magyarul,feljön egy csomó.
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
Tud ajánlani valaki jó horror filmeket ami szinkronos, 2014, 2015-ös és BDRippes?
Az a baj, hogy az nCore-on, konkrét horror filmekre nem lehet rákeresni!
Köszönöm! -
szezso15
addikt
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy most megyek majd egyetemre, a BME-re szeretnék bekerülni. Szeretnék valamit, amin tudnék jegyzetelni, laptop vagy tablet + billentyűzet kombón gondolkodtam. Itthon van egy komolyabb számítógépem, úgyhogy tényleg csak jegyzetelésre kellene szerintem, itthon tudok a tervezőprogramokkal dolgozni.Én iPad Air 2-n gondolkodtam, ti mit mondanátok?
-
Kommy
veterán
Sziasztok
egy olyan kérdésem lenne, hogy lenne jópár képem, különböző gépekről amiket a netről vadásztam össze, a legtöbbnél fehér háttér van, vagy valami egységes, és azt szeretném, hogy csak maga a gépek legyenek láthatóak.
Mivel tudnám ezt megoldni és hogyan kéne, gimp-em van, tehát jó lenn ha ezzel meg lehetne oldani.
-
spiritex
veterán
válasz
MasterMark #86115 üzenetére
Általában a ház elejére szokás szívó ventilátor tenni, oldalra, hátra pedig fújót, és akkor megvan szépen a levegő áramlás.
-
MasterMark
titán
válasz
spiritex #86101 üzenetére
Ha negatív nyomást csinálsz a házban, akkor pont, hogy minden port befele fog szívni.
Egyébként ezt csak így nem lehet kijelenteni, a hűtést az egész házra kell tervezni. Attól függően, hogy hol van a többi venti, és hogy fúj, az alapján lehet eldönteni, hogy az oldalán merre kell fújjon.
-
adika4444
addikt
-
adika4444
addikt
Hali!
HP Compaq 2510p-re érdemes windows 7 32 bit-es kiadást felpakolni?
A ram 2 gb (DDR2 667 Mhz), a vinyó 80 gb-os Toshiba. Jelenleg XP-vel megy.
Szerintetek tehát van értelme megpróbálni? Vagy lassú lesz? A gép nem a sajátom, csak telepítésre kaptam, elsősorban mert a tulaja Win 7-et szeretne rá, de nem tudom eldönteni, hogy belevágjak-e, vagy inkább csak egy zsír új XP-t pakoljak rá?
Szerintetek hogyan tegyek?
Köszi a mielőbbi választ. -
celafat
tag
válasz
SamSem58 #86103 üzenetére
Ha teljesen törölni akarod, akkor legegyszerűbb, ha leszeded róla a particiót, majd utána megformázod. Mehet live cd-ről vagy a win telepítőlemezéről is. Ha pedig az a cél, hogy az előzőleg rajta lévő adatok ne jussanak illetéktelen kezekbe, akkor format után teleírod a lemezt haszontalan dolgokkal.
-
mezis
félisten
válasz
SamSem58 #86103 üzenetére
Üdv.!
Boot egy Live Linux DVD-ről (PEN-ről, pl.: Ubintu, Xubuntu), választodf a telepítési opciót. Ezek után majd megjelennek a HDD-k, particiók és akkor töröld arról a bizonyos HDD-ről az összes particiót.
Aztán vagy installálod 10 - 30 GByte-ra a Linux-ot vagy valahol félbeszakítod az installálást.
(Linuxot célszerű a Win után installálni, mert akkor nem kell a Win után helyreállítani a Linux boot lehetőségét.) -
SamSem58
aktív tag
Sziasztok,
Kéne egy kis okosítás, hogy Windows XP illetve Windows HDD-ket hogyan tudok totálra törölni. Van ugyan egy 2015-ös Partition Magic progim, de, ez valahogy nem akar törölni... ha be bootolok róla, egy Linux op. rendszer jelenik meg, melyben törlési lehetőséget nem találok...
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- OTP Bank topic
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest