Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarthRoni
tag
Sziasztok! Van egy kis gondom a gépemmel, hátha itt tudtok tippet, tanácsot adni
Van egy ASUS M4A78-AM alaplapom, benne egy Phenom II x2 550 (x4 b50), Kingston 64 GB-os SSD, mellette Samsung 160GB HDD, illetve 4GB ram, Xilence 480W táp, Win8.1 64 bit op rendszerrel.
Körülbelül fél éve (akkor még Win7-tel, és akkor még nem volt SSD, de akkor is csinálta) elkezdte azt csinálni, hogy minden első bekapcsolásnál a windows töltő képernyő alatt megfagy és nem reagál semmire. Reset gomb megnyomása után tökéletesen feláll a rendszer hiba nélkül.
Van, amikor 3 nap egymás után eljátsza, utána 2 napig első bekapcsolásnál is tökéletes, másnap megint megáll a töltő képernyőnél. Reset után minden esetben tökéletesen feláll a gép.Van tippetek, ötletetek mi okozhatja?
Segítséget előre is köszönöm, Üdv!! -
Elvagyok
senior tag
Sziasztok.Van egy láma kérdésem.Ha van-vannak filmek melyek Blu-Ray-ben vannak a Filmletöltő oldalakra feltéve,levághatom-e CD-DVD íróval és lejátssza-e az asztali DVD lejátszó?Laci.
-
CtiveR
tag
Szép napot!
Az lenne a kérdésem, hogy windows-ba (8.1) hogy tudom átírni a felhasználói fiókom? elméletben megtettem (Dávidról David-ra váltottam ezt írja mindenhol), de a C:\Felhasználók\ - mappába még mindig ékezettel van írva. Ma jött ki a gta v pc-re (aki nem tudná
) és írták, hogy nem szereti a Dokumentumoknál az ékezetes betűket. Hogy lehetne ezt átírni?
Valaki segítsen fontos lenne...
-
falaci2002
tag
válasz
varmi2 #85491 üzenetére
Lehet!
Úgy tűnik, további kísérletezésre van szükség, bár ennek nem kéne ilyen bonyolultnak lennie, gondolom.
Szerintem valami egyszerű lesz a megoldás, vagy kétségbeejtő.
Az alaplapot én adtam el, de sosem volt benne vga, és így nem tudtam mit mondani a vevőnek, de most vissza kell vennem.
A kétségbeejtő az, hogy lehet, rossz az alaplap! Ráadásul már minden elkelt, a gépből, próbálni sem tudom már. -
varmi2
nagyúr
válasz
falaci2002 #85490 üzenetére
Táp nélkül is forog a venti, én úgy tudom. Esetleg még azt tudom elképzelni, hogy gyenge a táp.
-
falaci2002
tag
válasz
varmi2 #85489 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Állítólag rá volt dugva a táp, arra rákérdeztem én is,mert indult a hűtőventi, és azt hiszem a monitor kábelét is átdugták a videókártya kivezetésére.
Lehet, egy fontos dolgot elfelejtettem, de az eszközkezelőben sem volt amd kártya látható. Nem tudom, ez normális-e?!
-
varmi2
nagyúr
válasz
falaci2002 #85488 üzenetére
Kettő dolog jut az eszembe. Ha kellett táp a videokártyának, akkor rá volt dugva? A monitor kábel, mire volt dugva? Legyen a vgaba dugva. Illetve jó az az uefi beállítás, ha autómatán van.
-
falaci2002
tag
Sziasztok!
Egy ECS B75H2-M3-as alaplappal van némi gond. Csak elmondás útján tudok róla én is. 2db különböző (nem tudom a típusukat, de 7000-es meg 6000-es széria, ha jól értettem) AMD videokártyát próbáltak benne, de nem indult róla a gép, csakis az I3/2120-as proci integráltjáról volt hajlandó.
UEFI bios van az alaplapon, és állítólag mindig átállították automata módról pci indításra, de minden alkalommal visszaállította magát automatikusra és az integrált vga-val indult.Nagyjából ennyit tudok. Tudom, hogy látatlanban elég nehéz, de van valakinek valami megoldási javaslata?
Esetleg alaplap hiba lehet?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
adika4444
addikt
-
AMDPista
tag
Sziasztok!
Van egy lenovo m5400 notim. WIFI problémám van. Folyamatosan ledob a wifiről, már próbáltam drivert frissíteni, más oprendszert, de semmi. Most tp-link wifi adapterről tudok netezni, de ez így nem jó.
wifi kártyát ki szeretném cserélni. Hogyan tudom meg, hogy milyen van benne?
-
unravel
őstag
helóka
nem tudjátok mik ezek a szürke foltok a térképen?
http://futar.bkk.hu/?map=17/47.50182/19.08704&layers=GSVB -
dangerzone
addikt
Sziasztok.
A kérdésem az, hogyha logout-on írok egy blogbejegyzést, akkor miért csak az első felét jeleníti meg? Elvileg nem léptem túl a karakterlimitet, mégis, ha rá akarok nézni hogyan áll, szerkeszteni, akkor a fele eltűnt.Itt valamit be kell állítani, vagy hogy működik ez?
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
Tud valaki olyan fórumot, vagy itt a prohardveren belül olyan topikot ami bicikli alkatrészekkel foglalkozik?
Köszönöm! -
Vakegérke
félisten
válasz
bladegery #85477 üzenetére
Lehet, hogy itt hamarabb kapsz választ.
-
bladegery
senior tag
Remelem ez belefer a topikba.
Szegeden tudtok valakit aki fogalalkozik fejhallgato kabel cserevel es hasonlokkal?
Az lenne a legjobb ha elvinnem es helyeben megtudna csinalni. -
S.O.S.
senior tag
válasz
sklopp #85466 üzenetére
Egy kicsit elszomotít amit irsz.
Akkor most ez engem megtévesztett rendesen ,hogy egy ( APC Back-UPS CS 500VA BK500EI ) nevű táp nem bír 500 wattot
Az Iponon se tüntették ezt fel sajna. De miért nem az a teljesítmény van feltüntetve amit bír a táp.?..
Lehet írok nekik cseréljék ki nagyobbra.
Becsapva érzem magam
Köszi mégegyszer.üdv,
-
sklopp
őstag
válasz
S.O.S. #85464 üzenetére
A dolog nem ilyen egyszerű, a tápfesz mindig áthalad az egységen, ugyanis feszültség stabilizálást is végez, (erről meggyőződhetsz a kezelő szoftverben, a bejövő fesz szinte biztosan nem pontosan 230 Volt, a kimenő viszont igen) a leadható teljesítménye pedig 300 Watt. Amikor a géped ennél nagyobb teljesítményt szeretne szipkázni, az áramkör saját védelme és biztonsági okokból letilt. A megoldás: vagy csökkented a csatlakoztatott készülékek számát a kisebb terhelés eléréséhez, vagy veszel egy nagyobb teljesítményű szünetmentest, pl. BK650EI, vagy nagyobbat.
Az Ipon honlapján apró tévedés, hogy az 500 VA nem teljesítmény. A teljesítmény Watt/óra. A gyártó honlapján pontos adatokat találsz. Ráadásul a 12 perc áthidalási idő mekkora terhelésre vonatkozik vajon? -
S.O.S.
senior tag
válasz
sklopp #85463 üzenetére
Szia !
Köszi a választ ! De a régi gagyi tápommal semmi ilyen gond nem volt ! Nem is értem most akkor mi köze a tápnak a teszthez? a táp nem akkor kell csak ha elmegy az áram? Komolyan ez érdekes. Akkor most egy nagyobb játék se menne a gépemen mert a táp nem engedi? Mi a megoldás?
üdv,
-
Lompos48
nagyúr
válasz
anonymus89 #85459 üzenetére
...és letöltöm akkor is csak 0 Kb lesz a mérete... akkor hol lehet a gond?...
Ott, hogy nincs benne semmi.
-
mezis
félisten
válasz
anonymus89 #85459 üzenetére
Jobb fül, társítás,.....
-
S.O.S.
senior tag
Helló !
Pár napja vettem egy APC Back-UPS CS 500VA BK500EI
Sajna valamiért nem engedi lefuttatni a ( 3DMark Vantage ) tesztet !
Tudja valaki mi lehet az oka ? Se a grafikát se külön a processzort ,a grafikus teszt el se indul
Csatolom a hibaüzenetet.Remélem valaki tud segíteni!!!Üdv,
Link :http://kepfeltoltes.hu/view/150413/Power_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
anonymus89
addikt
válasz
anonymus89 #85458 üzenetére
Sziasztok!
Ha egy emailben átküldött word vagy excel fájlt nem tudok megnyitni mert azt a hibaüzenetet kapom, hogy érvénytelen a fájl kiterjesztése vagy formátuma de látszólag rendben van a kiterjesztés akkor hol lehet a gond?
Vagy, hogy lehet kizárni a hibát?Változás, mégpedig ha mobilon belépek az emailbe ott letöltöm és megnyitom úgy megnyitja, viszont ha pc-n lépek be és letöltöm akkor is csak 0 Kb lesz a mérete mind felhasználói- és rendszergazdai jogosultságú fiókkal is.
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Ha egy emailben átküldött word vagy excel fájlt nem tudok megnyitni mert azt a hibaüzenetet kapom, hogy érvénytelen a fájl kiterjesztése vagy formátuma de látszólag rendben van a kiterjesztés akkor hol lehet a gond?
Vagy, hogy lehet kizárni a hibát? -
Möhe
addikt
Sziasztok.
rs232 PCMCIA átalakítót itthon hol lehet rendelni (gugli nem volt a barátom)? Eddig az ebay vezet, és az ára sem vészes.
-
Bobyjack
senior tag
Sziasztok! Külföldön vagyok egy hétig és a hotelben nem akar menni a laptopommal a wifi, míg a telefonommal minden fennakadás nélkül megy. A laptopomon fent van az inSSIDer, amivel azt látom, hogy a hotel wifijét négyszer is látja a gép ugyanazon a néven más-más MAC című routerről szórva más-más jelerősséggel, gondolom ez kavarja be szegényt. Hallottatok már ilyenről? Van erre valami megoldás?
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
PC-men és laptopon is minden gépbekapcsolás után 1-2 perccel felugrik ez az ablak. Hol tudom ezt beállítani, hogy ne kérdezze meg? Mindig az igenre klikkelek, de már nagyon idegesít -.-
Előre is köszi!
-
válasz
MasterMark #85435 üzenetére
Köszönöm.
A falból jön ki, az új albérletben ahova költözöm. -
sutyesz96
őstag
sziasztok!
Ha elromlott a T-home routerünk mi a teendő?
Valami életszerű megoldás kellene, nem a csodálatos ügyfélszolgálat dumájára vagyok kíváncsi. -
adika4444
addikt
válasz
Kispaprika #85438 üzenetére
Nemhinném, nekünk is van ilyen Panasonic Viera TV-n rokonnál 1920x1080-nál, viszont itthon van ilyen monitor azzal rendben megy, úgyhogy passz hogy mi, de az biztos h ettől nem fog más megdögleni, mert az a TV mármint a Panasonic amióta megvan, ezt csinálja.
Esetleg ha gondolod cserélj kábelt, én még nem is próbáltam ahol ez a TV van, de ha átmegyek akkor lecsekkolom.
De vezérlő hibája esélye kicsi, inkább a drót lesz a ludas. -
randras
veterán
-
Samus
addikt
A neve gumiharang, nyilván fülhallgatóhoz. Milliónyi helyen kapható, általában három méretben, talán itt aprón is van. A belső méret közel szabványos, de ha teheted, próbáld fel vásárlás előtt a fülhallgatóra.
Szerk.: amíg fogalmaztam, meg is válaszolták. Nem feltétlen kell külföldről venned (ha sürgős, ha nem, akkor kintről olcsóbb), egy Google kereséssel találsz nálunk is, kis szerencsével a közeledben is van bolt.
Hadd kérdezzek én is. Mi a fenéért kapok errort az ebay.com oldalon? Be sem tölt, csak ennyi: An error occurred while processing your request. Az ebay.co.uk jó. Délelőtt vásároltam a nemzetköziről, de már tegnap is szórakozott a betöltéssel...Ti linkeltek, én meg nem tudom megnyitni.
-
Joe Swanson
senior tag
-
TAKÍÍ
tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne. Adva van egy Samu agybadugós headset/füles. Na de ehhez nincs meg a szilikonos rész. Lehet e olyat külön venni?
De várjatok újra kezdem: vannak a hagyományos fülhallgatók amikhez van fülpárna. Ilyet kis fülpárnákkal sokat találkozok és azt lehet külön venni, ha akarsz. Agyba-dugós fülesnek is van ilyen külső szilikonos része amiből különböző méretek vannak. NA most én ezt a külső részt keresem. Igazándiból még a nevét se tudom...és mielőtt még valaki írná, hogy gugli jó barátom, igen megtettem rákerestem, mint agydugasz/ füldugasz, de úgy nem dobott ki semmi hasznosat. (max olyan füldugókat amik zajcsillapításra vannak)
Válaszokat előre is köszönöm. -
Kispaprika
tag
Én is ezekre gondoltam,viszont fentebb szóba került a
hdmi és nekem is volna egy kérdésem feléje.
A tv vagy kábel jelenséggel állhatok szemben, ha indítom a gépemet és a hang késik,pl hangerő szabályzóval ha egérrel megfogom és elengedem hangot játszik be,ugye csak 2-3mp-el később,játékban meg eldobom a gránátot és szintén ez.....vagy golyózápor.
Lehet a tévének a vezérlő egysége is akár a felelős,vagy a hdmi kábel, először találkoztam vele és kell félnem valamitől? -
spiritex
veterán
Sziasztok! Hogy tudok törölni egy Media Markt-os online rendelést? Vagy ha nincs rá mód, akkor gond, ha teljesen figyelmen kívül hagyom?
-
-
törölt tag
válasz
varmi2 #85428 üzenetére
Hellyel-közzel. PC-s használatra a DVI jobb, mert az nem ömlesztve okádja át az anyagot a kábelen, hanem pontosan időzítve. A HDMI előnye az lehetne, hogy képes csatornánként 16 bitet kezelni, a DVI meg nem. Persze ehhez olyan monitor is kell, amelyik tud ezzel mit kezdeni. Emellett ugye ez csak 1.3 és afelett létező feature.
Másik kérdés a felbontás. Ha az 1920x1200 felett van, akkor ahhoz megint 1.3 és azutáni szabványt kell támogatnia a monitprnak és a VGA-nak is. DVI meg kezdetektől támogat 2560x1600-at. Illetve többet is, de azt már csak 33Hz-en.
-
Kiskopika
senior tag
Sziasztok, lehet nem a legjobb hely a kerdesemnek de hatha.
Jack 3.5mm es mikrofont keresek, olyat ami egy atlagos szoba (nappali) minden pontjarol a normal vagy kicsit hangosabb beszed hangot meg elfogadhato hangeron tud kozvetiteni.
Beszed felismereshez lenne hasznallva -
KubanitoS
veterán
Sziasztok, két kérdésem is lenne.
1. Jelenleg DVI kábellel van összekötve a monitorom a videokártyával, érdemes lenne HDMI-re váltani? Szebb lesz a kép?
2. Ha egy gépben van egy olyan ventilátor a ház hátulján, amely szabályozható, akkor elméletileg ezt valami program meg tudná oldani?
-
Milgram1
aktív tag
Sziasztok!
Nem lehet beállítani hogy csak iCloud-on legyenek a fényképek a telefonon meg ne tartsa meg? 16GB-os 5S-em van és elég kevés a helyem fényképek miatt. -
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
Ha volna célzottabb Topic kérlek írányítsatok oda..
Adott egy upc media box..áramatalanítottam...nemtudom hol a használati könyv, de abba a 3jegyü kód elvileg...namost neten keresve a upc oldala azt írja az csak a település kód amikről ott van is részletes "kód"os leírás..leírja h Budaörsnek 204..ezjó mert h ezt ütném be..de nemreagál rá..0% a jel..megoldás?
Call UPC for help? -
LOTR
addikt
sziasztok
volt egy 1gb-os pendrive-om és csináltam belőle egy memtest-es boot flash meghajtót, ami 45megásra formázta
hogy tudom egyesíteni ismét 1gb-ossá?
lemezkezelőben látom, hogy nincs lefoglalva a maradék hely, de opciót egyesítésre nem találok, és köteteket sem tudok törölni
hogy lehet ezt megoldani?
köszi -
joe-ker
senior tag
GIGABYTE GF GTX650-el egy kategóriában lévő Ati/Amd kártyát tudna valaki mondani.
Köszi! -
stb123
tag
Sziasztok!
Valaki cserélt már zyxel nsa 310S nasban hűtőventilátort? Ha igen kérem ossza meg velem tapasztalatait! -
jnsgyrk
csendes tag
Utánanéztem külföldi fórumokon, és elvileg valóban úgy működik, hogy nem pörög ha nem szükséges. 6970-ről váltottam R9 270x-re, valószínűleg azért történik szerintem mert a mostani videókártyám majdnem harmadannyit eszik csak.
Köszönöm a válaszokat!
-
Brada:D
tag
Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem ha garanciálisan egy Z3 telefon elő és hátlapját cserélték a vízállóság meg marad? -
Vakegérke
félisten
-
Apollo_21
addikt
válasz
jnsgyrk #85402 üzenetére
Nemtudok arról h visszatudná venni vagy szabályozná a GS a ventijét...bár nem elképzelhetettlen, de én nemtaláltam a sajátom leírásában sem ilyesmit.
Viszont azt igen hogy "állítólag" szeret idővel meghalni a venti avagy zörögni/hangosodni.
Lekopogom az enyém bár van vagy 6éves néma mint a sír -
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Szeretnék építeni egy minél kisebb de erős gépet.
Van topikja vajon ?Mindenes PC lenne ami kicsi, erős , filmezni, játszani.
HTPC topik gondolom nem a legmegfelelőbb....
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest