Hirdetés
- Apple asztali gépek
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tylerddd
veterán
válasz
Csupingo #121049 üzenetére
Projektorokkal van baj. Samsung smart signage tévé saját hdmi kábelével + az adott adapterrel megy, így azt oda el tudjuk használni. De pl. drága hdmi kábellel a projektoroknál nem jó az adapter. Ott a projinál a drágább (~5k) kábel és a drágább adapter tökéletes. Ez így nagyon lutri.
-
Csupingo
veterán
válasz
tylerddd #121048 üzenetére
Sajnos ez ilyen. Nem mindegyik átalakító működik minden gépben. Addig kell keresgélni, míg valamelyik jó nem lesz. Érdemes olyan oldalról venni, ahol több vásárló is leírja, hogy jól működik az adott dolog.
Amúgy milyen kijelzőkkel próbáltátok? Az e képernyők kiterjesztése se jött össze?
-
tylerddd
veterán
Hello! Rendeltem egy ilyen HDMi kábelt és egy ilyen adaptert HP irodai gépekhez, azt hiszem G4-es laptopok. Az van, hogy a kábel az én Dell gépemben tökéletesen működik, közvetlenül HDMi-be kötve, de a HP gépeken az adapterrel semmilyen formában nem megy, azokon Display port van csak. Egy drágább adapterrel is csak a Csak a második képernyőre megoldással működik, ami viszont nem praktikus. Most akkor ezzel annyit tudok csinálni, hogy elfogadom így vagy megoldható-e valahogyan? Azért is kellemetlen, mert én rendeltem kolléganőnek, ő fizette és szar mindkettő. A 14 napos elállás játszik még, de csomagolását eldobtuk :/
-
cocka
veterán
Már megoldottam köszönöm. Leszedtem a ház elejét, visszatettem azt a qrva bekapcsológombot aztán ennyi. Ezért nem fogom 200 kmt utaztatni a gépet, hogy a 7. kerületben lehessek. A reset gombra meg néha szükség van, ezért nem kötögettem át.
De az ilyen hozzáállásokkal, hogy "ha nem értesz hozzá, ne is nyúlj hozzá, mert csak szétcseszed", csak azt lehet elérni, hogy más se fogja megtanulni, mert elhiteted vele, hogy nem ért hozzá és inkább meg se próbálja. Mert hát mégis csak szakemberekre kell ezt bízni.
Nyilván olyasminek nem állok neki, amiről valószínűsítem, hogy sokadik próbálkozásra sem menne, such as: forrasztás.
A legjobb tanulási módszer a kísérletezés és nem állítottam, hogy nem kockázatos. De ha valakitől azt hallod, hogy NEM az életben nem fogsz merni újra kísérletezni semmivel, mert a szaki aszonta, hogy NEM.
Nyilván ha egy villanyszerelő mondja, hogy NEM, akkor tényleg jobb nem kockáztatni egy esetleges áramütést.
-
jeni
félisten
válasz
inf3rno #121042 üzenetére
A cocka esetében a rutintalanság és a tapasztalatlanság van jelen. Többet kéne néznie a neten a youtube kisfilmeket. Én azt mondanám áramtalanítsa a gépet és ezen tanulja meg azt ,hogy hogyan szedjünk szét PC házat roncsolás nélkül. Bármiféle segítséget adunk neki nem fog az 1-ről a kettőre jutni vele.
Ha elhozza a házat a VII.ker-be akkor ingyen a reset gombra beállítom a Power SW funkciót. -
-
inf3rno
nagyúr
válasz
cocka #121021 üzenetére
Ha nem tudod hogy kell szétszedni valamit, akkor jobb, ha neki se állsz. Inkább keress videokat a neten, hátha rájössz. Ellenkező esetben az összes műanyag pöcköt, ami összefogja letöröd. A másik, hogy vannak mobilhoz, tablethez, laptophoz ilyen gitár pengető meg kampó jellegű dolgok, amikkel szét lehet szedni őket. Lehet, hogy ide is ilyesmi fog kelleni. Pár ezer forint egy szett, ha így van.
-
hitvanyalak
senior tag
Sziasztok!
A Minap vettem használtan egy surface pro 3 gépet.
2 nagy problémám van (adásvétel rendben volt,Nem ilyesmiről szól a poszt)
A kijelző majdnem egy harmada nem érzékel érintést. A neten keresgéltem,többén jelezték ,hogy hiba náluk is. Valamint egy sony kalibráló programot ajánlottak,ami többeknek megoldotta.
Nekem ezt a kalibrálót nem engedi feltelepíteni xb007 valami ilyesmi hibakóddal-ami vagy .NET vagy hasonló probléma,de mindenből a legfrissebb van...
A Type Cover is hektikus vagy érzékel vagy nem.Egy SURFACE ugyanúgy újra telepíthető ,mint bármely asztali gép?
Vajon az segít?
Vannak tapasztalatok itt a fórumban?
Köszi minden konstruktív hozzászólást. -
-
-
cocka
veterán
Jó hát annyira nem szarok be azért az ilyen dolgoktól, mert pl. androidos box fw frissítésekor behalt az egész, mondom akkor brickeltem a cuccot?!... ahhoz túl drága volt. Aztán valami fassetuggya hanyadik próbálkozás után végül mégis sikerült működésre bírni, de nagyon valóságosnak tűnt, hogy bebuktam a cuccot.
-
jeni
félisten
válasz
cocka #121033 üzenetére
Nem vagy ezzel egyedül
A faterom másfél napig nem tudott TV-t nézni,mert a mostoha anyám másik távval elállította a TV forrását. Telefonban mondtam,hogy a source gombot kell nyomogatni a távon (Samsung) addig míg a HDMi jele megjön a TV felé a T-kom dekóderéből.
Ez a művelet kb 10 msp volt de ezért utaztam közel 3 órát.
Mobil camin (skype,messenger) keresztül megoldható lett volna utazás nélkül,kihangosítva de ehhez sem ért nagyon a fater. -
cocka
veterán
Nálam az egész dologban a kulcs az volt, hogy nem tudtam hogy kell leszedni az előlapot. De most hogy megtudtam, meg láttam azokat a füleket. Szerencsére csak egy tört ki, a másik 5 megmaradt.
Ezt valójában burkoltan már korábban megfogalmaztam itt:
Nem tudom, hanem tudnám felszerelni, ha tudnám hogy kell.
De nyilván nem az volt a célom, hogy titeket szórakoztassalak, hanem tényleg nem láttam át, hogy mit kéne, hogy kéne. Most tisztábban látok.
Ez afféle tanulási folyamat.
-
jeni
félisten
válasz
cocka #121029 üzenetére
Legtöbb 99%-ban eddig kapható házak eleje egy kis erővel le lehet pattintani szemből. Ha pedig nagy erővel nem megfelelő szögben csinálod akkor a műanyag rögzítő füleket töröd el. Lehet ez történt neked most is.
A csavarok az oldalsó lemezeknél van hátul.
Az a furcsa a dologban, nálam biztosan,hogy elvileg a ház előlapjára sem gondol mindenki és nem félősen szedi le,vagyis ráfeszüléssel nagy erővel. Ugyanis a alaplapból a memóriák és a VGA kártya kiszedése nagyobb oda figyelés kell mert azok értéket képviselnek. -
Kingcold
aktív tag
Sziasztok!
Hirtelen kérdés:
Ha PC m DVI csatlakozójára teszek egy ilyen HDMI átalakítót:
[L:https://edigital.hu/hdmi-kabel-csatlakozo/equip-hdmi-dvi-245-adapter-anyaapa-p216735?gclid=CjwKCAjw-7LrBRB6EiwAhh1yX2qRBTvwN5PYdPR3dKQUGEd1mgyKr1jYHakxwSmWkq4y-oQ8wMDp6RoC-yMajd azt TV re kötöm, azzal hagot is nyerhetek?Válaszotok előre is köszönöm!
-
cocka
veterán
válasz
ricsi99 #121022 üzenetére
a ház elölapjat meg 3 3 csavar rogziti mind2 oldalon belůlröl.. aztán tudod kipattintani
Ez a nagy tévedés, mivel itt nincsenek csavarok. Beakasztható műanyagfülek vannak, amiket csak ki kellett pattintani. De eddig ez volt a legértékesebb hozzászólás. Köszönöm.
Többieknek meg:
Az hogy leszeded a ház előlapját nem egy alapskill, mint az adattárolók, ram vagy proci, videókártya vagy tápcsere.
Mikor először csináltad te is rutinosan tudtad mit hol kell keresni? Pláne, ha senki nem mondta el előtte?
-
X@b3e
addikt
Canon Selphy CP1200 hőszublimációs hordozható fotónyomtató ha féloldalasan nyomtat (csak a kép egyik fele jó, a másik full halvány), az minek a hibája lehet? Javítható? Kellékanyag volt cserélve természetesen, de nem segített..
-
törölt tag
Sziasztok,
a Wi-Fi routerem adminját nem érem el (ERR_CONNECTION_TIMED_OUT), próbáltam telefonnal és tv-vel is csatlakozni, de már azok sem látják.
A LAN csatlakozás viszont működik, a ledek mind ok szignált adnak..
Gondolom halott lesz, nem mai darab, esetleg van rá valamilyen házi paraszt módszer amivel életet lehet bele lehelni.
-
Csupingo
veterán
válasz
cocka #121021 üzenetére
Amit már többször írtak: az a legegyszerűbb, ha van a házon reset gomb is, annak a végét teszed át az alaplapi tüske soron a PWR helyére. 1 perces művelet. Nem kell a gép elejét leszedni, csak szemből nézve a bal oldali lemezt, aztán már látod, hova mennek a vezetékek a bekapcsoló és reset gomboktól az alaplapra. Ilyesmiket keress. Gyakran írva is van a csatlakozó végére, hogy mihez tartozik. Az alaplapra is rá van írva, valamint a manual-ban (könyvében) is szerepel a tüskesor kiosztása.
-
-
cocka
veterán
válasz
Doky586 #121020 üzenetére
De most nem az lenne az elsődleges dolog, hogy milyen gombra cseréljem a vezeték végét, hanem az, hogy egyáltalán hozzáférjek a vezetékhez. Az előlapot persze nem sikerült leszedni, próbáltam a felső lapot leszedni, mert gondoltam, hogy valahol ott van összeillesztve, de persze az előlaphoz közelebbi rész az istennek se akart elválni.
Mondom jó, akkor nézzük az előlapot, elkezdtem kifeszegetni, azt paff egyből valami kis műanyag darab repült ki belőle.
Mondom jó, akkor ennyi volt, nem akarom totál szétcseszni, hogy utána meg bár lesz bekapcsológomb, de előlap meg nem lesz, mert nem tudom visszatenni.
-
cocka
veterán
2JA29 001 REV E
Ezzel aztán sokra megyek.
-
jeni
félisten
-
cocka
veterán
Na hát mindenesetre köszi mindenkinek. Majd olvasgatok hogy kell szétszedni. Hátha van róla valami.
-
cocka
veterán
válasz
shadow1901 #121011 üzenetére
Az ebayes link az oké, ismerős a vége. Mintha az lökődött volna be a gomb foglalatába és utána meg már le is szartam, mondom ezt már úgy se tudom kipiszkálni.
-
jeni
félisten
válasz
cocka #121008 üzenetére
Ha nem akarsz RESET gombról POWER gombot varázsolni akkor közel 4000Ft és egy ilyet tudsz beépíteni.
Persze mellette kell majd egy páka+forrasztó ón,és kézügyesség.Milwaukee fémcsigafúró 16,0 mm HSS-R
Vandálbiztos nyomógomb 16 mm, 2A/48VDC, acél, Tru Components 701816 (701816)Előnye,hogy kopásmentes, mert acélból van.
-
shadow1901
aktív tag
válasz
cocka #121004 üzenetére
Vakon nehéz, lehet csak a rugó tört el benne, már ha az a fajta amire gondolok.(Nekem 2db golyóstoll rugó van benne) Van-e egyáltalán benne. Leveszed a gépház elejét és meglátod.
[link] Lehet csak ennyit kell a foglalatban kicserélned.
Ezt egy fúróval beapplikálhatod a gépház tetszőleges részére. Még csíínosan világít is. (Kábel nem feltétlen van hozzá. Legalább is nem láttam.)
Bemész egy közeli műszerész? boltba, biztos tudnak valamit mondani.
De a legutolsó, a legalpáribb, csengős megoldásra hajazó: levágod a két vezetéket, kilógatod a gépházból és egy csavarhúzóval zárod egy pillanatra. Vagy kézzel mint az autótolvajok.
Reset gombot javasolnám én is. -
jeni
félisten
válasz
cocka #121008 üzenetére
amúúggggggy
van egy jobb ötletem!
az 5 üveg sör az ára!lekötöd a power índitó kábelét és
a lényeg,hogy a RESET gombot használod power-nekaz F panel feliraton vannak tüskék,ott kell cserélgetni a kábeleket.
vagyis a resetről át teszed a power pin csataklozásra. igaz ezzel nem lesz reseted,ellenben nem kell fúrni faragnod semmit se! -
jeni
félisten
válasz
cocka #121004 üzenetére
a kapcsolót 3éven belüli elvileg gariban javítják amennyiben garanciális.
ha nem akkor a neten van több fajta.
pl.: Beépíthető nyomókapcsoló fekete (R18-23A-2-H)
itt is
Világítós nyomókapcsoló, zöld, Schneider Electric Harmony ZB5AW333 (ZB5AW333) -
embe
nagyúr
válasz
King Unique #121003 üzenetére
Persze, ezzel tisztában is vagyok. Csak mint írtam kényelmi szempontból gondoltam, hogy megspóroljam azt az 1-2 percet.
De pl. rámásoltam a penre ezt az 1-2 plusz programot, és ok.
Most van egy kis időm, elszórakozok ezekkel.Van egy pen, amin a klónozó program van, másokon a bootolható particionáló. Pont ez a kettő benne van ebben is, is számomra tök jól használható.
Elég gyakori helyzet, hogy egy telepítetlen laptopról kellene hirtelen tudni valamit, akku - vinyó állapota, stb.
Ezzel megoldható ez is. -
cocka
veterán
Sziasztok!
PC normál ATX ház, beragadt a bekapcsológomb. Megpróbáltam kihúzni, de csak a felszíne jött ki. Javítható ez valahogy vagy vegyek új házat?
-
King Unique
titán
Ezek spéci WinPE rendszerek, amelyekbe előre integrálva van egy rakás szoftver főleg diagnosztikai és adatmentési célra. Viszont ezek nem éppen arra valók, hogy úgy használd őket, mint egy normál módon telepített Windowst. Általában nem is nagyon lehet a futó WinPE alatt egyéb programot telepíteni, max. esetleg egyes portable programokat futtatni. Meg restart után általában elfelejtik a beállításokat, hasonlóan a Linux Live rendszerekhez, bár az utóbbiaknál a perzisztens módon elkészített rendszer kivétel lehet. Viszont itt a lényeg még egyszer annyi, hogy ezek a WinPE rendszerek nem mindennapi használati valók, hanem alkalomszerűen diagnosztikai, adatmentési célra, amihez általában bőven megteszi a beépített szoftverpakk.
Ha USB-s tárolóeszközre teljes értékű Windowst akart telepíteni és úgy használni, onnan futtatni, akkor a Windows To Go a megoldás. Aztán annál tetszőlegesen lehet telepíteni programokat, meg a beállítások stb. is megmaradnak. Viszont a hátránya az, hogy a WinPE megoldáshoz képest gyorsabb eszköz kell hozzá, nagyobb tárolókapacitással, natívan és megfelelően csak az egyes újabb Windows-verziók támogatják, stb. -
embe
nagyúr
válasz
King Unique #120932 üzenetére
Közben megoldódott akkor az eredeti probléma.
Most ezt próbálgatom. Tök jó, csak annyi kínom van, hogy amit telepítek a penen található rendszerbe, az a következő bootolásnál nincs meg. Nem nagy ügy, rajta van a penen, 1-2 perc alatt megvan ismét.
Viszont van rajta 2 olyan program is, amit 2 külön penről használok. Így megvan egy eszközön minden.Viszont ezeknél nem találom a letöltési linket.Találtam. (??)Köszi a tippeket!
-
King Unique
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- 87 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest