Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Asztrofotózás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Aktív témák
-
csiktor
tag
Tökéletesen megfér egymás mellett a két oprendszer egy vinyón is. Nekem volt már XP, 7 és ubuntu is egy 160-as vinyón.
Én így csinálom:
XP cd be. Partícionálóval létrehozod az XP és a Win7 partícióját (NTFS), ubuntunak hagysz helyet. Aztán Xp telepít.
7 cd be, a létrehozott partícióra telepíted.
Ubuntu be, a partícionálójával a fenntartott üres helyre csinálsz egy ext3/ext4 partíciót és egy swap területet (pár száz mega elég lesz). Aztán feltolod rá a rendszert.Ha minden jól ment, akkor ubuntu csinált neked egy szép boot menüt és tudsz választani a telepített oprendszerek közül.
Ubuntu elég ügyes boot menüt csinál, így érdemes azt feltolni utoljára.
-
Geller72
veterán
-
stigma
addikt
Hi.Érdeklődnék , hogy 1 merevlemezen megfér egymás mellett két külön particion Win 7 és XP is, illetve ha win 7 és ubuntu párosat akarok akkor célszerű ezt egy másik winyón létrehozni? 1.HDD: win7 | 2 HDD: Ubuntu
Illetve hogy érdemes felosztani egy 1 terás vinyót több részre, ezért van ez a kérdés mert a későbbiekben ubuntu-t is ki akarom majd próbálni.
Samu F3 1TB: Ide akarok egy 80as particiót amin lenne win7, és telepített progik 1-2 játék, majd a maradékot felosztom 2-3 részre, illetve van egy 320as WD-m amint majd kettéosztanék Ubuntunak 40GB kb a többi részén meg adat,film,image file-ok! -
Geller72
veterán
válasz
berbatov2 #3192 üzenetére
Hát sajnos, ha kettes ponton nem biztos hogy jól csináltad, a hármast meg nem tudod megcsinálni, akko rnem fog működni a kizárásos alap. Amit ezek szerint te meg tudsz tenni, az a következő. Szerzel egy másik tápkábelt és megnézed azzal, mert lehet, hogy az idők során megtört. Ha lehet, nagy erővel nyomd be a táp hátsó részébe, ne csak úgy lazán. A tápról az alaplapra csatlakozó csatit is ellenőrízd, győződj meg róla, hogy "tövig" nyomtad. Minden egyéb érintkezési hibalehetőséget ellenőrizz. Minden legyen maximálisan, a gyárilag előírt mértékben rögzítve, lecsavarozva, meghúzva.
Kb ennyi.A kettes pontot próbáld meg, az nem bonyi.
-
berbatov2
senior tag
válasz
Geller72 #3191 üzenetére
Köszönöm a választ!
Tulajdonképpen ez egy folyamat és egyre rosszabb.
Pl első alkalommal oldalára fektettem kicsit megmozgattam benne ezt azt és utána bekapcsolt
Legutóbb viszont már csak az előbb említett módon sikerült.
Viszont ha nincs teljes áramtalanítás akkor gond nélkül tudom bekapcsolni. (asszem ezzel a bekapcs gomb hibája kizárható)A 2-es pontban ajánlottat próbáltam(egyik haver tanácsolta) de nem vagyok benne biztos h jól csináltam, mert nem sikerült)
A 3-as pontban javasoltat az meg sajna úgy Kínai ahogy van.
Az itt leírtak alapján esetleg lehet szűkíteni a kört?
-
Geller72
veterán
válasz
berbatov2 #3188 üzenetére
1- A probléma azóta is fennáll?
2- Az alaplap jumper során van olyan, hogy POWER SW (ezt a user manualban is megtalálod, valamint a kiosztást) Húzd le róla a két eres kábelt. Legyen a táp BE, de a gép KIkapcsolva. Egy csavarhúzóval érintsd össze ezt a két lábat (de csak ezt a kettőt). Ha elindul, akkor bekapcsológomb hiba. (ha egyébként a lap szakszerűen van behelyezve a házba)
3- Ha nem, akkor ki kell szűrni a tápot. Azt úgy tudod megtenni, hogy megnézed a tápd milyen verzióval rendelkezik ATX terén. Ha nincs rajta, akko r atípus alapján rákeresel. Ha megvan, akkor megkeresed az atx szabványnak megfelelő kapcsolási rajzot és a táp kikapcsolt állapotában összezárod (általában egy gémkapoccsal) a megfelelő érintjezőket a tápegység alaplapra illeszkedő csatlakozóján. Majd bekapcsolod a tápot a kapcsolójával. Ha működik, akkor a lap lesz a hunyó. Ha nem, akkor evidens, hogy a tápnál van valami. -
zolisx4
őstag
sziasztok
belefutottam egy hibába egyszerűen nem tudok rájönni mi lehet a baj ,
Szóval irok a billentyűzettel vagy törlök vissza és olyan darabosan megy hogy borzasztó leirok két szót és akkor jelenik meg a képernyőn ,Mozilla böngészőt használok néha az is ki irja hogy nem válaszol lépjek ki ,a bill az USB,, van valakinek valami ötlete??? -
berbatov2
senior tag
Üdv!
Miután áramtalanítva volt a számítógép(áramszünet vagy simán csak lekapcsoltam) és újra megpróbálnám bekapcsolni csak úgy tudtam, hogy miközben a házon nyomom a power gombot akkor dugom rá a tápkábelt is (tehát egyszerre
).
Tápom Fsp Hln most nem jut eszembe hirtelen hány wattos Szerk: 400w
Alaplap Asrock 770 DEElőre is köszönöm a segítséget.
-
localhost
Közösségépítő
-
adyh
tag
Üdv!
Ahhoz, hogy x86-os win 7-et telepítsek a laptopomra kb minek kell megfelelnie?
(adatlapomon ott vannak a paraméterek) -
ent
őstag
Hi
Milyen problémák merülhetnek fel, ha egy áram alatt lévő ventit fizikálisan 0 rpm-en tartunk (edit: huzamosabb ideig)?
(legálisan nem húzató ki a venti)
thx
-
The DJ
addikt
válasz
Geller72 #3177 üzenetére
Nem, egyelőre biztosan maradok a 775-nél, csak ahhoz, hogy másik lapot vehessek az Asrock helyett kellene egy PCI-E kari és most jelenleg nincs rá keret
Viszont ha lesz, akkor már semmi akadálya nem lesz, hogy keressek egy igazán ütős 775-ös lapot, amiben megy a tuning is, a memóriák is és utána jöhet a Core 2 Quad is. Hat évig elvoltam a Socket 754-el, szóval valószínűleg nem mostanában lesz megint platformváltás
-
The DJ
addikt
válasz
Geller72 #3174 üzenetére
Sajnos eladni egy jó ideig nem fogom tudni, ugyanis AGP-s videókarim van. A DDR1 memókat nagy nehezen le tudtam cserélni, most ő lesz a következő lépés, de ha már cserélek, akkor egy kategóriát itt is fentebb akarok lépni. Utána jöhet majd csak az új alaplap.
Azért még próbálkozom majd, hátha sikerül összehozni, amit szeretnék.
-
Geller72
veterán
Nem akarlak elkeseríteni, de a ddr1-400-as ramok jobbak voltak, mint a kezdeti ddr2-400/533/667-es ramok. Sebességre biztos. Az időzítésük is jobb volt. (2.5-3-3-7, pl.) Tehát, ha mennének is 667-en, nem lenne annyira eget rengető a dolog. Add ela deszkát (fanatikusok - talán mint te is..
- megadnak érte 8k körül is) és vegyél egy másik lapot, ami legalább ddr2-800-ig lát. A 965-ös s775 lapok már tudták és 10k körül már kapsz ilyet.
-
The DJ
addikt
válasz
Geller72 #3170 üzenetére
Nem találtam semmi beállítási lehetőséget arra vonatkozóan, hogy ne 1:1-ben menjenek.
Everestben az SPD résznél a memória sebességénél DDR2-800 (400 Mhz)-et ír, de ez hülyeség, azt nem is támogatja a lap és nem is megy annyin. Ha futtatok egy memória olvasás tesztet, akkor ott alul jól írja ki az adatokat.
DRAM - FSB arány 1:1
CPU FSB: 260 Mhz
Memóriabusz: 260 MhzViszont terhelés alatt így sajnos melegszik, úgyhogy vissza kell vennem 200-ra, akkor viszont a memóriák is 200-on mennek majd. Semmit nem nyertem a DDR2-ra való váltással így, mert az előző ramom is ment 200 mhz-en
-
Geller72
veterán
Rakd defaultra a lapot és kezd el az elején a beállításokat. Megnézted már mondjuk everestel? Hogy abban mit mutat az SPD-re?
A proci 800-as, tehát 200 az "fsb"-je ez tuti gyárilag. És mivel 1:1-ben megy a rammal most az is annyin van. Nézd meg, nincs e arány beállítási lehetőség, hogy ne 1:1-be menjen a ram a procival. -
Diocles
aktív tag
Van egy Labtec Ultra-flat Wireless Desktopom, melyből a billentyűzet furcsán viselkedik az utóbbi időben. A CTRL, ALT+GR, Windows és környezeti menü gombok lenyomásakor a legkülönfélébb véletlenszerü parancsokat és karaktersorozatokat küldi el. A CTRL elindítja például a médialejátszót, és újabban a számológépet.
A többi billentyű hibátlanul működik, jelen üzenetet is erről a billentyűzetről írom, de a CTRL gombok hiánya (mindkettő rosszul működik, de nem ugyanazt csinálják) nagy probléma. Friss elemeket már tettem bele, nem segített. Érdekes módon először csak a médialejátszó indult el a bal CTRL hatására, más probléma nem volt. Majd a helyzet egyre több véletlenszerű őrülettel bővült fokozatosan romolva, míg végül megállt a helyzet súlyosbodása. Ha bárkinek van bármilyen ötlete, azt nagyra értékelném!
-
Lenry
félisten
válasz
Babetta-X #3166 üzenetére
a részletes keresőben a "Szűrés felhasználó szerint" részbe bepötyögöd a nevét
-
The DJ
addikt
válasz
Geller72 #3165 üzenetére
A poén az, hogy a BIOS-ban jelenleg a memória beállításoknál DDRII667 van kiválasztva. Az első oldalon az összesítésnél, ahol a processzor sebességét, adatait, a memória méreteket meg a dual channelt mutatja ott is DDRII667-et ír. De Winbe érve már csak annyi lesz belőle amennyi épp az FSB. Ergo levehetem most alapbeállításban 200-ra (így 2000 mhz-et kapok), viszont ebben az esetben a memória is csak 200 mhz-en fog menni. Szóval itt vagyok megakadva. Hogy ne egyenesen arányosan működjön már ez a dolog, de erre nem tudom milyen beállítás szolgál.
Ha a memória beállításoknál Auto-ra teszem, akkor 533-asként mutatja őket az összegzésnél, tehát akkor se jól lövi be. Így meg kézileg 667-en van elvileg, azt is írja, de közben meg úgy tűnik mégse. Egyébként szinte biztos, hogy user error lesz
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok
Egyszerű PH fórummal kapcsolatos kérdésem lenne. Írtam hirdetéssel kapcsolatban valakinek Privit. Hogyan tudnám megnézni az emberke épp aktuálisan futtatott hirdetéseit? Az a baj nem emlékszem már pontosan miket írt benne.
-
Geller72
veterán
Az fsb ratiot állítsd át. A ramok 333-on menjenek a proci 200-on. Nem ismerem a biosát, de ha vársz, utánanézek. Az bizti, hogy az E4400 frekije gyárilag 2000 mhz. Szal a 2600 már necc (bír az többet is, de most nem ez a lényeg.) Szal állítsd úgy a ratiot, hogy a fenti értékek szülessenek. A ram időzítés valszeg át fog ugrani 4-4-4-12-re, de nem lényeg. Írj, ha nem ok vmi.
-
Geller72
veterán
Nézd. ezek után nem merném nyugodt szívvel megadni annak a programnak még a nevét sem, amivel meg lehetne oldani, ha netán az MBR-t összekuszáltad volna, mert ha a partition magic programmal erre az eredményre jutsz, egy vmilyen disk managger programmal sokkal nagyobb kárt okoznál. Van egy kínai csávó által készített program, az nekem eddig mindent megoldott, de nem merném javasolni, kissé bonyi. Nyugodtan nyomj egy win reinstallt. Ha nem megy, vidd el olyan emberhez, aki meg tudja csinálni, mert hidd el, te nem tudnád. A partition magicet meg sztem ne piszkáld, alapból normális helyzetben normális ember szűz vinyónak áll neki, és azzal az indító lemezzel és oprendszerrel particionálja, és formázza, amit fel szeretne tenni. Az ilyen élő, adatokkal teli rendszer alóli particionálás átlag emberek majdnem mindig sokkot ooz.
.
Dj.
A siklás megvolt.....megkevert a saját hibrid lapom, az ugye s939 volt..
.
-
The DJ
addikt
válasz
Geller72 #3161 üzenetére
Köszi
Csak egy kiegészítés: Intel rendszerem van
(Szerintem elsiklottál felette
)
Szóval az, hogy a C&Q miatt ennyi a freki az ki van zárva. Jelenleg merész voltam és bátor, megemeltem az alap 200-as FSB-t 260-ra és 2600-on ketyeg az E4400 proci és a memória is. (De én ezt még mindig keveslem és félek, hogy a melegedéssel is bajok lesznek.) Viszont az időzítések jelenleg CPU-Z szerint: 3-3-3-9. Ez most akkor jónak számít? Sose tudtam melyik mit jelent és sose nyúltam hozzá, viszont ha már van egy korrektnek mondható memóriám, akkor ki akarnám használni amennyire a lap engedi. 333 mhz mellett korrekt időzítésekkel. De valamit elrontok ezek szerint.
-
Geller72
veterán
#3143:
Ha be van állítva auto mentés, (úgy rémlik a default 5 min) akkor elvileg az utolsó mentésig lementett állásig a tmp fájlból visszaállítja. (Utoljára megnyitott fájloknál, File menüpont, alul. Ha be van állítva ez az opcio) Ha nem működne, nézd meg, hogy ahova automatikusan mentene (ez is az alapbeállítás függvénye) ott van e, keletkezett e temp file. Ha igen, nyisd meg. Ha már alapból a helyreállítást nem ajánlotta fel..Nézd meg, hátha csak login nevet adott, pass-t nem. Magyarul a login név, admin megadása után hagyd üresen a pass mezőt és enter. Nem tuti, de hátha. Kettes verzio: Flasheld meg a routert. Visszaáll az eredeti állapotába.
Nekem is volt hasonlo hybrid asrockom, de ennyire nem volt az.
. Nézd meg, hogy terhelt állapotában is ennyi marad e a freki, mert előfordulhat, hogy alapban visszaáll a C&Q miatt a proci 800Mhz-re (asszem az a proci annyi minimumon) és akkor a ram osztód megfele annak, amit írtál. Stresszeld le mondjuk egy winrar benchmarkal és közben nézd a frekit.Azt meg nagyon ne sajnáld, hogy csak 667 fognak menni, cserébe vedd le az időzítést 4-4-4-11-re és majdnem olyan lesz, mint 1066-on 5-5-5-18-ba, már, ha tudja..
.
Ram osztás:
..localhostal egyetértek..
..
Én is úgy vélem, hogy a seven automatikusan rak drivert, ha van. Ha nincs akkor valszeg nem is létezik. Én is így jártam egy rakás hw-vel, így ment vissza a jó öreg orig XP.
Nálam D-linkes wifi kártyát, usb-s scannert, usb-s, külső tunert, nvidia quadro-t utasított el, mert a köcsög gyártók nem adnak hozzá már supportot. Kár, mert van, ami 2008-as.... -
Opa
tag
Sziasztok!
Volt egy kis gondom a partition magic-kel, ami után bad partition sectorosnak látta minden a vincsit, win install se indult el, már azt hittem vége a vincsinek. Ubuntu install-boot dvd viszont nem károgott semmit, szépen fel is települt.
Viszont én wint akarok. Nyomhatok sztetek most nyugodt szívvel format ntfs-t, és utána mehet a win install? Rendbe rakta most már a linux a fájlrendszert, amit el***tam?Előre is köszi a válaszokat!
-
GabN73
addikt
hali
win7-be hol tudnám a hálókártyám driverét frissíteni hogy működjön a wifi?
Alapból nem simeri fel... -
whited
addikt
hy
Tegnap a South Park egyik részében a macskák pisijéval drogozott Kenny, (sajtolt) és mikor beállt, egy álomvilágban találta magát, ahol minden a óriási cicikből volt...Ha valaki tudja a dal címét, amelyik a jelenet alatt ment, vagy a zenekar nevét majszóljon. Kutatom de nem találom sajnos.
Sos-ba kéne ha valaki tudja -
MmDorian
őstag
Üdv !
Egy karakter-szakértő segítségére lenne szükségem.
Szeretnék rovás írni gépen, leszedtem a betűkészletet hozzá, de a latin betűt adja be. pl. ide nem tudnék bekopzini egy rovott szöveget, valami ötlet ?
-
The DJ
addikt
Sziasztok,
Nemrég jutottam hozzá egy Asrock 4Core-Dual SATA2 laphoz, ami egy hibrid 775-ös lap, támogat DDR1 és DDR2 memóriákat is valamint van rajta AGP és PCI-E is. Eddig 1 GB-os DDR400-as modullal használtam, de ma vettem egy Kingston Hyper-X 1066 mhz-es 2x1 GB-os dual-channel kitet.
A lap csak 667 mhz-ig kezeli a DDR2 memóriákat, tehát kihasználva nem lesz, viszont gondoltam ha beteszem egyből mennek majd duálban, a lap által bírt legnagyobb sebességen (667). A duál megy is szépen, viszont... a rendszerbe belépve a CPU-Z azt mutatja, hogy csak 200 mhz-en mennek a ramok a 333 helyett. Sajnos ezekben nem vagyok otthon, sose tuningoltam vagy állítottam át az alap értékeket és most fogalmam sincs mihez nyúljak, hogy el tudjam érni a 333 mhz-et. A BIOS-ban a memória beállításoknál átállítottam Auto-ról DDRII 667-re, ezt is mutatja ott, de a Win 7-ben már nem.
A DRAM - FSB ratio 1:1, tehát én arra következtettem, hogy az E4400 alapértelmezett 200-as FSB-je miatt a memória is csak 200-on megy. Igen ám, de ezt nem is lehet fentebb "tekerni"? Óvatosan próbáltam fentebb kapcsolni az FSB-t, akkor a memória órajele is emelkedik, de kizártnak tartom hogy az a megoldás, hogy én 333-ra állítsam az FSB-t ahhoz, hogy rendesen működjön minden.
Kerestem a DRAM - FSB arány átállítására szolgáló beállítást, de nem találtam vagy csak nem látom.
Valaki segítse ki a kezdő "tuningost" legyen olyan kedves
-
törölt tag
-
Free_Frag
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy elfelejtettem a router-em (TP-link TL-R460) jelszavát, és hiába nyomok reset-et, nem csinál semmit,nem adja vissza az alap "admin"-t.
Próbáltam áram alatt és anélkül, +mindent kihúzva belőle de sajnos nem sikerült. Van valami külső jele, ha reset-el az ember? (pl. a ledek felvillanak, stb)
Net van, a gépek látják egymást a hálón, de lenne néhány kényelmi beállítás, amit a router-en kéne véghezvinnem.
A router természetesen az enyém, itthoni. Tehát az olyan válaszokat kérem mellőzni, hogy majd a rendszergazda megadja, ha akarja.
Segítségeteket előre is köszi.
-
04
tag
Hahó!!!
Office 2003-ban írosgattam, gépem újraindúlt kellene nekem amin dolgoztam
Azt vissza lehet hozni???
Ha igen akkor honnan?
S.O.S
-
lorenzen
aktív tag
válasz
localhost #3130 üzenetére
""64 bites gépek kétszer annyi adatot képesek feldolgozni, mint a 32 bitesek"
Igen, csak az utasítások is dupla hosszúak, ezért legfeljebb HT támogatással és 32bites op.rendszerrel növelhető a feldolgozott adatmennyiség.
Játékok esetében amúgy is negatívan irányú gyorsulást hoz a 64bit.
4GB vagy kevesebb memória esetén általában nincs értelme a 64 bitnek. A rendszer memória igénye is megnövekszik. Amit meg lehet nyerni a megcímezhetetlen memóriák miatt, azt el is viszi a megnövekedett memória igény. (Kivéve ha SLI-ben fut 2 darab Ferni, ATI kártyák vannak párban hasonló méretű memóriákkal. )
További hátránya a 64bitnek, a régi eszközöket lehet kidobálni driver hiány miatt.Tudom, te csak idézted, de felbosszantott a marketing szöveg.
-
Geller72
veterán
válasz
Bootyhunter #3128 üzenetére
Nem csak a négynél többet, hanem már a négyet sem. Egészen konkrétan a te 2x2 gigád jelen pillanatban nincs lefedve. Írták már mások is - nem véletlenül - hogy ha lenne 4 gigájuk, azt tennének fel. Te is tedd ezt, ha lehetőséged van rá. Mivel most már túlnyomó többségről beszélhetünk és ugye 19 éve van már 64 bit, akkor használjuk ki, mert fokozatosan több előnye lesz, mint hátránya. Amióta a vista "elterjedt" és már az SP2-nél jár, ott már érezhetően jobb a 64 bites verzió. A Seven elterjedésével ez gyarapodni fog. Ennek ellenére egy hétköznapi konfignál nem nagy eltérés lesz, egetverően még nem lehet megkülönböztetni. Céges környezetben ez sokkal jobban előjön. Ilyen körülmények is hozták világra anno a 64 bitet. Én ahol tudok, ott 64 bites rendszert használok még akkor is, ha nem nyújt többet (kevesebbet sem). Nincs akkora pozitív jelentősége, mint pl. a FAT32-nek az NTFS-el szemben. (Házon belüli példa!!).
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Bootyhunter #3132 üzenetére
64bites progik asszem gyorsabbak, csak kevés van, keress rá azokra, pl.a játékokra amiket teszteltek
azonkívűl a 64-es DEP eleve aktív, nem úgy mint a 32-es, persze be lehet kapcsolni az utóbbibnál is, csak extraként mondtam -
RootRulez
félisten
válasz
Bootyhunter #3132 üzenetére
Hmm.. Viszont nekem a Vista 64 bitnél még a Win7 32 bit is gyorsabb volt...
-
j0k3r!
senior tag
válasz
en ugy vagyok vele, hogyha lenne 4 gb (vagy tobb) ramom, akkor nem lennek rest 64 bites oprendszert hasznalni : )
-
localhost
Közösségépítő
válasz
Gyakorlatilag nem fogsz észrevenni semmit.
vagy itt még :[link]"64 bites gépek kétszer annyi adatot képesek feldolgozni, mint a 32 bitesek, és jelentősen több RAM memóriával rendelkezhetnek. Ezért videókhoz, nagy adatbázisokban való keresésekhez, valamint játékok és egyéb, bonyolult műveleteket és nagy memóriát igénylő alkalmazások használatához előnyösebbek a 64 bites gépek. A legtöbb alkalmazáshoz azonban a 32 bites számítógépek is kiválóan megfelelnek. A táblázatkezelő, a webböngésző, valamint a szövegszerkesztő programok például 32 bites és 64 bites számítógépeken is közel ugyanolyan sebességgel használhatók."
-
RootRulez
félisten
válasz
Igazság szerint azon kívül semmi...
-
Bootyhunter
tag
Sziasztok!
Valaki leírná nekem miért érdemes 32 bites rendszerről átállni 64 bitesre? Mik az előnyei a 64 bitesnek? (Azon kívül hogy látja a 4 gigánál több memóriát) Előre is köszönöm azoknak akik segítenek!
Gépem adatai:
Asus P5B-E alaplap
Core 2 Duo E6300 (1.86 Ghz, 2 MB L2)
2x2 giga Corsair twin2x4096-8500c7 memória
Gainward 8800 GT videókari
Chieftech 550-es táp -
Geller72
veterán
válasz
gyurma_85 #3125 üzenetére
A kattanás a HDD-ből jön. Lehet, hogy haldoklik. A belassulást is az okozza, hogy a rendszer "megfagy", mert a mechanika nem dolgozik, a fejek nem funkcionálnak. Amikor magához tér, újra folytatja. De szerintem meg fogja adni magát a vinyó. Szélsőséges esetekben elő szokott fordulni, hogy az optikai meghajtó meghibásodása miatt, vagy más meghajtókkal való ütközése miatt is megfogja a rendszert. Vedd ki az optikai meghajtót, ha van lehetőséged, tegyél be pár napra egy másikat. Ha továbbra is csinálja, akkor az első verzió a nyerő..sajnos. Ha garis, akkor gariztasd e, miután baromi goyrsan backupoltad a holmijaid..de gondolom, azt amúgy is folyamatosan teszed, mint minden ember, aki számít arra, hogy a hdd egyszer csak kuka lesz..
.
De root kollegának is lehet igaza, hogy a megvan törve a csati, vagy a hdd csatija szar, akkor is csinálhatja.. -
gyurma_85
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Mostanában olyat csinál a gépem, hogy a merevlemez kattan egyet, majd iszonyúan belassul a gép, de nem fagy le, hanem egy fél perc múlva magához tér... Volt, hogy 10 percenként megcsinálta és arra gyanakodtam, hogy a WD500as winyó szarakodik, és azért nem fagy le a gép, mert nem azon van a rendszer, így fogtam és kivettem a rendszerből! Ez után ugyan úgy csinálta a kattogást, tehát nem a WD-vel van a baj! 2db NEC író van a gépben! Ha az egyikbe berakok egy üres cd-t, a winyó kattan, belassul a gép! Fogtam kiszedtem azt az írót is! Jelenleg nem tapasztaltam a "kattanást", de érdekelne, hogy mi okozhatja a problémát! Az NEC író max fél éves, legújabb firmwarerel! Az alaplapom egy régebbi Gigabyte, talán ott adta meg magát a vezérlő? Vagy esetleg a kevésbé márkás 400W-os táp szaraokodik? Köszönöm előre is a segítséget, ötleteket!szerk.: A merevelmezeknek elvileg nincs baja! Vagyis HDD Sentilen progi szerint...
-
poffsoft
veterán
válasz
hejesírásó #3115 üzenetére
Specifikálva nincsen, de az összes lapjával csúnya lenne szerintem...
Meg igazándiból azt hittem, hogy a papírmakett elkészítésének is van valami általános szabálya (mint pl a Monge-projekciónak).
Geller_1972: Ez bíztató, megnézem a progikat.. Meg kösz a tutort is, olvasomköszi!
-
Geller72
veterán
válasz
VinoRosso #3121 üzenetére
A craft sheet-jében meg van adva. De amivel én eddig találkoztam, az max fotopapír volt. Annyi, hogy épp fényes, vagy matt..etc.. Viszont a meló, vagyis, ahogy összerakod, a munkálatok, az nem mindegy. Például, ahogy mondjuk egy kereket megcsinálsz. Azt pl. "pödörni" kell. Nekem az autimodellek jobban tetszenek. Van olyan, amitől leülsz..
.
Általában komolyabb cégek is preferálják ezt a papercraftos dolgot. A nyomtatócégek kifejezetten..ugye, érthető okokból..
. De pl. a Yamaha is.
De itt van a Canon.
Ez egy kutya:Az adatlapja (papír):
< Set the printer >
Recommended paper type - Matte Photo Paper
Print Quality - High
Orientation - Portrait
Page Layout - Same magnification
Page Scaling - None..lehet, hogy össze kellene gurítani egy cikket róla..hátha vakit érdekelne..
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
16:10-es vagy 16:9 monitorok a támogatottabbak, vagy nincs ilyen? Mindegy? -
hdanesz
őstag
sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy amikor ma bekapcsoltam a gépet, a nem monitor szokásos 1440x900-as felbontását produkálta a Windows asztala, hanem átállt magától jóval kisebb felbontásra. A beállításoknál eltűnt az 1440x900-as felbontás, csak kisebb vagy nagyobb beállítások vannak. Mi lehet ennek az oka? Hiába állítok be más felbontást, azok természetesen torzan jelennek meg.
Előre is köszi!A VGA kártyám: GeForce 8600 GS
-
Geller72
veterán
Ez is papír:
-
Geller72
veterán
válasz
poffsoft #3114 üzenetére
Én hasonló elven készítek papírmaetteket. Elég megadni a proginak a nézeteket, ő megoldja a többit. Aztán a palástot kinyomtatom és szépen kivágom. A gyerekkel nagyon el szoktunk lenni ezzel..
...biztos te sem fogsz unatkozni..
. Ha nem felel meg a program, ezer másik van, de a keresési szisztéma ugyanaz. Hajrá..
. Komplett 3D-s testeket lehet így makettezni. (Akármit!!)
-
poffsoft
veterán
Üdv!
Ábrázoló geometria segítségre lenne szükségem:
Egy általános helyzetű síkokkal határolt (egy össze-vissza metszett kocka) test makettjéhez kellene a szabásminta, vagyis a palástot síkba kiteríteni.
A testről megvan 3 nézeti kép.
A kérdés: hogyan kell megcsinálni? Hogyan lehet a palástot kiszerkeszteni? Hol lehet erről találni valami érthető leírást találni?
thx! -
Geller72
veterán
válasz
Sk8erPeter #3108 üzenetére
Nem.
-
hejesírásó
senior tag
válasz
ez egy seagate sata noti winyó:
-
RootRulez
félisten
válasz
Tudtommal nem.
Ugyanolyan a csatija csak lassabban forog... (de majd megerősítenek)
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hali!
Hogy is van ez? Laptopos SATA-vinyó asztali géppel való összekötéséhez szükséges bármilyen adapter?
Még nem csináltam, most azonban elég fontos lenne adatmentés céljából.Köszi!
-
sto1911
veterán
Meg tudja mondani valaki, hogy egy jatekban mely effektek terhelik a CPU-t, es melyek a VGA-t?
-
Geller72
veterán
válasz
Barthezz2 #3101 üzenetére
Ha csak ennyi, akkor kell egy cca. 2500-ft-os usb-s wifi hálózati adaptert venned. Ha hosszabb távra tervezel (én így tennék) akkor legalább vennék egy olcsóbb wifi routert, olyan 5k-ért. A routerbe akár normál utp kábelen is csatlakozhatsz a számítógéppel, ha nem akarsz kidobni még plusz pénzt wifi kártyára. Vannak belső wifi kártyák is, de szvsz jobb az usb, mert ki tudja, mikor lesz notid is, vagy akármi. (tudom, a mobil netet ott is tudja használni, ha akarja). Tehát, ha nem bővítesz és elég ennyi, akkor egy usb-s hálózati adapter.
Fizikailag ennyi. -
Üdv!
Van nekem egy vodafone-os usb modemem, és azzal netezek a gépen, meg van nekem egy telefonom, amin van wifi. Namost, mit kellene beszereznem, és hogy tudnám azt megoldani, hogy a vodás netet a gépen keresztül megosszam wifi-n, hogy aztán a telón is tudjak netezni?
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Itt vannak az első képek a Sony Xperia 1 VII-ről
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen házat vegyek?
- Politikai mémek
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- EAFC 25
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Dark Souls sorozat
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Eladó ritkaság! Honor Magic 4 Ultimate!
- Szép állapotban lévő iPhone 14, 128Gb (kék) eladó
- Nintendo Switch OLED + 2 db Pro Controller eladó
- Új, Bontatlan Toshiba 2.5" 1TB Canvio Basics (USB3.0 ~5Gbps) fekete külső winchester
- Üzletből, Macbook Pro Retina 16" 2021,M1 Pro 10mag 32GB RAM/1TB SSD/Metal 16magGPU/Liquid Retina XDR
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB AeroCool Shard Zalman 600W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 512/12GB Fekete / Újszerű állapotban / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-14IGM - N5000 I 4GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- EGY PRÓBÁT MEGÉR, NEM? Árgarancia, ingyen szállítás/átvétel RX 7000 kártyák 27% áfa, beszámítás!
- -300.000 ft àr alatt. ASUS ROG Zephyrus G14 GA403UI-QS033W Notebook
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest