Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Akciókamerák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
Aktív témák
-
kaposi1
tag
Sziasztok!
Hol kell keresgélnem akkor ha valamiért egyik percről a másikra eltűnt az egyik DVD meghajtóm és a Mobil rack-em a gépben.
Nem látja sem a TC, sem a sajátgép, de még az eszközkezelő sem!
Légyszi segítsen valaki ha ötlete van! -
kriszwells
aktív tag
Helló!
Egy gyors kérdésem lenne. Olyan problémám van hogy SMC kártyás netem nem működik rendesen. Van jelerősség, de a net kapcsolat ki-be kapcsolgat. Azonban ha elindítok egy yout***be videót hogy betöltsön akkor amíg az tölt addig van net, mihelyst betölt ismét kibe lépked. Amúgy mikor van net akkor jön rendes sebességgel, normális.
Próbáltam más slot-ba és más gépen is a smc-t de ott se volt jó, arra gondoltam annak van baja, de elképzelhető alaplap is. Pár kondi ismét kezd púposodni (egyszer már volt csere)Szóval szerintetek?
-
Speeedfire
félisten
üdv
valaki megtudja mondani a dyndns miért blokkolja hetente 1-2x a regelet címemet?
mindig kapok egy levelet h itt meg itt fel tudom oldani, de jobb lenne ha nem blokkolná
amúgy egy routeren használonSpeeed
-
hyperspace
őstag
ciao mindenki,
uj oprendszert raktam (win7 ultimate x86), es minden inditasnal meg akar nyitni egy fajlt (wnr3.dll), es tallozas vagy megsem gomb van ugye. probaltam neten talalhato programokkal javitani, de minden fizetos. van ennek ingyenes megoldasa? azon kivul,hogy torlom a fajlt
. es ha van, kerlek irjatok le.
-
adamek9605
csendes tag
most futtatok egy víruskergetőt aztán ha nincs vírus akkor megnézem azokat...
-
ABE
őstag
válasz
WildBoarTeam #5091 üzenetére
Retró mánia.
Tény, hogy a HT2-nek sokkal több hibája van, de azért egy picit más a fílingje, még ha alapjaiban ugyanaz is a kettő játék.
Keresem már egy ideje, de semmilyen formában nem találtam még meg.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
egy gyors kérdés:
az s-video és az s-vhs csatlakozója miben különbözik. wikipédia azt írja, h nem szabad összetéveszeteni a kettőt, de ránézésre ugyanaz a 2.
alapvetően s-video rca kábelt akarnék venni, de csak s-vhs rca-t találtam, ami véleményem szerint ugyanaz.valaki homályosítson fel, h ki van ki ellen, mert a wiki nagyon bezavart.
előre is köszönöm -
WildBoarTeam
senior tag
Hát ez igen jó játék...
Sokat toltam én is régen, bár már nekem sincs meg.
Amúgy a King of the Road-ban már kijavítottak sok hibát, ami a sima verzióban benne volt (pl.egyszer "belémállt" egy autó, amit húztam végig a lerakatigés nem sérült a rakomány). Nem értem miért ez kell neked, szerintem nehéz lesz rálelned, meg amúgy is sok benne a bug...
Szerk:
Én is csak a K.O.T.R. verziót találtam[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Van valakinek ötlete, hogy a Hard Truck 2-t honnét tudnám beszerezni? A továbbfejlesztett változata, a King of the Road már két példányban is megvan, de nekem kimondottan az eredeti kéne, és sehol nem találom.
-
Killer01
őstag
válasz
adamek9605 #5075 üzenetére
Indíts feladatkezelőt, ott meglátod mi zabálja fel az erőforrásokat. Ja, meg nézz körbe az eseménynaplóban, biztos van nyoma.
-
bencurio96
tag
válasz
WildBoarTeam #5087 üzenetére
köszi. szerintem a nokia 5230 lesz
-
WildBoarTeam
senior tag
válasz
bencurio96 #5086 üzenetére
Találtam róla egy videót, ami szerint igen.
-
Lenry
félisten
válasz
DreaD88 #5080 üzenetére
te tényleg nagyon új vagy Linux témában
ebben az esetben Ubuntut használj, annak is elérhetőek régi verziói és a liveCD-i sokkal barátságosabbak és egyszerűbben használhatóbbak, mint a Debian-é.
az apt nem a gépedről fog telepíteni, hanem felcsatlakozik netre és az Ubuntu szoftvertárolóiból (ezt hívják repositorynak, vagy röviden repónak) letölti és telepíti a nevezett programot
[ Szerkesztve ]
-
DreaD88
tag
válasz
localhost #5074 üzenetére
A liveCD-ről próbálkozás nekem is tetszik, ne mtudtam, hogy így is lehet kivitelezni.
A legnagyobb problémám, hogyan telepítem fel a letöltött programokat... :/#P100
És hogyan telepítem?
Mert még netbean-s akartam pendrive-on rárakni egy (internetkapcsolat nélküli) gépre és nem tudtam telepíteni. -
moha21
veterán
válasz
adamek9605 #5075 üzenetére
Ötlet van mondjuk, ha csak szoftveres a hiba akkor lehet vírus vagy csak beszart az op. rendszered.
Mi az xD egy problémába?
-
adamek9605
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám... xD.Amikor bekapcsolom a gépet 2-3-4 percig megy hiba nélkül.De ekkor befagy a tálca.A futó programok(pl.:total commander, Chrome) működnek de nagyon lassan, viszont akármi mást nem tudok megnyitni.
a gépem nem olyan szar sztem:
-GigaByte GF 9800 GT 512Mb
-550W táp
-Intel775 Core2 Duo E7200 2.53 GHz
-2Gb 1066Mhz DDR2 RAM Kingmax
-XP sp3
valakinek 5let?
előre is köszi -
krypton
senior tag
Sziasztok!
Egy processzor FPO-ja mit takar? Mármint mit jelent, milyen következtetést lehet levonni belőle?
[ Szerkesztve ]
-
-
Cicero
őstag
Sziasztok! 3D-s atlaszt keresek ami képes rendesen megjeleníteni a folyók nevét, hegyeket stb
a google megoldása kuka, szintúgy bing
[ Szerkesztve ]
-
toldy
őstag
Nem tudom holt tegyem fel így megkérdezem itt, Valahogyan lehet HDMI-re VGA-s monitort kötni? Létezik átalakító vagy kábel?
-
doc
nagyúr
válasz
DreaD88 #5059 üzenetére
mindegy hogy melyik kettot gondolom, csak legyen kulonbozo a kernelverzio (uname -r)
szerintem kerdezd meg egy Linux topicban, biztos ajanlanak benchmarkokat, CPU-ra ott a SuperPi, cpuburn pl, meg kene valami I/O teszt is az esetleges IO scheduler kulonbsegek megtalalasara -
DreaD88
tag
Üdv!
Operációs rendszerek tárgyból kellene csinálnom egy beadandót, a feladat a következő:
Mérő programok segítségével, ugyanazon a gépen hasonlíts
össze két különböző kernel verziójú GNU/Linux rendszert! „Bizonyítékul” a munkádat
bemutató, azt részletesen leíró, pillanatfelvételekkel bővített DocBook dokumentumotMivel azt sem tudom, hogyan fogjak hozzá, légyszi segítsetek abban, hogy melyik 2 linux rendszert (fedora-ra és ubuntu-ra gondoltam) mérjem össze, és milyen benchamarkot (mérőprogramokat) használhatnék?
Előre is köszi a segítséget.
-
bendzso
senior tag
Erre valaki?
-
localhost
Közösségépítő
"A busz v. sín topológiát több gép egyetlen kábelre történő felfűzésével alakítják ki, melyben a hálózati kábel csak a szomszédos hálózati elemeket köti össze. A munkaállomások a két végén ellenállásokkal lezárt gerinchálózatra T-csatlakozók segítségével kapcsolódnak, amely lehetővé teszi átmeneti kiiktatásukat a hálózati gerincvezeték megbontása nélkül is. Bár a felsorolt architektúrák közül kis kábeligénye és egyszerű szervezése révén ez a legköltséghatékonyabb, sebessége a legkisebb mind közül. Mivel minden munkaállomás csak a közös gerincvezetéken keresztül képes közli üzenetét a másikkal, ezért minden számítógép látja az összes üzenetet attól függetlenül, hogy neki szól -e vagy sem. Ráadásul mivel a kábelen egyszerre csak egyetlen eszköz küldhet üzenetet, ezért nyilvánvalóan ki kell várnia a már esetlegesen megkezdett adatforgalom befejezését, mielőtt saját adásba kezdhet. Az ilyen ütközések elkerülésére két módszer terjedt el. Az első esetben minden munkaállomásnak meghatározott időszelete van, mely alatt kizárólagos jogot élvez a vezeték használatára. A megvalósítás egyszerű, de nyilvánvalóan csökkenti a teljes hálózat kihasználtságát, hiszen a kikapcsolt, de legalábbis pillanatnyilag kommunikálni nem kívánó munkaállomás időszelete kárba vész. Ennél sokkal célravezetőbb a kábel használatának dinamikus kiosztása a munkaállomások versenyeztetésével. Amikor egy eszköz adatot kiván küldeni először "ráfigyel" a vezetékre, hogy valaki megkezdte -e már rajta az adatközlést. Amennyiben pillanatnyilag nincs adatforgalom úgy az eszköz az adatok küldésébe kezd, míg egyéb esetben véletlenszerűen kiválaszott ideig várakozó módba megy, aminek letelte után ismét megvizsgálja a hálózat foglaltságát. A véletlenszerűen megválasztott várakozási idő biztosítja, hogy előbb-utóbb minden kommunikálni kívánó eszköz "szóhoz jusson".
A topológiának ugyancsak hátránya, hogy a gerincvezeték sérülése (zárlat v. megszakadása) a teljes hálózati szegment "leüléséhez" vezet."
-
doc
nagyúr
annak idejen voltak un. vampir csatlakozok a vastag kabeles koaxhoz, aminel fizikailag is egy kabel volt, amibe bele kellett nyomni a csatit
de az mar irtozatosan osi technologia -
localhost
Közösségépítő
Bocs megszakadtam... szóval nem fizikailag egy kábellel, hanem úgy egy kábellel = abban az értelemben, hogy nem megy minden géphez külön-külön kábel, mint pl. a csillagnál.
Ez LOGIKAILAG egy lánc, annak minden hibájával, pl szakadás után a szakadás mögötti szegmens elérhetetlen stb... ezt már olvasd ki a jegyzetetből -
P100
senior tag
Sziasztok,
Info tételt tanulok (mikor nem) és most ezt olvasom a sín topológián a tanár által írt tételben: "a számítógépek összekötése sorosan, egyetlen kábel segítségével történik".
Ez így igaz? Mert végül is a busz topológiánál t-csatlakozókkal osztjuk szét a vezetéket, de ehhez fel kell szabdalni azt, így végül is nem lehet egyetlen kábel, vagy rosszul tudom?
-
FRENK1988
veterán
-
Nekem olyan progi kéne, amivel lehet videót vágni, és feliratozni a képet(konkrétan az interjúalany nevét kell kiírni.)
Ha lehet vmi ingyenes/demo verzió kéne. -
AirBooms
addikt
válasz
Dark KillerX #5037 üzenetére
Ha lapod BIOS-a támogatja, nem lesz gond. Pláne Vista alatt. A 3 GHz-es tuningot pedig még egy P35 is tudja szerintem (mert az igazi quadtuning-lap a P45). Szóval, menni fog, tuti!
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
A gmail.hu és gmail.com.nak nincs egymáshoz köze? Mi a gmail.com magyarországi emailszolgáltatója vagy .com és magyarul jön be annyi?
Mert a postafiok.hu olyan gmail.com-os...Remélem érthető voltam
-
localhost
Közösségépítő
-
cirkus
aktív tag
Valaki elmondaná, hogy mit jelent a RAMoknál a ramszorzó, hogy kell értelmezni és hogy hol kell beállítani ?
-
AirBooms
addikt
válasz
Dark KillerX #5032 üzenetére
Szerintem nincs mitől félned...
Milyen négymagost teszel bele? Húzni fogod? -
AirBooms
addikt
válasz
Dark KillerX #5028 üzenetére
Ha a mostani lapodba rakod bele, s a lapod BIOS-a támogatja azt a négymagost, amit beraksz, akkor semmi gond nem lesz. Ha nem támogatja, akkor is inkább BIOS-t frissíts.
-
Thrawn
félisten
válasz
Dark KillerX #5028 üzenetére
Ha a Feladatkezelőben megjelenik a 4 mag, akkor nem.
-
Dark KillerX
addikt
Egy otromba kérdés
,proci csere után(2 magról négy magra) ugyanabban a lapban,nem kell Win reinstall?Válaszokért köszi?
-
AirBooms
addikt
Az OEP úgy gáz, ahogy van. Ha még tényleg floppyznak, akkor ez is azt mutatja, hogy mi megy náluk, hol tart a színvonaluk...
(#5015) P100: Ha tényleg be akarsz vásárolni több száz darabot, s így akarsz majd másoknak adatokat átadni, netán örökbe adni, akkor ezzel egyre inkább csak kitolsz majd velük. Ugyanis tényleg a legtöbb mai gépben nincs már floppy-meghajtó. S nem, nem a legegyszerűbb módja a floppy a BIOS-frissítésnek - ma már.
Az én X58-as lapomon már nincs is floppy-csatlakozó...S lőn, még mindig élek, eddig egyszer sem éreztem a hiányát!
[ Szerkesztve ]
-
csimave
tag
Üdv.
Tudnátok felsorolni néhány aprohirdetési oldalt, ami:
-Hasonló, mint a teszvesz,vatera
-Ingyenes
-Elég nagy a látogatottság -
WildBoarTeam
senior tag
Az OEP tényleg ennyire le van maradva? Az elég gáz.
Szerk:
Egy sztori:
Egyszer asszonnyal jártunk úgy, hogy be kellett menni az oep-ba, mivel elcsesztek valamit és azt dobta ki a gyógyszertárban a gép, hogy nincs biztosítva, pedig már melózott több, mint egy éve. Mivel az állandó címe még nem volt átírva, így felhívta Debrecent (ahova tartozott) és ők mondták, hogy nyugodtan bemehet a másik megyeibe is, mert el tudják neki intézni (Miskolc). Persze...1 órát várakoztunk mire behívtak, majd felháborodva közölték, hogy "ők ezt nem tudják megcsinálni, meg egyébként is ki küldött ide mindet, stb..."
Na mindegy 5 perces huzavona után sem jutottunk dűlőre, úgyhogy otthagytuk az egészet és mentünk Debrecenbe.
Tanulság:
Ezek soha nem fognak tudni internetet használni (esetleg nagy nehézségek árán)
Mindig bunkók maradnak az ügyféllel (tisztelet a kivételnek)[ Szerkesztve ]
-
WildBoarTeam
senior tag
Azt sem tudom mikor használtam utoljára floppyt (8-10 éve?).
Amúgy utáltam mindig, amikor 1 mp3-at 5-10 lemezen hoztunk el valakitől és ebből elég volt, ha egy lemez behalt (elég gyakran) és kezdhettük elölről.
A mai gépekbe amúgy sem tesznek már floppyt, inkább kártyaolvasót. Már régen elavult módszer és az árához képest iszonyatosan pici a kapacitása. Akkor már inkább egy írható CD vagy DVD. Azon is át lehet adni a dolgokat és szerintem egy sima papírtokos CD sem túl drága.
Itt a cégnél is van egy csomó bontatlan dobozzal a szekrényben, de senki nem használja mióta lecserélték a gépparkot, mivel egyikben sincs floppymeghajtó -
mezis
félisten
Az ilyen rövid file-okat e-mail csatolmányként lehet a legtisztábban, környezetet legkevésbé szennyező módon csereberélni.
Azért szünteti meg a gyártást, forgalmazást, mert nagyon lecsökkent a kereslet. Folytathatná még egyre többet kérve érte (hogy legyen rajta valamennyi haszna), ami további keresletcsökkenést eredményezne. 10000 ft.-o floppy ár mellett már Te is inkább PEN drive-okat osztogatnál.
-
Lenry
félisten
ezt egyrészt szerintem nem ide akartad postolni, másrészt egy 10 megás programmal bármilyen pendrive-ot BIOS-frissítésre alkalmassá lehet tenni, harmadrészt szerintem nagyon kevesen vannak, akik még használják a floppylemezeket, egész egyszerűen mert nagyon kicsi és megbízhatatlan
-
P100
senior tag
Mi az, hogy a Sony leáll a floppy lemezek gyártásával? Csak nekem fog hiányozni? Szerintem a floppy ma is a legjobb módja a szövegfájlok/apró fájlok továbbadására. A floppynál nincs meg az az írási folyamat, ami a CD-nél kell és alacsony ára miatt akár örökbe is odaadhatom annak, akinek az adatot másolom, nem úgy, mint a pendrivot.
Most miért kell megszüntetni a floppyt?
Asszem megyek és veszek 100-200 dobozzal.Szerk.: arról nem is beszélve, hogy a formázásnak, BIOS frissítésnek a floppys megoldás a legjobb/legegyszerűbb módja.
Hogy lehet csak így kivonni a leghatékonyabb adathordozót?
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
válasz
abridabri #5012 üzenetére
Hiren's BootCD és ess neki a vinyónak az egyik ellenőrzővel, de a kattogás annak a jele.. Ha másik táppal is ezt csinálja akkor még valószínűbb...
-
SOS !
Ma reggel ota a gepem nem hajlando be bootolni !
Elindul faszan . azutan elkezdi tolteni a win-t ( win7 ) ,majd ezutan kattogni kezd a vinyo es lefagy .
Kiprobaltam egy masik tappal a gepet , helyzet valtozatlan.Majd kiprobaltam egy masik vinyoval amin win xp van. Ott a win xp bootkepernyoig jutott majd ujraindult a gep (gondolom mert azon a vinyon egy masik gep alaplapi drivere meg miegymas van es az en gepemet nem ismeri ezert nem indul. )
Szoval szerintetek behalt a vinyom ?
-
Lenry
félisten
válasz
bencurio96 #5009 üzenetére
érintőképernyőknél:
rezisztív: tollal tapizható
kapacitív: ujjal tapizható -
WildBoarTeam
senior tag
Szia!
Jelenleg ez még érvényes: 218/1999korm.rend. (pdf)
Ezeket mindig kiegészítik önkormányzati rendeletekkel! Ezeket az adott település önkormányzati honlapjáról tudod megszerezni.
Esetenként társasházak külön rendeleteket is hozhatnak, amik csak az adott épületre jellemző, de ugye ez csak az "együttélés szabályait" erősítik, nem igazi rendeletek.Üdv,
WildBoar -
RootRulez
félisten
válasz
Shrike7973 #5005 üzenetére
1. kérdésre a válasz (ha jól értelmeztem a kérdést): A tálcán jobb klikk és tulajdonságok, ablak bejön, ott első fülön belül középtájt "tálcagombok"-nál van beállítási lehetőség erre...
A másodikra talán elég annyi, ha a Skype-ot Vista SP1 kompatibilis módban indítja...
[ Szerkesztve ]
-
Shrike7973
senior tag
Hali!
Érettségi miatt elfoglalt vagyok, úgyhogy legyetek szívesek pm-ben válaszolni, ne kelljen követnem a topicot! Köszönöm szépen.
Ismerősnek Windows 7 Ultimate rendszere van.
A problémja:
1.
Ha elindít egy programot, mégha az a tálcára is van "pinned", akkor is megnövekszik xp stílusúra, nem pedig világosabb lesz ugyanakkora kis négyzetként. Szeretné ha az elindult alkalmazások ugyanolyan kis négyzetek maradnának csak fényesedve (effekt). Ezt hol lehet beállítani?2.
Skype különösen idegesítő neki, hogy nem csak tray icon jelenik meg neki, hanem (azt állítja, frissítés óta), programként is megjelenik a tálcán, szeretné ha csak tray icon jelenne meg mint msn esetében. És ezt hogy lehet beállítani.Köszönöm a válaszokat!
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Hogyan nevezik azokat a típusú zenéket amikben csak a dallam található meg és maga a szöveg része nincs?
Fontos lenne, előre is köszi.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple II, kompakt Macintosh javítása
- LENOVO THINKPAD E16 G1 - Ryzen 5 7530U, 16, 512 GB, 16GB, Fémházas üzleti laptop 16" kijelzővel
- AMD Konfig - MSI X470, Ryzen 7 3800x, Vega 56, 32 GB RAM, 512 GB SSD