Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nyomtató topik
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
The DJ
addikt
válasz
The DJ #22008 üzenetére
Hát ez kész
Kipróbáltam Ubuntu Live alatt, hogy mi történik és ugye az alaphelyzetben használt kimeneti csatin ott is csak az egyik oldal szólt... de bemérgesedtem és elkezdtem dugdosni minden lyukba a fülest és láss csodát. Kb mindegyikben tökéletesen, sztereoban szól a zene, csak pont abban nem, ami Win alatt alapértelmezett
Na már most vagy Linuxot kezdek használni (ami kizárt) vagy rájövök, hogy a hétköznapi lime színű kimeneten miért csak az egyik csatorna szól normálisan. Az is érdekes, hogy Linux alatt kb minden kimeneten normális sztereo hang jön ki. Ha be lehetne ezt állítani Windows alatt akkor nyert ügyem lenne, de a Realtek progija nem sok választási lehetőséget hagy nekem.
-
brd
nagyúr
válasz
The DJ #16009 üzenetére
Az előbbi gyorsabb, de ahogyan írták, valószínűleg nem sok esetben fogod észrevenni a különbséget.
sagvary: Szerintem ilyen RAM nincsen, mármint amit nem lehet tuningolni.
Én eddig minden RAM-omat (is) tuningoltam, most is egy Geil van, 800 MHz helyett 1028 MHz-en futnak (DDR2).
-
waithEard
őstag
válasz
The DJ #15222 üzenetére
Én ebben az esetben maradnék DDR2 mellett, és +2giga ram. Hibrid lapokat inkább hanyagold.
Az eladott lapod, + 15k talán kijön. Ez sokat dobna a teljesítményen.
10k körül egész korrekt lapok vannak. Ami a te esetedben fontos, hogy 4 slot legyen a rmanak, ne kelljen már azt is eladni...
Pl:
- ASRock 4Core1600-GLAN,
- MSI P31 Neo-F V2[ Szerkesztve ]
-
L3zl13
nagyúr
válasz
The DJ #15219 üzenetére
Bár hivatalosan nem támogat 2GB-nél többet az alaplap, de fórumokon azt olvastam hogy működik 2x2GB-val is.
Ha van lehetőséged kipróbálni a dolgot mielőtt megvennéd a ramokat (barátságosabb bolt vagy valami ismerős) akkor mindenképpen javasolnám, hogy tedd meg.
Persze ha meg tudod oldani az alaplap cserét+memó cserét (szerintem érdemesebb DDR3-ra váltani ha már alaplapot cserélsz) +később a VGA cserét akkor az nyilván jobb, mert bár lehet, hogy az átmenetre jó volt ez a lap, de mostanra már erősen korlátozó tényező.
-
waithEard
őstag
válasz
The DJ #15217 üzenetére
Ha ezt a konfigot kéne magamnak átépítenem, akkor ramot bővítenék, (+ 2x 1Gb)
és VGA csere lenne. A mostani eladható kb 7000 ft-ért, amit megtoldanál még ennyivel, és máris ott figyelne egy HD 4830, vagy 8800GT.
Ramot meg néznél az aprón. Kb 8-10 papír, tehát durván 15-17k-ból van egy géped, ami a mostani játékokkal is szépen megbírkózik.Lapot már csak akkor cserélnék, ha platformot akarsz váltani. (AM3, DDR3, vagy i7, de hát az nem öt forint.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
The DJ #15059 üzenetére
hát nem egy nagy vaszizdasz ezt az egész műanyagot lecserélni, ebay-en kell venni egyet (pár dollár) és át kell forrasztani.
Miért tud tönkre menni így a wincsi?
(#15060) waithEard Nem értem ez a max fordulaton elmegy a fesz, és meghal dolgot. Nem ez történik amikor kikapcsolod a gépet? Vagy mondjuk áramszünet van?
[ Szerkesztve ]
-
waithEard
őstag
válasz
The DJ #15059 üzenetére
Valahgy mindenképp rögzítsd, mert tényleg tönkre mehet, ha full fordulaton áram nélkül maradna. Befőttes gumi nem rossz, mondjuk én megrövidítenék egy sata-moli átalakítót, és a sata részét beleragasztanám véglegesre. Így mondjuk vége a garinak, meg a későbbi eladási lehetőségnek, de tuti nem csúszna ki.
-
válasz
The DJ #14271 üzenetére
fastleslie:
Hát nézd, ha csak eladásra továbbadnád őket, akkor beszámíthatod nyomott áron, de az biztos, hogy én saját célra olyan merevlemezt nem használnék, aminek a kondíciója nem 100 %-os - már ha fontosak az adataid, amiket rajta tárolnál. (A teljesítmény lehet PICIVEL kevesebb, mert az mástól is függ, de igazából azt sem nagyon díjazom).
Ez persze csak az én véleményem.
-
-
madmaxxx
senior tag
válasz
The DJ #14283 üzenetére
Lehet, hogy meg leszek kövezve, de elárulok valamit. Egy srác K.....ről 500Ft-ért hoz az egyik ismerősömnek winchestereket (20-80 GB) kevés szektorhibával, aki ezeket gépekbe építi és eladja minden szívfájdalom nélkül. Az ilyen kishibás winchestereket mindenképpen olcsóbban célszerű megvenni.
-
madmaxxx
senior tag
válasz
The DJ #14271 üzenetére
Nem is tudom mit mondjak erre, talán a legjobb, ha az igazat. Némely winchester elég sokáig elmegy még így és nem hibásodik meg. Ellenben akadnak olyanok is (anno 1 250GB-s nálam) amelyek egyik napról a másikra fokozatosan és folyamatosan leépülnek. Az ilyeneket általában csak háttértárolóként használják. Kevés olyan ember van (hozzáértő) aki OP.rendszert mer telepíteni. Lehet, hogy évekig működnek még ugyanígy, de az is benne van a pakliban, hogy 1 hónapon belül megadja magát.
-
attiati
veterán
köszi a felvilágosítást
Egy mód mindenképpen működik (és így biztos nem az általad említett második verzió él) : korábbi image fájlból visszaállítok egy a program feltelepítése előtti xp rendszert, és arra már rá tudom húzni
De azt hittem ennél egyszerűbb megoldás is lesz. Köszi még egyszer!
-
kepzavar
csendes tag
-
moha21
veterán
Azért pl a Chiefteknek a Delta elektonics szállítja a belsejét.
Kekec: A Codegen akkor is nem ajánlott táp!
[ Szerkesztve ]
-
kekkec
aktív tag
Asszem az az AGP fesze, és 4x-en 1,5 volttal, 8x-an meg 0,8 volttal megy. [link]
De igazából nem nagyon vágom.
Majd VGA-t is cserélek vmikor a cuccba, egy 3450-re cserélem a mostani régi sima 9000-est, és ennek még majd utána kell járonom az AGP totyikban, hogy mennyire kompatibilis az alaplap a 3450-el -
moha21
veterán
Azért azt tegyük hozzá, hogy egy ilyen szoftveres mérésnek nem sok köze van a valós méréshez, szóval nem biztos temetni kell azt a tápot. Sőt ekkora eltéréssel már nagy bajok lennének, szóval tuti hibás a visszajelzés.
(#5791) Lenry: A 12V-os ágon annyi eltérés még bele is férne a szabványba, de el ne higyjétek már, hogy a gép rég nem károsodott volna ha másfél volt helyett 5,5 volt lenne.
Jah most olvasom Codegen akkor kuka!
Bocsi
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
nem is beszélve az 1.48V-ról az 5.5V-os készenlétinél, vagy a 12.56V-os feszültségről a 12V-os ágon...
kekkec: még azelőtt dobd ki ezt a tápot, mielőtt valami komoly kárt okoz a gépben
(#5792) moha21: egy 300W-os Codegenről van szó. egyáltalán nem lehetetlen ez az érték.
[ Szerkesztve ]
-
kekkec
aktív tag
"Shoutdown temperature" disabled-re állítottam.
A fesz és freki:Gyári hűtő, 3200 rpm-en pörög. A régi A1,8 northwood-ot olyan 44-45 fokon tartotta, terhelve 52-54 max. (hát nem egy, remekmű az tény) Én is úgy tudom, hogy a prescott-ok még 70-nél be-be lassúlva mennek, ezért furcsálom, hogy 70-nél elszáll. És ha rossz, szólok a PH-s srácnak akitől vettem, hogy csere vagy mani vissza, mert hát 5 ropi is csak 5 ropi.
Frekit még nem állítottam soha.Néztem bioszba, de pl fesz. állítás lehetőség nem is volt, csak a 15 szorzó melletti 200-as értéket lehet babrálni, meg a ram szorzóját vagy miétt
[ Szerkesztve ]
-
vamzi
senior tag
Igen, már egy éve így használom az oldalamat bentről, hogy http://192.168.1.111, kicsit kényelmetlen volt, de azt hittem ez így működik. Most viszont mint írtam a router tűzfala fogta meg. Letudnád esetleg írni, hogy milyen beállítások csináljak meg a routeren, hogy tűzfallal is menjen?
Linksys wrt120n kütyüm van (hátha neked is linkszisz, vagy ne adj isten pont ugyan ez)
-
vamzi
senior tag
Na igen, de ez az egész wordpress-szel nem működik ilyen frankón, csak a jelenlegi oldallal. Úgy döntöttem, hogy idejét múlta az innen onnan összeollózott weblap és váltani akarok valami egységesebbre. Erre nekem tökéletesen megfelel a wp.
Csak hogy értsd. A wp-nek mindenképpen be kell állítani az elérhetőségét az admin felületén keresztül. És itt van két lehetőségem. Vagy beállítom a http://h15.mine.nu/wp elérhetőséget (logikusan csak ezt lehet oda beállítani, mert ezt éri el mindenki) viszont ebben az esetben én innen bentről nem érem el sehogy sem a wp-t egészen addig, míg valaki kint vissza nem írja nekem az elérhetőséget, vagy át nem szerkesztem a konfig fájlt. Vagy pedig beállítom a statikus a szerver ip-jét. Ebben az esetben viszont csak bentről érhető el a wp, sehonnan máshonnan.
Kicsit máshogy:
Nekem innen bentről eleve nem elérhető ez a cím: http://h15.mine.nu(kintről természetesen most is), mert ha beírom, akkor egyik böngésző sem jeleníti meg(hosszas gondolkodás után, mindegyik rávágja, hogy nem tudott csatlakozni). Én csak is így érem el: http://192.168.1.111Egyébként külön szerver gépen van a LAMPP, a netet pedig router osztja le a szervernek is és nekem is.
[ Szerkesztve ]
-
vamzi
senior tag
Igen, ezekkel én is tisztában vagyok. Én sem értem, tuti valami beállítás hibám van. De!
az oldalam címe http://****.mine.nu, amit jelen esetben(mivel közös a net) így érek el: http://192.168.1.111
Minden tökéletesen megy, mert kintről elérik a rendes webcímmel, én bentről ip-ről és mindenki boldog. Viszont a Wordpress makacskodik és be kell állítani az oldal elérhetőségét. Ha beállítom, hogy ****.mine.nu/wp, a böngészőmbe pedig a jól megszokott 192.168.1.111/wp címre megyek, akkor a wp továbbdob a ****.mine.nu/wp oldalra ami meg már nem tud bejönni. Ha a 192.168.1.111/wp címet állítom be, akkor pedig értelemszerűen senki másnak nem jön be, mert mindenkit átirányít a wordpress a ****.mine.nu/wp oldalról a 192.168.1.111/wp oldalra.Szóval ez a gondom.
-
Iam The Ghos
csendes tag
Semmi nincs húzva, minden alapbeállításon van. Igazából a memóriával már régóta gondom van, de Prime és Memtest egyszer talál hibát, egyszer nem. Így mikor szervízben volt a gépem, akkor nem is észleltek hibát, mert pont akkor nekik nem jelzett... Pedig nem ritka a kékhalál sem. Jó lenne garanciálisan kicserélni őket, de amíg nem tudom bizonyítani...
A lényeg, hogy ezidáig a kicsomagolással nem voltak gondjaim, csak mióta elhoztam szervízből, azóta produkál ilyet. Tervezem visszavinni, csak addig gondoltam választ keresek erre a hibára. Este lefutattom újra a Prime-ot, köszi a segítséget.
-
kekkec
aktív tag
oks. köszi a tippet!
Holnap "kibelezem" a gépet és meglesem mit csinál. Rem hogy "csak" a táp miatt van, mert hétfőnre jön nekem a megrendelt FSP400-60APN, és a fostaliga codegen a hibás akkor nem lesz gond.
Csak beraktam a procit, hogy teszteljem me 1 hét a "próba gari".köszi
-
kekkec
aktív tag
Amikor elkezd jobban dolgozni a proci (pl youtube
cpu streszt nem is merem megpróbálni), megmered még az egér se mozog, reset, utána se csök módban, se normál módban nem stabil a rendszer. Vmikor eljut az asztalig és ott vágja hanyat magát (megmered vagy újraindúl), vmikor meg win logonál mered meg vagy még elötte és full feketeség. Fel van rá pattintva a gyári cooler (mind a négy lefogató pöcök fogja), a paszta meg egy csíkba lett feltolva a közepére és a borda préselte széjjel a motyót. Vagy így gáz?
55 fok alaphangon és 65 70 körül dobja el magát. Most vettem PH-n.
[ Szerkesztve ]
-
kekkec
aktív tag
szia!
Táp jön már, hétfőre ideér + egy scythe katana 3. Memoriának lenne baja és azé megeszik + fagy
?ÁÁÁ.. attól
falnak mennék, azért is vettem ezt a prockót, hogy ki használhassam a 400as memcsiket (266-on mentek az fsb miatt). a mire jó prime95?
Köszi a helpet!
[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
-
Vaze
őstag
paszta az van köztük...
nincs semmi húzva minden alapon megy...
megnéztem 2X is leszedtem most a hűtöt 2X másik féle hűtőt tettem fel probálgatva hátha a hűtők a hibásak de semmi...most kapcsoltam be a gépet mert ugye edig hűtőket tettem fel s le azt már itt pörög 90 fokosan a gép...
dudika10 megnéztem a procit is meg a hűtöket is egyiksem pupos vagy ilyesmi..
amugy milenne akor ha például a proci pupos?
valakinek valami más ötlet hogy mitől lehet ez?
végén megfől a procim
na amég leirtam ezt a kis szöveget felugrot 90 ről 115 fokra
mennyinél sül meg a proci?[ Szerkesztve ]
-
-
WildBoarTeam
senior tag
Először is: Minden előttem hozzászólónak igaza van. Külső progi nélkül nehéz megállapítani.
Ha nálatok is nod32 van telepítve, akkor egy tipp:
Az indítópultból (Start/Minden program/Indítópult) szedd ki a NOD32 System Checking nevű progit. Nálunk ezzel gizdáznak a rendszergarázdák (ezzel tudják naplózni az alkalmazásokat, netes böngészéseket, stb.).
Ha találtál ilyet, és törölted (jobb klikk/törlés), vagy csak kihúzod onnan egérrel (vonszolás), utána indítsd újra a gépet.A játékok statját töröld minden játék után.
Amúgy ki paráztatott be ennyire?
-
-
Nem akarlak elkeseríteni, de a ddr1-400-as ramok jobbak voltak, mint a kezdeti ddr2-400/533/667-es ramok. Sebességre biztos. Az időzítésük is jobb volt. (2.5-3-3-7, pl.) Tehát, ha mennének is 667-en, nem lenne annyira eget rengető a dolog. Add ela deszkát (fanatikusok - talán mint te is..
- megadnak érte 8k körül is) és vegyél egy másik lapot, ami legalább ddr2-800-ig lát. A 965-ös s775 lapok már tudták és 10k körül már kapsz ilyet.
-
Rakd defaultra a lapot és kezd el az elején a beállításokat. Megnézted már mondjuk everestel? Hogy abban mit mutat az SPD-re?
A proci 800-as, tehát 200 az "fsb"-je ez tuti gyárilag. És mivel 1:1-ben megy a rammal most az is annyin van. Nézd meg, nincs e arány beállítási lehetőség, hogy ne 1:1-be menjen a ram a procival.[ Szerkesztve ]
-
Az fsb ratiot állítsd át. A ramok 333-on menjenek a proci 200-on. Nem ismerem a biosát, de ha vársz, utánanézek. Az bizti, hogy az E4400 frekije gyárilag 2000 mhz. Szal a 2600 már necc (bír az többet is, de most nem ez a lényeg.) Szal állítsd úgy a ratiot, hogy a fenti értékek szülessenek. A ram időzítés valszeg át fog ugrani 4-4-4-12-re, de nem lényeg. Írj, ha nem ok vmi.
-
..ügyes vagy. Én is hasonló megfontolásból nem váltottam az egyik gépemen XP-ről, mert rengeteg hw van, ami nem megy seven alatt sem és már vista alatt sem ment mind. Mivel még bőven jók, cirka 5 hw elemet nem fogok kidobni..
. (Scanner(usb-s és mégsem), USB-s tuner, Nvidia Quadro, etc..)
-
-
The DJ
addikt
Na itt is vagyok. XP SP3 feltelepítve, sem telepítés közben, sem telepítés után nincs semmi hiba, semmi csík, semmi olyasmi, ami Win 7 alatt ott van. Driver feltelepítése előtt és után is normális a kép, a felbontást, színmélységet, képfrissítést buherálva is tökéletes.
A kérdés az, hogy most akkor mi a fene is van?
Nem akarok visszaváltani XP-re, szeretnék megmaradni a Win 7 mellett. Próbáljak meg 64 bitest? De 2 giga ram mellé meg felesleges.
-
-
Most olvastam a #2884-es hsz-ed:
"Érdekes problémával szembesültem az imént. Tegnap gépet újítottam, alaplap és processzor csere történt, de a Windows 7-et nem telepítettem újra, gondoltam felesleges. Be is töltődött rendesen, viszont az Üdvözlő és a kijelentkező képernyőnél furcsán csíkos és eltorzult a kép, viszont az asztal, a programok, a játékok, minden tökéletes."
Nagy hiba volt. Nem felesleges. Ha procit, ramot, vga-t, hdd-t, odd-t cserélsz, azt a win leszarja, annyira nem hezitál, megoldja. De a CSIPSZET az SZENT!!
Ha nem olyan az alaplapi chipset, akkor a win megtérdel. Alaplap cserénél én mindig tiszta reinstallt alkalmazok. Mielőtt "beújítok" egy új lapot, lementek mindent. Aztán install. Nálad is lehet akármi, de a megomlás tutira ezért van. Indítsd el csökkentett módban és lem fog hibázni. Ha így van, akkor egyértelmű. Eleve új számítógépnek tekinti, ha lapot cserélsz.
-
The DJ
addikt
Új fejlemény: Akkor csinálja az [ITT] említett csíkozódást a rendszer, amikor az alapértelmezett Aero témáról egyszerű, Aero mentes témára váltok. Ilyenkor viszont használhatatlan a rendszer, olvashatatlanok a szövegek. Ez mitől lehet?
Gondoltam rá, hogy 2D-ben hibázik a videókártya, de akkor meg rendszer telepítéskor is ilyennek kellett volna lennie, nem? Ott még nem volt aktiválva az Aero.
Ráadásként futtattam 3Dmarkot, ment egy órát a Prime95, a GPU Caps is csíkozódás nélkül futtatta a teszteket. Nem értem mi miatt lehet ez.
Valakinek esetleg van valami ötlete, hogy mivel teszteljek még vagy hogy szűkítsem le a hibalehetőségeket?
Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Ukrajnai háború
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- R.I.P. Aláírások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Opel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- További aktív témák...
- Lenovo P500 - 1650 v3 6 mag/12 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- Eladóak a képeken látható P2 P3 P4 C2D C2Q számítógépek gyűjteményből
- HP Z640 - 2680V3 12 mag, 24 szál max 3,3GHz, V4 ready, 32GB DDR4 RAM, 925W táp, számla, 6 hó gar
- Új 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 3080 10Gb/16Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari (27% ÁFÁ-s)
- Több db Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 újszerű, karcmentes videokártya