Hirdetés
Aktív témák
-
Babetta-X
senior tag
Nem igazán tudtam hova fér be, gondoltam ide írom. Csinálom most a C-s jogsit, de hiába keresgélem egyszerűen nem találok olyan oktatóprogramot KRESZ-re, ami 2011-es lenne. Az a baj 2010-ben csomó szabály változás történt szóval fontos, hogy azon gyakoroljak, amin vizsgázni is fogok. Anno B-re egy csomó helyről meg lehetett szerezni, de most meg sehonnan... Nincs valakinek tapasztalata erről véletlen?
-
Babetta-X
senior tag
Hali! Meg tudja valaki mondani annak az oldalnak a címét, ahol egy cucc beírja a googleba helyetted amit beírsz a címsorba és utána egy egér anélkül, hogy te hozzányúlnál rámegy a keresésre, és utána ropsz megjelennek a találatok
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! A photoshopon kívül tudtok olyan programot (esetleg ingyenest, de a fizetős is jöhet, kivéve Photomark) amivel szöveges vízjelet lehet készíteni egyszerre több képre is?
-
Babetta-X
senior tag
Halihó! Tudtok esetleg olyan ftp programot, amivel egy bizonytalan szerverre úgy tudok adatokat feltölteni, hogy egy kapcsolat szakadás esetén ne a 0-ról kezdje, hanem megjegyezze hol tartott és onnan folytassa?
-
Babetta-X
senior tag
válasz
lacika8006 #37390 üzenetére
Van egy ilyenem, csak sárga fehér a vége, az is jó ilyesmire? Nomeg hova dugjam az 5.1 csatlakozól közül?
Nem tudom mivel kötöttem össze, a monitoromba ami be van dugva kék színű kábel alapból (ami az alap monitor kábel) azt dugtam bele a TV-be. -
Babetta-X
senior tag
Valakinek van ötlete esetleg azzal kapcsolatban, hogy adott egy FullHD TV , és van egy hordozható winyón egy mkv kiterjesztésű full hd film. Ha meg akarom nyitni a TV-vel kiírja, hogy unsupported file, kb 2 perc töltés után.. Miért csinálhatja ezt?
-
Babetta-X
senior tag
Hali újra
FullHD-vel kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy ha szerzek egy ilyen filmet gépre, akkor hogyan írjam ki, hogy a fullHD TV lejátsza gond nélkül? Az a baj, ahogy nézegettem mindegyik több mint 6-7GB-s, és ugye egy dvd-re nem fér, ilyenkor mi a teendő?
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Érdekelne egy dolog, de nem nagyon tudom, milyen címszó alatt keressek rá. Azt szeretném megcsinálni, hogy itthon, ha beállítok egy számítógépet, rádugom a netet, akkor erről üzemeljen egy weblap (természetesen domaint regisztrálnék valahol, csak azt akarom, hogy ez legyen a tárhely meg az e-mail központ, mysql meg minden egyben..)
Szóval első körben csak érdeklődésképpen hol tudnék ennek jobban utánanézni? Gondolom így, hogy dinamikus IP-m van kell valami áthidaló megoldás is.
-
Babetta-X
senior tag
Lenne egy kérdésem kép védelemmel kapcsolatban. Szeretnék az oldalamon elhelyezett képekre kiírni valami saját szöveget, vagy a weboldal címét, ezt hogyan tehetném meg?
Valahogy úgy gondoltam mint [itt ezen a linknek van.]
[ Szerkesztve ]
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Újabb gyors kicsi kérdésem lenne. Webtárhelyet szeretnék bérelni, regisztrálok hozzá domaint is. Tárhely esetében az aldomainek száma mit jelent?
-
Babetta-X
senior tag
Köszönöm az eddigi segítséget, még egy kérdésem lenne, a nemkutya és hasonló fb-s társaik milyen motort használnak? A napiszar tudom, hogy worldpresst használ, de a nemkutyáról és hasonlókról nem tudom bizton megállapítani. Van tippetek?
-
Babetta-X
senior tag
Meg tudja mondani valaki mire jó a dns szerver?
-
Babetta-X
senior tag
Ja természetesen nem a semmiért cserébe kérem
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Baromi nagy kérdésem/kérésem lenne. Tud valaki olyat, aki tud vonalrajzot és szöveget vektorgrafikusra alakítani? Egy klubos (simson klub) pólóra kéne, de sajnos a klubtagok körül senki nem ért ezekhez. Aki ért hozzá, annak kb 2 perces meló
Tud valaki segíteni, vagy tud valaki olyat aki esetleg tudna? Részleteket akár pü-ben is megbeszélhetjük.Köszi előre is, nagyon fontos lenne, mert ha nem találok senkit nem lesz klubos póló
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Van egy GIF kép a neten amit nem tudok lementeni, mert jobbgomb mentéssel csak HTM ként menti, nekem pedig GIF-ként kéne. Mi a teendő ilyenkor?
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Tudja valaki, hogy windows 7 alatt milyen programmal lehetne megnézni, hogy mikor nyitottak meg egy akármilyen fájlt utoljára? (dokumentum, kép meg html oldal lenne amire kíváncsi lennék)
[ Szerkesztve ]
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy sd ramoknál mit jelent, hogy ecc vagy non ecc?
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Nem vagyok nagy játékos, de most lenne egy nagy kérdésem. Barátnőm szerzett nemrég kölcsönbe egy PS1-et és tök jól elszórakoztunk vele, mert a legtöbb játékkal lehetett egymás ellen, vagy együtt játszani.
Léteznek ilyen együtt játszható játékok számítógépen is? Az egyetlen amit ismerek az a colin mcrae 2, amit így osztott képernyőn lehet, nomeg a Terep kettő
Tudtok még esetleg mondani? Tudok csatolni a gépemhez usb-s billt meg ps2-es billt is szóval a vezérlés sem gond
Köszönöm előre is!
-
Babetta-X
senior tag
Ide tennék még egy kérdést, nem tudjátok BP-n hol lehet még PS1 játékokat kapni? Szombatig kellene egy szülinapra így elég sürgős
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Lenne egy nem megoldhatatlan kérdésem, csak béna vagyok szerintem. Van egy 4GB-s Kingston CF memóriakártyám, de a win7 meg minden eszköz kártyaolvasó csak 1,90GB-snek látja. Ez miért lehet? Leformázni már próbáltam, használtan kaptam, milyen trükk lehet vele?
Köszi előre is
-
Babetta-X
senior tag
Elég hülye kérdés, de lehet, hogy valaki tud segíteni
Nővérem karácsonyra szeretne egy olyan vaníliás gyertyát aminek a belsejében spirál alakban megy valami minta vagy a külsején spirál alakban van valamilyen minta. Nem tudjátok BP-n hol lehet ilyesmit kapni?
-
Babetta-X
senior tag
Ha van egy lightscribeos dvd íróm meg lightscribe cd lemezem, akkor sima neroval tudok a lemez tetejére képet nyomatni? Vagy mi pontosan ez a lightscribe? Már hallottam itt olyasmit is, hogy fordítva kell betenni a cd-t
-
Babetta-X
senior tag
válasz
Lompos48 #19105 üzenetére
Köszönöm a segítséget!!! Mivel barátnőmé a DVD lejátszó, és pénzt nem fog rá költeni, így szerintem megpróbálom szétszedni majd, vagy még egy ötletem van...
Azon gondolkoztam, hogy van ilyen kontakt spréj ami pillanatok alatt elpárolog és pici csővel be lehet vezetni akárhova. Mi lenne, ha kiadatnám a DVD tálcát és bedugnám ezt a csövet (persze kihúzott állapotban) és adnék neki pár lövet ilyen tisztító spray-t?
-
Babetta-X
senior tag
Lenne egy érdekes kérdésem. Barátnőm DVD lejátszója nem olvassa be a DVD-ket (ilyen TV-hez köthető dolog).
Felpörgeti, meg néha valamit beolvas, de mivel költöztek is meg minden gondolom a sok kosznak hála az olvasófej lehet a bűnös. Nézegettem ilyen dvd tisztító DVD-ket amiken kefe vagy mifene van. Namármost ezek mennyire megbízhatóak, illetve házilag nem lehet gyártani valahogy?Van egy rakás használt DVD-m szívesen alkotnék belőlük egy tisztító dvd-t.
-
Babetta-X
senior tag
válasz
total90 #18268 üzenetére
Előttem lévő kolléga képernyő rögzítőt emlegetett, azzal nem lesz az igazi a dolog szerintem (kép minőség),viszont, van egy olyan (google segít én most meg nem keresem) oldal, ahova az adott oldal címét bemásolva lementi az ott található videót, én így mentettem le ugyanerről az oldalról egy másik videót még régebben. Sok sikert!
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Én csak egy programot keresek XP-re. Arról lenne szó, hogy a háttérben fusson egy program, ami az éppen bedugott pendrive tartalmát átmásolja egy másik helyre
Egyszerűnek tűnik, de tudom, hogy mégsem az. Vagy ilyen parancsfile vagy akármi jól jönne..
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy érdekes problémám. Van egy p4-es gépem 3*512MB rammal, ami nem noname, és az a gond, hogy beindul, de a windows rögtön lefagy. A linux meg live-ba sem hajlandó elindulni az ubuntu két változatával is próbálkoztam az is lefagy, de még betöltés közben.
A RAM-okat leteszteltem, hibátlanok, most egy darabot hagytam csak benne, azt végigpróbáltam több slotban is, a memtest is lefut és nem fagy le a gép, csak így ha op rendszert akarok indítani.
Ez lehet valami hardveres hiba, vagy inkább szoftveres?
Alaplap lenne, vagy micsoda nem tudok rájönni....
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Lenne egy érdekes problémám. Van egy p4-es gépem 3*512MB rammal, ami nem noname, és az a gond, hogy beindul, de a windows rögtön lefagy. A linux meg live-ba sem hajlandó elindulni az ubuntu két változatával is próbálkoztam az is lefagy, de még betöltés közben.
A RAM-okat leteszteltem, hibátlanok, most egy darabot hagytam csak benne, azt végigpróbáltam több slotban is, a memtest is lefut és nem fagy le a gép, csak így ha op rendszert akarok indítani.
Ez lehet valami hardveres hiba, vagy inkább szoftveres?
Alaplap lenne, vagy micsoda nem tudok rájönni....
-
Babetta-X
senior tag
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Lenne egy érdekes problémám. Van egy p4-es gépem és az a gond, hogy beindul, de a windows kb rögtön lefagy. A linux meg live-ba sem hajlandó elindulni az ubuntu két változatával is próbálkoztam az is lefagy, de még betöltés közben. A RAM-okat leteszteltem, hibátlanok, most egy darabot hagytam csak benne, a memtest is lefut és nem fagy le a gép, csak így. Ez lehet valami hardveres hiba, vagy mindenképpen szoftveres?
-
Babetta-X
senior tag
válasz
localhost #13332 üzenetére
Szia! Teljesen másról van szó, amit itt nem szeretnék mindenkivel megosztani, de ha érdekel téged, vagy valakit aki segít privátban elmondom. Csak érdekeltek ezek a dolgok, gondoltam biztosan tudtok segíteni.. Nem kell rögtön leharapni a másik fejét, hiszen sosem tudod milyen indokkal kér segítséget.
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy a nem bekapcsolt számítógép házára egy erős mágnest helyezek, az eltünteti a winchesterről az adatokat, vagy ez csak urban legend? Illetve, ha a mágnes nem, akkor milyen olyan dolog van ami igen? Létezik ilyen vírus pl?
-
Babetta-X
senior tag
Nem tudjátok mi volt a Prohardver elődjének neve?
[ Szerkesztve ]
-
Babetta-X
senior tag
Tudom, hogy nem túl PH-s kérdés, de most hirtelen nem nagyon tudok máshoz fordulni. Van egy olyan gondom, hogy másfél órája vérzik az orrom.. Mi a teendő ilyenkor? 1 órát utaztam BKV-n gondoltam azért nem állt el, mostmár fél órája itthon vagyok vattát tömtem be meg minden mégsem áll el.. Várjak még, vagy mit kéne tennem?
-
Babetta-X
senior tag
Halihó! Most egy nem számítógépes kérdést teszek fel, amire biztosan sokan tudtok válaszolni
Barátnőmmel megyünk hétfőn Balcsira, Zamárdihoz pár napra. Mit lenne érdemes megnézni a környéken? Egyik nap átmegyünk Tihanyba az tuti, de bármi szép helyet szívesen megnéznénk ami közel van, vagy akár biciklivel elérhető
Bármi ötlet érdekel, mivel neten nem olyan sok dolgot találtam mindenütt szállás vagy utazás reklámba torkollok
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Nekem egy egyszerű kérdésem lenne csak. Van egy MP4-es videóm ebből szeretném két helyen egy kis szakaszban kivágni de csak a hangot. Ez milyen programmal lehetséges? Lehetőleg minél egyszerűbben
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok!
Megakadtam kicsit :$
Van egy ([ilyen]) dimarson DM-101G-5 MP4 lejátszóm, de elszállt benne a firmware, mert minden működik benne, csak zenehallgatásnál kiírja, hogy DISK error vagy másfajta error.
Az a gond a dimarson oldala nem jön be, és nekem meg valami firmware szerűség kéne hozzá. Hol tudnék találni ilyesmit? Google-val próbálkoztam, bár az angol tudásom eléggé sekélyes.
-
Babetta-X
senior tag
Tudja valaki, hogy hol lehet absolut Vaníliás vodkát venni (és nem rendelni) budapesten?
Gondoltam hátha elfér itt ez a kérdés
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok
Bár e4lég ritkán, de ismét kell ide írnom egy kérdéstBarátnőmnek van egy Fujitsu Siemens Amilo Pi2512-es laptopja, amiben tönkrement a billentyűzet. Vettem hozzá egy másikat, de az a baj, hiába szereltem be nem nagyon akart menni, tuti, hogy én csináltam valamit rosszul úgy érzem.
Ezért kérdezném, hogy tud valaki valami helyet Bp-n ahol szakszerűen beszerelnek olcsón egy billentyűzetet? Nekem jó fű alatt is
Mivel nem én szedtem szét, attól félek, hogy hiányzik valami, valahonnan, de sajnos nem sok infót találtam róla a neten, hogy hogyan is kell kinéznie vagy hogy hogyan is kell összerakni.
Azt nem tudom, hogy a billentyűzet szalagkábel részének a végét mi tartja bent a csatlakozóba? Mert ha bedugom kicsúszik simán és ha összepattintom nem tartja bent semmi, szerintem ez lehet a fő probléma.
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok
Bár e4lég ritkán, de ismét kell ide írnom egy kérdéstBarátnőmnek van egy Fujitsu Siemens Amilo Pi2512-es laptopja, amiben tönkrement a billentyűzet. Vettem hozzá egy másikat, de az a baj, hiába szereltem be nem nagyon akart menni, tuti, hogy én csináltam valamit rosszul úgy érzem.
Ezért kérdezném, hogy tud valaki valami helyet Bp-n ahol szakszerűen beszerelnek olcsón egy billentyűzetet? Nekem jó fű alatt is
Mivel nem én szedtem szét, attól félek, hogy hiányzik valami, valahonnan, de sajnos nem sok infót találtam róla a neten, hogy hogyan is kell kinéznie vagy hogy hogyan is kell összerakni.
Azt nem tudom, hogy a billentyűzet szalagkábel részének a végét mi tartja bent a csatlakozóba? Mert ha bedugom kicsúszik simán és ha összepattintom nem tartja bent semmi, szerintem ez lehet a fő probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok!
Van egy gépem, ami nagyon gyanús, néha elindul, néha bootolásnál megakad, néha meg píííí píííí pííííí pííííí ennyit csinál
Lefutattam másik gépen a DDR ramokon a memtesztet hibátlanul lefutott, megnézem a winyót az is jó, lekötöttem mindent róla, úgy sem akart beindulni. De az a baj máskor meg hibátlanul fut jódarabig, bár néha XP alatt is lefagy.
Van valami program az alaplap és a processzor letesztelésére?
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok, újabb kérdésem merült fel
Van egy számítógép ami mindig lefagy, a memtestet lefutattam, az XP nem lehet hibás, mert azon kívül is fagy. Most a winchesterre gyanakszom. Van valami olyan program mint a memtest csak winchesterre?
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok
Egyszerű PH fórummal kapcsolatos kérdésem lenne. Írtam hirdetéssel kapcsolatban valakinek Privit. Hogyan tudnám megnézni az emberke épp aktuálisan futtatott hirdetéseit? Az a baj nem emlékszem már pontosan miket írt benne.
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok!
Tudom, hogy furcsa kérdés, de elég fontos lenne számomra. Van egy nagyon régi rar fileom, és az a baj, hogy jelszóval van védve, de sajnos a jelszó már nincs meg hozzá. Hogyan lehetne hozzáférni? Tuti valami egyszerű jelszó volt, csak sajnos már nem tudom mi.
-
Babetta-X
senior tag
Még továbbra is él a kérdésem, hátha tudja valaki
Felteszem mégegyszer, hátha valaki nem szívesen olvas vissza: Van egy laptop, amiről csak annyit tudok, hogy Fujitsu Siemens Amilo sorozat tagja, everestet futattam, de az sem mondta meg a pontosabb típusjelölését.
Honnan tudhatnám meg, hogy milyen típusú pontosan a laptop? Billentyűzetet kel bele szereznem ezért nem mindegy
-
Babetta-X
senior tag
válasz
Babetta-X #1697 üzenetére
Még továbbra is él a kérdésem, hátha tudja valaki
Felteszem mégegyszer, hátha valaki nem szívesen olvas vissza: Van egy laptop, amiről csak annyit tudok, hogy Fujitsu Siemens Amilo sorozat tagja, everestet futattam, de az sem mondta meg a pontosabb típusjelölését.
Honnan tudhatnám meg, hogy milyen típusú pontosan a laptop? Billentyűzetet kel bele szereznem ezért nem mindegy
-
Babetta-X
senior tag
Nekem egy elég barom kérdésem lenne. Van egy laptop, aminek ki lett dobva a doboza, és nem tudom a típusát pedig kéne. Annyit tudok, hogy Fujitsu-Siemens Amilo valamilyen, meg a processzor tipusát. Everesttel néztem az sem írja a típusát. Hogyan tudnám megnézni?
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple II, kompakt Macintosh javítása
- LENOVO THINKPAD E16 G1 - Ryzen 5 7530U, 16, 512 GB, 16GB, Fémházas üzleti laptop 16" kijelzővel
- AMD Konfig - MSI X470, Ryzen 7 3800x, Vega 56, 32 GB RAM, 512 GB SSD