- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- SSD kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
Csaba105
csendes tag
válasz
sziada5925 #36476 üzenetére
Szia!
Igen, ez az egészben a furcsa!
De megtaláltam a hibát!
A tápegységnek a sata az egyik tápkábele nem ad le megfelelő teljesítményt! annyit igen, hogy lássa mint meghajtót, de annyit már nem hogy meg is forgassa!
Erre véletlenül jöttem rá, mivel kilistáztattam mindent oldalanként tételesen és sehol nem hozott hibát, de a lemezt mégsem pörgette, cseréltem meghajtót a hiba u.a. Megcseréltem kicseréltem már a SATA adatkábelt, felfrissítettem a biost, Hiba maradt!
Széthúztam a sata tápkábelt és "nem tudom milyen megfontolásból de megcseréltem. És LÁSS CSODÁT a hdd-t nem látta a bios, ahhoz már kevés volt a feszültség, de a meghajtó elindult.Erre ráment egy egész napom
.
De most már műxik!Ezt csak "tanulságként" írtam le, hogy legalább Nektek ne menjen rá egy nap egy ilyen "bagatel"hülyeségre.
További szép estét!
Üdv:
Csaba -
Csaba105
csendes tag
válasz
Regirck #36470 üzenetére
Egy elem kb. 150 Ft érdemes kicserélni, mivel minden nap mikor beindítod a géped visszaáll 2002-re vagy a bios gyártási évére. Ha Eset vírusírtót használsz bekapcsolás udán frissít (mert minden nap frissít), utána beállítod az időt és dátumot, akkor a vírusírtód állandoan piros lesz, mivel úgy érzékeli, hogy nem naprakész! Több programod is összeakadhat dátum ütközés miatt! Egyszóval igen bekavarhat a helyes működésbe!
-
Csaba105
csendes tag
válasz
Dani_kp #36468 üzenetére
...ráadásul a bios beállítások:
ATA/IDE configuration: [Enhancend]
Enhanced Mode Support on: [S-ATA)beállításokon van!
Már próbáltam az "Enhanced" módot át állítani "Compatible" módra is állítani, de változatlan a végeredmény!
Ráadásul, ha átállítom akkor választhatok, hogy "Sata only"; "Pata Pri,Sata Sec", vagy "Pata Only" mód közül......már ráment egy fél napom :-.(
Hol a hiba?
-
Csaba105
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy asus p5g41t-m lx típusú alaplap, biosból lát mindent (ram, cpu, hdd, odd) telepíteni szerettem volna a win xp-t, átállítottam, hogy először lemezről boot-oljon, de nem történik semmi! "Reboot and Select proper Boot device
or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key"próbáltam F8-al is és ott kiválasztani a meghajtót de továbbra sem indul!!
Megpróbáltam a win 7 telepítőt is de semmi, már cseréltem meghajtót is de továbbra is semmi!!! Ez már alaplap hiba? Hogy szűrjem ki?
Üdv:
Csaba
-
Csaba105
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő: Adott egy Asus M3N-HD/HDMI alaplap, most egy phenom 8450Proci van benne, jó áron sikerül hozzájutni egy Phenom II 720 AM3 procihoz, bele tudom tenni a lapba? Kezeli majd rendesen? Sajna a gyártó honlapján nem ír a CPU támogatásokról úgy mint a Gigabyt.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Csaba
Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- World of Tanks - MMO
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- TCL LCD és LED TV-k
- Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Az összes minőségi RTX GAMER laptop megtekintéséhez nézzen be hozzánk! Eredeti licencek, antivírusok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest