Hirdetés
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
válasz
Diamond500 #21798 üzenetére
Egy alap reset vagy egy factory reset még talán segíthetne
Ha jól tudom
alap reset 5x megnyomni a gombját
factory reset 15sec a reset rejtett gomb -
Doki42
őstag
válasz
Diamond500 #21798 üzenetére
Rajtad kívűl más fórumtárs nem találkozott ilyen hibával, szerintem a kártya okozta. Betetted egyből formáztasd vele. Ha mégsem akkor a ketyere a hibás...
-
Doki42
őstag
válasz
Diamond500 #21792 üzenetére
Szia! Igen az a max.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
70mai A500 kamerám van és az lenne a gondom hogy hiába szinkronizálom telóról az időt egy kis idő múlva elállítódik. Mi a francot tudnék vele kezdeni hogy megtartsa a szinkronizált időt?
-
Laca1212
őstag
Üdv
Nagyon jó és bevált de öregecske mini 0806-om lecserélném. Menne hátra, előre meg az új.
Mi most az aktuális best buy kamera 30e Ft-ig itthonról?Ami fontos:
Hasonló kompakt, pici méret mint a mostani 0806, gps, wifi, sötétben is értékelhető minőségű felvétel.Amiket néztem:
NAVITEL R1000
XIAOMI 70mai Dash Cam Pro Plus A500
Ezeken kívül szívesen fogadok javaslatokat.Köszi 😉
-
VaZso
senior tag
-
Diamond500
senior tag
70 mai 1s 128gigas kártyával elbír? Samsung EVO plus Class10, U3-ast néztem hozzá
-
VaZso
senior tag
válasz
mazsi70 #21787 üzenetére
A800-nál a gyújtás levétele után kapcsol le a készülék parkolás módba.
Nem tudom, a Pro plus-nál milyen releváns beállítás van....biztos jól be van kötve a "kapcsolt szál"?
A800, ha tápot kap hardver kit-en keresztül, akkor megy a "végtelenségig".
Ha "gyújtást észlel", akkor a gyújtás levétele után jelzi, hogy készenlétbe megy, és lekapcsol. -
mazsi70
senior tag
Sziasztok !
70Mai pro plus-t bekötöttem a hardwire kittel . Viszont nem kapcsol ki parkoló állásban ,pedig beállítottam .hogy 5 perc után kapcsoljon ki . Mit rontottam el ? -
VaZso
senior tag
válasz
morgulfz #21785 üzenetére
Speciális csatlakozója van a kábelnek, így muszáj adniuk hozzá.
A hátsó kamerának van egy talán fél méter körüli vezetéke, itt széthúzható (négy érintkezője van).A vezeték hosszabb része talán 5 méter körüli, ez megy az első kamerába és ennek is speciális csatlakozója van.
-
morgulfz
tag
Sziasztok!
Elvileg vettem A800S kamerát, hátsót is és hardware kittel. Lengyel raktárból. Ahhoz, hogy be legyen faszányosan szerelve ahhoz akkor 2 hardware kit kell?
Köszi -
Upo
addikt
válasz
Diamond500 #21776 üzenetére
-
bul07
nagyúr
válasz
Diamond500 #21776 üzenetére
-
VaZso
senior tag
válasz
solarix45 #21770 üzenetére
A800-at gombnyomásra át lehet váltani hátsó kamerára, de minden indítás után meg kell tenni.
Egyébként autó függő, hogy pontosan hová tudod elhelyezni a kamerát és mennyit lát onnan, de azért egy tolatókamera a lökhárító környékén szokott lenni, így mindent lát az autó mögött.
A menetrögzítő hátsó kameráját viszont a szélvédő belső oldalára szokták tenni, onnan nem biztos, hogy mindent látni fog (kombi hátsó ajtaja persze viszonylag függőleges szokott lenni).Arra vigyázz, ha van függönylégzsák, azt ne keresztezd a beépítésnél... két autóba is beletettem, abból az egyik kombi, sajnos a hátsó kamera vezetékét emiatt mindkét esetben toldanom kellett...
-
bul07
nagyúr
válasz
Diamond500 #21774 üzenetére
Cserélted azóta a memória kártyát vagy ugyan az?
Ha ugyan az akkor én azt cserélném egy másikra
(Ne Kingston vegyél ha csere mellet döntesz)
-
Diamond500
senior tag
Xiaomi 70mai 1s kamerám ma megint teleszórta 0 megabyte-os fileokkal az SD-ét, mint múltkor, konkrétan a mai napomból semmit nem vett fel, pedig mentem 200km-ert..Ez így nem okés.
Más nem tapasztalt hasonlót?
-
Laby
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Xiaomi 70mai kamerát.
Olvastam az autós kamerák működéséről, de egy dolgot nem értek.Ugye adott, hogy puffereli a felvételeket, és ha betelik a kártya, akkor automatikusan törli a legrégebbit.
Viszont ha van egy nagy fékezés, kanyar mozdulat, vagy manulisan menteném az aktuális felvételt akkor azok lock-olva lesznek.
Mi van akkor ha már a lock-olt fájlok foglalják a memóriakártya nagy részét? Akkor csak a fennmaradó kis tárhelyen fogja folyamatosan felülírogatni magát?Még egy kérdés, amit még megfogalmazni sem tudok jól.
3 perces klip-ket generál a kamera, mi van akkor hogyha lementette a legutóbbit, majd utána elkezd egy következő 3 perces felvételt aminek az első pár másodpercében baleset van, és lementem vele. Akkor csak azt a pár másodperces felvételt fogja lementeni, vagy az előző fájlt is hozzá csapja hogy meglegyen az előzmény?Bocsi az amatőr kérdésekért, de ezt sehol sem láttam leírva.
-
solarix45
senior tag
válasz
goblin1983 #21764 üzenetére
Én is kicsit hasonló cipőben, csak konkrétabb kérdéssel jöttem:
70mai kamerák, amik a hátsó kamerát le tudják kezelni beállíthatók úgy, hogy folyamatosan a hátsó képét mutassák? Vagy legalább van olyan, hogy egy gombot kell megnyomni, és akkor azt mutatja? Órákat böngésztem a YT videókat, de nem találtam.
Kis autóból költöztünk kombiba, azért nagy segítség lenne a radar mellé legalább egy kis kép -
Dottorei
tag
Hi! Belső biztonsági kamerát milyet érdemes venni? (külső rongálók ellen parkolóban pl)
-
kw3v865
senior tag
válasz
Navitel R700 GPS Dual. 40 körül van. Tolatókameraként is használható a hátsó kamerája, külsőleg is, IPX7-es vízállósággal. Nekem ilyenem volt, csak az egy régebbi verzió, aminek a hátós kamerája elég vacak felbontású volt. Azonban az újabb verziónak már HD felbontású a hátsó kamerája. A teszt felvételek alapján szerintem rendben van az már. A hátsónak a lényege, hogy ha valaki hátulról beléd jön, közelről látszódjon a rendszáma. Erre megfelelő szerintem, úgy gondolom oda felesleges a fullHD felbontás.
-
NomadND1
senior tag
válasz
No várj. Most menetrögzitő kamerát szeretnél, vagy tolatókamerát? Nem mindegy és a kettő nem ugyanaz
-
goblin1983
tag
Sziasztok!
Olvastam egy csomó mindent, kerestem is, de mégis kellene ötlet, ajánlás.
Szeretnék venni egy duál kamerát olyan 30-40 ezer körül. Viszont már itt gondok vannak, nem túl sok van. És vagy drága, vagy valahogy nem klappol, nem írnak róla jókat. Tudnátok ajánlani valamit?
Vagy hagyjam a fenébe a hátsót?
Esetleg van értelme 2 db 15-20 ezer körüli kamerát felrakni? (Nyilván egyet előre, egyet hátra, bár úgy tolatás során nem töltené be azokat a funkciókat, amiket egy hátsó kamera még biztosítani tud. Ellenben jobb minőséget kapok.)
Köszi
-
sambenez
Topikgazda
válasz
applefanboy #21762 üzenetére
Én is az SD kártyára tippelnék. Ha zavar a 4:3 állítsd át 16:9-re, de akkor kisebb lesz a felbontás.
Az összefoglalóban van táblázat abban meg tudod nézni mi a különbség. De nagyjából annyi hogy beépítették a gps-t, nem külön kell megvenni. A hátsó kamerát a pro plus+ verzióhoz lehet kötni.
-
applefanboy
újonc
Sziasztok!
Lenne egy 70mai A500 kamerám. Visszanézve a felvételeket sokszor skippelődik 1-2 frame, ez ugye memóriakártya gond? Ha igen érdemes endurance kártyát venni? ( pl. Samsung Pro endurance).
Amúgy szeretem a kamerát csak fura hogy 4:3-ban rögzít.Ja és lenne még egy kérdésem: mi a különbség az S verziókban? Lehet hátsó kamerát is használni?
(úgy látom megjelent az a400 kivàncsi leszek rá)
-
Doki42
őstag
Sziasztok!
Első kamerám lett meg:
70mai Dash Cam Pro Plus + " beépítő kit"
Még be kell üzemelni szerelni. -
bul07
nagyúr
válasz
zoo8800 #21757 üzenetére
Van hangvezérlés, vagy megpöckölöd(G szenzor) és védetté teszi
Amúgy 64GB-os memóriakártyára olyan nyolc és fél óra felvétel fér el, ritka az az autós aki ennyit megy egy nap
Vagy nincs 5perce megkeresni és lementeni a felvételtDe tényleg elég csak az időpontot megjegyezni hogy mikkor történt a dolog, és utána egy órával se perc alatt meg lehet találni és lementeni
Saját véleményem
Annál gusztustalanabb dolog nincs mint amikkor a felvételen halható a rekord videó bemondás ilyen olyan angolosan, gusztustalan
Lengyel videókon szinte mindig halható hát förtelem -
zoo8800
veterán
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy Xiaomi Mi 70mai Smart Dash Cam 1S-t. Pár YT video alapján megfelel, de felmerült egy kérdés: honnan lehet azt tudni, hogy biztosan elmenti a szükséges felvételt, és nem fogja felülírni?
Összesen egy gomb van rajta, nincs egy olyan, hogy ezt a videót nem írd felül... -
szabi86
csendes tag
válasz
PrometheusX #21749 üzenetére
Ha már látod a csomagkövetésben, hogy valóban volt raktáron és feladták a csomagot, tudnál írni? Akkor megrendelném én is. Köszi!
-
sgabor
csendes tag
válasz
sambenez #21668 üzenetére
Mivel nem olvastam vissza korábbra, nem tudtam, hogy a hozzászólásodban mit jelent, milyen szlengben van ez a Feucht, csak annyit, hogy magyarul nedves-et jelent. Na most már tudom...
Az a nagy, fegyelmezett Németország logisztikai Bermuda-háromszöge!
2021.03.11 óta, vagyis 2 hete ott mutatja a tracking. -
szabi86
csendes tag
válasz
szabi86 #21742 üzenetére
Válaszoltak, és többször vissza is kérdeztem, de mindig ugyanazt a sablon szöveget írják. Arra nem válaszol, hogy akkor miért van már az oldal szerint raktáron.
"hi we will have A800S AND rear cam set in Poland warehouse soon in 28th March ,i t is available in 28th March then you can make order soon Fannie" -
-
szabi86
csendes tag
Sziasztok, aliexpressen elvileg már van A800S lengyel raktáron, kitben, 200db. Rájuk írtam, hogy erősítsék meg, mielőtt megrendelném. Ha válaszoltak majd írok.
[link] -
NomadND1
senior tag
válasz
Darth_Revan #21708 üzenetére
-
Hauptmann
veterán
Létezik, hogy Viofo A129 Pro-t nem nagyon találok már, csak a Duo-t? Nekem nem kell hátsó kamera.
Másik esélyes a 70mai A800S, erről mi a vélemény? Jobb, mint a Viofo?
-
sony309
őstag
válasz
sambenez #21734 üzenetére
Úgy döntöttem, vásárolok egy új kamerát.
Ezeket találtam itthoni vásárlással:
Xiaomi 70mai MiDrive 1S (kb. 13.000 Ft)
Yi Dashcam (kb. 15.000 Ft)
Xiaomi 70mai MiDrive D08 (kb. 20.000 Ft)
Xiaomi 70mai MiDrive D05 (kb. 20.000 Ft)
Xiaomi 70mai Midrive A500 (kb. 24.000 Ft)
Xiaomi 70mai Midrive A500S (kb. 25.000 Ft)Számomra elég lenne a FHD felbontás, de:
Szimpatikusabb a MiDrive D08-D05 és A500 rögzítése a szélvédőn, talán stabilabb, mint a Yi Dashcam rögzítése.Kérdéseim:
Valóban stabilabb és könnyebben oldható a konzolról, mint a Yi Dashcam?
A beépített GPS-sel felszerelt kamera szinkronizálja az időt és felír minden adatot a videóra vagy sem? -
sambenez
Topikgazda
válasz
sony309 #21733 üzenetére
Megnézed ezt a videót, és ha érzel magadban elég affinitást akkor rendelsz egy új akksit és kicseréled.
-
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
70mai A800 kameránál, ha több videót akarok menteni, akkor wifin át kell húzni telefonra, vagy a memória kártyáról közvetlenbe is lehet? -
sony309
őstag
Üdvözletem, sziasztok!
Yi Smart Dashcam-mel rendelkezek, amely évek óta tette a dolgát. Pár hónapja azt veszem észre, hogy 10 indításból csak 1x indítja el a felvételt, ami csak utólag derül ki. Indításkor hangjelzést ad, áramot kap (mutatja az időt), de nincs rögzített felvétel. Kb. 1 éve került bele 64 GB memóriakártya (Sandisk Ultra XC C10/UHS-I). Ritkán használom az autót, "elfelejti" a dátumot és az időt a kamera (sosem állítom be), bár nem gondolom, hogy ez lenne a gond.Gondolom, tegyek bele másik kártyát és próbálgassam.
Ha másik kártyával nincs gond, akkor a 64 GB kártya a hunyó.
Ha másik kártyával is gond van, akkor a kamera a hunyó.-Találkozott már valaki hasonló hibával?
Előre is köszönöm a választ!
-
johnmay
csendes tag
Sziasztok!
70mai A500 és A500s közötti választásban kérem a segítségeteket. Hátsó kamerát nem szeretnék használni, és úgy látom, hogy az A500 szoftveresen legalábbis több funkcióval rendelkezik, meg talán kiforrottabb is. Vagy mindenképpen érdemes az A500s-t venni? Processzor fronton melyik jobb? Köszönöm szépen! -
biqci25
friss újonc
Xiaomi 70mai a500 kameránál az a bajom, hogy telefonról szinkronizálom az időt-dátumot, ami sikerül is és egy idő után elállítódik, pont 7órával előre!
Lehet vhol időzónát állítani? Ha igen hol?
Vagy mi lehet a probléma?
Válaszokat előre is köszi! -
Rudi500
csendes tag
Hali. Egy kérdés. Valaki rögzített már fel hátsó kamerát első szélvédőre úgy hogy az utasteret figyelte? Főleg a parking mode miatt érdekel az oldalsó ablakok figyelése végett. Amúgy 70 mai pro plus +rc06 ról van szó.
-
sambenez
Topikgazda
válasz
zeus_2k14 #21719 üzenetére
Hátsó tappancsosat nem tudok. De a 70mai rc06 hátsó kamerához adnak fóliát. Azt gondolom az nem bántja a sötétítést ha azzal rakod fel.
Ha visszaolvasol a 70mai valamelyik két kamerás megoldása vagy a viofo hasonló kamerája ajánlott. Ezek vannak itt a legtöbb embernek.
Az más kérdés a sötétített üvegen mennyire lát majd ki a kamera. -
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Adott egy VW Jetta , ami ugye sedán kivitel. Mivel elég sokat vagyok vele úton, és mostanság egyre többször tapasztaltam azt, hogy jobb lenne, ha lenne fedélzeti, menetrögzítő kamerám, ezért e miatt vagyok itt.
Tudnátok segíteni, hogy milyen lenne a megfelelő számomra?
Nekem első szélvédőre, és a hátsó szélvédőre kellene.Íme:
- első szélvédőre tappancsal vagy pedig ragasztóval raknám fel , majd ott a kábelt elvezetném
- hátul maximum csak a tappancs megoldható, mivel a hátsó ablakjaim sötétítve vannak, így azért arra ragasztani nem szeretnék, tappancson kívül nem tudom milyen megoldás létezne esetleg.
- Mind a kettő kamera gyújtásra lenne kötve, hogy mikor gyújtásra teszem a kocsit, automatán bekapcsoljanak .
- Jó lenne, ha telón keresztül elérném a felvételt , a régit pedig automatán felülírná.
Olyan 50-60.000 Ft-t gondoltam az egészre.
Leírtaknak megfelelően , tudnátok ajánlani, segíteni, hogy milyen kamerát vegyek?Köszönöm
Gergő
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Ismét fedélzeti kamera vásárlását tervezem. Az aksi vs. kondenzátor témával kapcsolatban merült fel egy kérdésem: ha szivargyújtóról használom, akkor is megfelelő lehet a kondis megoldás? Megbízhatóbb ugyan, de mi van akkor, ha elveszti a tápellátást? Vajon van elég ideje, hogy elmentse az aktuális fájlt? Az autó leállításánál ez történik (legalább is az én autóm esetén biztosan), illetve rosszabb esetben egy balesetnél mi van akkor, ha hirtelen elmegy az áram? Nem veszik el az éppen rögzített videó? -
0021666
tag
Sziasztok!
Csak részben autós kamera a kérdésem, de ez tűnt a legrelevánsabb topiknak.
Keresnék tolatókamerát, amin a tolatást segítő referencia színes vonalak eltüntethetők, és a kamera minősége is nem árt ha valami normálisabb képet ad. A kijelzőt valószínűleg külön venném hozzá, mert abból a legfontosabb a magas fényerő és kis méret lenne, ilyet viszont kétlem hogy adnának KIT-ben. -
kokok21
újonc
A800 hacked, lehet scripteket futtatni egy specko firmwarrel
[link] -
kokok21
újonc
70 mai A400 coming, 1440p
[link] FCC link -
Rosep
senior tag
Ha bekötöttem a 70mai Hardwire Kit-et, a Mini Dash Cam-ban valami új menüpontnak kéne megjelennie a parkoló módhoz?
-
mazsi70
senior tag
Sziasztok !
A visszapillantóra szerelt kamerák mennyire vállalhatóak ?
Esetleg valami ajánlott ebben a kategóriában ? -
-
NomadND1
senior tag
válasz
Darth_Revan #21706 üzenetére
Ez attól függ. Az éjszakai felvétel minősége mennyire fontos? Csak arra kell, hogy ha van valami, akkor legyen bizonyiték, vagy inkább az utak dokumentálására? Illetve milyen árfekvésben gondolkodsz?
-
NomadND1
senior tag
válasz
Darth_Revan #21704 üzenetére
Szia,
A műszerfalra való rögzitést nem javaslom, mert bárhová rakod egy vakfoltot okoz. A másik indok, hogy a műszerfalak nagy része nem sima felületű, nem fogod tudni nomálisan rögziteni.
Ha könnyen pakolható kell, akkor hirtelen csak a tapadókorongos megoldásra tudok gondolni.Márkák közül ami jó lehet: Mio, Xiaomi, Truecam
Alapvetően nehéz dió amire vágysz
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Olyan autós kamerára lenne szükségem, ami:
1) Nem az üvegre kell erősíteni, hanem a műszelfalra is meg lehet oldani
2) könnyen pakolható át egyik autóból a másikba, tehát nem egyszer használatos ragasztós rögzítője van
3) 2-3 percenként ment létrehoz új fájlt és ha betelt a microsd, akkor automatikusan felülírja a legrégebbieket
4) wifin keresztül telefonról vissza lehet nézni a felvételtTudna valaki ajánlani olyat ami megfelel a fentieknek? Köszönöm!
-
Caterpillar
csendes újonc
válasz
Vertigo18 #21701 üzenetére
Javítottam már úgy, igaz nem kamera hanem telefon tartó volt, hogy a gumi és a felette lévő műanyag közé egy kb. 1,5 - 2 mm vastag kör alakú klingerit tömítést helyeztem, a gumit letisztítottam, megnedvesítve tettem fel. Így nagyobb szívóhatás lett és a nedvesítés miatt nem tudott a levegő bejutni alá.
-
VaZso
senior tag
válasz
Vertigo18 #21701 üzenetére
Alapvetően akkor fog sokáig fent maradni, ha nem tud beszivárogni alá a levegő..
Ez alapján nagyjából három oka lehet szerintem:
- Koszos az ablaküveg
- Koszos a korong
- Elöregedett / roncsolódott a gumiFeltételezem, az első kettő ponton már túl vagy... kérdés, a gumit miként lehet esetleg felújítani (rugalmasabbá tenni) rajt.
Legrosszabb esetben nagyon jó kétoldalas ragasztókat is lehet kapni.
-
Vertigo18
addikt
Mit lehet akkor csinálni, ha meghalt a tapadókorong rész? Hogy lehet azt új életre kelteni? Másfél év után autóm menetrögzítő kamerájának tapadókorong része kb. 10 percig tart, majd lepottyan kamerástól.
-
Rudi500
csendes tag
Hali.
Egy kérdés: 70mai pro plus első-hátsó kamera is rögzít menet közben,time lapse és parkoló módban?
Nem találok itthoni beszerzésre más alternatívát,viszont most már sürgős lenne mert bontódik a kocsi és ezt is be akarom szereltetni. Fő szempont a parkoló mód és olyan kamera érdekelt volna ami elöl is dual az oldalsó ablakok figyelése miatt de elég gyér a felhozatal. A800 megint sehol sincs bár elvileg nagy különbség nincs a plushoz képest.Köszi
-
Watt25
veterán
válasz
DIEGO15 #21694 üzenetére
Továbbá szerintetek a 11,4 V lekapcsolási feszültség a HardWireKit-nél az mennyire biztonságos szint egy extrém helyzetben, mondjuk -15C külső hőmérséklet esetén?
Egyáltalán nem az. A kamera fogyastása kicsi, ha ilyen fogyasztás mellett ennyire lemegy egy akkumulátor feszültsége, az már nem fog utána beinditani egy autót hidegben. -
DIEGO15
őstag
Sziasztok!
Mostanában tervezek venni, egy dual daschcam-et. jelenleg egy YI és egy sima 70mai-t (új nevén 1s) használok. Ez a két eszköz bő két éve tökéletesen teszi a dolgát, azonban nemsokára autót cserélek és abba már egy parkolás figyelős dual kamerát szeretnék.
Több készülék is tetszik. 70mai A500S, 70mai A800, Viofo A129 Plus Duo
Videók alapján elegendőnek érzem az A500S-t is, azonban egymásnak ellentmondó infókat találok róla. Tud valaki arra válaszolni, hogy az A500S tud-e time lapse felvételt készíteni? Olyasmi funkciót szeretnék parkoláskor, mint amint a Viofo-k tudnak, hogy alacsony framerate mellett rögzít (ameddig az autó akku engedi)Továbbá szerintetek a 11,4 V lekapcsolási feszültség a HardWireKit-nél az mennyire biztonságos szint egy extrém helyzetben, mondjuk -15C külső hőmérséklet esetén?
Amennyiben van egyéb véleményetek, azzal kapcsolatban, hogy ti melyiket választanátok ebből a hármasból, azt is szívesen fogadom.
Köszönöm.
-
Rosep
senior tag
Na behúztam a kábelt tegnap. A Zafira B-be éppen elért a gyári Hardware kit a hátsó biztosíték dobozhoz. A gyújtás alattit a hátsó ablaktörlőre fogom kötni, abba elvileg nem kell plusz biztosítékot betenni.
Az állandót egy üresbe rakom, amiben még bizti sincs, viszont van benne delej. De miért van az, hogy van néhány üres aljzat, amiben mindkét lábon világít a próbalámpa, és van amiben csak az egyiken? (Ezek nem azért üresek, mert hiányzik az adott felszereltség, hanem a kézikönyv szerint sem használja semmire.) -
VaZso
senior tag
A leírásban 5V 2.4A kimeneti paramétereket ír, nem ennyit vesz fel - 12-30 V bemeneti feszültségtartomány mellett DC-DC konverter kell legyen benne.
Ha 12V a bemeneted és 100% a hatásfok, akkor 1A-t venne fel róla maximális (5V 2.4A) terhelésnél, mondjuk 85%-os hatásfok mellett ez ~1.18 A lesz,
13.5 V feszültségről pedig 1.05 A.
Ugyanez 11.4 V-ról (elvileg itt kapcsol le) 1.24 A áramfelvételnek felel meg.Ez utóbbi elvileg a legrosszabb eset, tehát a legkisebb bemeneti / akkufeszültséggel számolva, amiről elvileg még üzemel, és a legnagyobb terhelőárammal, amit a készülék elvileg felvehet róla... de normál üzem közben működik a generátor is, és 13V feletti feszültséget fog kapni...
A fentiek alapján szerintem nyugodtan mehet neki 2 A-es biztosító, nem kell nagyobb.
Ha jól sejtem, ez ugyanaz a hardver kit, amit az A800-hoz is kaptam, az a kapcsolt (gyújtás) szálat gyakorlatilag nem terheli (a fix tápról megy a saját tápja, a gyújtás csak ahhoz kell neki, hogy tudja, mikor van elindítva az autó).
-
malisonX
aktív tag
válasz
szabi86 #21690 üzenetére
70mai Online Store-al leveleztem. Nem hiszem, az A800-at és az A800s-t most is véletlenszerűen szórják a kínai raktárból. Inkább csak fogalmuk nincs, mikor lesz EU-ban és próbálják megtartani a vevőket. Engem meg fognak tudni, mert nem sürgős... de azért bízom benne, hogy végre nem kamuznak
-
malisonX
aktív tag
válasz
szabi86 #21686 üzenetére
Szia! Legyen így. December közepén rendeltem egy A800-ast a spanyol raktárból. Hónap végén rákérdeztem mi a helyzet, azt mondta hogy majd Januárban valamikor lesz, várjak türelemmel. Januárban rákérdeztem, már februárt mondott és hogy visszaadja a pénzemet, rendeljem majd meg újra... (Vissza is kértem persze.) Február közepén ismét érdeklődtem, már február végét mondott. Itt van március közepe, EU-s raktárak meg üresek. Úgyhogy innentől hiszem, ha látom...
-
szabi86
csendes tag
Sziasztok! Aki mostanában szeretne 70mai autós kamerát rendelni, leveleztem az eladóval aliexpressen, és várhatóan március 25 körül lesznek újra EU raktárban elérhetők:
”We are expecting to have the 70mai 4K camera restock in EU warehouse after March 25th.
The manufacture just come back from holiday of Chinese new year not long ago. And they cannot get enough quantity of the SoC chips from their partner. So the factory need more time to produce the quantity of products we need.
And due to the virus break the transportation is not very stable recently.” -
Rosep
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy 70mai Mini Dash Cam-et egy Hardware Kit-el. Nemsoká be is szerelem egy Zafira B-be, olyan biztosíték elosztóval.
Az állandó tápot egy üres aljzatra kötném (ülésfűtés, az nincs a kocsiban), amiben próbalámpával megnézve gyújtás nélkül is van fesz. A leírásában az van, hogy 2.4A tápellátás kell neki. Akkor elég egy 3A-es biztosíték, vagy tegyek 5-öst?
A gyújtás alattit még nem tudom hova kössem, mert olyan biztik vannak bent, amiken nem tudok mérni, nem volt még időm kiszedegetni őket. De ha pl. egy 5A-es biztosítékra kötöm, kell pluszban még egy biztosítékot berakni neki szerintetek? -
Pőze
aktív tag
Sziasztok! Ma megérkezett a 70mai Dash Cam Pro Plus kamerám amit be is raktam gyári hardwire kittel. A time lapse funkció eléggé tetszik de két kérdés merül fel bennem. Mennyire meríti igy az akksit, illetve nem tesz rosszat a kamerának és az SD kártyának, hogy igy folyamatosan menni fog a kamera 24/7-ben? Van valakinek több tapasztalata ezzel kapcsolatban?
-
gduck
addikt
válasz
Zoli-bácsi #21682 üzenetére
Köszi!
-
gduck
addikt
Sziasztok!
Van valakinek ilyen kamerája? [Xiaomi 70mai Smart Dash Cam 1S]
Az lenne a kérésem, hogy ha tápot kap (gyújtás ráadás), akkor automatikusan bekapcsol?
Előre is köszi!
-
szabi86
csendes tag
válasz
PrometheusX #21678 üzenetére
Szia, én is A800S-en gondolkodtam, de egyelőre nem lehet tudni mikor lesz EU raktárban. Helyette az A500S-t választottam, ma reggel sikerült megrendelnem lengyel raktárból, de az is utolsó darab volt. Arra talán nagyobb esély van.
-
PrometheusX
aktív tag
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni tőletek vásárlással kapcsolatban.
Szerintetek Aliexpressről ez a 70mai A800/A800s szett (első/hátsó kamera, hardwire kit) megérheti? A800s-t próbálnék rendelni de eléggé tanácstalan vagyok, nem nagyon találok EU-n belül boltot ahonnan megrendelhetném, jelenleg csak az Aliexpressen találtam ilyen eladót.
Esetleg tudtok olyan boltot ahonnan meglehet rendelni EU-n belül?
Köszönöm a segítséged előre is!
-
DIEGO15
őstag
-
joe47
csendes tag
Kedves Csoporttagok!
Szóval, még mindig kínlódom
Viofo A 129 Duo-hoz letöltöttem a kezelési útmutatót, de csak pdf formátumot találok. Onnan meg egyszerűen nem tudom kimásolni a szöveget, amit beilleszthetnék a gugli fordítóba.Van esetleg valakinek ötlete, hogy oldjam meg? Köszönöm. -
No.01
addikt
Sziasztok,
Elso, hatso kamera szettet keresnek a baratomnak. Sokat jar este es a minoseg is fontos szamara.
Mi lenne a top3 ajanlas? Illetve van-e ertelme kulfoldrol rendelni (arban/idoben)?Segitsegeteket elore is koszonom!
-
joe47
csendes tag
Kedves Fórumtársak!
Ma reggel behoztam a rendszergazdának, Ő biztos jobban vágja ezt a kérdést címszóval. Legelt vele egy kicsit, de végül megoldódott. A kamera wifi beállítása valami oknál fogva off állásba került,
pedig ez volt az első, amit beállítottam 5GHz-re! Nem tudom, hogy történhet ilyen, de valahogy csak megtörtént.
Mindenkinek hálásan köszönöm a segítségét! -
Chrys_
addikt
-
szabi86
csendes tag
Sziasztok! Aliexpress-ről szeretnék rendelni egy 70mai Pro Plus+ (A500S)-t, hátsó kamerával és HW kittel lengyel raktárból ( [link] ), de több helyen is olvastam, hogy az ígért 7 napos szállítás helyett egy hónapon túl érkezett meg a termék. Van valakinek ezzel friss tapasztalata? Köszönöm!
-
Chrys_
addikt
Az 1. ponthoz:
Kapcsold be wifi-t a kamerán.Ha ugyanaz, mint a PRO-nál, akkor a jobb szélső gombot nyomd hosszan.
Aztán a telefonnal megkeresed a kamera wifi-jét (SSID), kapcsolódás.
Utána elindítod a VIOFO app-t a telefonon és rányomsz a connect to camera-ra.A beállítások változtatásához le kell állítani az appon belül a felvétel készítését (piros gomb középen).
Aztán settings. -
joe47
csendes tag
válasz
nyikszi #21652 üzenetére
Szia!
Több gondom is van.
Ebből is látszik, hogy nem vagyok egy számítástechnikai zseni, ellenben szeretem én csinálni, amit csak lehet!
Minden bizonnyal a 0 angol tudásom is közrejátszik ebben, de sajnos én még az általános iskolában oroszt tanultam.
1. Nem tudom összehangolni a kamerát a telefonommal. Letöltöttem az appot a dobozon található Qr- kóddal, de nem akar sikerülni.
2. Az első és a hátsó kamerát szeretném jó pozícióban felhelyezni. Láttam telepítős videóban, hogy telefonnal összekötve nagyobb képet mutat és így könnyebb jó helyet találni nekik.
Köszönöm szépen! -
-
joe47
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni?
Viofo A129 Dual-hoz keresek magyar nyelvű telepítési útmutatót.
Köszönöm! -
halinorbi
csendes tag
válasz
Watt25 #21648 üzenetére
egy beépítettnek tűnő kamerát miért akarnál ellopni? Mint egy gyári autórádió. Csak a lencse látszik, a szerkezet a kesztyűtartóban lesz. (vagy máshol) És szerintem esztétikusabb ez a megoldás. Keress rá az IRO dashcamra, amit belefaragnak a visszapillantó "lábába". én is ezt tervezem, mert a szenzorok miatt elég nagy doboz van a szélvédő közepén. (azért nem veszek IRO-t, mert az én kocsimhoz nem gyártanak, meg elég gyengének tűnt a hardver) A motoros verzióval az akciógombokat bárhová beépíthetem. Mindig is ilyet kerestem, de autósban csak a valami orosz márkát találtam, amit az amazon-on nagyon szidtak. Közben találtam itthon forgalmazott motor-dashcam márkát is: INNOVV. A Hegylakók motorblogon írnak róla (100rugó egy ilyen cucc. Majd megírom hogyan oldottam meg)
-
halinorbi
csendes tag
válasz
halinorbi #21279 üzenetére
Sziasztok! Azt hiszem végre találtam olyan BEÉPÍTHETŐ kamerát, ami jó lesz az autómba. Merthogy motorkerékpárokhoz is gyárt a Viofo dual kamerát, aminek a hardver része külön elrejthető, és így elég csak a kamerát kitenni a szélvédőre. (és szerintem az első kamerát be fogom vésni a visszapillantóm szárába, ahogy az IRO-dashcam is gyártja ezeket) Videó itt: https://www.youtube.com/watch?v=xtXrRwLqzTM
-
zoli669
tag
Sziasztok!
A800-nál a "power on wifi" mi célt szolgál?
Köszi:
-
sgabor
csendes tag
Sziasztok! A Viofo A119 V2 és V3 tartozékai (kábelek, GPS, tartókonzol) teljesen megegyeznek? Azért kérdezem, mert felmerült bennem, hogy veszek egy V3-at, és csak magát a főegységet cserélem ki, a beépített kábelt, felragasztott konzolt hagynám a V2-ét.
-
merqree
őstag
válasz
Shadowduet #21635 üzenetére
Kettő Xiaomi Yi Dashcam után vettem MioVue 792-t.
A hozzá adott programban térképre is lehet tenni az útvonalat. Ahogy olvasom, ez nem minden kameránál megy zökkenőmentesen.
Én úgy voltam vele, hogy a harmadik biztos nem lesz xiaomi, ezért vettem ezt. Itthon. Kettő év garanciával. -
sambenez
Topikgazda
válasz
Shadowduet #21635 üzenetére
Nem ismerem, ebben nem tudok segíteni.
Azt mérlegeld van-e olyan ami neked megéri a felárat. Ha nincs akkor a kérdés eldőlt. -
sambenez
Topikgazda
válasz
Shadowduet #21630 üzenetére
Ha megfogják a postaköltséggel növelt értékre még rájön az áfa.
Igen kábellel van összekötve az első és a hátsó kamera, ugyanarra az sd kártyára dolgoznak. -
bul07
nagyúr
válasz
SzabóTamàs90 #21631 üzenetére
Nem is kell teljesen lemerítenie egy hideg téli reggelre hogy ne induljon
Arról meg ne is beszéljünk ha mondjuk péntek este le van rakva a kocsi és csak hétfőn reggel menne megintNa meg ha esetleg még máshol is szivárog és összeadódnak
Azért nem mondanám hogy olyan keveset fogyasztana
Nekem 70Mai (D01) van, 70Mai 1S előd modellje és ez fogyaszt nálam alap járaton 0.3-0.5A, de tüske volt hogy 0.8A, ez nem ép kevés
És ez még nem is két kamerás -
Watt25
veterán
válasz
SzabóTamàs90 #21631 üzenetére
Így ebben a formában ez a mondat nem igaz. Csak idő kérdése. Egy éjszakát persze egy normál állapotban lévő ilyen aksi simán kibír. De pár nap alatt simán leszívná.
Nekem van kit-em és 12,4V-ra van limitálva vele, addig szívhatja le. Így a 45Ah-s aksival 16-18 órát tud rögzíteni, majd kikapcsolja magát. -
Shadowduet
tag
Sziasztok!
70mai 800s komplett csomagot szeretnék rendelni kínából, 42k-ra írja a rendszer (kuponokkal). Lenne pár láma kérdésem:
Erre még rájön a vám, vagy már ez rajta van?
Ezeket a rendszereket, ahol első és hátsó kamera is van, kábelekkel kell összeszerelni? Főleg a hátsóra gondolok. Nem valami wireless technológiát használnak egymás között? Vagy mindkettő full independens, és külön memóriakártyára dolgoznak? A mivue kamerák ajánlottak?Köszönöm előre is a megtisztelő válaszokat!
-
langerius
csendes tag
Tisztelt Fórumtársak!
Véleményeteket szeretném megkérdezni. A parkoló mód "igénybevételéhez" mindenképpen szükséges a hardware kit megvétele, ahhoz hogy ne merüljön le az autó akkumulátora, vagy nem? Mert ok, hogy a 70mai kamerákhoz van, de más kamera is tudja a parking módot és ott nem találtam hozzá harware kiteket, amit ajánlottak volna hozzá.
Vagy elég ha veszek egy olyan kamerát ami tudja, és pl. éjjelre kocsi leállít, kamera meg benne marad a szivargyújtóban. Ha bennemarad akkor teljesen kikapcsolva, vagy létezik monjuk egy alvó mód amikor a G szenzor miatt feléled a kamera arra az 1 percre míg rögzłt? Természetesen ezt akkor ha a szivargyőjtóban van élet a győjtás levétele után is, mert ha nincs, akkor baxhatja az ember, ha jól értem. a másik, hogy a 70mai 1s papíron nem tudja a parking módot, de van benne G szenzor, akkor mégis képes "felébredni" leállított autónál?
3 kamera között vacilálok:
70mai 1s
70mai pro plus A500
Yi smart dashcamMindnek megvan előnye, hátránya, egyértelmű az A500 a legerősebb, de árban majdnem 2x annyi mint a 70mai 1s, kérdés hogy megér e annyit a GPS, viszont a Yi képe meg sokkal jobb a tesztvideók alapján mint a 70mai 1s, ami meg azért jó mert kijelző nélküli, szinte észrevehetetlen, de papíron nincs benne parkoló mód.
Ilyen memóriakártyát néztem, ez sebességben elméletileg jó lehet,d e ezek vannak még [link]
MI a véleményetek ezekről a dolgokról?
A fontos a parkoló mód lenne elsősorban, mert egy 2. generációs Nissan QASHQAI-om van, és a start-stop rendszer már tönkretette az akksit ami gyárilag benne volt 1 év után, és tartok attól, ha még a parkoló mód is "terhelné" akkor 1 hét után nem tudnék elindulni vele.
A legjobb az lenne, hogy kamera megvesz, kocsi leállít, kamera szivargyújtóba be, elmegy alvó módba, hardaware kit sem kell, kocsi adja a szivargyújtónak vagy usb-nek a delejt és reggel tudok menni dolgozni vele, ami automatikusan elindítja a kamerát a gyújtás ráadásánál.
Köszönöm a válaszokat!
-
Caterpillar
csendes újonc
Uraim!
Érdeklődnék, hogy a 70mai 1S beállításaiban ki lehet e teljesen kapcsolni a "G" szenzort, vagy a legalacsonyabb állásban nem ment még rosszabb minőségű úton sem.
Milyen video felvételi beállításai vannak?
Pár linket kérhetnék eredeti felvételből? Nappalit, éjszakait és éjszakait kivilágítatlan útról. Akár privátban is a "rendszám" miatt. Köszönöm. -
Rudi500
csendes tag
Hali.
Érdeklődnék hogy valakinek van tapasztalata 360 fokos kamerával? Fontos lenne parkoló módba körbe lássam a kocsit,hagytak már ott cetli nélkül. Minőség lenne a fontos, nem az olcsóság. köszi
-
sambenez
Topikgazda
válasz
SzabóTamàs90 #21621 üzenetére
De ha semmi köze, akkor kisebb sebességnél miért nem mosódik el? Ezt még elmagyaráznád?
-
sambenez
Topikgazda
válasz
SzabóTamàs90 #21618 üzenetére
Bizonyára akkor azért olvasható jobban alacsony sebességnél mert akkor nincs relatív mozgás irány eltérés.
Igazad lehet. -
sambenez
Topikgazda
válasz
SzabóTamàs90 #21615 üzenetére
Szerinted az a valóság meg más. De ha tudsz rá jobb magyarázatot hallgatom.
-
sambenez
Topikgazda
válasz
SzabóTamàs90 #21611 üzenetére
Ha szembe jön veled akkor sokkal nagyobb a sebesség különbség ezért azok a rendszámok elmosódottabbak. Míg az előtted haladóval gyakorlatilag nincs érdemi sebesség különbség.
-
sambenez
Topikgazda
válasz
zoli669 #21601 üzenetére
Kérdezd meg Mr.Csizmás-t.
-
zoli669
tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni 3D nyomtatásba, egy 70mai A800-t szeretnék két autóban használni és kellene még egy tartó?
Köszi:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia RTX 3080TI Founder Edition
- Eladó jóárísított vízhűtők, Lian Li, Artic, Enermax, Alphenpön! LCD-s is több féle!
- Apple Watch Series 8 45mm Silver Alu bontatlan szíjjal + kiegészítők
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- Lenovo ThinkCentre M710s SFF / i5-7500 / DDR4 / USB 3.1 / NVMe M.2 / WIFI / több db / számla
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest