Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
sumsang
aktív tag
válasz
sumsang #15022 üzenetére
ilyen billenőkacsolót raktam fel. A kapcsolón lévő jelölések könnyen eltávolíthatók, ha vkit zavar. Bár nem látkató helyen van nálam a kapcsoló elhelyezve.
Egy tipp, hogy a gyújtás megszakítást (gyújtáskapcsoló előtti szálról) is rá lehet kötni a bill. kapcs direkt oldalára, ami duplán hasznos lehet, mert nem tudják olyan könnyen ellopni az autót, másodsorban nem felejted állandóan bekapcsolt állásban a kamerát, mert nem tudsz elindulni addig, amíg vissza nem váltod a kapcsolót gyújtás állásba -
sumsang
aktív tag
válasz
JockeyEwing #15018 üzenetére
Nincs most fotóm, de többet ér, ha berakom a bekötési rajzát.
A belső visszapillantó tükör jobb szélére raktam az öntapadós GPS talpat és fölfelé a tetőkárpit és a bal oldali A oszlop burkolat mögött vezettem le a kábelt a biztosíték táblához. ( 2 db biztosíték tartó kábellalal van bekötve a bizt. táblához) Steklámpával ki kell keresni, hogy melyik a gyújtás biztosítéka és melyik biztosíték ad folyamatos áramot. Esetleg a szervizkönyvben is meg lehet nézni a bekötési helyeket) A billenőkapcsolót a kormány alsó burkolatához raktam. Mindig a gyújtásra van állítva, mivel este mindig garázsban állok. Akkor szoktam átváltani a direct, ill. akksi módra a kapcsolót, ha egy forgalmasabb, eseménydúsabb helyen parkolok. -
FireFox1996
őstag
Most 2 napja volt 1 hír a kerültünkben, hogy egy 14 éves fiú betörte 5 taxi ablakját, és elektronikai eszközöket lopott. Taxiban gondolom legtöbb esetben Gps eszköz lehet.
Ugyanúgy fedélzeti kamerákra is érvényes, ha lopni akar, akkor tuti kiszúrja, hogy ott van feltéve... Én inkább fel/leszedem minden alkalommal (bár így is ott lóg a kábele, így így is gondolhatja, hogy kesztyűtartóban tuti van vmi elvihető... -
sumsang
aktív tag
válasz
CHIPman #15009 üzenetére
A viofo a119-ben is van sávelhagyás figyelmeztető. meg ráfutásos ütközés jelzőrendszer, de köztudottan, hogy ezeknek a biztonsági figyelmeztető rendszereknek kb. nulla a használati értéke, inkább csak idegesítő a fals riasztások miatt. De ez az összes ilyen tulajdonságú menetrögzítőre igaz.
A Viofo A119-nek az is az előnye, hogy vízszintesen is állítható a lencséje, s ezáltal rárakható a belső visszapillantó tükör menetirány szerinti jobb oldalára és akkor kívülről nem feltűnő a nemkívánatos személyek részére és persze kevésbé éri a napsugárzás, valamint könnyebben kezelhető, hozzáférhető, mint pl a tükör mögött lenne, stb. Én így használom 3,5 éve (kb 70e.km) és azóta is hibátlanul teszi a dolgát. Egy billenőkapcsolóval oldottam meg a működtetését. Középső állásban ki van kapcsolva. Jobbra billentve a gyújtásra indul és áll le, balra billentve a kapcsolót, pedig diretre van kötve. Úgyhogy bátran merem ajánlani mindenkinek, jó és megbízható cucc a VIOFO ! -
Lomas
tag
Sziasztok!
A 70mai dash cam pro kamerához letöltöttem a magyarítást tartalmazó szoftvert. Hotspottal összekapcsoltam. A beállításoknál van egy P/N menüpont, az mi lehet? Nem hinném hogy a parkolómód, mert a következő menüpont épp a parkolás mód be-ki, és a kamera kijelzőjén látható is, hogy aktív. Tippek? -
sb
veterán
Én ezért sem szóltam ahhoz a részhez. Tudom, hogy mindkettőben van, de nem igazán látom értelmét.
Fontosabb a képminőség (itt azt látom, hogy nappal egy kicsit azért jobb a 70mai, este viszont az A119 v2) és, hogy használható legyen/ne legyen gond vele.
Itt az akksi aggaszt kicsit, ill. volt vmi indítási/tápellátási gond a 70mai-nál?
A119-nél (vagy az S-nél? már nem emlékszem) pedig focus drift-ről olvastam a v2 kapcsán, de remélem ezt megoldották azóta. -
sb
veterán
válasz
CHIPman #15009 üzenetére
Tudom, hogy nem egy árkategória. Kb. 80 vs 50 USD (kupont nem láttam amikor néztem).
Viszont tudásra nekem hasonlónak tűntek. Felbontásban sem túl nagy a különbség, de igazából a minőségre (képminőség, esti felvételek, stb...) hasonlónak tűnik a szintjük.Hardwire bekötésről tudok, de nem biztos, hogy meg tudom oldani céges autóban. Igazából erről le is mondtam, plusz inkább maradnék akksi nélkül mert az jóval előnyösebbnek tűnik hosszabb távon.
De aztán jött a70mai pro elég jó áron és gondoltam rákérdezek.Árban egyébként igazából mindegy. Rászánom a nagyobb összeget is, csak normális/használható legyen. Ha egyszer szükség lesz rá az árához képest jóval többet hozhat vissza.
-
CHIPman
nagyúr
Nem egy árkategória.
70mai:
Előny: Nagyobb felbontás, sávelhagyás-figyelmeztető (GPS modul kell). Az érzékelőket nem ismerem.
Hátrány:
-GPS koordináta és sebesség nem rögzül a képre.
-Akksis.
-Van benne parkoló mód a beépített akksiról, viszont a Viofohoz van olyan hardwire kit, aminél az autó akksijáról veszi az áramot parkoló módban, és választhatsz is, hogy time-lapse vagy mozgásérzékelés alapján működjön.
Ha a kettő között vacillálsz, akkor az A119 v2 GPS modullal 63$ banggoodról kuponnal egyértelműen jobb választás. Ha viszont számít az az 1/3 árkülönbség (70mai pro GPS nélkül 45$), akkor egyszerű felhasználásra a 70mai pro is igencsak jó az áráért, ha meg tudsz barátkozni azzal, hogy akksis. -
sb
veterán
Sziasztok!
A119 v2-őt néztem még ki korábban, ahelyett 70mai Pro? Mik az előnyei, hátrányai?
Utóbbival akksival a parkoló mód szimpi lenne de eddig kerülendőnek írták itt többen is az akksis modelleket. -
nyikszi
őstag
válasz
JockeyEwing #15004 üzenetére
Viofo? Eléggé el lehet rejteni a kíváncsi szemek elől.
-
Upo
addikt
válasz
Ez egy hulladék kategória ősi chippel ami aviba ment, gondolom 640x480 képérzékelőből interpolált full hd
, nem is csoda ha nem tetszik.
Van olyan is, amire ez akart hasonlítani, pl. Junsun S100 néven. Valódi full hd sony imx322 szenzorral, novatek 96550 chip, hasonló formavilág.
Ha rákeresel, a rendeljkinait tesztben az arc épp fordítva köti be, a 12V az állandó 12V, az ACC pedig a gyújtás szál (a tesztben pont fordítva írja). Nem is csoda, hogy neki néha érdekesen viselkedik meg néha elfelejti a dátumot, hiszen fordítva kötötte be. -
CHIPman
nagyúr
válasz
Mit értünk pontosan a tükör "mögött" elrejtésnek? Ha berakod a tükör mögé, akkor nem fog kilátni.
szerk: Kezdem érteni, szóval a menetirány szerint elé szeretnéd rakni, nem mögé.
Gondolom akkor hasonló kialakítású kéne. A megbízható típusok közül nem nagyon van ilyen. -
JockeyEwing
aktív tag
Sziasztok
Van egy SAL DVR WF1 SMART menetrögzítő kamerám.
https://edigital.hu/jelzokeszulekek/smart-dvr-wf1-menetrogzito-kamera-rejtett-p523763
A felvétel minőségével nem vagyok megelégedve, szeretném lecserélni.
Viszont nagyon fontos kritérium lenne, hogy a visszapillantó mögé lehessen rögzíteni (ahogy ezt is), illetve jó lenne, ha nem lenne benne akkumulátor, hanem inkább kondenzátor, mert a nyári tűző napos melegben nem örülök neki, hogy egy ilyen akku van a kocsiban....Tudnátok ajánlani valami kondenzátoros és esetleg diszkréten elrejthető alternatívát?
-
rihi1
tag
Fiúk,
Megy le a kamera ára, vagy hamisítják??
alfawise g70 -
Upo
addikt
Ha elég csak előre, akkor van más viofo is.
[link]Ha hátsó kamera is kell akkor meg érdemes még egy pár doboz cigi árát összespórolni az A129 dual-ra.
Ja, amúgy a wifi-vel mi a célod? Vagy csak divatos és jól mutat a listán?
Ha minden videót el akarsz tenni, akkor használhatatlan, mire wifin letöltöd a kártyát lemegy a nap.
Ha csak 1-1 esemény vagy érdekes részlet kell akkor is határeset. Az 1 perces videók is többszáz megásak, egyet is mire wifin leszedsz, addig simán leakasztod a kamerát, gépre dugod, lemented, visszaakasztod, és előbb végeztél mint wifivel. -
skopy
tag
Sziasztok.
Autós kamerát szeretnék 20 max 25 k értékig, milyet ajánlanátok ?
Azt látom hogy a Viofo A129 az egyik legkedveltebb, de az sajnos felette van a rá szánt összegnek.
Jó lenne ha a GPS, és wi-fi is lenne benne. -
dionaea
őstag
hülye kérdés de azért felteszem. hog, kell egy autós kamerának jól működnie? tehát a rögzítés folyamatos kell hogy legyen vagy ha ütközés van akkortól rögzít? van egy kínai 3 kamerás dash cam om. és mivel még nem sikerült memória kártyát vennem így csak egy 8 gb os van. látom mikor rögzít mert pirosan megy az eltelt idő, de kb 5 percel később abba hagyja. próbáltam 16 gb os kártyával de sehogy sem tudom formázni mindig arra panaszkodik de elvileg 32gb t kezel. igazából nekem nem szükséges a folyamatos rögzítés mert nem akarok nézegetni estenként de ha gubanc van ütközés stb akkor jó lenne ha lenne felvétel, hiszen ez az értelme
-
-Bandi-
tag
Szaisztok!
Ezen a Banggood on most van vmi akció, 36ezer ft a Viofo A129, olvasgattam régebben többen rendeltetek már innen, elgondolkoztam a vételen, hogyan kell ezt kosárba bűvészkedni, hogy ne vámolják meg? Kupon vagy ilyesmi ebből még lejöhet vajon?
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Vangelis #14989 üzenetére
Ez Így 3 kamera, nem igazán létezik. A következő felállás lehetséges:
70mai smart rear view mirror: előre néző kamera, ehhez tudsz venni hátsó kamerát is, ami a HÁTSÓ ABLAKRA megy és rögzít is duplán, viszont ha minden igaz, rükvercnél ki tudja rakni a tükörre a hátsó kamera képét. Nem a hagyományos tolatókamera, de talán a célnak megfelel. -
Vangelis
félisten
Srácok!
Autos kamera kellene... ami a külső és belső dolgokat is rögzíti.
Esetleg tolató kamera .... is rácsatlakoztatható vagy egyben van az egész.
Köszi... -
cikasz
őstag
Na le teszteltem két féle helyen a kamerát. Középen a visszapillantó mögött és az "A" oszlopnál.
Kép az elhelyezkedésről. A kábelt felakasztottam oda a koronghoz a kép után, hogy ne törjön meg addig a kábel amig megjönnek az alkatrészek a beszereléshez. -
Sixkiller6
őstag
nem tudjátok honnan tudnék pár napon (max 1 hét) belül egy SQ13 (esetleg sq11) minikamerát szerezni? minden bolt csak kínából hozná, de azt én is el tudom intézni.
vaterán nincs, csak kínai rendelős. -
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #14964 üzenetére
Végül akinek kellett megoldotta máshogy.
Viszont ha már erre járok: Xiaomi yi kamera néha meghülyül, a menteni való videót pl. nem menti el, vagy az utána lévő videó elveszik. Kéne egy éjjel is jól látó kamera. Nem kell akkus, jó a kondis (sőt, tán jobb is, akkor nem kell kivenni a kocsiból hidegben / melegben). Topik összefoglalót hagyjuk, nem friss. GPS nem muszáj, de nem gond ha van.
-
bul07
nagyúr
Akinek van a BG-n pontja az a XIAOMI 70mai Pro-t elő tudja rendelni 43.3$-ért
Processing time:Expected on April 5, 2019
Not included GPS module -
sambenez
Topikgazda
válasz
Ferenczi Áko #14971 üzenetére
Ennyiért a YI dash cam-ot is megkapod. Nem értem miért egy ismeretlen termékben gondolkodsz.
-
bul07
nagyúr
válasz
Ferenczi Áko #14971 üzenetére
Sokat nem veszíthetsz , max visszaküldöd ha nem jó a felvétel
-
ITI-san
tag
válasz
balez91 #14969 üzenetére
Beszélj első körben az eladóval. Csabának hívják. nagyon normális. Lehet tud küldeni még videót. Kb 1 éve voltam nála egy másik kamera ügyében, előtte olvastam nála ezt a típust.
Azt mondta, hogy most már csak ezt használja. Illetve kettő 360 fokos van neki, az egyiket közülük. Szerintem itt nincs senkinek személyes tapasztalata, így megerősíteni sem fognak benne. Szerintem működő képes, és nekem is tetszik a 2x180 fokos látószög... Vagy csak előre 220 fokban. , ilyen videót is nézzél...Már ezért is nagyon érdekes. Parkolásnál ennél biztosabb nem lesz semmi. Ha hátra, és előre is néz kamerád, oldalra csak ezzel látsz. A felbontás meg szerintem jó, illetve elégséges. -
balez91
újonc
Üdv. Valakinek van tapasztalata, véleménye a Carmaxer CA-wifi atv9 kamerával kapcsolatban?
Látom a feltöltött videókat, viszont a képminősége első körben nem győzött meg, nemtudom ez normális-e egy ilyen kategóriás kameránál, vagy vannak ennél jobbak is képminőség szempontjából, hasonló árban. Ami tetszik ebben, hogy 2x180 fokot tud venni egyszerre, illetve parkoló módban is 5 képkocka/mp- et rögzít előre, hátra. Attól félek, ha történik valami menet közben, amit a kamerán visszanéznék, a minősége miatt leolvasni se tudnám az autó rendszámát.A válaszokat köszi.
ahttps://www.autos-kamera.hu/carmaxer-ca-wifi-at-v9-360-fokos-kamera-502
-
Csápájev
őstag
válasz
Winner_hun #14964 üzenetére
Szerintem bármelyik kamerát be tudod így állítani.
Mindegyik bekapcsol ha tápot kap powerbankrol.
Ha jól értem nem dash camnek.kell. -
Winner_hun
félisten
Kicsi, kis felbontású, alacsony fps számmal felvevő kamera van ami adott esetben powerbankról is tud üzemelni? 640x480 bőven elég, nem kell bele wifi, mozgásérzékelés, éjjellátás.
-
dionaea
őstag
sziasztok azt szeretném kérdezni hogy van egy autós kamera ami TF foglalatú kártyát fogad. A TF kártya ahogy tudom a mircosd neve is. de a micro sd nem jó bele mert lötyög. tehát most akkor milyen kártyát kell bele raknom? nem igazan vágom a témát így segítségre szorulok hogy pontosan milyen kártya kell bele és hol tudnék venni
-
Peti78
őstag
...és ezzel el is van vetve a wifis feltöltés. Jó ezt így kibeszélni, még nem tdomppontosan hoy lesz, de azt már tudom, hogy nem. Lehet, hogy mégiscsak a laptop lesz. Köszönöm a segítséget.
(#14959) sambenez
Vagy esetleg külső hdd. De ennél meg egyszerűbb a laptop+ akciókamera.(#14960) Csápájev
Viszont 3-4-500 dollárt nem fogok kiadni érte. Biztos van ennél elérhetőbb áron is olyan, amihez van vízálló burkolat, egyebek. -
-
bul07
nagyúr
válasz
Peti78 #14957 üzenetére
Havi is van [kép]
Na igen azért esetleges 30GB-ot feltölteni wifin keresztül, és ugye csapjuk még hozzá a készült képeket meg videókat az is +GB-tok.
Ha 1000KB/s tudna felfelé(9-10Mbit/s) akkor 1GB feltöltése 18percbe telik , 30GB->9óra
De ha nincs csak harmada akkor (3Mbit/s) akkor 1GB 54Perc, 30GB->27óra -
Peti78
őstag
-
Peti78
őstag
(#14953) CHIPman A drive előfizetés jó ötlet köszönöm, nem is értm, miért nem jutott ez eszembe. A drive előfizetést egy évre kell kifizetni, vagy havonta?
Laptopot nem viszünk. Telefon azért nem jó erre a célra, mert az a navigációt fogja biztosítani. Az asszony pedig nyilván a maga kis külön élményeit fogja rögzíteni a sajátján.
Azért is érdemes lehet normális dashcamot venni, mrt ami nekem van az elég gagyi, nem is használom már egy ideje.
-
bul07
nagyúr
válasz
Peti78 #14952 üzenetére
Egy mobil rack-be egy 2TB-os HDD és ara rámásolni, csak ugye ehhez kell laptop is, vagy egyből a laptopba beépíteni egy 2TB-os-t annyi időre
Amúgy megéri külön kamera?
Értem ez alatt hogy telefon úgyis lesz nálatok, kell venni egy csipeszes telefon tartót, és telefonnal felvenni az utakat
Esténként meg a laptopra rámásolni az adott napit, meg kell nézni hogy a telefon milyen méretbe rögzít és venni egy 64 vagy 128GB-os memóriakártyát arra elfér egy napi ([link], [link], [link])
Én nem vinnék még egy eszközt
De mondjuk erre jó egy régi telefon is -
CHIPman
nagyúr
válasz
Peti78 #14952 üzenetére
1: Egy amerikai nyaraláshoz képest elenyésző összeg egy x terabájtos Drive előfizetés korlátozott időre,
a 10 mailcímes pepecselést inkább el se olvastam.
2: A Google Photos minimális minőségromlással korlátlan mennyiségben tárolja tök ingyen a "telefonnal készített" fényképeket és videókat.A 64GB-os kártyát azért még kezeli (hivatalosan is) a legtöbb kamera, a gyártók is látják azért, hogy 32GB-ra nem sok minden fér.
-
Peti78
őstag
válasz
CHIPman #14950 üzenetére
(I)Egyébként egy jó élménykamera még jobb lenne, azt tudnánk autós- és kézikamerának is használni. (/I)
Most így utána gondolva, a rendszám valóban nem érdeke, az idő beállításra azért tértem ki, mert az enyém minden reggelre elfelejti.
Nekem a 720 p pont azért lenne megfelelő, mert az még elfogadható minőség, és nem foglal annyi helyet.
A sima 70 mai-nak csak a 130-as látószöge tűnik szűknek.
(#14951) bul07
560 órára azért nem feltétlenül van szükségünk adott miami -sarasota (10óra) ez oda vissza.
Sarasota-ban ide oda, pl lido beach, vagy a méltán népszerű Siesta key, St Petersburg, stb. EZek nem annyira számottevő hosszúságú felvételek.
Miamiból mindenképpen elmennénk key west-re, ez egy hosszabb hangvételű út, és nyilván vissza. AZ apróbb utak, mint pl west palm beach, south beach, design district, little havanna stb megint csak rövidebb utak.
Jó lenne minden egyes utat egyben rögzíteni.A tároláson én is gondolkodtam. Először az volt a terv, hogy esténként mindent feltöltünk drive-ra, de nyilván ez nem járható út, hacsak nem csinálok erre 10 mail címet. Még az jutott eszemben hogy veszek 4-5 memóriakártyát, és azon tárolom őket amíg hazajövünk. Az 5 órás utak pedig nem férnek rá 32 gb-re 1080-ban. A 64 gb kártyákat pedig nem ismeri fel minden kamera.
Valóban nem egyszerű.
-
bul07
nagyúr
válasz
Peti78 #14949 üzenetére
Ez így hát jó kis projekt
Ha a 70Mai-t nézzük , percenként 115MB, és ez nem is a csúcs inkább az alja
Ez azt jelenti hogy 4óra anyag majd 28GBKérdés az hogy min akarod ezt tárolni
Adathordozóra? 4TB merevlemez 560órányi videó, ennyi talán elég is lenne, felhőbe esélytelen ennyit feltölteni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung S24 8/128GB, Kártyafüggetlen, Újszerű állapot, Garanciával!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest