-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
flymi
addikt
Rengeteg videóban látszik, h egy csatt után a forgatható csuklós megoldású dashcam-ek az eget, boruláskor a földet veszik a törött szélvédőn át. Igaz a lényeg "megvolt", de nekem nem tetszenek az ilyen rögzítésű hw-ek, többek között ezért is választottam a Viofo-t. Ti hogy vagytok ezzel a kérdéssel?
Felvettem és mentettem már pár érdekes szituációt, eddig nagyon elégedett vagyok vele, igaz ütős kis sd-t is vettem bele. Még nem voltak olyan hidegek, h a kocsiból ezért ki kellett volna szerelnem, de jövő hétre már mondja a mínuszokat.
[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Zolás
addikt
Mit szeretnél látni a csatt után? A fontos a csatt, azt meg a felhelyezett pozícióból tökéletesen veszi. Hacsak nem rohan beléd utána is vagy húsz másik, lényegtelen hogy hova néz a kamera utána.
Még nincs kamerám pont ezért. Nekem tappancsos kell, bármikor kivehetik alólam a céges lovat, tartalék ragasztós tartót meg nem találsz sehol.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
nyikszi
őstag
Nekem megvan tavaly nyar ota es en azota nem vettem ki soha. Megy, teszi a dolgat. Lehet majd ha minusz tiz ala megy a homero higanyszala, akkor kiveszem. Addig csak maradjon a helyen.
A rogziteshez meg annyit, hogy a csatt a lenyeg. Ha nagy a csatt, akkor meg lenyegtelen szerintem milyen a rogzitese a dashcamnek. Mondjuk a tappancs elobb-utobb elereszt az biztos.
[ Szerkesztve ]
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
-
-
-
félisten
válasz Moleman #13905 üzenetére
Sosem tapasztaltam ilyet, pedig elég hideg télben is használtam már tapadókorongos eszközt kocsiban, amit rendszeresen tettem fel-le.
Talán az a titka, hogy én felrakás előtt mindig körbenyalom a tapadókorongot.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
vadkörte
addikt
Ha "koszos" a szélvédő nem tapad a korong olyan jól, hiába nyalogatja a macska.
Nem kell átláthatatlan retekre gondolni, de akinek autója van már találkozott azzala ritka udorító enyhe szürkés fátyollal ami a szélvádő belső felére le bír rakódni. Ez tökéletesen alkalmas némi zsírral keverve, hogy ellehetetlenítse a korongozást. Ha tiszta az üveg némi nedvesség - nem kell körbefátyolni, elég ha rálehelsz - elég, ahhoz, hogy úgy az üvegre tapadjon, hogy hónapokig meg se moccanjon. Tablet tartómat sarkítva, de majdnem az üveggel együtt kellett letépnem. Igaz vagy 90mm-es korongja van.A ragacs helyettesítésére esetleg beltéri montázsragasztót tudnék ajánlani. A kocsim bal külső tükrének az üvege állandóan kiesett. Valami vadbirka megerőltethette. Nem akartam másik lapot venni, - a sima ~3.000 volt, a fűtőszálas (ez az) meg ~6.000/db és a jobb oldalit is cseréltem volna - így ilyen beltéri montázsragasztóval rögzítettem ideiglenesen, amíg nem veszek helyette. Vagy 6,5 éve tart, még a mostani koccanás se mozdította el.
Üdv. V. Körte
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
Jön a karácsony , így ajándékot kell venni
Autós kamerát szeretnék vásárolni.
Amit tudjon :
- Szép képe legyen + jó látószög
- Akkumlátora jó legyen , ne kelljen mindig bedugni
- Tartója jó legyen , legyen gps benne ( bár ha nincs nem gond ) ,
- Megbízható legyenIlletve legyen rá garancia.
Keret : 15.000-30.000 Ft
Ki milyen kamerát ajánl?
Legjobb lenne, ha Magyarországon belül lenne, ahol lehet venni, a garancia miatt.
Köszönöm.
-
félisten
válasz zeus_2k14 #13912 üzenetére
Én ilyet nem tudok ajánlani, viszont:
"- Akkumlátora jó legyen , ne kelljen mindig bedugni"
Volt már róla szó elég sokszor, a közelmúltban is: az autós kamerák akkuja nem arra van, hogy róluk üzemeljen az eszköz, hanem arra, hogy az átmeneti üzemet biztosítsa, ezért pár percnyi üzemidőt biztosítanak.
Esetleg egy autós funkciókkal felvértezett akciókamara lehet a megoldás, pl. Git2.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Breaker
tag
Sziasztok,
Nemrég szeretlem be Yi Dashcam-et. Nem tudjatok veletlenul, hogy ha nem huzom ki szivargyujtobol akkor egy éjszaka alatt lemeriti az akksit? Sajnos ha leallitom a motort akkor is kap valamennyi delejt és nem szeretnék kellemetlen meglepetésbe botlani reggel.
Köszi
Üdv
BreakerMSI MPG B550 GAMING PLUS | AMD Ryzen 5800X3D | 32GB Trident RGB G.Skill 3200Mhz | GIGABYTE 4070 SUPER 12GB
-
shifty85
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a két kamera közül valamelyikkel?! SJCAM 80€ vs Xiaomi 65€ GPS modulokkal együtt... Nekem youtubeos videók alapján SJCAM jobban tetszik, viszont amire nem találok pontos leírást, hogy ha az autó le van parkolva, akkor mozgásra elindul a felvétel vagy sem?! Xiaomi ezt tudja...
SJCAM Dash+ [link]
Xiaomi 70mai Dash Cam Pro [link]
-
ITI-san
tag
válasz shifty85 #13916 üzenetére
Szia! Kutakodva a kérdésben, az SJCAM Sjdash+, vagy más néven sjcam m30+, nem találtam olyan funkciót, hogy parking mod. Vagy is a G senzor (gyorsulás mérő) csak védetté teszi az aktuális felvételt, ütközés esetén. Elvileg tudhatná,de nem olvastam róla.
Talán azért nem, mert kondenzátor van benne és ehhez a funkcióhoz általában nem kell fixen bekotni az autóba, megoldja aksiról,de a kondi ehhez nem tartalékol elég áramot.[ Szerkesztve ]
A földönkívüliek már közöttünk vannak. Magyaroknak nevezzük őket............ "Enrico Fermi, olasz atomfizikus, aki együtt dolgozott Szilárd Leóval, Teller Edével és Wigner Jenővel"
-
-
shifty85
tag
válasz ITI-san #13917 üzenetére
Szia!
Köszi a segítséget! Olvastam én is, meg keresgettem, de nem találtam ezzel kapcsolatban semmit Igazából az SJCAM lenne a nyerő, de ez az egyetlenegy hiányzik belőle... mostanában Győrben elég sok a keréklopás, valamint munkahelyi parkolóban a kerékcsavar kitekerés...
Képminőségre az SJCAM jobb... a Xiaomi előnye a beépített akksi és a mozgásra aktiválódó felvétel...
Őrlődöm a kettő között
Pontos ára kuponnal: Xiaomi 53€, SJCAM 75€ és mindegyik GPS modullal
Vámolás nem 100%-os... ha igen, akkor is sokkal jobb ára van mint itthon! SJCAM akcióban lett volna 33000 és nincs hozzá GPS (nesze neked fekete péntek...)
[ Szerkesztve ]
-
ITI-san
tag
válasz shifty85 #13919 üzenetére
Na ezekre a parkoló mód nem nyújt megoldást. Persze elméletileg igen, de pont kérek lopásnál nem fog látni semmit ha egyáltalán bekaocsol a felvétel.....
Itt van GPS-sel.A földönkívüliek már közöttünk vannak. Magyaroknak nevezzük őket............ "Enrico Fermi, olasz atomfizikus, aki együtt dolgozott Szilárd Leóval, Teller Edével és Wigner Jenővel"
-
ITI-san
tag
válasz shifty85 #13919 üzenetére
Vagy megveheted innen is.
GPS Antennát pedig itt láttam 7.400 Ft körül.
Azt nem tudom kapnál e vámot, én nem szoktam.[ Szerkesztve ]
A földönkívüliek már közöttünk vannak. Magyaroknak nevezzük őket............ "Enrico Fermi, olasz atomfizikus, aki együtt dolgozott Szilárd Leóval, Teller Edével és Wigner Jenővel"
-
shifty85
tag
válasz ITI-san #13920 üzenetére
Köszi a segítséget!
Megpróbáljuk első körben a Xiaomit... meg is rendeltem, ha nem válik be, akkor elajándékozom családon belül!
A parkoló módot a promós videókban mozgásra reklámozták, hát kíváncsi leszek...azért a semminél több!
Ha nem válik be, akkor váltok az SJCAM-re, de azt már itthon veszem meg!
-
ITI-san
tag
válasz shifty85 #13922 üzenetére
Ami mozgásra induló felvételt tud az a "motion detection" funkció. Annak nincs köze a G. senzor-hoz. Ilyenkor fixen rá kell kötni az autó olyan áramkörére amelyben folyamatosan (nyilván akkor is ha bezártad és otthagytad) van feszültség.
Ilyenkor is készít felvételeket de lényegesen kevesebb képkockával, ha változást észlel akkor indít egy kb 1 perces videót.
Szoval ez amiről beszéltünk két különböző funkció, a Parking mod és a motion detection.A földönkívüliek már közöttünk vannak. Magyaroknak nevezzük őket............ "Enrico Fermi, olasz atomfizikus, aki együtt dolgozott Szilárd Leóval, Teller Edével és Wigner Jenővel"
-
ITI-san
tag
válasz shifty85 #13922 üzenetére
Úgy látom ebben úgy hívja hogy parking monitoring, vagy Parking Surveillance. Ha jól értem ekkor a 70mai pro folyamatosan készíti a felvételt. Így hamar kinyírhatja a kártyát. Arról nem is beszélve hogy leállítja e a felvételt alacsony akku fesz esetén. Na nem mintha sok áramot venne fel, de adat sehol semmi.
Akinek van elmondhatatná a saját tapasztalatát erről a funkcióról.
Az IMX335 egy relatív új képérzékelő új funkciókkal. Főként iprari megfigyelésre fejlesztve. Érdekes hogy dash cam ba tették.A földönkívüliek már közöttünk vannak. Magyaroknak nevezzük őket............ "Enrico Fermi, olasz atomfizikus, aki együtt dolgozott Szilárd Leóval, Teller Edével és Wigner Jenővel"
-
Breaker
tag
válasz sambenez #13915 üzenetére
Erre nem tudok mit mondani, mert mindegyik fordban ilyen.. Mondeo, Focus stb.
Amikor jar a motor és a kamera akkor 0.66A-t vesz föl a kamera 4.8 volton. Amikor leallitom a motort es bezarom az autot akkor 0.01-re leesik es a kamera elmegy valami olyan uzemmódba hogy nem lehet visszakapcsolni. csak ha kihuzom es visszadugom. ha csak szimplan beinditom a motort akkor ott marad abban a standby féleségben.MSI MPG B550 GAMING PLUS | AMD Ryzen 5800X3D | 32GB Trident RGB G.Skill 3200Mhz | GIGABYTE 4070 SUPER 12GB
-
mghltm
addikt
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
flymi
addikt
válasz Breaker #13925 üzenetére
Nekem Focus-om van és nincs semmi gond a motion detection-nel, vagy nevezzük standby üzemmódnak, mindegy.
Ha kinyitom az ajtót már indítja is az alapértelmezettnek beállított két perces felvételt.
Akksi nem tudom milyen öreg, lassan két hónapja használom így a Viofo-t, pöcc-röff indul a kamera és a kocsi is./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
OnLy16
tag
Sziasztok,
Elgondolkoztam egy dashcam vásárlásán, de elakadtam.
Xiaomi termékeket néztem, itt a fórumban eléggé ajánljátok őket.Az utolsó körös kiválasztottak:
Xiaomi 70mai: Tesztek alapján jó, egyszerű, fórumból is ajánlott, 30USDért legjobb ár/érték sztem.
Xiaomi Yi DashCam: Kicsit robosztusabb, jobb minőség, kb +7ezer forintért
Xiaomi Mi DashCam: Itt akadtam el. Mi a pontos különbség a Yi és a Mi közt? Árban kb ugyanannyi, viszont ez kapható a Lurdy házban Xiaomi boltban, garanciával mindennel.
Ti mit ajánlanátok szívesen hasonló kategóriában? Semmi extra nem kell (gps - hangrögzítés stb.) Vegyen fel, adjon szép képet és legyen megbízható. (ja és a tükör mögé beférjen, ne legyen zavaró)
Köszi!
Soha ne szállj vitába ostoba emberrel...lehúz a saját szintjére és megver rutinból.
-
shifty85
tag
válasz ITI-san #13923 üzenetére
Szia!
Hát ha még így is van, akkor bekerül a kocsiba egy powerbank... helye van neki, azt meg menet közben tudom tölteni. Nem lesz bekötve sehova direktbe, mert nekem az autó lezárásával elveszi mindentől az áramot (pl rádiót se tudok hallgatni gyújtás nélkül). Helyzetjelzőt tudok kapcsolni, de annak meg a motortérben van a biztosítéka...
Amúgy a hivatalos oldalon ez áll:
"With time-lapse function and motion detection supported by G-sensor, 70mai Pro can keep recording during parking mode."
Ha jól emlékszem, akkor valahol olvastam, hogy 1 perces videót rögzít mozgásérzékelés esetén, szóval nem folyamatosan megy.
Puding próbája az evés... Youtubeon se találok olyan videót, ahol ezeket a funkciókat pontosan tesztelik
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
veterán
Hali!
[link]70mai-ba ez jó lesz, ugye?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
Korábban írtam már ide. Ki mit ajánl? Sürget az idő :/
-
Atomgeszi
veterán
válasz Moleman #13936 üzenetére
Thanks.
Fogalmam sincs,hogy mennyit szeretnék tárolni. Elég változó az utazási időm. Ez a kártya még elmegy?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
válasz OnLy16 #13930 üzenetére
Lényeges különbség az YI/Mi között:
- régebbi / Újabb típus
- 165 / 160 fokos
- nem Sony-s / Sony IMX323 képérzékelő
- F2.0 / F1.8
- 2.7"/ / 3.0" LCDÉn le fogom cserélni a mostani kamerámat az Xiaoimi Mi-re.
Mennyiért lehet kapni a Lurdy házban?<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
OnLy16
tag
válasz FireFox1996 #13939 üzenetére
18k. Nagyon nagy a kulonbseg a 70mai es a Mi kozott?
Mi mellett szol hogy nem kell 1+ honapot varni ra, es a garancia. Azt viszont nem tudom, meger e +8ezret.
Soha ne szállj vitába ostoba emberrel...lehúz a saját szintjére és megver rutinból.
-
válasz OnLy16 #13941 üzenetére
70mai 14e ft [link], és 130 fokos, az Mi kb 18400 [link], és 160 fokos.
Ha már lúd, akkor kövér, tehát ha dashcam, akkor vegyen fel minél széles látószöggel, tehát nálam ez 2 közül csak Mi dashcam jöhet szóba.
A többiek persze mást fognak mondani, mert itt látom, hogy elég sokan használják a 70mai-t.<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
ITI-san
tag
válasz FireFox1996 #13942 üzenetére
Még annyit, hogy a 70MAI és a Mi beltartalom nagyon hasonló. A chipset és a Sony érzékelő.
Két apró beltartalom eltérés miatt én is a Mi - re szavaznék.
Nagyobb látószög, és az 1.8-as lencse több fényt enged be.
A design más kérdés. Van aki minimalista stílust kedvelik annak inkább a 70mai.
A Yi és a MI kinézetre ugyan az a koncepció, de a belbecs teljesen más. A Yi kb 2015 - ben jelent meg, a MI 2017 tavaszán.
Tudom te is Only felvetésére írtad.[ Szerkesztve ]
-
ITI-san
tag
válasz shifty85 #13932 üzenetére
Olvastam a hivatalos oldalt. Nem is tudtam értelmezni. Minek a G senzor ha folyamatos kamerázik?! Na és a time lapse-nek miköze a gyorsulás mérőhöz.
Szerintem jó kínai szokás szerint nem tudják miről is beszélnek. De legalább is nincs benne következetesség. Egyszer így hívják, egyszer másként.
Nagyot mondanak hogy megkavarják a nézelődőt és azt higgye hogy ez most egy korszakalkotó újdonság, mert ilyet még senki sem készített.... Persze.
Jut eszembe!
Ezt már meg akartam mutatni neked 360 fokos kamerák. Videót is láthatsz. Egész izgalmas. És láthatnád ha a kocsid körül ólálkodnak. Igaz hogy a rendőrség sima lopás esetén mit kezdene a felvétellel az már másik kérdés, mivel egy másik jogi helyzet.A földönkívüliek már közöttünk vannak. Magyaroknak nevezzük őket............ "Enrico Fermi, olasz atomfizikus, aki együtt dolgozott Szilárd Leóval, Teller Edével és Wigner Jenővel"
-
Breaker
tag
válasz Atomgeszi #13933 üzenetére
Szia,
Sandisk ultra-t tilos dashcambe. Ra is van irva hogy elvész a gari ha dashcamben hasznalod.
Inkabb ezt javaslom helyette:
https://www.bestmarkt.hu/transcend-microsdhc-uhs-i-600x-32gb-memoriakartya-p298636Ez elég gyors, és MLC nand van benne - sokkal tartosabb mint amit Te belinkeltel masik Transcend mert az TLC.
MSI MPG B550 GAMING PLUS | AMD Ryzen 5800X3D | 32GB Trident RGB G.Skill 3200Mhz | GIGABYTE 4070 SUPER 12GB
-
ITI-san
tag
válasz Breaker #13946 üzenetére
Sandisk high endurance az igazán ajánlott.
Ha igaz mennyivel jobban bírja, megéri.A földönkívüliek már közöttünk vannak. Magyaroknak nevezzük őket............ "Enrico Fermi, olasz atomfizikus, aki együtt dolgozott Szilárd Leóval, Teller Edével és Wigner Jenővel"
-
vadkörte
addikt
válasz FireFox1996 #13939 üzenetére
Biztos vagy te abban az F2.0 fényerőben?
linkA 0,3"-lal kissebb LCD meg kb. semmit sem jelent. A beállítások kivételével az LCD-jét semmire sem használom.
A 160-165°-os látószög szerintem(!!!) sok, bőven elég a 130-140° is. De ebből felesleges hitvitát gerjeszteni. A szenzorok között már jelentősebb különbségek lehetnek.
Én teljes mértékben elégedett vagyok a Yi DashCam képminőségével, nem azt mondom, hogy nincs nála jobb, látom és tapasztalom a hiányosságait, de a céljának tökéletesen megfelel.(#13946) Breaker:
Pedig van olyan SanDisc ami dashcam-be is használható.Üdv. V. Körte
-
válasz vadkörte #13949 üzenetére
Ahány oldal, kb annyi leírás van róla... Ahol olvastam, ott talán annyi. Elnézést kérek, hogy ha nem f2. 0, hanem f1. 8.
Ez a 2 érték között sincs óriási különbség, minthogy az LCD méret között sincs.
Mint írtam, van akinek bőven elég 130 fok, van akinek 160 kell.
Vitázni nem akarok itt senkivel
Az interneten lévő *tudás* ingyen, a google is ingyen, lehet használni[ Szerkesztve ]
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest