Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• MaCS_70

félisten

válasz mghltm #11868 üzenetére

Egyetértek, de ha azt látom, hogy a szembejövőnek kéne egy kis hely, és tudok adni neki, akkor eszembe nem jutna nem lehúzódni, hogy segítsek neki. A közlekedés az egyik legtipikusabb olyan játék, ahol a kölcsönös segítség drasztikusan megnöveli az összes hasznot.

Egyébként érdekes, hogy a helyzet romlását látjátok. Én pont ellenkezőleg: bár az ideálistól még nagyon messze vagyunk, de én gyalogosan, motorral és autóban is nagyon határozottan azt tapasztalom, hogy az elmúlt 10-15 évben drasztikusan csökkent a velem szemben elkövetett bunkóságok száma.

Gyalogosként egy éven belül összesen egyszer fordult elő, hogy nem engedtek át a zebrán, pedig régebben szabályosan küzdeni kellett az átjutásért.

Motorral ötből négyszer előreengednek, régen fordított volt az arány.

Régebben egy kutatás kedvéért statisztikát vezettem az udvariasság/tahóság nyilvántartására, úgyhogy nagyon rááll a szemem a témára és van konkrét összehasonlítási alapom: lényegesen kevesebb surmóságot tapasztalok évről évre és egyre inkább az az érzése, hogy odafigyelünk egymásra.

Ebben egyébként azok is egyetértenek velem, akik a jelzett kutatást végzik.

MaCS

Új hozzászólás Aktív témák