Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Panhard

tag

válasz nyikszi #11287 üzenetére

Nekem ebben a kamerában nincs GPS vevő, nem is rendeltem hozzá annak idején. De külsőt rá lehet kötni, van rajta egy jack csatlakozó. Igazából bármilyet rá lehet kötni, lényeg hogy 9600 kbps legyen a baudrate és NMEA telegrammokból legalább az RMC és GGA-t küldjön a GPS vevő. Erre szinte minden GSP vevő képes.
    Ublox NEO-6 vevőt kötöttem rá, működik vele szépen, de csak akkor, ha messzebb van a kamerától. Ezért most úgy van, hogy a kamera van a tükör mögött középen, a GPS vevő meg a szélvédő bal oldali sarkánál. Így használható. Nem értem hogy mi van ezzel a kamerával. Közvetlenül mellette semmilyen GPS vevő nem működik. Próbáltam, hogy egy GPS vevő mellé tettem a kamerát, és bekapcsoltam, pár másodpercen belül el is ment a jel, nem látott műholdat a vevő. Valószínüleg olyan frekvenciát sugároz ki magából, amit a GPS műholdak is, és elnyomja őket. Na de ez egy kamera, hogy zavarhat egyáltalán bármit is. :)
    De gondolom csak az én kamerámmal van ez, mert ilyen problémáról a neten sem találtam semmit.
    Lehet hogy rendelek egy A119-et, ez a mostani meg megy a hátsó szélvédőre. :)

Új hozzászólás Aktív témák