- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házi hangfal építés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Monitor hiba topik
- Apple MacBook
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- LG LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoHnni
senior tag
üdv, az lenne a kérdésem, hogy egy kisebb teljesítményű mélyláda+erősítő mennyiben terheli meg az autó generátorát?? kb 300wattos ládáról van szó és hozzá való 2csat. erősítőről, a kocsi pedgig 17 éves dizel, nemtudom ez mennyire számít
-
Metamorfózis
tag
válasz
Metamorfózis #398 üzenetére
Valaki erre a kérdésre? -
Metamorfózis
tag
Sziasztok !
Megmondaná valaki , hogy mi az a D4Q tuner? -
Sianis
addikt
Ma megjött a JBL szett!
Izgatottan várom a beszerelést!
-
Side_
aktív tag
Végy egy 4csatis erősítőt, kösd rá a szettet.
Mivel tudod, hogy hol férne el a láda, már csak annyi a teendőd, hogy kiválasztassz egy jókis szubot, ami illik a rendszerbe - de nincs nagy ládaigénye. Majd építesz/építtetsz egy od illő ládát - persze megfelelve a mélysugárzó követelményeinek (TS-adatok alapján).
A forma nem számít sokat - az a lényeg, h a liter stimmeljen. -
Side_
aktív tag
-
-
Gabbana
aktív tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni... Van egy NIssan Pickup-om, 2ajtós, 2 személyes. Kb el tudjátok képzelni milyen. Van benne egy Sony mp3 player, meg egy Mac Maximus első szett.
A kérdés.. nézegettem a mélyládákat, de az egyetlen probléma, hogy csak a fülkébe tudnám betenni, közvetlenül az ülésem mögé, ott van kb 40 cm hely. Attól tartok hogy túl közel lenne. És ötletem sincs mely tipus mely termékét vegyem.. Ha erősítőt is veszek, nem ártana rákötni az első szettet is szerintem, de nem értek hozzá.. tud vki segíteni? -
Sianis
addikt
Na leadtam a rendelést a JBL GTO 6506Ce-re!
A PIO 69mm magas, tehát a JBL lehet, hogy simán befér a gyári helyre, még kiemelni sem kell!
-
tomcsi
őstag
Segits nekem egy kicsit pls..
Látom jobban benne vagy a Jbl témában.
A mostani rendszert egy az egyben megszüntettem és ezeket néztem ki.
JBL GTO 6506Ce komponens szett 19.990.-
JBL GTO 75.4 erősítő 59.990.-
Cordial CLS215 hangszórókábel 400ft/m
Cordial RCA kábel 2x 6.500.-
Most maradna a Hertz láda mégy kb 2hónapig aztán utánna lenne
JBL GTO 1204BR 42.900.-
Ez igy jó lenne egyben? -
-
Side_
aktív tag
Igen, ezt az 50-ér' full-rendszer dolgot énis ismerem - de nemigen fogják fel miről van szó, amíg nem hallottak valami igazán jót.
Aztán pesze ha hallassz egy igazán jót, akkorsem biztos, h felfogod mi is a helyzet...de azt érzed, h valami más, valami tényleg igazán jó.
Egyébként simán lehet, h egyszerűen csak nincs akkora igényük a zene irányába, mint neked. -
Side_
aktív tag
válasz
newclass #375 üzenetére
Milyen rendszerem van?
Publikusan nem szeretem leírni...esetleg Zánkára jössz/mész?
Addigra valszeg nem lesz kész az autóm, de mindenképp ottleszek - max nem indulóként, hanem csak felmérem a terepet.
(Priviben esetleg leírhatom, ha nem jössz v nem tudsz addig várni, de nem szeretem nagyon hangoztatni mi van az autóban.) -
golyani
őstag
ja és nagyon segítősz rendes fickó.
nekem ost pl azt mondta h majd ha elérkezik az idő bepróbálunk több méylet és amelyik a legjobb lesz azt bennthagyjuk. én is iylen minimál koncepciós vagyok 130k-val. haverok mind kiröhögnek h marha avgyok h ennyit kiadok mikor ők 50-ér vesznek komplett rendszer. mondom persze csak a minőség+hangzás nem ugyan az.
vadkelet az nincs is olyan messze... -
Side_
aktív tag
Topbank nemcsak egy országos bajnok autót épített, hanem legalább a fél kezdő és amatőr humma-mezőny az ő keze munkája.
Egyébként ő az is, aki tipikusan a legjobb minimálkoncepciókat tudja összehozni.
Ez egy irányadónak jó, de mindíg érdemes meghallgatni mindent, amit ajánlanak (meg aztis amit nem), mert az ízlések rendkívüli módon tudnak különbözni!
Bár azis igaz, hogy ahoz, hogy értékelni tudjunk valamit, előbb meg kell tanulni zenét hallgatni...(ez sem megy mindenkinek elsőre.)
Én is vettem tőle elég jó dolgokat. (Persze hallatlanba'.) Van ami nagyon tetszik, van ami kevésbé - de olyan olcsó volt, hogy tök8, ha nem 1000%ig megfelelő, mert minimum ugyanannyiért bármikor eladható. -
newclass
tag
Az túlzás, hogy ismerem. Folyamatosan olvasgatom a fórumokat. (nemcsak az Indexen) Néha kérdezgetek, meg ilyesmi. Így többször válaszolt már nekem. Ért hozzá egy kicsit.
Elképzelhető, hogy én is vele csináltatom majd a kocsimba a hifimet...
Ő ajánlotta neked a felsorolt dolgokat, amit be akarsz építeni?
[Szerkesztve] -
Side_
aktív tag
Ezzel az rto-val az lesz a baj, h nem lesz jó sztem az általad kedvelt zenékhez.
Akkor már inkább válassz egy DLD-t. (Azse' drága.)
Egyébként a JBL GT4 mély sem olyan vészes árban...de neked inkább a DLD lenne a jó - sztem.
[Szerkesztve] -
-
newclass
tag
-
Madn!ght
addikt
Nos, a Te ill. newclass tanacsai alapjan nezelodtem az emlitett oldalon. Amire jutottam:
Alpine CDE-9843R, RM, vagy RB (37.400 Ft)
Signat Fury 400 (Ár: 15.000 Ft)
Egyelore melyladak kozul az alabbiakkal szemezek:
RTO Stealth NLB-130 (Ár: 24.000 Ft) vagy RTO Puma (Ár: 17.000 Ft)
Ezekrol van vmi tapasztalatotok?
(a xetec, ill. jbl cuccokrol tudnal magyar linket?) -
Side_
aktív tag
válasz
Madn!ght #361 üzenetére
Mondjuk a gyárilag beépített JBL-ek nem olyan gagyik, mint néhány más márka, de azért még közel se ma legjobbak.
Ja, kormánytávirányítót azt felejtsd el, hogyha fejet cserélsz, mert nem fogja tudni vezérelni. Csak egyes modellek tudják, azokis csak méregdrága átalakítóval. (Úgyhogy esetleg marad a fejhez-való saját távirányító.) -
Madn!ght
addikt
Igen. ahogy mondod.
Elso ablak 2 ''sarkanal'' 2 hangszoro (kb 8cm), elso ajtokban asszem 13-asok vannak. Valszeg ez egy szett megrt a kormanyrol vezerleskor ha az elso ''szett'' hangerejet szeretnem allitani akkor ezt a kettot egyszerre allitja, kulon-kulon nem lehet. (marmint kulon az ablak alattit, es kulon az ajtoban levot)
A hatso ''szett'' pedig a kalaptarto 2 szelebe van beepitve, a gyari muanyag csonkszerusegen, ami a kalaptartot tartja. (na ezt jol megmondtam, de remelem ertetted)
Ja meg annyi, megneztem, az elso ajtoban jbl hangszorok vannak. -
Madn!ght
addikt
Öszintet megvallva az volt az elkepzelesem, hogy az uj fej fogja a gyari 6 hangszorot üzemelni, es egy erösitővel pedig csak a subot szeretnem hajtani.
A berline a rövid ''seggu'' megane, magyaran az 5 ajtos.
70k szukos keret tenyleg, de most sajna ennyi futott ra.
Tudtok vmi linket ajanlani ahol ezek megtekinthetoek, ill. olcsobban megkaphatoak mint mondjuk egy atlagos boltban?
kösziköszi! -
golyani
őstag
nekem karácsonykor iylet ajánlottak:
[link]
ha jobbat nme lelek marad ez:
Impulse comp 6.5
Pana5301
Solid MS40
Fusion FEW-10-es mély + láda vagy vmi más mély de 25cm-es
kabelezés
ajtókba szigetelés
ez mind olyan 130 körül. kijöttek már az új panák? -
newclass
tag
válasz
Madn!ght #350 üzenetére
Ennyiért nyilván kompromisszumokat kell kötni. Ajánlom, hogy akciós vagy használt cuccok között nézz szét.
Én a következő termékeket nézném meg közelebbről:
Panasonic cq-c 5301 fej: tavalyi, kifutó modell: 35e. Ha a fejen még sprórolni akarsz: Pana 3301-es 28e vagy a Grundig s2000-ről én is jókat olvastam, de még nem hallottam. Az mindenesetre 25e.
Signat Onyx W12 sub+Signat Fury 400 erősítő együtt: 28e
A berlinette az ugye nem a szedánt jelenti? Csak akor vegyél zárt ládát (persze meghallgatás után) ha egy légtérben leszel vele.
A maradék pénz kábelre, stb...
[Szerkesztve] -
Side_
aktív tag
válasz
Madn!ght #350 üzenetére
Hát, húzós-húzós.
1. JBL GTO szub+GTO erősítő+valami fej a maradékból. - mod: ja, hogy itt nincs maradék
2. Xetec erősítő+DLD láda+maradékból fej
3. Xetec erősítő+GTO szub+valami fej
A kérdés, hogy csak a ládához kell-e az erősítő.
Ha igen, akkor olcsóbban kijön.
Ha később lecserélnéd (szerintem megéri) a szettet is, akkor 4csatist kéne venni.
Xetec árak:
Vector_2ch: ~25e
Vector_4ch: ~35e
GTO_monoblock vagy 2csatis: ~42-45e
GTO szub: ~20-láda nélkül - ládával asszem +10e (Itt angy a választék - főleg ízlés kérdése h a durván odaverős, vagy a lágyabb hangú a bejövősebb.)
DLD szub meg olyan 20körül+láda
Fejre azért lehet többet szánnék - de ha nincs píz, akkor nemtom...az a baj, h olcsón igen nehéz jót találni.
De tippek: Alpine 9843, (v 9845), van aki azt mondja, hogy a Grundig elég jó, esetleg pana 33xx. Foggalmam nincs mi lenne jó. Esetleg elcsípni valami jobb használtat.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Formula-1
- Sorozatok
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- PlayStation 5
- Synology NAS
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest