- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán a Seasonic legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Egyelőre a Qualcomm áll jobban az ARM-mal vívott jogi csatában
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Steam Deck
- Gaming notebook topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szó szerint táptitán a Seasonic legfrissebb üdvöskéje
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Dißnäëß #11893 üzenetére
Csöves erősítőnek - de lényegében minden hifi készüléknek - szinte biztosan kell 30-60 perc, hogy elérje az üzemi körülményeit szobahőmérsékletű helyiségben. A tranzisztoros erősítőm is egy óra után szól úgy, ahogy kell - persze tranzisztoros esetében feltűnőbb az ilyen hosszú időhatár.
-
-
fehér_ember
addikt
Az asztali pc (régi lenovo, még core i7 3770T-vel + asus gt1030 silent) a bal oldali doboz mögé van téve, ha arra gondoltál. Az üveglapon (ezt cserélni szándékszom) jobb szélen meg a stúdiós dac, ami meg egy fajin aq firewire kábellel kapcsolódik.
És igen, én ezekről tolom; nekem megfelel. Elhiszem és tudom is hogy vannak jobbak mindenből, de számomra ez is elmegy. Amúgy adatlapomon láthatod a kábeleket is. Még a pc tápjába (evga 750gs) is dugtam egy isotec evo3 premiert .Ha a TV-re gondoltál. Akkor azt meg nyugodtan tekintsd csak egy nagyobb monitornak, filmnézéshez (főleg esténként fejessel). Amúgy fejessel jobb zenét hallgatni mint filmet nézni. Szerintem fejes az nem filmnézéshez van kitalálva. Egy hm rendszer sokkalta nagyobb élményt tud nyújtani. Szóval fejes filmre csak muszájból.
[ Szerkesztve ]
-
bta1
őstag
válasz fehér_ember #11894 üzenetére
Remélhetőleg a középen, azaz szimbolikusan is kifogásolható helyen látható népbutító doboz nélkül...
-
törölt tag
válasz Dißnäëß #11893 üzenetére
5 perc még egy DAC-nak is kevés. 20-30 perc után szoktam leülni zenét hallgatni, addig kimegyek a szobából.
"Bár a félvezető már rég elhagyta a csövet számokban."
Ezzel nem is vitatkoznék. Annyit tennék hozzá, hogy nekem mindig több kedvem volt a csövest hallgatni, mint a félvezetőset. Ez fokozottan áll a D osztályúakra.
Az is feltűnő, hogy az ilyen meghallgatásokon mindig elhangzik valaki szájából, (nagy egyetértés mellett) hogy ilyen jó énekhangot még tranzisztorból nem hallott.
Azon is sokat gondolkodtam, hogy vajon miért az idősebb korosztály vonzódik a csövek felé?
Mert már van tapasztalata, mert már meg tudja fizetni, vagy már annyira romlott a hallása?
Egy kicsit visszakanyarodva a TV-khez, az a véleményem, hogy ha nem jutottunk volna el a "méret a lényeg" divathoz, akkor még mindig CRT-t néznénk. Bár plazmát és OLED-et én csak boltban néztem, de engem még azok sem győztek meg az újabb technika előnyéről... -
btraven
őstag
válasz Dißnäëß #11890 üzenetére
Egyszer voltam kereskedőnél fejhallgatókat meghallgatni. Egy csöves erősítőről szóltak. Eladó megkérdezte a főnökét hogy mennyi ideig kellene bemelegíteni az erősítőt. De gondolom nem volt rá idő aztán rámondta hogy 1-2 perc.
Elektroncsöves erősítők például azért szerepelnek rosszabbul méréseken mert nincsenek rendesen felfűtve.
Ugye az ilyen mérők eleve tagadják hogy ennek lenne jelentősége.
Sajnos alap elektronikai ismeretekkel sem nagyon rendelkeznek. Csak van sok pénzük AP műszerre.
Ez olyan mintha valaki elvégezné az orvosi egyetemet aztán elmenne zöldségesnek. Majd amikor nyugdíjba megy 45 évnyi zöldség eladás után akkor vesz egy aranyszikét és neki áll agyat műteni.
Az emberek meg rohannak hozzá megműteni az agyukat, hiszen akinek ilyen aranyszikéje van az biztos csodálatosan érthet hozzá. -
Dißnäëß
nagyúr
Nem biztos, hogy értelek, erősítést szóba sem hoztam, eleve DAC volt a téma. Csak PWM és PDM elmélet. Erre a wikire utalsz ? [link]
Amúgy említett PWM-es DAC-al kapcsolatban a tesójába épített ugyanezen megoldásról ezt írja ASR:
In simpler terms, the sample rate of content is increased to 844 kHz and then what resembles a little class-d amplifier converts it to analog. The higher sample rate reduces the needed bit depth/accuracy in the PWM portion of the DAC. Whatever DSP they use, must have a 35-bit word length and hence the reason that is the accuracy of the volume control.
Emlékezni azért lehet egyikről a másikra, mint ahogy a fényesen sütő Napról sem maga a csillag és annak hidrogéntartalma jut eszembe, hanem a szomszéd tavi tavaly nyári sütkérezés egy pillanata, amikor nagyon beállt a zen.
Értelek, de akkor a fentebbi wikit módosítani kellene - korrekciózni - hogy ne írjon olyat, hogy a PWM a PDM egy olyan fajtája.. [...] ... (tehát nagyobb halmaz egy kisebb részhalmaza). Ha ezt meglépnéd, az a világ hasznára válna, ne terjedjen fals információ a neten.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz btraven #11886 üzenetére
Papíron rontom, és a video embere is.
Nincs csövi, ami olyan csendes lenne, mint a Topping kimenete. Sajna (vagy sem) e van. Bár a félvezető már rég elhagyta a csövet számokban.
Ugyanakkor rengeteg mindenre elég az a 90-akárhány maximum dB, amit egy JÓ csövi tud. Meg hát nem számháborúzunk csőnél. Ott nincs ilyen extrém igény, hogy 500W-on, poti nélkül (tehát tök max-on) áll a végfok és itt is elképesztő kussban kell lennie, hogy majd a szintén elképesztő csendes (!) DAC-on szabályozzuk a hangerőt digitálisan, számok mentén, olyannyira "hifi" módon, amire egy analóg potméter vagy a mögé tett okosmegoldás a büdös életben nem képes, hiszen csak plussz alkatrész lenne.
Ilyen tizen-huszon-50 wattokon meg egy 60dB SNR is "tök jó", nem fogja a fülünk azt mondani, hogy mi ez, tehát mérve egy borzalom erősítő is jó hangú lehet szubjektíven, "meleg", satöbbi satöbbi, ki mivel illeti ezeket. (Szerintem mai napig ez amúgy az oka annak, hogy sokan a méréseket félvállról veszik - életükben nem volt még dolguk olyan lánccal - én imádom ezt a szót - ahol annak minden eleme képes volt a síri koromfekete csendre hatalmas teljesítményen is. Nem mintha egy 100dB tölcséreshez ez kellene, de planárhoz már nagyon jól jön, meg úgy a mainstream 90-93dB közé eső klasszik zárt/reflex hangfalakhoz is egy közepesebb-nagyobbacska nappaliban).
A problémát én mostanában ott látom vagy vélem észlelni, hogy:
- jönnek a különböző trükkös megoldásokkal a gyártók, a hangerőszabályzást illetően, mert ő a "mumus" és minél kevesebb dolog van a jelútban, annál jobb, igaz ? (amúgy többnyire igen, de ez sem örök érvényű)
- ALPS, minőségi ALPS, diszkrét ellenállásokra épülő lépcsős poti, normál potival vezérelt relés poti, utána a PS Audio jön egy "gain cell"-el, amikor az input cső gain-jét változtatja és ezáltal nyúl a hangerőhöz, mondván, mennyire de nagyon fontos az a hangerőszabályzó vagy annak kiiktatása, vagy ezzel trükközés.. egyszóval, egy erősítőben bárhol is végezzünk hangerő szabályzást, az még továbbra is egytől egyig analóg módszer, és mumus, mert a vegytisztán vett bemenet és kimenet között belenyúl abba, amibe nem kéne ...
- ... és közben produkálnak egy ilyen DAC-ot 6.900.- dollárért (!!!) - egészségére - vagy ilyet 1.700-ért, elhitetve Veled, hogy az úgy rendben van, amit ez kiad továbberősítésre, és ezek high-end show-kat megjárt eszközök, helyesen bólogató hallgatósággal. Amikor ott az iparág nagyja, a reprodukció "Michelin-séfjei" és a legkritikusabb "kóstolók" is, bölcsen nézelődnek, 1-1 fülelős terembe beülnek, vagy épp megtisztelve érzik magukat, hogy egy levegőt szívhatnak 1-1 iparági félistennel, a háttérben meg szegény Amir a fejét fogja otthon a kis szürke szobában szürke egérként, hogy mi történik, fejét veri a falba, hogy "én vétkem, én vétkem, én igennagy..." és kínjában elkéri a cimbi Audio Precision-jét is, hátha az övé makkant meg, de sajnos nem.
Nehéz így eldönteni, hova álljon az ember, nem ? (Nem biztos). A szigorúan fül hívők oldalára, mondván, ítéljen a fül, vagy a mérésekre hagyatkozók, akik azzal jönnek, hogy megannyi pszichoakusztikai kísérlet történt már a történelemben, amik bebizonyították xy mért paraméterről, hogy azt meghalljuk-e szubjektíven vagy sem, vagy van-e valami hallásunkat meghaladó határa, satöbbi, lásd CD, Nyquist, stb.. Szóval lényegében a mérés hívők is azért mérik azt, amit, mert arra érzékeny a fülünk - definíció szerint - ergo érdemes mérni. Lehet, hogy másra is, de ezekre biztosan. Ki ne derüljön, hogy látens Mozart-ok is akadnak pákával a kezükben.
A lényeg, hogy azonnal megvan Mózes szétválasztott tengere, aztán lehet balra is állni, meg jobbra is, kinek mi tetszik. Olyan ez, mint a hülye politika is..
Egyet látni kell: az audio ipar (zene rögzítés és reprodukció, minden, ami ebbe beletartozik) mindegyik oldalból megél. Mondanám, hogy oszd meg és uralkodj-ot játszik, de az audiofülik maguktól megoszlanak, annyira rendesek, és egymást hajlamosak ölni ilyen-olyan elvek mentén. 90-es évek végén ezért hagytam abba a szeánszokra járást.
Viszont érdekes megfigyelés: a szubjektív tapasztalatokra hagyatkozó oldal egyébként az esetek túlnyomó részében gazdagabb, mert fajlagosan, 1 főre eső audiofülire lényegesen több dollár jut megvett kütyük értékét illetően, mint a méréshívőkre. Szóval ha Te is tele vagy pénzzel, ritka jó helyzetben vagy, mert mindkét oldalhoz csatlakozhatsz. Az egyik oldalon nem kell használnod az agyad, csak a füled elég, meg bemondásra elhinni pár dolgot kábelekről és erről-arról, aztán megvan a hőn áhított kütyü, a másik oldalon érdemes gondolkodni, hogy a mérések mit mutatnak és megalapozottak-e, hogy tudd, mit is mérnek, és ennek függvényében látni a grafikonokat és eredményeket. Ha szegény vagy, vagy középosztálybeli, akkor sajnos vagy sokáig kuporgatsz gondolkodásmentes egyik oldalra, vagy nem csak a füleidet használod, hanem azt is, ami közöttük van, hátha hoz valamit a konyhára a másik oldalon.
Amúgy szvsz az igazság - itt is - középen van, mint amikor a lovon ülünk.
Ezért is szeretem a balanced-ot.Ájjjh, de jó végszó.. ma is egy költő veszett el bennem....
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
bta1
őstag
válasz Dißnäëß #11885 üzenetére
Ne mossuk össze a kapcsolóüzemű modulációt a kódolással, mert akkor egyszer csak a D-osztályú (PWM kapcsolóüzemű) teljesítményerősítőnek is köze lesz a DSD-hez annyira nincs köze, hogy manapság már laikusok is legfeljebb idézőjelben mondják digitális erősítőnek.
A PWM akkor digitális, ha a logikai 1 állapotok periódusbeli szélességarányához diszkrét számokat rendelünk, melyek a működésben szerepet játszanak (Pl. 0 és 25% közt nulla, felette 50%-ig 1, és így tovább – kétbites lineáris kódolás). A wiki által –nem túl jó – példának felhozott kapcsolóüzemű tápegységek korszerűbbjei már digitális szabályozó algoritmussal dolgoznak. Ezek az impulzusszélességet analóg módon szabályozó kapcsolóüzeműekkel szemben valóban digitális tápegységek.
Re: "Szakmázni csak pontosan, szépen..."
-
btraven
őstag
Cicus tudja mi a jó zene [link]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz denesdr #11884 üzenetére
Nagyon hasonlóak, a PWM a PDM (DSD) egy fajtája, wiki ábrával együtt ír róla.
1 mintát reprezentáló kódolás így, vagy úgy. Míg a PDM (DSD) nonstop váltakozik, a PWM egy mintán belül nem. Az átlaga a mintára nézve mindkettônek ugyanannyi, bal oldalt a max. fesz egynegyede (25%), jobb oldalt a max fesz fele (50%) például.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz denesdr #11880 üzenetére
Aaaz igen. Hát ebből már kinőttem. Nekem lötyögő kell.
Drog sincs. Egy jó Cuba Libre, vagy Mai Tai, Zombie, Long Island, tökmindegy, tél vagy nyár, a jobb kezembe, lehetőleg 1 de inkább 2 literes korsóban és gyá, indulhat az éjszaka.Nálad amúgy mi a forrás ? (Lejátszó sw)
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz denesdr #11878 üzenetére
Erre gondolsz ? Vagy erre ? Vagy erre ? Vagy erre ?
Brejcha high-tech minimal techno. Elvileg. Nekem a csapatából mondjuk Deniz Bul is bejön.
Ann Clue annyira nem.De lehet, hogy kurvulgat. Ez elég hamar bekövetkezik, amikor átmegy túl dallamosba és túl heppibe. Még határeset, nézzünk rá újabb 2-3 év múlva. Meg ez a zümmzümmi sem annyira adja, tipikus "öcsém, kéne majd olyat tolnod, hogy zümmög" esete, amikor valami managga benyögi, hogy milyen zenét hozzon aznap estére, nem ám akármit játszik.. Annyira utálom ezt.
-
törölt tag
válasz #94257664 #11870 üzenetére
Feltéve, hogy a hangdoboz okosan lett összeállítva, és a kábelek arányosak, az alap HM erősítő, majd a DJ-jellegű lemezjátszó a leggyengébb rendszerelem (nem lánc, rendszer), de utóbbi nem annyival gyengébb, hogy olyan nagyon fogást lehetne találni rajta a rendszer feltételezhető (madárlátta hangdoboz, nem közölt kábelek...) szintjén.
Nehéz ezen így fogást találni, mert ha a hangdobozok jók, a többi en bloc nem hozzávaló. Ha a hangdobozok gyengébben sikerültek, mint amilyennek látszanak, akkor meg az egész rendszer en bloc alapbelépő, tehát akkor megintcsak en bloc lehetne fejleszteni - a zenehallgató helyiséggel együtt, mert hát persze a képen látható elrendezés riasztó hatású. -
Dißnäëß
nagyúr
Összegezve: szerintem (!) hangminőségben a mostani Yamaha-t, meghagyva mozira, a két frontot leválasztva róla, egy plussz sztereóval járnál a legjobban.
- mivel Pre-Out-od nincs, a Yamaha cserés olyanra, amin van lehetőleg ilyen
- ennek Pre-Out-járól eteted a sztereó erősítőt, annak egyik inputján
- zenére használod a sztereót, a többi inputján
- mozira használod a sztereót (két frontot hajtaná) + a HM vasat együtt, HM vas hangerőszabályoz, illeszteni kell a sztereón a hangerőt a többiekhez ilyenkor
- mindez még csak analóg szinten agyalás, ha kodek támogatásban is lépnél előre, akkor korszerűbb HM vasat kell nézni, és annak tehermentesíteni a két front kimenetét "valami épkézláb" sztereóval.Így nem fogy el a HM vasad tápban a többi csatornán, mikor kicsit dúsabb az eksön. Általában ez ezeknek a nyomora, nem feltétlen a végfok, bár ott is látni vacak implementációkat szerintem, de nem hiszem... van egy öreg RX-V692-m, kifejezetten kellemesen zenél, nálam például Marantz pföh, soha. Legalábbis abból az érából.. de én már nem mozizok, nem fogott meg. Azaz de, sztereóban és fülesen jó.
Nem tudom, milyen érzékenységű a két ládád, ha 90+ nagyjából ekvivalens 8 Ohm-ra vetítve, akkor van remény egyetlen komolyabb HM vassal hajtva is, akár mozi, akár sztereó. Ha nagyon könnyen hajtható hangsugárzókat aggatunk ezekre, egész jók kicsit jobban küldve is.
Hát tömören, valahogy így.
Újabb HM vasakban van D osztályú, de ezeknél is a táp kritikus, ráadásul ezek jobban cibálják azt, mert mikor nincs jel és csend van, semmi fogyi, amikor meg megjön a nagy jel hirtelen, akkor nagyot szippantanak a tápon. Erősen túlméretezett SMPS kell eléjük, nincs hatalmas pufferkondi blokk, mint a lineár tápnál, amiből tudnának enni ilyenkor, viszont még a tökfasza Hypex sztereóknál is vannak olyan implementációk, ahol 1db komolyabb SMPS-re van kötve 2db erősítő modul (bal-jobb) és bizony mérhetően hamarabb elfogy alóluk a kakaó, mint amikor két tök önálló monoblokk formában 1-1 önálló, saját SMPS-ük van.
Szóval bármit is választasz, ha ezeket a nagyobbacska DIY disznókat leveszed róluk, tehermentesíted a többi (feltételezem kisebb) hangszóró hajtásához a HM erősítőt és jó vagy.
Én így csinálnám.
-
törölt tag
válasz Hieronymus #11849 üzenetére
"Nem velem vitatkozol, hanem valami szellemmel. Gondolom az mondott neked olyat, amire ez válasz."
Ezek szerint te valami szellem vagy (legalább a saját szövegedet elolvashatnád). Lásd:
"A[z analóg] televíziózás nem (teljesen) analóg adatátvitel.
Van egy digitális része. A valóság leképezése mintavételezéssel történik."
NINCS digitális része az analóg televíziózásnak. NEM mintavételezéssel történik benne a valóság leképezése. Nem digit. Nem mintavétel. Folyamatos vagy diszkrét analóg. Nem digit, hanem részecske(természetű), amikor diszkrét."Én annyit írtam, hogy a valóság leképezése és nem azt, hogy a valóság másolata."
Ezt írtad:
"Az a baj, hogy azt nem érted meg. az analóg adatátvitel megpróbálja a valóságot teljes mivoltában reprodukálni."
Erre írtam azt a részt is, hogy
"már az analóg videókamerából sem a teljes valóság jön ki, hanem annyi, amennyi képpont lesz majd belőle adott dinamikai célok mellett."
Mindezt ugyebár azért jeleztem (legalább a saját szövegedet elolvashatnád), mert te a teljes mivolt reprodukálásának erőltetéséből vezeted le, hogy az analógnak eleve nagyobb a szükséges sávszélessége. Merthogy az analóg az teljes mivolt. Éppenséggel NEM "teljes mivolt" jön ki az analóg kamerából, hanem egy arányos mivolt, ahhoz arányos, hogy milyen minőségszintű televíziózásos megjelenítési vagy filmre átírási minőségi végcél van. Annyiban különbözik már a kamera a teljes mivoltra törekvéstől. De ha teljes mivoltként akarnád, akkor ahhoz végtelen mintavételezésű digitálist, tehát teljes mivoltú digitálist kellene hasonlítgatnod, különben almát elefánttal. Megálapítottad, hogy az analóg az teljes mivolt, na de akkor milyen alapon veted össze a sávszélességszámolásaidban az analóg teljes mivolttal az eleve töredék mivolt mintavételezésű digitálist? Miféle megállapítás az, hogy a teljes mivolt analóghoz mekkora sávszélesség kell versus az eleve töredék mivolt mintavételezésű digitálishoz mekkora? Miért nem teljes mivolt digitálist hasonlítasz a teljes mivolt analóghoz a sávszélességszámolási következtetéseidhez? Vagy töredék mivoltot vele összevethető töredék mivolttal? Mondjuk a 8K-hoz képest is szép informativitású régi jó BetaMax analóg televíziós-videós szabvány mint töredék mivoltú analóg az kb. olyan digitális lenne ugyanakkora pixelfelbontáson, amelynek a mintavételezése mondjuk egymillió gigahertz per secundum szor tíz bit mélység - most mondtam valamit hasraütve, hogy értsd. Milyen alapon vonsz le elvi konzekvenciákat a teljes mivolt és a töredék mivolt összehasonlításából arra, hogy melyik technológiához kell több sávszélesség? Maaaargiiit!"Remélem érted azt amit írtál. (...) Nincs semmiféle körülírás. A digitális megjelenítés esetében pontosan azonos a megoldás. Az eltérés egyedül az, hogy az analóg esetében egy tartományon belül folyamatosan változik a fényerő."
Én nem remélem, hogy érted, amit írtál, ugyanis nincs értelme - lásd Csubakka-védelem állatorvosi lova.
Tovább: "A digitális esetében az mért értéket egy számmá konvertálják." Számok NINCSENEK! Fizikai jelekkel (kréta, tinta, véső, pixelinformációk, egésszámértékké komparálható elektromos impulzusok...) lehetséges számfogalmak körülírását megvalósítani. Jelen esetben elektromos jelekkel ábrázolunk digiteket, értsd számfogalmakat a kettes számrendszerben. Egy darab analóg jeladatot, ami önmaga mint jel, a digitalizálás során NEM "egy számmá konvertálják", hanem sok számmal írják körül, azaz sok-sok-sok elektromos analóg jellel, amelyek csoportjait komparál egy-egy számként a komparátor, és sok ilyen szám tud leírni egy darab önazonos analóg jelet az ő paramétereivel. Tehát "SOK számmá konvertálják", és mivel számok nincsenek, minden egyes számot SOK elektromos jel kombinációjaként írnak le."Hogy mindenki értse.
A digitális adatátvitelt először a Morse kóddal valósították meg. Miután kiderült, hogy rossz terjedési viszonyok között vagy gyenge adóteljesítmény esetén az élő beszéd értelmezhetetlen..."
És abból a tititi tátátá tititi-ből a jelet fogadó állomás távirdászának lehetett valami fogalma arról, hogy a Titanicon éppen akkor a George vagy a Julie távirdász van szolgálatban, kopogtatván eszeveszetten a billentyűt? A fogadó távirdász kihallotta a morzekódból a küldő távirdász felismerhető hangszínét, amit az élő beszédű telefonból egyébként igen? Hogyan hozod a témához a morzekódot?!?!?! A morzekód a távirdász hangját digitalizálta?! És az arcát a szájmozgásával?! Vagy netán a távirdász arcának, hangjának digitalizálásához sokkal-sokkal-sokkal-sokkal-sokkal... bonyolultabb digitális jelek kellenek, mint egy betű digitális helyettesítéséhez? Lehet, hogy az a kilencelemű morzekód semmit sem ábrázolt a küldő távirdász beszédéből, arcából?"...rossz terjedési viszonyok között vagy gyenge adóteljesítmény esetén az élő beszéd értelmezhetetlen, az írott szöveget átkódolva értelmezhető formában átvihető az információ. A másik oldalon a kódot írássá vagy beszéddé alakították vissza."
A morzekódot beszéddé?!?!?!?! Hja, akkor az előbb nem "kérdeztem" semmit. A küldő távirdászt ábrázoló [teljes mivoltában leképező] mozgóképpé is átalakították azt, hogy tititi tátátá tititi?! És mindezeket azért írod, hogy "mindenki értse"?A költők versei kérdésre khm..., hadd ne kelljen... A Vinyl vs. CD kérdésre khm..., hadd ne kelljen, de azért gondolj bele, mi van, ha a CD-re a zene analóg hullámformáját nyomod bele - és gondolj bele (utaltam rá többször, nem akartad észrevenni) a valós hangszerhangok milyenségébe a marketingszinuszhullámhoz képest, azazhogy például a tömörítetlennek nevezett CD-felbontás már önmagában az alig mintavétel miatt eleve mekkora mértéktelen tömörítése (töredék mivoltja) a leképezendő valóságnak. Lásd még kipixelesedés és "kipixelesedés", ahonnan indult a szövegfolyam, és amit szintén nem olvastál el, mert kezdettől nem arra reagálsz, amiről szó volt.
A multiplexre meg már válaszoltam korábban is, és nem csak azt, hogy almát körtével, hanem hogy mi minden valóságot tömörítenek ki abból a digitális valóságleképezésből, hogy minél több optikai csalódást létrehozó tévécsatorna férjen egy digitális multiplexbe. Számold a digitális sávszélességet végtelen Hertz mintavételezésű tíz bit mélységű digitálissal, vagy megengedek valami véges számú mintavételezést is, de legalább tizedik hatványon legyen a jelenlegi gyakorlathoz képest, és ha kiszámoltad, gyere vissza az adattal, és azt hasonlítsd a "teljes mivoltú" analóg sugárzás sávszélességéhez, és azokból az adatokból vonj le elvi következtetéseket, hogy melyik technológiai formához kell nagyobb sávszélesség! Ha az analógot úgy összetömörítenék, mint ahogy a digitálisat már eleve irdatlanul tömörítik az alig frekvenciájú mintavételezéssel (és rátéve még a tömörítésnek nevezett tömörítéseket...), a kisujjam körme alatt elférne - függetlenül attól, hogy almát körtével... lásd még morzekód, lásd még költők versei... Az a téma, hogy miért pixelesedik ki a digitális kép, amikor mozog a Forma-1 közvetítésen a digitális kamera vagy nagyon részletes és gyorsan változó képet mutat (azaz nem állóképet mutat sok egyenletes háttérrel, különbségi jelképzéssel, hanem minden egyes pixelnek minden egyes félképen önálló adata van..., lásd kiveséztük), és miért nem változik ebből a szempontból semmit az analóg kamera analóg képe attól, hogy mozog a kamera vagy nagyon részletes és gyorsan változó képet mutat. Ugyebár btraven vitaindítója, szinte senki nem arra reagált, amit mondott, te pedig azóta sem arra, és arra sem, amit erre én mondtam, de még azt se olvasod el, amit te mondtál.
"Az elektronos és fotonok terjedési tulajdonságai érdektelenek. Az analóg és digitális átvitel esetében teljesen egyformán viselkednek."
Hja igen, annál, akinél az analóg televíziózásnak "digitális része van". Akinél a diszkrét analóg jel azonos a digitálissal. Innentől nincs miről beszélni. -
RetepNyaraB
veterán
jaaa, hogy házimozi is van; arról nem volt szó eddig
Ebben az esetben régi HM nagyvasakat lehet vadászni használtban. Ami 10-15 éve egy vagyon volt, mára értelmezhető összeg és kezd egy harmadannyiba kerülő sztereó szintjére kerülni."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
törölt tag
válasz RetepNyaraB #11869 üzenetére
Az a baj sajnos hogy két külön láncot, tehát egyet a házimozinak, és egyet a sztereónak nem tudok csinálni mert már így is kevés hely van és sizonyat kábel dzsungel... Nem tudsz esetleg olyan erölkődőről ami mindlettőt viszonylag normálisan kiszolgálja és előrelépés lehetne?
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz #94257664 #11866 üzenetére
Disznész lelőtte a poénjaim egy részét közben...
A Yamahád házimozi vas, ennek megfelelően sztereó rendszerben lesz nála jobb, ugyanazért a pénzért. Nagyon egyszerű a magyarázat; nem kell sokpontegyet kiszolgálni, kevesebb alkatrész, azonos pénzből több jut a sztereó minőségre. Akkor is, ha közben vakítanak a bi-kábelezés lehetőségével, meg a trillió watt teljesítménnyel.
Én is őt cserélném.
A hangsugárzóidról meg fogalmam sincs.Ha így nincs hiányérzeted, azt gondolom a lehetőségekhez és igényekhez képest rendbe kell rakni akusztikai szempontból a szobát:
-csökkenteni a visszaverő falfelületeket (ablakkal nem tudsz mit csinálni, bár valami vastag függöny segíthet), sarkokat.
- a dobozokat lehetőség szerint kihúzni a lukból, vagy legalább csak egy oldaluk legyen beszorítva és távolabb a saroktól amennyire lehet. Megemelni őket, a magas kerüljön ülve a füled szintjére.
-ha téglalap a szoba, akkor a rövid falon legyenek a dobozok, bár tudom ez többnyire teljes újratervezést igényel, viszont meghálálja.[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz #94257664 #11866 üzenetére
No: mivel általában a hangszórón (és a szobaakusztikán, ami szorosan kapcsolódik vele) áll vagy bukik a dolgok tetemes része, én itt kezdeném. Csak ugye fene se tudja, milyen ez a DIY motyó, mert ha jól sikerült már anno is, és szereted a hangját, nem biztos, hogy kis pénzből megúszod boltira cserével és tök nagy lutri. Oké, amúgyis lutri. De tényleg, ha ez még ma is értékelhetően zenél, ...
+1 Faltól el + megemelni
Viszont ha '78-as évjárat, akkor magasat (fogalmam sincs milyen típus) megnézni, ha ferrofluidos, akkor feltöltetni, de valszeg nem az..
A váltószűrőt mindenképp megnézetni, nagy upgrade oda, bármi is legyen ott. Akár az anno kigondolt eredeti értékekkel, akár egy alternatívat bele, megőrizve az eredetit. Elko talán nincs, legalábbis sorosan jelútban, ha lenne, és a '78-as, hú. Szeretik a NOS kondikat sokan, de szerintem azt célzottan kell használni, egyelőre inkább arra mennék, hogy biztonságos-e még egyáltalán, és értékeket tartja-e a szűrő, ergo jó állapotú-e ott minden. Tekercseken kívül szinte mindent cserélnék újra. Szolídan. (Azért prémium alkatrészekkel simán beleszaladsz egy százasba csak a váltószűrőn, kérdés, mi a cél).
Hát ez 1 vélemény ismét. Uff.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #10726912 #11865 üzenetére
Hát nem tudom itt mi a kérdés, rézből vannak
Eléggé túlzol amikor ezt állítod, teljesen normálisan szól, nyilván nem egy csöves cucc, de amilyen erősítőket hallottam a boltban (kifejezetten hifisek, és ugyanerre a lemezjátszóra voltak kötve), a yamaha abszolút megállta a helyét.
#11863: igen, tüskéken áll.
#11862:: Van digi láncom külön (Behringer UMC204HD, Ath-m50x,), ez jónak tűnik, a Schitt Audio DAC-okat néztem még régebben, hogy ne a gitárinterfész legyen a forrás. -
Dißnäëß
nagyúr
Új Brejcha.
Hold your speakers. (Találó ).Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz #94257664 #11861 üzenetére
Majd a többiek mondanak mást, de én hagynám egyelőre. Mi a "rossz" benne, Neked, így fülre ? Vagy csak szimplán unod ?
Ha nincs digi forrásod, és nem félsz az ördögtől, én ezt a láncot egyelőre nem bántanám, hanem iktatnék be egy lejátszót és egy DAC-ot, kicsit tágítva az agyam szintetikus drogokkal is.
-
törölt tag
Sziasztok, összejött egy kis pénzmag és audio rendszert fejlesztenék.
A képen 1978-as SEAS DIY hangfal látható, Audio Technica LP-140XP lemezjátszó (AT-Vm520EB hangszedő), Edwards Audio Apprentice előfok, és egy Yamaha RX-V359 erősítő látható, ez így az audio láncom. Milyen irányban induljon a fejlesztés, mit éreztek leggyengébb láncszemnek?
-
törölt tag
válasz RetepNyaraB #11857 üzenetére
Ezeket nem tudtam, köszi.
Disznész: ">[link] fogalmam sincs miről hadovál, de néha lemegy ez az album is. Veres borral nálam okés.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz RetepNyaraB #11857 üzenetére
Satriani: Crystal Planet. Nagy zene.Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
RetepNyaraB
veterán
válasz #01758976 #11856 üzenetére
Cotrubas nagy szerepe volt Mimi. Színészileg mind röhejes (bár bájos tulajdonképpen, mert egyik sem akar krokodil lenni az akváriumban). Lucsánó meg nem tud rossz lenni általában.
Disznész@ affene, a nejem most adományozta el a seggighaját, pedig ha ezt tudom belőled varázsoltunk volna Új Királyt!
hárásó@ nem tudtad, Jimmy nem csak #ötoktávos volt, hanem villámkezű is?! Hozzá járt lesni minden wannabe gitárhíró Hendrixtől Satrianiig![ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
törölt tag
válasz Dißnäëß #11851 üzenetére
Most kammerer javaslatára Donizetti Kegyencnőjét nyomtam le, olyan hangerőn, hogy a tőlem ötszáz méterre lévő piros MTZ-ben is ezt kellet hallgatnia a traktoros bácsinak. Szerintem nem kedveli. Cotrubas, Pavarotti és a slep. Hát van benne töltet az fix. Kösz maci. A közeljövőben Puccini bohémjét fogom elkapni, Pavarotti, Cotrubas, Nesterenko etc. Ezt jobban is ismerem, C. a legjobbjának tartja. Ígéretes
Ezt a szépséget illet volna veszteségmentesen ide tenni, hamár.. Egyébként a kis mandzsetta az gitárka??
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz RetepNyaraB #11852 üzenetére
Nagyon szép, Te tudsz ilyen frizurát csinálni nekem ?
-
törölt tag
válasz Hieronymus #11849 üzenetére
Nézd meg egy 12"-os vinyl lemez oldalanként a legjobb esetben 22 perc zenét képes tárolni.
Egy 4,7"-os CD 74 perc zenét (650MB adatot) tárol egy oldalon.
Hogyan jön ki neked, hogy az analóg megoldásnak kevesebb helyigénye vagy sávszélessége?
Nos, ez a hasonlat azért remélem számodra is abszurd...
Az lp sokkal több infót tartalmaz egy oldalon, mint a cd, , az, hogy hány perc zene fér egyikre, másikra, érzékeltethető egy dsd-vel, ami közelít az analóghoz, s egy dsd formátumú szám 240 MB kiterjedésű ( van ettől nagyobb is, de ez sem tartalmaz annyi infót, mint az analog), miért nem ehhez hasonlítod az lp-t? Mondhattál volna mp3-at is, abból 16 órányi ráfér egy cd-re . Analóg a hangszalag is, a 90 perces kazetta jóval kisebb a cd-nél...és a kazetta is folyamatos infó...szóval ez a hasonlatod nagyon nem helyénvaló. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz #03969024 #11843 üzenetére
Hát max a mélynek. Ezt még nem is tudom, mi legyen, de rommá böngészve a netet, továbbra is egy 12"-es tányér vonz, pedig már tikkel a szemem a mély-mélyközepektől. Hát ennyi.
Szóval nem nagyon van akarok még méretre szabatni, míg el nem döntöttem végleg. Még denesdr-hez be kell néznem, szíves meghívásának eleget téve, mert hasonló "elvek" mentén épített motyója (is) van, mint amit én tervezek (PA hangszórók, AMT magas, Hypex hajtás). Abban bízok, hogy meggyőz a fülem majd, .. és akkor én is rendelem be a két mélyet.
Voltam ma kint anyám telkén (nem itt lakik), kipróbálni az eszközöket, eddig el is jutottam, viszont a szomszéd a síri csend madárfüttyben kint kvaterkázott ismerősökkel, nem akartam szétrombolni a kis szombat délutánjukat, elég hangos ez a maró ha felcsavarom a fordulatot, de még legkisebben is. Szerintem majd hétközben, ha esik, vagy ilyesmi.. fedett a terasz, elleszek.
-
válasz #71562240 #11799 üzenetére
"A részecske nem digit. Digitek nincsenek. Sok részecske sok impulzusával le tudunk írni digitként értelmezendő elemi adatot. Amely elemi adat analóg formában alkalmasint egy részecske, egy impulzus."
Feladom!
Nem velem vitatkozol, hanem valami szellemmel. Gondolom az mondott neked olyat, amire ez válasz.
"...tehát már az analóg videókamerából sem a teljes valóság jön ki, hanem annyi, amennyi képpont lesz majd belőle adott dinamikai célok mellett."
Remélem érted azt amit írtál. Én annyit írtam, hogy a valóság leképezése és nem azt, hogy a valóság másolata. Másolat nyilvánvalóan nem lehet. A Star Trek Holodeck megvalósítás lenne a valóság másolata.
".az analóg egyszónak a digitális szavakkali definíciója, körülírása sok szóval, tehát sokkal több adat.
NEM!
Nincs semmiféle körülírás. A digitális megjelenítés esetében pontosan azonos a megoldás. Az eltérés egyedül az, hogy az analóg esetében egy tartományon belül folyamatosan változik a fényerő. A digitális esetében az mért értéket egy számmá konvertálják. Ennyi nem kell ehhez részecskézni.Hogy mindenki értse.
A digitális adatátvitelt először a Morse kóddal valósították meg. Miután kiderült, hogy rossz terjedési viszonyok között vagy gyenge adóteljesítmény esetén az élő beszéd értelmezhetetlen, az írott szöveget átkódolva értelmezhető formában átvihető az információ. A másik oldalon a kódot írássá vagy beszéddé alakították vissza.
Ma is a Morse kódolást használjuk, csak modernebb formában. Modulációnak nevezzük.
A digitális adatátvitel és tárolás kevesebb információt igényel, mint az analóg. a tömörítéssel, amennyiben lehetséges, tovább csökkentjük a sávszélesség vagy hely igényt.Próbáld meg a magyar költök eddig megjelent összes versét írásban analóg és digitális formában duplikálni.
Nem a digitálisnak lesz nagy helyigénye.
Nézd meg egy 12"-os vinyl lemez oldalanként a legjobb esetben 22 perc zenét képes tárolni.
Egy 4,7"-os CD 74 perc zenét (650MB adatot) tárol egy oldalon.Hogyan jön ki neked, hogy az analóg megoldásnak kevesebb helyigénye vagy sávszélessége?
Ez esetben nincs tömörítés, a digitalizált adatok kerülnek a lemezre.
A Mindig tévé B multiplexe 9 csatornát sugároz egy analóg adó sávszélességében. Nehéz a valósággal szemben azt állítani, hogy az analóg átvitel gazdaságosabb.
Erre válaszolj, ha kérhetem. Az elektronos és fotonok terjedési tulajdonságai érdektelenek. Az analóg és digitális átvitel esetében teljesen egyformán viselkednek.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
törölt tag
válasz RetepNyaraB #11831 üzenetére
Callas számomra az opera honthyhannája - lásd még a színpadi jelenlét jellegét is. De megvan ennek is a történelmi bája. Homéroszt se úgy olvassuk, mint Joyce-ot, höhö.
"De pl. ott van Victoria de los Ángeles aki nekem elképesztő erőt sugároz, még öregen is, hang nélkül. Ki érti eztet?"
A kisugárzás. A kisugárzás. No és a világbéke...Korszakosabb VIFA csipogókat lehet még kapni, alkalmasint megpeerlesszülve, de lehet. DX25, ilyesmi. Egyébként is, a Piegád korának nejlonzacsi membránosaihoz okosabb cégek (pl. Heybrook) már pár évvel később a kilencvenes években is ajánlották upgrade készlet részeként az újabb szövetdómosakat. Ma is érdemesebb az odaillő szövetdómos generációból, ha cserét akarnál meglépni (egyelőre nem tudjuk, hogy az segítene-e a problémán). Az elkók pedig elöregednek (kiszáradnak...) ennyi idő alatt - harmincon túl ne bízz senkiben. De ez kívülről nem látszik, csak belülről - meg a hangon.
-
törölt tag
válasz ozzy711 #11827 üzenetére
Persze, hogy nem független az akusztikától. Sőt. Ám azért írtam, hogy attól szinte függetlenül jött ki a minősége, mert a leírt hangolással elért változás egy nagyságrenddel (nem sarkítok, egy nagyságrenddel) nagyobb ahhoz képest, mint amennyit az akusztika rendbetételével lehet ott tenni. Az akusztika nem is olyan vészes ott, mint amilyennek látszik (persze elég vészes), és ha Tigrincs a rendbetett rendszert hallotta volna, ő se nyína, hogy "Engem nagyon zavart a csörgővisszhang, mély terén is nagyon rossz az akusztika", hanem csak vigyorgott volna, mint a tejbetök. Van ott mit rendbetenni az akusztikával, én is sokszor szuttyongattam már miatta hárásót (én ugye a süketszobista), de itt most nagyságrendről van szó a hangdoboz megtett optimális installálása és az akusztika megteendő optimalizálása között. Lásd "Rendben lett, és kijött a minősége, akusztikától szinte függetlenül." Ez történt. Nagyságrend. Egy a tízhez. De ez a nagyságrend csak szegényes metafora, mert ha arról van szó, hogy helyreáll valami, az nem mérhető, mert az "végtelen". Helyreállt. Rendben lett. A többi már csak "nüansz" lesz a helyreálláshoz képest.
-
RetepNyaraB
veterán
-
btraven
őstag
Nem találtam erről infót a neten.
Lehet elektroncsöves pre-amp-ot egy elektroncsöves fejhallgató erősítő elé kötni?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz RetepNyaraB #11831 üzenetére
Most miattad be kellet jönnöm.
Az őrületet én sem értem, de Callasnak sok felvételén a hangja annyira érzelmes, hogy engem azonnal elkap, durván. Ilyet eddig nem tapasztaltam senkinél. Ő nálam az érzelem miatt abszolút első listás, sőt. Másoknál pedig mást lehet élvezni, de felém ezt a fajta érzelmességet még senki nem tudta. Lehet ennek köze van a hangszínéhez is. Nyilván mást hallunk, másra figyelünk, más a fülünk, de engem ő másik bolygóra visz. Mint Pavarotti is, ráadást nem csak a fénykorában.
Kéretik ezeket meghagyni nekem, intimitásuk óriási rám nézve. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz RetepNyaraB #11837 üzenetére
!!!
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz #03969024 #11836 üzenetére
Ezért filózok én is máson, így kicsiben oké a dekopír mdf-hez, de pl. szerintem a nyír rétegelt felszínét már fel-fel szaggatgatja, az ott törik. Valami komolyabb műszer kellhet ide. Köszi a tippet, körbejárom.
Hangszóróid még "érkezőben" ?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Dißnäëß #11835 üzenetére
Mindenképp forró lesz a kés, az mind1. Ha ügyelsz rá és nem erőlteted, hanem ahogy magától eszi az anyagot úgy haladsz (lassú lesz), erős motorral elrágja. Ilyen japán profilú kést próbálj bele szerezni, sokkal hatékonyabb. De tilos erőltetni, tönkrevágja.
Ja persze a dekopír mindenképp girbegurba lesz, csak ott jó ahol nem látszik a vágási él.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz RetepNyaraB #11833 üzenetére
Köszi.. eddig 15mm-es mdf volt a max, azt csont nélkül, bár a végén tojást lehetett főzni a pengén.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Dißnäëß #11832 üzenetére
Nekem hat centis tömörfa bútorlapot is vágott (valami egzotikus keményfa, má nem emlékszem, konyha). Azt mondjuk jobb helyzet fűrészelni, mint az MDF-et...
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz #03969024 #11820 üzenetére
Apropó, erősebb dekopír meddig visz anyagvastagságig kb ? 3cm bútorlap, megfelelő pengével ? (Ha azt mondod, nem erőltetnéd, mennem kell újabb kört a körfűrészért, olyanom még nincs, csak kézi dekopír, 230V-os, erős).
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz #71562240 #11811 üzenetére
"Callas kapcsán akartam mondani, hogy nagy kedvencem Cotrubas."
Cotrubas nagy királynő. De nem szeretnék Violettát énekelni, bevallom. Gendertudományilag nem érzem magam érettnekMellesleg én sosem értettem ezt a vintage szoprán őrületet. Ha feltesszük, hogy a felvételtechnika ugyanúgy kapott frászt 50-70 éve egy üvöltő tenortól, mint egy nőtől, akkor én simán kimondom, a férfiak között jóval több, mai értelemben kiemelkedő énekes volt. Most a színpadi jelenlétet hagyjuk, az más lapra való (izé, az szerintem nem nagyon volt érdekes a legutóbbi időkig).
Tehát számomra Callas művészete többnyire hallgathatatlan, legfeljebb néha elfogadom, hogy odatette. De ez érvényes nagyon sok szent tehénre a korszakból. Kathleen Ferrier? Yézusom... De pl. ott van Victoria de los Ángeles aki nekem elképesztő erőt sugároz, még öregen is, hang nélkül. Ki érti eztet?A hangdobozaim meg persze, szét vannak hullva és a csipogók is csereérettek (legalább is a benyomott). Amely amúgy fülre szól, meg ciceg, csakúgy, mint a másik fele. Csak az egész magas szekció szól fele annyit, mint kéne neki. Nem teszteltem külön, de lehet, hogy veszek egy levegőt és bosszantom magam vele. Gondom még, hogy Vifát nem lehet égen-földön szerezni már, csak vadiúj Peerlesst, akihez a gyártói jogok kerültek. Persze nem tétel anyagilag, csak a tudat...
Egyszómint100 nem pont azóta gyengélkedik a szajré, hogy megnézték baltával Szétkaptam ma, forrasztások a helyükön, váltón én nem látok semmit, amihez értenék."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz #01758976 #11825 üzenetére
Itt a tavasz és amúgyis májusi gyerek vagyok, le sem lehet fogni ilyenkor. Meg telket is néztem (meg bankot a házhoz majd, ami DIY ház lesz!!!) és elképzeltem rajta a műhely helyét és óóó már hülyére kapart a bogár odabent, minden baja.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz #71562240 #11823 üzenetére
Hátöööö, tekercs huzalozás RLC mérő birtokában nem téma, azt már csináltam 25 éve is, precízebb lett, mint bármi. Vasmagra is, légmagosan is. Leukoplast műanyag csévetestek rulz. De egyébként jól látod, nem passzív lesz, úgyhogy ez most kiesik.
Az aktív váltón még gondolkodom, mert van csövi aktív váltó is (több is), csak hogy ne fagyjak meg télen.. , csak sajnálnám a Hypex-ek iszonyú dinamikáját (és csendjét) a láncban gyengébb megoldással némileg csökkenteni, úgyhogy ez még agyalós. Bár ha a közepeket és a magasakat saját csövivel hajtom - ez még nem dőlt el - akkor nem aggódom. Vagy az X-Kitz egyik megoldása lesz analóg-elektronikusban, vagy lesz egyetlen sztereóhoz 3db DAC-om, mert akkor elváltom digitálisan gépen. Most, hogy az E30 nem egy vagyon... de az Okto DAC 8 is piszkálja az agyam és akkor lehet elhajlok négyutas irányba, kicsit limiten van egy jó háromutasban a középmagas. Ha alacsony fs-űt akarok, hogy elkerüljem azt, fentebb váltva, akkor jellemzően elég korán jön felül a cone breakup és a magassal kell lentebb merészkednem, ha pedig a középmagasnak magasabb fs-t is engedek, akkor lehet kisebb, cone breakup felül később jön és a magasnak is jobb az, lent viszont a böhöm mélynek egészen úgy 100-150Hz-ig fel kell nyújtóznia, azt meg nem találom egészségesnek, hogy ami 22Hz-et lead 500W-on, az 150Hz-en egy Mark Knopflert is még hozzon, szóval akkor meg 4 út. De majd meglátom.
Az ismerős hölgyike 6db mennyezetije lesz passzív, ő nyilván nem bíbelődik aktívkodással és kábeldzsungellel meg végfokhegyekkel.
Nem, a számítógépet nem én rakom össze, a processzort sem, az ellenállásokat sem én gyártom, a kondikat sem, igazából rengeteg mindent nem én csinálok. Még a használt eszközöket sem én pattintottam kőből, hanem öntötték, farigcsálták, összerakták. Tényleg. Akkor ez most DIY egyáltalán ?
Első teszt szám mindenesetre megvan, mert most ezt hallgatom éppen és jajdejó.
-
törölt tag
válasz #71562240 #11821 üzenetére
Sztem meg a csvisszhang inkább a dobozok kifordított ságának volt köszönhető, szóval ez csak egy fèlre értelmezés. Tigrincs, ha legközelebb jössz.
Mindegy, folytatom a fűvágást.
Meghülyült a böngésző a teló.Disznész: már majdnem irigy vagyok a habitusodra
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz #03969024 #11820 üzenetére
Kelleni fog többször is, jobbnak láttam venni egyet. Kaptam már egy másik ajánlatot is cimbitől, de úgy voltam vele, hogy szeretnék egy "műhelyt" magamnak felépíteni hamarosan, amolyan hobbis műhelyt, semmi professzionálisat, amiben magamnak elbohóckodhatok a kis alkalmi célra tökéletes szerszámaimmal. Amúgy nagyon köszi.
-
törölt tag
válasz Dißnäëß #11810 üzenetére
"ez a hangfalszett a csatlakozókon és hangszórókon kívül IGAZI DIY lesz így"
Úgy érted, hogy tekercset fogsz tekerni-önteni, kondit fogsz fóliázni-olajozni, ellenállást fogsz csévézni-burkolni, vezetéket fogsz húzni-lágyítani - helyett az aktív váltás elektronikáit-alkatrészeit te készíte(tte)d?! Neeeem hiszeeem![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #10726912 #11813 üzenetére
Miután normális lett a hangdoboz beállítása, az akusztika is szinte eltűnt. Alapvetően nem az akusztika zavarait hallottad, hanem a reflex rendszer félrehangolásáét. Elmeneteletek után negyed órával az optimálissá áthangolástól hárásónak egy "teljesen más" rendszere lett. Rendben lett, és kijött a minősége, akusztikától szinte függetlenül. Ettől persze szőnyegezés, függönyözés mindig jól jön, de már nem érezni a szükségét, mert a rendszer hangja a helyére került.
-
Dißnäëß
nagyúr
Sokat agyaltam, mikről beszélgettek ilyen prezenszesség és hasonlók szavakkal, de valahogy úgy van nálam is, hogy ha mondjuk a "küzdőtér" első egynegyedén ülök-állok és úgy belátva a színpadot szól előttem a zenekar, nekem az az optimális. Élő koncerteken is általában a csápoló közepet választom úgy 1/4 távra, nem tök elöl, de még a fele előtt bőven. Zsánmisin mondjuk harmadik sorban ültem cimbivel, de ott látni kellett a művészt közelről, meg az ő pittyputtyainál nem a színpad a fontos, hanem maga a pittyputty. De Morricone-n például 1/4, tök jó élmény volt.
Ha szobában is valami hasonló létrejön, az nagyon baba, szeretem.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz ozzy711 #11816 üzenetére
Na, megjártam két Praktikert is, egyikben csiszoló, másikban felsőmaró. Ezzel is bentebb vagyok. Asszem ma süllyesztek, ki is próbálom. Előtte azért hímzek egy szivecskét vele anyám nyújtódeszkájába
-
bta1
őstag
Szvsz vissza kellene lépni a normalitás korába, amikor prezenszességen nem koncertszerűtlenséget értettünk, csupán annyit, hogy a nézőtér közepéről az első sorokba illetve a színpadra kerülünk. Amennyiben ez egy hangfelvételen zenei értelemben vehető aránytalansággal párosul, akkor vagy a felvétel rossz, vagy a hifi közel sem annyira lineáris, mint hisszük.
-
alphamooncam
őstag
válasz #10726912 #11813 üzenetére
Egy korábbi alkalommal, amikor Harasónál hallgatóztunk akkor is az akusztika volt a legproblémásabb, konkrétan a csörgőviszhang.
Mély tartományban az állóhullámok szerintem egyáltalán nem vészesek köszönhetően a tagolt, csatolt tereknek, és legfőkép azért mert az egyik teljes fal, üveg.
Kiváncsian várom mik lesznek azok a két csere, ami elhozza a Nirvánát.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
kutyek
senior tag
válasz #71562240 #11760 üzenetére
Köszönöm szépen a választ (a hangnem számomra kioktatónak tűnt, de felteszem, nem annak szántad, legyen az én gondom).
@Tiger.huhhhh:
Sem trollkodás, szem személyeskedés nem volt a célom, szerintem a kérdés stílusa is normális volt. Sajnálom, ha trollnak tűnt :( hogy "nyilvánvaló troll" lett, az viszont meglep :)Még 1x bocs az OFF-ért, modi törölheti nyugodtan a HSZ-eket, ha zavaró. Részemről thread vége.
-
törölt tag
válasz #01758976 #11809 üzenetére
Nos, talán ez belefér:
Engem nagyon zavart a csörgővisszhang, mély terén is nagyon rossz az akusztika, ez a kettő az alátétes állapotban rányomta a bélyegét az élményre. (sweetpontra értve), túl sok volt számomra ez miatt a magas,ami szintén ezmiatt szinte mindig szólt. Tehát nem a rendszered a gyenge. A rendszered hihetetlen jó, nagyon tud zenélni, a sok magas ellenére is tud (amit ugye az akusztika csinál). Ha az akusztika rendbe lenne, akkor tudnék szerelmes lenni a hangba nálad, annak ellenére, hogy alapjában más az ízlésem ( Porsche vs Ferrari). Ugyanennekba jelenségnek tulajdonítom a színpadkép visszafogottságát, egyszerűen a csörgőhang oltja ki a finom lecsengéseket. Muszáj valamit kezdened vele, könyörgöm, légyszi, akarooom..!
Ha megsimizied a rendszert fejlesztésekkel, akkor keresek legközelebbre szőnyeget és vastag sötétítőt és viszem magammal, amíg hifizünk, addig elviseled, ha sokkolóval beszéllek rá, akkor is
A páromnak tetszett az élmény, jobban viselte a magastartományt nálam, annyit mondott, hogy a nagyobb felbontású zenék jobban álltak a rendszernek.
Úgyis megyünk majd sűrűbben ezután, hallgatózunk még -
törölt tag
Jóvágásúra.
Elmesélek egy igaz szürrealista történetet, ami talán? André Breton-nal esett meg. Ez az André gyerek egyszer meglátogatta Trockijt Mexikóban, egy ebéd alatt megjegyezte Trockij, hogy nézné már meg ő kedves kutyájának tekintetét, most. - Hát nem olyan emberi?
Ezen Breton annyira felháborodott, mikor visszatért Párizsba, azt híresztelte, hogy Trockijnak meglágyult az agya, elment az esze, hát hogyan lehet egy emberi tekintethez hasonlítani a kutyáét?Vagy ez már dadaista?
-
törölt tag
válasz #01758976 #11806 üzenetére
"Azért mezzo-szoprán, szoprán, bariton, tenor vonalon van egy nekem nem tetsző visszalépés"
.,.
Én ezt úgy pótolom nálam a keresztváltással, hogy az 1-10kHz között létrehozott hangnyomáslapályhoz képest a 15kHz fölötti részt vissza felengedem a 150-400Hz hangnyomásszintjére. Így a középsávos telítettség mellett megmarad az éteri része is a gregoriánnak, a hegedűnek, furulyának... Na de a koloratúrszoprán kolorját is a 150-400Hz biztosítja elsősorban - lásd Sagimuratova, Callas... (Callas kapcsán akartam mondani, hogy nagy kedvencem Cotrubas. Az ő Valéry Violettája..., hát az valami. Azt még RetekNyaláB se tudja...)
Én ugyebár a prezenszsávját nyomom el egy kicsit a hangdobozomnak, de a magas magasakat már kiengedem szabadnak. Lásd a fül érzékenységi görbéjének az inverze. A valósághoz képest prezenszesebb lineáris hifi helyett létrehozom az élőhangverseny-arányos hangszíneket - mármint ahhoz a belépőkategóriás készülékszinthez képest, ami nekem jut -, szegény kisgazda földmunkás bóherke esete az éppenséges szovjet kecskebakkal.Jóvágású véleményét nem tudom, nem szólt semmit, csak eléggé el nem ítélhető módon provokatíve rágta a plüssmacit. A maci rágása az est fénypontja?! Oda se megyek többet!
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz liszi70 #11801 üzenetére
Már vállalta egy ember, de szívesebben vinném Hozzád a projektet akkor..
Elhoztam a hangszórókat az asztalostól, ezek sem haladtak. 3. kör volt. Most én jövök, ma veszem meg a csiszolót, felsômarót, 1-2 új pengét a dekopírba, egy durva és egy finom ráspoly, és ez a hangfalszett a csatlakozókon és hangszórókon kívül IGAZI DIY lesz így. Megtanulok lakkozni is youtube-ról, pácolni, ilyesmiket. Tetszik vagy sem, ez van. Próbadarabon, aztán saját dobozokon. Féltem tôle, de most már a f****ivan hajt.
[ Szerkesztve ]
-
bta1
őstag
válasz ozzy711 #11756 üzenetére
De ez nem a CRT-technológia következménye! Ennyit ért a Samu akkoriban. Lásd a másik koreai kistigrist, amelyik még márkanevet is változtatott, amikor elkezdtek kikupálódni, illetve szégyellni a régi "minőséget". Így lett LG a Goldstarból
Vissza kellett volna vinni, hogy ezen a ****on még focit sem lehet nézni, és a problémáról a kézikönyv említést sem tesz
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz #71562240 #11802 üzenetére
Jóvágású?? Hisz ő volt a legfontosabb, a fény.
Azért mezzo-szoprán, szoprán, bariton, tenor vonalon van egy nekem nem tetsző visszalépés, eltűnt az éter és visszalépett a jelenlét, még ha ez mesterséges is volt sok esetben, számomra kedves. „ (ennyit arról, hogy másfajta zenék másfajta tónuson érzik jól magukat)”
Tigrisék valóban hamar mentek, de ritka találkánál majd minden idő kevés. Másról szó sem esett csak a szaros hifiről, pedig talán engem pont ez érdekel már a legkevésbé. DE, mi férfiak hülyék vagyunk, elragadott megint a pillanat heve. Erre a pár órára a hifi győzött bennem..
Hisz jó kormányunk erre már újra lehetőséget biztosít. Isten áldja őket.
[ Szerkesztve ]
-
bta1
őstag
válasz #10726912 #11673 üzenetére
Nem interneten kellene hallani, hanem a való életben
Agyrém, hogy ezredszer is interneten olvasható "vélemények" (90%-ban álvéleményeken, hiszen a kinyilatkoztatások mögötti magabiztosság csak látszólagos, virtuális) boncolgatása folyik, holott minden valamirevaló hobbista abban a szerencsés helyzetben van, hogy a kérdéses formátum hangminőség-potenciálját a saját fülével vizsgálhatja meg, ahányszor csak akarja. -
törölt tag
válasz RetepNyaraB #11792 üzenetére
Hja, csak-csak kiteregettetik a családi szennyes, hogy unokahúg már eleve kiszárította az egyik ferrofluidot (és megszüntette a dóm membrán hártyájának intaktságát valamint a hangszóró szükséges légmentesen zártságát, azaz defloreálta - és még ki tudja miket műveltek ezek kettesben... Az a hangszóró javítandó, cserélendő eleve.
És az unokahúgod által nem megszentségtelenített másik dóm fülre hasonló hangnyomásúnak tűnik, mint a szüzességét vesztett? Hallgatgasd monó hanggal is, monó és sztereó szinuszjellel is a teljes frekvenciasávban is...
Okozhat tompulást is az elkó száradása, de az elvileg ritkább - hacsaknem a magassugárzó soros ágában is van elkó, ami felháborító módszer ezen a szinten, de a fényképek alapján még el is képzelhető, hogy ilyen felháborító dolgot művelt a gyár. (És fólia, MKP kondi is romolhat, ha olyan kostrukciójú...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest