- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán a Seasonic legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Egyelőre a Qualcomm áll jobban az ARM-mal vívott jogi csatában
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Steam Deck
- Gaming notebook topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szó szerint táptitán a Seasonic legfrissebb üdvöskéje
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz migabi24 #13497 üzenetére
"mindenkit elnyom mint egy csikket"
Ezt, oldaltól függően lehet erőszakosságként, de a vélt vagy valós igazságához való karakán ragaszkodásként is értékelni. A "elnyomottak" (értsd, akik kifogytak az érvelésből, vagy eleve nem is volt nekik) pedig általában megsértődnek és/vagy más topikba mennek puffogni és önigazolni.
[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
válasz ozzy711 #13493 üzenetére
Viszont ha mégjobban szemügyre vesszük, akkor azt is látni fogjuk, hogy nincs két, teljesen egyforma mérési eredményekkel rendelkező komponens, valami kis eltérés mindig van, hol itt, hol ott.
Ami nagy falat, az a mérési eredmények kiértékelése/értelmezése, és ezek összegének kivetítése az érzékelésünkre. -
fererencz89
őstag
válasz ozzy711 #13493 üzenetére
Egy részt nem tudom, mert én is képes vagyok ugyan azt is másnak hallani.
Másrészt nem erről volt szó, hogy kinek van "igaza". Az a műszaki topik, kérésre. A gond ott kezdődik, hogy a vitához érvek kellenek, nem csupán meggyőződés.
Mielőtt valami vád érne, nekem sem hama kábelezésem van, sőt, 5 perc alatt én is össze tudnék rántani egy fél Long audio blogra való (kivéve a drága kütyük) varázslatot a házunkból.
Nem szotkam hibázni.
-
ozzy711
őstag
válasz fererencz89 #13492 üzenetére
Persze, de gondolj bele: Ha minden auditív ( füllel érzékelhető ) változást alá tudnánk támasztani műszaki adatokkal milyen egyszerű lenne a világ!
Nézünk például két erősítőt vagy két dac-ot, nyílegyenes frekvenciamenettel, 100+-os jel/zaj aránnyal, 0,001 ezredes mért torzítással ( az erősítőknél azonos teljesítménnyel ).
Ezek szerint, ha nincs mérhető különbség a készülékek között, akkor auditív különbség sincs közöttük!
Szerinted a készülékeket "egyformának" fogod hallani? -
Z.É.T.
őstag
((az utolsó két hsz hurvajó' ))
[ Szerkesztve ]
-
Mathiask
senior tag
válasz migabi24 #13483 üzenetére
Szerintem alapvetően el kéne férni egy hifi topicban, míg mindenki helyén kezeli a másik véleményét és érvek ismeretek, tapasztalatok megosztása zajlik. És akkor lenne egy normális hifi topic. Mondjuk ha egyeseknél átmegy személyeskedésbe, vagy mondjuk gúnyolodásba a "mondanivaló", akkor lehet, hogy igen, ők nem férnek el csak egy külön topicban.
-
migabi24
nagyúr
válasz dgyuri0123 #13484 üzenetére
Adjátok el azt irány a magánház, most viszik a lakásokat mint a cukrot könnyen pofázok, 2 üres telek közti magánházból
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz ssblaze #13478 üzenetére
Nálunk dettó. Van egy ultra bunkó picsa bérlő mellettem, aki alkoholista, drogos, egyszóval egy állat. Semmit nem hajlandó tenni annak érdekében, hogy normális/abb keretek közé terelje az életét. Éjjel 3-kor orditoznak, ha épp ahhoz van kedvük. Nos.... Kizárólag a rendőrség maradt. Ők azt mondták, hogy ne is vitatkoztak velük. Minden ilyen alkalommal hívjam ki őket. Egy idő után kapnak majd csekkeket is, amiktől talán visszafogják majd magukat. A meggyőzés jellemzően hatástalan és nem is mindig veszélytelen. Hivd a 112-őt. Tudom, nem kellemes dolog. De nincs értelme sem rögzítened a zajokat, mert nem lesz bizonyító erejű sehol senkinek semmire.
"csak a zene van"
-
migabi24
nagyúr
Szóval itt bujkáltok én meg csodálkozok, hogy egyedül maradtam ezzel a világmegváltó mindentudóval
-
ozzy711
őstag
válasz dgyuri0123 #13481 üzenetére
-
Kacsasült
tag
ennek a topiknak megszunt a letjogosultsaga, gyertek vissza hifishez. Ott olyan folyik, ami tullepi az ezoteriat...(dsp-vel high end rendszert varazsolnak belepokategorias rendszerbol)
Linux Mint
-
ssblaze
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki, olyan jó minőségű (ehhez képest nem kiemelkedően drága) mikrofont ajánlani, amivel az épületen belüli tompa testzajokat tudnám úgy rögzíteni, hogy az közelítőleg visszaadja azt ahogy én is hallom. A felső szomszédom irányából (panel lakás) egész nap dörömbölést, kopogást és különféle csatazajokat hallani, amit szeretnék felvenni, hogy a tulajnak megmutathassam és valami megoldást találjunk (szőnyeg, vagy padló szigetelés).
Albérlőket korábban megkerestem, hogy nagy a zaj és lehetőleg vegyenek vissza egy kicsit belőle, de elküldtek a fenébe finoman szólva.
Telefonnal sajnos nem lehet rögzíteni, mert egy-egy dörömbölésnél csak recsegést lehet hallani. Abszolút nem értek a témához, ezért kérem a segítségeteket.
Előre is köszönöm.
Üdv: Gergő
-
gabor128
aktív tag
Próbáltam érthetően leírni.
Adott egy erősítő, amin van kb 5 bemenet és egy forgatógombbal lehet kiválasztani hogy melyik jelet erősítse. Nekem ez jelenleg kevés. Lenne még pár eszköz amit rá szeretnék kötni. Ezért kellenek még bemenetek. Ehhez lenne a kibelezett CD lejátszó amibe szintén lehetne rakni egy bemenetválasztót és ezt rákötni az erősítő egyik bemenetére. Így fel lehet bővíteni a bemenetek számát. A kérdés arra irányult volna, hogy egy sima kapcsoló elég a stereo bemenetek átkapcsolásához, vagy valami relés megoldás javallott? Nincs meg az erősítő kapcs rajza amin meg tudnám nézni milyen megoldást alkalmaztak. Szétszedni emiatt nem akarnám.[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
kammerer helyett is, megkésve...
R.I.P.
Tim de Paravicini (EAR-Yoshino)
2020.12.17Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Dißnäëß #13467 üzenetére
Kieg.: a két eres RCA = XLR kábel, kicsit furcsán használva. Persze sokminden megengedett itt, látjuk Emberünk Genius kábele két ér, shield nélkül. Kész. Pont. "Nagyjelű" "hangszórókábel". És ez van RCA dugózva.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz denesdr #13466 üzenetére
Képek magukért beszélnek. 2 ereseket hoztam direkt, mert hát egy RCA unbalanced-hez ennyi kell, a többi már hifi, annyi alufóliát vagy akármit teszek egy kéteres unbalanced RCA köré, amennyit akarok.
Amit Te leírtál, az XLR.
Itt azt kell látnod, hogy a shield (árnyékolás) milyen potenciálon van (földön) és mi a "negatív pólus" fogalma unbalanced átvitel esetén (föld).
Emberünkénél a Genius csodás megoldása van szerintem - mivel nekem is van egy ilyen, csak a kisebb - hogy a halálgagyi kéteres hangszóró kábelt RCA dugóval szerelték, mert alkalmas arra, hogy két pólust képviseljen, mint csatlakozó. Nyilván. Csak ugye rendes hifiben komolyabb teljesítményt is átvisznek hangszórókábelen, amire az RCA dugó nem alkalmas (amúgy lehetne szerintem, de mindegy is), ezért használunk külön terminálokat, meg pro audio-ban speakON-t, satöbbi. Genius-ék letojták az iparági szabványt, nincs banándugó, szorítós digó, villa, nincs semmi, a kis szatellit hangszórócskákból kijövő kábelen RCA dugó van és így kapják az erősített jelet, úgy voltak vele, hogy arra a 2-3 Watt-ra az RCA csati a gagyi kéteressel kiválóan alkalmas és igazuk is van, de ilyen kis teljesítményeken működik. 1kW-t már nem küldenék RCA-n ki, lehet, jobb mégis a banán meg a többi. Egy ilyen PC-s Genius kis szatellit hangfalszett erősített jelű hangszórókábelének elmenne simán a fejhallgató kábelem is, pedig na ott aztán nem ujjnyi vastag a réz.
Guglizd még le a ground lift-et is.
[link]Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
denesdr
addikt
válasz Dißnäëß #13463 üzenetére
Nono, egy normál kétvezetős RCA összekötőnél a külső vezető (általában köpeny) nem árnyékolás hanem a hideg pont vagy másnéven negatív/neutrál pólus, tehát ezen is utazik a jelünk.
Ha a hot és cold vezetéken kívül van mégegy köpeny, na az az árnyékolás, de ez már ugye egy harmadik vezető, amit csak az egyik csatlakozási oldalra kell bekötni, különben nem fog árnyékolási feladatot ellátni. -
Dißnäëß
nagyúr
Alapvetően egy jó RCA kábel minimum két alkatrészes, kívül az árnyékoló köpeny, háló, egyéb, ki hogy nevezi, ami a zavarok ellen védi a belső eret, utóbbi a jel. Ez interkonnekt esetén, két eszköz között, vonalszintű jelek esetén.
Itt viszont más van, a Genius itt nem szabványos módon már erősített jelet visz, tehát a kis sub-ban egy 2.1-es erősítő van, és innen megy ki az erősített jel (+/-) a két hangszóróhoz, mindkettőnek 2 ér.
Szóval ez inkább tekinthető hangszórókábelnek, RCA végekkel, ami tekintettel az átvitt teljesítményre (ami kicsi), ugyan nem szabványos, és furcsa, de éppenséggel működő megoldás, mert fémesen érintkezik minden mindennel, aztán a hangszóró megszólal.
Szóval itt és most nem interkonnekt típusú RCA kábelről van szó, hanem RCA véggel szerelt kéteres "hangfalkábelről", fekete a negatív pólusra megy a hangszórónál, fehér a pozitívra.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
[link]
Fekete köpeny, fehér jel (középső tüske). Ha tévednék, megfordítod. Előbb fogd oda szabad kézzel valahogy, vagy szigszalaggal, akárhogy.. nem lesz gond.. és ha jól szól, lehet forrasztani.Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Bossp
addikt
Sziasztok! Tudom nem épp a fórum témája de gondolom itt tudni fogjátok a választ. Kicsit leltároztam itthon és megtaláltam régi kis 2.1 hangfalszettemet (Logitech 2.1 Z-323). Az egyik hangfalának kábele megadta magát, feltöltöm képeken a hibát. A kérdésem az lenne hogy ez csak egy rca kábelen csatlakozik a Mélynyomóhoz, viszont két vezeték van benne (fekete és fehér). Kérdésem az lenne hogy tudok ehhez venni szerelhető rca fejet? És ha igen milyen kellene és hogy kössem be?
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
gabor128
aktív tag
Üdv!
Egy kérdésem lenne.
Van egy erősítőm, de nincs rajta elég bemenet. Arra gondoltam, hogy fel kellene bővíteni úgy hogy vettem egy rossz CD lejátszót, amit ki fogok belezni és annak a hátuljára felszerelni még pár bemenetet. A kimenetet meg az erősíő AUX-ra.
Nézegettem hozzávalókat és az lenne a kérdés, hogy elég lenne egy négyes fokozatkapcsolóval megoldani az átkapcsolást, vagy relés megoldás lenne jó? sztereo jelhez. -
fericske
addikt
válasz dgyuri0123 #13456 üzenetére
Bizony ezt tapasztaltam én is, még mikor sztereó hangdobozos rendszert hallgattam.
Ráadásul még VHS kazettáról, mikor először nyomták ki a Star Wars-t digitális felújítottan.
A felvétel is sztereó volt csak (természetesen).
Onkyo integra erősítő, Mission 701 hangdobozok (állványos, nem álló), meg egy Sony hifi sztereó vhs videómagnó.
A film elején a csillagromboló ahogy beúszik a képbe felülről, úgy úszott be a hangja is vele fölülem, mögülem. Csak pilláztam, hogy mi p..cs van. Azóta sem izgat házimozi izémizé. -
-
Dorian
félisten
válasz btraven #13454 üzenetére
Pont annyira szól jól, mint a sztereó zene sokpontsokra szétdobva: Élvezhető de nem az igazi.
De ha normális rendszered van (amibe a jó szobát és megfelelő kalibrációt is értem) akkor sztereóban nem lesz semmi beszédérthetőségi probléma sokpontos forrásanyaggal sem.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
btraven
őstag
válasz dgyuri0123 #13451 üzenetére
és biztos hogy egy 7+1 hang jól szól sztereó módban? Például nem lehet érteni a beszédet mert eltűnik a háttérzajban.
-
kukulec
őstag
válasz MDMDMD #13443 üzenetére
nem feltétlenül hinném, hogy a hangkártyád okozza a problémákat. a nagyon távoli jövőre nézve ajánlom a Primare SPA22-t. jobb mint ezek, egyre olcsóbb és tisztességes zenére is.
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
MDMDMD
csendes újonc
válasz dgyuri0123 #13451 üzenetére
Köszönöm szépen a felvilágosítást, emésztgetem.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz MDMDMD #13450 üzenetére
"a gondom stereoban zenét hallgatva (FLAC) magasak zörgősek."
Ezért írtam, hogy azok a mozivasak gyengék sztereóra. Ha olyat szeretnél, ami nem "zörgős", akkor durván zsebbe kell nyúlnod. 1m alatt nem nagyon akad olyan mozivas, ami nem "zörgős" és ezt nem azért mondom, mert nagyzolni akarok. Az a helyzet, hogy egy 200 ezres sztereó erősítő kb ugyanazt a szintet képviseli, mint egy 8-900 ezres mozivas. Tehát, neked kell eldönteni, hogy mi a fontosabb, a zene, vagy a sokcsatorna. De egyet tudok. Két csatornában is nagyon élvezetes a filmnézés, ha az a két csatorna kiváló. Zörgős mozivasakkal a "sokpontegy" is vacak. Viszont, ha beruháznál egy öreg "nagyvasra", 100e alatt megúsznád és lenne egy mai áron kb. 1-1,5 milliós értékű mozigéped, igaz, a kora miatt nagyobb kockázattal, de remek hangminőséggel. Ez csak egy vázlat volt részemről, de ha ragaszkodsz az új mozierősítőhöz és a kereted kb.200e forint, akkor sajnos marad a Marantz.
"csak a zene van"
-
MDMDMD
csendes újonc
válasz dgyuri0123 #13449 üzenetére
Szia,
Tudom hogy a stereo erősítő jobban szólna de nekem mozis kellene.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz MDMDMD #13447 üzenetére
Vagy ez? [link] . Ebben van dac is. Ez bőven lemossa azokat a mozierősítőket. Csak példának hoztam, de van még ezerféle lehetőséged, ha nem újat veszel, hanem (fiatal) használtat. Árban kb ugyanott lennél, mint Marantznál, csak lényegesen jobb hangot kapnál. Beépített klienseket bukod ugyan, (Tidal stb), de ezeket pc-ről rá tudod küldeni.
"csak a zene van"
-
MDMDMD
csendes újonc
válasz dgyuri0123 #13446 üzenetére
Akkor mit javasolnál?
-
-
denesdr
addikt
válasz MDMDMD #13443 üzenetére
Marantz 1510 esetében nem kell hangkártya a PC-hez, hogy összeköthesd őket. Simán HDMI a VGA-ból és csókolom. Egy hangkártya csak rontana a hangon, mivel a PC-ből jövő analóg hangot úgyis újra lenne digitalizálná a Marantz.
De a mostani Yamidat is össze tudod kötni optikaival vagy digit koax-szal.[ Szerkesztve ]
-
MDMDMD
csendes újonc
válasz kukulec #13442 üzenetére
Sziasztok,
Monitor audio bronze 600 frontok, jamo center és surroundok, magnat aktív sub, jelenleg egy Yamaha RX-V440, Marantz NR-1510 a terv hamarosan, Kácsa kábelek, Jelenleg a gépben egy Soundblaster X-treme audio PCI hangkártya digitális kimenettel összekötve a gondom stereoban zenét hallgatva (FLAC) magasak zörgősek. Az filmek miatt mindenképpen kéne a digitális összeköttetés (is).
-
kukulec
őstag
válasz MDMDMD #13438 üzenetére
hali, ha pc-s, nem drága hangfalaid vannak, akkor ez elég lesz. ha rendes szeparált cuccaid vannak, erősítő, nagy hangfalak, akkor majd írd le a felszerelésed, és az már egy másik kérdés lesz.
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
bta1
őstag
válasz MDMDMD #13438 üzenetére
5.1 és a "középkategóriás hifi"... itt alighanem komoly félreértéssel állunk szemben (Elvileg az árkategóriára is gondolhattál, csakhát ugye mi nem közgazdászok vagy menedzserek vagyunk )
(Hangkártyát én sem ajánlanék, hozzátéve, hogy az alapfokú USB-s DAC-oknak is van baja bőven.) -
MDMDMD
csendes újonc
válasz fererencz89 #13439 üzenetére
Köszi!
-
fererencz89
őstag
-
MDMDMD
csendes újonc
Sziasztok,
Milyen hangkártyát ajánlanátok PC-be, közép kategóriájú hifihez 5.1 és 2.1 a prioritás. Előre is köszi a válaszokat.
-
dyscus
tag
Kicsit bővítettem a TC Zero rendszert egy RVC-vel, ami távvezérelhető. 128 lépésben szabályozza a hangerőt. A benne lévő audiofil ellenállások nagyságrendekkel jobban szólnak, mint pl.: egy ALPS potencióméter. Ez egy igazi tuning, amellyel rendszerünk hangját közelíthetjük a VoS hangminőséghez. A hangképet bársonyossá tette, de úgy, hogy meghagyta a TauCeti Zero erősítő dinamikáját, és pontos basszusjátszó képességét. Holnap viszem a kütyüket tesztelni, mert 1 fül nem fül, 5 koponya viszont 10 fület tartalmaz.
-
törölt tag
-
bta1
őstag
válasz Dißnäëß #13427 üzenetére
"full vakon ráfogni"
Szeretnélek megnyugtatni, hogy az nem én vagyok Régebben kifejezetten kedveltem a klasszikus jazzt, így volt alkalmam megtapasztalni, miket követnek el a hangmérnökök "remastered" címszó alatt.
"ha nekem bejön egy Miles Davis remaster"
Tényleg magyarázni kell, hogy hifis szemszögből ezzel így egyszerűen nem lehet mit kezdeni? Még szép, hogy referencia híján (tippem szerint semmihez sem hasonlítva ) bejön, hiszen MD zseniális előadóművész volt...
-
Dißnäëß
nagyúr
Attól még, hogy nem kóstoltam más szarát, TUDOM, hogy kurva szar íze lehet, és nem is fogom megkóstolni.
A következő kettőt állítsd egymás mellé:
mindenféle remastered nagy ívben kerülendő, de ezzel még csak a legalját húztuk ki.
Jó hír viszont, hogy nem minden műfaj ennyire problematikus. Komolyzenében pl. meglepően sok a jó hangú utánnyomás.
Persze, tudom én, utánnyomás nemegyenlő remaster. Vagy igen ?No. Szóval full vakon ráfogni, hogy az biza szar, mert remaster, csak akkor max, ha hallottad. És az is csak 1 szubjektív vélemény lesz, lehet, hogy a hifid szar. Vagy a füled. Vagy a másik füle, aki épp beszélget Veled és máshogy ítéli meg. De nem ez a lényeg, hanem az élvezet. Szóval ha nekem bejön egy Miles Davis remaster, engedtessék már meg, hogy bejöjjön
-
bta1
őstag
válasz Dißnäëß #13425 üzenetére
Szerintem csak az mondjon véleményt, akinek van mihez viszonyítania Az eredeti első Miles Davis kiadások most már borzasztóan drágák, és ha a távcső aranyárban van, sokkal egyszerűbb előhozni az unalomig ismert álérveket (sznobizmus, általánosítás...), mint venni egyet, és belenézni.
Jó hír viszont, hogy nem minden műfaj ennyire problematikus. Komolyzenében pl. meglepően sok a jó hangú utánnyomás.
-
Dißnäëß
nagyúr
Ez általánosítás, abból sok jó nem születik. Anélkül, hogy meghallgatnád a Remaster-t, nem lehet feketén-fehéren eldönteni. Olyat lehet mondani, hogy "szinte a legtöbb Remaster gyengébb" , de hogy túlzás, az biztos, mert Enigma MCMXC a.d. és Chross of Changes vagy Dire Straits - Brothers in Arms Remasterek spec jobbak, jól áll nekik a dögösebb mély, a többihez meg szinte nem nyúltak.
De érdemes megnézni jól a borítókon az apróbetűket, a minap egy Michael Jackson - Thriller-t fogtam a kezembe, és nem Remaster, az LP alján a hátoldalon írják is a borítón, hogy eredeti, első megjelenéskori felvételek. Elhoztam.
Ebből kiindulva, meg kell nézni, a Miles Davis borítójának hátulján mi van, hátha árulkodik magáról.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz RetepNyaraB #13421 üzenetére
Nincs mit !
Van igényesebb zenéből is bőven, ma Miles Davis-t is láttam, és Amon Amarth-ot is ami megmaradt még korábbról, mert ezen a fórumon hallgatta azt valaki.. és van Ava Max is, Queen is, meg rengeteg különlegesség, kb. a "picsa se tudja mik", de biztosan értékek, csak hát .. na .. a zeneipar nagy.
Szóval.. ahhoz képest, hogy nem "lemezbolt", hanem egy kommersz üzlet, választék az egész jó. Amit meg hiányolsz, leadod nekik, és beszerzik, ha megjött, értesítenek és mehetsz érte.
Ha esetleg csoffadt kínálatot látsz egyikben (pl. soroksárit felejtsd el az M5-nél), menj egy nagyobba, 3-4 Media-t érdemes megismerni és látni.
Megnemmondom már, melyikben van irdatlan nagy pult, pff talán Mammut, de a budaörsi sem rossz. Havonta egyszer betérek, mindig van valami új érdekes.
Jacko most a debreceniből jött.
[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
válasz RetepNyaraB #13421 üzenetére
Amit én láttam évekkel ezelőtt ott volt 50 féle lemez, de lehet hogy most sokat mondtam.
Szóval ne számíts egy 80-as évekbeli Keravill választékra. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz RetepNyaraB #13419 üzenetére
Már vagy 2-3 éve van mindben bakelit részleg. Némelyikben kisebb, némelyikben nagyobb.
Érdemes elnézni. Komoly mûvek is akadnak, 180gr, díszdoboz, minden van.
[ Szerkesztve ]
-
sejt
tag
Ezt nektek csak úgy a pálya széléről bekiabálva. A Tidal napi ajánlatom, mert engem megérintett 🤣.
Ha másnak is van ilyen és megosztja abba is szívesen belehallgatnék.Guild Wars 2 Desolation
-
vlaca2
tag
válasz btraven #13412 üzenetére
Nem vigasztalás képpen, de az eredeti Pulsar is elég visítósan szól. Vangelis kiadott egy saját maga áltam remasterelt gyüjteményt a régi lemezeiből(Delectus), de az Albedo 0.39 és a Spiral album nem került rá sajnos, pedig nekem is ezek a kedvenceim tőle.
[ Szerkesztve ]
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
-
btraven
őstag
válasz Dißnäëß #13411 üzenetére
Köszönöm hogy megvigasztalsz.
Úgy is el vagyok szomorodva, régen vettem egy szintetizátor válogatás CD pakkot. Rajta van Vangelis Pulstar száma. Ez mindenen nagyon rosszul szólt. Most szembesültem vele hogy maga a szám is teljesen más mint az eredeti Albedo lemezen található. Csak a főtéma hasonló. Ez valami durva (de)remix. Csak nincs kiírva. Az egészet Kis Pista vette fel a pincéjében egy játékszintin. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz btraven #13410 üzenetére
Dehogy is, gondolj csak bele. Először delta szinten szűrik a jelet, utána a szigma filter még rádob egyet, és ezt csak a csövesek tudják, a tranyósok csak imitálják, ők totál más állatok. Szóval emiatt spec nem aggódnék, ez így tuti működik csőnél.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz btraven #13408 üzenetére
Tekintettel arra, hogy a csövek kiállnak az erősítőből és Neked nagyon erősen sugárzik az aurád, ez vélhetően torzítást okoz a rácson, de az anódon mindenképp, jelentős mennyiségű elektront eltérítve céljától. Még sugártetróda esetén is. Szóval, nem csodálkozom, és mélyen együttérzek problémáddal. Sajnálom, őszintén.
-
btraven
őstag
Én viszont csak tudományos alapon hifizek.
Sajnos ezt csak nagyon kevesen tartják be.
[Itt] van például ez a Techmoan fickó. Vett 100 darab használt minidisc lejátszót.
De vette a fáradtságot hogy mindegyiket mindegyikkel szabályos dupla vakteszten összehasonlítsa? Eszébe se jutott. 4950 teszt lett volna csak. -
bta1
őstag
válasz gabor128 #13380 üzenetére
Ha ezt valaki erősítőként használná, rögtön kikötné az elsősorban kontakthiba-forrásként jeleskedő keverő- és hangszínfokozatot. Marad egy nem túl jó (de nem is rossz) 15 ohmon névlegesen 12 wattos hangerőszabályozós monó teljesítményerősítő, amely 8 ohmos dobozra 10W-ot sem tud leadni. (Alkatrészáron lehet eladni, de kinek...?)
-
törölt tag
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Ba cy lus #13373 üzenetére
Totál meg tudlak érteni, az egyik legjobb Requiem (bár melyik szar, őszintén? Fauré a másik kedvencem) .. de Verdi-ből pl. az egyik azért vérzik, mert a játék csodás, de a technika pocsék, a másik meg azért, mert a technika végre modern és fasza, csak a játék olyan, hogy húzom rá a számat.
Ez kijött DVD-n is, megvan flac-ban is (CD). Vmikor régen megvettem egy Libri-ben
Csekkolhatod, tetszik-é. (Nekem kvázi csak ez). [link]Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz #01758976 #13367 üzenetére
Aaaa ez aztakurvadejó...
Nem is gondoltam, hogy írok még ide nagy sértődöttségünkben ugye, de itt van bta kartács is, ráadásul most már az avatar-unk alapján 1 család vagyunk, akkor na.Home sweet home.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Ingyenes magyar EPG szerver észrevételek
- Futás, futópályák
- Ukrajnai háború
- Külpolitika
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest