Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz RetepNyaraB #11831 üzenetére

Callas számomra az opera honthyhannája - lásd még a színpadi jelenlét jellegét is. De megvan ennek is a történelmi bája. Homéroszt se úgy olvassuk, mint Joyce-ot, höhö.

"De pl. ott van Victoria de los Ángeles aki nekem elképesztő erőt sugároz, még öregen is, hang nélkül. Ki érti eztet?"
    A kisugárzás. A kisugárzás. No és a világbéke...

Korszakosabb VIFA csipogókat lehet még kapni, alkalmasint megpeerlesszülve, de lehet. DX25, ilyesmi. Egyébként is, a Piegád korának nejlonzacsi membránosaihoz okosabb cégek (pl. Heybrook) már pár évvel később a kilencvenes években is ajánlották upgrade készlet részeként az újabb szövetdómosakat. Ma is érdemesebb az odaillő szövetdómos generációból, ha cserét akarnál meglépni (egyelőre nem tudjuk, hogy az segítene-e a problémán). Az elkók pedig elöregednek (kiszáradnak...) ennyi idő alatt - harmincon túl ne bízz senkiben. De ez kívülről nem látszik, csak belülről - meg a hangon.

törölt tag

válasz RetepNyaraB #11831 üzenetére

Most miattad be kellet jönnöm. :((

Az őrületet én sem értem, de Callasnak sok felvételén a hangja annyira érzelmes, hogy engem azonnal elkap, durván. Ilyet eddig nem tapasztaltam senkinél. Ő nálam az érzelem miatt abszolút első listás, sőt. Másoknál pedig mást lehet élvezni, de felém ezt a fajta érzelmességet még senki nem tudta. Lehet ennek köze van a hangszínéhez is. Nyilván mást hallunk, másra figyelünk, más a fülünk, de engem ő másik bolygóra visz. Mint Pavarotti is, ráadást nem csak a fénykorában.
    Kéretik ezeket meghagyni nekem, intimitásuk óriási rám nézve.

Új hozzászólás Aktív témák