Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #18328 üzenetére
TPU, annak, aki lusta keresni, semmiképp sem véletlenül.
Ha te is innen nézted, akkor nem szóltam.
Itt 010.075-ös a legfrissebb, na most ezt nem tudom, mert Sapphire-nél a 073-asnak nem volt jó a hűtése, a 077-esnek viszont már igen. Próba-cseresznye. Ahogy nézem viszont, emelt-órajelesek, és mind azonos verzió, az alap-órajeles már csak 071-es. Ha csak az órajel miatt más, bukta ez is, marad a RT. Megy?
Számomra mindenesetre jó választás volt a Sapphire.
Esetleg, ha ref. a VGA-d, meg lehet nézni, ezzel is csak SubsystemID hibát dob-e az ATIflash, és akkor felforszolni a Sapphire-bios-át, de ilyesminek ne állj neki egy 2. VGA híján! -
katt777
félisten
válasz
Bali27 #18320 üzenetére
Nem. Elvileg: total uninstall, restart, registry pucolás, aztán re-restart F8-cal, majd telepítés, és engedélyezed a telepítőnek a talált patch-ek feltelepítését. Így kell. Aztán vagy megint kidob az SP1, vagy műxik, nem tudom, mert anno az RC1-et próbáltam, és gyorsan le is szedtem. Van már végleges HUN?
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #18316 üzenetére
rtu, igaz, rtp az beállítás. El vagyok kissé szállva a rohanástól ma du.
2 fejem is van...
3D06 eredmények különbségét is rosszul írtam, mert az a +15/+6 különbség 200MHz órajel-eltérés alapján jött ki, tehát 100 MHz-enként (a +30/+25 úgy van) csak +7,5/+3. Az viszont igaz, hogy nagy felbontáson, felhúzott minőségi beállításokkal közelebb járunk a CPU-limithez.
Remélem, e helyesbítést is olvassák, akik észrevették az apró számolási bakit a teszteredmény elemzésénél.Szerencsére a 077-es bios-szal messziről tehetek minden 3rd party szabályozó progira.
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #18307 üzenetére
Nem tiltja le. Semmi gond vele. 2.06-os verziót kell telepíteni abban benne van a patch, csak engedni kell a RT telepítőnek, amikor telepíteni akarja.
Ha Vista SP1-et feltetted, akkor vsz. szopacs...Nálam legalábbis kidobált pár progit, amelyek előtte mentek gond nélkül, driver aláírást követelve. Esetleg meg lehet próbálni driver-ellenőrzés lekapcsolásával telepíteni, ATT nekem anno úgy ment.
-
lsc
nagyúr
válasz
Bali27 #18280 üzenetére
Most az x2 vagy 3870 ? Egyébként a végeredmény egy átlag , ahol nem megy a cf az az eredmény is benne van , és a 70- 80 % és a nullák átlaga az 40 % .
Így tényleg mindegy .#18283 Rollins : Ezt írom , hogy itt a ph-án elég érdekes erdemény jött ki . Nem rossz kártya a 9600 gt , viszont annyira nem is jó mint az itteni teszten . Amennyiben az árát is nézzük akkor főleg nem .
-
rollins
őstag
válasz
Bali27 #18017 üzenetére
Vistát nem ismerem, csak XP-s élmények vannak: Volt már egy pár Radeon vga-m, de soha nem használtam CCC-t. illetve csak 20 percig jó pár évvel ezelőtt, el se indult, aztán repült. Meg az sem tetszett hogy .Net Framework kell neki. Ha csak TV-re kell, talán be lehet azt is állítani Control Panel -lel (ez régebbi, de felmegy simán). Szsz most nem használok semmi extrát, csak driver és kész. Ritka az az eset mikor kell valami komolyabbat állítani a driveren, pl geometry instancing, buffering, dxt, stb, erre aszem kell tényleg CCC. Sajnos még most sem megy rv670-nel úgy tudom az Ati Tray Tools, amivel simán ki lehetne váltani a CCC-t.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Bali27 #17830 üzenetére
Nem valamiben volt jó hanem a legtöbb játékban jobb mindennél!
DX9-ben 10játékból 8ban jól szerepel a többi kártyához képest.
DX10-ben vannak még inkább fejlesztenivalók.
Gyerekcipőben jár még az ATi is ebben a 2gpus fejlesztésben de mégis jól sikerült az X2.
A tulajokat kell kérdezni akik ilyett vettek mit szólnak hozzá,mert azért ők már több mindenről be tudnak számolni róluk,akivel én idáig beszéltem dicséri nagyon őket. -
keszegduda
őstag
válasz
Bali27 #17830 üzenetére
Azért mert SLI/CF és a 2 chipes megoldáshoz kellene egy jó driver csak nehéz megírni sajnos...
A több GPU-s vezérlés elég hadi lábon áll már évek óta, de már elég sokat sikerült csiszolni rajtuk az elmúlt évek során, reméljük hogy lassan alakulni fog, mert már az 1GPU-s megoldás sokszor kevésnek látszik, főleg egyes játékokban, ahol a CF/SLI is haldoklik és mi jön ezután...hát rossz belegondolni.
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #16846 üzenetére
Ünneprontó!
De majd meglátjuk, nV is képes lesz-e gyorsaságra, ha kénytelen a korszerűbb eljárásokat beépíteni a VGA-iba.
Én mondjuk nagyon örültem volna annak, ha 512 bites lesz a 3870, mint azt a legelején tervezték. Akkor csúcskari lett volna ez is.Azért azt megnézem, hogy a friss, és elméletileg csak 1,3V-os 3D-s bios mit tud tuningban, mert az elődje elszaladt 900 (RT szerint 891)/1250-en
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #16261 üzenetére
Bios editor kéne? Azok közül még nem találtam "100-ast".
Amúgy a Sapphire 860/1200-as bios feltolja az overdrive határértékeket 1500/1400-ra, szóval ettől kezdve bármit beállíthatsz, sztem a HIS OC bios-ok is ilyenek.
Egyébiránt 900/1250 a max stabilitása, RT szerint 70 fok körül, szóval itt a határ, nem túlmelegszik. VPU recovert nem kapcsoltam ki, mert a "széria" 860/1200 is bőven elég mindenre. -
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #15915 üzenetére
ATI asszimetrikus CF v. sima CF segítségével egyik/kisebb karit lehet fizikai számításokra használni a program támogatása (értsd: ott bekapcsolható) esetén. Műszaki leírás, és a technológiát támogató játékok (ált. mai Havok-os game-ek) az ATI oldalán. Havok (3D engine-jeiről biztosan hallottál már, vagy nem?
) PhysX az extra karival/IGP-vel a fizikai megjelenítés számításait végzi csak, nem a teljes fizikát, viszont állítólag egy 11xx-es IGP-vel is lenyomja a drága AGEIA-t. Persze én is csak azt tudom, amit ATI-ról összeszedtem, mert még nem láttam tesztet erről.
Mondjuk egy 2x3870 + IGP kombó nagyon ász lenne.Persze pl. egy 1650XT-t is be lehet tenni 3. karinak, mert az 2 db 3870 mellett nem tétel. Sajna ez egyelőre csak azoknak éri meg, akik megfelelően támogatott játékokkal játszanak.
-
válasz
Bali27 #15911 üzenetére
Én nVIDIA-ás vagyok, de ami a fizikai gyorsítást illeti, az ATI-nak eleve nincsen szüksége FPU-ra, mert az RV-k paraméterezhetők arra is, hogy csak fizikát számoljanak, ne vacakoljanak a kép előállításával. Volt még az 19xx-es ATI-k idejében az 3-as CrossFire rendszer. Ott két kártya a képet, az egyik meg a fizikát számolta. Még a mai napig is befoghatóak erre pl a 2900-asok.
Tovább csak erős idegzetüek olvassák
Én a két GTS-em közé (680SLI alaplap 3 PCI-E-vel) beraktam egy ATI 2900-ast, egy haverom szerzett valahonnét egy drivert amivel rábírtuk a Catalyst-et, az FPU számolásra, A szinetikus teszteken kívül sehol sem láttuk előnyét, de az Ageia-val összehasonlítva kb 8x-os eredményt produkált.
Megpróbálom majd megint összehozni a dolgot. Azt kell, hogy mondjam az ATI sokkal jobban paraméterezhető rendszert alkotott, és ha a számítástechnikát vesszük alapul (Intel x86-os procik fejlődése) ennek van jövője, de be kell, hogy induljon és az ATI-AMD párosnak ezt kell túlélnie anyagilag. A másik, hogy az Intel is beszáll a 3D őrületbe ősszel, állítólag valami rettenetes dologgal, ami mindent elsöpör, de volt már erre példa a részéről anno amikor a 740-es 3D gyorsítói megjelentek. A saját techdemóikon kívül semmit sem gyorítottak -
leviske
veterán
válasz
Bali27 #14514 üzenetére
Ebben most nem tudok neked igazat adni.
Az ATi még különösebben nem is foglalkozott a HD3870X2 driver-ével...sok helyen csak 2fps-al hagyja le a sima 70-est.
Valószínűleg a 8.2-es catalyst már inkább a X2-re lesz kihegyezve. Már csak azért is gondolom ezt, mert februárban jön a GX2...addigra vagy készen fog állni a kist X2-es, vagy letudják vesztesnek.
-
diablo1984
veterán
válasz
Bali27 #14194 üzenetére
tomcat33: annak nem úgy szerkeszthjető biosa van mint az alaplapé, azt rátolod és úgymarad! ha szerkeszteni akarod, akkor vagy letöltöd és a megfelelő progi kiolvassa az értékeket belőle, majd szerkesztheted(még a post előtt régen amikor kiirta a vga tipusát, márkáját, még azt is át lehetett mindenféle hülyeségre irni
)! ha végeztél, elmented, majd rátolod a karira! ha nem álmodtál túl nagyot, akkor működik vele, ha elszálltál a számokkal, akkor rosszabb esetben megfő a vga! szóval inkább olyan csinálja aki ért hozzá!
ezek a modolt biosok szerintem csak inkább szintén végszükség esetén használhatók, mert mig valaki ki nem próbálja, addig meg van benne a kártyakinyirás kockázata(igaz utána is, mert nincs 2 egyforma kártya egyforma környezetben)
a 3780-as biosát szerintem megint elfelejtheted a 3850-esre rátölteni, révén, hogy egyik ddr3-as, másik ddr4-es, igy a memóriájának az időzitései, és a finombeállitásai, sőt, szerintem a fesze is nagymértékben eltér, igy szerintem kinyirnád a karcsidat!
-
diablo1984
veterán
-
diablo1984
veterán
válasz
Bali27 #14179 üzenetére
szerintem(vagyis nekem úgy működött) elég az első pontot megtartani, tehát install, fájl másolása a telepitett könyvtárba, majd setup újra! és akkor tényleg talál frissitést és felnyomja azt is!
a másik pont inkább az alternativ módot mutatja be, de ha az elsőt sikeresen teljesited, a 2. felesleges!
-
Birsinator
tag
válasz
Bali27 #13252 üzenetére
Hát igen... Nekem egy gondom van ezzel a nagy 64 bites korszakkal, hogy egészen addig amíg a programok nem úgy lesznek megírva, hogy only 64 bit, addig csak átportolják őket arra, hogy 64 biten is menjenek, és hogy is mondjam... lehet akár 256 bites a proci meg a videokari meg a ram meg minden, de ha programok nem használják ki, addig kalap kabát, szinte tök mindegy hogy 64 v. 32 bit. Az egyetlen értelme szerintem manapság a 64bit-es windowsnak az a rendes memóriakezelés, azaz ha már megvette az ember a 4 gigát, akkor ne csak 3,5-et lásson a Win belőle. De ez csak az én magán véleményem. A Vista meg 1. DX10 van benne, ami valamikor már csak jó lesz, 2. a fejlődést nem kell megállítani, így én már várom az SP1-et és akkor rögtön beszerzek egy Vista-t.
A jogtisztaságról pedig sajátos véleménnyel vagyok. Ha veszek egy fényképező gépet, akkor azon van program, hogy tudjam használni, ha veszek egy televíziót, abban benne van a tuner, hogy tudjak tv-zni, ha veszek egy számítógépet, ahoz mi van? Ha mac-et veszek akkor tuti szoftver van (de brutális az ára), ha veszek egy pc-t? Ha csak nem egy gagyi ki tudja milyen alakatrészekből összerakott cuccot veszel, akkor normális áron nincs hozzá Win, ha meg külön akarod megvenni, akkor hivatalosan OEM verziót nem is adhatnának a boltban(oké örüljünk, hogy adnak), csak dobozost, az meg majdnem egy új pc árában van. No mindegy após laptopjához adtak Vista Home Promiumot, és tetszik. Egy a lényeg, ha a Wint meg lehetne kapni 10 ezer forintért akkor szerintem nem fájna a feje senkinek, hogy jajj jogtiszta -e vagy sem, mert a szemétség ebben az, hogy a normális programok, és játékok azok Windows alapúak, mert Microsoft bácsi mindenhova belepiszkol... ÁHHHH ne is beszéljünk róla. Amit érdemesnek tartok arra, hogy eredetiben megvegyem azt meg is vezsem. Pl: Kedvenc filmjeim DVD-je, vagy az olcsó dvd-k közül ami nem is annyira kedvenc de néha szívesen megnézem. Kedvenc játékaim Van amit díszdobozban, nem csak szimpla kiszerelésben, vagy az "ezt vedd meg" kategóriában. Azt még megértem, hogy ha én munkára akarom használni a gépet, azaz pénzkereseti eszközként, akkor igen kérjenek el érte sok pénzt, és mert kitermeli majd magának a jó munkásember, de a pc-sek zöme otthon nem dolgozik a géppel, hanem játszik, filmet néz, netezik. Nekik miért nem lehet "bagóért" odaadni? Egy tervezőiroda megveszi a Wint eredetib, a különböző CAD programokat, majd kb 1,5 év alatt ki is termeli a gépek, és szoftverek árát. A Video stúdió dologzik mac-el, és egy-két win alapú géppel, de ők nem cad-et hanem adobe termékekete vesznek , azért hogy tudjanak dolgozni, és majd kitermelik, de ÉN és a többi "játékos" felhasználó??? Mi a rákért akar a MS rajtunk nyerészkedni? Csináljanak olyan játékot, amit nem igazán lehet feltörni, és az a játék legyen annyira jó, hogy mindenki akarjon vele játszani (Lásd Blizzard WoW). Így lehet és értelmes a játékosokat szipolyozni...
No de kidühöngtem magamat és nagy bocsánatért eesedezés az offért!!! -
mrsLipton
csendes tag
-
pisti
őstag
válasz
Bali27 #12202 üzenetére
A Cod4 jobban megizzasztja a vgat... AA egyiknél sincs és mind2 1280 on.. Crysisnél max 55 fok a gpu, Cod4 nél meg 62-63fok..
Ez 1 dolgora utal, CPU limitre.
Nemrég kísérleteztem egy helyszínen a Crysisban és bizony ahogy sejtettem ott épp kemény CPU limitem volt 2400Mhz-es E4300 mellett, feltornásztam az órajelét a procinak 2600Mhz-re és 28 fps, valamint 70%-os VGA terheltségből lett, 35 fps és 85-90%-os VGA terheltség. A VGA mindkét esetben tuningoltan ment 742/1000 Mhz-s órajeleken.Ehhez képest egy HL2 Ep2 2400Mhz-es CPU mellett is nagyrészt 100%-ra terhelte a VGA-t.
Kell a CPU is a Crysisnek, viszont csak erősebb VGA-k mellett jön ez ki csak igazán. A legdurvább viszont ilyen szempontból a Microsost Flight Simulator X - amit nemrég próbáltam - az valami nagyon brutálisan CPU limites.
-
Foglalt név
addikt
válasz
Bali27 #12202 üzenetére
Ott szerintem inkább te csesztél el vlmit, mert max beállításokon meglepne, ha a 3870ed 15fpsnél többet csinálna, feltéve ha nem 800*600ban játszol, mert akkor akár 20ig is felkúszhat
A tápos meséről meg annyit, hogy nem tudok olyan single kártyáról, amit egy 400as fsp nem vinne el. Egy 400as codegánnyal vagy vlmi noname-el lehetnek gondok, de azért próbáljuk elhelyezni a dolgokat kicsit reálisabban...
-
Bali27
addikt
válasz
Bali27 #11920 üzenetére
Viszont nekem nagyon tetszik a CCC.. ANnyira designeos megminden.. Sokkal szebb mint az NV driverek... Csak a 8.1 jöjjön már ki.. Kiv vagyok h lesz e valami vagy csak ugyan olyan parasztvakitás mint a 7.12 es.. Ott is meeg volt jósolva h NA MAJD A 7.12 essel nagyábol behozza a 8800gt-t.. Közbe meg kiderült h Bugirtás volt...
Errröl jut eszembe:
Két rendörfeleség beszélget..
1-ik Képzeld.. Nekünk tele van Rembrantal a nappalink fala..
Erra a másik.. ÉS? Mivel irtjátok őket?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Revolut
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest