- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
geza12
aktív tag
Sziasztok!
Egy Sapphire 3870x2vel kapcsolatban lenne kérdésem.
Méghozzá az hogy a kártya hátulján a crossfire csatlakozónál van 1 kis kapcsoló, és hogy az mire is való? -
Gyufaaa
veterán
Mekkora jó lesz ez az 58xx-as széria. Durván odaver az nvidiának. Kíváncsi leszek mi lesz rá a válasz! Hajrá ATi!!
No meg az ár sem utolsó szempont.
-
radírfej
senior tag
erre a kérdésre elég nehéz válaszolni, függ a környezettől is, pl. milyen szellőzés van a házban, milyen tipusú memórával szerelt a kérdéses kártya, ill. a tuning lutri. azaz semmire sincs garancia. mivel a referencia hd3870 x2-nek eleve magasabb órajelei vannak gpu területén, ezért eléggé szórnak a tuning eredmények is. 870-körül már nagyon jó érték.
memóriáknál viszont kisebb a referencia órajel, mint a single 3870 esetében (900 vs 1125), itt memóriatípustól függően 1000 ill. 1200 mhz az elméleti maximum. -
thumb
aktív tag
Sziasztok! Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy ha gyári hűtés van a kártyán még mi az a tuning amit elbír mhz/mem?
(Sapphire 3870X2)
előre is köszi
-
radírfej
senior tag
-
Sweet Lou 6
addikt
Sajnos bejelentem, hogy kiléptem a klubból. Elcseréltem a HD3850-esemet egy 8600GT-re (a srác fizetett nekem +4k-t). Az ok: most már itthon szinte csak linuxon vagyok, az ati kártyákkal pedig kínszenvedés az asztali effektek+filmnézés. Mivel egyre kevesebbet játszom, ezért rám ez a váltás csak pozitívan hatott.
De nagyon szerettem a HD3850-emet, több mint egy évig szolgált nálam vitézülSok játékot toltam vele végig
És nagyon jó kártya (holnap logouton kiderül, mennyire
)
-
zkiss0
tag
válasz
radírfej #43391 üzenetére
HI!
Kösz a válaszokat!
4850-ben is gondolkodtam, de 14k-ért már van 3850 512, a 4830-as meg 21-25k. 4850meg 26k-nál kezdődik!
A 3850-et meg nem veszik, be csak 6-8k-ért legjobb esetben, de inkább nem foglalkoznak vele!
Érdekel is a Crossfire, direkt olyan lapot vettem még anno..., de nem ez a legfőbb ok! Money rulez... -
radírfej
senior tag
válasz
zkiss0 #43389 üzenetére
egyetértek Sweet Lou 6 mondanivalójával...
elvileg két 3850 hozza a legtöbb felbontásban a 4850 teljesítményét (egy két helyen többet is), de gyakorlatban ez sajnos szinte soha nem jön ki. ami biztos, hogy többet esznek, jobban melegszenek, hangosabbak (hacsak nem mindkét kártya passzív, bár azt hiszem az csak a legjobban tervezett szellőzésű házakban vállalható reálisan).é sami a legfontosabb, sok esetben nem működik, vagy nagyon gyenge a crossfire hatásfoka. és milyen kellemetlen amikor egy kártyával 28 fps, kettővel 30... kiábrándító.
szóval 1db 4850, mint két 3850, az én véleményem is.
-
zkiss0
tag
válasz
radírfej #43388 üzenetére
HI!
Kösz a gyors választ! Szeretem a kis 3850-et, még mindig ár/érték arányban az egyik legjobb, minden elfut rajta, ami kell, bár már nem egy mai csirke!
Olcsón tudok egy 3850 512-est, és gondoltam, hogty olcsóbb, és egyszerűbb. És még egy jó darabig elég lesz!
Kérem szólni, ha nem jól gondolkodtam!
-
zkiss0
tag
HI!
Rég nem jártam már errefelé... A konfigban levő Ati-t teném crossfire-be, még egy 3850-nel, szerintem a héten sor kerül rá.
Kérdés: melyik kiadás Catalystot érdemes használni? 8.7 től megvan mind asszem, egy pár kivételtől eltekintve!
Várom megtisztelő válaszotokat!
-
Alister71
nagyúr
válasz
G4m3er0ver #43385 üzenetére
Újra a PH-n Molnárka007?
-
monosz
őstag
válasz
G4m3er0ver #43383 üzenetére
Főleg játékra használom.Vista_x64 SP2,tökéletes mindenre.A 4 giga ram meg kötelező.A dirverek is f@szányosak,nekem nagyon bejön.
A GTA4 szerintem felejtős ezzel a VGA-val,én kettő 3870X2-est használok CFX-be,és sajnos nekem röcögős volt így is ez a Game.
Mondjuk az óta jöttek bőven ki Catalys-ok,úgyhogy akár jó is lehet a friss driverrel.
A 8.12 után én nem próbáltam a GTA4-et -
monosz
őstag
válasz
Alister71 #43380 üzenetére
Igazándiból,én nem tapasztaltam drasztikus javulást a 9.8-as driverhez képest.
Jól megy ez is!"Az új szoftver rengeteg hibajavítást tartalmaz és kompatibilis a gyártó Radeon HD 2000-es, 3000-es és 4000-es sorozatú termékeivel. A szoftverben ezúttal újítások nem kaptak helyet."
-
scope2007
addikt
válasz
Alister71 #43376 üzenetére
nekem is nagyobb hűti
... azaz csak hűtötte az X2est
230as a HAFba
ugrott is -10fokot a jó szellőzésnek köszönhetően.
és igen X2est tényleg nem lehet elfelejteni csak úgymonosz: úgy más.. én is most akarok venni egy zalman MFC-t csak még nem tudom hogy 2es vagy 3as legyen
-
monosz
őstag
válasz
G4m3er0ver #43366 üzenetére
-
monosz
őstag
válasz
Alister71 #43370 üzenetére
Kösz az infót,már töltöm is_Vista_x64!
-
Alister71
nagyúr
A 9.9-es Cata nagy suttyomban szépen megjelent.
-
radírfej
senior tag
válasz
G4m3er0ver #43366 üzenetére
hello!
különösebb szerszámokra nem lesz szükséged, kis csipesz, kis csillag csavarhúzó, sok hely, kézügyesség.
ja igen és a pasztázáshoz törlésre alkalmas szövetdarabok.
a beavatkozás különbben garanciavesztéssel jár, olyan 5 C-t nyerhetsz, nem sokat.
az én sapphire gdr4-es 3870-esem 1 slotos gyakorlatilag hangtalan hűtéssel (max 40%) idle 50-55 C, terhelve 70 fölé nem megy.
újrapasztázás helyett jobban járnál, ha megtámogatnád a crossfire rendszert oldalról egy 9, vagy egy 12 cm es ultra low noise ventivel. hőmérsékletben igencsak számít, különösen a felső kártyának.
szerintem.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Dark KillerX #43362 üzenetére
Írtam, hogy friss rendszert telepített.
monosz: ha a regisztri-ből nem takarítod ki az előző driver bejegyzéseit, a teljesítménybe keményen beleszól.
-
monosz
őstag
válasz
Dark KillerX #43364 üzenetére
8800GTX-et használtam,az X2-ek előtt,az NV driver uninstal,feltettem az ati drivert a, registribe nem túrtam bele és tökéletesen működött.(hát nem tudom) Nekem jó volt így is.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
monosz #43363 üzenetére
Hát azért,az Nv driver sok mindenhova beeszi magát,plusz a Physix is,én már csak tudom,nem rég cseréltem le a 8800Gs-et,a mostani 3850-re,és mindenre odakellet figyelnem,mert könnyen bedobja ilyenkor a törölközött az oprendszer,ha vmi ütközne.Azért unistall után egy driver clean-er való takarítás,plusz a regedit-be való takarítás(Nv komponensek törlése) nem árt.
-
monosz
őstag
válasz
Dark KillerX #43362 üzenetére
Szerintem tök mindegy hogy az NV driver hogyan van eltávolítva,Ati catalyst fel,aztán egy DirectX,és megy minden gond nélkül.
-
radírfej
senior tag
válasz
Alister71 #43356 üzenetére
egy ilyen esetből ne vonjuk le hibás következtetéseket.
konkrétan hülyeség, amit írsz, nálam 750-es lapban az msi 3850 vígan szaladgált, nem volt gond sem xp sem vista alatt.
99.9%, hogy a haverod rontott el valamit, esetleg egyedi gyártóspecifikus inkompatibilitás, amit egy újabb bios verzió megold (vagy nem).
tanulság az inkább, hogy mielőtt idegből szarozunk, olvassunk utána.
kb 5 éve, még az nforce2-esek idejében volt egy olyan urban legend, hogy nforce chipsettel ATi nem megy. már akkor meg lett cáfolva.
-
Alister71
nagyúr
A minap történt egy kis érdekesség. Az egyik haverom szeretett volna venni egy Ati kártyát. MSI alaplapja van, NForce 750i SLI, 100%-ban nv-re kiélezve.
Odaadtam neki az egyik 3870-esemet, hogy próbálja ki, mert hát nforce-os lapba atit.....hát....
Működött benne a 3870, de gyakorlatilag minden látványjavító cucc használhatatlan volt, élsimításnak se híre, se hamva, és olyan gyenge 3D-s teljesítménye volt, hogy szót sem érdemel, míg a 9800GT ugye szárnyal benne.
Hozza nekem vissza, 2 nap múlva, (pedig új op-ot is telepített), hogy ez a kártya egy nagy sz@r. Visszaraktam az EP45-ös Giga lapomba és mutattam neki pár játékot és tesztet, azt mondja nála ezek eszméletlen sz@rul mentek.
Tanulság: nv-s lapba, ne akarjunk ati kártyát rakni, mert az nv egy paraszt. -
persil
nagyúr
válasz
Dark KillerX #43350 üzenetére
De én nem "nem tudom szabályozni" hanem egyáltalán nincs is ott
Holott már jó párszor láttam, hogy másnak ott van.(cikkekben, tesztekben stb)
-
-
persil
nagyúr
Heló!
Ezer meg egy képet, leírást láttam már ahol hd 3xxx videókártyáknál a catalyst control center-ben lehet szabályozni a ventilátort. Csomó cikkben is megemlítik stb.
Na most nekem hd 3850esem van, jelenleg 9.8as catalyst(legfrissebb) és egyáltalán nincs benne venti szabályzás, sőt az a rész, ahol lennie kéne (a látott screenshotok alapján) üres, nincs ott semmi. Ráadásul egyetlen régebbi catalyst-al sem volt soha ott venti szabályzás. Volt egy hd 3650esem is, annál sem volt sehol ilyesmi a ccc-ben. Ez most mi lehet?
-
Nos, megválaszolom a saját kérdésemet, hátha vkinek hasznára lesz még, szóval még mielőtt még macerásabb műveletbe kezdtem volna, gondoltam csinálok egy registry takarítást hátha, de semmi, aztán felraktam a legutolsó Directx 9 frissítést (2009marcius) ami megoldotta a problémát, azóta semmi vpu recovery, fagyás, bármi (teszt, játék) megy órákig rezzenéstelenül. Először alig akartam elhinni, hogy "csak ennyi" a megoldás, úgyhogy gyakorlatilag az utóbbi 2-3 napban folyamatosan ment a gép, hogy megbizonyosodjak róla.
-
popey37
addikt
1 honapos 3870x2 msi behalt, nincs kép, garis csere, másfél hét, csere karit kaptam, jó fejek az iponban.
-
creed13
tag
Hellosztok!
Egy haverom most vett egy MSI 3870x2 kártyát, ami 3 óra müködés után kifagyasztja a gépet, ha még játszik is akkor még hamarabb.A hőfok alapból 70-80°C körül-között van.Ha játszik felmegy 100°C-ra is.Én arra tudok gondolni, h túlmelegszik, miután én vízzel hűtöm nekem soknak tűnik, nem tudom alapból mennyi az egészséges neki.Nem találkozott valaki ilyen tünettel?Új driver van fent és a táp is 500W-os Chieftec, úgyhogy elvileg azzal sem lehet gond.Köszi srácok...
-
radírfej
senior tag
-
szumo
senior tag
Azt a DEER tápot cseréld le mihamarabb. Sajnos az egy kalap kaki, és azon kívül, hogy 200-250 W -nál nem tud többet, még a gépet is tönkreteheti. A videókártya, mikor energiát kér, nincs miből. A következő lépés, hogy beállítod a bios-t. Majd jöhet a többi a winben.
Fenyő: Miért kell mindig a legrosszabbat feltételezni, és ijesztegetni az embereket.
Bár én sem kezdtem jó hírrel, de az csak a tényeken alapszik. -
-
-
TasiA
senior tag
válasz
degumentes #43328 üzenetére
Hali!
Tényleg! Megnéztem és igazad van!! Ebben az esetben akkor proci cseréhez lap csere kell, úgy hogy akkor nem szóltam!!
-
Sziasztok,
Öcsém gépébe (Asrcok AliveSata2, X2 5200+, 2 Gb Kingmax Mars, 500W Deer, 160Gb Sata2 Hdd, XP SP3, (semmi tuning, minden alapon) a többi szvsz nem érdekes) tegnap bekerült egy Sapphire 3870 512 ddr4 kártya a jó öreg Galaxy 7600GS ddr3 helyére. Nv driver le, 9.8-as ati driver fel, teszteljünk. 3dmark05,06 teszt lemegy, demojuk vpu recoveryzik random, atitool szőrös kockától kb 2 perc alatt kifagy, (idle 38 fok, a szörős kockánál mikor kifagy 66). Játékok közben eddig még nem hibázott, de kb. csak egy 3/4 órát játszott öcsém 3 kül játékkal, szóval ez még nem mérvadó, de a vpu recoveryk aggasztanak. Ötletek? -
popey37
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #43330 üzenetére
kinek van MSI 3870X2 vga-ja?
a gyári biosa kellene :113-BA0001-103
A 102-es végü megvan, a másikat véletlenül letöröltem.
Előre is köszi -
popey37
addikt
hali, biosthangolnék, de egyszerüen nem indul el az ATI winflash.
van valakinek ötlete? -
MATEO6600
őstag
MSI HD3850 kártyám tegnap óta elkezdett zizegni, de csak 3D alatt!
Amint elindítok egy játékot, ciripel, zizeg, de eléggé idegesítően...
Olvastam, hogy valami kondival/tekerccsel lehet a gond.
Nem lehet ellene semmit sem tenni?
Gariban nem cserélik? -
Dark KillerX
addikt
Az mitől lehet,hogy a Far Cry2 Dx10 alatt,és a Hawk is Dx10.1 alatt iszonyat laggol,miközben az FPS-ek fraps-sal nézve bőven 40 fölött vannak?Amúgy a legutolsó hotfixes drivert (9.8-at) használom.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #43324 üzenetére
úgy lesz.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Dark KillerX #43323 üzenetére
Teljesen jó lesz.
Akkor ha majd elkészültél, szólj (akár priviben is)
-
Dark KillerX
addikt
Eddig már tíz játék eredményei megvannak,amiket úgy csináltam,hogy van egy összesített FPS txt,mit a fraps csinál,és az adott játékok grafikai opcióinál készített screenshoot.Az úgy jó les?Amúgy majd a Fraps txt-n belül is jelzem,hogy hol használtam AA-t.
Ja meg csináltam screenshoot-ot a windows asztalon,ahol nyitva van egy Cpu-z(proci órajel miatt) meg egy Gpu-z is. -
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Dark KillerX #43320 üzenetére
Ha átdobod az eredményeket és a kép(ek)et, szívesen megcsinálom a grafikonokat és az írást.
Egyébként hétfőn kerül ki Logoutra egy 3850 CF vs 4850 tesztem.
-
Kris87
aktív tag
válasz
Dark KillerX #43320 üzenetére
Várjuk!
-
Dark KillerX
addikt
Hamarosan csinálok egy átfogó tesztet a 3850-el 1280-as felbontáson 10-15 új játékkal,és ha akarja vki. csinálhat belőle logout-ot.
-
TasiA
senior tag
válasz
degumentes #43310 üzenetére
Én azért lecserélném egy ATHLON II-re, az kevés zsetonból megvan és sokkal jobban teker mint az a szegény 5200+. Én 3850 mellé raktam Phenom II-est a régi 2650 mhz-es X2 helyett és sokkal jobb lett.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
montice #43317 üzenetére
Először szerintem ATI Catalystban próbálkozz. Az Overdrive menüpontnál kezd el először kis lépésekben emelni a gpu (utána meg a memória) órajelét. Ha elérted a kívánt órajelet, rámész a Test Custom Clocks-ra. Ha sikeres, utána elindíthatsz egy szőrős fánk tesztet (Gpu Caps Viewer) vagy játékot, hogy teszteljed, stabil-e. Ha nem stabil, visszább kell venni az órajeleket. Persze közben végig érdemes nézni a vga hőmérsékleteit. Nagyjából kb. ennyi
-
montice
csendes tag
hello
1 éve van meg a gép és eszembe jutott, hogy jó lenne tuningolni
és hát ehhez kellene egy kis segítség: van egy
Sapphire Radeon HD 3850 512M GDDR 3 PCI-E és ezt szeretném tuningolni
a gép további adatai ha kellenének (mert én nem tudom hogy kell e vagy nem)-Gigabyte GA-MA770-DS3 alaplap
-Kingston HyperX 2048Mb KIT 800MHz CL5 ram
-AMD Athlon 64 5400+ X2 Cpu
előre is kösz annak, azoknak kik segítenek -
törölt tag
hi
láttam egy régi hsz-ben, hogy egy 450w-os chieftec táp elbírt egy 3870x2+3870+e8200@4ghz-es gépet.akkor ezek után egy 780g-s lap+ x2 240 +3870x2-es konfigot tuti el kell, hogy bírjon a 450es chieftec-em. ugye?
-
zolyee
tag
válasz
degumentes #43312 üzenetére
az lenne a legcélszerűbb.
-
zolyee
tag
válasz
degumentes #43310 üzenetére
meg kell próbálni minél magasabb órajelet elérni.
én szerencsés voltam anno mert az x2 4400+ om ment 3.4 en és úgy csinált a 3870x2 vel 12000 körül. -
zolyee
tag
válasz
degumentes #43308 üzenetére
a válasz egyértelmű.
gyenge az a proci egy olyan vga-hoz.
még ha megrángatod 3 giga környékére akkor is jó ha átlépi 10000-es határt. -
degumentes
tag
Van egy 3870x2-es karim és elég gyatrának találom a teljesítményét! Kevesebbet kap mint ugyan ezzel a konfiggal crossfire-be kötve 2db HD2600XT gddr4-es.
9000pont körül kap 3DMark06-ban ezt nagyon keveslem!!! valakinek valami ötlet mitől lehet? 9.8 catalyst van fent 550W chieftec táp 6 és 8 pin-es csatikkal, 4gb ddr2 1066mhz, 5200+X2-es proci, physx card, Msi K9A platinum alaplap. -
Kris87
aktív tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyannal, hogy 2D módban, böngészés közben egyszerűen lefagy a driver, vár 5-6 mp-et majd kiírja, hogy valami bibi miatt újraindult. Miközben éppen fagy, fura fekete/fehér négyzetecskék jelennek meg a monitoron. Driver hiba lehet? 9.8-as van fennt, nameg win7. Biosban le van véve 200 mhz-re a gpu 2D-ben, a feszhez nem nyúltam, régóta így volt beállítva, és most kezdett szórakozni.
-
Mikee868
tag
Üdv!
Még mindig szenvedek ezzel a hibás 3850-el akinél garit tudnám érvényesíteni nem tudom elérni de már mindegy mert azóta lejártÉrdekes hogy néha jó a kari néha nem most speciel tök jól megy de izgat engem ez a venti hogy 65 fokon se pörögg többet mint alapon és alapon is alig pörög a kis ventije. Itt egy kép gpu-zről szerintetek piszálva volt ennek a BIOS-a?
-
popey37
addikt
azt vettem észre, hogy tuningnál csak az egyik gpu-t lehet huzni, a másik alapon megy
van olyan progi amivel minkét magot és memót lehet huzni?
A riva tunerrel probálkozom általában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged