- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
bartucc
addikt
Meg lett az MSI, eddig sok gondom nincs vele, bár picit hangosabb a gépem többi részénél. Jövő héten jön egy Sapphire is, nem referencia, azzal lehet hogy egy CF tesztre előveszem a "hibás"(memóriákkal van gondja, egyszer jó, egyszer nem...) P5K-t. Legalább a 400W-os FSP-m is meg lenne egyszer hajtva egy kicsit
-
bartucc
addikt
Hali!
Mik a tapasztalatok az elmúlt 1-2 év során az MSI 3850OC-kel? Főleg az 512-esekkel? Most vennék egyet, ismerőstől, a linken az első, MSI egyszerűbb hűtésével. FET-ek elvannak borda nélkül is?
-
Sonky
aktív tag
Ha valakit érdekelne van egy Eladó Dual-Slotos Gigabyte HD3870 52Mb DDR4-em
-
-
ChromeX
addikt
hali van egy 3850esem és nem rég csinált egy olyat hogy fogta magát és leált valoszinűleg. nem én ültem a gépnél de a monitor kiirta hogy no signal. na azota a kép elég csunyán csikozodik a winfosban. mutatok pár példát.
probálta válogatni ezeken remélem látszik. [link]
felraktam a legújabb ati drivert, nem lett jobb. van e erre megoldás vagy haldoklik a vga? a 3d.s alkalmazásokban egyenlőre nem jön ki ez, videonál egyszer láttam ilyen csikozodást. egy gametrailers.com.on -
cudar07
senior tag
sziasztok
haveromnak van egy 3870-es kártyája és
véletlenszerüen kifagy az új Sprint CELL játékba.próbálta XP és WIN7 alatt is ezt produkálta!
most feldobott egy AC S1rev2 hűtést!
de ez sem segítettkonfig:
abit aX78 (ATI 770)
AMD 4850+ X2 (45W) +ac 64 freezer pro hűtő
4gb GEIL dragon (1066)
FSP SAGA 400W táp van
DVD-Rw + 320GB winyó
sapphire 3870 DDR4 + AC S1rev2 + zalman 12cm venti!vagy driver probléma vagy pach a játékhoz??
előre is kösz a segítséget!!
-
bolcsodal
addikt
válasz
bolcsodal #44584 üzenetére
Rosszul tudtam:
"ATI Avivo™ HD Video and Display Platform
Dedicated unified video decoder (UVD) for H.264/AVC and VC-1 video formats
High definition (HD) playback of both Blu-ray and HD DVD formats
Hardware MPEG-1, MPEG-2, and DivX video decode acceleration
Motion compensation and IDCT
ATI Avivo Video Post Processor
Color space conversion
Chroma subsampling format conversion
Horizontal and vertical scaling
Gamma correction
Advanced vector adaptive per-pixel de-interlacing
De-blocking and noise reduction filtering
Detail enhancement
Inverse telecine (2:2 and 3:2 pull-down correction)
Bad edit correction"Forrás:[link]
-
Hali!
Hetek óta kergetem az ATI AVIVO convertert, de úgy lrzem végig zsákutcában nyomtam a gázt... a HD 3870 supportolva van egyáltalán?Nekem konkétan a GPU accelerated converter kellene, nem csak a sima playback...
köszönöm
-
tvelvet
csendes tag
Hali!
Lenne egy olyan problémám hogy egyes játékoknál pl.: Dragon Age a MSI 3850 OC-m egyszerűen nem akarja 100%on használni a GPU -t. 8.11-es driver van fent, elvileg ez a legjobb hozzá.
Akármit csinálok egyszerűen nem hajlandó normális %-on működni max 30-40. Tudja valaki miért van ez?Köszi,
Tamás -
RpPRO
őstag
válasz
bolcsodal #44576 üzenetére
A Rialto q forro, mar az 1950-en is az volt.
3 emeletes sufnituning van, raraktam egy zalman rambordat es annak a tetejen meg 2 db szetvagott p1-es hutoborda. Erre rafuj a procihuto, maris nem forr.A gyari porszivo hangereju hutest lecsereltem vf900-ra. A gyari a VRM hutore fujta a levegot, a zalman leginkabb a ramokra nyomja. Talan ez is eredmenyezi a par plusz fokot a VRM-nek.
-
bolcsodal
addikt
Sztem nem magától melegedik. Pont azon a részen vannak a VRM fesszabályozó tirisztorai, azok melegítik valószínűleg.
Volt olyan eset, hogy leesett az egyik RAMsüni a kártyámról (AC S1 hűtéssel). Onnan vettem észre, hogy a hátoldala tűzforró lett...
A Rialto chip nem melegszik? Gondolom a 3850-esen sem hűtik. Anno a HD2600XT-n és az X700Pro kártyámon sem hűtötték semmivel a fordítócsipet, pedig melegedett....
-
RpPRO
őstag
Uraim!
AGP-s 3850-emrol mellekelek egy kepet.
Tapiztam mindent es a bejelolt chipen nem tudom ott tartani az ujjam, ha dolgozik a VGA, uresben picit huvosebb. Tudja valaki, h mit csinal ez a chip?
-
Kovatis
csendes tag
válasz
obandee #44571 üzenetére
Köszi, de mint írtam, nem hiszem hogy a melegedéssel volt gond. Bár az lehet hogy valamelyik memória melegedett. Azóta teszteltem, játék közben sem ment fel 55 C° főlé a kártya (csak NBA2K10-el játszok). 104 C°-nál nekem már rég fagyott volna a kártya, anno 95 körül már megtette. Egyébként direkt azért vettem ilyen kártyát, mert nagyra értékelem a csendet, és ahhoz képest nagyon is jól hűt.
De amit azóta észrevettem: A kártya csatlakozóján, ami a foglalatba megy, a kis vezető csíkok közül 2-nek hiányzik a vége. Kb a többi csíknak a 3/4-e a hossza mindkettőnek. Fogalmam sincs hogy eredetileg milyen volt, de nem hiszem hogy ilyen. Amikor megjavult nem volt becsavarozva, előtte viszont igen. Lehet hogy valami érintkezési problémám volt?
-
Kovatis
csendes tag
válasz
popey37 #44569 üzenetére
Miután megvettem a kártyát egy darabig raktam rá egy ventit, valami brutálisan alacsony hőfokokat mértem. De ez egy gagyi venti volt amit otthon találtam, nem lehetett állítani a fordulatszámot, a fesz leosztásával meg nem volt kedvem szarakodni, szóval levettem róla. Azóta nem nyüstölöm, ritkán játszom és akkor sem túl nagy erőforrást igénylő játékokkal. Mikor bohóckodott a gép, mértem everest-el a hőmérsékleteket, semmi gond nem volt vele. Meg is érintettem, egyáltalán nem volt meleg, mégis hibázott.
-
Kovatis
csendes tag
Jól tudod, passzív hűtése van. Én is gyanakodtam a melegedésre, de miután 3 napig nem is kapcsoltam be a gépet és ugyanezt adta elő, szerintem ezt kilőhetem. Főleg azért is, mert ugye az órajelet leveszi amikor nincs rá szükség. Másrészt amikor anno megvettem próbálgattam a határait, és már majdnem a 3870 órajeleknél jártam amikor hibázott a kártya. 90C° felett volt akkor a hőmérséklete dögmelegben. Azóta nagyon kicsit volt húzva, idle kb 30-35 fok, terhelve 70 körül.
-
Kovatis
csendes tag
válasz
Kovatis #44565 üzenetére
Úgy emlékszem volt itt szerkesztés gomb, de most 5 perc után sem találtam meg, szóval elnézést a dupláért.
Csoda történt
Kezdtem lepucolni a gépet egy újratelepítéssel akartam még egy utolsó esélyt adni a kártyának, miután egy másik gépben is a fent említett produkcióval rukkolt elő. Amikor újraindítottam a gépet, a bios képernyőn megszűntek a hibák, és gyönyörűen felállt a windows. Jelenleg egy Microsoft Corporation WDDM 1.1 jelzésű 2009 4. havi drivert használ. Fogalmam sincs mitől javult meg (kop-kop-kop), de gondolom a win drivernek nem sok köze van a bios képernyőhöz, ami szintén hiba nélkül jelenik meg. Továbbra is várom a magyarázatokat, tanácsokat -
Kovatis
csendes tag
Üdv
Van egy 3850-es Sapphire Ultimate kártyám, ami nagyon gyanús, hogy haldoklik. Az egész egy játék közbeni fagyással kezdődött. Ezután már a gép bekapcsolásakor feljövő infóknál is hibázik a kártya (piros négyzetek, szépen alakzatban), a win7 felállásakor pedig majdnem minden fekete, a start gombot látom rendesen, az ablakokat, menüket csak ilyen sziluettben lehet felfedezni. De ha csökkentett módban indítom el, ott működik a kártya, és ha eltávolítom az ATI drivert, és alap win driverrel használom normál üzemmódban, akkor is megy. A probléma az, hogy nem tudok így rendes felbontást beállítani a monitoromom (1680*1050 helyett 1600*1200 ajánlja fel), na meg filmek közben is akad. A kártya kicsit húzva volt, de soha semmi probléma nem volt vele.Ha van valami tanács, észrevétel, azt nagyon szívesen fogadom. Jöhetnek ajánlatok új kártyára is 20K-30K körüli áron, mert egy ideje nem követtem a piacot, és sajnos a kártya elhalálozását tartom legvalószínűbbnek
A válaszokat előre is köszönöm
-
tvelvet
csendes tag
Itt a kép.
[link] -
bolcsodal
addikt
válasz
tvelvet #44560 üzenetére
Én a 9.1-essel használom már vagy egy éve....nem láttam különösebb gyengélkedést játékok alatt a Markok meg nem számítanak sokat.
Használd az újabbal...
Mennyire segít a proccnak DXVA közben? Tudnál küldeni egy screenshot-ot procihasználatról HD lejátszás közben. Szüleim gépébe szeretnék egy DXVA képes VGA-t. Kíváncsi vagyok hogyan terheli a P4-et a filmnézés közben.
-
tvelvet
csendes tag
Lenne egy másik olyan kérdésem,(MSI 3850 OC)
Ahogy felrakom a 8.1-es Drivert ( tesztek alapján az a legjobb a 3850-esnek). Akkor a betük árnyéka, valamiért piros lesz.
Felraktam a legújabb driver-t, rögtön vissza áll rendesre.
Valaki valami ötlet?
Köszi
(közbe a hd probléma megoldódott köszönöm szépen.)
-
-
tvelvet
csendes tag
Hali!
Lenne egy olyan problémám, hogy az MSI Ati 3850emen szaggatnak a full hd-s videok. De elvileg ebbe már van dekódolás, úgy hogy levegye a terhet a prociról nem?
A legújabb driverrel, és a 8.1-esel is szaggat.
-
actommy
tag
Sziasztok!
nézegettem hogy lehet e uj bios -t rakni a msi rx3850 esemre de nem találtam. pontosabban ezt találtam, de a google ben csak érintőleges a találat erre a verzióra.
Az ok elég szimpla: Aftreburnerrel nem sikerül core clock: 770mhz fölé menni. valamiért nem engedi. egy külföldi forumon erre meg a bios frissítést javasolták.
pedig nagyon kíváncsi lennék hogy megy e 800 on mint a srácnakröviden tud e valaki valamit erről a bios verziórol: ver010.081.001.000.028348
-
Köszönöm mind2 a választ
-
Hy!
egy 3850(512ddr3)kihajtásához elég egy e2180@2.8 ghz proci? -
elistvan
őstag
Zalmi VF-700 rámegy a 3870-re? Van aki azzal használja?
-
Sonky
aktív tag
válasz
CaptainChaos #44516 üzenetére
Szerintem nem megy rá.
Visszatértél az X2-höz?
-
elistvan
őstag
Másik kérdés Radeon 5670-től sokban marad le a kártya? (3870) a DX11-en kívül?
-
TasiA
senior tag
válasz
elistvan #44532 üzenetére
ŐŐŐő
most a BIOS buherára gondolsz?
Ha igen, akkor nekem pl úgy van , hogy 2D alatt alapból leveszi az órajeleket és a feszültésget valamennyire gyárilag, illetve bizonyos hőfoktól bekapcsol valami 50%-os fordulatszámmal a ventillátor. Én úgy módosítottam, hogy még alacsonyab órajeleket és feszültséget állítottam be és a ventilllátor sem üvöltve indul, hanem csak valami 15-20% os fordulatszámmal. 3D-ben meg alapból annyin megy, mint amit a Catalystban be lehet állítani a túlhajtásnál.
-
elistvan
őstag
válasz
kriszbon #44511 üzenetére
Nekem is 3870-esem van kék sapphire. A kérdés, milyen opciókkal érdemes bellításokat érdemes beállítani moddoláskor? Mármint csak azok érdekelnek amivel nem romolhat el a kártya, nem veszélyeztetem vele. Húzni nem akarom, de jó ha halkabb. Egyébként VF-700-as rámegy a karira?
-
RpPRO
őstag
Felraktam tegnap egy vf900-at a 3850-re. PH biznisz volt, 3500ft-ot megert a CSOND.
Mellesleg a leghalkabb modban 40 fok a gpu es 60 fok fele nem sikerult tornasznom FurMarkban.
-
s1ru2
aktív tag
válasz
Hali!
Biztos, hogy nem jó rá a a 4870x2-é. Én is néztem anno. Jobban jársz ha szétkapod a karidat, és megbuherálod a ventit. Jó eséllyel csak egyetlen kis tengelytartót kell kicserélned ami ahelyén tartja a ventit. (Gondolom ez kopott el és ezért rápöttyed a ventilátor a műanyag borításra.) Az elkopott alkatrész helyett bármilyen 8cm-es venti ugyanilyen kis alkatrészét be lehet tenni.
Amúgy már nem 1 hszben összeszedtem gyakorlatilag az összes alternatívát X2 hűtésére, de ahogy visszaolvasok látom senkinek nincs energiája kicsit visszaolvasni. Csak folyton ugyanazt kérdezni...
-
VGA memória túlhúzásának mekkora hatása van FPS-re nézve?
-
trebron86
tag
válasz
-
CaptainChaos
tag
Aloha!
Van 1 3870x2-m, aminek zörög a gyári hűtője.
A kérdésem a köv lenne:
Rámegy egy 4870x2 gyári hűtése?
Válaszokat privátba, vagy ide, de sürgős!
Előre is köszi
-
wesaaa
aktív tag
HALJÁTOK
HOL LEHET BEÁLLÍTASNI AZ ATI RADEON 3850 512-ES KARIMON
HOGY FOLYAMATOSAN PÖRÖGJÖN A VIDKARI HŰTÉS?
MET MIKOR NEM TERHELEM CSAK A RENDSZERT FUTattom akkor nem megy
de én azt szeretném h folyamatosan pörögjön
Lécci segítsetek
Elnézést a nagybetűkért!! -
Bluegene
addikt
válasz
silverlightx #44501 üzenetére
[link] olvasd el az első oldalt
szal teljesítményben hasionlók, de sokkal európaibb a 3850(nekem is volt régen)
-
kriszbon
őstag
válasz
ittakary #44508 üzenetére
Nos te kérdezted hogy biosz hűtés módosításrol keresel cikket, én meg megmutattam. Az hogy neked szükséged van arra vagy nincs hogy módosítsd a venti vezérlést neked kell eldönteni. Ha megfelelő a hűtés vezérlés (hőfok/hang) akkor szerintem nem kell piszkálni, ha valami nem tetszik benne akkor módosíthatod. Csodálkoztam is hogy még ki sem próbáltad a kártyát és már variálni akarod a vezérlést.
Amúgy ez nem külön biosz hanem a te kártyád bioszát variálod át (miután az eredetit elmentetted!!!) és azt rakod vissza. -
TasiA
senior tag
válasz
silverlightx #44509 üzenetére
Nincs mit
-
TasiA
senior tag
-
-
trebron86
tag
pár napja csak 75 fps-t kaptam, és amit te írtál /com_maxfps 999
ezt már be írtam
sajnos nem változott, az viszont mikor feltelepítettem 60hz-en volt a beállítás, és 60fps-t is kaptam, miután át állítottam 85hz(ez a max) azután 85fps lett az érték se több se kevesebb.
a procim meg 2magos 2.7 7750 black edition -
TasiA
senior tag
válasz
silverlightx #44501 üzenetére
google
-
TasiA
senior tag
válasz
trebron86 #44499 üzenetére
HA fix 85, akkor nem a kártyával van baj, hanem FPS korlát van magában a játékban, amit a consolban kell feloldani. Nálam pl a COD4 fut mindíg max 90-en, amíg fel nem oldom, utánna süvít.
"· Az FPS-em nem megy egy bizonyos szám fölé ill. mindig ugyanannyi.
Írd be a konzolba:
/com_maxfps 999
Ha már nem akarod limitálni az fps-t, akkor inkább:
/com_maxfps 0"Egy COD2-höz ne kelljen már 3500-ön járatni semmilyen procit, 100 ezer éves game
-
silverlightx
tag
Szerintetek egy hd 3850-es 512MB-os jobb mint egy hd2900-s kártya?? ha igen akkor miben jobb??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- EA Sports WRC '23
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Xbox Series X|S
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged