- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dark KillerX
addikt
válasz
MATEO6600 #43080 üzenetére
Az az igazság,mikor megvettem a karit előtte megnéztem a boltban,és láttam,hogy ez sajna az 1400Mhz-en üzemelő rammal felszerelt kártya.
Azóta tovább nézegettem a tuningot,és az így elért órajellel,is teljesen elégedett vagyok(815/1650),és emiatt úgy gondolom,hogy nem sokat segítene,az a plusz mem sávszélesség,mert a mai játékoknak is bőven elég ez.Amúgy pedig sztem előbb fút ki a vga a gpu erejéből,mintsem a raméból.
-
kriszbon
őstag
válasz
MATEO6600 #40511 üzenetére
Tudom hogy lehet szabályozni, de alapból nem hangos és 3DMarkban nekem se kapcsol fel a venti! De furmark Frame-based alatt már feljebb kapcsol már a felénél kb. Mikor lefut abban a pillanatban elhalgat, mintha nem is a hőfok alapján kapcsolt volna, mert tized v.század másodperc alatt nem hiszem hogy annyit hülne! Nem tudom miért van így
Leszabályozni meg nem akarom nagyon mert jobb a békesség nem szeretném véletlenül megpirítani! A proci hűtőt meg úgyse tudná túlüvölteni ha az felkapcsolna
A hőfokát majd még megnézem mennyi mikor a furmark fut!
-
kriszbon
őstag
válasz
MATEO6600 #40504 üzenetére
Szép eredmény így is! Az enyém is kb. hoz ennyit csak az a baj hogy 3DMark05-ben
Félre a viccet nagyon jó kis kártya, mondjuk amikor kezd jobban melegedni akkor a venti elkezd tekerni mint a marha tolja ki a meleget még a ház oldalán is(biztos használja az utánégetőt) Hiába 2 slotos nem hátra tolja a meleget de azért
-
-
szitaati
aktív tag
válasz
MATEO6600 #40377 üzenetére
6. éve használok egy 9800Pro-t és soha nem tettem újra a windowst az ati driver miatt. Van ez az ati software remover v. mi, amit feltesz a ccc telepítésekor. Én azzal szoktam leszedni, újraindítok, aztán mehet az új driver + még egy restart. És ezzel a módszerrel még sosem volt gondom. Jó, amióta megvan az új gépem azóta nem cserélgettem drivert, de azért 5 évig játszottam a régivel is. Szóval én ezt tudom javasolni tapasztalat alapján. (aztán lehet, h az újabb kártyáknál nem így van, I don't know)
-
katt777
félisten
válasz
MATEO6600 #40374 üzenetére
Ilyen akkor fordul elő, ha a régi drivert rátelepíted az újra (hiába egy eltávolítás is). Tiszta rendszerre kell pakolni (elvileg). Egyébként az MSI specifikus opciók miatt javasoltam. Azt is soxor hozzátettem a 8.7-es driverhez, hogy mivel az az utolsó 38xx szériához fejlesztett, az a legstabilabb (de nem a leggyorsabb). A 8.12-vel lehet, hogy néhány játék gyorsul, viszont egy csomó másik nekiáll bugzani (a topic tele vele). Ha ilyeneket nem használsz, akkor semmi gond az újabbal.
A másik: az azonos verziójú Catalyst-eket van értelme összehasonlítani, nem egy 5 hónappal frissebbet a régivel. Egyébként érdekes, hogy sem az MSI, sem az ASUS, sem a HIS, és a többi gyártó sem törexik a frissebb driverek integrálására, ASUS-nál pl. a 8.8 a legfrissebb még a 48xx szériához is (pedig az a 8.3 után a legrosszabb volt tavaly, amit ők vsz. javítottak). Azért a gyártók tudnak valamit ezek problémáiról (akadások, grafikai hibák, stb), ha nem adnak ki újabbat. Kísérletezni persze mindig lehet, a mai számítástechnika elég szar minőségű ahhoz, hogy ne lehessen biztosra menni.
-
kriszbon
őstag
válasz
MATEO6600 #40255 üzenetére
Jelenleg még nem tuningoltam, mert amilyen játékaim nekem vannak azok vígan elszaladgálnak vele. A tesztek kedvéért meg feleslegesnek tartom, majd ha egyszer sok kedvem lesz hozzá, akkor megnézem húzva is! Drivert meg előzsör 8.12-est raktam fel, de nem igazán tetszett. Jó tanácsra halgatva(amit mégegyszer köszönök)felraktam az MSI 08 havi drivert. Sokkal gyorsabb nem lett, de így meglett a DOT funkció amivel lehet húzni! Feljebb leírtam.
-
katt777
félisten
válasz
MATEO6600 #40192 üzenetére
Az a hülyeség, ha nem tud valaki számolni. Ha most veszel egy 4830-at 30k-ért, és használod mondjuk novemberig (amikor már az 5-ös széria sem lesz drága, noha driver még mindig nem lesz hozzá normális), akkor havi 3000 Ft-ba kerül; ha veszel júliusban 20k-ért, és használod októberig, akkor havi 5000 Ft-ba kerül, ráadásul az első esetben 10 hónapig élvezted a magas grafikai minőséget, míg utóbbiban csak 4-ig. Csak mindez nem jut el a homo sapiens olcsónvesecus agyáig.
-
válasz
MATEO6600 #40192 üzenetére
Bírom az ilyen hozzászólásokat.
1. a 4830 már most is szinte kevés az 1600-os felbontáshoz, a 3850/256 meg aztán pláne
2. a nyáron már kevés lesz a 4830, de vedd meg nyugodtan olcsóbban, nem leszel előrébb, mint most a 3850-el
3. én addig is minden játékot maxon tolok a 4850-emmel, és röhögök azokon, akik megszivatják magukat és rontják a játékélményüket, mert csak butítva tudják elfogadhatóan futtatni a játékokat (persze ez nem vonatkozik arra, akinek egyszerűen nincs több pénze)
4. minek vennéd meg hülye módon 15-20-ért a 4830-at a nyáron, amikor 5 év múlva már úgyis egy mozijegy áráért megkapod?ezt csak úgy ingyen hozzáteszem: ha nem húzod a procid, akkor még a 3850-re is felesleges váltanod
-
-
katt777
félisten
válasz
MATEO6600 #34297 üzenetére
Elrondnál tudtommal van (PH Bazár).
adam3: Nagyon. Még ha feltornásznád a procit 2700MHz-re, akkor is visszafogná.
mindfreak: Én félmillió alatt sem vennék, ha megengedhetném magamnak.
zalika: Ki mondta neked, hogy a 3850-nek jobb a hűtése?
Amúgy akár 50-est, akár a nagytesót veszed, His IceQ3 a nyerő hűtés, csak majd biost kell módosítani. Ne kérdezd meg 30-adiknak, hogy miért és hogyan, keress rá a topicban.
És ne írd a "melyik"-et "mejik"-nek, mert rád uszítok valamit.
-
szamuraj
tag
válasz
MATEO6600 #34188 üzenetére
Érdekességként.
Ati párti vagyok és maradok mert az a tuti!!!!
Tisztelt Ipon computer!
Levelem tárgy egy garanciális VGA (2-es számú link)
1 . http://www.ipon.hu/webshop/product/sapphire_hd3870_512mb_gddr4_lite_pcie/27405A feljebb linkelt VGA-t rendeltem,helyette ezt kaptam.
2 . http://www.ipon.hu/webshop/product/sapphire_hd3870_512mb_htd_lite/27098Enyhén meg lettem csonkítva(anyagilag) ez még nem is olyan vészes,de sajnos a termék meghibásodott az első 3D-s alkalmazás indításakor.
Telefonos egyeztetés során megbeszéltük,hogy a 30.-i rendeléssel küldenek egy lehívót(vagy mit) sajnos a futárnál nem volt semmi és nem tudott
semmiről így a garanciális termék nálam maradt .Ezúton kérem gyors korrekt intézkedésüket.
Sajnos a futár nem visz csere terméket az később érkezik meg Önhöz ,mert ahogy beérkezik hozzánk ugy egy tesztet le kell futtatnunk a terméken ! Ha nem adta át a futárnak ugy tudunk küldeni holnapi napra egy ujabb futárt a gyors ügyintézés végett !
Nem jött futár a termékért.
Átadtam volna csak telefonos megbeszélés során úgy egyeztünk,hogy gar futár érkezik ha már így egyeztünk nem akartam keverni.
Nehogy az legyen,hogy 1350ft -t küldöm, önök meg gar futárt küldenek feleslegesen.
A garanciás termék nálam van várom futár érkezését a holnapi napon.EZ igy szép és jó!!
DE!!!
Tisztelt Ipon computer!
A múlt hónapban vásároltam önöktől egy VGA-t.
http://www.ipon.hu/webshop/product/sapphire_hd3870_512mb_gddr4_lite_pcie/27405
Valójában nem is ezt rendeltem,de ez most nem számít.
Garanciában vissza küldtem VPU recovery hibával,fagyásokkal és érthetetlen újraindulásokkal.
A terméket hibátlannak minősítették és címemre megküldték.
Munkatársuk elmondása szerint 3dmark-al tesztelték.
Igen 3dmark 2006 DX9 alatt nem is produkál hibát,viszont valódi játékok alatt igen.
Ezek után arra következtetésre jutottam,hogy a 3dmark minden teszt után betöltési(load)szünetet tart és ez alatt a hőfok valamennyire optimalizálódik.
Például a Frontlines_Fuel_Of_War játékban 1 óra tesztelés után sem észleltem semmi hibát valószínűsítem,hogy nem terhelte meg igazán a kártyát.
Az eredeti órajelen(777/1126)rendszeresen fagy,újraindul!
Amihez majd egy óra 100%-os terhelés kell(magas felbontás,élsimítás bekapcsolása mellett).
Alul órajelezés után 650/1000mhz-nél a fagyások,újraindulások megszűntek a vga stabilnak mondható.
A szóban forgó hardware minden bizonnyal túlmelegszik.
A teszteléshez használt Hardware :
FSP Blustorm II 500W
GIGABYTE GA-EP35C-DS3R
INTEL Core2 Duo E8200 2.66GHz 775 BOX
SAPPHIRE HD3870 512MB GDDR4 Dual Slot PCIE (ez stabil 2008 01 03)
SAPPHIRE HD3870 512MB GDDR4 Lite single slot PCIE (AZ Ipon-ban vásárolt)
Adata DDRII 800Mhz 2x2GB dual
SAMSUNG 320GB 7200rpm 16MB SATA2
A gép az első VGA-val stabil viszont a másodikkal nem(az említett eredeti órajelen) tehát a különbség csak a VGA hűtése.
Várom válaszukat.
Tisztelettel: Marton Krisztián
T.Vásárló !
Természetesen több órás 3d mark teszt az ilyen túlmelegedési hibákat reprodukálja ,ha valamilyen oknál fogva Önnél mégis fent áll ez a hiba akkor előfordulhat ,hogy maga a házba van akkor hőfok hogy nemtudja lehüteni a levegőt igy a kártyát se , mindeképpen javasolt egy házhütő beszerzése ami keringteti a belső levegőt !
Tisztelt Ipon!
Mint már írtam nem reprodukálta a 3dmark 06(magyarul nem hibázott).
Természetesen nagyméretű szerverházat használok és a tesztek megkezdése előtt leszedtem az oldalát mivel VGA-t kellett cserélnem.
A tesztek alatt nem volt visszarakva ház oldala!
A mellékletben szereplő házat használom 3db ventillátor dolgozik benne (kicsit sértőnek érzem,hogy amatőrnek néz).
Még valami vista oprendszer alatt is teszteltem ott még siralmasabb a helyzet textúra hiba hegyek majd fagyás.
Tisztelt Répás Tamás tudom hogy mennek dolgok soha semmire nincs idő végeláthatatlan meló nem akarok kötekedni,de garoztatni szeretnék és nem lerázósdit játszani.
Kérem hívjon fel 06 70 553 4901 remélem megtaláljuk a megoldást és nem kell fogyasztóvédelemhez fordulnom.Nahh és ezek után nem létezem számukra,nem válaszoltak.
-
katt777
félisten
válasz
MATEO6600 #34192 üzenetére
Most nézem: Ja, a képen az van. Viszont ezek is odaírják, hogy Sapphire Edition. Attól még a dual-ból van Sapphire Edition, mert a single az Simán HD3870 Single Slot, mint mutattam. Mindenesetre leg1szerűbb rendelés előtt rákérdezni.
Balinov:
Jó szórakozást! Az elsők az 1szerűbbek (némelyik hangtalan is), a későbbiek fullosak (még BC mod is). Amúgy a halászatot (3 részes) tudom javasolni.
De az arénás oktatás sem rossz a vélemények szerint, vagy az ATT elcseszte anviliak unikumok.
-
katt777
félisten
válasz
MATEO6600 #34167 üzenetére
Biztos, hogy volt náluk mindkét fajta dual slotos, mert sokaknak a hőcsöveset küldték, amikor sima ilyet rendeltek. Szóval, mint mondtam: szabadulnak a raktárkészlettől.
Ez nem Sapphire Edition, hanem SAPPHIRE HD 3870 512MB GDDR4 PCI-E Single Slot Fansink - Mo-on erre fogják rá hogy Sapphire Edition, de ebből csak ez az 1 féle van, nem mint a dual-ból: SAPPHIRE HD 3870 512MB GDDR4 PCI-E Dual Slot Fansink SP - erről beszéltem, ezt szokták Sapphire Ed.-nek árulni, mert ez a sima SAPPHIRE HD 3870 512MB GDDR4 PCI-E Dual Slot FansinkHa meg a képen más van, mint amit rendeltél, reklamálj, vagy előbb érdeklődj a legközelebbi FVF kirendeltségen.
-
katt777
félisten
válasz
MATEO6600 #34138 üzenetére
RivaTuner beállítás a 2 slotos 3870-hez készült. Azért van ott, hogy akinek más VGA-ja van, az módosítsa.
RBE cikkemben le van írva, hogyan készíthetsz hőmérséklet-függő, folyamatosan változó hűtésbeállítást, de ezt csak bios-ból oldhatod meg, mert mindegyik segédprogram sávosan szabályoz. Ha ilyet akarsz használni, akkor a sávokat úgy állítsd be, hogy a 2D hőértékeket vedd figyelembe, Ha pl. azt látod, hogy 50-55°C a kari 2D-ben egy csöndes hűtéssel, akkor az emelkedő sávokat efölé tedd, hogy csak 3D terhelés alatt váltogassa a sávokat.
Az 1 slotos hűtéssel egyébként mindenképpen hangos lesz.
Ha nem a rendelt VGA-t kaptad, az fogyasztó megtévesztése, cserélhetsz. Cseréltek már többen is, kivéve azokat, akik a hőcsöves Sapphire Editiont kapták. Ez persze érthető, de a bolt meg a készlettől akar megszabadulni, ami meg téged nem kell, hogy érdekeljen. -
katt777
félisten
válasz
MATEO6600 #33701 üzenetére
Keress rá a keresővel egyrészt, másrészt a honlapomon a teszteknél van 8800GT vs HD3870 cikk, részletes grafikonokkal a Catalyst javulásáról, és hogy ez mennyiben segíti utolérnie a 8800GT-t. 8.5-ös driverrel volt komoly javulás mindenben, azóta legföljebb kozmetika, és némi Vantage, meg 1-1 játék optimalizálás. Lényegében a 3870 magas minőségi beállításokkal és nagy felbontásban (1680 már OK) szépen elkalapálja a 8800GT-t, a probléma ott van, hogy míg a 3870 csak kb. 10-11%-kal tuningolható, addig a 8800GT akár 22-25%-kal is (előbbihez a RAM-okat illetően ajánlott már a hűtőcsere, utóbbi viszont egy gyári Galaxy 8800GT-vel tökéletesen ment), így megint a 8800GT javára billen a mérleg nyelve. De a honlapomon számokkal, grafikonokkal ott van. Tényleg. (Link meg az adatlapomon is régóta.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Politika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Gigabyte RTX 3060 Ti GAMING OC 8GB GDDR6 Videokártya!
- MSI GeForce GTX 1080Ti 11GB GDDRX GTX1080Ti GAMING X TRIO
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Tuningold PC-det most! Szupergyors G.SKILL RAM AKCIÓ Kèszleten!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest