- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dark KillerX
addikt
Hamarosan ha minden úgy megy downgrade-elni fogok,ugyanis kp-ért,és egy HD3870-ért cserélem el a 6850-et?Kérdésem az lenne,hogy ti melyik drivert használjátok( 12.6 legacy-t vagy korábbit) a kártyához?Másik kérdésem hogy a napjaink játékaihoz hogy viszonyul 720p-ben (Crysis2,Max Payne3,BF3)?Ilyen típusú karim lesz elvileg![link]
-
gabo9201
senior tag
válasz
dredbiro #45595 üzenetére
Magad is meg tudod csinálni, ha annyira fontos (én megcsináltam az enyémmel, felelősséget nem vállalok).
De sok értelmét nem látom egyébként.
-
dredbiro
senior tag
-
gabo9201
senior tag
válasz
#47492352 #45591 üzenetére
Nem tudom, de nekem a 4870-et (157W TDP ezzel szemben a 3850 csak 75W TDP-jű) lazán vitte egy 350-es FSP, havernak pedig a 8800GTX-et egy 400-as Delta évekig.
Mondjuk ha csak egy 12V-os ága van akkor az valami régebbi darab lehet. De még ha összeadjuk a VGA és a CPU TDP-jét is csak (95W+75W)/12=14,1A jön ki. Szóval annak a tápnak el kéne vinni.
Mod.:
Most látom, hogy 3870-et (TDP 105W) akarsz. Papíron még azt is el kéne vigye.
(95W+105W)/12=16,6A -
Petyyyyy
addikt
Egy apró segítség azoknak akik Win7 x86 mellet használnak 3850 - Audigy 4 kombót. A hiba és a megoldása. Csak hogy világos legyen: nem kevés AGP platformon sem a kártya FHD filmezéshez.
-
sp3rhead
tag
válasz
#47492352 #45587 üzenetére
Helló!
Tuti nem lesz elég neki, nekem is 350-es deltám volt, de 3850-en alatt elvérzett ha játékra vagy komolyabb programra került a sor. Most egy 460-as enermax dolgozik a gép alatt (tuninggal), és működik. Olyan tápot keress, ami a 12v-os ágon (az enyémnek azthiszem 28A), bírja a min. 30A-t.
-
törölt tag
Sziasztok!
Gondolkozom hogy lecserélem a 7300gt karimat egy HD3870-re.Szerintetek egy 350W-os delta táp elég lehet neki?A proci az egy AMD Athlon II X3 440.Csak akkor cseréném le,ha tutira elég neki a táp,mert nem szeretnék azt is venni.
Köszi! -
sp3rhead
tag
Nos, több konfiggal kipróbálva, arra a következtetésre jutottam, hogy a videókártyának nincs valamiféle támogatottsága az újabb firefoxokkal XP-n! (win7 alatt semmi ilyesmi gond nem volt, hardveres(?) gyorsítáős minden ment úgy ahogy az megvan írva)
1. konfig:
Abit is-7 alaplap
3 gb ram
pentium 4 3 Ghz (ht)
fentebb nevezett videókártya
460w os enermax táp2. konfig
asrock am2nf3-vsta
athlon ii x3 450
4gb ram
ugyan az a táp és videókártyaKb. úgy néz ki xp alatt a gond, hogy a legegyszerűbb oldalt is úgy hozza be, mintha nem volna videó kártya telepítve. Ha görgetem az oldalt, akkor laggol, és a weboldalakat is úgy hozza be, hogy először a fehér alap szín, majd a rá következő grafika, és így tovább és így tovább. És azokat is úgy, mint amikor mobilnettel akarom betölteni a 15 mb-os png képet, szépen lassan felülről kezdve tölti be a képet, mint ha scannelné a lapot! semelyik más böngészővel nincs ilyen, sőt, ahogy említettem, win7 alatt nagyon szépen működött. XP-n csak a 3.6.13-as firefox hajlandó normálisan működni, bár ez is néha hibázik! :/
Bárkinek bármiféle ötlete van, kérem írja le, mert googlin nem találtam semmit. és nem kérek továbbá olyan hozzászólásokat sem, hogy akkor rakj fel win7-et. -nemtudok felrakni, mert az nforce 3 chipset nem támogatja az ati kártyákat xp felett.
Sorry az igénytelen megfogalmazásért, fáradt vagyok már :/
Továbbá kérem az adminokat, ne töröljék a topicot, szeretnék segítséget kapni.
Ui.: nem egy hülye felhasznnáló vagyok, értek én a gépekhez szerintem elég jól, driverek rendben vannak, most csak a hd 3000-es szériás kártyákkal van bajom.
-
Turtlelboy
csendes tag
Lehet, hogy tudnék szerezni egy asus 3870-et. Úgy tudom, hogy az asus saját drivereket gyárt. A legfrissebb driver náluk 2010/09/27-i. Az ati/amd oldalán a 12.6-os driver ami a 3870-hez letölthető. Az asus kártyák kompatibilisek a hivatalos ati driverrel? (régen egy asus geforceMX440-es-nél ez gondot jelentett, csak az asus fogadta el, az nvidia félét nem)
-
Petyyyyy
addikt
-
king1367
csendes tag
Sziasztok!
Múltkoriban vettem egy MSI HD3850 OC-t, és lenne pár problémám sajnos. Első, hogy több monitort érzékel, holott egy van. A jelenség a Win7 asztalmegjelenítésében (átlátszóság hiánya), valamint az egérben jelenik meg, jobb oldalon néha eltűnik, aztán visszajön. Ezzel annyi a gond, hogy párszor a teljes képernyős alkalmazásokat oda tölti be. Másik, hogy a Catalyst "átlátszó", vagyis látom mögötte a hátteret. Van róla kép is: [link]
Ez 11.6 és 12.6 esetén is fennáll.
Lehet ezekkel valamit tenni? Találkozott már valaki ilyen problémával? -
Diniboy
aktív tag
válasz
Diniboy #26714 üzenetére
Úristen, anno meg is vettem azt a Sapphire 3870 Toxicot aztán 1-2év múlva lecseréltem (a toxicot meg lepasszoltam tesómnak) egy H.I.S 4850re (ami már meghalt egy barátom gépében R.I.P) amit lecseréltem egy asus 6850re, amit még mindig nyúzok(remélem még sokáig kitart) .... pár hónapja viszakaptam a 3870est és még működik
-
kovsol
titán
válasz
perfegor17 #45572 üzenetére
Szerintem annyiba kerül majd a hűtés rá mint maga a kártya kb. Érdemes lenne előtte szépen újrapasztázni és megtisztítani, és a ház szellőzését is helyretenni. Én mondjuk csak 3870 CF -t használtam x2 -t még nem. De ezek is szerettek melegedni, főleg a felső kártya. De én nem estem pánikba ha felmászott 90-95 fokra.
Bírják ezek azt is.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
perfegor17 #45572 üzenetére
Leginkább a vízet ajánlják a kártyára, de Acceleroból a kép alapján akad hűtés a 3870X2-re is.
Forrás -
perfegor17
senior tag
Nincs rá valami jó hűtés mert én néztem az arctic-nál de nem volt.
-
gari24
tag
válasz
perfegor17 #45570 üzenetére
A két mag különböző hőmérsékleten melegszik mivel két különböző anyagból van a 2 hűtőborda.
-
gari24
tag
válasz
perfegor17 #45568 üzenetére
Hali
Ezt melyik programmal mérted ??
Am mostanába amikor ilyen kánikula van és nálam a gép még az emeleten is van ahol alapból melegebb van , nem meglepő h bekapcsolom és miután feláll a rendszer 65 fokon megy kari.
Ilyenkor az MSIafterburner-t berakom 40%ra , és ez tud már produkáli egy 50fokos üzeni hőm. Ilyenkor amikor kánikula van a gyári hőtővel max 47fokig tudom lehőteni a magot -
perfegor17
senior tag
Sziasztok nekem hd3870x2-re kellene egy jobb hűtő mivel alapon 60c-on megy.Valami tipp?
-
dredbiro
senior tag
Sziasztok!
Miért nem veszi vissza az órajeleket a videókártya,ha nincs terhelés alatt?
Powerplay-nél AIDA szerint GPU-670(jelenlegi 668),memória 830 (828).
Erról a kártyáról lenne szó. -
zobika
tag
-
zcool
aktív tag
Üdv.
Arról érdeklődnék ,hogy ki lehet-e kapcsolni 3870x2 nél az egyik magot!?
A Risen2-t akarom tolni és ezt írják ,hogy crossfire-el nem működik, mert nagyon alacsony az fps szám! Ez így is van sajnos elég alacsony! Szóval ki kell iktatni az egyik kártyát! Na most itt nem tudom kiiktatni! Mivel ugye egy nyákon van a 2 mag!
Vmi más ötlet? -
zobika
tag
Üdv!
Van egy Asus HD 3870x2 1GB videókártyám, amelynél ha felteszem a drivert, akkor szépen fel is települ, meg a gép is látja rendesen, de ha elakarom indítani a catalyst control centre-t, akkor nem sikerül.
Próbáltam már a legújabb 12.6 bétával is, de régebbi 12.2-vel is.
Ezt írja:
"Catalyst Control Centre Host Application működése leállt"Köszönöm a segítségeket előre is!
-
Petyyyyy
addikt
Update: Feltoltam a "jól bevált" 10.3-as Flash player-t. Nem tudom, hogy emiatt-e de...FHD video - IE alatt! bővítmények nélkül - röccmentesen rohant pont úgy ahogy Safari alatt. Opera, FF 720p szinte tökéletes. Sőt...K-Lite codec pack elhagyása után MPC HC 1080p videót is simán darálja, VLC is meggyógyult 720p alatt....
Mindenesetre dobom a HD kérdést, míg nem rakom össze az új vasat. -
Petyyyyy
addikt
válasz
proci985 #45548 üzenetére
Ami eddig történt: Csataliszt uninstall, mindent eltávolítottam. Restart után GPU-Z mégis 12.6-ot írt driverhez...
Na sebaj, Sapphire-től feltoltam a 12.3-at. Hiba egy szál se, driver fent van de semmi változás.
Próbáltam kikapcsolt hardveres gyorsítással is de nem segített.
-
Petyyyyy
addikt
Közben megjött a látásom - pár kommentel feljebb a válasz az előző kérdésemre - úgyhogy felment a 12.6-os legacy driver, mellé a 11.3 Flash player. Hardveres gyorsítást bekapcsoltam, de az eredmény elég kiábrándító ugyanis míg XP alatt a 720p Youtube videó röccmentesen ment, most bazira szaggat.
Ilyen vészesen kevés lenne a vas Win 7 alá... -
Petyyyyy
addikt
Üdv uraim!
Win7-hez melyik drivert ajánlanátok 3850 mellé? (AGP) Vagy itt nincs titkos favorit, mint XP-nél a 10.9? -
ensolid
tag
Sziasztok!
Fölakartam frissíteni a drivert a legújabb 12.6-ra mert a control center már jelzett, hogy itt az ú driver, de mikor rákerestem az AMD weboldalán láttam, hogy a 3000-es szériához csak 12.6 béta driver van. Valaki próbálta már minden oké vele? Vagy hagyjam fent a jelenlegi 12.3-as drivert?
-
Petyyyyy
addikt
Teaway: MW előtte van.
ronati: Talán itt gyorsabb/jobb választ adnak. -
ronati
tag
Sziasztok,lehet ,hogy nem ide való a kérdés,de azért felteszem.Régi P4 640 HT-hoz milyen VGA-t ajánlotok?Többféle variáció is jöhet,Újabb és régebbi kari is szóba jöhet, amit kihajt. Kösz Üddvvvvvvvvv ronati
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz
gabo9201 #45529 üzenetére
Youtube-olgattam...egy P4+3850 kombó win 7 alatt ami állítólag -10 fps játékoknál (
) 15 fps-re volt képes a Black ops, de azért kipróbálom. Ha az nem megy elég jól, jöhet a Stalker. Annak a bechmarkja egész jó eredményt hozott. Crysis 2 nálam a tűrhető kategóriában volt, bár a minimum elég gyatra.
-
gabo9201
senior tag
válasz
Petyyyyy #45528 üzenetére
A CoD-nak nem biztos, hogy nem lenne elég a procid. Ki kéne próbálni, amit meg szoktak adni minimum gépigénynek az általában nagyon el van túlozva.
A 3850 mellé most nekem is 3200+ van és gondolom ismered a Crysis-t. Az simán megy, de a Crysis 2 teljességgel játszhatatlan (a videók folyamatosak viszont menni nem lehet az emberrel).
Régen mikor Athlon X4-em volt próbáltam kíváncsiságból a Metro 2033-at egy maggal (letiltottam a többit) és szinte ugyanúgy ment mint néggyel szóval az is megérne egy próbát. Valamint a STALKER-ek is mennének szerintem.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
kovsol #45525 üzenetére
Na igen olyan CPU-val nincs akadály
Az RTS messze áll tőlem, inkább FPS - Far Cry-t nem is tudom hányadszor játszom. Cod viszont nem hatott meg. Nevetés megengedett, de Tomb Raider is bejött, ebból régebbiekkel játszottam csak. Na meg persze az autós játékok. NFS széria Carbonig bezárólag. A többi vagy nem tetszett, vagy kevés a vas. Aztán F1 2009, LFS, Quake 3, CS source. Kb ezekkel játszottam mostanában.
-
kovsol
titán
válasz
Petyyyyy #45524 üzenetére
Pl Batban AA nálam maxon ment vele, bár nekem durván jobb a procim. COD játékok esetleg? BF2 ? RTS játékok közt is akadhat olyan ami még elviseli a procidat. CS-S, TF2, HL2 egyéb source motoros játék.
Mondjuk leírhatnád milyen játékokat szeretsz ? RTS, FPS, autós ? stb
Amúgy nálam a HD3870 512MB kifejezetten jól boldogult erős gépben a játékokkal, még a BF3 1680-as felbontásban mediumon eldöcögött 25-40fps el -
Petyyyyy
addikt
Nincs jobb ötletem hol kérdezhetnék rá, úgyhogy itt teszem meg: Milyen gémet ajánlotok amit nem kell lowra tolni mert elbír vele a 3850? és a procim is - tudom gyenge pont
-
gari24
tag
A 3870x2 mellé ha a 775ös proci sorozatot nézzük melyik az a típus ami kb teljesen kitudja használni a vidikarit ??
-
gari24
tag
A 3870x2 mellé ha a 775ös proci sorozatot nézzük melyik az a típus ami kb teljesen kitudja használni a vidikarit ??
-
04ahgy
nagyúr
-
Petyyyyy
addikt
Na, úgy tűnik megtáltosodott a kártyám!
Ilyen égbekiáltó hibával jött volna ki az első GPU-Z?
416 Shader -
gabo9201
senior tag
válasz
Petyyyyy #45517 üzenetére
Mondtam én, hogy kb egy szintűek a procik.
Nekem is nagyon ritka a 8x-es csúcs, többnyire 60-70% között mozog.Egyébként nagyon gyanús, hogy még az ezer éves X550 is gyorsít valamit a Flash-en, mert haver gépében előtte egy 8800GTX volt ami ugye egy erős kártya, de a Flash gyorsítást még hírből sem ismeri. Mondjuk neki egy erősebb procija van (4600+) és a 8800GTX-el csak a FullHD nem volt röccenés mentes. Az X550-el az is simán megy, de a napokban jobban ránézek mit tud.
Most néztem MSI Afterburnerrel is, hogy látható-e Flash lejátszás közben a GPU terhelése és igen
10% körül jár a GPU. -
Petyyyyy
addikt
Úgy tűnik sikerült gyógyítani a 11.1 betegségeit. Szörnyen macerás volt a pozicionálás a videón, akadt nagyon. Itt viszont hasít. CPU terhelés is -10% kb. Most rendre 60-70% között változik ritka 8x-es csúcsokkal. Mondjuk, hogy bevált.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
gabo9201 #45512 üzenetére
Nálam a 10.9 van fennt XP-hez. Próbáltam frissebbet is, de eget verő hibák voltak vele. Startupnál egyet villanó fekete képernyő, böngészőkben eltorzuló betűk stb.
10.3.183 Flash fent és 720p videókat így is 60-80% CPU terhelés mellett darál röccmentesen, azt is amit linkeltél. Procin HT ON!
Megyek kirpóbálom az új Flash-t. -
gabo9201
senior tag
válasz
kovsol #45513 üzenetére
Most adtam el a 6000+ -ot
Hirtelen kellett a pénz, de most nézegetem az 5K körüli X2-ket és előbb utóbb szerintem beruházok rá újból.Két hétig ezt a lapot egy S3 Trio-val használtam, ma jött meg bele a VGA
Mod:
Egyébként nem olyan rossz ez a 3200+ sem, a maga 2GHz-éhez képest nagyon erős. Tuningot még nem néztem, de lehet még ma este az is meglesz. -
gabo9201
senior tag
válasz
Petyyyyy #45511 üzenetére
Túl sokat nem variáltam vele.
A legutóbbi kártyáimmal (4870, 5450) azt tapasztaltam, hogy a 12.x-es driverekkel jelentősen csökkent a játékok és különböző grafikus alkalmazások alatt nyújtott teljesítmény és ezért a /nekem jól bevált/ 11.9-et szoktam használni. Tehát most is ezt tettem fel.Flash Playerből most a legfrissebb van fent (ha jól tudom 11.2), ebben bekapcsoltam a HW accelerationt és egyből ment is a gyorsítás. A FullHD kissé így is nyögve nyelős, (5450-en gyönyörűen ment egy 3,2-es P4-el, ami kb. egyenértékű a mostani AMD 3200+ ommal) 100%-os CPU használat mellett megy, de néha meg akad. A 720p viszont nagyon korrekt, 60-80%-os CPU használattal megy videótól függően (ez az 5450-el max 10% volt).
Szóval egyértelműen látszik, hogy az újabb kártyák sokkal többet gyorsítanak, de a tudtommal hivatalosan nem támogatott 3xxx-es széria is gyorsít valamennyit (havernak van 2600XT-je és egy másiknak X550-ese is azokon is ki fogom próbálni, hogy gyorsítanak-e valamennyit).
A teszteket kizárólag jó minőségű "VEVO"-s videoklipekkel néztem. Ez volt az "etalon", nem mintha jobb lenne a többinél csak ezzel teszteltem mindegyik kártyát.
Végül egy kép a 3850-ről amit az előbb csináltam:
Neked milyen procid van egyébként?
Mod: Ha jól látom 3GHz-es P4? Annak tényleg nem ártana a Flash gyorsítás. Nekem mint írtam egy 3,2-es P4 640 volt de egymagában VGA nélkül (4GHz-en sem) a 480p-nél nagyobb videókat nem vitte élvezhetően.
-
gabo9201
senior tag
válasz
gabo9201 #45509 üzenetére
Nagyon kihalt ez a topik.
Azért vettem egy jó kis 3850-est és kipróbáltam a Flash gyorsítást.
Nem mondom, hogy ugyanannyira tehermentesíti a CPU-t, mint egy 4-es vagy újabb szériás VGA, de valamelyest gyorsítja.
Konkrétan egy 5450-essel tudtam összehasonlítani és az 5450-el a CPU (régebbi egymagos ~Athlon 3200+ vagy ehhez hasonló 3,2GHz-es P4) ~10% körül volt kihasználva egy 720p-s videó közben. A 3850 esetén ez 70-80% környéke tehát sokkal jobban pörög a proci, de még mindig jobb, mintha kikapcsolnám a HW gyorsítást, mert ha kikapcsolom a 720p akadozik és a CPU 100%-on pörög. -
gabo9201
senior tag
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy ezeken a régebbi 3xxx szériás VGA-kon működik a Flash hardveres gyorsítása?
Hivatalosan minimum UVD2 kell neki (4xxx szériától felfele), de hallottam már olyat is félfüllel, hogy a 3-as szérián az UVD+ -al is működik.Ha esetleg valaki ki tudná nekem próbálni azt megköszönném
-
zcool
aktív tag
válasz
gari24 #45505 üzenetére
Szia!
Nekem megoldódott a dolog! A legújabb ATi -drivert nem csipázta vmiért!
Én Msi Afterburnerel néztem! Van egy opciója amit ha elindítasz, akkor teszteli a magokat!
És most már megy mind2!
Egyébként igen! Vmikor csak az egyik magot használja a kártya. Ez olyankor van ha vmi kevésbé nagy erőforrást igényelő alkalmazást futtatsz! Akkor úgy véli ,hogy elég az egy mag! De mikor kell a kakaó, akkor rákapcsol a másik is! -
zcool
aktív tag
válasz
04ahgy #45501 üzenetére
A Gpu-Z ben ezt írja : Enabled(2GPUs).
A 12.1-el!
A Win nem a legfrissebb de nem is olyan nagyon régi! Csak tudod ezelőtt az Afterburner jelezte ,hogy dolgozik a gpu! De most nem! De az is érdekes tényleg ,hogy a Gpu-Z is látja rendesen! Szóval tanácstalan vagyok!
Egyébként már rég nem használtam Afterburnert szóval még azt sem tudom ,hogy mikor lett ilyen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gurulunk, WAZE?!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Kerékpársportok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged