- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Videós, mozgóképes topik
- Canon EOS DSLR topic
- RAM topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misua
senior tag
válasz
csucsbicep #19487 üzenetére
Prociknál egyértelmü - gyári paszta + gyári hűtő...kuka...érdemes lecserélni - 10-15 fokot is lehet simán nyerni.
VGAknál meg ez a tendencia annyira nem jellemző...így lehet hogy a gyári paszta eleve minőségi...de passz (a vgam alap 39 fokos, 1 óra furmark 76 fokos)...dilemma -
Misua
senior tag
Üdv!
Újrapasztáztam a procit ARTIC MX-4-l és maradt csomó pasztám...így gondoltam hasznosítani a maradékot és újrapasztázni a VTX3D 6850-t. Nos, a kérdésem az hogy kinek mik a tapasztalatai - hány fokot lehet nyerni ilyen művelettől (ha eredetileg gyári paszta volt rajta)?
-
Misua
senior tag
válasz
d@minator #16777 üzenetére
A kari teljesen ugyanaz, csak nálad plusz pénz ellenében más matricát rakták rá egy szép nagy X betüvel, mely OC-re utal...igaz nem túl nagy ez az OC
Biosz csere után megváltozik az alapórajel, nálam volt 775/1000 lett 820/1100...már csak egy tripla X matricát kéne ráragasztanomBios updateléskor nekem nem írt ki semmit, igaz én parasztosan updateltem a bioszt. Nem DOSból ahogy a fehér emberek szokták, hanem egyszerüen asztalra csomagoltam ki a winflasht, azt onnan indítottam
-
Misua
senior tag
-
Misua
senior tag
válasz
Alister71 #16679 üzenetére
Asszony vett magának egy szobabicajt mely gépem mellett lett elhelyezve...azt uncsinak találta az egészet TV nélkül, így a jó öreg monitorom le lett cserélve egy HD ready TV/Monitorra
Akkor 1366*768 mellet nincs értelme tuningolni? esetleg 1-2 év múlva?
P.S. mi ez a Fraps? -
Misua
senior tag
válasz
csucsbicep #16677 üzenetére
1366*766 moncsim van. Szerintem e felbontásnál muszáj fps változásnak lennie tuning után...
Persze a másik kérdés hogy ilyen felbontás mellet van-e egyálltalán értelme a tuningnak -
Misua
senior tag
Beszálok én is a tuning témába
Ha hosszútávra (4 évig) szeretnék megtartani a 6850-t, akkor meddig érdemes még húzni, hogy 4 év alatt ne padkóljon el?
Most a VTX3D 775/1000>820/1100-n van oly 39-40 C alapjáraton, 1 óra furmark után 79 C.
És ugye nem véletlenül a gyártói gari rá nem 3 hanem 2 év... -
Misua
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #16576 üzenetére
Első észrevételként hallkabb lett az egész gépezet...mondjuk CPU leginkább a proci csere után lett hallkabb (athlon X3 > phenom X4) azonos procc hűtő mellett
-
Misua
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #16549 üzenetére
És ha nalam most lett lecserélve a moncsi egy 19-s HD readty TV-Monitorra (1366x768), akkor e felbontásnál mi terhelődik jobban CPU vagy VGA?
(Phenom II 955 - 6850) -
Misua
senior tag
válasz
cavman #16005 üzenetére
Nekem annó 435-s volt és 4 magosként muzsikált - összes 3 magos 4 magosból van...csak valahol azért van letíltva a 4. mag mert tényleg hibás vagy csak egy vagonnal kellett leszállítani és úgy lett letílttva a 4. mag.
Sajna AM2-t meg a lapot nem vágom, de e témában [link] érdeklődj hogy van e remény
-
Misua
senior tag
válasz
cavman #15999 üzenetére
Idővel pedig a proc is gyenge láncszem lehet, persze ha nem kötsz grafikai kopromiszumokat, mivel 6850 OC mellé Athlon X3 kissé kevés
Persze ha a lapod támogat a magfeloldást, próbalhatod feloldani a 4. magot, vagy veszel előtesztelt 2 magos Phenomot, melynek mind a 4 mag 100%-s -
Misua
senior tag
válasz
DeckardCain #15925 üzenetére
Ha a menő márka nem számít annyira, akkor mégis beépítünk a gépünkbe a VTX3D-t, mivel 99% powercolor (még a poweroloros bios is rámegy VTX3D-re), külömbség csak árban van
-
Misua
senior tag
Még annyit, hogy a párom vett egy szobabiciglit, és hogy ne uncsizzon bicajozás közben - lecserélte a monitoromat
egy TV/Monitorra...és nekem is kell majd ezt használnom
- HD ready dög 1366x768 felbontású...nos valaki 6850 tarsaságában használt e ily felbontásban? Mennyire türhető...vagy állítsam át más felbontásra?
-
Misua
senior tag
válasz
D.Orion #15864 üzenetére
Annyiban még jó a Furmark, hogy kiderítse hogy vga működőképes vagy sem.
Annó pl előző karimmal ritkán játszottam (napi 1 órát), aztán elkezdtem stalkerezni és 3 óra után vuala - lekapcsola gép és bekapcsnál 1 hosszú 2 rövid síp (ha jól emlékszem) - vga gond. Kari nem melegedd fel soha, de a lekapcsolás hosszú terhelésnél megmaradt.
Nos 15 percnyi furmark után a hatás megvolt - lekapcsolt, így szervízben könnyű volt bizonyítani...kaptam is egy másik karit. -
Misua
senior tag
válasz
Vasinger! #15640 üzenetére
Ezzel a Aki hosszú távra tervez nem vesz phenomot, ha mégis az hülye dumával e témában biztos nem leszel a (PH! kedvence)
Meg mutass már egy olyan gazdaságos Inteles procit, melyből 2 magosból 4 magos lesz. Ebből kiindulva a TE logikáddal arra juthatnánk, hogy akinek fölösleges pénze van és nem tud gazdálkodni az Intelt vesz
-
Misua
senior tag
-
Misua
senior tag
válasz
szab.tam #12833 üzenetére
Jogos, vitát nem nyitunk a fpskről, mindenkinek van egy szint melynél kényelmesnek érzi a játékot, legyen az 20, 25, 50 vagy 60 fps. Viszont túlzásba sem essünk, mert ezzel a fogyasztói társadalommal mindent kitalálnak hogy évente cseréld le majdnem az egész gépedet...lásd pl crysis 2 DX11 esetét: DX9-nél lazán megvolt általad mondott 60 fps-s határ, DX11-nél e kritériumokkal már sz@r a 6870, mennyél vedd meg drágább és erősebb vgat és akkor újra a falu bikája leszel, közben mesterséges parasztvakitás az egész, hogy cseréld le a vasadat (én mondjuk emiatt vettem +4 gb ramot...de azt terveztem is
)
-
Misua
senior tag
válasz
szab.tam #12819 üzenetére
Hát ja, de ez a szubjektív véleményem, mivel annó egy éve 5750-m volt. Teszteket nézve, cikkeket olvasva arra jutottam, hogy 5750 már sz@r és 6850 kell nekem. Lecseréltem...azt mi van
, ugyanzok a játékok mennek max grafikán...az hogy 6850 több fps-t produkál az egy dolog. De az hogy mindkettőn fasz@ul lehetet játszani (némi kompromisszummal) akkor minek kell feleslegesen költekezni. Inkább generációváltásnál érdemes (DX10-11-12)
P.S. 20 fps az egy határ melynél nem akadozik a game, persze valakinek az lehet 50 is...de nincs olyan szem amely érzekelné a külömbséget játék alatt.
-
Misua
senior tag
válasz
balikabo #12803 üzenetére
Most 1 darab 6870 neked mire nem elég?
min 20 FPS 100% hogy megvan bármely játáknál, így a másik 6870 vagy nála drágább kari tök felesleges.
Majd 2 év múlva veszel 6990-s tudású karit (8xxx szériából) olyan 30-40 ezer körül és kész.Pláne hogy XBOX 720 meg PS 4 még nincs sehol...így nagy grafikai fejlődésre várni kell.
Addigra majd úgyis DX12 lesz, mely 6870-ben nincs -
Misua
senior tag
válasz
Gabor970 #12566 üzenetére
Visszakerestem a screent, 63 fokos 9 perc után, mondjuk 30 perc után ez már 65-67 fokos lesz, plusz ez még a háztól is függ...nem találtam hogy milyen van neked, de gyanyítom hogy CM
Ezzel szemben VTX3D 6850 tuningolva 820/1100-ra gagyi XDL happy 5B házban, 30 percnyi furmark után 79 fok...
De most nem ez a lényeg, hanem az, hogy mind a 2 vga jól hűt, bírja a terhelést...akkor miért kell fizetni plusszba? Mi az a plussz előny? Most olyan válasz hogy szénné lehet tuningolni, az nem kóser, mivel pl én 3-4 évre vettem a karit és nem fogom lepasszolni 1 év alatt.
Szerintem e pénzkülömbözetből már inkább legyen egy fokkal erősebb VTX3D kari - 6870/6950. -
Misua
senior tag
válasz
ledgeri #12494 üzenetére
Ha a tiéd nem no signalos és semmi bajod vele, akkor nem éri meg...esetleg nézz körül milyen újításokat kapnál...
De ha kisérlet a cél akkor megériNálam pl VTX3D-re felraktam a Powercolos biost (egy anyavállalat), és jobb lett a ventiszabályozás, 2D-ben rendesen visszaáll a frenki és persze 'gyárilag' OC lett
-
Misua
senior tag
válasz
ledgeri #12468 üzenetére
Biosfrissités pofonegyszerű...csak figyelni kell egy dologra:
Letöltesz ATI Winflash, kicsomagolod az asztalra (külömben mindenféle errort vagy egyébb hülyeséget ír ki ha mashová kicsomagolod), elinditász a progit, progival kikeresed a bioszt...jöhet a restart...bios frissítés megtörténtP.S. új biosz mellé [link] azért töltsd le a régit is... biztonság kedvéért
-
Misua
senior tag
Gépház...nekem pont egy low budge XDL happy 5b van
, elöl - felül - alul nincs hely a ventinek, de oldalt az van - és olyan jól lett elhelyezve, hogy 100%-ban vgara fúj. Így e dögmelegben netezésnél 42 fok, több órányi crysis 2 után max 75 fok!!! (DX9, max graf, elsimítás picit lejjebb véve)
Ja és a vga 10%-l tuningolva is van (bios update)
Ugyhogy rakhatsz 1001 ventit, fő hogy vgara is fújjon egy közvetlenül -
Misua
senior tag
Most már tudjuk miért izzad ennyire 6850 DX11 Crysis 2 alatt: Mesterségesen kreált a Crysis 2 óriási gépigénye
Bár ezt sejthető volt
-
-
Misua
senior tag
válasz
Alister71 #11855 üzenetére
Hali!
Most sikerült VTX6850-re felrakmom általad linkelt powercoloros biost[link].
Valóban jobban vezérli a fan-t, meg visszaállt 100/150-re, meg 1 fokkal hűvösebb lett, nem húztam, 820/1100 alapon...de fura jelenségeket tapasztaltam (melyek még sosem voltak):
- lefagytam COD modern warfire 2-ben (megy a játék, aztán kép kezd szétesni és így is marad, miközben zene megy)
- néha ha lekicsinyítem a képernőt, akkor a mögötti rész fekete marad és egérrel kell végig huzogatni, hogy a sötétség kockánként eltünjön.Ötlet? Rakjam vissza a VTX-s biost, vagy még teszteljem tovább? Ha igen, akkor mivel, hogy 100%-ban kijöjjenek a bugok.
P.S. VTX-s biosal a kari 820/1100-n jó ideje ment, gond nélkül
-
Misua
senior tag
válasz
gabee1000 #11533 üzenetére
Nekem is annó ugyanaz volt, igaz Giga 5750-l. 10-15 percnyi furmark után "no kép" - bevittem szervízbe (ipon), 2 hét után jött az eredmény (szószerint): "a kártya nem bírja a 3D terhelést".
Ugyhogy nyugi - ki lesz cserélve egy vadiújra (esetleg másik modellra is cserélhetsz)
-
Misua
senior tag
Felraktam VTX3D 6850-re a 11.6-s catalistet - telepítés közben error message ugrott, hogy hiba merült fel, de azért várjam mag a telepítés végét.
Feltelepült - programm eltávolítóval eltévolítottam a ATI Catalist Install Managert. Visszatértem a jó öreg 11.4-re, viszont telepítés után warningot jelzett, de naplóban minden sikeresen feltelepült.
És catalistnek semmi nyoma...pedig újraindítottam a gépet (mármint ahol el szoktam eddig índítani - "rejtett ikonok megjelenítésénél"
A GPU-z szerint a karim gpu loadja másodpercenkét ugrál 0%>5%>0>3>0>8>0
Mi lehet a baj??? -
Misua
senior tag
válasz
Alister71 #11366 üzenetére
Azon vagyok...de egyenlőre normális útmutatót keresek a bios updatehez...egyenlőre csak orosz nyelven találtam [link].
Nem tetszik amit a google fordító ír ki (nem túl bíztató), ha tudsz valami jó linket (angolul is), akkor hélés lennék.
Utasítások villog a BIOS video 5970
- Download Master Bios http://www.techpowerup.com/vgabios/6147 ... 116_1.html.
- Töltse le a slave Bios http://www.techpowerup.com/vgabios/6147 ... 91116.html.
- Töltse le művész bios kopirum a botot, és ha akarod, nevezd át 0.bin (lehet 0.rom), a könnyebb újbóli.
- Tu ugyanezt az eljárás a slave bios, de pereimenum 1.bin (1.rom).
- Most már van kész betölteni a flash drive-két bios.
- Sticks egy flash meghajtót és indítsa újra a szorongató F8, válassza ki a listából a készülék indul, a mi esetünkben, USB.
- Boot a tiszta DOS.
- Annak érdekében, hogy meggyőződött arról, hogy van két videó processzor segítségével az NT atiflash-i, illetve fogunk hivatkozni a videó feldolgozó 0 és 1.
Minden kulcs atiflash program lehet keresni beírja a atiflash.exe.
Nos, és imádkozzatok, folytassa a villogó (Minden lehetőség a parancs után atiflash írta szóköz!):
- Írd be a line atiflash-f-p 0 0.bin varrott, így az első videó processzor és nem túlterhelt
- Írd be a line atiflash-f-p 1 1.bin.
- Reboot.
- Gratulálunk Önnek folt kártyát egy új BIOS-t. -
Misua
senior tag
Mint írtam - XDL gagyi házamban megfordítottam az eggyetlen ventit (oldalventit), hogy ne kifelé, hanem befelé fújja a levegőt.
Hasonló időjárási körülmények között (dögmelegben) végeztem teszteket a VTX3D 6850-l.
820/1100 2D-ben 42 fok helyett 39, és 1 órás Furmark után 90 fok helyett csak 79!Eszméletlen mire képes egy kis plusz 8 centis venti
Mehet a bios update...már nem akadály a hő -
Misua
senior tag
Egy mini kérdés, mert a fotókon annak tűnik: a VTX3D 6850 és 6870-n ugyanaz a hűtő található?
Mert ha igen, akkor ennek a hűtőnek 6850 alatt simán bírnia bírnia kell a 6870-s órajeleit. -
Misua
senior tag
Zsír - megfordítottam az eggyetlen ventimet, mely pont vga mellet volt, hogy ne kifelé, hanem befelé fújja a levegőt és 42 fok helyett 39 fokon van a VTX6850
Lett tuningpotenciálé
Amugy ez a koncepció életképes? Mivel alapon a Procc/Lap/HDD 28-29 fokon van. -
Misua
senior tag
válasz
Alister71 #11165 üzenetére
Hali,
Látom mindent felraksz a VTX 6850-re
Lenne pár kérdésem ezzel kapcsán.
Az én VTX 6850 mnek Bios Date - 2010/11/12, ami elméletileg a legfrisseb techpowerup szerint.
Viszont ha jól értettem, akkor a powercoloros bios is 100%-ban passzol a VTX3D-hez (mivel egy cég, egy ország egy vezér vagy valami hasonló)
Milyen bios verziokkal kisérleteztél és eddig mely a legjobb? Legfőbb kritérium az alacsonyabb hőmérseklet és a ventihangerejének csökkentése (mostaninál 50%-s fannak már van hangjaJa és ha mondjuk bios mellet ez áll: Core/Mem 820 / 1100, akkor ez lesz az alapértelmezett minimum? Mivel pont tegnap feltúrbóztam 825/1100 és fél óra alatt már 90 fokon járt a Furmark. Igaz nyár van...
Terhelés nélkül télen/nyáron 42 fokot mutat, kivéve tavasszal amikor lekapcsolják a fűtést - ilyenkor 38 fokos -
Misua
senior tag
Hát a házam nem a legjobb az tény XDL Happy 5B. Csak 1 db oldalba szerelt kifelé fújó venti, updatenek meg nincs nagy értelme, mivel a ház elején nincs hely a plussz ventinek...így ennek függvényében mennyi lenne az értelmes vga tuning? 800/1050 az a gyári tuning - annyitt mindenképp emelek.
-
Misua
senior tag
Olvasgatom a 6850-s tesztjeit, és felmerült pár kérdésem VTX3D tulajdonosaihoz:
- alapjáraton GPU/memory clock csak 300/300 Mhz-re esik vissza?
- Furmark alatt mért max hő az mennyi? Nálam 85 fok (lehet hogy ez norma...csak VTX3D-ről nem igen van teszt, más márkákról pedig van, és ők sokkal jobb fokokkal dicsekednek)
Köszi -
Misua
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #7939 üzenetére
-
Misua
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #7931 üzenetére
Remélem mást nem örökült, mivel a módszeredet sajna nem ismerem
-
Misua
senior tag
válasz
ittakary #7930 üzenetére
A kérdés jogos
a válasz is: annói vgam Gigabyte 5750 defektes volt, hosszú játék után (3 óra) mindig lekapcsolt. Nos furmarkkal ez a hatás 15 perc után megvolt, így bevittem a szervízbe és vadi újjat kaptam helyette...azóta mindig így tesztelek, pláne hogy 3 napos visszavételi gari szerintem pont erre való - tesztelés.
Amugy lefutott a furmark: max 85 fok, fanspeed 82%...kissé mást vártam, mivel a régi 5750 ha alapjáraton 49, akkor furmark alatt 83...ez a vga meg más logikán műkszik
-
Misua
senior tag
Csatlakozok a 6850-s klubbhoz VTX3D-vel
Első percek első kihívások - alapjáraton 50 fok fölé igyekezett egyfolytába a vga...56-nál is járt. Pedig leszedtem a régi vga driverét, felraktam cd-ről az újjat, plusz leszedtem 11.2-t is...kezdtem volna anyázni, még jó hogy legújjabb GPU-Z szedtem le és furcsáltam az órajeleket - nem stimmeltek a defaulttal
Vmiért a 5750-s órajeleit használta (annó tuningoltam) - gyorsan default a CCC-ben és mióta írok 43 fok, venti 38%
Megyek adok neki furrmarkot 1 órán át -
Misua
senior tag
Találtam VTX3D 6850 egy nagyon jó, tartalmas tesztet/cikket (angolul) [link]
Csak vajon ugyanez érvényes (pl hőmérsekletek) a sima nem X verzióra is
-
Misua
senior tag
Sziasztok!
Mi a külömbség VTX3D 6850 1GBD5-DH és VTX3D VX6850 1GBD5-DHX között?
Mármint látom hogy X verziónak gyárilag picit meg van emelve az órajele, de ezenkívül valami egyébb külömbség van? (plussz mikrochip vagy valami egyébb plusz alkatrész) -
Misua
senior tag
Sziasztok!
Gondolkozok egy 6850-s vgan.
Így elsőre az ára miatt a VTX3D 6850 tetszik a legjobban. Lenne pár kérdésem, hogy a többi 6850-hez képest ennek mennyire jó a:
- hangja (vagyis hogy mennyire halk)
- hűtése
- tuningolthatósága
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CNC topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Elden Ring
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Elektromos autók - motorok
- Jövedelem
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster MERC 319 RX 6800 XT 16GB GDDR6 256bit // dobozos // 34 CM HOSSZÚ, 1,8 KG !!!
- ASRock RX 7800 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- SAPPHIRE Radeon RX 7900 XTX 24GB GDDR6 NITRO+ Vapor-X PCIE
- Asus TUF Gaming RTX 3080 10GB pár hetes újszerű 2 év Alza garancia
- ASUS TUF GeForce RTX 4080 SUPER 16G GAMING garis 2027.03.28-ig
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
- HÚSVÉTI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest