- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz
zeorsdfd #8697 üzenetére
Azért írtam, hogy "szabályozhatja". Volt olyan giga lap ahol csak az újabb bios után lehetett ezt a funkciót használni.
A 4 pin-es alaplapi csatiba 4 tűs PWM ventit biztosan szabályozza, de ha 3 tűs ventit raksz bele, azt nem biztos, de lehet. A szabályozás pedig a CPU csati kivételével, az alaplapi hőmérséklet érzékelő jelével történik, amely a giga lapoknál a déli híd környezetében van. -
fagy53
nagyúr
válasz
zeorsdfd #8691 üzenetére
GPU ventiként csak az eredeti a VGA-n lévő venticsati tudja szabályozni. Ez a régebbi Sapphire 4830-nál 2 pin-es, a későbbieknél 4 pin-es PWM-es szabályzású. Az AC S1 rev2-ön lévő ventid 3 pines csatija csak az alaplapi 3 tűs venticsatikba jó, ezeket meg a lapod a déli híd hőmérséklete / alaplapi hőm. / alapján szabályozhatja, vagy fix 12V-ot ad neki.
-
Speed®
titán
válasz
zeorsdfd #4585 üzenetére
Valszeg nem fánkos érték, de kérdezd meg az adott tulajokat. Hovatovább, fánk sem mindenható..nekem az alatt stabil a GT, DMark meg fagy mint állat..
Egy 750/1075ös érték már reálisabb elvárás valszeg a 4830ak többségétől.
Remélem az enyém bírni fog ennyit ha összejön a csere, alább nem adom. -
RaCa
csendes tag
válasz
zeorsdfd #4445 üzenetére
Alaplap ASUS P5Q3 Delux, proci E8400, 2x 2GB Corsair XMS3 1600 DHX, ki sincs hajtva 1066-on megy, a graf ASUS EAH4830 MD3, 2x WD3200AAKS raidbe, más karival semmi gond, szerintetek is hardweres lesz? 3Dmark06 pontszám 11000 körül, de a hőfok 70/83/74, valami EPU6 energiatakarékos marhaság nem okozhatja a galibát?
-
RaCa
csendes tag
-
imibogyo
veterán
-
törölt tag
válasz
zeorsdfd #4214 üzenetére
"nem forog eléggé" Ez jóóó
5 és 20% közötti értékben szabályozza a CCC, és 43 fokos a GPU.
Mint említettem az előző hozzászólásomban, a gépem NEM HANGOS....
De nem akarok vitatkozni, én csak a puszta tényeket említettem meg, a saját tapasztalatomból.
Egyébként a házamon van balodalt egy 12cm-es ventillátor, ami kemény 800 RPM-en fújja a procira és a vga-ra a levegőt, van egy 8cm-es venti másik oldalon, ami a vinyókra fújja 600 RPM-en a levegőt, szintén 600 RPM-en van egy 8cm-es venti, ami a processzor által termelt hőt fújja ki a gépből hátul, és van egy 12 cm-es venti a tápomon, ami szintén kemény 800 RPM-en fújja ki a gépből a levegőt.
Mindezek mellett, ha összedörzsölöd 2 ujjad, akkor elnyomja azt a hatalmas zajt, amit kibocsájt ez a sok venti...
Részemről lezártnak tekintem a dolgot
Apropó, egy ilyen xar Zalman cuccossal szabályozom mindezeket -
LordVader80
őstag
válasz
zeorsdfd #2057 üzenetére
Ezt javaslom tanulmányozásra
nálam bejött
-
Szeko2
tag
válasz
zeorsdfd #1750 üzenetére
Veszel egy passzív hűtőt (pl. Accelero - Arctic Cooling S1 Rev2-t), és elvileg, ha nem tuningolod, és a házad jól szellőzik, akkor ez elég is. Ha túlhajtod, vagy a házad zárt, akkor veszel rá egy halk 12 centis ventit, és szorosan rárögzíted.
Nem próbáltam még ki, de több fórumon, meg talán itt is irtak már erről... ünnepek után én is megyek, S1-et venni.
Nekem X1600pro-m volt, és a Sapphire ventifordulatszáma még 1%-on is hangosabb, mint a régié...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kempingezés és sátrazás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Stellar Blade
- Xbox tulajok OFF topicja
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- iPhone-t használók OFF topikja
- Gyúrósok ide!
- Építő/felújító topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged