- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen processzort vegyek?
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Akciókamerák
- Jó okkal kerülte a felskálázást és a sugárkövetést a Nintendo
-
PROHARDVER!
ATi Radeon HD 5750 / 5770 / 6750 / 6770
Új hozzászólás Aktív témák
-
cross56
senior tag
Sziasztok! Van egy Gigabyte HD5770 1GB-os VGA-m és most próbáltam ki a Battlefield 3-mat... nagyon szépen vitte Ultra beállításokkal a játékok akadás nélkül, de hallottam h a ventillátor már nagyon pörög, de játszottam tovább. 10-15perc játék után újraindult a gép, valószínűleg túlmelegedett. Nem ez az egyetlen játék ami ezt csinálja, hanem pl a Dead Island is, pedig az is maxon 150fps-el megy, de ugyanígy újraindul a gép egy idő után.
Mit tegyek? A gépházba is van 2db 12cm-es elég jó ventillátor, nem tudom már mit csináljak. Talán egy új VGA?
-
Findzs
addikt
arra a megállapításra jutottam miután visszaolvasgattam a topikot, hogy a memio és a többi érték között a különbség nem lehet több kb. 10-15 foknál
a memio a legmelegebb általában és ha jól van pasztázva és felrakva a hűtő a többi értéktől nem térhet el jelentősebb mértékben
számít a hűtő felületének precíz kidolgozása isúgyhogy nekiállok majd még polírozni igazítani a hűtőn mert az én értékeim még mindig nem kóserek
-
gerzsol
aktív tag
válasz
MrCsiT #19093 üzenetére
Feltettem a VGA-hoz adott CD-n levő driver-t. Feltettem a Sapphire Trixx nevű programot. Semmihez nem nyúltam nem állítottam órajeleket, de a kép úgy elkezdett csíkozni hogy gyakorlatilag a Sapphire honlapján lefelé görgetésnél. már szétesett a kép.Képfrissítési hibára utal. A Sapphire trixx overclock reset gombját folyamatosan nyomkodva szépen jött lefelé a bevillanó csík úgy ahogy a monitorom frissíti a képet...
Nem tudom már mi ez..Újabb fejlemény.
VGA-Monitor DVI-DVI + VGA-TV HDMI-HDMI-n rákötve VIBRÁLÁS
VGA-Monitor DVI->DSUB-DSUB + VGA-TV HDMI-HDMI-n TV rákötve VIBRÁLÁS
VGA-Monitor DVI->DSUB-DSUB + TV NINCS rákötve NINCS VIBRÁLÁS
VGA-Monitor DVI-DVI + TV NINCS rákötve NINCS VIBRÁLÁS
VGA-TV DVI->HDMI-HDMI + monitor nincs rákötve NINCS VIBRÁLÁSKonklúzió:
A Monitor hibát ezennel kizárom.Három lehetőség maradt:
1. Rossz a TV-m
2. Rossz a VGA-m és nem bír el két kijelzőt
3. Rossz a HDMI kábelemMég kipróbálom úgy a Gépem hogy,
VGA-TV DVI->DSUB-DSUB + monitor nincs rákötve
VGA-Monitor DVI-DVI + VGA-TV HDMI-HDMI-n rákötve mert van egy 1,5 méteres HDMI-HDMI kábelem a TV-m és a DVD lejátszóm között, és azzal is kipróbálom. ezzel a 10m-es HDMI hibáját is kizárhatom. (bár laptopot már kötöttem a TV-re ugyanezzel a 10m-es HDMI kábellel, de a laptop kijelzőjén nem tapasztaltam semmi ilyesmit.)
De ezeket már csak holnap mert reggel 7kor meló.Már csak a TV és a VGA hibája marad. A TV hibáját nem nagyon lehet kizárni, nincs rá bizonyíték, hisz a megjelenítésével nincs gond, mozgatni/utaztatni a TV-t meg elég nehézkes autó nélkül még ha csak egy 32"-os is..
A VGA-t meg el kell vinnem egy olyan emberhez tesztelni akinek van egy HDMI-s TV-je és egy DVI-os monitora..Egyenlőre ennyit tudtam kinyomozni.
-
-
Findzs
addikt
válasz
Plazmacucci #19092 üzenetére
nincsen letiltva a virtuális memória ? nekem akkor volt hasonló hibám mikor 4gb volt a gépbe és le volt tiltva a virtu. mem. 8 gb -al jól megy letiltott virtu.-val is
Viktor77:
hát ez az, hogy nekem 114 -re is felment amit láttam de lehet még több is volt csak ugye akkor már kikapcsolt a gép, a linkel képen is látszik, hogy 106 fokos a gpu egyik része
egyébként nem aggódok csak van bennük hővédelem, csak hát ha kikapcsol úgy használhatatlan
de már jó lesz -
MrCsiT
addikt
válasz
gerzsol #19081 üzenetére
Szia!
Ha ezt: "és egy 10m-es 1.3-as HDMI-n egy LG 32LG3000 TV (1360x768" - a kapcsolatot megszünteted, akkor a monitorod továbbra is hozza a leírt hibát ?
..nekem a billentyűzetemben lévő hangerőszabályzó hülyült meg, és 2 napig nézegettem, hogy mitől megy magától, mire rájöttem, hogy átmenetileg áthúztam a bill. főlőtt, az asztalon egy elosztót, azt kikapcsoltam, és minden happy lett
..egyébként eléggé triviális a megoldás : fogsz egy havert, akinek van egy min. olyan gépe, mint a Tiéd, majd átviszi hozzád a gépét, és egy 3-4 órás teszteléssel - kezdve azzal, hogy a monitorod az Ő gépén megnézitek, ott hibátlan-e - egyesével ki lehet cserélni ( azaz zárni, mint hibásat) a komponenseket.
-
-
Findzs
addikt
válasz
- = Zk = - #19090 üzenetére
megköszönném
persze nekem is mehetne lejjebb mert csak egy kb 500 rpm -re szabályzott swif2 12cm -es hűti így szinte hangtalan
-
Findzs
addikt
igazad volt Isc nagyúram hálás köszönet a tanácsért
levettem az accelerot és láttam a magon, hogy a paszta az egyik sarkánál nem igazán van szétlapulva
úgy látszik ez a hűtő érzékeny a felhelyezésre, jobban mint a gyári meg mint mondjuk egy zalman vf 700igazítás előtt 10 perc bf3 közben:
igazítás után 10 perc bf3 közben:
már csak azt kéne megtudnom, hogy másnak ez a 3 hőmérsékleti érték, hogy alakul
rendben lesz így már vagy még bütyköljek rajta ?- = Zk = -:
jaja harcostárs, nem jársz a ql forumában -
Findzs
addikt
megnézem a hűtést is, hogy rendben van -e rajta
de van egy olyan gyanúm, hogy a kártyával lesz valami gebasz
bár tesztprogik lemennek rendesen, csak huzamosabb idő után játékok alatt azok közül is amelyikek erősebb graft használnak azzal van problémapl quake live alatt nincs vele gond több óra után sem de bf3 -ben 15 perc után elszáll
-
Findzs
addikt
5770-6770 tulajok:
nektek mennyi a memória hőfoka alapon+terhelésen ?
nekem most bf3 -ban felmegy 110 fokig is és ki is kapcsol a gép
alapon 40-45 fokosgyári hűtéssel is meg egy accelero s1 rev 2 +12 cm -es ventivel is
bár hiába a gyári hűtés vagy a accelero a kártya hátoldalán lévő rammokat nem hűti semmi
-
gerzsol
aktív tag
Segítségkérés céljából fordulok hozzátok.
Konfigom:
Táp: be quiet! Straight Power E7 450W
Alaplap: Intel DP35DP
CPU: Intel Core 2 Duo E8400
Ram: 4Gb (2x2Gb) Geil Value kit DDR2 800MHz
VGA: Sapphire Radeon HD 6750 1Gb DDR5
HDD: 500Gb Seagate SATA2, 320Gb Samsung SATA2, 160Gb Hitachi SATA1
Monitor: Samsung Syncmaster 2232BW
TV: LG 32LG3000A számítógépem, tökéletesen működik, azonban ha windows alatt vagyok mintha elhúzás (Mint amikor a régi antennás tv-t állítod be és meggörbül a kép) lenne néha a monitor felső 1cm-es vízszintes csíkján, meg néha bevillanna egy -egy vékonyka csík, ezeket a villanásokat, netzés közben, vagy ablakváltásoknál pl két mozilla közötti váltásnál, oldal firssítésnél , új oldal betöltésénél tapasztalom. De ugyanez megvan Googel Chrome alatt is.
Játékok alatt semmi nem érzékelhető, minden tökéletesen megy.
Furmark3D tesztben 2 óra elég erős nagyfelbontású tesztelésben sem érzékeltem hibát és ki sem fagyott a gép.
Újratettem a gépet, de semmi, mintha most is látnám a csíkokat.
Mi lehet ez? A hálózati áramban lenne valami? Vagy az új tápom szórakozik? vagy VGA Hiba (de azt kétlem mert játékoknál semmi, de semmi probléma nincs) A monitorom lenne rossz? Vagy az egyik régi vinyóm halt be és az okoz ilyen (ingadozásokat).
Szerintem nem a monitor a hibás.
Ötletem sincs, fórumon sem tudtak mit mondani.Ez a sztori volt eddig, az elmúlt napokban szórakoztam a géppel. Volt aki azt mondta Driver hiba, Feltettem a gyári telepítő CD-n lévő Drivert, hátha az, de nem, Feltettem mindenből le frisebbet, próbáltam más variációt. Kicseréltem a Tápomat hogy teszteljem mert van elfekvőben egy FSP tápom, de azzal is ugyanezt a hibát csinálta. A alaplapom akkor nézettem meg szervízben amikor cserélték nekem ezt a VGA-t az alap úgy jött vissza hogy "TEST OK". Kicseréltem a túlfeszültség védős elosztót hátha az a hiba oka, próbáltam a lakásban másik 230V-os dugóba bedugni az egész gépet. Nincs változás.
Néha néha látszik csak a bevillanás, de engem zavar. Főpleg akkor látszik ha fullHD filmet nézek TV-n és kikapcsolom a filmet, egyből bevillan a kép.
Volt aki azt mondta a TV-m lehet a rossz, de a képet tökéletesen megjeleníti és Laptoppal összekötve nem csinál ilyen hibát a laptop kijelzőjén.. Nekem egy Samsung 2232BW (1680x1050) monitorom van DVI csatin kötve a VGA-ra és egy 10m-es 1.3-as HDMI-n egy LG 32LG3000 TV (1360x768)...
Nem elviselhetetlen, de zavar hogy van. Mintha néha zajos lennen a kép..
Tapasztalt már valaki hasonló jelenséget?Tudtok mondani programot amivel video féjlban tudom rögzíteni ezt a jelenséget, ami felveszi azt amit én a kijelzőmön látok? Pl ez a program kiszűrheti azt hogy ott nem látszik a jelenség ha ez a monitorom hibája?
köszi a segítséget.
-
Raidon
őstag
Sziasztok! Olyan bajom lenne hogy van egy Sapphire VaporX 5570-em.
De valamiért ha a HDMI sorában lévő DVI csatit használom akkor(néha vagy ritkán) újraindítás után vagy ha esetleg lefagy a gép vagy egyéb akkor csíkos lesz a kép illetve nem jön be semmi.
A kártya remekül működik az alábbi csatlakozóba semmi grafikai hiba nem lépett fel eddig szerintetek mi lehet a gond? -
D.Orion
veterán
válasz
audi100td #19077 üzenetére
Én egyet tudok mondani... Passzív kártyán mit keres 85°C-os kondi?
HabyRolika Ma a számítástechnikában ez a két órajel konkrétan semmit sem mond el egy termékről. Az a lényeg, hogy mi van a GPU-ban. Tudásban a HD6850-en lévő GPU kétszer anynit tud, mint az 5770-en lévő.
AMD Radeon™ HD 6850
GPU kódneve: Barts
Gyártástechnológia: 40 nm (TSMC)
Tranzisztorok száma: 1,7 milliárd
Chip mérete: 255 mm2
GPU /shader órajele terhelve: 775 MHz
GPU /shader órajele üresjáratban: 100 MHz
Számolóegységek száma: 192 komplex és 768 darab egyszerű stream processzor
Textúrázók száma: 48 textúracímző és -szűrő
ROP egységek száma: 8 blokk (32)
Támogatott DirectX verzió: 11
Memóriavezérlő: 256 bites hubvezérelt
Memória órajele terhelve: 1000 MHz (GDDR5)
Memória órajele üresjáratban: 300 MHz
Max. memória-sávszélesség: 128 000 MB/s
HD filmek lejátszásának hardveres támogatása: AVIVO HD (UVD 3)
TDP: 127 wattATi Radeon HD5770:
GPU: JuniperXT
GPU órajele: 850 MHz
Shaderek száma: 800 (640 skalár, 160 komplex) processzor
Shader model verzió: 5.0
Textúrázók száma: 40
ROP-egységek száma: 16
Támogatott DirectX® verzió: 11
Támogatott OpenGL verzió: OpenGL 3.2
ATi Stream Technology támogatás
Matematikai számítás: 1360 GigaFlops (1,36 teraFLOPS)
Memóriavezérlő: 128bit hub-vezérelt
Memória órajele: 1200 MHz (effektív 4800MHz)
Memória-sávszélesség: 76,8 GB/s
Memória típusa: GDDR5
Memória mérete: 1GB
HD-videó gyorsítás: Avivo™ HD (UVD 2.0)
Referenciahűtő: 2 slot-os
Load fogyasztás: 108 Watt
Idle fogyasztás: 18 Watt
CrossFireX™ támogatás: Van
Speciális: ATI Eyefinity multi-display technology
Hang HDMI-n: 8-channel LPCM, Dolby TrueHD, DTS-HD MA
Kimenetek: 2xDVI, 1xHDMI, 1xDisplayPort
Tápcsatlakozó: 1x6pin
Referencia kártya hossza: 22cm -
HabyRolika
tag
válasz
DroiDMester #19075 üzenetére
és melyik 6850 2x gyorsabb mint ez a kárty mert az ugyan ilyen Gigabyte-nak kisseb a magórajale és a memória órajele is
[link] -
audi100td
nagyúr
válasz
Milyen szempontból hulladék? Tuning nekem mindegy
-
- = Zk = -
félisten
válasz
én az 5770 CF-en gondolkodom, ha nem kapok olcsón 5870/6950-et
-
válasz
HabyRolika #19074 üzenetére
erről a kártyáról EGYETLEN dolog jó, a SILENT Hűtése!
Maga a kártya az a hulladék Batmobil hűtős kártyáról származik ami elég ratyi!
arról nem is beszélve hogy eza SILENT kártya baromi drága(még használtan is) annyiból már (majdnem)kaphatsz egy 6850 et! ami majdnem 2x olyan gyors mint a 5770
-
HabyRolika
tag
-
MrCsiT
addikt
5770 mellett hol látom, hogy működik-e a proci számolta Physx ?
-
gerzsol
aktív tag
válasz
DroiDMester #19060 üzenetére
Nagyon szépen köszi a választ. Ezt még nem tanácsolta senki.
Ha hazaérek kipróbálom.
De az hogy lehet hogy a korábbi kártyáimmal ugyanennek a gépnek nem voltak ilyen problémái?
Az általad leírt földhurok probléma tönkreteheti a VGA-m? -
-
D.Orion
veterán
válasz
Plazmacucci #19069 üzenetére
Rendesen szellőzik a házad? Játék alatt mennyire melegszik fel a vga?
-
-
D.Orion
veterán
válasz
Plazmacucci #19067 üzenetére
Engedd rá a CCC-t és megtudod. Autotune.
-
kenwood3
addikt
válasz
Plazmacucci #19065 üzenetére
1 alaplap jön be a linkedre
-
válasz
Plazmacucci #19058 üzenetére
?
-
audi100td
nagyúr
Értem, köszi mind a kettőtöknek.
-
válasz
audi100td #19061 üzenetére
Hát ha nem hallottad még a 5770 HAWK -ot játék alatt akkor ha csendes kártyát akarsz CSÍPŐBŐL felejtős a HAWK mert az minden csak nem halk! 3D nél!
Vapor-X vagy Sapphire Rev3 (esetleg jó áron FLEX) mind 3 kártyán ugyan aza venti van tehát közel egyforma hangosak csak a vapor nak ugye más a bordája így némileg más szélzaja van mint a Rev3 vagy FLEX nek!
De mind a 3 megoldás halk és hűvös! (ha tuningolni is szeretnéd akkor Vapor-X a befutó mert Referencia nyákos így könnyen lehet feszt emelni szoftveresen rajta, míg a rev3 és flex en csak bios buherával!
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
5770-ek közül melyik megoldások a leghalkabbak, pl. Vapor-X és Hawk mellett? Passzív drága, szóval azt leszámítva.
-
válasz
gerzsol #19059 üzenetére
Én földhurokra tippelnék!
Próbáld meg hogy a gépet semmire nem kötöd rá, se tv se hangfalszett sem felesleges USB (kivéve egér+bill) + a TV ből húzd ki a KOAX antenna kábelt!
magyarán a gépre csak az egér+bill+monitor legyen rákötve!
Ha így se javul meg akkor marad a B -terv a géped és a monitorod 220.as táp kábelén(konnektor felőli oldal) ragaszd le a földelés érintkezőit! (elég a mezei cellux is) nem kell félni hogy nem lesz leföldelve a cucc van akinél évekig úgy megy nálad csak arra a kis időre kell hogy ki szűrd a hibát!
ha kipróbáltad mind 2 variációt írd meg mire jutottál!
-
gerzsol
aktív tag
Történetem elejéről. Vettem egy félkonfigot 2010 novemberben használtam itt hardveraprón. Intel C2D E8400,, OCZ Vendetta 2 hűtő, Intel DP35DP alaplap, Giga 4850 512Mb VGA, 2x2Gb Geil Value 800Mhz DDR2. Garisopapírt kaptam hozzá. Előző tulaj jobbra váltás miatt adta el.
Rávettem magam, beledobtam a régi gépembe (régi ház régi táp)
Láss csodát nem működött normálisan behalt tőle a gépem, legalábbis a VGA.. csíkozott, bevillódzott. Mindenki azt mondta cseréljem le a tápot, mert lehet az a baj, lecseréltem, (Be quite straight power E7 450W), de mint kiderült nem csak ez volt a hiba a VGA is kimehetett mert pl Fifa10 alatt, meg utána mindenhol csíkozott, villogott, stb.
2011 januárjában visszavittem a VGA-t gariba.. Rossz volt, kaptam egy giga 4850 1Gb Silent cell-t. Ez sem működött, gyakorlatilag filmnézés Netezés tökéletesen ment, a 3D programoknál, meg egyszerűen merevre fagyott a gép. Kértem fórumról tanácsot. Mindenki azt mondta ilyet az alaplap csinál. 2011 augusztusában Visszavittem az alaplapot és a biztonság kedvéért a VGA-t is visszavittem ellenőrzésre.
Szervíz végitélete, az alaplap Teszt OK, a VGA kuka, amiből lett egy Sapphire 6750 1GB DDR5-re csere.
Berakom a gépembe, tökéletesen működik, azonban ha windows alatt vagyok mintha elhúzás (Mint amikor a régi antennás tv-t állítoid be és meggörbül a kép) lenne néha a monitor felső 1cm-es vízszintes csíkján, meg néha bevillanna egy egy vákonyka csík, ezeket a villanásokat, netzés közben, vagy ablakváltásoknál pl két mozilla közötti váltásnál, új oldal betöltésénél tapasztalom.
Játékok alatt semmi nem érzékelhető, minden tökéletesen megy.
Furmark3D tesztben 2 óra elég erős nagyfelbontású tesztelésben sem érzékeltem hibát és ki sem fagyott a gép.
Újratettem a gépet, de semmi, mintha most is látnám a csíkokat.
Mi lehet ez? A hálózati áramban lenne valami? Vagy az új tápom szórakozik? vagy VGA Hiba (de azt kétlem mert játékoknál semmi, de semmi probléma nincs) A monnitorom lenne rossz? Vagy az egyik régi vinyóm halt be és az okoz ilyen (ingadozásokat).
Szerintem nem a monitor a hibás, mer ha nem rakok fel drivert akkor csak a sima tiszta windows alatt nem észlelem ezt a jelenséget.
Próbáltam más 230V-s dugaljzatba dugni a lakásban, próbáltam az elosztómat is lecserélni, van elfekvőben egy FSP tápom. azzal is kipróbáltam és fennáll a jelenség, így a táphibá kizárnám.Volt már nekem olyan hogy a TV-ből kijövő HDMI kábel végét megfogtam és megrázott az áram. Ez lehet probléma? hogy néha elektromosságot kap a gépem a TV felől és emiatt vannak a monitoromon az áthúzások? Vagy ilyen nincs?
Amikor Filmet nézek MPC-HC Programmal megosztot képernyőn, ugy hogy a tv képén megy a film, amikor kiiXelem a lejátszót a TV képernyőjén akkor villan egyet a monitorom. Ez is hasonló jelenség az előzőekhez.
Kipróbáltam azt is hogy kihúztam a TV-m HDMIjét a VGA-ból és így is látok néha néha rendellenességet a monitoromon az ablak felső vízszintes 1cm-es részén.. De ritkább a jelenség mint amikor még a TV is rá volt dugva (HDMI).Tapasztalt már valaki ilyen vagy ehhez hasonló jelenséget?
Mi lehet erre a megoldás?
Köszi a segítséget.
üdv,
gerzsol -
Sziasztok!
Ez [link] a Sapphire 5770 mennyire tuningolható? Most, hogy megvan az új Phenom, ez lett a szűk keresztmetszet.
Köszi! -
Viktor77
titán
válasz
- = Zk = - #19055 üzenetére
Élsimítás valóban nincs, viszont 16xAF igen.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Viktor77 #19054 üzenetére
elmegy high beállításokkal, ezt is aláírom, hisz én is eképp használtam/om mindkét játékot.
de az tény, hogy semmi élsimítás és szűrés nincs bállítva. ahol, amit lehetett megnyírbáltam. kénytelen voltam. persze lehet, hogy az én konfigomban a hiba, de..
mindenféle vita nélkül, helyesbítek: én nem erőltetem a saját 5770-emet DX10 fölé.
szerk: BF3 béta nekem is high-on ment, de hatalmas fps ingadozással.(#19053) lsc
egyetértek... -
Viktor77
titán
válasz
- = Zk = - #19050 üzenetére
Legalább ne raktad volna a tapsikolós smiley-t egy ilyen hülyeség után.
Ha a Crysis 2, és a BF3 béta is elmegy high-on DX11-ben akkor miért lenne kevés?
-
lsc
nagyúr
válasz
- = Zk = - #19052 üzenetére
5770-et már csak az ára miatt sem csúcsgépbe vesznek, a lényeg tud dx11-et, hogy mennyire elég azt ki lehet próbálni, de természetesen nem fogja a 6990-et megszorongatni. Természetesen ez is saját vélemény.
-
lsc
nagyúr
válasz
- = Zk = - #19050 üzenetére
Igazad van, 3d2001-et kellene futtatni, az a tuti
.
-
-
Worker
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap óta az alábbi cuccok duruzsolnak a gépemben:
- Gigabyte s1155 GA-H61M-S2V-B3
- i3-2100 s1155
- HD5770 Gigabyte GV-R577UD-1GD
- 2x2 GB Kingmax DDR3 1333 Mhz; Western Digital (WD10EARS)
- 1TB SATA2 Caviar Green; Pioneer DVR-215DEzzel a géppel sikerült ezt elérnem (15528 pont):
Nézegettem neten, hogy ez mennyire számít "jónak", de mivel 1440x900-ban futtattam (nem tudok 1280x1024-et használni), ezért nem tudom biztosan, hogy hozom-e a kellőt sebességet
-
- = Zk = -
félisten
válasz
DroiDMester #19044 üzenetére
én hidraulika olajat használok
....
a WD40-től "beszőrösödik" érdekes módon. -
válasz
Roliiii #19037 üzenetére
Sajnos speckó 8.centis venti külön sehol nem kapni(még hasonlót sem) és barkácsolással sem egyszerű pótolni mivel ~4400 RPM es venti nagyon nehéz találni hasonló teljesítményű 8 centis ventit amit rá lehetne barkácsolni a Rev3 bordájára!
2 választás van!
1, Vagy lemondasz az automata hőmérséklet függő venti szabályozásról és nem a kártyára kötöd a ventit rá akkor elegendő egy 2000-2500 RPM es 8-9 es ventit rá varázsolni! bőven elegendő rá PL: ez 640 Ft ért
2, Szét lehet szedni a gyári Rev3 ventit (ha nem értesz hozzá vagy nem csináltál még ilyet kérj meg egy ismerősöd) és be kell olajozni de nem ilyen WD40 és társai kategóriával
(legjobb rá az autókba-motorokba használatos motorolaj ami jó sűrű és nem kopik ki 1.hét után mint pl a WD40 vagy varrógép műszerolaj mert kb az is 2.hétig bírja)
-
btibsa
csendes tag
Mostmár megvan a közös nevező:
Nekem jobban számít a +1 év biztonság garancia mivel nem tervezem lecserélni a kártyát ha nem muszáj.
Kicsit hangosabb nem gond részemre és tartós is lesz akkor Okés lesz a vételem. Ha mégse ott a garancia.
-
btibsa
csendes tag
Elfogadom amit írtok, h volt sok ilyen kártya és a 4.-ből 3-om elromlik.
De a fő érvre nem reagáltatok: 3 év garancia szemben 2 év garanciával!!!Igen talán előtte kellett volna itt kérdezősködni, de akkor is és most is erre a következtetésre jutnék... 3 év több mint 2 év.
<újra megjegyzem egyet értek és én is Sapphire-t vettem volna!!! Vapor-X-eset...>
Nincs véleménykülönbség a technikai részébe csak a garanciaidőbe van...
Te melyiket vennéd a ugyanolyan teljesítményű porszívóból <egyiket A gyártja, másikat B? 2 évig biztonságban vagy 3 évig biztonságban?
-
zsole84
senior tag
válasz
btibsa #19036 üzenetére
Szerintem egy pár 5770-et hallot már működés közben, és attól még nem Sapphire párti mert azt ajánlott. Főleg mert amit írt az nagyon csendes, ahogy ez is:[link] Tapasztalatból mondom, a Gigát még nem hallottam. Viszont neked lehet, hogy pont elmegy még a hangja, de szerintem jobban jártál volna, ha vásárlás előtt érdeklődsz.
Mod Roliiii: Belerúgsz a gép oldalába??
Hát attól biztos magához tér a kártya...
-
válasz
btibsa #19036 üzenetére
Nem jól fogalmaztál!
Nem azért írtam a Sapphire -t mert abba vagyok bele gyöpösödve! Ha vissza olvasnál tudnád hogy nekem volt kb 30-35.db HD57xx kártyám (szinte minden gyártó minden típusából!) És tapasztalatból mondom hogy a giga Batmobilos 57xx(67xx) hűtésű kártyája volt a leg rosszabb és ismerősök között is voltak ilyen giga kártyák 4.emberkéből 3.nak gariztatni kellett! míg Sapphire ből kicsit más az arány 30 -ból 1 -et kellett gariztatni!
-
Roliiii
aktív tag
Sziasztok, ha már ittjártam gondolom megkéredezem, hogy mit lehetne az ellen tenni, hogy a rev3 as 5770-emnek bekapcsoláskor a ventije iszonyatosan vibrál és búg össze vissza, miután felál a rendszer kb 1-perc utál elmúlik ha nem akkor szoftverbe felpörgetem maxra majd vissza és újra csendes, vagy belerúgod a gép oldalába és helyrejön.
Ez ellen mit tehetek? lehet rá kapni ventit valahol?
-
btibsa
csendes tag
Köszi a tapasztalatot, ezek szerint annyira csak nem fogtam mellé
ha a kártya minőségileg rendben van. Értem a garanciát
Csak nálam itt Szegeden: minden boltban ez a helyzet:S sapphire-ra 2 év-et adnak.Így utólag mégis jól döntöttem.. 3 év több mint 2 év.
Droidmesternek : sapphire párti-nak tűnsz nagyon; ha volt tapasztalatod a gigabytal úgy más és respect előtted. Köszi a segítséget amúgy!!! Amit belinkeltél céget ott is 2 év a garancia-rá:::: De amúgy totál egyet értek, h a hűtője jobbnak tűnik!!!
-
btibsa
csendes tag
Köszi a tapasztalatot, ezek szerint annyira csak nem fogtam mellé
ha a kártya minőségileg rendben van. Értem a garanciát
Csak nálam itt Szegeden: minden boltban ez a helyzet:S sapphire-ra 2 év-et adnak.Így utólag mégis jól döntöttem.. 3 év több mint 2 év.
Droidmesternek : sapphire párti-nak tűnsz nagyon; ha volt tapasztalatod a gigabytal úgy más és respect előtted. Köszi a segítséget amúgy!!!
-
gm34244
csendes tag
válasz
btibsa #19033 üzenetére
Erre a 3 -2 év garra annyit írnék, hogy alap esetben mindenre 3 év gar van
Ahol én szoktam vásárolni a Sapphirra is 3 évet kaptamAlapban a hangal nem volt gond, terhelésen picit érezhető volt, de nem volt vészes
A Hőfoka egyébként 60-65 fok voltmax
Esetleg ha a fenti problámámra (19031 Hsz) valaki tudna megoldás pls írjon
THX
-
btibsa
csendes tag
Igen, én is azt néztem ki..
Csakhogy az eladók rábeszéltek erre, logikus érvel:
2 év garancia sapphire és 3 év a Gigabyte-é...
ÁÁÁ - nagyon bizonytalan vagyok, h jól tettem e...
Teljesítménybeli különbség nincs, csakhát tartósság-venti-kérdés az meg tapasztalat..
és a hangja milyen volt alapból a batman-es
Gigabytos- 5770-esednek?
Köszi előre is!!! Legalább 1 tapasztalat már van vele
-
válasz
btibsa #19030 üzenetére
Hát a lehető legrosszabb választás volt!
a leg sz@rabb 6770 (5770) -es!
Hangos a hűtése, (2D -ben is) 3D nél meg visít és még úgyis 80. fok felett van a GPU, Tuningot sem bírja olyan jól mint a többiezzel sokkal jobban jártál volna!
és még olcsóbb is!
az E4300 proci meg kevés lesz hozzá még akkor is ha 3600MHz en hajtanád!
-
gm34244
csendes tag
válasz
btibsa #19030 üzenetére
Hello
Egy ugyan ilyen típusú 5770-em volt, nem volt vele gond csak annyi, hogy 3 hónap után megadta magát lehet hogy alap hibás volt. Egyébként maga a kari nem rossz
Az én konfigom: E5200 Proci (nincs húzva 2.5 GHz)
2 Gb Ram DDR2
+ a Sapphire 6770A mostanában kijött gamek menntek rajta szépen
(DX9-ben gyakorlatilag full graf HD Felbontás)Üdv Gm34244
Ui. Nekem nem tűnik kevésnek 2.5 GHz-n az E5200
-
btibsa
csendes tag
Egy ilyen kártyát rendeltem meg : http://hu.gigabyte.com/products/page/vga/gv-r677ud-1gd/
Radeon HD 6770 -GV-R677UD-1GD (30.000 Ft-ért)
Valakinek van már tapasztalata vele? régi gépbe menne <e4300 2,6 ghz-re húzva. 4 gb 800mhz ram>...
Vélemények? -
gm34244
csendes tag
Hy all
Az lennne a gondom, ha az ati Drivert feltelepítem, frissítem, újrarakom akkor 640X480 8 bites színnel jön be az asztal.
Ráteszem még1x, ugyan az a gondom.
Próbáltam Driver cleanerrel letakarítani full
Ekkor ugyan az volt a gondom. A rendszerrel lehet valami ?? Esetleg valami megoldás ?, ( újratelepítés 2 hét múlva esedékes)Egyébkén 6770 Vapor-x Sapphire 1 Gb a kártya aminek semmi gondja nincs, játék jól fut.
A válaszokat előre is köszönöm
Üdv Gm34244
-
Viktor77
titán
válasz
Metalviking #19022 üzenetére
Itt van mire elég az 5770.
-
D.Orion
veterán
válasz
Üdv! Én 4GHz-es X4-el, 4GB ram-al várom a BF3-mat, de jövőhéten érkezik a 6850 Cyclone. És még így is félek, hogy 1080p-hez kevés lesz a gép. Egyszóval esélytelen nyugalmával indulsz.
A 6770 720p-n még talán elboldogulna, de csak med+ grafikán.
-
válasz
Ezt a két játékot mekkora valószínűséggel vinné max grafikai beállítások mellett? (1920 X 1080 felbontáson, vagy ahhoz közelin)
Hát ha így (Full-HD és Max grafika beállítás) mellett akarsz játszani a fent említett 2 játékkal akkor keményen bele kell nyúlnod a pénztárcádba
Vehetsz komplett új konfigot (legalábbis egy 4.hengeres procit amit még fogad a lapod, meg 4.giga ramot) VGA ból meg minimum egy 2.gigás HD6950.et!
-
zsole84
senior tag
válasz
Max. grafikára kevés lesz. BF3-hoz szerintem már kell egy 4 magos Phenom II (húzva)+6850, de még az sem biztos, hogy maxon vinné. A 2 gb ram szintén karcsú.
-
Metalviking
csendes tag
Sziasztok!
Videokártya vásárlás előtt állok és a véleményeteket szeretném kérni! Adott egy AMD Phenom II x3 720 BE proci (alapjáraton), mellette 2 GB RAM mindez egy ASUS M4A785TD-M EVO alaplapon.
Egy HD6770-est néztem ki, főleg játékra kellene (Skyrim, Battlefield 3). Passzolna a fent leírt konfighoz a videokártya? Illetve Ezt a két játékot mekkora valószínűséggel vinné max grafikai beállítások mellett? (1920 X 1080 felbontáson, vagy ahhoz közelin)
-
válasz
D-LAN|FuRioN #19015 üzenetére
OGL 4.2 miatt felesleges BIOS -t babrálni alapból tudja az összes HD5xxx HD6xxx kártya (csak megfelelő Drivert kell feltenni)
Attól meg SEMMIVEL nem lesz gyorsabb a kártya(ák) hogy 6770 BIOS -t teszel rájuk! Rev2 re egyébként se lenne érdemes mert azon nem fog működni a PowerPlay akkor!
********************************************************************************************
#19016 f1alonso : AMD x2 5600+ Proci (szénné tuningolva) kb egy HD2600XT kártyát tud rendesen kihajtani, /ha nincs húzva a proci akkor még azt sem/ én nem szégyeníteném a 5770.et abba az őskövület gépbe! -
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, gépet fejlesztettem és került bele 2db Asus EAH5770 -es kártya. Olvastam itt, hogy BIOS upgradelhető 6770-re. Láttam, hogy Open-GL 4.2 -t is támogatja úgy a kártya, kérdésem, hogy egy esetleges frissítés jár e + teljesítménnyel illetve mire jó a 4.2-es opengl pontosan, tehát, hogy érdemes e ezzel foglalkoznom... Két kártya pontos tipusa a gyártói oldalról:
Köszi előre is!
-
vlevi
nagyúr
válasz
f1alonso #19012 üzenetére
Ati catalyst verzió? 11.8? Vagy hasonló? Ha igen, próbáld ki egy korábbival, pl. 11.4, nálam ez vált be. Vagyishát nem mondanám, hogy bevált, de mivel mindegyik későbbi egyre vacakabb volt, ezért mindíg azt raktam vissza.
Nekem is ilyen kártyám van, és ugyanígy vagyok. -
f1alonso
aktív tag
Sziasztok! Valaki segítsen mielőtt ezt a *** Sapphire vapor x 5770-es 1gb-s kártyámat ki nem dobom a kukába...ez az első atim de már iszonyatosan megbántam
a problémám az hogy (nincs húzva se semmi ) hogy amikor játszok , sőt még simán asztalnál is olyanokat vállal hogy elmegy a kép 30mp befagy és utána vissza jön a kép és azt folyamatosan csinálja időnként...nos hát próbáltam már sok féle drivert eddig mindegyikkel csinálta..és sokszor halottam már azt hogy másnál is voltak ilyen gondok...valami megoldás? ja és a tápom bőven elbírja...windows 7 64bit. üdv
-
-
h1n1_900
senior tag
Üdv guruk!!
Lenne egy gyors kérdésem. A scythe musashi felmegy erre a rev3 5770-re? nincs útban a dvi port?
Köszönöm előre is!
-
djRusT
tag
üdv
készülök venni egy MSI HD 6770 1 Gb-os vga-t
véleményeket szeretnék tőletek hallani... pl egy 5670-es vga-hoz képest mennyivel lesz észrevehetőbb a teljesítménye?? egyáltalán mennyivel jobb az 5670-esnél, ha egyáltalán jobb....?? esetleg akiknek 6770-esük van néhány játékban mért fps értékeket is megoszthatnának velem a használt beállításokkal együtt
a válaszokat előre is köszönöm -
josh1991
csendes tag
Sziasztok
3 hónapja vettem egy VTX3D 6770 VGA kártyát, felhúztam kicsit, most a GPU 920Mhz megy a memória pedig 1300Mhz-en , 1280x1024 monitoron játszok, de most ez kezd tönkre menni
ha most beszerzek egy 1366x768 felbontásút akkor ez a kártya ugyanúgy bírni fogja ezeket a beállításokat?Heaven Benckmarks dx11 teszt eredményeim:
dx9
1280x1024
high beállitás
8xAA
min 30fps
max 75fpsdx11
1280x1024
0 XAA
min 28 fps
max 83 fpsegy szó mind száz , ezekkel a értékekkel lehet azt állítani hogy ez a kártya az új monitort is maxon tudja hajtani, és hogy nem kell cserélnem egy ideig mert nem "elavult"?
-
Chris78
aktív tag
Hali mindenki.
Most leszek 5770 tulaj.
Csak azt nem tudom eldönteni hogy GigaByte HD5770 SuperOverClock
vagy Vapor-x. A Gb 900mhz ketyeg a Vapor pedig 860-on az áruk az aprón szinte ugyanaz. Ill a Vaport is fel lehet húzni (érdemes?) 900-ra?
Elöre is köszi. -
goku_sama
tag
Mester urak,
Segítsetek kérlek, ha tudtok. Nemrég váltottam NVIDIA-ról ATI-ra, és kicsit furcsának találom a full HD képet (DVI-ra van rádugva a videókarin, a másik vége pedig HDMI). Ugyanezt a kábelt, ugyanezt a monitort használtam NVIDIA-val. A kép 1680*1050-es felbontásnál tökéletesnek mondható, aztán amikor felrakom 1080p-re afelbontást, valami "elromlik". Cata control center->Desktop Management->Desktop Properties-> Desktop Area->Basicnél pl. nem is látom az 1920*1080-t, ez nekem kicsit furcsa.
Olyan furcsáknak látom a betűket, és még az Overscale-el is játszani kellett, hogy a teljes képernyőn kint legyen. Normális ez ?köszi,
goku
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Politika
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Friss előzetesen a DOOM: The Dark Ages
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen processzort vegyek?
- Formula-1
- Ajka és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Konyak
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest