- Apple asztali gépek
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
ATi Radeon HD 5750 / 5770 / 6750 / 6770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Belako
tag
válasz
hodostamas #21099 üzenetére
HI!
Azért nem indul el az asus progi mert nem vette be a drivert először a megfelelőt kell felrakni.
Ez betegség a 5770-nél én is küszködök ilyennel szürke képernyő driver eldobás, valami olyat olvastam ezzel kapcsolatban, hogy bios betegség az első példányoknál de nem vészes.
Amúgy ha jó illesztő prg van rakva neki akkor tudod szabályozni a feszt is. -
hodostamas
addikt
Megkérdem itt is, hátha tud valaki valami okosat: [link]
-
pempellini
senior tag
Sapphire 5750 vapor-x kártyának milyen a HDMI kimenete 1.3---1.4
Kábelt mindegy milyet veszek hozz? -
pempellini
senior tag
Sapphite 5750 vapor-x kártyát hogy lehet tovább húzni ha a ccc-ben plafonig nem hibázik.
att-ben lehet variálni velük mint a 4870-es szériával mer azoknál ki lehetett tolni a skálát megfelelő beállítással és a feszekel is lehetett variálni. -
skoos
őstag
Sziasztok!
Gépemre kis memóriabővítés után visszaraktam a Win7-et. De fura eseményekbe ütközöm. Hátha tudnátok segíteni, leírom.
Ha magára hagyom a gépet néhány órára és sleep módba vándorol, vagay akármi, egyszerűen nem kapcsol be a monitor. Ráadásul minden ilyen alkalom után kb 6-7 kikapcsolás és ujraindítás/reset/áramtalanítás kell neki, hogy bármit kijelezzen a monitor.
Ha kikapcsolom a gépet "NO SIGNAL" jelenik meg, ha bekapcsolom, ez eltűnik (érzékeli a jelet) de nem jelenít meg semmit!Ha hagyom, hogy bebootoljon, akor sem kel életre a monitor.
Viszont, ha egyszer felállt monitorral, akkor nem fagy vagy ilyesmi. Minden megy vele frankón. Csak ezzel az idegeimet tépi, mire bekapcsolom.
TIPP?!?
-
gab3n_20
csendes tag
Sziasztok.It^ még új vagyok!
A Következő problémával fordulnék hozzátok.Adott egy MSI HD 5750 1GB GDDR5 vga.Mióta megvettem 2 éve,azóta 85-90 fokon karcol terhelve,üresben 55-60 fokos.Már akkor is furcsáltam a dolgot, de már 2 éve így ketyeg.Ha fel pasztáztam akkor is max nyertem rajta 4-5 fokot.Aztán úgy voltam vele hogy lassan úgy is cserés,megnézem mit tud húzva a kicsike.Kisajtoltam belőle 860/1380 mhz-et,így kb 5 percet bírt terhelve,840/1365-ön stabil volt sokáig,és melegedni sem melegedett jobban.Viszont itt jön a csavar!Újabban foltos a kép,szines kockák ugrálnak fel és tünnek el a képernyő felső negyedében és a minap összefutottam egy játékkal aminél sorozatra eldobta az agyát a vga.Kölcsön kértem egy asus 6770 vga-t azzal tökéletes volt minden.Valószínüleg megfőztem a gpu-t?Hozzátenném tuning nélkül is volt néha egy két beteges dolga.Viszont nem tartom rossz teljesítménynek egy ilyen vga-tól,mondhatni elég sok fps-t hozott a házhoz ez a szintű tuning!
-
Jackie001
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy gépet amiben asus radeon 6770 1gb van. A kártyán is ezt igazoló matrica van, de ha lefuttatom a dxdiagot a kártya össz memóriájára 748 MBot ír! Tudna nekem valaki segíteni, hogy most akkor mi az igazság? Köszi -
Belako
tag
Áhój!
Remélem jó helyre írok. Nos most szembesültem egy olyan problémával, hogy a korábban beszerzett vga Asus 5770 cukros és az alábbi konfig mellett ( m2n-e phenom 9850 black 2*2 kingmax) most nem tudom miért a következő hibák fordulnak elő.:
Először eldobta a vga a drivert a crysis2 kifagyott utána egyből helyre állt ja, a következő pedig a teljes monitor képe szürke négyzetekben pompázott (itt kikapcs és ment minden)
Apropó a tápellátásról egy corsair cx500v2 gondoskodik. A táp 408w-t és max 34A-t ad le.
Gyártó szerint a karinak min 500w és 40A kell. Kevés neki a táp (adatok szerint igen), vagy esetleg lehet alaplap hiba is?? A korábbi gazdija még ennyi kaját se adott neki 450 tápról ment. Túlmelegedés kizárva kavarják a levegőt rendesen a házban. Ja Mobo cserélve lesz M4a79 deluxe-ra mert abban már 2.0 pci-e slot van a mostaniba meg csak 16*-os. És ha jól tom akkor a 2-s több cuccot tól a vgának.Kösz a majdani építő kritikát.
B.
-
Plavix
tag
HD6770-nel valami gond van. Kártya, vagy driver nem tudom. Win7 (64) alatt, ha a win élményt frissítem, 7.3 pontot kap, de baromi lassan bootol, ssd a c. Egészen az élményindex frissítésig semmi probléma, a boot 2 másodperc. Segítség? Köszönöm!
-
hkari
őstag
Sziasztok! Van egy GIGABYTE GV-R577D5-1GD - es kártyám. Szeretnék valami hűtést rá, mert a gyári már nagyon hangos, és eléggé idegesít. Tudom, hogy már nem egy sokat érő kártya ez, de mivel nem játszok, még egy ideig jó lenne ez nekem. Milyen lehetőségeim vannak?
-
Tattix
tag
válasz
anderledani #21075 üzenetére
A 21067 hsz-emben írtam a problémámat!Na a Gigabyte hűtéssel tele a határ!
-
Tattix
tag
válasz
Tattix #21067 üzenetére
Megoldódni látszik a próbléma!A másfél éves Gigabyte kártyát visszavittem gariba(3 év volt rá).Remélhetőleg már HD6770-et kapok helyette.A boltban pedig egy kis értékkülönbözettel elcserélem Sapphire HD6870-re.Az az érzésem hogy a Sapphire minőségileg jobb választás!A tápot már le is cseréltem egy 500-as HEXA-ra.Így remélem f@sza lesz!
-
westcoastog
veterán
válasz
westcoastog #21083 üzenetére
Tárgytalan már.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
anderledani #21070 üzenetére
Hmm, nekem is ez a problémám, ugyanolyan karival... teljesen randomra jon elo. Windows nem fagy neked neha-neha az Udvozoljuk! képernyőnél?
-
anderledani
őstag
válasz
anderledani #21074 üzenetére
Meg azért akarom ezt a Gigabyte-ot mert ez gyárilag 880mhz-re húzott, jobb a hűtése, mégis olcsóbb mint a Sapphire.
Gyertek át a 7770/7750 topikba ne kelljen két helyre írni.Aztán lehet inkább veszek egy Sapphire 7770-et és a PC kormány vételt meg jegelem októberig.
-
anderledani
őstag
válasz
DroiDMester #21073 üzenetére
Mi a baj a Gigabyte-tal? Ha esetleg elromlik, max megint lecseréltetem de miért romlana el?
7770 meg kilőve, max 29500 forintom van rá, esetleg 1-2000-et tudok még rádobni. -
válasz
anderledani #21072 üzenetére
Hát én nem vennék Gigabyte karit, meg eleve 7750 et se érdemes. Mert alig többért van Sapphire HD7770 ami 20.% -al gyorsabb mint a 7750 ezt érné meg választani! De ha végképp 7750 -et akarsz akkor Sapphire legyen! ne gigabyte
-
Hawk1979
őstag
válasz
anderledani #21070 üzenetére
Nem gyorsabb a 7750 egy 6770/5770-nél. [link]
Amúgy jó választás.
És igen egy gigás, de ott virít az adatai között. -
anderledani
őstag
Sziasztok!
Volt eg VTX3D Radeon HD6770-em, de valószínüleg gyári hibás volt, időnként játék közben függőleges szürke csíkos lett a kép, és utána néha kékhalál jött. Átlagos házzal, játék közben 100-110 fokos volt, vettem egy jó hűtésű házat, (Ez nem volt felesleges, már úgyis esedékes volt.) de úgy is 90-94 fok volt a csúcshőmérséklete. A fagyások nem biztos, hogy a hőmérséklettel voltak összefüggésben. Visszavittem a PCX-hez, onnan elküldték szervizbe, gondolom cserélni fogják. (1. kérdés: Lehet-e javítani vagy biztos cserélik? 2. kérdés: Én választhatom ki mire cserélem? [mert ez általában így szokott lenni])
Ezt néztem ki helyette: [link]
Nagyobb teljesítményű egy picivel, 1300ft-ot kell ráfizetnem, és csak 50w-ot fogyaszt, ezért nem kell neki külön tápcsati és nem melegszik tesztek alapján csak max 53 fokra. (3. kérdés: Szerintetek ez akkor jó vétel lesz helyette?)
Köszi a választ és a véleményeket előre is.
Ja és még annyit hogy a linkelt 7750-es kártyának az Onboard ramja 1 giga ugye? -
ekine
csendes tag
Hali!
Azt szeretném kérdezni hogy most az Ati HD5770 hez mi a legjob driver.
A mostani a 11.8-as.Eddig igazábol nemvolt semmi probléma vele. Jól futtatott mindent, de most kiprobáltam a Blacklight: Retributiont és 30 Fps körül mozog pedig még Battlefield 3-ban is volt fix 60 Fps 720p-ban medium beállitásokkal.
Kérlek segitsetek. -
Tattix
tag
sziasztok!GIGABYTE HD5770 kártyám van(R577UD-1GD)közismertebb nevén a "batmobilos".Olyan jelenség van hogy terhelésen belever a ventilátor a batmobil sárhányójába.általába TDU2-t játszokde van mikor elég hangosan cicereg.Ez mitől lehet?Talán túlmelegszik?A tápom csak 400W-os lehet hogy ez a baja?450W-os az ajánlott hozzá minimum.
-
KaakukK16
aktív tag
Sziasztok!
HD 5770 est mennyire lehetne húzni? -
dragonfx
veterán
a 6750 és a 6770 közt csak orajelbeli különbség van?
mennyi?
ez tuningol kiegyenlíthető? -
Hawk1979
őstag
válasz
DroiDMester #21054 üzenetére
Én nem azt írtam hogy nem, de ott már videókari limit van, hiába tolsz alá nagyobb procit, nem igazán számít.
-
prolad
addikt
Köszönöm a segítséget
-
-
Hawk1979
őstag
válasz
DroiDMester #21050 üzenetére
1920nál már azért inkább GPU limit van.... Azért nem csúcskártyákról beszélünk.
-
prolad
addikt
válasz
DroiDMester #21050 üzenetére
Köszi a választ
4650est használok és már gyakran elkelne a plusz erő.Köszi a tippet a prociról,meglátom anyagi állapotom mit enged.Q9300 jobb vagy az e8400?
-
válasz
prolad #21048 üzenetére
attól függ 4650 et vagy 4670.et váltasz vele? 4670.hez képest 2X teljesítményű a 6770 kb ugyan eza egál 4650 vs 6750 között is!
Viszont az E5200 as proci tuning nélkül agyon fogja fojtani a 6750 -et! Még egy kövér tuningal 4000.MHz en járatva is lesz sok olyan játék még 1920 as felbontásnál is ahol irtó nagy CPU limited lesz azt nem írtad milyen felbontáson akarod majd használni de ha 1680 -alatt akkor előbb egy comosabb CPU -t (PL: E8400.ast, de inkább valami közép kategóriás C2Q lenne jó mondjuk Q9300) mindenképp be kell szerezned!
-
prolad
addikt
Üdv
HD 6750 egy 4600-hoz nagy teljesítménynövekedést hoz?Egy intel e 5200 (c2d 2,5ghz ) ki tudná hajtani?20ezret megér 2 év garival ugye? -
Glatius
őstag
Asus HD6750 hez tud valaki olyan drivert, amiben engedélyezhető a duplapontos számítás?
petiwr
Többet kérsz tőle, mint amit a gyártó garantál... természetesen nem megy feltétlenül tönkre, de emelkedik a terhelés, és ha a kiszolgálás nem fejlődik ugyanígy (hűtés) akkor csökken az élettartam. -
petiwr
senior tag
Amúgy ha felhúzom a Sapphire HD5750 et akkor az árt neki, vagy esetleg mit tehet vele vagy ilyesmi?
-
Trebron09
őstag
válasz
DroiDMester #21042 üzenetére
off
-
válasz
petiwr #21043 üzenetére
Jó kártya jó hűtéssel de eddig az volt a gond hogy nem fér be a házadba a referencia 5850 ez amit linkeltél ez meg vagy 3-4.centivel hosszabb mint a Referencia 5850
Ha befér a házadba megéri a cserét átlagban most 29-32.körül mennek a 5850 ek ezt figyelembe véve ~17.re jön ki a te kártyád az nagyon jó mert 17.ért már 5770.est is kapni tehát mindenképp megéri a cserét!
-
petiwr
senior tag
válasz
DroiDMester #21042 üzenetére
Találtam egy 5850 eset Ilyet
megéri az én karimat oda adni meg 13-14 ezer cserélni?
-
válasz
petiwr #21041 üzenetére
Hát a 5850 esek mivel korábban leírtam miért elég fogyó cuccok én pl nemrég 6.perces rekord alatt adtam el (feltettem a hirdetést még akartam utána módosítani rajta meg képet feltenni hozzá addigra már megvolt a vevő rá) Szóval folyamatosan kell figyelni az oldalt de azért akad most is picivel többért!
ittis , vagy itt kapásból 2DB is
77XX ből egyedül a 7770 lenne de még az is 5-10.% al gyengébb mint a HD6850 tehát felejtős dolog akkor inkább 6850 -et érdemes venni!
-
petiwr
senior tag
válasz
DroiDMester #21040 üzenetére
Nem nagyon van olyan áron 5850 esetleg 7xxx sériábol olyan árban és tudásban hasonló?
-
válasz
petiwr #21039 üzenetére
5850 Xtreme -et vegyél az jóval kisebb(hosszúságban) mint egy referencia 5850 a hűtése is nagyon jó 2D ben nem hallod hogy megy 3D nél is kellemes hangja van és a kártya is hűvös
5750 ről semmi értelme 5770 re váltani!(7-8.% al gyorsabb csak) akkor húzd fel a 5750 et a nagytesó órajeleire 850/1200.ra és majdnem ott leszel teljesítménybe mindha lecserélted volna 5770 -re! 920/1200 -on van kb egy szinten a 5750 a 5770 .el!
5750 ről minimum HD6850 re érdemes váltani(az a +35.% már érezhető) de mivel a 5850 gyorsabb 10.% al mint a 6850 és még olcsóbb is ezért érdemes 5850 et venni!
-
petiwr
senior tag
válasz
DroiDMester #21037 üzenetére
nem biztos hogy befér a házba az 5850.
-
válasz
petiwr #21036 üzenetére
5-6.e plusszból inkább tegyél még hozzá picit és egy használt HD5850.et vegyél az kis tuningal(900/1200.on) hozza a HD5870.es szintjét ami 2-szer gyorsabb mint a HD5770.! jelenleg legjobb Ár/Érték aránya ezeknek a HD5850.eseknek van itt az apróban lehet találni 26-28.ért is már!
-
petiwr
senior tag
HA esetleg le cserélem a 5750 et egy 5770 érezhető lesz a javulás esetleg megéri azt a 5-6 ezer plusz pénzt? vagy valami árban hasonló esetleg?
-
Maximum1
őstag
válasz
petiwr #21034 üzenetére
Az 5750 gyengébb és csak 86w vesz fel.
Kérdés rá tudod e szerelni, meg kell mérni. -
petiwr
senior tag
Sapphire HD5750 het tudtok valami jobb hűtőt ajánlani mint a gyári mert szeretnék rá venni egyet.
-
petiwr
senior tag
Sziasztok!
van egy sapphire radeon hd5750 es vga-m milyen tuningot bírna el a gyári hűtő?
ebben a konfigbanAMD Phenom II X4 945, Alpenfön Civetta, Sapphire 5750 1GB GDDR5, Kingmax 4GB 1333, Asus M5A78L-M LX V2, Samsung 320GB SATA1 2X RAID FSP350-60APN
-
MOTOWN
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretnék kérni tőletek.
Test drive 2 játék közben,csíkos képernyő fogad egy idő után.És a hang is beakad.
Lehetséges az hogy a video kártya miatt van?
kártya tipusa Sapphire HD5750 1Gb -
bhenrik
csendes tag
Gyönyörű kártyák...csak az a baj hogy manapság már minden jó cuccot PCI-E-be gyártanak, és azoknak a csipjét teszik az AGP-sre ezért drágult meg sajnos az AGP csatolós
-
Quiwer
csendes tag
Nekem sem csinálta eddig, most vettem egy 990xa-ud3-at és azóta nem bír nyugodni, csak nem tudom mi köze van az alaplanka ehhez.
-
func93
senior tag
Egyébként nekem ilyen 5770-em van:PowerColor 5770 V2. BF3 alatt se megy fel 60 fok fölé
-
Quiwer
csendes tag
-
Viktor77
titán
válasz
func93 #21009 üzenetére
Tegnap óta fent a driver, eddig jó.
Quiwer: Azért az sok. Bár aggódnod olyan 100 fok felett kell. A gond az, hogy a kártya nem monitorozott részei ennél melegebbek. Nekem 33-35 fokos szobában, 70% állított ventivel 6-8 óra Skyrim után sincs 75-80 fokos. Ilyen kártyám van.
-
Quiwer
csendes tag
Van egy VTX3D 5770-em és szerintetek az normális hogy ilyenkor felmegy 98-fokra a videó kari? Persze a szobában tuti van vagy 30 fok, de én ezt egy picit így is sokallom.
-
func93
senior tag
nektek stabilan mükszik 5770 12.6 driverrel?
PowerColor 5770 - 950 - 1325 -
joshua7
veterán
válasz
DroiDMester #21003 üzenetére
Mark-okra volt itt vízzel hűtött, 1100Mhz-es példány.
-
Glatius
őstag
Asus HD6750 hez létezik-e a stock CD-n levőnél jobb driver?
Nem mérési eredmény miatt érdekel, csak a gémer szomszédom lebiggyesztett ajkakkal értékelte az i5 2400 Sandy Bridge - Asus HD6750 kombó szubjek tív teljesítményét. -
-
dergander
addikt
válasz
DroiDMester #21003 üzenetére
a Memóriát h sikerültl ilyen magasra tolni? Mennyi feszt löttél neki?
-
válasz
dergander #21001 üzenetére
1100.at nem fog menni(stabilan) arról ne álmodj nekem volt itt PH -n a legjobb példányom 5770. ből!
És jobb ha a HD6850.es be éréséről is lemondasz mert az sem fog soha sikerülni 57(67)xx kártyával!
esetleg egy 6790.el de az meg ugye már más tészta mert az is egy meg nyirbált 6850 Barts GPU val szerelt kártya!
-
dergander
addikt
válasz
norbi0604 #21000 üzenetére
megpiszkáltam a bios-át tehát módositottam a gyárit eddig semmi gond vele lassan 3 hete battlefield 3-at végigvittem rajta megállás nálkül szóval jól muzsikál
de ez még nem végleges mert szerintem lehet még magasabbra emelni,következö szekció az 1100Mhz lesz
Cél megközelíteni a 6850-es kártyát
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 88 - Lenovo ThinkBook 16p G4 (IRH) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest