- Apple MacBook
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Notebook hibák
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
-
PROHARDVER!
ATi Radeon HD 5750 / 5770 / 6750 / 6770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Findzs
addikt
elhangzott már párszor, hogy a 5770/6770 nem éri meg mert kis árkülönbözettel már 6850 -et lehet kapni és, hogy a 6770 30 -nál kezdődik
nem akarom védeni a 6770-et de azért nem teljesen igaz amit mondtok:
6770 24740 -től
6850 32990 -től
mint látható a különbség majdnem 8 ezer Ft ami teljesen felesleges kiadás lehet azoknak akik nem full hd- ban full grafikán óhajtanak játszani
esetleg nem megrögzött játékosok hanem csak pár régebbi játékkal szeretnek játszani azoknak maximálisan elég lehet, személy szerint én is inkább csak a quake live -al szoktam játszani, alkalmanként kipróbálok azért pár új játékot de nem igazán kötnek le -
zsole84
senior tag
válasz
h1n1_900 #19294 üzenetére
Csak referencia kártya jöhet számításba? Mert ha nem a helyedben én inkább néznék egy Sapphire Vapor-x-et vagy rev.3-at. Jó a hűtésük, csendesek.
Mod: Ha a vapor-x befér, akkor szerintem a rev.3 is. Referencia kártyáról nincs tapasztalatom, de a másik kettőről igen és ez alapján mondom, hogy nagyon jó a hűtésük.
-
- = Zk = -
félisten
hm. köszönöm. átnyálazom. átrágom
ha találok valami fasza kis 6870-et, akkor megeshet, hogy..... de tudatni fogom mindenképp. bár egyelőre házikót próbálok szerezni, remélem mihamarabb siker.6990: gondolkodtam ,ár rajta, pedig nem egyszer
(#19292) audi100td
hát, meglátjuk...
árazásban most qrvajól elszálltunk, szal... f.szom perpill -
audi100td
nagyúr
válasz
- = Zk = - #19289 üzenetére
Hát, ezt neked kell eldöntened, de ha valóban 10-15% van csak a 6950 javára, szerintem kár arra gyűjteni, pc-ben meg olyan, hogy hosszútáv amúgy sem létezik, max 3 év, de elég ha bedobnak egy olyan gépigényű játékot mint anno a crysis és már lehet keresni újabb hardverek után.
amúgy szerintem az 5770 CF a legkevésbé életképes megoldás a felsoroltak közül, főleg ha azt nézed, hogy az AMD milyen hozzáállással fejleszti a drivereit, kb 5xxx széria alatti kártyákat nagy ívben leszarják, gondolom ez nem lesz másképp 3 év múlva sem, 48xx-ra is nem egy ember panaszkodik, hogy nem megy ez meg az a game, bele se merek gondolni milyen gondok lehetnek CF terén
-
- = Zk = -
félisten
válasz
audi100td #19286 üzenetére
Nézd, féltem én is, hogy X4 után X6.... meghogy X6 játékra.. de bekell látnom, hibátlan. és ezt nem a BF3-ra értem. ami újdonság (játék), azt kipróbálom azonnal. (volt kolegám lévén, amiben meg nem, ott demo)...
az az igazság, ha nem is a BF3-at tartom szemelőtt, akkor a hosszútávúságot. anno mikor a 3870X2 megjelent, azért vettem. igaz, az azóta meghalt, de hittem benne, hogy 1,5-2-2,5 évig kilehet vele húzni. hát ezt nem sikerűlt tesztelnem
érzésem szerint egy 5870/6950nel ellehetne lenné 2,5 évig simán...
tehát leginkább a hosszútávúságot tartanám szem előtt. ugyanezt gondolom az X6-ról is. -
lsc
nagyúr
válasz
- = Zk = - #19283 üzenetére
Itt [link] egy aránylag friss elemzés, 10-15% előny lenne 20e-es felárért, és mint említettem a fogyasztáskülönbség nem kevés, emiatt a termelt hőmennyiség sem. Azt nem is vitattam hogy az x6 mellé elég sovány az 5770, igaz én x4 ről nem váltottam volna rá, amit arra költöttél mehetett volna videokártyára. Tudom hogy utólag dumálok, de a véleményem akkor is az. Röviden amit írtam, a 6870 ár/eljesítmény/fogyasztás mutatóban jobb az említetteknél, játék meg mindig lesz amihez egy kártya nem lesz teljesen elég, vagy venni kell 6990-et.
-
audi100td
nagyúr
válasz
hát nem tudom, mondjuk játékra nekem úgy jött le anno, hogy nem a legjobb választás az X6, miért nem veszel valami normális intel procit?
ez a BF3 meg tényleg megér ekkora áldozatot? kb 5 percig bírtam aztán ment is a kukába, persze ízlés kérdése
-
lipido
senior tag
válasz
"(fogyit, árat stb most ne nézzünk)" Akkor mit kell nézni egy VGA vásárlásánál?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
audi100td #19280 üzenetére
HA szerencsém van, az 5770CF felér egy 5870-essel. (fogyit, árat stb most ne nézzünk)
tudom hogy játéka válogatja.... ezért írtam, hogy HA...Isc
lehet hülyeség, de pl szeretnék BF3-azni. mint tujuk, eszi a gépeket.
a másik, hogy mikor még az X4 volt, nem voltak ekkora FPS ingadozásaim, móta megvan az X6. érzésem szerint, elkélne egy pöppet kraftosabb vga az X6 mellé
de nézd. "ismerlek" régóta, ha meggyőzől a 6870-ről, friss tesztek stb, akkor fejet hajtok, és abban gondolkodom -
lsc
nagyúr
válasz
- = Zk = - #19279 üzenetére
Ha a 6870 kevés lesz akkor a 6950-nel sem leszel sokkal előrébb, egyedül a 2 Gb ram lehet előny, de az eddigi tesztekben ez sem igazán jön elő, a fogyasztásról ne is beszéljünk.
-
audi100td
nagyúr
válasz
- = Zk = - #19277 üzenetére
ja, de ezeknél miben jobb egy 5770CF, számomra csak ez nem világos
, meg hogy mire nem elég egy 6870
-
- = Zk = -
félisten
válasz
lipido #19278 üzenetére
igen, itt a bibi... kinézel valamit, de ha még egy picit hozzáteszel, akkor már jobbat is vehetnél csapdába én is belesoktam esni.
a végcél jelen esetben egy 6950 2GB. a kotta egyszerű. hosszútávú kártyát szeretnék. anno a 3870X2re azt hittem ,csakhát fél éven belül elhalt... na mindegy. az saját hiba volt.
érzésem szerint egy 5870/6950 már elegendő lenne 2 esetleg 3 évig. -
lipido
senior tag
válasz
- = Zk = - #19277 üzenetére
40k-ért akkor is találnál, vagy pici plusz hozzá
-
- = Zk = -
félisten
válasz
lipido #19275 üzenetére
nVidia nálam kilőve. 6870 szintén. okok egyszerűek.
AMD párti vagyok, a 6870-et meg kevésnek érzem. tesztek alapján nem egy "hosszútávú" kártya. ezért ha 1 kártyában gondolkodunk, akkor 5870/69502GB....
persze 100%-ot cask akkro mondhatnék, ha tesztelném, kipróbálnám. így egyelőre ez egy megelőlegezett vélemény! -
lipido
senior tag
válasz
- = Zk = - #19274 üzenetére
Ha a fogyasztást és a teljesítményt nézed, akkor korántsem! Azt gondold el, ha eladnád az 5770-et, (20k) és a venni kívánt 5770 árát összecsapnád (20k) azért 40k-ból már gtx560 o.c, 6870 kapható sokkal nagyobb teljesítménnyel, és sokkal kevesebb fogyasztással! De ezt Neked kell tudnod!
-
lipido
senior tag
válasz
- = Zk = - #19272 üzenetére
6770 új ára 30-33k
6850 pedig 34-5k tól kezdődik! Evidens h nem éri meg a 6770! -
lipido
senior tag
Srácok! 5770/6770 kártya az újabb játékokon elmegy 1920*1080 médiummal?
-
g@bo
nagyúr
uraim, egy tippet adhatnátok
evga gtx460 se vagy evga gtx 550ti oc vagy sapphire 6770?
rendre 26000 27800 25500+áfa az áruk.
pl némi bf3 ra kellene....
-
audi100td
nagyúr
Szerintem ezt ne egy ati topikban tedd fel, mert itt sok az elfogult ember
, tudom ajánlani a "milyen videokártyát vegyek?" témát.
Amúgy én a GTX460-ra szavaznék, jóval gyorsabb, mondjuk 768MB RAM nem a legjobb párosítás, megérne pár ezer Ft pluszt az 1GB verzió, de annyiból meg kijönne egy használt 6850 is, ami kevesebbet eszik és még minimálisan gyorsabb, kis szerencsével és türelemmel 30k-ért ki lehet fogni aprón.
Új 5770/6770-et nem vennék, szerintem túl van árazva, használtan még épp, hogy megéri a 20k körüli árat.
-
Jam.
aktív tag
Sziasztok!
A következő a dilemmám:
1GB-s 5770 (6770), vagy egy használt GTX 460 768MB?Pro, és kontra érveket szeretnék hallani, igazából nem vagyok egyik kártya elkötelezettje sem.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
szacsee
nagyúr
válasz
Roliiii #19259 üzenetére
Kösz az infót, igazat megvallva nem nekem lesz.
Haverral meg nem babrálnék ki úgy, hogy egy koptert rakok a gépébe.
DVI azért kavart meg, mert csak 1 csatlakozó van rajta és ha jól tudom 2 DVI-s kártyáknál egyik tud csak D-Sub-ot... vagy HDMI átalakítót kezelni, de ezt nem tudom pontosan. -
szacsee
nagyúr
válasz
norbi0604 #19236 üzenetére
Ez engem is érdekelne.
Igazából az a kérdés foglalkoztat, hogy szabályozza-e normálisan a ventilátor fordulatot, illetve a DVI csatlakozón keresztül lehet-e D-Sub átalakítóval régi monitoron képet megjeleníteni.
Egyik review-ben látni, hogy adnak hozzá tápcsatit, cd-t és DVI-Dsub átalakítót, viszont nem tudom most mi a helyzet. -
törölt tag
válasz
- = Zk = - #19255 üzenetére
nincs értelme
-
törölt tag
válasz
- = Zk = - #19253 üzenetére
felhúztam egy próbára, de nem mertem úgy hagyni amíg nem mondotok valami okosat.
a GTA 4 benchmarkja szerint 4+ FPS-t hozott, de úgy hogy a graf. beállításokat magasabbra vettem.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
#81556480 #19252 üzenetére
igen, megy a CF, csakugyanolyan lapkakészletes kártya legyen. de lényegében mindegy, melyik gyártóét veszed.
szvsz nem éri meg húzogatni már ezeket a kártyákat.(5750/5770) 1-2%- ért felesleges. ami kb 1-5(?) FPS-t sem jelentene.nekem ez a véleményem, majd azért kiv vok másokéra
-
törölt tag
Üdv!
Mennyi az a hőmérséklet ami még jó egy HIS ICEQ HD 5750 kártyának?
Felhúzhatom a memória és a processzor órajelét az " AMD vision engine control center"-ben mondjuk egy 5770-szintre? Vagy mi az amit még kibír a kártya? Egyáltalán próbálkozzak vele vagy hagyjam a fenébe?
más: ha veszek mellé egy másik hd5750-est CF-be ami mondjuk nem HIS , akkor az működhet?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
MrCsiT #19248 üzenetére
+(#19250) audi100td
igazat beszéltek. átrágtam már nem kis ideje. tény, hogy ha tehetném, én is az 1 kártya mellett döntenék. DE!....
sanos eléggé "finnyás" vagyok vga kártyék terén (is).
pl nálam only Sapphire játszik. fontos, hogy legyen rajta bolti gari, és a sallangokat is igényelem dobozostul
ezért találok nehezen 1 kártyás 5870/6950-et....az árazást meg perpill nem említeném.
úgynézki, amit sikerált intéznem 5770-et, jó áron tudom megkapni. pláne, hogy dobozos, garis. ha meg annyira nem jön be a CF, akkor eladom mindkét kártyát, és nézek mást. csakis AMD vonalon.
-
MrCsiT
addikt
válasz
- = Zk = - #19247 üzenetére
1 db 5770 nem a proci miatt lesz kevés, szerintem : milyen felbontásban játszol ? - ez dönt majd
..de pl. én sosem vennék dupla melegedős VGA.-t: 2x 22k (jelenleg kb. 22k 1 db 5770, ugye) áráért 460/560/5850/6850 simán összejön apróból garral , és akkor a fogyasztás is jobb, és sehol nem lesz CF miatt ingadozó fps-ed..
-
audi100td
nagyúr
válasz
- = Zk = - #19245 üzenetére
igen, de átgondoltam és sok értelme nem lenne, ez a giga meg legalább hangtalan és jó áron jutottam hozzá
-
audi100td
nagyúr
válasz
- = Zk = - #19243 üzenetére
ja, értem, per pill szüneteltetem a dolgot
-
audi100td
nagyúr
válasz
- = Zk = - #19241 üzenetére
Igen, kerestem, de ha jó áron adod még kereshetek
-
- = Zk = -
félisten
válasz
audi100td #19239 üzenetére
pontosan
de hogy rohadjanak meg, mókolás nélkül nem tudom CF-be b.szni az 5770-emmel.őt konkrétan a 6770 érdekelte, majd ha igényli, leírom a véleményemet az 5770-emről.
bár elöljároban is, csak pozitívat tudnék róla mondani.
tényleg, Te keresel még 5770-et? vagy csak kerestél?..
-
audi100td
nagyúr
válasz
- = Zk = - #19238 üzenetére
miért? kb ugyanaz a két kártya
-
Findzs
addikt
nekem 2 évig volt meg a gigabyte 5770 gond nélkül ment és hozta azt a teljesítményt amit egy olyan kártyának tudnia kell
a jelenlegi 6770 is gigabyte tökéletes, semmi baja sincs
(az már az én hülyeségem, hogy minél halkabb legyen egy gép ezért a gyári hűtését levettem és egy accelero -val + 12 cm venti -vel hűtöm jelenleg, egyébként a gyári sem volt hangos)mellesleg jó pár giga kártya megfordult már a kezeim között és nem nagyon találkoztam hibással pl. msi -ből több hibással találkoztam de nem mondanám, hogy az msi kártyák egyértelműen rosszak lennének
azt is valaki elkezdte terjeszteni, hogy a giga kártyák rosszak mert esetleg előfordult pár darab közülük (nem mintha a többi gyártó termékeiből ne lenne hibás termék)
ezért még nem kéne általánosítaniaz viszont igaz, hogy a batmobilos műanyag borítás a hűtőkön elég gagyi
-
norbi0604
aktív tag
Sziasztok!
Egy röpke közvélemény kutatást szeretnék készíteni, nagyon egyszerű a dolog, a kérdés a következő lenne:
Kinek van ilyen vga-ja és mi a véleménye róla?
(Sapphire HD6770 1GB GDDR5 11189-00-20G)
-
zoleeno1
veterán
válasz
Vegitaa #19234 üzenetére
ha aktív hűtésest akarsz, akkor valóban csak sapphire vapor-x vagy rev3. Ha némát akarsz, akkor Gigabyte GV-R577SL-1GD jó választás lehet. Volt itt pár embernek, jókat írtak róla.
-
Vegitaa
senior tag
Srácok, össze ne vesszetek ezen!
Van aki szerint semmit sem érnek a paszzív kártyák mert gyengék, míg másnak teljesen jó arra, amire használja. Igazából ezzel tisztában voltam, csak a márkák terén vagyok bizonytalan. Azt már láttam, hogy a Gigabájtot sokan szidják, egy másik tábor meg a Sapphire-t isteníti.
-
zoleeno1
veterán
1 lényeg a vitatkozás mellett, passzív vagy aktív hűtésest veszel a te dolgod, de 6770 szerintem semmiképpen nem éri meg
-
audi100td
nagyúr
válasz
Plazmacucci #19230 üzenetére
Azért voltam bunkó mert kérdőre mertelek vonni, hogy miért állítasz téves, félrevezető dolgokat? Amit egy fórumba leírsz annak súlya van és felelősséggel jár, valaki segítséget kért, te pedig téves infókkal halmoztad el, ezzel amúgy nincs is semmi gond, tévedni emberi dolog, de ha tényekkel/hivatalos adatokkal alátámasztják az ellenkezőjét legalább ne keress újabb kamu indokot, hogy miért nem jó az a kártya, hanem egyszerűen ismerd be, hogy bocs, ezt benéztem.
"Gondolom valamiféle szakmai elitnek képzelitek magatokat, azért köttök bele mindenbe"
Nem hiszem magam semmi féle elitnek, nem tudom ezt miből sikerült elvonni, de arra igen is reagálok ha valaki téves infókkal osztja az észt. Nekem is nyomtátok, hogy gigát ne vegyek mert az szar meg lassú, érdekes eddig nem érzékeltem ebből semmit, persze megbízhatóságot majd az idő eldönti.
-
zsole84
senior tag
válasz
Plazmacucci #19230 üzenetére
A kérdező mondta, hogy a csend az elsődleges. Ettől csendesebbet milyet tudnál ajánlani? Ettől függetlenül pl. a Sapphire rev.3/Vapor-x valóban csendes, de nem hangtalan. Még mielőtt vita lenne, ez csak az én véleményem!
-
válasz
Viktor77 #19228 üzenetére
Én a saját véleményem alapján próbálok tanácsot adni, ti meg bunkók vagytok. Arról nem tehetek, hogy nem egyezik a véleményünk. Nyilván azért csak kb 2 gyártó csinál passzív 6770, mert olyan klassz dolog és jól fogy. Mellesleg sok passzív kártya alacsonyabb órajelekkel jön ki, mondjuk az ASUS 6770-en is vissza van véve 1GHz-re a ram. Ebben a topikban mindenkit óva intenek a Giga kártyáktól, ezt sem értem miért probléma.
Gondolom valamiféle szakmai elitnek képzelitek magatokat, azért köttök bele mindenbe
Mint láthatod nem okoskodtam, azt se mondtam, hogy nekem van igazam és mindenki hazudik, pusztán egyedüliként próbáltam megosztani neki a véleményem. Ha nem Brutál mega játékos kártya kell, szerintem vegyen kisebbet.
písz -
- = Zk = -
félisten
válasz
Vegitaa #19211 üzenetére
én nem vennék 6770-et. az ára miatt legfőképp. vicc.....30-35-40k?..naaaaa...
silent kártyák jók, csak ne feledd a házadat szellősre építeni. ha ezekre figyelsz, nem lehet gondod. mondom én.
bár ha már a házadat szellőzteted, akkor egyúttal vehetsz ventis kártyát is.pl az én rev3-asomat MSI AB-vel leszabályoztam, BFBC2, Shift2 stb játékokban 60fokon tartja. a venti nem pörög többet 55%-nál soha. nem hallom, persze ez betudható annak is, hogy hangos munkahelyen dolozom/tam, és "süket" vagyok mint egy ceruzahegyező
-
Viktor77
titán
válasz
Plazmacucci #19226 üzenetére
És ha nem lesz problémás, akkor többet nem osztod az észt?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Plazmacucci #19226 üzenetére
előbb még drága, majd lassú, most meg problémás, komolyan mondom beszarok
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
Plazmacucci #19223 üzenetére
miért lenne alacsonyabb, 850/1200 mint a többi ref. kártyának
-
Viktor77
titán
válasz
Plazmacucci #19223 üzenetére
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
Plazmacucci #19221 üzenetére
de miért írod, hogy lassabb legyen? még mindig nem értem, ha nem tuningol ugyanott van mint egy másik ref. órajeles kártyával, nem? totál félrevezeted ezzel nem azért
persze ha drágább én se a giga-t választanám, de én pl. 18k-ért jutottam hozzá újonnan
-
-
Vegitaa
senior tag
Igen, valóban nem egy brutal-tuning-játék kártyára van szükségem, elsődleges szempont a csendes kivitel. Már csak a márka a kérdés.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Plazmacucci #19215 üzenetére
"Hát ha számít a teljesítmény akkor szerintem ne passzívat."
Miért ne? Ha valaki nem tuningol milyen hátrányban részesül? Teljes mértékben meg vagyok elégedve a passzív giga 5750-nel, minimális házszellőztetés mellett nem melegszik 80 fok fölé és ugyebár hangtalan.
-
zoleeno1
veterán
válasz
Plazmacucci #19215 üzenetére
+1
5770 szinte ua. mint 6770. lyuk-lyuk, csak a keret más, tipikus esete
-
-
Vegitaa
senior tag
Vagy Sapphire?
-
Vegitaa
senior tag
Silent-et szeretnék, mert elsődleges szempont a csend. Giga nem jó? Esetleg ugyanez Asus-ban?
-
-
Vegitaa
senior tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni? Vásárolnék egy Gigabyte HD 6770 Silent kártyát. Mi erről a típusról a vélemény általában?
-
Roliiii
aktív tag
válasz
- = Zk = - #19208 üzenetére
Semmilyenhez, csak lecserélném már az 5770 rev3 am
Hátha a gta iv is jobban futna, meg a bf3 is elég laggos ahogy érzem, az x4 810 meg csak kihajtaná még azt a 6850 et
szerk: Amíg még negyed év gari van a karira addig hátha normális árat kapnék érte mint használt.
-
Roliiii
aktív tag
válasz
(baphomet) #19206 üzenetére
Hali 10e-es ráfizetéssel érdemes lenne-e az 5770-em 6850 re cserélni? választ előre is köszi.
-
lsc
nagyúr
válasz
(baphomet) #19203 üzenetére
Milyen oprendszer ? Ha ennyire nem megy lehet jobban járnál ezzel.
-
Raidon
őstag
válasz
(baphomet) #19203 üzenetére
Software suit. Az App profile az különböző játékokhoz van ha jól tudom esetleg Crossfire-hez.
-
(baphomet)
tag
köszönöm!
és itt melyiket kell leszedni?
van itt ilyen hogy:
-Catalyst Software Suite
-ATI Catalyst Application Profiles
-Display Driver
-OpenCL Driver
-Catalyst Control Center
-HydraVision Package
-AMD Media Codec Packageezek közül most melyiket szedjem le? és melyiket telepítsem elsőként?
-
lsc
nagyúr
válasz
(baphomet) #19201 üzenetére
-
(baphomet)
tag
hali!
most vettem egy sapphire 5770 vapor x-et és szeretnék hozzá frissebb catalyst-ot leszedeni- tudna nekem segíteni valaki, hogy honnan és melyiket kell letölteni? nekem még nem nagyon áll össze a dolog
előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen routert?
- Vírusirtó topic
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Anime filmek és sorozatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest